Page 1

Marskin Viesti

Jäsentiedote syksy | 2017


Tässä numerossa Pääkirjoitus

3

Hyödynnä jäsenedut

4

Syyskokouskutsu

5

Syysfestarit 2017

6

NY Start Up -ohjelma kehittää opiskelijoiden yrittäjyystaitoja

8

Hallituksen jäsenten esittely

10

Yhteistyökumppanina XAMK?

12

Tahkon mökki

13

Virkistyspäivä Kyyhkylässä

14

MMA:n Ladies tapahtuma

14

Nuorisovastaavan kuulumiset

15

Seniorikilta

16

Lentopallovuoro

17

KYYHKYLÄN KARTANO Kyyhkyläntie 6 A, 50700 Mikkeli

MMA Keski-Suomi 80 v

18

WWW.KYYHKYLA.FI

Saa häiritä! Hallitus 2017

19

PAREMPIIN HETKIIN

KARTANON JOULULOUNAS 14.-22.12.2017 KLO 11.30-15.00

27

/hlö

PÖYTÄVARAUKSET Puh. 0440- 203 320 tai myyntipalvelu@kyyhkyla.fi

Marskin Viesti Myynnin ja Markkinoinnin ammattilaiset, Etelä-Savo ry:n jäsentiedote

2

Toimitus: Päätoimittaja: Ulkoasu ja taitto: Paino: Painosmäärä:

MMA Etelä-Savo ry:n hallitus Saara Liukkonen Tmi SaaraLiu, www.saaraliu.fi Teroprint Oy 480 kpl

Ilmoitusmyynti:

Jouko Salminen p. 0400 520 308 Hallituksen jäsenet (lehden lopussa yhteystiedot)

Marskin Viesti 02 | 2017


Pääkirjoitus Aktiivista tekemistä

T

änä vuonna olemme pyrkineet järjestämään teille mielekästä tekemistä ja osittain tapahtumat ovatkin löytäneet kävijät erinomaisesti.

K

esällä oli jäsenillä mahdollisuus edullisesti osallistua alueen yhteiseen Tykkimäki-päivään ja siellä olikin runsas joukko myös Etelä-Savon MMA:n jäseniä perheineen mukana. Loistavaa! Suuri kiitos osallistujille sekä MMA:lle, joka omalta osaltaan mahdollisti, että tapahtuma pystyttiin järjestämään. Tavoite alueella on, että ensi kesänä vastaava tapahtuma järjestetään.

N

yt lokakuulla pidimme tämän vuoden syysfestarit 1920-luvun salakapakkateeman mukaisesti. Ilo oli etenkin nähdä miten hyvin porukka oli innostunut teeman ottamaan mukaan puketumiseensa.

• • •

S

yksyllä on luvassa useampi tapahtuma, toivon mukaan näemme niissä runsain joukoin:

Ma 6.11. syyskokous Mikaelissa To 16.11 Afterworkit Bar Domissa La 25.11. Virkistyspäivä Kyyhkylässä

Lisäksi seniorikillalla on omat tapahtumansa.

J

otta ensi vuonnakin on sellaisia tapahtumia tarjolla, mihin haluatte osallistua, niin kertokaa toiveenne joko syyskokouksessa tai voitte laittaa viestiä hallituksen jäsenille :) Seuraa meitä somessa! Saara Liukkonen Puheenjohtaja

facebook.com/ESavoMMA twitter.com/MMAesavo

Marskin Viesti 02 | 2017

3


Hyödynnä jäsenedut BENSAEDUT - Alennuksia St1- ja Shell-asemilta

MMA:n jäsenkortin kääntöpuolella oleva magneettiraita toimii St1 Käteisalennuskorttina. Saat alennusta yli 400 asemalta.

VAKUUTUSEDUT •

Vakuutusyhdyshenkilö Auvo Urpilainen puh. 040 7087403, auvo.urpilainen@op.fi

Jäsenkorttia näyttämällä -15% alennus tuotteista. Varaosat ja huolto autoosi puh. 015-228899

FIXUS Mikkeli

ABC Tuukkala ja Pitkäjärvi Mikkeli •

Normaalihintaisesta auton pesusta -30% alennus jäsenkorttia näyttämällä! KAHDEN SÄHKÖN AUTON PESU Otavankatu 14-16 Mikkeli • 10 kpl poletti 100 € jäsenkorttia näyttämällä SHELL Ristiinantie 33, Mikkeli • Pesu -40 % , Autokemikaalit -10 %, Autotarvikkeet -10 %, Voiteluaineet -10 %, Kahvilatarjoilu -10 %. Kahvit; pieni 1,40 €, normaali 1,80 €, Iso 2,00 €. • Edut jäsenkorttia näyttämällä kassalta. HENNIS`S kampaamo/parturi Porrassalmenkatu 18 Mikkeli. Puh. (015) 210 610, www.hennis.fi • Näyttämällä jäsenkorttiamme saat -10% leikkauspalveluista.

KERKES LÖYLYKIVET kaikkiin kiukaisiin jäsenkortilla -15%. •

Kerkes Oy Teollisuustie 2 1940 Kuortti. Puh. 050 373 1313, www.kerkes.fi.

Varaosista -10 - 30% jäsenkorttia näyttäen.

PITKÄJÄRVEN AUTO-OSAT OY TAATTUA TURVAA  Turvaa työttömyyden varalle •

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassa on nimensä mukaisesti perehtynyt nimenomaan myynnin ja markkinoinnin parissa työskentelevien palkansaajien työttömyysturvaan sekä siihen liittyvien kysymysten ratkaisemiseen. Kassan maksama työttömyysturva on karkeasti ottaen kolme kertaa suurempi kuin KELA:n maksama peruspäiväraha.

Käytössäsi omat lakimiehet •

MMA:n jäsenenä saat maksutonta neuvontaa kaikissa omaan työ- ja edustussopimukseen liittyvissä asioissa heti jäsenyyden alettua Myynnin ja markkinoinnin oikeusturva MOT Oy:stä. Käytössäsi ovat toimialan erityiskysymyksiin erikoistuneet lakimiehet.

Vakuutusturvaa matkoille ja tapaturmiin •

MMA on vakuuttanut kaikki alle 68-vuotiaat jäsenensä vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutuksilla. MMA:n ottamaa perusturvaa voit täydentää jäsenetuvakuutuksilla.

LAADUKASTA KOULUTUSTA  • • •

MMA järjestää ammatillista koulutusta ympäri maata. Suurin osa koulutuksista on jäsenille ilmaisia. Voit helposti ilmoittautua koulutuksiin sähköisellä lomakkeella, joka on jokaisen kurssiesittelyn lopussa. Kurssipaikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jäsenet voivat hakea myös MMA:n koulutustukea unelmien toteuttamiseen.

MUITA ETUJA • • •

4

Levirakan ja A-lomien lomamökeissa saat viettää rentouttavia lomia ja postiluukusta kilahtaa kahdeksan kertaa vuodessa myynti&markkinointi-lehti. Nämä ja monet muut palvelut kuuluvat MMA:n jäsenmaksuun. Lisää jäseneduista löytyy: www.mma.fi

Marskin Viesti 02 | 2017


Syyskokouskutsu Myynnin ja Markkinoinnin Ammattilaiset Etelä-Savo ry:n sääntömääräinen syyskokous Maanantaina 06.11. 2017 klo 19.00 Mikkelin Mikaeli, Sointukatu 1, Mikkeli

HUOM! Alkamisaika!

Esityslista 1.

Kokouksen avaus a) Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, ääntenlaskijat ja pöytäkirjan tarkastajat b) Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

2.

Vahvistetaan a) Toimintasuunnitelma vuodelle 2018 b) Luottamushenkilöiden palkkiot ja kulukorvaukset (puheenjohtaja,sihteeri,rahastonhoitaja, hallituksen jäsenet,toiminnantarkastajat) c) Kannatusjäsenten jäsenmaksujen suuruus d) Talousarvio vuodelle 2018

3. Valitaan a) Hallituksen puheenjohtaja vuodelle 2018 b) Hallituksen varsinaiset jäsenet erovuoroisten tilalle ja varajäsenet Erovuorossa: Markku Olkkonen, Jouko Lätti ja Antti Saarnijoki EI erovuorossa: Juha Kaipiainen, Saara Isoaho, Piia Lähde, Tiina Maczulskij ja Heli Airas. Varajäsenet 2017: Timo Rimaila, Aki Väisänen,Timo Lahti ja Katja Sikanen c) Toiminnantarkastajat ja heille henkilökohtaiset varamiehet 2017: Seppo Kervinen, varamiehenään Heikki Kaukonen ja Jari Noponen, varamiehenään Pertti Kilpinen 4. Käsitellään kokoukselle tehdyt aloitteet 5. 6.

Päätetään yhdistyksen kokouksien koollekutsumistapa

7.

Muut kokouskutsussa mainitut asiat

8. 9.

Käsitellään muut asiat, jotka todetaan kiireellisiksi 2/3 määräenemmistöllä

a) Päätetään MMA ry:n valtuustolle ja liittokokoukselle tehtävistä aloitteista. b) Valitaan yhdistyksen ehdokkaat MMA ry:n luottamustehtäviin.

Kokouksen päättäminen

Kokoukseen osallistuville kahvitarjoilu! Tervetuloa!

Ilmoittaudu viimeistään 3.11. saaraliu@ gmail.com

MMA Etelä-Savo ry Hallitus

Marskin Viesti 02 | 2017

5


Teksti: Saara Liukkonen Kuvat: Timo Rimaila

Syysfestarit 2017 Etelä-Savon Myynnin ja Markkinoinnin ammattilaiset viettivät tämän vuoden syysfestareita murhaavissa tunnelmissa lokakuun 7. päivä. Tänä vuonna festareiden teemana oli “Murhamysteeri 1920-luvun salakapakassa”. Juhlaväki nautti ohjelmasta, loistavasta ruuasta ja murhakin saatiin ratkaistua.

L

auantaina 7.10. kokoontui noin neljäkymmentä henkilöä Urpolan kartanoon nousseeseen “Swinnig Roosters” - nimiseen salakapakkaan.

6

Marskin Viesti 02 | 2017

O

sallistujissa herätti alkuun kummastusta erään perheen kovaääninen riittely ja kinastelu. Illan edetessä selvisi, että kyseinen sanailu oli osa illan esitystä.

O

sallistujat olivat innokkaasti ottaneet teeman huomioon pukeutumisessa ja illan aikana olisi ollut mahdollista koota vaikka uusi puuhka lattialla leijailleista sulista.

M

urhamysteerin käytännössä toteutti Mikkelin Revyyteatterin väki ja maistuvat ruuat tilaisuuteen Italia-teemalla tulivat Servinistä.

K

iitos kaikille osallistujille, kuvasatoa illasta on ihailtavissa viereisellä sivulla. Toivomme hallituksen kanssa, että kerrotte toiveitanne ensi vuoden syysfestareiden ajankohdasta ja teemasta. Saara Liukkonen


Marskin Viesti 02 | 2017

7


Kirjoittajat: projektipäällikkö Anna-Maija Torniainen ja tki-asiantuntija Petteri Tiljander Opintojen aloitustilaisuudessa käytiin läpi NY-opintojen sisältöä ja aikataulua.

NY Start Up -ohjelma kehittää opiskelijoiden yrittäjyystaitoja

MMA Nuorisofoorumi Mistä on kyse?

K

orkeakouluopiskelijat perustavat lukuvuoden ajaksi (syksy 5op + kevät 5op) monialaisen, oikealla rahalla toimivan miniyrityksen. Opiskelijoiden yritykset toimivat oikeilla markkinoilla tarjoten tuotteita tai palveluita asiakkaille. Opintojakso tarjoaa erinomaisen omien ideoiden ja liiketoiminnassa tarvittavien taitojen kehittämiseen. Opintojaksolle tultaessa ei tarvitse olla valmista liikeideaa tai pienryhmää.

Käytännön yrittäjyystaitoja opintojen aikana

T

änä syksynä opintojakson aloitti KaakkoisSuomen ammattikorkeakoulun Mikkelin kampuksella joukko eri alojen opiskelijoita. Mukana on liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä metsätalouden opiskelijoita. Syksyn aikana opiskelijat muodostavat tiimit, joissa yritystoimintaa tullaan kehittämään sekä tekemään. Myös yksin saa NY-yrityksen perustaa. Tiimien muodostuttua opiskelijat työstävät yritysideoistaan liikeideoita eli miettivät ensin, mitä hei8

Marskin Viesti 02 | 2017

dän osaamisellaan voisi tehdä ja lopulta miten tämä tekeminen muutetaan rahaksi. Tavoitteena on, että opiskelijat oppivat tekemällä ja tätä oppimista tuetaan säännöllisillä tapaamisilla, joissa on oma teemansa sekä runsaasti vierailevia asiantuntijoita. Opettajien rooli on kurssilla valmentajamainen, joten luentoja ei pidetä, eikä valmiita vastauksia anneta. Joulun lähestyttyä kaikilla opiskelijoilla on NY-yritys perustettuna, liiketoimintamallit suunniteltuna, liiketoimintasuunnitelma valmiina sekä kyky myydä ideansa mukaista tuotetta tai palvelua sekä osaaminen oman ideansa esittämiseen.

K

evätlukukaudella opiskelijat jatkavat, toivottavasti joulusesongista hyvin alkanutta, liiketoimintaansa sekä osallistuvat oman ideansa ja yrityksensä kanssa erilaisiin NY tapahtumiin. Samalla he saavat hyvää oppia mm. yrityksen toiminnan pyörittämisestä, yhteistyöstä tiimin muiden jäsenten ja asiakkaiden kanssa sekä yrityksen talouden hoitoon liittyvistä tehtävistä. Lukukauden käydessä kohti loppua NY-yritysten liiketoiminta lopetetaan hallitusti ja arvioidaan, kuinka menestyttiin ja mitä opittiin. Hyvistä ideoista ja toiminnasta voidaan myös valmentajien tukiessa perustaa oikeita yrityksiä.


Näkyvyyttä ja yhteistyömahdollisuuksia

O

piskelijoilla on mahdollisuus osallistua alueelliseen Uskalla yrittää -semifinaaliin, josta valitaan osallistuja kansalliseen finaaliin. Kansallisen finaalin voittaja edustaa Suomea NY:n korkea-asteen yritysten EM-kisoissa. Alueen NY finaali on Stellassa 21.2.2018, tervetuloa tapaamaan nuoria yrittäjiä. Tulevaisuudessa tavoitteena on lisätä yhteistyötä alueen yrittäjien sekä NY-yrityksien kanssa, joten jos yhteistyö opiskelijoiden kanssa kiinnostaa niin ota yhteyttä meihin.

N

Y Start Up -ohjelman jalkauttamisessa korkeaasteelle on mukana Yrittäjäksi – nuorille tukea yrittämisen alkuun -hanke. Hankeyhteistyö tuo opiskelijoille mahdollisuuden osallistua erilaisiin tilaisuuksiin ja tempauksiin mm. myymään ja markkinoimaan tuotteitaan ja palveluitaan sekä verkostoitumiseen. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Yrittäjäksi - nuorille tukea yrittämisen alkuun hanketta (01.05.2017 - 31.08.2019) rahoittaa EteläSavon ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta. Hankkeen keskeisenä tavoitteena on tukea nuorta

Petteri Tiljander, Anna-Maija Torniainen ja Marjaana Roponen kehittävät Yrittäjäksi -hankkeessa yrittäjyyden polkuja opiskelijoille.

tai opiskelijaa yrittäjyyden polulle lähtemisessä sekä yrittäjyyden alkuvaiheen ponnisteluissa.

VAIKUTTAVA.

Uusi ŠKODA SUPERB BUSINESSLINE Uusi upea ŠKODA SUPERB BUSINESSLINE -mallisto vastaa vaativimmankin kuljettajan tarpeisiin vakuuttavalla varustelullaan ja runsailla sisätiloillaan.

ŠKODA SUPERB BUSINESSLINE alkaen 31 683,82 €, CO2 -päästöllä 119 g/km. Yhdistetty EU-kulutus 5,2–7,2 l/100 km. CO2 -päästöt 119–164 g/km. Hinta sisältää toimituskulut 600 €. Kuvan auto erikoisvarustein. Kysy ŠKODA Huolenpitosopimuksesta ŠKODA-jälleenmyyjältäsi tai lue lisää: skoda.fi/huolenpitosopimus.

skoda.fi

Kinnarinkatu 8 | 50170 Mikkeli

Veijo Karjalainen 050 590 6770 veijo.karjalainen@ajanvaunu.fi

Taavi Pulkkinen 0440 321 738 taavi.pulkkinen@ajanvaunu.fi

Mikko Paavilainen 0500 822 156 mikko.paavilainen@ajanvaunu.fi

Marskin Viesti 02 | 2017

9


Hallituksen jäsenten esittely Toimitus päätti esitellä hallituksen jäsenet teille vähän tarkemmin ja heitti heille viisi kiperää kysymystä kullekin :) 1. Missä olet töissä ja mitä teet? 2. Harrastukset 3. Lempiruokasi? 4. Parasta Mikkelissä? 5. Elämäsi motto?

Saara Liukkonen

1. Olen viestintäalan ammattilainen ja yrittäjä. Teen kattavasti kaikkea viestinnän ja markkinoinnin saralta. 2. Kuntosali, jooga, lukeminen, revyyteatteri, luottamustehtävien hoito, erilaiset urheilukokeilut, mm. tankotanssi :D 3. Riippuu päivästä. 4. Sopivan kokoinen kaupunki, tarvittava löytyy läheltä. 5. “Kyynelkin kutittaa poskella vieriessään.”

Jouko Lätti

1. 1.11 myyntijohtaja vaeltajankauppa 2. Sähly silloin kun kykenen 3. Makaroonilaatikko, kunnon pippuripihvi 4. Kaikki palvelut lähellä 5. Elä kun vielä voit. Ei saa jäädä paikalleen makaamaan.

10

Marskin Viesti 02 | 2017

Antti Saarnijoki

Timo Rimaila

1. Olen aluepäällikkönä Kiilto Oy:n rakennustarvikeosastolla tehtävänäni mm. Kiilto Oy:n rakentamiseen tarkoitettujen tuotteiden myynti ja asiakaskoulutukset Itä- ja KaakkoisSuomen alueella. 2. Koiran kanssa ulkoilun lisäksi penkkiurheilu ja pihalla puuhastelu. Kesällä kalastaminen. 3. Intialaiset kanaruuat 4. Sopivan pieni kaupunki, jossa kaikki tarvittava on lähellä. 5. Ajattele asioita positiivisesti!

1. Cloetta Suomi Oy; tavararyhmäasiantuntija. (namusetä) 2. Matkustelu, ulkoilu, ja sitä sun tätä. 3. Kotiruoka 4. Sopivan lähellä 5. ”Rock`n Roll”

Piia Lähde

Heli Airas

1. Laattapiste Oy, myymälävastaava 2. Kuntosali, lenkkeily, jooga, mökkeily, lukeminen, höntsäily 3. Vaikea nimetä yhtä... kalaruoat ja kasvikset 4. Ihmiset, luonto ja elämisen helppous 5. Pitää uskaltaa heittäytyä, luottaa omaan itseen ja osaamiseen sekä muistaa että onnellisuutta ei omisteta se tehdään.

1. Cloetta Suomi Oy, menekinedistäjä 2. Käsityöt:mm. virkkaus, neulominen, betonityöt. Järjestötoiminta: Sokkalan Marttasakki ry puheenjohtaja, Mikkelin Golf naistoimikunnan jäsen, E-S MMA.n hallituksen jäse. Golf, kävely, ulkoilu, mökkeily ja koirat. 3. Pippuripihvi ja valkoviini, juustokakut 4. Perhe, koti ja työpaikka 5. Hymyllä mennään


Juha Kaipiainen

1. Soisalon Liikenne Oy, liikennepäällikkö 2. MMA, omakotitalo, laskettelu, moottoriurheilun seuraaminen 3. Hyvä pihvi 4. Kaikki lähellä 5. Aina eteenpäin

Saara Isoaho

Markku Olkkonen

Tiina Maczulskij

1. Kaakon Viestintä Oy. Myyn digitaalista mainontaa ja toimin asiantuntijatehtävissä. Olen mukana myös digitaalisten tuotteiden kehittämisessä. 2. Squash, Jääkiekkotuomarointi, kuntosali, mallasviskit ja penkkiurheilu. 3. Kanarisotto, tortillat ja uutena sushi. 4. Infra kehittyy koko ajan, mukavat ihmiset ja harrastusmahdollisuudet. 5. ”Ilon kautta!”

1. Mikkelin keskustan kehittämisyhdistyksen toiminnanjohtaja. 2. Metsässä liikkuminen koiran kanssa, sienestys, pienimuotoinen kalastus, marjastus, mökkeily, matkustaminen 3. Sushi ja thai ruoka, fondue sekä mieheni Tonin tekemät pippuripihvit 4. Juuri täydellisen sopivan kokoinen kaupunki. Kompakti keskusta palveluineen. 5. Jos uskot elämän kauneuteen, kuljet hymyillen huomiseen.

Timo Lahti

1. Tuotespesialistina GSK:lla 2. Ruoanlaitto, ulkoilu, karaoke 3. Ei pysty sanomaan, niin paljon on lempiruokia 4. Mökki 5. Yhden iloisen linnun laulu täyttää koko metsän

Auvinen Onni Mikael (Mikko)

1. Autoilu, liikunta ja sauvakävely 2. Eläkeläinen 3. Ei erikoista 4. Sopivan pieni, hyvä asua, riittävästi palveluja 5. Ilta on aamua viisaampi

1. Mikkelin Autokuljetus Oy, toimitusjohtaja 2. Liikunta, lavatanssit 3. Lohikeitto, Karjalanpaisti 4. Sopivan kokoinen kaupunki 5. Elämä on elämistä varten

Aki Väisänen

Katja Sikanen

1. Erä- ja ulkoiluliike Patikassa Mikkelin keskustassa 2. Kuntosali ja koiruuksien kanssa samoilu pitkin poikin Suomen kaunista luontoa ja jos aikaa on tykkään suunnitella seuraavaa “vaelluskertaa” kaitpa sekin jo harrastuksesta käy 3. Karjalanpaisti 4. Luonto lähellä ja läsnä koko ajan 5. Tee tänään se minkä meinaat siirtää tuonnemmaksi :)

Marskin Viesti 02 | 2017

11


Yhteistyökumppanina XAMK? Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululla on maakuntien ainoana (Etelä-Savo ja Kymenlaakso) korkeakouluna tärkeä rooli alueidensa osaamisen kehittäjänä. Tehtävänä on tuottaa uutta osaamista ja uusia osaajia vastaamaan työelämän tarpeita, kouluttaa korkeakoulutettuja ammatillisia osaajia. Erityisesti ammatilliseen osaamiseen ja tiedon soveltamisen tarvitaan tiivistä yhteistyötä elinkeinoelämän kanssa.

A

mmattikorkeakoulun kaikilla opiskelijoilla on yli 20 % opinnoista sidottu työelämään ja sen kehittämiseen. Yhteistyömuotoina on opiskelijoiden itsenäiset osuudet; harjoittelu ja opinnäytetyö sekä jokaiseen koulutukseen liittyvät työelämäprojektit, jotka ovat osa opetusta.

Mitä yhteistyö vaatii yritykseltä?

O

petuksen työelämäprojektit ovat aina opiskelijoille oppimistehtäviä. Oppimiseen liittyy kiinteästi palaute ja sen kautta kehittyminen. Työelämäprojektissa toivotaan yrityksen sitoutuvan antamaan palautetta työn eri vaiheissa. Kuitenkin ohjauksen vastuu on korkeakoulun puolelta. Oppimisprojekteista tehdään sopimus, jossa sovitaan työtehtävän sisältö, aikataulu ja tavoite sekä nimetään toteuttajat ja ohjaajat.

H

arjoittelu on keskeinen osa ammattikorkeakouluopintoja. Harjoittelu on ohjattua, jossa ohjausvastuu on sekä työelämällä että korkeakoululla. Vähimmäisvaatimuksena on, että opiskelija 12

Marskin Viesti 02 | 2017

saa ohjausta sitä tarvittaessa. Opintokokonaisuutena harjoittelu on useimmilla koulutusaloilla kestoltaan 30 opintopistettä. Yksi opintopiste on noin 27 tuntia opiskelijan työtä, joten käytännössä harjoittelun kesto on yhteensä 5 kuukautta. Harjoittelu on aina merkittävässä roolissa opiskelijan työuran ja osaamisen kannalta. Harjoittelusta tehdään harjoittelusopimus korkeakoulun, opiskelijan ja harjoittelu organisaation kesken.

O

pinnäytetyö on 15 opintopisteen laajuinen työelämälähtöinen ja työelämää kehittävä asiantuntijuuden ”näyte”, joka vastaa noin 400 tunnin työmäärää. Ylemmän ammattikorkeakoulun opinnäytetyö laajuus on 30 opintopistettä eli noin 800 opiskelijan työtuntia. Pääsääntöisesti opinnäytetyö tehdään yhteistyössä työelämän kanssa. Opinnäytetyön on tarkoitus pohjautua käytännön työelämän ongelmaan ja tavoite on työelämän näkökulmasta tutkia ja kehittää ilmeneviä ongelmia. Koulutusaloilla on erikseen määritellyt kriteerit opinnäytetöille. Kuitenkin opinnäytetyön aihe voidaan räätälöidä tilaajan tarpeen mukaan, kunhan se edelleen vastaa opinnäytetöiden tavoitteita ja opiskelijan opintosuunnitelmaa. Opinnäytetyöskentelyä ohjaa korkeakoulun opettaja. Lisäksi nimetään opiskelijalle yhteyshenkilö myös tilaajaorganisaatiosta. Osapuolet sopivat yhdessä muun muassa työn rajauksesta, aikataulusta, raportointitavasta sekä tutkimustulosten käytöstä. Opinnäytetyöstä tehdään opinnäytetyösopimus.

Miten yhteistyöhön?

K

orkeakoulu tarvitsee työelämäyhteyttä ja kumppaneita elinkeinoelämästä. Kun

työelämällä herää tarve kehittämiselle tai mahdollisuus harjoittelijalle, yhteydenotto ammattikorkeakoululle! Keskustelun ja yhteistyön voi aloittaa myös ilman ajankohtaista konkreettista toimeksiantoa – keskustelujen kautta voi aina löytyä uusia mahdollisuuksia. Alkuun päästään yhteydenotolla yritysyhteistyökoordinaattoriin tai oman alan yhteyshenkilöön. Koordinaattori etsii korkeakoulusta oikean henkilöt neuvotteluun ja yhteistyön toteutukseen.

H

uomioitavaa on, että aina korkeakoulu ei pysty vastaamaan tarpeeseen nopealla aikataululla. Työelämäyläyhteistyössä on merkittävää yhteistyön pitkäjänteisyys, sekä opiskelijoiden ja opettajien tiivis yhteistyö yritysten kanssa. Yksittäisten toimeksiantojen lisäksi on hyvä olla kehittämässä yhteistyötä pidempiaikaisten kumppanuuden puitteissa.

O

piskelun ja oppimisen tavoitteena ei enää ole niinkään laajojen tietomäärien tai teorioiden varastointi muistiin, vaan ymmärtämiseen pohjautuva oman näkemyksen muodostaminen ja jatkuva uuden tiedon luominen työelämän muuttuvien osaamistarpeiden mukaisesti. Tarvitsemme siis elinkeinoelämän kumppaniksemme.

N

äiden mainittujen yhteistyömuotojen lisäksi XAMK:issa on kattava tutkimuskehitys ja innovaatiotoiminta, koulutus- ja tutkimuspalvelut.

Otathan yhteyttä XAMK:iin! Yritysyhteistyökoordinaattori

Heta Vilén

heta.vilen@xamk.fi puh. 044-702 8973


Tahkon mökki K

aksitasoisessa täysin varustellussa huoneistossa on makuupaikat kahdeksalle (8) hengelle. Lomaviikot annetaan varausjärjestyksessä MMA Etelä-Savon jäsenille ts. nopeus palkitaan! Jos hakijoita on useampia samalle viikolle, suoritetaan arvonta hakijoiden kesken ja etusija on heillä, jotka eivät ole ennen käyttäneet mökkiä. Valitse sopiva ajankohta ja soita Kaipiaisen Juhalle. Yhteystiedot sivun alareunassa.

Vuoden 2018 viikot:

äsenystävällinen vuokra 350 € / viikko. Viikko alkaa aina edellisen viikon perjantaina klo 15.00 ja päättyy seuraavana perjantaina klo 14.00.

Viikko alkaa edellisen viikon perjantaina klo 15.00 ja päättyy lomaviikon perjantaina klo 14.00.

J J

os lomaviikolle ei ole viikkovarausta, vuokrataan myös viikonloppuja (pe-ma) tai alkuviikkoja (ma-pe). Viikonloppu on 200 € ja alkuviikko 150 €. Näitä voi tiedustella myös Juhalta.

T

ahkon alueella runsaasti erilaisia palveluja niin kesä- kuin talvimatkailijalle. Mökin läheisyydessä ovat laskettelurinteet, kelkkareitit, hiihtoladut, kylpylä, keilahalli, golfkeskus jne. unohtamatta ravintolamaailmaa. Tutustu Tahkon alueeseen osoitteessa www.tahko.fi. Lisäksi on hankittu soutuvene joka on vain huoneisto 2 osakkaiden käytössä, tarkemmat sijaintitiedot löytyvät mökiltä.

Vuonna 2017 meillä on vielä vapaana seuraavat viikot: Viikko 46 Viikko 52

10-17.11.2017 22-29.12.2017

Viikko 6 Viikko 12 Viikko 18 Viikko 24 Viikko 30 Viikko 36 Viikko 42 Viikko 48

2-9.2.2018 16-23.3.2018 27.4-4.5.2018 8-15.6.2018 20-27.7.2018 31.8-7.9.2018 12-19.10.2018 23-30.11.2018

Vuokrausehdot: - Tahkon mökkiä vuokrataan vain MMA Etelä-Savon jäsenille. - Vuokraaja on vastuussa mökistä ja irtaimistosta vuokrausajankohdan ajan. - Vuokraajan tulee siivota mökki seuraavalle asukkaalle, jos näin ei ole tapahtunut, on seuraavalla asukkaalla oikeus tilata siivous edellisen vuokraajan lukuun. - Kaappeihin ei saa jättää mitään pilaantuvia ruokatarvikkeita, vaan ne on vietävä mukanaan pois. - Liinavaatteet ja pyyhkeet mukaan. - Mökkiin ei saa viedä lemmikkieläimiä. Kysy vapaita viikkoja joko puhelimitse 0400 693 627 tai sähköpostitse juha.kaipiainen@surffi.fi.

Yhteystiedot:

Juha Kaipiainen 0400 693 627 juha.kaipiainen@surffi.fi

Marskin Viesti 02 | 2017

13


Virkistyspäivä Kyyhkylässä

Ajankohta Henkilömäärä Paikka

La 25.11.2017 12 NOPEINTA ILMOITTAUTUJAA MAHTUU MUKAAN Kyyhkylän Kartano ja Hotelli Rustholli

Ohjelma klo 08.45 klo 09.00 – 09.45 klo 10.00 – 11.30 klo 11.40 – 12.15 klo 12.20 – 13.15 klo 13.15 – 13.45 klo 13.45 – 14.45 klo 14.45 – 15.30 klo 16:00

tulokahvit Hotelli Rusthollin kokousaulassa Liikunnasta terveyttä, oikea kuormitus, niveloireiden ehkäisy Inbody - mittaus (omaa vuoroa odotellessa käytössä kuntosali, hydrojet, hierontapatja, fysioakustinen tuoli omatoimisesti) Lounas Kartanon salissa Ergonomia – niska, selkä ja työ. Käytännön vinkkejä Iltapäiväkahvit kokousaulassa Terveellinen ravitsemus osana hyvinvointia Inbody-mittausten tuloksia yhteisesti päivä päättyy

Osallistuminen on MMA Etelä-Savon jäsenille maksuton sisältäen ohjelman mukaiset tarjoilut.

SITOVAT ilmoittautumiset 9.11. mennessä: Antti Saarnijoki puh. 0400 656 662 tai antti.saarnijoki@kiilto.com

MMA:n Ladies tapahtuma 1-2.9.2017 MMA:n Ladies tapahtuma järjestettiin tänä vuonna Petäys Resortissa Tyrvännöllä lähellä Hämeenlinnaa, tilaisuuteen osallistui 50 naisjäsentä.

Ohjelma sisälsi verkostoitumista, kiinnostavia esityksiä: Pia Hautamäen “Naisen asema yritysmaailmassa, Kokemuksia naiseudesta myyntityössä ja myynninjohtajana” sekä Salla Mäkelän “Oma menestystarinani muutosjohtajana, vaikuttajana ja verkostujana”. Lisäksi tutustuimme uusiin ja tuttuihin liikuntamuotoihin: functional trairing/lavis-jumppa, taiji qigong/ kick biking. Nautimme kauniista luonnosta ja hyvästä ruuasta sekä seurasta.

Piia Lähde


Nuorisovastaavan kuulumiset Teksti ja kuvat: Markku Olkkonen

M

K

aakkois-Suomen ammattikorkeakoulun lehtori Reijo Honkonen kutsui nuorisovastaavamme Markku Olkkosen kertomaan myyntityöstä XAMK:in opiskelijoille maanantaina 2.10.2017. Reijo oli ollut opettajana jo hänenkin opiskeluaikoina ja toiminut Markulla opinnäytetyön ohjaajana. Markku oli ollut myös tuttu kasvo aiemmilta vuosilta, kun MMA:n toimintaa esiteltiin koululla vuoden 2015 oppilaitoskiertueella.

O

piskelijoilla on menossa opintojakso avainasiakkuuksien hoitamiseen liittyen ja Markku piti oman esitelmänsä aiheenaan ”Myyntikentällä tapahtuu!”. Esitys piti sisällään otteita myyntityöstä B2C asiakkaille, mis-

tä Markulla on kokemusta pitkältä ajanjaksolta keittiökalusteiden myynnistä sekä B2B myynnistä, mitä hän tekee myös nykyisin. Opiskelijat pääsivät kuulemaan myös kommentit viimeisimmistä myyntiä avustavien ohjelmistojen ominaisuuksista sekä Markun omien kokemusten pohjalta kertomistaan vinkeistä myyntityöhön.

MA:n nuorisoasintuntija Igor Parri oli Jyväskylän Kauppakadun Approssa ainoastaan kaksi päivää myöhemmin tavannut Mikkeliläisiä tradenomiopiskelijoita, jotka olivat olleet kuuntelemassa Markun luentoa. He olivat jo siinä vaiheessa hakeutuneet MMA:n opiskelijajäseniksi ja olivat olleet ehdottomasti sitä mieltä, että toimintamme on kiinnostavaa. Myös marraskuussa järjestettävään vuoden viimeiseen After Work – tilaisuutta kohtaan moni osoitti kiinnostusta ja opiskelijat aikoivat myös hankkia lisätietoa verkkosivuiltamme.

M

yynnin ja markkinoinnin ammattilaisten YouTube –videot sekä liiton toiminnasta kertova osuus esityksestä oli mieleen uusille myyjäksi aikoville nuorille. Opiskelijat saivat sitä kautta tietoa MMA:n toiminnasta, historiasta sekä laajoista eduista. MMA Etelä-Savo halusi myös tällaisessa luontevassa hetkessä jatkaa opiskelijoiden kannustamista stipendin muodossa. Tunnin päätteeksi julkaistiin keväällä 2018 myönnettävä 200€ stipendi luokan primukselle! Kaikille opiskelijoille jaettiin tämän lisäksi vielä uutuuttaan hohtavat MMA –kassit, minkä sisältä löytyi tietouden lisäksi myös aiheeseen liittyviä kyniä, karkkeja, juomapulloja sekä rintamerkkejä.

Marskin Viesti 02 | 2017

15


Seniorikilta

PIKKUJOULUT

Syyskokous 24.10. klo 9.00 Seniorikillan sääntömääräinen syyskokous TIISTAINA 24.10.2017 klo 9.00 Kokouspaikka on Asemaravintola VAIHA Mikkelin rau-

Seniorikillan pikkujoulut Mikkelipuiston Puutarharavintola Greenerissä lauantaina 2.12 2017 klo 18.00. Ilmoittautumiset kirjurille puh. 0400 520 308

tatieasemalla.

TEATTERIIN

Käsitellään sääntöjen mukaiset ja mahdolliset muut kokoukselle esitettävät asiat.

Seniorikilta Mikkelin Teatteriin torstaina 2.11.2017 klo 19.00. Näytelmänä KOMISARIO PALMUN EREHDYS. Muutama paikka vielä vapaana.

TERVETULOA Kiltaraati Eläkeläinen, jos olet kiinnostunut kiltatoiminnasta, tule kevätkokoukseen. Saat tietoa ja tapaat toiminnassa mukana olevia jäseniä.

Ilmoittautumiset kirjurille puh. 0400 520 308

OLTERMANNI Mikko Auvinen p. 0400 691 494

Mikko Auvinen 80 v Oltermanni Mikko Auvinen täytti 80 v. Kuvassa Jouko Salminen ja Pekka Miettinen ojentavat kiltalaisten tervehdyksen oltermanni Mikolle.

16

Marskin Viesti 02 | 2017


Lentopallovuoro lauantaisin M

yynnin ja Markkinoinnin Ammattilaiset Etelä-Savon eli myyntimiesten lentopallovuoro on kaikkien jäsenten käytössä. Lauantaisin klo 9.00 – 11.00 Tuppuralan koululla. Vuoro voimassa huhtikuun loppuun.

R

ohkeasti mukaan kuntoilemaan heti aamutuimaan! Lentopalloilijoiden yhteyshenkilöinä toimivat Heikki Kaukonen 0400 631110 ja Aarne Ahonen 0407382740

Tervetuloa myös uudet tulokkaat mukaan pelloomaan!

Seniorit Ajanvaunu Oy:n vieraana Kinnarinkadulla 29.9.2017.

Seniorit tutustumassa Woikosken automuseoon 29.8.2017.

Marskin Viesti 02 | 2017

17


MMA Keski-Suomi 80 v Jyväskylässä vietettiin MMA Keski-Suomen 80-vuotisjuhlia 16.9. Octoberfest teeman merkeissä. Juhliva yhdistys oli saanut omia jäseniään innostumaan mukaan juhlatapahtumaan ihailtavan määrän. Peräti puolet osallistuneista oli paikallisyhdistyksestä ja loput yhteensä 120 juhlijasta muun Suomen yhdistysten ja liiton onnittelijoita. Etelä-Savon puolesta onnittelijoina olivat paikalla Juha Kaipianen ja Antti Saarnijoki. Ilmapiiri ja tarjoilut saksalaiseen tapaan olivat mainiot.

18

Marskin Viesti 02 | 2017


Saa häiritä! Hallitus 2017 Saara Liukkonen Puheenjohtaja p. 040 5020 583 saaraliu@gmail.com Saara Isoaho Varapuheenjohtaja saara.a.isoaho@gsk.com p. 050 420 0561 Heli Airas Sihteeri heli1.hakkinen@gmail.com Antti Saarnijoki Koulutusasiamies p. 0400 656 662 antti.saarnijoki@kiilto.com Tiina Maczulskij Tiedottaja Urheiluvastaava p. 040 5104096 tiina.maczulskij@mikkelinkeskus.fi

Juha Kaipiainen Varainhoitaja p. 0400 693 627 juha.kaipiainen@surffi.fi

Timo Lahti Hallituksen varajäsen p. 0400 653 197 timo.lahti@mikkelinautokuljetus.fi

Markku Olkkonen Nuorisovastaava, Valtuustoedustaja p. 046 9209 462 markku.olkkonen@outlook.com Jouko Lätti Nettisivuvastaava, Hallituksen jäsen p. 040 555 9500 jouko.latti@cpe.fi

Timo Rimaila Hallituksen varajäsen p. 0400 492 820 timo.rimaila@gmail.com

Piia Lähde Hallituksen jäsen p. 050 4334 262 piia.lahde@gmail.com

Katja Sikanen Hallituksen varajäsen, Eläkeläisvastaava p. 0500 813 825 katja.sikanen@t-safe.fi Mikko Auvinen Oltermanni p. 0400 691 494

Aki Väisänen Hallituksen varajäsen p. 044 700 7591 aki.vaisanen@kpt.fi

Marskin Viesti 02 | 2017

19


PÄIVITÄ TIETOSI!!!

Avoinna

ma-pe 8.30-20.00 la 9.00-18.00 su 12.00-16.00

Muistathan päivittää tietosi www.mma.fi sivustolle, niin saat sähköpostit ja postit oikeaan osoitteeseen!

Porrassalmenkatu 20 50100 Mikkeli p. 015 7600 200 Kauppakeskus Stella OLEMME NYT

AVAINAPTEEKKI!

S-Etukortilla Bonusta. Etu ei koske lääkkeitä.

OPEL MYYNTI- JA HUOLTOPALVELUT MIKKELISSÄ.

Hietakatu 5, Mikkeli | p. 015 206 2550 | ma-pe 8-17, la 10-14

Asiakasomistajana saat merkkihuolloista ja varaosista S-Etukortilla Bonusta. Etelä-Savon Auto huolto, p. 015 206 2520 Etelä-Savon Auto varaosat, p. 015 206 2511

Profile for SaaraLiu

Marskin Viesti 02 | 2017  

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset, Etelä-Savon jäsenlehti.

Marskin Viesti 02 | 2017  

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset, Etelä-Savon jäsenlehti.

Profile for saaraliu
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded