Page 1

Tässä numerossa mm. Seniorikilta muistelee menneitä vappuja

Marskin Viesti

Jäsentiedote kevät | 2018


Seuraa meitä somessa!

Tässä numerossa Pääkirjoitus 3

facebook.com/ESavoMMA twitter.com/MMAesavo

First-Timerina Aktiivipäivillä 4 Hyödynnä jäsenedut 6 Kevätkokouskutsu 7

a Tallet päivät ! eriin kalent

Nuorisotoiminnasta 8 Raikkaat löylyt Kerkes-kivillä

10

MMA:n kevään mielenkiintoiset webinaarit 11 Tykkimäki -päivä 16.6.2018

12

Tahkon mökki 13 Muistoja Myyntimiesten Vappujuhlista

14

Seniorikilta 16 Lentopallovuoro lauantaisin 17 Tiedottajan terveiset 17

Tärkeät päivämäärät: • Yhdistyksen kevätkokous 23.4. Saimaa Stadium • After Work 14.6. Bar Dom • Kesäpäivät Tykkimäki 16.6. • Syysfestarit 22.9. Rapujuhlat • Yhdistyksen syskokous 19.11.

Virkistyspäivä Kyyhkylän Kartanossa 2017 18 Saa häiritä! Hallitus 2018

19

Marskin Viesti Myynnin ja Markkinoinnin ammattilaiset, Etelä-Savo ry:n jäsentiedote Toimitus: MMA Etelä-Savo ry:n hallitus Päätoimittaja: Saara Liukkonen Ulkoasu ja taitto: SaaraLiu, www.saaraliu.fi Paino: Teroprint Oy Painosmäärä: 450 kpl Ilmoitusmyynti: 2

Jouko Salminen p. 0400 520 308 Hallituksen jäsenet (lehden lopussa yhteystiedot)

Marskin Viesti 01 | 2018


Pääkirjoitus Tarjolla tekemistä moneen makuun

T

änäkin vuonna on tarjolla eri näköistä ja kokoista tekemistä. Toivottavasti mahdollisimman moni teistä löytää itselleen sopivaa ja näemme teitä runsain joukoin mukana toiminnassa.

K

esällä on luvassa taas perhatapahtuma Tykkimäellä ja syksyllä on meidän omat rapujuhlat sekä Kyyhkylässä hyvinvointipäivä, lisäksi pitkin vuotta on vapaamuotoisia after workkeja Bar Domissa.

Uusi tiedottaja

M

eillä on tänä vuonna uusi tiedottaja, Hanna Airas, jonka aloitteesta päätimme julkaista jatkossa sähköistä jäsenkirjettä. Tuo kirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa. Lisäksi Hanna on jo teille kyselyn tehnyt, että missä muodossa toiminnasta toivotaan jatkossa tiedotettavan. Tuon kyselyn tuloksista lyhyesti on sivulla 17.

Toiveita toivotaan kerrottavan

E

delleen muistutan teitä, että kertokaa millaisia tapahtumia ja toimintaa toivotte. Olisiko millaiset koulutukset mieleisiä? Vai kenties lentopallon lisäksi jotain yhteistä urheilua? Esimerkiksi Pohjois-Savon MMA:lla on yhteinen kuntoprojekti käynnissä, löytyisikö tähän meillä kiinnostusta? Hallituksen jäsenet mielellään kuulevat toiveenne, yhteystietomme löytyvät mm. sivulta 19. Aurinkoista kevättä ja nähdään kevätkokouksessa! Saara Liukkonen

Puheenjohtaja

Marskin Viesti 01 | 2018

3


First-Timerina Aktiivipäivillä MMA:n aktiivipäivät järjestettiin tänä vuonna 2.-4.2.2018 Gustavelundissa, Tuusulassa.

M

MA Etelä-Savosta paikalla oli 4 henkilöä: Puheenjohtaja Saara Liukkonen, Taloudenhoitaja Juha Kaipiainen, Nuorisovastaava ja varapuheenjohtaja Markku Olkkonen ja minä, Tiedottaja Hanna Airas.

I

tselleni aktiivipävät olivat ensimmäiset MMA urallani. Olin innoissani, sillä itsensä kehittäminen ja uuden oppiminen ovat intohimoni. En tiennyt mitä odottaa, mutta silti odotukseni ylittyivät.

P

äivien aikana kuultiin liiton visio 2022, monta hyvää puhujaa mm. sosiaalisen liiketoiminnan sanansaattaja Sani Leino, viestintävalmentaja Hanna Takala ja biohakkeri Jaakko Halmetoja sekä ideoitiin jäsentapahtumia ja pohdittiin miten viestiä jäsenistölle kiinnostavasti.

Eturiviin – maksoi mitä maksoi

L

auantaiaamun ensimmäinen puhuja, viestintävalmentaja Hanna Takala puhui siitä, miksi asiantuntijana ja järjestöaktiivina kannattaa olla 4

Marskin Viesti 01 | 2018

Teksti: Hanna Airas Kuvat: Jouni Röksä

somessa, mitä kanavia kannattaa käyttää ja miten kanavia voi käyttää mahdollisimman tehokkaasti. Itselleni tämä luento oli hieman aiemmin opitun toistoa mutta sehän ei ole pahitteeksi kenellekään. Hannan vinkit siitä, miten lähteä liikkeelle ja tulla aktiiviseksi vaikuttajaksi somessa. • • • • •

Seuraa: Seuraa itselleen kiinnostavia tahoja ja henkilöitä, reagoi lähinnä tykkäämällä Välitä tietoa: Välittää eteenpäin muiden jakamaa tietoa esimerkiksi uudelleen tweettaamalla Tiedonjakaja: Tee omia julkaisuja esimerkiksi organisaatioista tai uutisista Kommentoi: Osallistu keskusteluihin aktiivisesti Vaikuttaja: Tee kaikkea yllä olevista


yhteiskunnan ja talouselämän toimintatavat sekä mahdollisuudet hyväksesi. Olemme riippumaton ja poliittisesti sitoutumaton, Akavaan kuuluva ketterä toimija.

S

H

anna Takalan jälkeen estradille nousi Sosiaalisen liiketoiminnan sanansaattaja Sani Leino, joka ”räjäytti pankin”. Sanin ammattitaito näkyi ja kuului läpi puheenvuoron. Mietin, että hän saisi varmasti puhumalla kenet tahansa ostamaan mitä tahansa. Olihan hänen puheensa aihekin ”auta asiakasta ostamaan”. Vaikka myyjä olisi kuinka hyvä puhumaan tahansa, kaupankäynti on siirtymässä suurin harppauksin sosiaaliseen mediaan. Miksi näin on? Ja miksi Sosiaalinen media tulee ottaa tosiaan viimeistään nyt? Tässä muutama syy: • • • • •

unnuntaina, ennen kotiin lähtöä teimme muutamia ryhmätöitä ja kuulimme viimeisen puhujan, Biohakkeri Jaakko Halmetojan luennon: biohakkeroinnin lyhyt oppimäärä. 24-vuotias ravintoasiantuntija Halmetoja kiinnostui ruuasta kilpaurheilu-uransa myötä viisi vuotta sitten. Hän kokee ylitsevuotavia hyvänolontunteita muun muassa tankkaamalla lähdevettä ja eksoottisia yrttejä. Halmetoja kiertää ympäri Suomea pitämässä ravintoseminaareja, joissa hän kertoo, miten meidän oikein pitäisi syödä ja miten haastaa oma keho: esimerkiksi olemalla päivittäin vähintään 10 sekuntia jääkylmän veden alla, tässä haastetta meille jokaiselle!

V

iikonloppu oli kaiken kaikkiaan antoisa. Suosittelen kaikkia hyppäämään, heittäytymään ja lähtemään ennakkoluulottomasti mukaan kaikkeen uuteen. Virkistävää kevättä!

YHÄ USEAMPI ASIAKAS ETSII JA ODOTTAA PALVELUA – KAIKKI ON SOMESSA: ASIAKKAAT SEKÄ PALVELU YLIVOIMAINEN TAVOITETTAVUUS & TARKKUUS UUDENLAISEN YLEISÖN TAVOITTAMINEN (VAIKUTTAJAT) MAHDOLLISUUS OTTAA “ILMATILA” HALTUUN YLIVOIMAINEN PANOS / TUOTTO SUHDE (AIKA JA RAHA)

M

arko Hovinmäki ja Kalle Reunanen puolestaan esittelivät MMA:n vision 2020. MMA:n tahtotila vuonna 2020 on seuraava: Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA on valmentajasi, managerisi ja asianajajasi työmarkkinoilla. Valttinamme on myynti- ja markkinointialan syvällinen tuntemus. Autamme sinua urasi eri tilanteissa ja muutoksissa. Alan parhaat lakimiehet ja jäsenpalvelut antavat turvaa, neuvoa sekä etuja. Koulutus- ja valmennuspalvelumme pitävät osaamisesi jatkuvasti ajan tasalla.  

E

dustamme myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia opiskeluajoista eläkeikään saakka. Edistämme myyntiin ja markkinointiin liittyviä asioita sekä alan arvostusta yhteiskunnassa. Tunnistamme

Marskin Viesti 01 | 2018

5


Hyödynnä jäsenedut BENSAEDUT - Alennuksia St1- ja Shell-asemilta

MMA:n jäsenkortin kääntöpuolella oleva magneettiraita toimii St1 Käteisalennuskorttina. Saat alennusta yli 400 asemalta.

VAKUUTUSEDUT •

Vakuutusyhdyshenkilö Auvo Urpilainen puh. 040 7087403, auvo.urpilainen@op.fi

Jäsenkorttia näyttämällä -15% alennus tuotteista. Varaosat ja huolto autoosi puh. 015-228899

FIXUS Mikkeli

ABC Tuukkala ja Pitkäjärvi Mikkeli •

Normaalihintaisesta auton pesusta -30% alennus jäsenkorttia näyttämällä! KAHDEN SÄHKÖN AUTON PESU Otavankatu 14-16 Mikkeli • 10 kpl poletti 100 € jäsenkorttia näyttämällä SHELL Ristiinantie 33, Mikkeli • Pesu -40 % , Autokemikaalit -10 %, Autotarvikkeet -10 %, Voiteluaineet -10 %, Kahvilatarjoilu -10 %. Kahvit; pieni 1,40 €, normaali 1,80 €, Iso 2,00 €. • Edut jäsenkorttia näyttämällä kassalta. HENNIS`S kampaamo/parturi Porrassalmenkatu 18 Mikkeli. Puh. (015) 210 610, www.hennis.fi • Näyttämällä jäsenkorttiamme saat -10% leikkauspalveluista.

KERKES LÖYLYKIVET kaikkiin kiukaisiin jäsenkortilla -15%. •

Kerkes Oy Teollisuustie 2 1940 Kuortti. Puh. 050 373 1313, www.kerkes.fi.

Varaosista -10 - 30% jäsenkorttia näyttäen.

PITKÄJÄRVEN AUTO-OSAT OY TAATTUA TURVAA  Turvaa työttömyyden varalle •

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten työttömyyskassa on nimensä mukaisesti perehtynyt nimenomaan myynnin ja markkinoinnin parissa työskentelevien palkansaajien työttömyysturvaan sekä siihen liittyvien kysymysten ratkaisemiseen. Kassan maksama työttömyysturva on karkeasti ottaen kolme kertaa suurempi kuin KELA:n maksama peruspäiväraha.

Käytössäsi omat lakimiehet •

MMA:n jäsenenä saat maksutonta neuvontaa kaikissa omaan työ- ja edustussopimukseen liittyvissä asioissa heti jäsenyyden alettua Myynnin ja markkinoinnin oikeusturva MOT Oy:stä. Käytössäsi ovat toimialan erityiskysymyksiin erikoistuneet lakimiehet.

Vakuutusturvaa matkoille ja tapaturmiin •

MMA on vakuuttanut kaikki alle 68-vuotiaat jäsenensä vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutuksilla. MMA:n ottamaa perusturvaa voit täydentää jäsenetuvakuutuksilla.

LAADUKASTA KOULUTUSTA  • • •

MMA järjestää ammatillista koulutusta ympäri maata. Suurin osa koulutuksista on jäsenille ilmaisia. Voit helposti ilmoittautua koulutuksiin sähköisellä lomakkeella, joka on jokaisen kurssiesittelyn lopussa. Kurssipaikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jäsenet voivat hakea myös MMA:n koulutustukea unelmien toteuttamiseen.

MUITA ETUJA • • •

6

Levirakan ja A-lomien lomamökeissa saat viettää rentouttavia lomia ja postiluukusta kolahtaa myynti&markkinointi-lehti. Nämä ja monet muut palvelut kuuluvat MMA:n jäsenmaksuun. Lisää jäseneduista löytyy: www.mma.fi

Marskin Viesti 01 | 2018


Kevätkokouskutsu Myynnin ja Markkinoinnin Ammattilaiset Etelä-Savo ry:n sääntömääräinen kevätkokous Aika: Paikka:

Maanantaina 23.4.2018 klo 18.00 Saimaa Stadiumi, Raviradantie 22 B, Mikkeli

Ilmoittaudu viimeistään 15.4. saaraliu@ gmail.com

Esityslista 1.

Kokouksen avaus a) Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, ääntenlaskijat ja pöytäkirjan tarkastajat b) Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

2.

Toimintakertomus ja tilinpäätös a) Käsitellään hallituksen esittämä toimintakertomus ja päätetään niistä toimenpiteistä, joihin se antaa aihetta. b) Käsitellään edellisen vuoden tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto. c) Vahvistetaan tilinpäätös d) Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

3. 4.

Päätetään ylijäämän käyttämisestä tai alijäämän peittämisestä.

5.

a) Päätetään Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA ry:n valtuustolle ja liittokokoukselle tehtävistä aloitteista. b) Liittokokousvuonna valitaan edustajat Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA ry:n liittokokoukseen ja päätetään kunkin edustajan äänimäärästä ja valitaan yhdistyksen ehdokkaat MMA:n luottamustehtäviin.

6.

Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

7.

Käsitellään muut asiat, jotka kokous toteaa kiireelliseksi 2/3 määräenemmistöllä.

8.

Kokouksen päättäminen

Käsitellään kokoukselle tehdyt aloitteet.

Kokoukseen osallistuville kahvitarjoilu! Tervetuloa! MMA Etelä-Savo ry Hallitus

Marskin Viesti 01 | 2018

7


Teksti: Markku Olkkonen

Nuorisotoiminnasta N

uorille kaikenlainen toiminta on tärkeää! Vaikka itselläni opiskelut ovat ainakin toistaiseksi takanapäin, omien opiskeluaikojen ja työuran alkuvaiheiden ajatuksiin on aika ajoin hyvä palata.

M

onesti kysytään mitä nuoret haluaisivat tehdä ja millaisiin tapahtumiin olisi mukava osallistua? On hyvä, että nuoria ajatellaan mutta väitän, että sama laadukas koulutustoiminta tai rennot tapahtumat voivat olla kiinnostavia ikään katsomatta? Kun aloin tätä tekstiä kirjoittamaan, ei mielessäni ollutkaan se mitä olemme nuorien eteen saaneet aikaan, vaan se mitä olemme tehneet kokonaisuudessaan siten, että nuoretkin voisivat toiminnasta kiinnostua!

K

oulutuskalenterimme sisältää mielenkiintoisia ja tärkeistä aiheista kertovia webinaareja, mihin voi halutessaan osallistua vaikka kotisohvalta. 8

Marskin Viesti 01 | 2018

Työelämään astuminen opiskeluaikojen jälkeen voi olla hivenen helpompaa, jos käy katsastamassa muutaman webinaarin ja niitä on tarjolla myös työnhakuun liittyen.

M

onesti työelämään siirtymisen hetkellä tiedon soveltaminen käytäntöön on se vaikein asia. MMA on suuri apu siihen!

A

fter Workit ovat puolestaan oiva tapa rentoutua samanhenkisten ihmisten parissa hieman vapaamuotoisemmin. Viereisessä kuvassa näkyy hymyilevää porukkaa, mikä toivottavasti osaltaan luo tunnetta siitä, että mukaan voi tulla todellakin matalalla kynnyksellä. Samalla voimme keskustelujen kautta oppia uutta toisiltamme!

M

yyntiä on joka puolella! Pääsimme Saaran kanssa tuomaroimaan myyntityötä Etelä-Savon Uskalla yrittää -semifinaalissa. Kauppakeskus Stel-

lassa järjestetyssä tapahtumassa nuorten innostus oli vaikuttavaa ja parhaat palkittiin myyntiaiheisilla palkinnoilla.

M

MA:n nuorisotoiminta painopiste kokonaisuudessaan on siirtynyt nuorisofoorumin kokoontumisista opiskelijoille kohdistuviin tempauksiin. MMA:n nuorisoasiantuntija Igor Parri on luonut hyvää pöhinää opiskelijajäsenten keskuuteen. Tunnelmaan pääsee mukaan helposti ottamalla esimerkiksi seurantaan @mmaopiskelijat Instagramissa!


Tunnelmia maaliskuun After Workeilta.

Marskin Viesti 01 | 2018

9


Raikkaat löylyt Kerkes-kivillä Entinen Arabian keramiikkauuni lämpiää nyt Kuortissa.

A

rabia on ollut symboli suomalaiselle designelle, innovaatiivisuudelle ja laadulle. Vaikka Arabian tuotanto Suomessa on hiihpunut, sen huippulaatuinen keramiikkauuni ei ole jäänyt kylmilleen. Se lämpiää nyt Pertunmaalla Kuortissa, missä Kerkes oy valmistaa sillä löylykiviä.

L

aadukkaan keramiikkauunin hankkimisella oli tärkeä merkitys Kerkeksen tuotannon kehittämiselle.

I

nvestointi tähän uuniin kasvatti kapasiteettiamme vastaamaan kysyntää. Se tuo myös säästöjä, sillä nyt pystymme valmistamaan yhdellä poltolla kaksinkertaisen määrän kiviä puolta pienemmällä energiankulutuksella. Myös vaikutus kivien laatuun on positiivinen. Lämpötila uunin eri osissa on täsmälleen sama ja sitä voidaan säätää asteen tarkkuudella. Polttovirheet ovat loppuneet kokonaan, Kerkes oy:n toimitusjohtaja Teppo Hurme toteaa.

K

erkes-löylykivien laatu on vakuuttanut muun muassa kylpylöiden ja uimahallien ylläpitäjät. Yleisissä saunoissa kiukaat ovat kuumina melkein jatkuvasti, joten kiuaskivet joutuvat kovalle rasitukselle, jossa luonnonkivet rapautuvat nopeasti. Näissä paikoissa Kerkes-kivillä on säästetty paljon rahaa ja työtä, kun kivien kestoikä on monin verroin pitempi.

K

estävyys johtuu siitä, että Kerkes-kivet poltetaan 1300 asteen kuumuudessa. Niinpä kiukaiden lämpötiloissa niistä ei irtoa mitään toisin kuin monista luonnonkivistä.

K

oska Kerkes-kivistä ei haihdu esimerkiksi kaasuja, saunan ilma pysyy raikkaana ilman voimakasta ilmanvaihtoakin. Lämpöä ei tarvitse tuulettaa harakoille, joten kiuas joutuu pienemmälle

10

Marskin Viesti 01 | 2018

rasitukselle ja kestää kauemmin. Kerkes-kivet sopivatkin mainiosti kaikkiin kiukaisiin, niin sähkö- kuin puukiukaisiin ja myös savusaunojen kiukaisiin, Teppo Hurme sanoo.

S

aunan oikeaan lämmittämiseen Teppo Hurmeella on muutama rahan arvoinen vinkki. Oikealla lämmityksellä säästyy puita tai sähköä eikä kiuas vaurioidu.

P

uukiukaan pesä kannattaa ladata vain noin puolilleen ja lisätä puita useammin. Täyteen ladatussa pesässä saattaa syntyä alihappinen hiillos ja ahjoilmiö, joka vaurioittaa kiukaan arinaa ja muita metalliosia, Teppo Hurme varoittaa.

E

nergiaa säästyy myös, kun lämpöä ei tuuleteta ulos. Kiukaan kivipinnan yläpuolella olevat tuuletuskanavat pitää sulkea lämmityksen ja saunomisen ajaksi.

P

uukiuas poistaa saunasta ilmaa hormin kautta niin paljon, että muuta tuuletusta ei tarvita, kunhan huolehditaan siitä, että korvausilmaa tulee tarpeeksi esimerkiksi saunan oven alta. Sähkölämmitteinen sauna taas ei tarvitse sen tehokkaampaa ilmanvaihtoa kuin muutkaan honeet. Liiallinen tuuletus lämmityksen aikana rasittaa sähkökiukaan vastuksia, Teppo Hurme muistuttaa.

M

iellyttävät löylyt eivät Teppo Hurmeen mielestä ole liian kuumat. Saunan lämpötilan pitää olla niin lempeä, että saunoja siitää heittää kunnon löylyt. Mitä se löyly oikeastaan on? Vaikka Suomessa on saunottu tuhansia vuosia, löylyn todellista olemusta on näihin päiviin asti tutkittu yllättävän vähän, Teppo hurme toteaa.


MMA:n kevään mielenkiintoiset webinaarit MMA tarjoaa vuodessa yli 100 ammatillista koulutusta tai seminaaria, jotka ovat jäsenille joko ilmaisia tai edullisia. Jäsenenä voit osallistua kolmeen koulutukseen puolivuosittain. Lisäksi voit osallistua verkkovalmennuksiin. Opiskelijajäsenellä on oikeus osallistua yhteen koulutuksen puolivuosittain. Ole oman elämäsi johtaja! Aika: to 19.4. klo 9.00-11.00 Tuntuuko sinusta, että muut hallitsevat kalenteriasi ja toimit koko ajan veitsenkärjellä? Itsensä johtaminen on taito, joka tuottaa tulosta sekä yksilölle että työyhteisölle. Tunnista omat vahvuutesi ja heikkoutesi, niin sinulla on hyvä lähtökohta kehittymiselle. Valmennuksen tavoite on ymmärtää paremmin itseä ja sitä kautta muita ihmisiä. Tässä valmennuksessa keskitytään erilaisten työkalujen käyttöön oman työn priorisoimiseksi esimerkkien kautta. Luovat työkalut Aika: perjantai 20.4. klo 9-12 Koulutuksessa tutustutaan joukkoon hyödyllisiä Office 365 työkaluja joiden avulla voit paremmin tehdä työsi. Koulutuksessa

opitaan tehokasta muistiinpanojen tekoa OneNotella, verkkoesitysten tekoa Swaylla, täytettävien lomakkeiden tekoa Formsilla ja työkulujen automatisointia Flow’lla. Facebook-markkinointi nollabudjetilla Aika: ke 25.4. klo 9.00-12.00 Facebookin suosiota tai käyttäjämääriä ei varmasti tarvitse erikseen promota. Valitettavan usein kuitenkin yritykset / yrittäjät ovat hampaattomia hyödyntämään FB:tä monessta eri syystä. Some-konsultit neuvovat rakentamaan FB-sivun, keräämään laadukkaita tykkääjiä, postaamaan aktiivisesti hyödyllistä sisältöä ja mainostamaan julkaisuja sekä ohjaamaan FB-mainoksilla kävijöitä verkkosivuille. Haluatko kuulla ”ToisinAjattelua” FB-markkinoinnista? MITEN NOLLABUDJETILLA pääsee vauhtiin, eikä sinua koukuteta jatkuvaan maksulliseen mainontaan? Google-markkinoinnista tehoa irti Aika: maanantai 7.5. klo 9-12 Koulutuksessa perehdytään Google Adwords -mainontaan ja sen eri mahdollisuuksiin tuloksekkaassa sähköisessä markkinoinnissa. Webinaari jakautuu kahteen osaan jossa ensimmäisessä osassa

perehdytään Google Adwordsin tarjoamiin eri mainosmuotoihin ja kuinka niitä sovelletaan osana yrityksen kokonaismarkkinointia ja asiakkaan ostoprosessia. Somemarkkinointi yrityksissä Aika: ma 14.5. klo 9-12 Tässä koulutuksessa tutustutaan markkinointiin sosiaalisen median sisällä. Osallistuja oppii markkinoimaan sisältöä käyttäen sosiaalisen median ilmaisia ja maksullisia palveluita. Koulutuksessa tutustutaan markkinointiin Facebookin sisällä, markkinoinnin tehokkuuteen ja opitaan käyttämään visuaalisia työkaluja tehokkaasti leviävän somesisällön rakentamiseksi. Koulutus soveltuu kaikille jotka haluavat tutustua markkinointiin sosiaalisessa mediassa, koulutuksesta saa eniten etua mikäli ymmärtää jo sosiaalisen median perusperiaatteet. Näihin ja moniin muihin koulutuksiin voit ilmoittautua osoitteessa: www.mma.fi/koulutus

Marskin Viesti 01 | 2018

11


Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset Kouvolan, Etelä-Karjalan, EteläKymenlaakson, Etelä-Savon ja Savonlinnan yhdistykset järjestävät iloisen ja hauskan huvittelupäivän yhdistysten jäsenille perheineen Kouvolan Tykkimäellä lauantaina 16.6.2018, klo 11.30 - 20. Kympillä kivaa koko päiväksi! Tykkimäki-ranneke sisältää Tykkkimäen huvipuiston laitteineen. Hinta 10 € / henkilö (max. 4 ranneketta/jäsen). Hanki rannekkeesi osoitteesta: https://holvi.com/shop/Kouvolamma/ Varaa ilmoittatumista varten jäsennumerosi ja tieto alueyhdistyksestäsi. Muista ilmoittaa myös rannekkeen koko (90-120 cm / yli 120 cm). Rannekkeet maksetaan varauksen yhteydessä. Maksun jälkeen saat vahvstuksen sähköpostiisi. Rannekkeilla ei ole palautusoikeutta. Rannekkeiden jako Tykkimäen pääportin luona 16.6.2018, klo 11.30 alkaen. Tutustu Tykkimäen huvipuistoon osoitteessa www.tykkimaki.fi Lisätietoja antaa Maarit Paldán, maarit.paldan@kouvolamma.fi tai 0400 551393.

Lämpimästi tervetuloa!

12

Marskin Viesti 01 | 2018


Tahkon mökki K

aksitasoisessa täysin varustellussa huoneistossa on makuupaikat kahdeksalle (8) hengelle. Lomaviikot annetaan varausjärjestyksessä MMA Etelä-Savon jäsenille ts. nopeus palkitaan! Jos hakijoita on useampia samalle viikolle, suoritetaan arvonta hakijoiden kesken ja etusija on heillä, jotka eivät ole ennen käyttäneet mökkiä. Valitse sopiva ajankohta ja soita Kaipiaisen Juhalle. Yhteystiedot sivun alareunassa.

J

äsenystävällinen vuokra 350 € / viikko. Viikko alkaa aina edellisen viikon perjantaina klo 15.00 ja päättyy seuraavana perjantaina klo 14.00.

J

os lomaviikolle ei ole viikkovarausta, vuokrataan myös viikonloppuja (pe-ma) tai alkuviikkoja (ma-pe). Viikonloppu on 200 € ja alkuviikko 150 €. Näitä voi tiedustella myös Juhalta.

T

ahkon alueella runsaasti erilaisia palveluja niin kesä- kuin talvimatkailijalle. Mökin läheisyydessä ovat laskettelurinteet, kelkkareitit, hiihtoladut, kylpylä, keilahalli, golfkeskus jne. unohtamatta ravintolamaailmaa. Tutustu Tahkon alueeseen osoitteessa www.tahko.fi. Lisäksi on hankittu soutuvene joka on vain huoneisto 2 osakkaiden käytössä, tarkemmat sijaintitiedot löytyvät mökiltä.

Vuoden 2018 viikot: viikko viikko viikko viikko viikko viikko

18 ( pe 27.4 – pe 4.5), 24 ( pe 8.6 – pe 15.6), 30 ( pe 20.7 – pe 27.7), 36 ( pe 31.8 – pe 7.9), Varattu 42 ( pe 12.10 – pe19.10), 48 (23.11 – 30.11.2018

Viikko alkaa edellisen viikon perjantaina klo 15.00 ja päättyy lomaviikon perjantaina klo 14.00.

Vuokrausehdot: - Tahkon mökkiä vuokrataan vain MMA Etelä-Savon jäsenille. - Vuokraaja on vastuussa mökistä ja irtaimistosta vuokrausajankohdan ajan. - Vuokraajan tulee siivota mökki seuraavalle asukkaalle, jos näin ei ole tapahtunut, on seuraavalla asukkaalla oikeus tilata siivous edellisen vuokraajan lukuun. - Kaappeihin ei saa jättää mitään pilaantuvia ruokatarvikkeita, vaan ne on vietävä mukanaan pois. - Liinavaatteet ja pyyhkeet mukaan. - Mökkiin ei saa viedä lemmikkieläimiä. Kysy vapaita viikkoja joko puhelimitse 0400 693 627 tai sähköpostitse juha.kaipiainen@surffi.fi.

Yhteystiedot:

Juha Kaipiainen 0400 693 627 juha.kaipiainen@surffi.fi

Marskin Viesti 01 | 2018

13


Muistoja Myyntimiesten Vappujuhlista V

armaan suurin osa meistä muistaa vielä Mikkelin torilla Vapunpäivänä pidetyt kekkerit jotka toivat torin täyteen kansaa ja luvassa oli jos jonkinmoista ohjelmaa. Kaiken tämän hulinan takana oli Mikkelin myyntimiehet tai pitäisikö nykyajan tavoin sanoa myyntihenkilöt.

K

ävin aktiivisen senioriporukkamme aamukahveilla muistelemassa mennyttä aikaa. Täytyy kyllä todeta että Vapputapahtuman järjestämiseen tarvittiin valtavaa yhteishenkeä ja yhteen hiileen puhaltamista.

K

aikki sai alkunsa 60-luvulla kun silloinen puheenjohtaja Häkkisen Jaska tuumaili että Vappu olisi hyvä aika saada ihmiset liikkeelle jos vain kaupungissa olisi jotain tapahtumaa. Syntyi ajatus koko kansan Vapputapahtumasta jossa myös yritykset pääsisivät mainostamaan olihan kyseessä myynnin ammattilaisten järjestämä juttu. Syntyi suuren suosion saanut mainoskulkue jossa nähtiin jos jonkinlaista autoa; kuorma-autoista lähtien uusiin autoihin ja niistä ihaniin rättisitikoihin asti. Nähtiinpä kulkueen kärjessä Mikkelin oma hiihtäjälegenda Arto Tiainen ja kuinkas muuten kuin sukset jalassa tietenkin.

K

oska vilkkaimpina vuosina autokulkueeseen ei kaikki halukkaat mahtuneet rupesivat nokkelat myyntimiehet myymään tapahtumaan äänimainoksia. Näistäkin tuli melkoinen hitti, 14

Marskin Viesti 01 | 2018

juontajalla oli kova kiire lukea kymmenittäin mainoksia muun ohjelman ohella.

A

lussa järjestettiin lämpötilanarvaus kilpailu jossa piti arvata Vapunpäivän lämpötila klo 12.00. (Uskokaa tai älkää myös tuolloin Vaput oli välillä kylmiä useimmiten lämpötila oli 5-8 asteen välillä)

K

yllähän torille Vappuna tapahtumaa mahtuisi, nyt olisi meidän aika keksiä tempaus joka saisi kansan liikkeelle. Nyt vaan ideamyssyt päähän ja laittakaa villeimmätkin ideat tulemaan meille hallituksen jäsenille.

S

Kuvat: arkisto Teksti: Katja Sikanen Eläkeläisvastaava (tai menosta päätellen voisi sanoa aktiivijoukko vastaava)

L

Kuvat oikealla:

ääarvaus muuttui myöhemmin arpajaisiksi jossa oli aina huikea pääpalkinto; 70-luvulla useimmiten polkupyörä ja aina oli voittajan suu messingillä kun pääsi uuden pyörän ”rattiin”. isää tuottoa saatiin naisjaoston kahvi- ja makkaranmyynnillä. Näillä tuloilla palkattiin huippuesiintyjiä; paikalla on ollut mm Esa Pakarinen, Tapio Rautavaara ja Simo Salminen. Ja kansa viihtyi.

S

itten tuli 2000 –luku, uudet säännöt ja toriparkki. Autot saastuttivat liikaa, aiheuttivat melua, arpajaiset olisi pitänyt järjestää ”suljetulla alueella” ja viimein torille tuli iso monttu vuonna 2009. Kaikkien näiden yhteissumma oli että tapahtuman järjestäminen olisi vaatinut turhan paljon ”lupalappujen ”täyttämistä joten näin jäi Vapputapahtumat menneisyyteen. Vieläkin tapahtuman perään kysellään , muistot ja tarinat elävät omaa elämää. Käykäähän katsomassa kuvakokoelmaa tapahtumista meidän facebook sivuiltaJ

1. . 3. Myyntimiehet järjestivät vapputapahtuman monena vuonna. Kuvia vuosilta 2007-2008. 4. Myyntimiesten mainoskulkue vappuna 1971. 5. Myyntimiesten vappukaravaani valmiina lähtöön 1998. 6. Mikkelin Myyntimiesten mainoskulkue Maaherrankadulla, lääninhallituksen kohdalla vappuna 1971. 7. Mikkelin Myyntimiesten vapputempaus 1971. Pentti Taskinen ja Jaakko Häkkänen tutkivat yhdessä voittajan kanssa lämpötilaveikkauksen listaa. Vasemmalla tempauksen esiintyjät Mikkelin Teatterin näyttelijät Mauno Käpyaho, Pertti Ravela ja Aarno Laamanen. 8. Vappukulkue 1988.


1

2

3

4

5

6

7

8

Marskin Viesti 01 | 2018

15


Seniorikilta

Esko Hurri esitteli Mikkelin VPK:n tiloja ja sen pitkän historian seniorikiltalaisten vierailulla.

Seniorikillan pikkujoulut pidettiin Greenerissä 2.12.2017

Eläkeläinen, jos olet kiinnostunut kiltatoiminnasta, ota yhteyttä oltermanniin ja tule rohkeasti mukaan. Saat tietoa ja tapaat toiminnassa mukana olevia jäseniä. OLTERMANNI Mikko Auvinen, p. 0400 691 494

MIESTEN MAANANTAI Ota MMA:n mobiilijäsenkortti käyttöön Perinteisen MMA:n jäsenkortin rinnalla on mobiilisovellus, joka toimii Android- ja iPhonepuhelimissa. Tarkista, että matkapuhelinnumerosi on ajan tasalla MMA:n jäsenrekisterissä. Numeron näet, kun kirjaudut Jäsensivuille (painike oikeassa yläkulmassa) ja menet Omat tiedot -osioon. Siellä voit muuttaa tietojasi. Lisää mobiilijäsenkortista: mma.fi/jasenyys/jasenkortti

Hiustenleikkaus (30 min)

20 € Tarjous voimassa ainoastaan maanantaisin (norm. 30 €)

Avoinna ma-pe 8 - , la 8 - 14 Ajanvaraukset 015 210 610 Ajanvaraukset myös netistä! www.hennis.fi

16

Marskin Viesti 01 | 2018

MAAHERRANKATU 7

Mikkeli


Lentopallovuoro lauantaisin

M

yynnin ja Markkinoinnin Ammattilaiset Etelä-Savon eli myyntimiesten lentopallovuoro on kaikkien jäsenten käytössä. Lauantaisin klo 9.00 – 11.00 Tuppuralan koululla. Vuoro voimassa huhtikuun loppuun.

R

ohkeasti mukaan kuntoilemaan heti aamutuimaan! Lentopalloilijoiden yhteyshenkilöinä toimivat Heikki Kaukonen 0400 631110 ja Aarne Ahonen 0407382740

Tervetuloa myös uudet tulokkaat mukaan pelloomaan!

Tiedottajan terveiset Aurinkoista kevättä MMA Etelä-Savon jäsenet. Maaliskuun alussa tehdyn jäsenkyselyn perusteella MMA Etelä-Savo käyttää jatkossa seuraavia viestintäkanavia: Marskin Viesti (ilmestyy 2 kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä), sähköinen uutiskirje (ilmestyy kuukausittain sähköpostitse), yhdistyksen nettisivut sekä julkinen Facebook – sivu. Näissä kanavissa tiedotettavien asioiden jako on seuraava: • Yhdistyksen nettisivut sekä julkinen Facebook –sivu = julkisesti tiedotettavat asiat • Marskin Viesti ja sähköinen uutiskirje = vain jäsenistöä koskevat asiat. Jotta saisit meiltä varmuudella kaikki jäsenedut ja tapahtumat tietoosi, niin muistathan tarkistaa yhteystietosi. https://kilta.mma.fi/Jasentietokortti/kirjaudu.aspx Mikäli sinulla on kehitysideoita tai juttuvinkkejä, ota yhteyttä: hanna.airas@gmail.com Marskin Viesti 2/2018 aineistojen dl 21.10. hanna.airas@gmail.com MMA:n Myynti ja Markkinointi -lehti ilmestyy vuonna 2018: 6.4., 7.6., 13.9. ja 15.11.

Marskin Viesti 01 | 2018

17


Syysfestareita juhlitaan tänä vuonna Rapujuhlien merkeissä. Merkkaa kalenteriin: 22.9.2018 klo 18.00 Rahulan maamiesseurantalo Virallinen kutsu tulee sähköpostitse lähempänä ajankohtaa

Virkistyspäivä Kyyhkylän Kartanossa 2017

Teksti: Katja Sikanen Kuva: Antti Saarnijoki

R

eipas ryhmämme aloitti virkistyspäivän Hotelli Rusthollin alakerrassa aamukahvilla ja sen jälkeen alkoikin asiaa tulla fysioterapeutti Timo Järvisen johdolla liikunnanmerkityksestä terveyteen ja samalla sivuttiin myös oikeaa kuormitusta. Eikä todellakaan ollut pitkäveteistä kalvosulkeista vaan huumorilla höystettyä opastusta arkipäivän liikunnan lisäämiseksi. Jänni-

18

Marskin Viesti 01 | 2018

tys tietenkin tiivistyi Inbodykehonkoostumusmittaukseen joka suoritettiin ennen lounasta. Vuoroaan odottelevat pääsivät ahkeroimaan kuntosalille ja osa meistä käytti ajan hieromatuolissa rentoutumiseen.

L

ounas oli maittava ja sen pääsimme nauttimaan idylliseen kartanosaliin. Lounas meinasi venähtää mukavan rupattelun

merkeissä pitkäksi ja juoksujalkaa palasimme kuuntelemaan kehonkoostumusmittauksemme tuloksia. Niin hyvin oli Timo rakentanut paketin, ettei kenellekään jäänyt epäselväksi missä kunnossa oma keho on ja miten sen koostumusta voisi vielä parantaa.

T

odella mielenkiintoinen ja antoisa päivä, suosittelen kaikille jäsenillemme.


Saa häiritä! Hallitus 2018 Saara Liukkonen Puheenjohtaja p. 040 5020 583 saaraliu@gmail.com Markku Olkkonen Varapuheenjohtaja Nuorisovastaava MMA:n valtuuston jäsen p. 046 9209 462 markku.olkkonen@outlook.com Heli Airas Sihteeri p. 040 9223354 heli1.hakkinen@gmail.com Hanna Airas Tiedottaja Nettisivuvastaava p. 040 513 8889 hanna.airas@gmail.com Juha Kaipiainen Varainhoitaja MMA:n hallituksen jäsen p. 0400 693 627 juha.kaipiainen@surffi.fi

Antti Saarnijoki Koulutusasiamies p.0400 656662 antti.saarnijoki@kiilto.com Saara Isoaho Hallituksen jäsen p. 050 4200561 isoaho.saara@gmail.com Tiina Maczulskij Hallituksen jäsen p. 040 5104096 tiina.maczulskij@gmail.com Piia Lähde Hallituksen jäsen p. 050 433 4262 piia.lahde@gmail.com

Katja Sikanen Hallituksen varajäsen, Eläkeläisvastaava p. 0500 813 825 katja.sikanen@t-safe.fi Timo Rimaila Hallituksen varajäsen, Urheiluvastaava p. 0400 492820 timo.rimaila@gmail.com Jouko Lätti Hallituksen varajäsen p. 040 555 9500 jouko@vaeltajankauppa.fi Timo Lahti Hallituksen varajäsen Työttömyyskassan asiamies p. 0400 653197 timo.lahti@mikkelinautokuljetus.fi Mikko Auvinen Oltermanni p. 0400 691 494

Marskin Viesti 01 | 2018

19


PÄIVITÄ TIETOSI!!! Muistathan päivittää tietosi www.mma.fi sivustolle, niin saat sähköpostit ja postit oikeaan osoitteeseen!

VIESTINTÄPALVELUT TAPAHTUMAT KOULUTUKSET www.saaraliu.fi

SaaraLiu saaraliu saaraliu /in/saaraliu

SINUN VALINTASI

Uusi ŠKODA KAROQ Uskoisitko että yhteen autoon mahtuu näin paljon laatua, tyyliä sekä varustelua ja silti tilaa riittää kaikille ja kaikelle? Odotettu ŠKODA KAROQ -katumaasturi on saapunut. Tervetuloa koeajamaan lähimmälle ŠKODA-jälleenmyyjällesi. ŠKODA KAROQ alkaen 27 646,26 €, CO2 -päästöllä 119 g/km. ŠKODA KAROQ -malliston CO2 -päästöt 117–138 g/km, yhdistetty EU-kulutus 4,4–5,6 l/100 km. Hinta sisältää toimituskulut 600 €. Kuvan auto erikoisvarustein. Kysy ŠKODA Huolenpitosopimuksesta ŠKODA-jälleenmyyjältäsi tai lue lisää: skoda.fi/huolenpitosopimus.

Kinnarinkatu 8 50170 MIKKELI Avoinna arkisin 8-17, la 10-14

Taavi Pulkkinen 0440 321 738 Mikko Paavilainen 0500 822 156 Esa Miettinen 0440 321 762

skoda.fi

Profile for SaaraLiu

Marskin Viesti 01 | 2018  

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset, Etelä-Savon jäsenlehti.

Marskin Viesti 01 | 2018  

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset, Etelä-Savon jäsenlehti.

Profile for saaraliu
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded