Page 1

Laura Monell .B Amanda Vieira

3 de Juny del 2011 1


ÍNDEX

Portada.................................................................................... pàgina 1

Índex.........................................................................................pàgina 2

Acusen a Dropbox de mentir sobre la seva privacitat .............pàgines 3

Pautes sobre la difusió de dades de caràcter personal............pàgina 4

Outsourcing..............................................................................pàgina 5

Entrevista a Estanislao Tejeda Martínez...................................pàgina 6

Facebook vs Tuenti...................................................................pàgina 7

La valoració de facebook supera els 50.000 de dòlars............ pàgina 8

Vinyetes sobre Facebook......................................................... .pàgina 9

Poker Online...............................................................................pàgina 10

Entreteniments..........................................................................pàgina 11

Solucions....................................................................................pàgina 12

Vinyetes.....................................................................................pàgina 13

2


PRIVACITAT ACUSEN A DROPBOX DE MENTIR SOBRE LA SEVA SEGURETAT: Dropbox és un del serveis de moda, molt popular entre internautes que volen guardar o compartir arxius grans en el núvol. En l'última edició dels premis Webby es va endur un bon lot de premis, incloent el de "bones pràctiques". No obstant això, un expert ha posat en dubte que l'hi mereixin tant.

això l'empresa va modificar els seus termes d'ús el mes passat aclarint que podria donar accés a la policia a dades dels seus usuaris. La qüestió de la protecció de dades fa temps que sent una de les principals preocupacions dels internautes, però el demolidor atac a la xarxa PlayStation Network de Sony, que ha deixat al descobert les dades personals de milions de persones-incloent informació bancària han posat en primera línia.

L'expert Christopher Soghoian, del que parlem fa poc perquè va denunciar el pla de Facebook per desprestigiar a Google, ha presentat una queixa davant la Comissió Federal de Comerç dels Estats Units acusant Dropbox d'haver enganyat als seus usuaris.

A més, hi ha un debat paral·lel sobre l'accés de les autoritats a informació emmagatzemada per empreses d'Internet, especialment als Estats Units, on n'hi ha prou la denuncia d'infracció perquè Facebook tancament pàgines i algunes agències oficials es limiten a exigir la retirada de contingut de la Xarxa, sense oferir proves ni ordres judicials que ho justifiquin.

En la seva carta, l'expert afirma que Dropbox presumeix de xifrar tots els documents que pugen els seus usuaris, però en realitat els empleats de l'empresa poden saltar aquesta protecció i accedir-hi. "Dropbox ha fet i continua fent declaracions enganyoses als consumidors referents a fins a quin punt protegeix i xifra les seves dades", indica Soghoian. "Els clients de Dropbox s'enfronten a un risc creixent de filtració de dades i robatori d'identitat perquè les seves dades no estan xifrats".

És probable que això serveixi de toc d'atenció no només per Dropbox, sinó també per altres serveis de computació en núvol, que no només han d’instal·lar les mesures de seguretat resistents, sinó deixar ben clar als seus usuaris quines són aquestes mesures i sota quines condicions s’ofereixen.

Tot i que ara s'ha fet oficial, aquest i altres experts s'han queixat abans de manera informal per la qüestió de les dades xifrats en Dropbox. Potser per

17 de Maig del 2011

3


PAUTES SOBRE LA DIFUSIÓ DE DADES DE CÀRACTER PERSONAL A INTERNET:

que van des del règim especial de comunicació de dades a un específic règim sancionador no punitiu o, evidentment, a la previsió d’una habilitació general, fent excepció del principi de consentiment, per legitimar el tractament de dades per a l’exercici de les funcions pròpies de les administracions públiques.

L’Agència Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) vetlla per l’adequació a la normativa vigent dels tractaments de dades en el sector públic de Catalunya, amb la finalitat de garantir el dret fonamental a la protecció de dades, reconegut expressament com a tal per primera vegada a l’Estatut d’autonomia de Catalunya.

Ara bé, aquesta flexibilització no eximeix les administracions públiques de complir la normativa en el moment de difondre les dades personals que han recollit en l’exercici d’aquestes funcions. Perquè, si bé és cert que la transparència administrativa pot formar part del dret dels ciutadans a una bona administració, no és menys cert que quan entra en conflicte amb un dret fonamental com és el dret a la protecció de dades, cal identificar si existeix habilitació per comunicar aquestes dades, les condicions en què aquesta comunicació ha de portar-se a terme o si han esdevingut inadequades o innecessàries.

Amb aquest objectiu l’APDCAT desenvolupa funcions d’assessorament, funcions de control i supervisió, la tutela dels drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició i la realització de tasques de formació i sensibilització mitjançant l’organització de cursos, seminaris i debats. Amb la Recomanació 1/2008, sobre la difusió de dades de caràcter personal a través d’Internet, s’ha volgut oferir una eina a les administracions públiques de Catalunya i a la resta d’entitats sotmeses a l’àmbit competencial de l’Agència, que sigui útil a l’hora d’analitzar la procedència, de difondre determinades dades a través d’Internet i també d’analitzar les condicions en què aquesta difusió s’ha de dur a terme. Des d’aquest punt de vista,s’ofereix no només un recull sistematitzat d’aquelles recomanacions que es desprenen de la normativa vigent en la matèria, sinó que es donen també pautes metodològiques sobre la forma en què cal dur a terme aquest procés de presa de decisions.

Per tot això,és molt important que el personal de la Generalitat tingui en compte aquesta recomanació en el moment de divulgar informació a Internet, perquè constitueix el primer esglaó no només per fer possible una creixent utilització de les noves tecnologies per part de les administracions, sinó també per garantir la qualitat de la informació que ofereixin. És aquest respecte als drets de les persones el que permetrà que els ciutadans segueixin confiant en les institucions públiques de Catalunya.

El tractament de dades per part de les administracions públiques comporta algunes especialitats que flexibilitzen el règim general de protecció de dades,

Esther Mitjans 31/10/2008

4


OUTSOURCING OUTSOURCING: El Outsourcing és un tema d'actualitat en el que l'objectiu principal de l'empresa és la reducció de despeses directes, basats en la subcontractació de serveis externs que no afecten l'activitat principal de l'empresa.

"La indústria d'outsourcing continua evolucionant, però les necessitats per a les empreses que estan considerant adoptar serveis d'outsourcing són constants: • Enfocament en el seu negoci principal

Outsourcing és una mera tendència que s'està imposant en la comunitat empresarial de tot el món i consisteix bàsicament en la contractació externa de recursos annexos, mentre l'organització es dedica exclusivament a la raó de ser de la seva empresa o negoci.

• Tenir accés a coneixements tècnics crítics (TIC) • I optimitzar les seves operacions de TI Projectes altament complicats, amb diversos anys de durada, encara són part dels contractes importants, però, per a l'empresa mitjana, el creixement de outsourcing "selectiu" de curt termini donarà pas a un nou enfocament de "millor en el seu tipus" a mesura que les unitats de negoci influeixin més sobre les decisions al voltant del outsourcing. "Un model de lliurament global significa que les empreses poden utilitzar recursos de TI provinents d'arreu del món per assegurar-se que tenen les habilitats correctes, al preu correcte, en el temps correcte i amb risc controlat", va destacar Young. "Només les grans corporacions globals usaran centres captius per portar a un conjunt de treballadors internacionals als seus departaments de sistemes, la majoria de les empreses ho faran via outsourcing, és a dir recolzant-se en el GDM de l'empresa de outsourcing".

El Outsourcing fins fa temps era considerat simplement com un mitjà per reduir significativam ent els costos, però en els últims anys ha demostrat ser una eina útil per al creixement de les empreses. Alguns avantatges outsourcing són:

d'implementar

- Reduir o controlar la despesa d'operació - Disposar dels fons de capital. - Tenir accés als diners efectiu. - Es pot incloure la transferència dels actius del client al proveïdor. - Manejar més fàcilment les funcions difícils o que estan fora de control de la qual la companyia no és experta. 5


ENTREVISTA A ESTANISLAO TEJEDA MARTÍNEZ La revista dona gràcies a Estenislao Tejeda Martínez, que s’ha ofert voluntari per fer una ampliació sobre la dinàmica d’una empresa que ofereix el serveix d’outsourcing. 1- Com es diu l’empresa on treballes? EVERIS 2- A que es dedica aquesta empresa? Fem consultoria, outsourcing i serveis professionals de TI (Tecnologies de la Informació). 3- Quin càrrec tens i quines funcions fas? Sóc el responsable global de l’àrea de negoci de outsourcing de la companyia, que representa un 30% del negoci. Les meves funcions són impulsar el creixement del volum de negoci de vendes, garantir l’excel•lència a la presentació dels serveis i la fidelització dels clients actuals a demés de desenvolupar i donar oportunitats d’evolució professional a l’equip de persones que formen part d’aquesta àrea de negoci. 4- Aproximadament quants treballadors té EVERIS? Actualment, casi 9.000. 5- A quins països treballeu? Treballem a Europa a: Espanya, Itàlia, Portugal, Anglaterra i Bèlgica. A l’Amèrica llatina a : Mèxic, Colòmbia, Perú, Brasil, Argentina i Xilè. I ara estem començant arrancar als Estats Units. 6- Que vas estudiar per arribar fins aquí? Jo he estudiat la carrera de Ingenieria Informàtica. 7- Creus que hi ha futur en el món de la consultoria? És difícil de saber ja que es un món en el que costa d’arrancar, però una vegada estàs dins dona de molt... Bé, moltes gràcies per la teva col·laboració amb aquest article.

6


FACEBOOK vs TUENTI Facebook:

Tuenti:

Facebook és un lloc web format per moltes xarxes socials relacionades amb una escola, universitat, treball, regió, etc.

Tuenti és una xarxa social dedicada al públic jove espanyol. Segueix un format similar a altres xarxes socials com Facebook, (de fet, se l'ha anomenat al Facebook d'Espanya) amb la possibilitat de pujar fotos, comentar en els perfils d'amics, estar connectat amb amics i altres persones del món i realitzar nombroses altres aplicacions. És una de les pàgines web més populars a Espanya i només es pot accedir mitjançant una invitació.

La gent utilitza Facebook per mantenirse al dia amb els amics o companys compartint fotos, enllaços, vídeos, etc. Qualsevol persona pot fer-se membre de Facebook, l'únic que necessites és una adreça de correu electrònic. Pel que fa a privacitat, tens control sobre com vols compartir la teva informació i sobre qui pot veure-la. La gent només pot veure els perfils d'amics confirmats.

Ja veieu que Tuenti i Faceboock son pràcticament el mateix, però ens hem preguntat, la gent d’avui en dia, que prefereix el Facebook o el Tuenti? A continuació, els resultats de la nostre enquesta i un article sobre el creixement de la red social que ha resultat la més utilitzada ... 7


LA VALORACIÓ DE FACEBOOK SUPERA ELS 50.000 MILLONS DE DÒLARS:

seva fortuna personal. Per Forbes, que el situa com el multimilionari més jove de la seva famosa llista, el recentment nomenat personatge de l'any segons la revista Times acumula un patrimoni valorat en 6.900 milions de dòlars (5.200 milions d'euros al canvi actual), encara que aquesta xifra es va calcular quan la valoració del portal no arribava ni a la meitat dels 50.000 milions de dòlars actuals. La seva empresa, per als analistes, té potencial per obtenir uns beneficis de 2.000 milions de dòlars (una mica menys de 1.500 milions de dòlars) l'any en un futur. Però, ara per ara, guarda silenci sobre els seus comptes.

El banc nord-americà Goldman Sachs i el fons rus Digital Sky Technologies (DST) han pactat injectar 500 milions de dòlars (338 milions d'euros) en el capital de Facebook, de manera que la valoració de l'empresa supera els 50.000 milions de dòlars (37.637 milions d'euros). Segons han informat fonts implicades en la transacció al The New York Times, Facebook ha aconseguit col.locar gràcies a l'operació sota l'estela de gegants com Google i ha avançat a altres de les grans del sector com Yahoo, eBay o Time Warner, encara que aquestes estiguin ja en franc retrocés.

Al mateix temps, la notícia augmenta la pressió perquè Facebook, donat el seu potencial i el valor que està amassant, seguiu els passos de Google o Microsoft i faci una oferta pública de venda per començar a cotitzar en el mercat tradicional de renda variable. No obstant això, la iniciativa no està en l'horitzó proper de Zuckerberg i les fonts consultades per The New York Times apunten que podria començar a plantejar-se a partir de 2012. "No mantinguin la respiració", va advertir durant una conferència al novembre després de ser preguntat sobre això.

El rotatiu explica que l'objectiu de la injecció de capital és dotar Facebook dels recursos suficients per desenvolupar nous productes, realitzar adquisicions o fitxar a empleats de la competència. Així mateix, els accionistes inicials de la xarxa social, entre els quals hi ha els seus treballadors, podran aprofitar l'operació per rendibilitzar la seva participació mitjançant la venda de part dels seus títols a Facebook, que supera els 500 milions d'usuaris a tot el món.

El País

En el cas del seu fundador, Mark Zuckerberg, de 25 anys, l'acord i la nova valoració li permeten duplicar la

03/01/2011

8


Ni単o facebook:

Facebook vs Tuenti:

Eliminado de Facebook:

9


JOCS ONLINE Poker Online: Un bon jugador de pòquer no necessàriament pot destacar de la mateixa manera si juga Poker online. Aquesta modalitat de joc requereix d'altres qualitats i alguns consells per a aconseguir un nivell òptim durant els diferents tornejos que tenen lloc gran part de l'any. Una vegada triada la sala de pòquer i haver realitzat la nostra respectiva inscripció hem de tenir en compte que el lloc escollit per jugar ens ha de permetre estar concentrat. Això significa que no es poden fer dues coses alhora, menys encara si tenim diners pel mig.

La psicologia és un altre punt molt important en el pòquer, sobretot si juguem el poker convencional. Estar alerta els moviments dels competidors és indispensable per identificar el tipus de jugada. El pòquer implica a més d'estratègia i sort una mica de psicologia. Per tant, un jugador no pot distreure's en cap moment o els resultats seran fatals. Tenir una forta actitud mental al poker fa la diferència entre un jugador normal i un altre d'un nivell superior. Tenir ambició per practicar qualsevol activitat o esport és important, un jugador ambiciós de Poker en línia tindrà més possibilitats de guanyar que un altre més passiu. Són molts els aspectes que entren en joc durant una partida de Poker en viu.

Les estratègies que s'apliquen al Poker online moltes vegades s'han d'adaptar, no sempre es poden aplicar les estratègies del poker regular a aquesta modalitat. Cal recordar que jugar Poker online és la millor manera d'adquirir experiència sense gastar diners. Si, hi ha opcions que ens permeten jugar de forma gratuïta abans de començar amb les apostes. Cap altre mitjà permet aquests avantatges. A més aquí es té la possibilitat de jugar a qualsevol hora dia i durant tots els dies de l'any. Sobre els oponents hem de dir que poden ser de qualsevol lloc del món sempre que es trobin inscrits en la nostra mateixa sala de pòquer.

Sara Martínez

Per els que vulguin jugar a poker online o bé, aprendre a jugar recomanem les següents pàgines web on podran disfrutar d’una partida de poker:

Com jugar: http://www.aprenderpoker.net/como-jugar On jugar: http://www.aprenderpoker.net/donde-jugar On guanyar: http://www.aprenderpoker.net/como-ganar

10


ENTRETENIMENTS

11


SOLUCIONS

12


VINYETES

13

Magazine  

és una revista on si pot trobar: una entrevista, uns articles sobre protecció de dades, sobre outsourcing, facebook i Tuenti i entreteniment...