Page 1

http://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/article1822813.ece

7. Sep 2012

Hjemmeværnets elite bliver serie på TV2 De træner med Jæger- og Frømandskorpset og løser også nogle af deres opgaver. Nu bliver de frivillige soldaters skarpeste enhed til en tv-serie på TV 2 Af:Magnus Bjerg

TV 2 har filmet og produceret serien 'Aspiranterne'. Det er Frank Lissner i midten med den grønne baret. (Foto: Nikolaj Grøn)

Se klip fra programmet over artiklen ---------------------------


I hverdagen er de tømrere, skolelærere og familiefædre. Men i weekenderne smører de sort creme i ansigtet. Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognoserings-enhed (SSR) er de frivillige soldaters elite-enhed. Snart bliver deres optagelsesprøve, træning og arbejde til en reportage-serie på TV 2. TV: Se også: Jægersoldat anmelder actionfilm Det med 'elite-enhed' er de nu ikke selv meget for at sige. - Vil gerne gå lidt stille med dørene og ikke råbe for meget. Så den bruger vi ikke, siger Frank Lissner, chef for totalforsvaret Sjælland og talsmand for SSR-enheden. - Vi har to elite-enheder herhjemme, og det er frømændene og jægerne.

På øvelse med jægere og frøer Men selvom weekendkrigerne er frivillige, så er optagelseskravene og deres evner langt fra hverdagsagtige. De er så gode, at de kan løfte nogle af Jæger- og Frømandskorpset lettere opgaver. - Det ligger cirka midt mellem de almindelige soldater og så elite-enhedernes jægere og frøer, siger Frank Lissner, der selv har været chef for Jægerkorpset. SSR-folkene træner med de rigtige elitesoldater og optagelsesprøven minder også om deres. Det er især adgangsprøven serien 'Aspiranterne' vil fokusere på. Læs også: Se også: Læk om soldaters udsendelse var ufarlig Optagelsesprøven er spredt ud over flere måneder og er både fysisk og psykisk. Aspiranterne skal blandt andet gennemføre det, der kaldes 'syv-døgneren'. Syv døgn med ganske næsten ingen søvn og fysisk prøvelser, hvor de kæmper med smerten, tiden og deres egne grænser. En af prøvelserne er 20 kilometers march med 20 kilo oppakning, der pakker de fleste fødder til med vabler. Men det er kun begyndelsen for efter få timers hvile venter endnu 20 kilometers march. Med 20 kilo oppakning.


Mange sorteres fra Prøven sortere de svage fra og presser de stærkeste. Normalt består kun 10-15 procent af de cirka 50 ansøgere. Et år bestod kun en enkelt. - Vi søger dem med viljen til at ville. Nogen af dem skal møde på arbejde mandag morgen uden at have sovet hele weekenden, siger Frank Lissner. Læs også: Se også: Jæger fra Irak-missionen: Amatøragtigt Ud over Jægerkorpset og Frømandskorpset er SSR-enheden Danmarks eneste patrulje-enhed. Derfor er de begyndt at udføre nogle af de opgaver jægerne og frøerne plejede at løse. De har ageret bodyguards i Irak og passet på mineryddere i Afghanistan. - Samarbejdet har udviklet sig over tid. Lige nu kigger vi på, hvilke mindre krævende opgaver, vi kan løse for Jægerkorpset og Frømandskorpset, siger Frank Lissner.

Reportage-serien 'Aspiranterne' starter på TV 2 den 24. september. Den er produceret af TV 2, men er en videreudvikling af en original reportage fra krigeren.dk, hvor der også er flere billeder.

71Del0DelMailPrint 7. september 2012 kl. 17:08


Hjemmeværnssoldater fra SSR-enheden bruger specialudstyr som dem i Jægerkorpset. Bemærk kampvesten fleste værnepligtige kun kan kigge misundeligt efter. (Foto: Lars Borresen Fabrin)

TV 2 har filmet og produceret serien 'Aspiranterne'. Det er Frank Lissner i midten med den grønne baret. (Foto: Nikolaj Grøn)


HjemmevĂŚrnets SSR-enhed er den eneste enhed med skarpskytter. (Foto: SSR)

http://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/article1822813.ece

Hjemmeværnets elite bliver serie på TV2 - Ekstra Bladet 7. september 2012  

Hjemmeværnets elite bliver serie på TV2 - Ekstra Bladet 7. september 2012. Oberst Frank Lissner - tidligere chef for Jægerkorpset - udtale...

Advertisement