Issuu on Google+

Shirley L. Bucknor

Design Portfolio shirley.bucknor@gmail.com www.theyellowkiosk.com

Healthcare

The Vine [Assisted Living]

Social Architecture Wewesu School

Retail & Restaurant Elitro The Explorer’s Site

Residential

Gordon Residence

Work Environment

BBBS Tenant Improvement Proposal

Construction drawing Samples Zenabu Hotel Inglenook Seating


Healthcare

The Vine [Assisted Living]

Social Architecture Wewesu School The Living Kiosk

Retail & Restaurant Elitro The Explorer’s Site

Residential

Gordon Residence

Work Environment

BBBS Tenant Improvement Proposal


Healthcare The Vine [Assisted Living Community] Studio Objective: Explore human-needs based research in conjunction with evidence-based design and suitability while looking at the future of senior assisted living facilities / healthcare environments. Program: Create social areas and niches to enhance community interaction while seamlessly connecting the outdoors and indoors. Concept sketches

BUILDING A RELATIONSHIP SIGHT SOUND

SENSORY EXPERIENCES CREATING LIVABLE EXPERIENCE PROVIDES NURTURING, UPLIFTING, HEALING AND ENHANCING QUALITIES; IMPROVING THE QUALITY OF LIFE

TOUCH

TASTE SMELL FACILITY

CREATE A LIVING BREATHING FACILITY THAT NEEDS LOVE, CARE AND SUPPORT

THIS EMBODIES VIBRANCE, VIGOR, ENERGY AND LIFE (PERSONAL GROWTH)

RELATIONSHIPS BEGIN TO FORM ON AN INDIVIDUAL PERSONAL LEVEL AND AN AWARENSS FOR THE SURROUNDINGS IS DEVELOPED

THE FACILITY AS AN IDENTITY AND PERSONALITY NURTURING, UPLIFTING, HEAL

SURROUNDED BY PULSING LIFE

GROWS INTO A NETWORK OF POSITIVE RELATIONSHIPS CENTERED AROUND A UNIFYING ELEMENT

A FUNCTIONING

ECOLOGY

IS FORMED


Healthcare The Vine [Assisted Living Community]

1st level 26 patient rooms, a dining/ cafeteria area & outdoor patio, outdoor courtyard, reception area & staff break room, lobby, nurse station, private seating area and a library.

2nd level Designated art area by the elevator, 18 large resident rooms, a self-serve area, a multi-purpose area, a nurse station, a salon, and a massage room.

Rendered shots


Healthcare

The Vine [Assisted Living]

Social Architecture Wewesu School The Living Kiosk

Retail & Restaurant Elitro The Explorer’s Site

Residential

Gordon Residence

Work Environment

BBBS Tenant Improvement Proposal


Retail & restaurant Elitro Studio Objective: Tenant Improvement: Redesign retail space of two floor levels with an inclusion of activity spaces. Program: A retro-contemporary retail space dedicated to making available, daily household goods as well as household large appliances within the eras.

Vertical access

Cash wrap

Retail display area

Retail display area

Casual seating Vertical access

N

Retail display area

ENTRANCE

Mapping: Lower floor ENTRANCE

BOH

Cash wrap

er r a ce space

ENTRANCE

1st floor: Display space, point of sale, main storage and retail of larger appliances.

Retail display area resta ra t ar area seati

Retail Cas al display seati area

Restr resta ra t ar area p i t ser ice Retail display area

An eclectic collection of goods

s

Retail display area

Vertical access

Cas al seati

resta ra t ar seati area

Vertical access

Mapping: Upper floor ec

Fixture arrangement option

d

l

r

e el

Designed fixtures: simple, flexible cubes and rectangles

Second floor: a grand retail space complimented by a bar and restaurant scene, as well as a live DJ. Restrooms located here.


Retail & restaurant Elitro

Rendered shots


Retail & restaurant The Explorer’s Site Studio Objective: A cafe & retail design in Telluride, Colorado, a major ski and winter vacation area. Program: A place to warm up with a hot beverage and light snacks, share adventure and stock up on navigational goods.


Healthcare

The Vine [Assisted Living]

Social Architecture Wewesu School The Living Kiosk

Retail & Restaurant Elitro The Explorer’s Site

Residential

Gordon Residence

Work Environment

BBBS Tenant Improvement Proposal


Residential Gordon Residence Janet Brooks Design, Scottsdale, AZ Design and conceptualization. Produced drawings, perspectives and board layouts.

F MASTER SUITE FLOORPLAN

FAMILY ROOM PERSPECTIVE MASTER BEDROOM: BED PERSPECTIVE

tv wall elevation

MASTER SUITE FLOORPLAN

FAMILY ROOM FLOORPLAN

Gordon Residence Master Bedroom

MASTER BEDROOM: BED PERSPECTIVE

FAMILY ROOM PERSPECTIVE

FOYER FLOORPLAN

FOYER PERSPECTIVE

Janet Brooks Interior Design Studio

Gordon Residence

Gordon Residence

Family Room

Main Floorplan

Janet Brooks Interior Design Studio 8701 E. Vista Bonita Dr. Ste. 115 Scottsdale, AZ 85255



Presentation boards

Master Bedroom

Janet Brooks Interior Design Studio

Phone: 480-776-2700 Email: janet@janetbrooksdesign.com

Phone: 480-776-2700 Email: janet@janetbrooksdesign.com

8701 E. Vista Bonita Dr. Ste. 115 Scottsdale, AZ 85255

Phone: 480-776-2700 Email: janet@janetbrooksdesign.com

Gordon Residence

Janet Brooks Interior Design Studio

8701 E. Vista Bonita Dr. Ste. 115 Scottsdale, AZ 85255

8701 E. Vista Bonita Dr. Ste. 115 Scottsdale, AZ 85255

Phone: 480-776-2700 Email: janet@janetbrooksdesign.com

ART WALL ELEVATION

Gordon Residence Foyer

FAMILY ROOM FURNITURE LAYOUT Gordon Residence Family Room

Janet Brooks Interior Design Studio

Janet Brooks Interior Design Studio

Phone: 480-776-2700 Email: janet@janetbrooksdesign.com

Phone: 480-776-2700 Email: janet@janetbrooksdesign.com

8701 E. Vista Bonita Dr. Ste. 115 Scottsdale, AZ 85255

8701 E. Vista Bonita Dr. Ste. 115 Scottsdale, AZ 85255


Healthcare

The Vine [Assisted Living]

Social Architecture Wewesu School The Living Kiosk

Retail & Restaurant Elitro The Explorer’s Site

Residential

Gordon Residence

Work Environment

BBBS Tenant Improvement Proposal


Work environment BBBS Organization Studio Objective: Propose a new program for a non-profit organization such as Big Brothers Big Sisters taking into consideration their department structure. Program: Utilize an open plan design to allow for flexible spaces and serve a variety of purposes. Incorporate freestanding curvilinear forms to enhance movement.

Adjustable visor: allows the user to control privacy. When all visors are lowered, workstation becomes accessible as a collaboration or casual conference desk.

2nd level

Side pockets to be utilized as storage. Additional storage can be located under desk

President Executive Assistance

Call Center VP of Finance & Admin Director of Info Tech

Director of Grants

VP of Marketing & Development

VP of Programs Team1

Team 2

Team 3

Team 4

DOP

DOP

DOP

DOP

ERS

ERS

ERS

1 PS Pinal

Development Director

Community Relations Manager

Office Type B Office Type C

6 PS

6 PS

1 PS Gila

Director of Marketing & Communincation

Events Manager

Development Coordinator

Key Office Type A

6 PS

Administrative Assistance

Office Type D

DOP ERS PS

Director of Programs Enrollment Recruitment Specialist Programming Specialist

1st level


Work environment BBBS Organization Interior and exterior rendered shots

Kitchen area

Classrooms/ Study

Outdoor interactive space/ Playground

Computer Area/ Library

Open Conference areas


Healthcare

The Vine [Assisted Living]

Social Architecture Wewesu School

Retail & Restaurant Elitro The Explorer’s Site

Residential

Gordon Residence

Work Environment

BBBS Tenant Improvement Proposal

Construction drawing Samples Zenabu Hotel Inglenook Seating


COnstruction Drawings Samples


COnstruction Drawings Samples


COnstruction Drawings Samples


Millwork drawing samples


Millwork drawing samples


Healthcare

The Vine [Assisted Living]

Social Architecture Wewesu School The Living Kiosk

Retail & Restaurant Elitro The Explorer’s Site

Residential

Gordon Residence

Work Environment

BBBS Tenant Improvement Proposal


Social Architecture Wewesu Community School Project Objective: A collaboration with Fusion Architecture, non-profit organization to partner with Weweso Junior Secondary School administration to evaluate current pressing conditions of the school and propose an interactive architectural design. Location: Kumasi, Ghana

Curved lattice structure to provide shade

Wall to be made of chicken wire and mudrock mortar Lattice structure to provide shading along with existing trees Tire structures to provide seating


Portfolio shirley l bucknor opt