Issuu on Google+

Zvoncica

~1~ Foxy


Zvoncica

Keri Chin

PODANICI STRASTI

~2~ Foxy


Zvoncica

I - Princezo, mislim da je vreme da krenemo dalje. Ovde smo skoro nedelju dana i samo je pitanje vremena kada će neko otkriti da smo nezakonito na tuđem imanju. - Smiri se Rene, baš nam je lepo. Što smo dalje od ljudi, to je manja opasnost da će me pronaći. - Ne vidim šta je ovde lepo? Zaboga, ovo je kuća za šumara! Neću da ponavljam da je potpuno nedostojna jedne princeze. Vaša soba u palati je nekoliko puta veća od ovoga. - Vreme raskoši je prošlo. To smo već definisali. Draže mi je da živim slobodno u tuđoj brvnari, nego da budem zarobljenica u palati. - Nisam mislio na palatu. Dobro znate da imate novca da u Londonu kupite kuću kakvu želite. - Pre ili kasnije to ću i uraditi. Ipak, ne vidim neku razliku između života u Londonu i ovog ovde. Svejedno, svuda ću morati da krijem svoj identitet. Ako sam već prinuđena na tako nešto, onda je bolje da kontaktiram sa što manje ljudi. Sada me izvini. Idem malo da prošetam. Ne brini, neću daleko. Ručak ćemo ionako imati tek kada se Simon vrati, zar ne? Stela Kirstensen, princeza Valansjena, je izašla kroz mala drvena vrata, kao da prolazi ispod pozlaćenog svoda svoje nekadašnje palate i kročila na nepokošenu travu. Ni sama nije znala zašto je odlučila da ostane na ovom mestu, ali bilo je nečeg na ovom imanju što joj se dopalo više od bilo kog drugog kuda su prošli, tokom bekstva sa severa Francuske. Ona i dva odana čuvara su do sada imali dovoljno hrane pa se, osim oko brvnare, nisu kretali nikuda dalje. Danas je Simon prvi put otišao u nabavku. London je bio na dva sata jahanja i trebalo je da se vrati do podneva. Stela mu je poverila da usput pokuša da sazna na čijem su to imanju. Od kada su se zaustavili pored šumske brvnare, videli su svega nekoliko ljudi. Uglavnom su to bili trgovci ili seljani iz obližnjeg mesta. Pažljivo je izbegla glavni put i prečicom se spustila do male reke. To joj je ovih dana postalo omiljeno mesto. Ne bi imala ništa protiv kada bi uspela da ovde pronađe neku lepu kuću za sebe. Vodila bi miran život, a verovatnoća da je majka i onaj odvratni Bazil Lekler pronađu bila bi svedena na minimum.

***

~3~ Foxy


Zvoncica

Rakel Meklemor je izašla iz otmene kočije koja se zaustavila ispred dvorca na imanju Svinton. Popravila je svoju šuštavo svilenu haljinu i bezizražajnim pogledom prešla preko posluge. - Dobro došli ledi Meklemor - Alsadair Karter, upravnik imanja, je istupio napred. - Gde je markiz? - upitala je nadmeno. - Gospodar je u radnoj sobi, kao i obično. Pridružiće vam se u salonu kada se osvežite. - Pobrinite se za prtljag - Rakel je rekla i prošla pored svite i ne gledajući ih. Bila je besna što je Aleksander ponovo nije sačekao. Pamtila mu je svaku bahatost koju će mu debelo naplatiti kada postane markiza. A taj dan nije daleko. Ovog puta je došla odlučna da ga stavi pred svršen čin. Uspela je da nagovori oca, vojvodu od Saseksa, da povuče neke veze i obezbedi markizu povoljno preuzimanje nekoliko fabrika na severu Francuske, u regiji Nor. Naravno, uslov za to je bio brak sa njom. Poznavajući Aleksandera dovoljno, znala je da će kalkulacija prevagnuti u njenu korist. Markiz nije bio osobito zainteresovan za ljubav, pa je sebe smatrala idealnom prilikom za njega, jer ni nju nije interesovalo to tričavo osećanje. U tom trenutku je mnogo više interesovalo da li će susret sa Metjuom, mladim markizovim baštovanom, biti buran kao i prošlog puta. Jedva je čekala da posle ručka izjaše do njihovog tajnog mesta. Nije morala da brine da će imati posebne teškoće oko toga, jer se Aleksander sigurno neće ponuditi da pođe sa njom. Dok se pela uz stepenice, osećala je slatku malaksalost i uzbuđenje, pri samoj pomisli na ono što je čeka.

***

Aleksander Preston Vilkoks, markiz od Svintona, je potpisao poslednje pismo kada je u radnu sobu ušao upravnik njegovog imanja. - Gospodaru, ledi Meklemor je upravo stigla. Aleksander je pogledao u veliki zidni časovnik, a onda otpio malo porta. - Poranila je. To je tako neobično za nju. Pošalji nekoga da je obavesti da ću joj se pridružiti u salonu za dvadeset minuta.

~4~ Foxy


Zvoncica

- Odmah ću to uraditi. Treba li vam još nešto? Narednih nekoliko sati ću biti odsutan. Treba da sa nekoliko ljudi obiđem južne pašnjake i proverim da li je vreme za kosidbu. - Ovde mi nisi potreban. Ako proceniš da kosidba može da počne, odmah kreni u selo i nađi radnike. - Na vašu zapoved. Kada je Alsdair izašao, Aleksander se naslonio u fotelju i ponovo uzeo čašu. Prešlo mu je u naviku da pije svaki put kada bi Rakel trebalo da dođe u posetu. Pod blagim dejstvom alkohola je mnogo lakše podnosio njenu raskalašnu nadmenost. Pitao se zašto još uvek nije okončao tu glupu veridbu, kada je potpuno svestan da ona nije žena za njega. Istina, malo je plemića imalo verenicu kao što je Rakel. Poticala je iz imućne porodice sa vezama, bila je zanosno lepa i uz to veoma pohotna. Ono što su drugi čekali sve dok se ne venčaju ili su to nadomeštali brojnim ljubavnicama, on je dobijao od Rakel. Problem je bio u tome što je znao da nije izdašna samo prema njemu. Rakel je bila devojka sa nezajažljivim seksualnim apetitom i nije birala ko će joj se zavući pod suknju. Bila je dostupna svakome ko je imao dovoljno hrabrosti da je pita. Naravno, on se pravio da o tome nema pojma jer mu je trenutno tako odgovaralo. Pre svega, bio je zaštićen od drugih udavača, a i vojvoda od Saseksa mu je bio od velike pomoći u nekim poslovima. Nije to bilo bog zna šta, ali je englesko društvo i dalje robovalo titulama pa je spoj jednog vojvode i markiza otvarao sva vrata. Svakako, ovakvo stanje stvari je planirao da zadrži još neko vreme. Nikad se ne zna u kom trenutku će sve to moći da iskoristi. Bio je čovek koji je znao vrednost informacije. Još jednom je pogledao na časovnik i skupio papire. Već je bilo vreme da se sretne sa svojom verenicom. Stigao je da popije tek nekoliko gutljaja porta, kada je Rakel teatralno ujezdila u salon. - Dobar dan, dragi. Jesi li završio sa svojim prokletim papirima? Žene su obično ljubomorne na suparnice, a ja sam ljubomorna na tvoje poslovne knjige. Ponovo me nisi sačekao - izraz lica joj je bio izveštačeno namršten kada mu je poturila obraz na poljubac. - Zdravo Rakel. Nadam se da si dobro putovala. Trebalo bi da si već navikla da sam ja veoma zauzet poslovni čovek. Uostalom, dolaziš skoro svakog vikenda. Ne vidim potrebu za posebnim dočekom - poljubio joj je sveže napuderisani obraz, a onda rukom namerno okrznuo preterano otvoreni dekolte. - Možda me dobrodošlica čeka na drugom mestu? - upitala je ohrabrena njegovim potezom i spustila ruku na njegovo međunožje.

~5~ Foxy


Zvoncica

- Ako se prethodno malo potrudiš, mislim da ćeš imati sreće Aleksander joj je pogurao ramena na dole. To je bio dovoljan znak da Rakel klekne i uhvati se za dugmad na rasporku njegovih pantalona. Veštim prstima ih je raskopčala i prihvatila veliki opušteni ud. Sve češće se dešavalo da je bio u takvom stanju pri susretu sa njom, ali je to nije brinulo. Bila je majstor u podizanju libida. Otvorila je usta i celog ga ugurala unutra, a onda zasisala. Prvo snažno, dok nije osetila prvu reakciju, a onda malo sporije. Volela je da oseti kako joj ud narasta u ustima. Tada se osećala posebno moćno. Aleksander joj je uhvatio glavu rukama i počeo da pomera kukove napred-nazad, klizeći do njenog grla sve dok se nije zagrcnula od veličine njegovog glavića. Tada ga je izvukao i podigao je na noge, a onda je prebacio preko naslona sofe koja im je bila najbliža. Kao da je to očekivala, nije se zamarala oblačenjem donjeg veša. Osmehnula se kada je brzo stigao do njene gole zadnjice. Šakama je gnječio mekano meso, a onda razdvojio polulopte i rukom protrljao vrelo, vlažno međunožje. - Uvek tako spremna - rekao je grubo i gurnuo dva prsta u nju. Poskočila je od naglog prodora, a kada je nastavio da ih gura i izvlači brzo, počela je da stenje i obasula mu ruku svojim sokovima. Aleksander nije posustajao sve dok celo njeno telo nije počelo da se trese. Dok se njena unutrašnjost još uvek grčila, izvadio je iz džepa kondom, brzo ga navukao, a onda joj raširio noge i prodro snažno od pozadi. Presamitila se još jače preko naslona, ali ga je dočekala sa novim žarom. Polako se povukao tako da samo glavić ostane u njoj, a onda se zakucao naglo. Do kraja. Ponavljao je taj žestoki ritam, dok ga je njena unutrašnjost prihvatala bez problema. Jednom rukom je uhvatio deo kose koji je bio van punđe, a drugim je gnječio njenu punu dojku. Rakel nije imala izbora nego da se svakog puta nabija sve više na njegov ud. Stenjala je i uvijala se sve dok nije stigla do novog vrhunca. Aleksander je tada izvukao svoj ud i ponovo ga zamenio prstima. Gurao ih je snažno u njenu vrelinu, sve dok nije stigao do vrhunca. - Verujem da je ovo bolje od dočeka ispred kuće - rekao je dok je skidao kondom. Rakel se podigla i spustila suknju, a onda navukla haljinu preko grudi. - Mnogo bolje. Drago mi je što vidim da si me se uželeo. - Itekako draga moja - rekao je i uvrnuo joj vršak dojke koji je štrčao kroz tanki materijal. - Ne bi trebala da ideš ovako oskudno odevena. Još neko bi mogao da poželi da uživa u tvojim čarima. - Šta ti pada na pamet! Kao da bih ja to dozvolila!

~6~ Foxy


Zvoncica

- Znam da ne bi. Samo kažem. Kao tvom vereniku, dužnost mi je da te upozorim - glas mu je bio ironičan. - Kada smo već kod tog vereništva, između ostalog, došla sam jer moramo da popričamo o nečemu važnom. - Imamo ceo vikend. Opusti se Rakel. Hajde sada da ručamo. Iznenada mi se otvorio apetit - šeretski joj je namignuo da skrene temu, a ona se rastopila jer je zasluga za to pripadala njoj. Ručak se razvukao jer je Rakel pričala svoje uobičajene priče. O tome kakve su se haljine nosile na nekom balu, ko je sa kim u tajnoj vezi, ko je izgubio, a ko dobio veliki iznos na kocki. Većina od toga nije interesovala Aleksandera, ali je uvek pažljivo slušao. Više puta se dešavalo da mu je nešto od toga bilo korisno u poslu kojim se bavio iz hobija. Znao je da je Rakel uvek u centru zbivanja, a mogao je samo da nasluti šta sve čuje od brbljivih polupijanih plemića, koji bi rekli bilo šta, samo da se dokopaju jednog orgazma. Kada je poslužen desert, Rakel se blago uzvrpoljila. - Uvek se ugojim kada dođem kod tebe. Tvoja kuvarica je prosto sjajna. Odmah nakon ručka ću morati da izjašem kako bih potrošila bar deo ovog ručka. Pretpostavljam da ti nećeš sa mnom? - Rado bih pošao, ali čeka me još mnogo posla. Samo ti izađi. Dan je idealan za jahanje. - Zar se ni malo ne plašiš da me pustiš samu? - Zašto bih se plašio? Na mom si imanju. Ništa loše ne može da ti se dogodi. - U pravu si - rekla je mazno. - Pa, kad je tako, idem ja da se presvučem - lako je ustala kada joj je Aleksander džentlmenski pridržao stolicu, poljubila ga sočno i izašla iz trpezarije. Gledao je tupo u vrata pitajući se da li ona stvarno misli da može da mu promakne šta smera.

~7~ Foxy


Zvoncica

II Stela se trgla iz sna kada je začula neko šuškanje u grmlju. Znala je da se iza nalazi napuštena ciglana. Pritajila se iza velikog stabla i sačekala da čuje šta će se dešavati. Neko vreme se nije čulo ništa i taman kada je pomislila da je sigurno neka životinjica, ženski glas joj je dopro do ušiju, a onda i prigušeni smeh. Znatiželjna po prirodi, nije mogla da odoli da se ne odšunja do grma i vidi ko je tamo. Prvo što je ugledala bila je gola muška zadnjica. Brzo je pokrila oči, postiđena pred samom sobom, ali je radoznalost ipak pobedila. Bila je sama i niko nije mogao da je vidi. Zašto onda ne bi videla šta se dešava. Na prostirci koja je bila prebačena preko složenih cigli, ležala je žena široko raširenih nogu, dok se muškarac između pokretao napred nazad. Žena ga je čvrsto stezala za nadlaktice i povlačila sve brže, mrmljajući nešto nerazumljivo. Dva konja pored mirno su pasla, ne obraćajući pažnju na ljubavni par. Stela je bila fascinirana strasnim odnosom koji je gledala. Samo je jednom do tada imala priliku da vidi odnos između muškarpa i žene. Tada je bila mala i nije baš razumela šta se to dešavalo između njene dadilje i učitelja latinskog. Međutim, ovo sada je bilo drugačije. Muškarac se naglo odvojio od žene i kleknuo na travu, a Stela je ugledala njeno međunožje. Već u sledećem trenutku, muškarčeva glava ga je prekrila. - Oh Metju! Tako si dobar! Da! Da! Gurni jezik u mene! Ah! Još! - žena je dahtala dok se sve više nabijala na njegovo lice. Kada je zavrištala jako, muškarac je podigao i spustio na zemlju, tako da je klečala i bila oslonjena na ruke. Potom je i sam kleknuo, podigao joj zadnjicu i ušao u nju od pozadi svojom pozamašnom alatkom. Ruke su mu bile na njenim dojkama koje su se njihale u ritmu u kojem se pomerala. Nastavio je da ulazi u nju u brzom ritmu, povremeno je pljeskajući po beloj zadnjici. Od tog udarca, Stela bi se svaki put trgla, a žena bi zavrištala i tražila još. Stela je uvek mislila da seksualni odnos ne traje tako dugo. Ovo dvoje ili nisu bili prosečni ili je ona živela u zabludi. Dok nisu završili tako što je on poprskao svoje seme po njenom stomaku, promenili su još nekoliko poza. Nakon što je sve bilo gotovo, žena je uzela maramicu i obrisala se, a muškarac je brzo navukao svoje pantalone.

~8~ Foxy


Zvoncica

Tek kada je žena ustala, Stela je mogla da vidi njenu otmenu haljinu za jahanje. Ona je bila dama. I to lepa dama sa zanosnim telom. A on, obučen u obično radničko odelo, sigurno nije bio neko iz njenog društvenog sloja. Bilo joj je jasno da je upravo bila svedok jednog zabranjenog susreta. Ta pomisao uzbudila je još više. Već odavno je znala da je potpuno zrela da stupi u odnose sa nekim muškarcem ali, na žalost, to joj je bilo dozvoljeno samo u braku. Ko bi u njenoj zemlji uopšte smeo da se usudi i postane ljubavnik jedne princeze? Srećom, sada je pobegla i više nije imala tih muka. Mogla je da bude šta je htela. A htela je da bude nečija ljubavnica. Sačekala je da se skriveni par raziđe. Prvo je odjahala žena, a malo zatim i muškarac, ali na drugu stranu. Kada je bila sigurna da su i poslednji zvuci utihnuli, krenula je stazom ka kolibi. Simon se sigurno odavno vratio i sada brinu za nju. Pravo je čudo da nisu pošli da je traže. Imala je sreće. Umrla bi od sramote da su je uhvatili kako posmatra seks nepoznatih ljudi. Bila je blizu kada je začula nepoznati glas. - Stani! Ni korak više da nisi napravila! Ukočila se od tog glasa i poslušala. Mozak joj je grčevito radio. Okrenula se da vidi ko joj dolazi u susret. Stariji, lepo odeven muškarac, jahao je pravo prema njoj. Verovatno je bio dovoljno glasan, jer su se Rene i Simon ubrzo pojavili na vratima brvnare. - Ko ste vi? Šta radite na tuđem posedu? - upitao je oštro kada se sasvim približio. - Dobar dan - Stela mu se osmehnula. - Ja sam Ela Vajt, a ovo su moji ujak i rođak. Hoćete li biti ljubazni da se i vi predstavite? - Ja sam upravnik imanja na kome se nalazite. Zovem se Alsdair Karter. Sada mi recite šta radite ovde? - Mi smo, ustvari, samo u prolazu. Krenuli smo u London pa smo upotrebili ovu lepu kolibu da se malo odmorimo od puta. - Ovo nije svratište, gospođice. Malo dalje odavde je krčma. Tamo ste trebali da se odmarate. Moj gospodar ne podnosi nepozvane goste. - Vaš gospodar ne mora da zna da smo ovde. Koliba je ionako bila prazna. Alsdair je gledao prelepu devojku i nekoliko trenutaka se dvoumio šta da radi. Njena lepota i melodični glas su ga potpuno opčinili. Bilo je nečega vilinskog u njoj. Kao da je imala neku magiju. Odmahnuo je glavom da to rastera i ponovo povratio odlučnost.

~9~ Foxy


Zvoncica

- Previše sam dugo u ovoj službi da bih tajio od svog gospodara šta se dešava na njegovom imanju. Moraću da ga obavestim o ovome pa neka on odluči šta će sa vama. Stavio je prste u usta i zazviždao snažno. Nedugo zatim, pojavila su se dvojica mlađih muškaraca. - Izvolite upravniče - rekao je jedan. - Požurite do zamka i recite markizu da hitno dođe ovamo. Ako pita zašto, recite da imamo neželjene stanovnike na imanju. - Odmah! - momci su okrenuli konje i odjahati, ne čekajući ni sekund. - Stvarno nije bilo potrebe da uznemiravate jednog markiza zbog nas. Mogli smo odmah da odemo - rekao je Rene. - Ovako nas dovodite u veoma nezgodnu situaciju. - Ja ne znam ko ste vi i zašto ste ovde. Prepustiću svom gospodaru da sam proceni da li ste bezazleni ili ne. On će to najbolje znati. - Kako se usuđujete da sumnjate? - Simon je zauzeo borbeni stav. Stojite pred jednom... - Glumicom - brzo se ubacila Stela dok Simon nije počinio grešku. Moj rođak veruje da sam veoma uspešna u svom poslu i da ću biti poznata jednog dana. Ipak, vama to ne znači ništa. Ni sam nije znao zašto, ali Alsdair je verovao isto što i rođak ove devojke. Ostavljala je utisak pripadnice visokog plemstva, a ustvari je bila obična devojka. To je značilo da poseduje stvarno veliki talenat.

***

- Kakvi uljezi? O čemu pričate? - Aleksander je grmeo na Džoša i Kelvina. - Upravnik je tako rekao. Videli smo neku devojku i dva muškarca. - Neke lutalice? Zašto bih se ja, pobogu, bavio lutalicama?! Zar Alsadir nije sposoban da sam izađe na kraj sa tim? I gde je ona pijanica Higins? Trebao bi da bude u brvnari u ovo doba godine. Osedlajte mi konja. Za nekoliko minuta ću biti spreman. Aleksander je na brzinu obukao pantalone za jahanje i promenio prsluk. Za kravatu nije imao vremena, ali nije mu ni trebala za susret sa nekom grupom odrpanaca. Na vratima se skoro sudario sa Rakel. - Vratila sam se dragi! Samo da se presvučem i silazim u salon. - Ne sada Rakel. Iskrsao je neki problem i moram da odem. Idi u sobu i odmori se. Vidimo se za večerom - rekao je i zalupio vratima, a Rakel je

~ 10 ~ Foxy


Zvoncica

odahnula što nije primetio njenu preterano zgužvanu i travom zaprljanu haljinu. Kada je prišao blizu kolibe, Aleksander je naglo usporio. Nešto se čudno dešavalo. Alsdairov konj je bio ispred, ali upravnika nije bilo. Napipao je pištolj za pojasom i izvukao ga. Dobro je da se setio da ga ponese. Ko zna ko su bili ljudi koji su mu upali na posed? I koga su koristili kao mamac. Sjahao je sa konja i ostavio ga dalje od kolibe, a on se polako prikrao sa strane i krenuo prema vratima. Bila su otvorena i čuo je glasove iznutra. Delovalo mu je kao da se odvija normalan razgovor, a kada je začuo glas svog upravnika, potpuno se uverio u to. Sa spremnim pištoljem je prošao kroz vrata i zatekao začuđujući prizor. Njegov upravnik i dva nepoznata muškarca su sedeli za stolom, a neka devojka im je sipala čaj u šoljice. Da nije bio siguran da se nalazi u šumarevoj kolibi, pomislio bi da je u nekom od otmenih londonskih salona. Devojka koja je sipala čaj iz starog, okrnjenog čajnika, činila je to tako kao da je u rukama držala najfiniji porculan. - Žao mi je što prekidam čajanku ali, - zakoračio je još jedan korak hoće li mi neko objasniti šta se ovde dešava? Svi su pogledali u njega. Osećao je te poglede, ali je njegov bio uperen prema samo jednoj osobi. Veoma mlada devojka ga je zarobila svojim plavo-zelenim pogledom. Te oči bile su neverovatne boje i isijavale ogromnu moć. Od njenog pogleda osetio je jak udarac u stomak. - Vi ste sigurno markiz od Svintona - rekla je opijajućim glasom. Izvolite, ima dovoljno čaja i za vas. Steli nije bilo jasno kako je uspela da izgovori nekoliko običnih rečenica u prisustvu markiza Svintona. Očekivala je sredovečnog uštogljenog plemića, a ne mladog pastuva, koji je svojim izgledom podsećao na gusara. Bože, bio je stvarno prelep! I gledao je nekim zagonetnim pogledom koji joj je dodatno uzburkao čula. Još uvek je bila pod utiskom scene koju je krišom gledala pored reke. Kao nekim čudom, sada se pojavio on i bio je baš onakav kakvog je priželjkivala. - Karteru, šta to radiš? Poslao si po mene zato što imaš problem, a nalazim te kako piješ čaj potpuno opušten. - Vaša milosti, izvinite ako sam vam poremetio obaveze ali nisam mogao da ih pustim da odu, a da vi ne znate ništa o tome. Možda sam postupio malo ishitreno. Ova gospođica je glumica Eli Vajt, a ovo su njeni rođaci, Roni i Sem. Gospođica Eli mi je objasnila da je bilo jednostavnije da, na putu za London, predahnu u praznoj kući na koju su naišli, nego da boravi u nekoj krčmi. Mislim, pogledajte je. Možete li da je zamislite u Vrelom kotlu?

~ 11 ~ Foxy


Zvoncica

- Čaj? - upitala ga je ponovo kada je sasvim prišao stolu, a on je, kao hipnotisan, klimnuo potvrdno. - Baš je dobro što ste nam se pridružili. Imali smo nameru da još danas napustimo vaše imanje ali sada, verujem da možemo da se dogovorimo. Spremna sam da vam platim da nam dozvolite boravak u ovoj kući. Pretpostavljam da vam to neće predstavljati neki problem s obzirom da je ionako prazna, a nama mnogo znači. - Zar niste rekli da ste ovde samo u prolazu? Koliko vam dana treba da predahnete od puta? - Aleksanderu je bio čudan njen zahtev. - Zapravo, mislila sam da napravim jednu dužu pauzu. Poslednjih godinu dana sam provela na turneji svuda po zemlji i previše sam umorna. Trupa sa kojom sam putovala se iznenada raspala i zato sam krenula da potražim sreću u Londonu, ali pre toga bih želela da se odmorim. Možda i da kupim neku kuću i imanje ovde, ali do tada bih volela da mi iznajmite ovu kolibu. Pristajete li na to? Kada ga je pogledala očima punim iščekivanja i neme molbe, pristao bi na bilo šta. Jasno je da je bila dobra glumica i da je sve pričala sa ciljem da ostvari svoju nameru, ali bez obzira na to, on je želeo. Želeo je da ima isti taj molećivi pogled dok ulazi u nju. Želeo je da ukroti tu njenu nevidljivu moć i da je natera da moli za još. - Karter vam je verovatno rekao da u ovoj kući živi šumar. Ovih dana nije tu, ali će narednih biti. Pored toga, ova koliba nije dostojna jedne glumice. Zato imam bolji predlog. Pređite u moju kuću i budite mi gosti. Koliko god vremena želite. Ako stvarno imate nameru da ovde kupite kuću, savetujem vam da prvo osigurate rejting. Priznaćete da će on biti mnogo bolji ako dogovarate kupovinu u mom domu, nego u ovoj kolibi. Ili krčmi. - Hvala na ljubaznom predlogu, ali mislim da ne bi smo smeli da zloupotrebljavamo vaše gostoprimstvo - Rene je rekao nadajući se da će princeza shvatiti poruku i da neće prihvatiti markizov predlog. - Sem i ja smo mislili da potražimo neki posao, a to bi iz vaše kuće bilo veoma nezgodno. - Zašto? Ne znam šta ste planirali da radite, ali na mom imanju uvek ima posla. Pored toga, imam i nekoliko fabrika pa možete da birate. - Zar to nije sjajno! Veoma ste ljubazni vaša milosti. Tačno sam znala da treba da se zaustavimo baš na ovom mestu. Vaš predlog je više nego velikodušan i naravno da ga nećemo odbiti. Još jednom se izvinjavam što smo koristili kolibu bez vašeg znanja, nisam znala da ste tako predusretljivi. Svakako, naći ću neki način da vam se odužim. O, hoćeš, pomislio je Aleksander. U obzir je, naravno, dolazila samo jedna vrsta zahvale.

~ 12 ~ Foxy


Zvoncica

Malo kasnije, kada su markiz i njegov upravnik otišli i ostavili svoje goste da se spakuju, Rene i Simon su se pobunili. - Šta vam bi da prihvatite markizov predlog? - Šta je vama pa ga odbijate? - uzvratila je pitanjem. - Vi ste mladi i neiskusni. Ne možete da vidite našim očima. Markiz je opasan čovek. Mislim, opasan po vas. Inteligentan je, pronicljiv i ne dopada mi se kako vas gleda - rekao je Simon. - Mogu da se nosim sa tim. Mnogo je važnije da smo uspeli da nađemo privremeni dom daleko od očiju uhoda koje su mama i Bazil sigurno poslali. - Ne možemo da vas štitimo sve dok se pretvarate da ste glumica, a mi vaši rođaci. Kada ste već pristali da pređete kod njega, trebalo je da mu kažete ko ste. - To ne dolazi u obzir! Radije ću se pretvarati da sam glumica niskog roda, nego da odam svoj identitet nekome koga ne poznajem - ozdahnula je. - Već smo toliko puta pričali o tome. Svi ćemo morati da naučimo da se pretvaramo. Ako meni ne pada teško da glumim glumicu, onda ni vama ne treba da bude teško da glumite moje rođake. - Teško je da gledamo da vas neko ne tretira kao princezu - Rene je dodao. - To što sam princeza ne znači mnogo. To je samo titula. Ja sam pre svega devojka sa istim razmišljanjem kao moje vršnjakinje. Dobro znate da sam pobegla od protokola i nametnute mi sudbine i sada je vreme da pronađem neku svoju, ma kakva ona bila. - Ako je to ono što želite, onda dobro. Ipak, ne smete zaboraviti da će previranje u našem kraljevstvu kad tad proći i da ćete se tada morati vratiti kao zakonita naslednica krune. - Sumnjam da će taj dan skoro doći. Moj život do tada ne srne da stoji. - Zašto ste se odlučili da se predstavite kao glumica? - Zato što ne mogu da prikrijem svoje urođene manire. Koliko god se trudila da se ponašam kao obična devojka, jednostavno ne ide. Kao glumica mogu da se izgovaram da vežbam za neke buduće uloge. Pored toga, markiz nije glup. Kada bih rekla da sam iz neke plemićke porodice, to bi bilo lako proveriti. - To ste u pravu - rekao je Simon. - Danas sam u povratku iz Londona neko vreme jahao sa jednim trgovcem iz Svintona. Pričao mi je o markizu. Kaže da veći deo godine provodi ovde iako ima razvijene poslove po celoj zemlji. Uz titulu je naslidio mnogo toga, ali je i sam znatno uvećao bogatstvo. Čini se da je sposoban mlad čovek. Meštani ga veoma cene, ali

~ 13 ~ Foxy


Zvoncica

ga smatraju osobenjakom jer se retko pojavljuje u selu. O njegovom životu u Londonu, naravno, ne znaju ništa. - To je za početak sasvim dovoljno. Mada, ne slažem se sa tim da je markiz osobenjak. Da je tako, ne bi nas pozvao da mu budemo gosti. - Pozvao nas je zato što ste mu se dopali. Baš kao i svaki muškarac, i on je očaran vašom lepotom. Da nije tako, mi bismo već bili na putu za London. - Onda je dobro što sam lepa, zar ne? - Stela se našalila.

***

- Zar nije trebalo da budemo sami ovog vikenda? Nekako sam mislila da ćeš mi posvetiti više vremena. Otkud gosti tako iznenada? I ko uopšte dolazi? - Jedna glumica sa svojim rođacima će biti moja gošća. Planira da kupi imanje u ovom kraju i ja ću joj pomoći oko toga - rekao je Aleksander kratko. - Glumica? - Rakel je bila preneražena. - Od kada se ti družiš sa tim slojem ljudi? - Kakvo je to pitanje? - Jednostavno. Interesuje me od kada ti je zanimljiv niži sloj? Da nisi naprasno postao osetljiv na te bednike? - Možda je moje ponašanje za tebe misterija, međutim, ja znam zašto je tebi zanimljiv niži sloj, kako ti to kažeš. Na primer, moj baštovan Metju. Da li te je zadovoljio danas? - Metju? Ne budi smešan Aleks - Rakel se nervozno nasmejala. - Ne pokušavam da budem smešan. Ti si smešna. Smešna si zato što misliš da sam glup i da ne vidim kako rado zavrćeš suknju svakome kome se digne. Kada si prošli put dolazila, nisam bio siguran da si se pojebala sa njim. Zato sam te danas pustio da odeš na jahanje. Nisam pratio tebe nego Metjua. I zamisli, otišao je pet minuta nakon tebe u istom pravcu. Baštovan, koji inače nema nikakve potrebe da se udaljava osim ako mu Alsdair ne kaže da to učini. Šta imaš da mi kažeš na to Rakel? - Mislim da si paranoičan. Priviđaš stvari kojih nema. To nije istina. - Koga lažeš? Mene ili sebe? Ne radi to. Nisi glupa, a dobro znaš da nisam ni ja. Zato me slušaj šta ću ti reći. Kada se vratiš u London, očekujem da smisliš najbolji način da kažeš ocu i poznanicima da smo raskinuli veridbu. To neće biti iznenađenje s obzirom da si već jednom imala takvu objavu. Mislim da je mnogo bolje da to uradiš sama i da prođe

~ 14 ~ Foxy


Zvoncica

što bezbolnije za one koji su imali očekivanja jer ću, u suprotnom, ja biti prinuđen da uzmem stvar u svoje ruke, a to ti se ni malo neće dopasti. Jesmo li se razumeli? - Tebi nije ni malo stalo do mene - rekla je optužujuće Rakel. - Ti si me gurnuo u naručje drugog muškarca. Kako ti nije jasno da meni treba pažnja. Samo ti je važan posao i tvoji papiri! - Ne drami! To kod mene ne prolazi. Vrištala si svršavajući sat vremena pre nego što si otišla da se nađeš sa Metjuom. - Jesi li ga otpustio? - Naravno da nisam. Metju je dobar radnik. Nije on kriv što je uzeo ono što mu se nudi. - Zar se ne osećaš loše što je jedan baštovan u stanju da me zadovolji bolje nego ti? - Rakel je postala pakosna. - Ni malo. Ti si ta koja bi trebala da se oseća loše zbog te činjenice. - Nećeš uspeti da mi nabiješ osećaj krivice. To mi je hvala za sve što sam uradila za tebe. Nagovorila sam oca da povuče sve svoje veze kako bi ti omogućio da kupiš one fabrike u Francuskoj. Koja bi žena uradila tako nešto? - Svaka koja nešto očekuje za uzvrat. Šta si ti očekivala? Da stanem sa tobom pred sveštenika? Da ti se zakunem na večnu ljubav? - Aleksander je naglo gubio strpljenje. - Briga me za te fabrike! Ako budem mogao da ih kupim pod poštenim uslovima i bez ičije pomoći, onda ću ih kupiti. Ako ne, zadovoljiću se onim što već imam. Žučnu raspravu je prekinuo Alsdair. - Gospodaru, gospođica Vajt i njeni rođaci su stigli. Sobe su spremne, onako kako ste naredili. - Odlično! Neka posluga odnese njihove stvari, a ti ih dovedi do salona. Popićemo piće pre večere - Aleksanderu se odjednom raspoloženje podiglo. Jedva je čekao da ponovo vidi Eli. Naišla je u pravom trenutku i napokon ga naterala da prelomi i raskine sa Rakel. Stela se radoznalo osvrtala oko sebe dok ih je Alsdair vodio kroz dugi hodnik. Interesovalo je u kakvom prostoru živi markiz Svinton. Jedino što je uspela da vidi bilo je mnoštvo porodičnih portreta i to da je sve bilo uredno. Unutra su već bile upaljene sveće pa nije mogla da sagleda sve, ali joj je to sada bilo manje važno. Jedino što je u tom trenutku stvarno želela bilo je da vidi markiza. Njegove tamne oči još su joj plamtele pred očima. Nije mogla da dokuči zašto je ostavio tako jak utisak na nju, ali se nadala da će to uskoro otkriti. - Izvolite unutra - upravnik je otvorio velika, teška vrata i sačekao pored da uđu.

~ 15 ~ Foxy


Zvoncica

- Dobro veče gospođice Vajt - Aleksander je ustao i uzeo Stelinu ruku na koju je prvo utisnuo lagani poljubac, a onda je pogledao pravo u oči. Prvi put u životu je osetila slabost u nogama od pogleda nekog muškarca. Njegov dodir i poljubac imali su razoran učinak na njena čula. - Još jednom hvala što ste nas pozvali. Imanje i kuća su vam zaista predivni - rekla je kruto i skrenula pogled. Tada je ugledala devojku koja je sedela na sofi sa strane. Odmah je prepoznala. Smeđokosa lepotica je bila ista ona koju je tog popodneva posmatrala pored reke. A sada je bila tu! Da ona nije...? Ne, to ne može biti! - Gospođice Vajt, upoznajte moju prijateljicu iz Londona, ledi Rakel Meklemor - Aleksander je preduhitrio njene misli i delimično joj razjasnio status ove žene. - Ledi Meklemor - Stela se lagano naklonila dok je Rakel prelazila ispitivačkim pogledom preko nje, a onda klimnula glavom. - Maniri su vam savršeni - rekla je hladnim glasom. - Verujem da će London poludeti za vašim glumačkim sposobnostima. - Hvala ledi - Stela se skromno nasmešila. Osećala je otvoreno neprijateljstvo ove devojke, a nije znala sa čim ga je izazvala. Jedina veza između njih dve bio je markiz, tako da je on morao biti razlog. Aleksander je posmatrao kako dve žene razmenjuju formalnosti i za čas pokušao da ih uporedi. Rakel Meklemor je delovala kao prosta devojčura naspram Eli Vajt iako je po rodu bila mnogo iznad nje. Bile su približnih godina, ali su se te godine mnogo više videle na Rakel nego na Eli. Verovatno je razlika bila u iskustvu. Životnom, seksualnom i ostalom, što je bilo čudno s obzirom da je Eli Vajt bila glumica. Slušajući o njima od nekih svojih prijatelja, shvatio je da su glumice posebna, prekaljena sorta. Sada je imao priliku da se uveri da mu je mišljenje bilo pogrešno. Ova devojka je bila intrigantna, ali sveža kao majska rosa. Njeno telo je bilo vitalno i jedro, spremno za berbu. Za njega. Za čas se ukrutio od te pomisli. Svaki njen pokret imao je direktnu vezu sa njegovim međunožjem, a to mu se sviđalo. Mnogo mu se sviđalo. Osmehnuo se od same pomisli kakva im erotska igra predstoji u narednim danima. Samo da se otarasi Rakel i rešio je pola problema. Drugi deo su predstavljali Elini rođaci. Ponašali su se previše zaštitnički i, iskreno, nikada do tada se nije sreo sa tako privrženom porodicom. Za vreme večere, Stela je bila u centru pažnje. Rakel i markiz su je unakrsno ispitivali. Srećom, bila je spremna da odgovori na svako njihovo pitanje. Kao devojčica je sa ocem putovala po čitavoj Engleskoj pa je

~ 16 ~ Foxy


Zvoncica

dobro poznavala zemlju. Zato je svaki detalj, koji je zapamtila, lako mogla da pretvori u svoja putovanja sa glumačkom trupom. Simon i Rene su, po prethodnom dogovoru, rekli da su iz Viltšira, pa nisu morali mnogo da učestvuju u razgovoru. Za njih je to bilo pravo olakšanje, s obzirom da su obojica malo vremena proveli u Engleskoj. Nakon deserta su se ponovo vratili u salon. Atmosfera je bila malo opuštenija, ali je Stela i dalje osećala ispitivačke poglede domaćina i njegove prijateljice. Sada joj je već bilo jasno da su u nekakvoj vezi, ali i dalje nije znala kakvoj. Zbunjivalo je to što je videla Rakel sa drugim muškarcem. Zar bi neka žena mogla da poželi seks sa drugim, pored markiza. Iz njegovog tela je izbijala takva sirova seksualnost da je konstantno osećala vrelinu u međunožju. Kako je imala mnogo iskustva u seksu, Rakel je lako prepoznala privlačnost između Aleksandera i male glumice. Znala je da će u prvoj zgodnoj prilici završiti u krevetu. To joj nije toliko smetalo, koliko zapažanje izbočine na Aleksanderovim pantalonama. lako je to uspešno prikrivao, njenom oku to nije promaklo. Pa, dobro, neka im bude. Ona će se za sada povući i ostaviti im prostora da se istutnje. Aleksanderova pažnja ionako neće dugo potrajati. Glumica nije bila neko pored koga bi on imao interes. Kada ga prođe početno uzbuđenje zbog nove žene u krevetu, razmišljaće drugačije. Ona će do tada strpljivo čekati. Previše je vremena uložila u njihovu vezu i nije joj padalo na pamet da je se odrekne. Zato će ocu reći da je prekid veridbe samo privremen, dok ne budu oboje u potpunost spremni za brak. A do braka će na kraju doći. Aleksander je dobro umeo da izvaga čemu će dati prednost. Bila je sigurna da će poslovni interes na kraju pobediti i da će zanemariti njene izlete sa strane zarad tog interesa. Bogatstvo koje je nosila u miraz, a to je bilo praktično sve što je vojvoda od Saseksa posedovao, bilo je njen garant. I mala glumica je morala biti upoznata sa tim. Tek da se previše ne zanosi. - Gospođice Vajt, - rekla je skoro umilnim glasom - hoćete li da nas dve malo prošetamo markizovim prelepim vrtom? Veče je kao stvoreno za to. Stela je odmah znala da je Rakel poziva sa nekom namerom. Želja da napokon sazna prirodu njene veze sa markizom je pobedila. - Hvala ledi. Rado ću izaći sa vama - Stela je spremno ustala, a za njom, kao po komandi, i Rene i Simon. - Odlična ideja Rakel. Gospođica Vajt treba da vidi kako spretne ruke ima moj baštovan - rekao je Aleksander, a Rakel nije promakla ironija i upozorenje.

~ 17 ~ Foxy


Zvoncica

- Gospodo, uživajte u piću. Gospođica Vajt i ja nećemo daleko. Nema potrebe da nas neko prati. - U redu je - Stela se blago obratila svojim čuvarima. - Ledi Meklemor poznaje markizov vrt. Sigurno se nećemo izgubiti. Umireni njenim glasom, Rene i Simon su seli, a Aleksander ih je otpratio do vrata. Čim su izašle na veliku terasu i umakle pogledu muškaraca, Stela je rekla: - Imam utisak da ste me pozvali napolje sa nekom određenom namerom, ledi. - Imate veoma brz um gospođice. Pošto se sutra vraćam u London, htela bih da vam predočim nekoliko detalja u vezi Aleksanderovog i mog odnosa. Vidite, mi smo vereni skoro šest meseci. Aleksander je vezan poslovno za mog oca i teško da će ga bilo šta naterati da ugrozi tu vezu. Ovog sam vikenda došla da naše zaruke prekinem na neko vreme jer mislim da mu je potrebno malo prostora dok konačno ne odluči da se skrasi. Vi ste naišli u pravom trenutku da popunite taj prostor. Ili da on popuni vaš - nasmejala se svojoj prostoj šali. - Kako bilo, htela sam da vam kažem da se ne zanosite previše. To što ćete se naći u njegovom krevetu, biće samo odušak njegovom seksualnom apetitu dok ne dobije svoju nevestu, to jest mene. Na kraju, glumice za to služe. Baš kao i kurtizane zlobno je završila svoje izlaganje, zadovoljna preneraženim izrazom na Stelinom licu. Prvi put od kako je pobegla iz svoje zemlje, Stela je zažalila što ne može da otkrije svoj pravi identitet. Bila je primorana da sluša nadmeni ton arogantne ledi koja je sebi davala za pravo da raspolaže nečijom intimom, lako je mislila da nikada nikome neće spomenuti ono što je tog dana videla, sada se predomislila. Rakel Meklemor je zaslužila da joj saspe u lice da zna njenu tajnu. Ako je mislila da može da ponizi nju, princezu Valensjena, grdno se prevarila. - Hvala vam što ste mi sve to rekli ledi - počela je slatko. - Ne znam kako bih živela bez vaših uputstava. Ipak, vaša priča je šuplja. To što je markiz osetio određenu privlačnost prema meni nema nikakve veze sa njegovom seksualnom ugroženošću. S obzirom kako ste darežljivo spremni da se podate drugim momcima, ne verujem da ste svom vereniku uskratili tako nešto. A ako i jeste, onda ću vam odmah reći da ste počinili krupnu grešku. Markiz Svinton mi ne deluje kao čovek koji bi tolerisao neverstvo i ženu koja u brak nije unela nevinost. Moja očekivanja u vezi njega, ako ih uopšte ima, su samo moja stvar. Da se niste usudili da više ikada to komentarišete, jer ću biti primorana da obavestim vašeg verenika kako ste strasno vodili ljubav pored reke sa nekim ko nije ni

~ 18 ~ Foxy


Zvoncica

približno vašem staležu - Stela je upotrebila ton kome se kraljica obraća svojim podanicima i bila je zadovoljna učinkom. Rakel Meklemor je nekoliko trenutaka gledala, pokušavajući da proceni novonastalu situaciju. Nije računala da ova mala drolja zna za njen izlet sa Metjuom. Zato je pokušala drugu taktiku. - Ni vas se ne tiče moj intimni život. Aleksander zna za ono što se danas dogodilo i ne smeta mu. Kada stvari poređa po prioritetima, uvek je spreman da zanemari moje ludorije zarad nekih korisnijih stvari koje dobija u našoj vezi. Pod tim mislim na bogatstvo koje ću doneti u miraz. - Da li bi se kladili u to ledi? - Ne kockam se gospođice Vajt. Uvek biram siguran put. - U redu ako je tako. Onda mogu da računam na to da ste razumeli ono što sam vam rekla. - Ne razumem zašto ste odlučili da ostanete ovde. Vidi se da ste svetska žena i mnogo bolje biste prošli u Londonu, nego u ovoj zabiti. Vaš talenat će uvenuti ako ga ne budete koristili. - Ne tiču vas se moje odluke ledi. - Podcenila sam vas. Mnogo ste opasniji nego što sam mislila - Rakel je to iskreno mislila. Pre samo par minuta je verovala da će lako zastrašiti Eli Vajt, a sada je bila saterana u ćošak. - Savetujem vam da to imate na umu. - Prihvatiću takvo stanje stvari. Za sada. - Pretpostavljam da sada možemo da se vratimo unutra. Žao mi je što nisam imala vremena da pogledam ovaj lepi vrt, ali biće prilike za to. Kada su se vratile u salon, Aleksander je pažljivo analizirao izraze na licu dveju dama. Ponašale su se opušteno, skoro prijateljski. To nije bilo u skladu sa onim što je očekivao. Bio je siguran da je Rakel izvela Eli napolje sa nekom određenom namerom. Verovatno da joj stavi do znanja da mu je ona ljubavnica i da Eli nema šta da traži na njenoj teritoriji. Ako se to zaista dogodilo, biće mu mnogo teže da ubedi Eli da između njega i Rakel već odavno nema čak ni prave strasti. A možda je nikada nije ni bilo? Tek danas je shvatio iz čega prava strast proizilazi. Fatalni susret sa glumicom, otvorio mu je oči. - Gospođice Vajt, kako vam se dopada vrt? - upitao je nonšalantno. - Deo koji sam videla je zaista lep. Ledi Meklemor i ja se nismo udaljavale previše, jer je napolju svežije nego što smo mislile. Sutra ću ga pogledati detaljno pa ću vam onda reći konačno mišljenje.

~ 19 ~ Foxy


Zvoncica

- Aleks, ja se sutra, nakon doručka, vraćam u London, lako sam prvobitno planirala da ostanem još jedan dan, mislim da ne bi bilo u redu da propustim bal koji sam ti pominjala. - Kako god ti odgovara Rakel. Ti najbolje znaš kakve obaveze imaš. Aleksander je rekao nehajno, ali je u sebi odahnuo što će mu se Rakel skloniti sa puta u osvajanju Eli Vajts. Kada joj je sluškinja, koju joj je markiz dodelio, pokazala odaje koje joj je namenio i malo pojasnila raspored prostorija, Stela je bila sigurna da je Svinton to isplanirao sa jasnom namerom da je udalji od njenih čuvara, a što više približi sebi. Njegove odaje su se nalazile u istom krilu, a kako je odlično poznavala stilove gradnje zamkova kao što je njegov, mogla je da se zakune da su im sobe čak i povezane nekim tajnim hodnikom. Pošto je otpustila sluškinju po imenu Silija, Stela se pripremila za spavanje u svom novom privremenom domu. Dok je češljala svoju dugu crnu kosu, razmišljala je o neobičnom spletu okolnosti pod kojima je dospela tu. Osećala se nekako čudno živom i uzbuđenom i pitala se da li bi bilo tako da današnja scena nije razbudila sva njena čula. Da li bi i bez toga markiza posmatrala istim očima? Odlučna da malo uspori svoju maštu, zabranila je sebi da misli o Aleksanderu i otišla da legne.

~ 20 ~ Foxy


Zvoncica

III Ležala je u visokoj travi, pod vedrim nebom, kao od majke rođena. Nemirni, dugi prsti poigravali su se sa njenim bradavicama i izazivali joj nesnosnu vrućinu u telu. Raširila je noge jače i povukla jednu ruku preko glatkog stomaka, pozivajući Aleksandera da je prati. Spustio je usne na nabrekli vršak i snažno ga zagrizao, a prstima je zaposeo njeno međunožje. Palcem je trljao ružičasti biser dok mu je kažiprst polako klizio u nju. Bila je skliska i vrela, kukovima ga je podsticala da prodre još dublje. Stenjala je dok se prst postojano zabijao i izlazio iz nje. Očekivala je nešto, nije znala šta i zato ga je očajnički grabila za kosu. Kada je osetila još jedan njegov prst i kada je kružnim pokretima krenuo da masira njenu unutrašnjost, nije više mogla da izdrži. Unutrašnjost joj se zatresla u moćnoj groznici, a telo joj se izvilo u luk. Orgazmički potres je trajao, a vreli sokovi su kuljali iz njenog otvora. Onda je nastupilo blaženstvo... Stela je otvorila oči i, nesvesna u potpunosti šta joj se dešava, pogledala po nepoznatoj sobi. Bila je sama u krevetu, a spavaćica joj je bila visoko zadignuta. Prsti koje je sanjala bili su njeni i bili su potpuno mokri, a čitavo telo joj je bilo malaksalo i orošeno znojem. Šta joj se to dešavalo? Zar je toliko očajnički želela markiza da ga je sanjala? Ili se to samo jučašnje uzbuđenje reflektovalo kroz san? Ostatak noći bila je zaglavljena između sna i jave i znala je da će morati što pre da se oslobodi tih bludnih misli koje su je obuzimale. Jedini način za to je bio stvarni seks sa markizom Svintonom. Kada se ujutru spustila u veliku trpezariju, u njoj je zatekla samo Rakel. Aleksandera nije bilo u blizini i to joj je odgovaralo. Nije znala da li bi mogla da ga pogleda u oči a da ne pocrveni, posle onoga što je anjala prošle noći. Svakako, to nikako nije smelo da se desi pred Rakelinim očima. Ona bi odmah protumačila da se među njima već nešto dogodilo. - Za jednu glumicu ustajete neuobičajeno rano - rekla je Rakel i uzela zalogaj sa tanjira. - Sada sam na odmoru. Nema kasnih predstava zbog kojih bih spavala duže. - Kako ste spavali sinoć? - Hvala na pitanju, sasvim dobro. Vi? - Imala sam i boljih noći. - Pretpostavljam da jeste - Stela je dohvatila posudu sa čajem i ulila malo u šoljicu.

~ 21 ~ Foxy


Zvoncica

- Malopre sam videla vašu kočiju. To je veoma skupo prevozno sredstvo. Nisam znala da glumice sebi mogu da priušte nešto tako. - Ta kočija je poklon od veoma drage osobe - Stela je rekla istinu. Kočiju joj je poklonio otac, malo pre smrti. Nije mogla da je se odrekne. Zato je samo skinula porodični grb i odlučila da u njoj putuje. Prevoz preko mora je koštao malo bogastvo, ali sve je bilo vredno te uspomene na oca. - Veća ste zagonetka nego što sam mislila. Imate tako nevino lice, a ustvari ste lukava krvopija. Ako ste se namerili da Svintion bude vaš novi dobrotvor, odmah ću vam reći da od tog hleba nema pogače. Markiz je od onih ljudi koji samo uzimaju, a ništa ne daju. - Nisam ja nikakva zagonetka i žao mi je što mislite da sam ovde zato što želim neku korist. - Ne žestite se gospođice Vajt. Valjda imam pravo da znam ko mi je suparnica. - Vaše potenciranje nekog nepostojećeg suparništva postaje zamorno. - Možda za vas. Za mene je to veoma inspirativno. - Šta je inspirativno? - Aleksander je ušao u trpezariju. - Pričamo o novim modnim trendovima. Kažem da su jarke boje za mene inspirativne. - A to! Dobro jutro gospođice Vajt - brzo je premestio pogled na Stelu. - Jeste li zadovoljni smeštajem? - Hvala, veoma sam zadovoljna - Stela mu se osmehnula. - Ako nešto nije u redu, slobodno se obratite nekome od osoblja. Karter će ovih dana biti veoma zauzet. E, da! Nisam vam rekao da su vaši rođaci otišli jutros sa njim. Počinjemo kosidbu pa nam je svaki čovek dobrodošao. Nakon toga ćemo videti šta će da rade. - Učinili ste puno za nas. Ne znam kako ću uspeti da vam se odužim. - Smislićemo već nešto - uzvratio joj je osmeh. Sat vremena nakon doručka, kočija Rakel Meklemor je bila spremna za polazak. Stela i Aleksander su je ispratili do vrata i ljubazno se pozdravili. Rakel im je obećala da će se sigurno uskoro videti i ušla u kabinu. Svako je u tom trenutku imao svoje emocije koje je zadržao u sebi. Kada je kočija nestala sa prilaza, Aleksander je zatvorio vrata i poveo Stelu kroz predvorje. - Sigurno imate posla. Ne bih da vas zadržavam. Otići ću u sobu da malo čitam - rekla je tek da razbije tišinu i jak naboj koji se stvarao među njima.

~ 22 ~ Foxy


Zvoncica

- Voleo bih da pođete sa mnom u radnu sobu. Moja biblioteka je prepuna različitih naslova. Sigurno ćete pronaći nešto za sebe. Dok ja radim, vi možete da čitate. - Sigurni ste da vam neću smetati? - Kako biste mogli da smetate? Vi čoveku samo možete da ulepšate dan. - Onda u redu. Uzela je knjigu o antičkoj kulturi i sklupčala se na sofi pored prozora. Aleksander je sedeo za svojim stolom, koso od nje. Mogla je da mu vidi profil i krišom je bacala pogled ka njemu. Bio je jako lep muškarac, pravilnih crta lica. Malo oštrija linija nosa, davala mu je blago strogi izgled, ali su pune usne to ublažavale. Kada se okrenuo i pogledao je, ostala je zarobljena u njegovim očima. Osmehnuo joj se, a Stela je pokušala da mu uzvrati. Međutim, nije bila sigurna da je uspela u tome. - Gospođice Vajt, mislim da imamo problem - Aleksander je odložio pero i u nekoliko koraka se našao ispred nje. - O čemu se radi? - Odvlačite mi pažnju. Ne mogu da se koncentrišem ni na šta u vašoj blizini. - Sami ste tražili da dođem ovamo. Evo, odmah ću otići. - Ne, nećete. Ja ću se spustiti pored vas - uzeo joj je knjigu iz ruke i odložio je na okrugli mermerni stočić, a onda seo pored nje. - Ako već ne mogu da se koncentrišem na nešto drugo, usmeriću svu svoju pažnju na vas. Samo me nemojte lagati da ne osećate isto što i ja. - I da hoću, mislim da je to nemoguće. Od juče pokušavam da objasnim sebi šta mi se dešava, ali nemam odgovor. - Strast. Ovo što osećamo je čista strast i sigurno znate da neće nestati sama od sebe. Moraćemo da je ugasimo. Ili rasplamsamo - podigao je njenu ruku do svojih usana i poljubio joj zglobove prstiju. Jedan po jedan. - Mislim da sam voljna da to pokušam. Samo, moraćete da me naučite kako. Nikada do sada to nisam radila i nemam nikakvog iskustva. - Šta niste radili? - Nisam bila ni sa jednim muškarcem. Nikada nisam osetila ovakvu privlačnost prema nekome - Stela je znala da je najbolje da bude iskrena. Aleksander je bio iskusan i morao je da zna istinu kako bi je vodio na pravi način.

~ 23 ~ Foxy


Zvoncica

- Onda ćemo ići polako. Korak po korak, sve dok vas ne uvedem u kraljevstvo čulnog iskustva. Sada ću vas poljubiti. Samo mi se prepustite Eli. Aleksander je spustio usne na njene i polako ih ispitao. Bile su tople, vlažne i zrele za njegove poljupce. - Otvori usta Eli. Hoću da ti pokažem kako izgleda pravi poljubac promrmljao joj je na usnama, a kada ih je razdvojila, zaronio je jezikom unutra i prepleo ga sa njenim. Stela je brzo učila. Svidelo joj se to što joj je radio. Telo joj je zahvatila vrućina i osetila je trepernje u dnu stomaka. Njena ruka završila je u njegovoj kosi i ubrzo ga je privlačila bliže tražeći još. Ohrabrena snom od prethodne noći, znala je da sa njim može doživeti samo užitak. Zato je sama svukla gornji deo haljine i povukla njegove ruke na grudi. Kada ih je blago pritisnuo, pomerila se kako bi mu omogućila što bolji pristup. - Moraćemo da usporimo - glas mu je bio hrapav. - Ne mogu da te uzmem ovde Eli. Želim te u svom krevetu. To je mesto od koga moramo da počnemo. - Onda večeras - rekla je glasom koji nije trpeo pogovor. - Ovo uzbuđenje me obuzima svu. Kao ludilo. Bio je to najtačniji opis onoga što je i sam osećao. Eli Vajt ga je opčinila. Prvo svojom lepotom, a potom iskrenošću. Bila je nevina, ali je bez razmišljanja pristala da se upusti u vezu sa njim. I jedva je čekao da se to dogodi. - Večeras - potvrdio je i ponovo je poljubio. Ovog puta je to bio gladni poljubac, pun obećanja.

***

Dan se razvukao, a Stela i Aleksander su bili nestrpljivi. Nekoliko ukradenih poljubaca i vrelih reči koje su razmenili do večere nisu bili ni izbliza dovoljni da zadovolje njihovu želju. Na njenu sreću, Rene i Simon su bili u polju čitavog dana. Poznavali su je dovoljno dobro i sigurno bi primetili šta oseća prema markizu Svintonu. Već su je upozorili na njega. Međutim, njoj nije padalo na pamet da se odrekne istraživanja strasti u koju se uplela. Mašta joj je bujala toliko da je sve vreme treperila od slatkog iščekivanja. Aleksander se pripremao za predstojeću noć na svoj način. Naredio je slugama da unesu još svećnjaka u njegovu sobu. Želeo je da ima dovoljno svetlosti kako ne bi propustio da vidi nijedan deo Elinog tela. Jedva je

~ 24 ~ Foxy


Zvoncica

čekao da je razodene i rukama pređe preko njene bele kože. Nije mogao da se seti da je nekada imao tako uzavrela maštanja o nekoj ženi. To je zato što nikada do tada nije bio sa nevinom devojkom. Put koji će večeras morati sam da prokrči, kod njegovih prethodnih ljubavnica već je bio dobro utaban. Znao je da će on biti taj sa kojima će ga Eli u budućnosti porediti i zato je želeo da ostavi što bolji utisak. Večera je bila poručena ranije nego inače. Što se pre povuku u sobe, pre će se naći u krevetu. Primetio je da je Eli slabo jela i pitao se da li možda ima tremu od onoga što će se dogoditi. Upućivala mu je poglede pune znatiželje i blago se rumenela. - Hoćete li da popijemo neko piće u salonu? - upitao je kada su napokon odložili pribor. - Ne bih, hvala. Radije ću se povući u svoju sobu. - Onda ću vas ispratiti - Aleksander je uljudno rekao. Nije želeo da njegov batler posumnja u bilo šta. - Hvala, to je lepo od vas - sačekala je da joj pridrži stolicu, a zatim ustala. U hodniku koji je vodio ka njihovim sobama, Aleksander je iznenada povukao u malu nišu i poljubio je strasno. Kolena su joj klecala dok mu je uzvraćala. - Znate koja su vrata od moje sobe. Kada budete spremni dođite, čekaću vas. Ako ste se nekim slučajem predomislili, recite mi odmah. Jednom kada pređete prag moje sobe, neću biti sposoban da vas pustim. - Nemam običaj da kršim datu reč. Želim vas i sigurno ću vam doći iako bi možda bilo logičnije da vi dođete u moju sobu. Ako vas neko od posluge vidi kako šetate hodnikom u sred noći, to će biti normalno. Ako mene vide, onda će znati gde sam bila. - Ne brinite za to. Obećavam da vas niko neće videti. Moj krevet je mnogo veći od vašeg, a želim udobnost. - Onda se vidimo uskoro - rekla je i utisnula mu poljubac, a on ga je prihvatio i ponovo rasplamsao. Pošto se okupala, Stela je dugo češljala kosu. Za susret sa svojim ljubavnikom je izabrala svilenu spavaćicu i ogrtač koji ide uz nju. Nikakav veš nije želela da oblači. To će im stvarati samo dodatni posao. Čula ga je kada je prošao hodnikom i dala mu malo vremena da se i sam skine. Potom je na noge nazula mekane papuče i otvorila vrata. Kada je začuo tiho kucanje na vratima, Aleksander je blago poskočio. Bila je tu. Mašta se brzo pretvarala u stvarnost. Otvorio je i povukao je unutra.

~ 25 ~ Foxy


Zvoncica

Svetlost sveća je bila toliko jaka da je Stela zatreptala u trenu. - Mislila sam... zar ne bi trebalo da bude mračno? - Ne sa tobom. Sveće su tu kako ne bih propustio nijedan detalj na tvom telu. Privukao je uz sebe i mogla je da oseti, kroz tanki svileni materijal, koliko je želi. Ukrućena muškost joj je pritiskala stomak. Poljubio je zahtevno dok je veštim prstima svlačio ogrtač i bretele njene špavaćice. Za čas je ostala naga pred njim. Osmotrio joj je telo od ramena do nožnih prstiju. - Lepo - rekao je. - Sada hoću da legneš na krevet. Stela ga je poslušala bez reči. Dok se udobno smeštala na jastucima, on je jednim potezom razvezao kaiš svog ogrtača i nemarno ga zbacio sa ramena. Progutala je knedlu i dah joj je zastao od pogleda na njegovo savršeno telo. Bio je vitak i zategnut. Široka ramena i dobro oblikovani mišići ukazivali su da je u odličnoj formi. Prišao joj je polako, fiksirajući je pogledom. U očima je jasno mogla da vidi vatru koja je plamtela, a odlučni izraz lica je govorio da će uskoro biti njegova. - Sada ću prvo da uživam u tvojoj prelepoj koži. Od kada sam te ugledao imam neodoljivu želju da te svu izljubim i to ćeš morati da mi dopustiš. - Ah! - bilo je sve što je uspela da izgovori, a Aleksander je to shvatio kao odobrenje. I počeo je. Obasipao joj je lice sitnim poljupcima i polako se spuštao sve niže. Grudi su joj očvrsle, a bradavice se ukrutile pod njegovim usnama i rukama. Stela je neizmerno uživala, zadovoljna što samo usnama može da probudi strast u njoj. Ni malo se nije plašila onoga što sledi, jer je računala na njegovo iskustvo. Kada se spustio preko stomaka do njenih bokova, temperatura joj se podigla za još nekoliko stepeni. Počela je da se uvija pod njim, ali su je čvrste ruke ponovo prikovale za krevet. - Moraš biti mirna. Ako se pomeraš, moraću sve da ponavljam. Opusti se i uživaj. Stela se osećala kao u snu od prethodne noći. Napetost u njoj je rasla i želela je oslobođenje. Zato ga je uhvatila za ruku i povukla je do svog međunožja. Želela je da oseti njegove prste. Aleksander je shvatio poruku i dok joj je ljubio stomak, prste je upleo u mekane dlačice, idući za vrelinom koju je isijavala. Prvo je dodirnuo nežno, tek da proceni stepen njenog uzbuđenja. Kada je shvatio da je već veoma vlažna, pokreti su mu postali smeliji. Masirao je skriveni pupoljak, povremeno vlažeći prste na uzanom otvoru, sve dok nije glasno vrisnula.

~ 26 ~ Foxy


Zvoncica

- Gurni prst u mene - rekla je jecajući. - Tako je bilo u snu i bilo je božanstveno. - Kakvom snu? - bio je znatiželjan, ali je poslušao i polako prstom prodro u uski kanal. - Ja... Sinoć sam sanjala nešto... tebe... - reči su joj bile isprekidane. Oh, ovo je bolje nego u snu! - Šta sam radio? - Aleksander je ubrzavao svoje pokrete. Žena pod njim mu se topila u rukama i pozivala ga da prodre u nju što pre. Želeo je da uhvati neki red, ali ona mu to nije dozvoljavala. - Bili smo u travi i ja sam ležala isto ovako naga. Tvoje ruke su bile svuda po mom telu, a onda si gurnuo prste u mene i doživela sam... Oh! To je teško opisati. Bila sam kao u groznici. - Doživela si orgazam Eli - jedva je izgovorio jer je priključio i drugi prst i nastavio silovito da je obrađuje. Telo joj je već podrhtavalo i znao je da je blizu. Zato je ubrzao još jače i zaposeo joj kukove usnama, sve dok se nije izdigla toliko da ga je odbacila. Vrhunac je bio silovit i Aleksander je sačekao da se samo malo umiri, a onda joj je jako raširio noge i počeo da prodire u nju. Bila je đavolski uska, ali tako skliska i vrela da bi pre umro nego se povukao. Stela je plovila u izmaglici kada je osetila vrh njegovog tvrdog, velikog uda kako ulazi u nju. Nije znala šta da misli o tom novom osećanju, ali je ubedila sebe da tako mora da bude. Na kraju, gledala je kako je onaj muškarac lako klizio u Rakel i znala je da i Aleksander mora nekako stati u nju. Ceo. Ipak, pritisak je bio veliki pa je još više raširila noge. - Strašno si uska - rekao je kada je zastao kod prepreke koja ih je delila do potpunog sjedinjenja. - Voleo bih da ovo mogu da uradim, a da ne osetiš nikakav bol, ali to nije moguće. Samo je važno da mi veruješ i da se opustiš što je više moguće. Videvši grč na njegovom licu, kao da on trpi bol, Stela se naglo opustila. Mogla je da mu veruje. Podigla je noge i podvukla ruke ispod kolena kako bi ih pridržavala. To je malo promenilo ugao i još više je skliznuo u nju. Pogledala ga je i osmehnula mu se, šaljući poruku da je spremna da ga primi u potpunosti. I bila je. Zatečen njenim čarobnim pogledom kao da je kod nje bila sva moć, Aleksander je, nemoćan da se odupre pozivu, naglim pokretom prodro u nju, a onda ostao tako. Osećao je kako pulsira oko njega i znao je da joj treba nekoliko trenutaka da se navikne na taj sveprožimajući osećaj. - Očekivala sam da će više boleti - rekla je polako dok se navikavala na novu ispunjenost. - Je li najgore prošlo?

~ 27 ~ Foxy


Zvoncica

- Da Eli. To je to. Više nisi devica, a svaki sledeći put će biti sve slasnije - polako se povukao do kraja otvora, a onda ponovo skliznuo u nju. - Kako ti se ovo dopada? - Molim te ponovi. Nisam uspela da registrujem taj osećaj - pomerila je kukove. Aleksander je poslušao i ovog puta se nije samo jednom povukao i stao već joj je dao nekoliko vezanih prodora. Znao je da joj se dopalo jer se pokretala zajedno sa njim. Baš kako je očekivao, bili su kompatibilni i njihovo spajanje je bilo nešto posebno. Nešto što nije umeo da objasni rečima. Kao da su se prelivali jedno u drugo. - Nemoj da staješ - Stela mu je naredila dok se njihala zajedno sa njim, jureći onaj dragoceni osećaj, koji je već doživela. Ovo se znatno razlikovalo i činilo se da će joj doneti još veći konačni užitak. Dala je celu sebe i učestvovala u divljem plesu kao ravnopravni partner, sve dok nije stigao novi talas groznice. Ovog puta nije bila sama u tome. Aleksanderovo telo se podjednako treslo i sve silovitije se zabijao u nju, dok nije stigao do vrhunca, a onda se izvukao i prosuo svoje seme po njoj. Nesuvisle rečenice koje je izgovarao, govorile su joj da je baš kao i ona u potpunom delirijumu. Aleksander je pao preko njenog mokrog tela i zabio lice u mirišljavu rasutu kosu na njegovom jastuku. Tog trenutka je bio spreman da umre kako bi ponovo iskusio raj kroz koji je upravo prošao. Stela je bila prva žena sa kojom je potpuno izgubio kontrolu i otpustio sve uzde. Sa njom nije mogao da bude proračunat jer je želja koju je osećao bila kao crni, uzavreli vir. Vukla ga je u svoje dubine, a on je, nemoćan da se odupre, tonuo bez svesti da postoji išta drugo, osim tog trenutka i sjajnog vrhunca koji je došao na kraju. - Da li si dobro? - do Stele je dopro Aleksanderov hrapavi glas. Slatka obamrlost je držala još uvek, dok joj je njegova težina stvarala osećaj prijatnosti i prisnosti. - Još pitaš! Mislila sam da sam umrla i otišla u raj. Hvala ti. Bilo je stvarno uzvišeno. - Zašto mi zahvaljuješ? - Aleksander je bio začuđen. Koliko je ona želela njega, on je toliko želeo nju. Možda i više. Zato je stvarno bilo besmisleno ovo što je rekla. - Zahvaljujem ti zato što si bio obazriv. Videla sam koliko si se trudio da mi olakšaš. Verujem da muškarcima nije baš stalo do toga. Pretpostavljam da jednom kada se dokopaju onoga što žele više ne razmišljaju o tome kako se oseća dama, već sebično hrle ka sopstvenom vrhuncu. Jesam li u pravu?

~ 28 ~ Foxy


Zvoncica

- Ima istine u tome što govoriš. Ali nisu svi muškarci takvi. Za mene užitak ne bi bio potpun kada partnerka ne bi doživela vrhunac. Za mene je to osnovni cilj. - Šta misliš, jesmo li sada ugasili strast koja se javila među nama? Stela se ponovo vratila na njih dvoje. Nije želela ni da pomisli kako nekoj drugoj pruža zadovoljstvo kakvo je pružao njoj. - Ugasili?! Ja mislim da nismo ni blizu toga, draga moja. Ne znam za tebe, ali ja ovaj razgovor vodim, samo da bih ti dao bar malo predaha. Sada si osetljiva i ne želim da se odmah ponovo zarijem u tebe kao ovan za probijanje zidova. - A šta ako ja želim da se zabiješ u mene ponovo? - gricnula mu je rame. - Onda ću ti uslišiti želju. Noćas si za mene kraljica kojoj ne mogu ništa odbiti. Sve što poželiš dobićeš. Tvoj sam podanik. - Ne, nisi. Noćas smo oboje podanici strasti - rekla je odlučno i povukla ga bliže. Ušao je u nju. Prvo polako, da proveri da li joj prija, a kada se uverio u to, ubrzao je ritam. Bila je uska i vrela. Ponela ga je njena ponovna dobrodošlica i opet je upao u ponor strasti, a kada je zastenjala i povukla ga još dublje u sebe znao je da neće dugo izdržati. Zato je uložio nadljudski napor da održi udarnički ritam dok se nije rasprsla pod njim. Vrištala je i zahvala mu nokte u bokove, a telo joj je poskakivalo. Jedva je uspeo da se odvoji od nje kada ga je stigao vrhunac. Zadihan, otkotrljao se sa nje i legao na leđa, grabeći vazduh kao da je najveća dragocenost. - Ovo mi se dopada. Osećam se tako slobodno - rekla je posle nekog vremena. - Ne bih volela da postanem posesivna, ali mislim da ti ne mogu dozvoliti da budeš sa drugim ženama sve dok imamo vezu. - Kao da bih ja pože|eo drugu ženu! - Aleksander se okrenuo na bok i pogledao je začuđeno. - Osećanja su nam veoma slična. Ni ti nećeš moći da uživaš u nekom drugom muškarcu. Moja si Eli. Tek treba da iskusimo žestoko vođenje ljubavi. Večeras to nije bilo moguće. - Slažem se. Mislim da sam ipak bila malo napeta. - To je sasvim normalno. Bila si devica, zaboga. A sada mi kaži kako si uspela da sačuvaš svoju nevinost toliko dugo? Koliko ti je godina? - Za nekoliko meseci ću napuniti dvadeset i tri. Nije bilo tako teško. Nikome nisam dala povod da pokuša da me odvuče u krevet, a čisto sumnjam da bi se bez toga neko usudio da pokuša - zanela se i izrekla rečenicu koju nije smela da kaže.

~ 29 ~ Foxy


Zvoncica

- Zašto nije smeo da pokuša? Mislio sam da su glumice uvek na udaru raznih moćnika. Prelepa si žena. Prosto mi je neverovatno to što si rekla. - Pa, kolege iz moje trupe su se odnosili veoma zaštitnički. Nije da nije bilo pokušaja, ali se sve na tome završilo. Već neko vreme sam potpuno zrela da uživam u seksu, ali nisam naišla na pravog muškarca. Sve dok nisam tebe srela. Kao da sam odjednom začarana. Od kako sam te prvi put videla, imam uzavrele misli i sve vreme sam uzbuđena. - Moja damo, to osećanje je obostrano. Stigla si na moje imanje u pravi čas i nadam se da ćeš ostati sve dok ne iscrpimo ovu strast. - Bila sam ozbiljna kada sam rekla da bih volela da ovde kupim imanje. Ovo je prelepo mesto za život. Tako ćemo biti blizu. - Raspitaću se ima li nešto zanimljivo u okolini. Savetujem ti da ne žuriš. Ovde možeš da ostaneš koliko god želiš, a deli nas samo hodnik. Zar to nije sjajno? - prebacio je ruku i dlanom poklopio njenu dojku, igrajući se sa vrškom koji je odmah otvrdnuo pod njegovim prstima. Kao da se nije osećala malaksalo, Stela ga je povukla bliže i usmerila njegova usta na drugu dojku. Utroba joj se ponovo zažarila kada je sklopio usne i snažno zasisao osetljivi vrh. Nije sebi dozvolila da misli o tome da li je bludnica kada je tako nezasita. To je verovatno bilo sve što će ikada dobiti od slobode i života jedne obične devojke. Aleksander će biti njena tajna iz koje će crpeti sve što joj se bude dešavalo u budućnosti. Dok je gasio žeđ na njenoj rosnoj koži, Aleksander je osećao da je se nikada neće zasititi. Odmah je znao da će sa njom sve biti drugačije. Ostale žene su mu služile za trenutno zadovoljenje i retko je imao potrebu da se tako brzo upusti u novi čin. Prijalo mu je kada je žena pohotna, ali bi uvek nakon vrhunca osetio neku vrstu gađenja. Sa Eli nije bilo tako. Njena pohotnost je bila potpuno iskrena i nevino divlja. Osećao je da ona nije žena kojoj je potrebna zaštita, a ipak je imao taj zaštitnički poriv. Ili je to bio poriv za dominacijom. U njenim očima je stalno lebdela neka nadmoćna izmaglica i, iako je bila potpuno neiskusna, znao je da je ona bila ta koja je nametala tempo te noći. Ta spoznaja ga nije povredila. Više ga je zaitrigirala da vidi dokle mogu da odu.

~ 30 ~ Foxy


Zvoncica

IV Prvi znaci zore zatekli su ih budne. Tela su im bila isprepletana, a Stelina glava počivala je na Aleksanderovim grudima. - Vreme je da pođeš u svoju sobu - rekao je tihim glasom. - Moraš biti odmorna za novu noć koja je pred nama. - Hmm... - Stela se pospano oglasila. - Šta ćeš ti da radiš za to vreme? Zar i ti ne trebaš da budeš odmoran? - Meni treba mnogo manje sna. Tvoje telo je pretrpelo izvesne promene i moraš da se oporaviš. Čak razmišljam da pauziramo jednu noć. - Zar ne bi trebalo ja da odlučim o tome? - bila je pomalo ljuta. Nedostatak sna i razdražljivost što mora da se rastane od njega, su uzeli svoj danak. - Ti ćeš i da odlučiš. Ja samo predlažem Eli. Što se mene tiče, mogao bih zauvek ovako. - Dobro. Onda ćemo se kasnije dogovoiti kada vidim kako ću se osećati. Sada je stvarno vreme da pođem. Ne bih volela da me neko vidi kako se šunjam hodnikom. - Rekao sam da ne brineš za to. Onu sobu ti nisam dao slučajno. Zapravo, ona je... - Povezana sa tvojom sobom - dovršila je Eli. Osećaj je nije prevario. Aleksander je sve isplanirao. - Kako si znala? - Intuicija. Čim sam shvatila da smo u istom krilu kuće, to mi je palo na pamet. - Ti nisi samo lepo lice Eli - bio je zadivljen njenom pronicljivošću. - O, nemaš pojma koliko si u pravu moj lorde - nasmešila mu se, poljubila ga sočno i otišla da se naspava. A kada je otvorila oči, prvo što joj je palo na pamet je bila prošla noć. Pokušala je da ustane iz kreveta i shvatila da je boli svaki mišić. Osmehnula se i pomislila kako to uopšte nije čudno. Previše je želela Aleksandera i preterala je. I pored toga što je bila sigurna da je, tamo dole, otečena, znala je da bi ga tog trenutka ponovo primila u sebe. Samo od te pomisli, telo joj je oblila vrućina i osetila je kako joj se bradavice ukrućuju. Dodirnula ih je i shvatila da su previše osetljive na dodir. Setila se kako Aleksander uopšte nije nežno postupao sa njima i novi talas uzbuđenja joj prođe telom.

~ 31 ~ Foxy


Zvoncica

Posle kraćeg izležavanja i maštanja o svom ljubavniku, napokon je ustala i umotala se u kućni ogrtač. Pozvonila je Siliji i sačekala da dođe da joj napuni kadu. Zamak Svinton je bio jedan od retkih koji je imao kupatilo, kao i tekuću toplu vodu. Čak i kod nje, na dvoru, su taj luksuz dobili pre samo godinu dana. Kada je bila prostrana, a voda topla i mirišljava. Dugo nije imala priliku da se tako opusti i uživa u kupki. Mogla je da podnese mnogo gore uslove života, ali je ovo bilo ono za šta je odgajana. Uživanje u raskoši. Problem je bio što je, od kako joj je otac umro, ta raskoš imala visoku cenu. lako je bila prva u redu nasleđivanja, ni skoro godinu dana kasnije, nije preuzela krunu. Njen otac je bolovao duge dve godine, a za to vreme se organizovala pobunjenička grupa koju je predvodio njen rođak Bazil Lekler. On je bio deveti u redu nasleđivanja, ali je svojom pohlepom hteo da se dokopa krune prečicom. Pretio je da će sa svojom vojskom zauzeti dvor i proglasiti sebe za novog kralja. Tako je njena majka, kojoj je Bazil inače bio veoma drag, donela odluku da je najbolje da se Stela i Bazil venčaju i tako pomire sukobe oko krune. Bazilu se, naravno, ta ideja veoma dopala, ali je Stela bila užasnuta tim predlogom. Vladati Valensjenom sa tako zlim i odvratnim čovekom, bilo bi skrnavljenje svega onoga za šta se njen otac kao kralj borio. Njegov cilj nije bio da samo on i dvorani žive dobro, već se trudio da njegovi podanici budu što zadovoljniji. Pokrajina Nor je bila u ekspanziji industrijalizacije i otvaranje mnogobrojnih fabrika omogućilo je svima da rade i zarade. Većina tih fabrika je bila u vlasništvu dvora i kraljevih bliskih ljudi. Tako je bilo lakše držati pod kontrolom radne uslove i zarade. Međutim, Bazil je imao ambiciju da većinu fabrika proda raznim plemićima iz zemlje i inostaranstva, i tako uveća blago u trezoru. Njega je zanimao samo novac. Sve što je zahtevalo neki rad, za njega je bilo suvišno. Za Stelu to nije predstavljalo veliko iznenađenje jer je od malena poznavala Bazila. Ono što je jako iznenadilo, čak užasnulo, bilo je ponašanje njene majke. Želeći da po svaku cenu održi mir u kraljevstvu, insistirala je da svoju jedinu ćerku uda za tog pokvarenjaka. Istina, majka joj se nikada nije preterano upuštala u vođenje kraljevstva i zato je Bazilu bilo lako da je ubedi kako je taj brak jedino rešenje da on silom ne preuzme presto. Ipak, okretanje od sopstvene ćerke je bilo nešto što Stela nije mogla da toleriše. Otisnula se u dobrovoljno izgnanstvo, ostavljajući sve. Nakon njenog odlaska, Bazil se samoproklamovao za privremenog vladara, ali se narod posle kratkog vremena pobunio i osujetio njegove pokušaje da promeni sve ono što im je njen otac omogućio. Bazilu Lekleru je bilo veoma teško, znala je to. Jer, pre nego što je pobegla, Stela je sa

~ 32 ~ Foxy


Zvoncica

sobom ponela sve kraljevske pečate kao i tapije na najvažnije institucije u kraljevstvu. Bez svega toga je mogao samo da blefira, a nijedan ozbiljan kupac se neće upustiti u trgovinu koja se ne može overiti. Bilo joj je žao što nije mogla da bude muva na zidu i da mu vidi izraz lica kada je shvatio da je nasamaren. Znala je da su poslali uhode za njom i da je u velikoj opasnosti. Međutim, ono što oni nisu znali je to da ona nema nameru da živi i ponaša se kao princeza. Kada se stopi sa običnim građanstvom u okrugu Svinton, teško da će je pronaći. Izašla je iz kade i energično se obrisala. Gnev koji je osećala svaki put kada bi mislila o svojoj zemlji i događanjima u njoj, dali su joj novu snagu. Zaboravila je na malaksalost usled celonoćnog vođenja ljubavi. Podne je uveliko prošlo kada se napokon spustila u prizemlje. U salonu je zatekla samo nekoliko slugu kako predano čiste nameštaj. - Izvolite gospođo, - bila je uslužna jedna punačka žena - ako hoćete da budete u salonu, mi ćemo se odmah povući. - Nema potrebe. Samo vi nastavite sa radom - osmehnula im se i izašla. U hodniku je srela glavnog batlera. - Da li znate gde je markiz? - upitala ga je ljubazno. - Izašao je pre oko sat vremena. Rekao mi je, ako siđete, da vam prenesem da će se vratiti do večere. - O, hvala vam. Pretpostavljam da mogu da se poslužim bibliotekom iako je markiz odsutan. - Naravno, naravno. Lord je rekao da vam je sve na raspolaganju. Kada se našla u njegovoj radnoj sobi, Stela je uzdahnula. Čitav prostor je podsećao na njega. Čak je i miris njegove kolonjske vode lebdeo u vazduhu. Izabrala je knjigu nasumično i odlučila da ostane tu da je čita. Dovoljno je vremena provela u svojoj sobi. Otići će kasnije da se presvuče za večeru.

***

Aleksander se vraćao iz Londona, gde je bio pozvan na hitan sastanak u organizaciji vojvode od Saseksa. Glava mu je pucala od debate koja je trajala satima i onoga što je usledilo posle. Investicioni fond, u kome je učestvovao, imao je različite probleme oko ulaganja u nove rudnike i bio je prinuđen da sluša kako su se njegovi partneri nadmetali pričama ko je gore prošao i kako ne mogu da ulože dodatna sredstva za otkup

~ 33 ~ Foxy


Zvoncica

nekoliko parcela koje su se nalazile oko rudnika. Cela ta priča je bila besmislena i Aleksandera je nerviralo koliko plemstvo ima potrebu da gubi vreme. Zato je na kraju dao predlog koji je jedini bio očigledan i koga su se do tada uvek držali, da svako uloži sumu srazmernu procentu osnovnog učešća. Naravno, svi su se saglasili sa tim i sastanak je brzo priveden kraju. Odbio je da ode sa većinom u njihov omiljeni klub, izgovorivši se da ima neodložne obaveze kod kuće. Taman se spremao da krene, kada ga je vojvoda od Saseksa zaustavio na vratima svog velikog salona. - Rakel mi je rekla novosti oko vaše veridbe. Moram da kažem da sam veoma razočaran zbog toga. - Preživećeš, a preživeće i ona. Ni malo ne sumnjam da će brzo naći sebi bolju priliku od mene. Odlično znaš da tvoja ćerka poseduje sve kvalitete da brzo i lako dođe do muža. - Znam, ali, dođavola, ja sam hteo tebe. Treba mi zet koji ima mozga u glavi, a ne neka bezvredna raspikuća. - Nisam ja jedini. Svako ko je stekao sam neko bogatstvo, uglavnom poseduje bar malo pameti. Svakako se nadam da se naša saradnja neće poremetiti zbog ovog događaja - Aleksander je upitno izvio obrvu. - Naravno da neće. Uostalom, nikad se ne zna. Možda posle nekog vremena Rakel shvati da si ti ipak čovek njenog života. Aleksander se u sebi nasmejao. Znači, ocu je rekla da ona njega ne želi. Odlično! To mu je olakšalo poziciju. - Ne verujem u to, ali nada poslednja umire, zar ne? - Nego, što se tiče onih fabrika u Francuskoj, moj mi posrednik kaže da sadašnji vladar Valensjena i dalje ne može da overi nijedan dokument. Ponudio je da se, uz avans, fabrike mogu preuzeti, a puna isplata će se izvršiti kada pronađu odbeglu princezu. - Bez obzira koliko bih voleo da se te fabrike nađu u mom posedu, ne želim da učestvujem ni u kakvoj prevari. I ti i ja dobro znamo da sadašnji vladar nije došao na presto ni po redu, a ni voljom naroda, tako da nemam nameru da poslujem sa takvim čovekom. Kada bude dobio svoju princezu i legitimitet, onda možemo da pričamo. - Eh, da, - zamišljeno je rekao vojvoda od Saseksa - kada smo već kod toga, taj moj posrednik kaže da je princeza pobegla u našu zemlju i da se verovatno krije u Londonu. Znaš, mnogo je ljudi traži i mnogima je u interesu da što pre bude pronađena. - Kakve ja veze imam sa tim? - Nemaš, ali bi mogao da imaš. Ja već neko vreme znam za tvoj mali hobi, a to je saradnja sa tajnom službom. Verujem da si odličan u tom

~ 34 ~ Foxy


Zvoncica

poslu, jer si u izvesnim krugovima veoma cenjen. Hoću da kažem da bi za tebe bilo lako da se malo raspitaš i pokušaš da saznaš gde se krije naslednica Valensjena. Njen povratak bi nam omogućio sigurno i povoljno preuzimanje svih fabrika koje želimo. - Sada nemam vremena. Za razliku od većine plemića, ja aktivno učestvujem u vođenju svoje imovine. Kroz par nedelja planiram da dođem u London, pa tada, ako već ne bude kasno, mogu malo da se raspitam Aleksander nije bio ni malo iznenađen što vojvoda zna čime se on u tajnosti bavi. Taj čovek je znao skoro sve o svakome. - Odlično! Kao što rekoh, od toga možemo imati lepu korist. Imaj to na umu - uvek poslovni vojvoda ga je ispratio do vrata. - Vidimo se. Moj advokat će te posetiti da reguliše dodatne obaveze oko ulaganja. Aleksander više nije mislio o tome. Trudio se da potisne sve poslovne obaveze u drugi plan, jer ga je u prvom planu čekala Eli. Njegova slatka glumica. Prisećao se prošle noći i toga kako su vodili ljubav do sitnih sati. A to je bio samo početak. Jedva da su prešli osnove. Tek ih je čekalo menjanje poza i uzbudljivi ukradeni trenuci u raznim delovima kuće. Ud mu je poskočio od same pomisli na to i morao je da ga namesti jer ga je u sedlu strašno žuljalo. Mislio je da će, pošto je jednom bude dobio, ta smešna zaluđenost proći ali se to nije dogodilo. Sada, kada je uživao u njoj, u njenom božanstvenom telu, želeo je više. Želeo je sve. Našao ju je u svojoj radnoj sobi kako drema sa knjigom na grudima. Jednim oštrim pokretom ruke je zaustavio Alsdaira Kartera da kroči unutra. Upravnik je samo klimnuo glavom i brzo se udaljio, a Aleksander je zatvorio vrata i neko vreme samo stajao posmatrajući je. Imala je lepotu koja je potpadala pod one neprolazne. Belo lice srcastog oblika, mali pravilni nos i pune usne. Sve to je bilo uokvireno gustom crnom kosom, koja je imala plavičasti odsjaj. A oči! One su ga očarale pri prvom susretu. Boja je, u zavisnosti od njenog raspoloženja, bila plava ili zelena. Bile su blago iskošene i davale su joj taj mačkasti izgled, lako su trenutno bile zatvorene i dalje je osećao njihovu magičnu moć. Sve u svemu, Eli Vajts je za njega bila savršenstvo. Poželeo je da je probudi i uzme je odmah, tu na sofi u svojoj radnoj sobi. Ipak je odoleo tom porivu. Učiniće to uskoro, sigurno. Za početak će se držati spavaće sobe. Prišao je polako i stao tačno iznad nje, a Stela ga je osetila i otvorila oči. - Nisam hteo da te probudim - rekao je i sagnuo se da je poljubi.

~ 35 ~ Foxy


Zvoncica

- Nije važno. Nisam ni znala da sam zadremala - prihvatila je njegov poljubac, prvo stidljivo, a onda mu je ovila ruke oko vrata i privukla ga bliže. Aleksander je zastenjao od iznenadnog naleta uzbuđenja i poljubio je vatreno, onako kako je i želeo sve vreme. - Šta mi to radiš Eli? - promrmljao joj je na usnama. - Koristiš neku opasnu magiju. - Ta magija se zove strast - ugrizla mu je donju usnu. - Oboje smo njeni podanici. Nikada nisam pomislila da će me neki muškarac privući tako kao ti. Praktično sam sve vreme uzbuđena. - Po tome smo jednaki jer se i ja osećam isto. Doći ćeš mi večeras, zar ne? - Ne bih to propustila ni za šta na svetu. Sada kada znam tajni put, sve je mnogo lakše. - To znači da i ja mogu da dođem kod tebe kada hoću. - Naravno, ovo je tvoja kuća. Valjda možeš slobodno da se krećeš kroz nju - zakikotala se. - Roni i Sem su me jutros pitali za tebe. Ne znam zašto, ali su krajnje nepoverljivi prema tvom boravku ovde. - Samo nisu navikli na gostoprimstvo. Ti si i više nego ljubazan prema nama iako smo potpuni stranci. Verovatno ih to zbunjuje. Popričaću sa njima, ne brini. - Pozvao sam ih da večeraju sa nama. Biće mi teško što nećemo biti sami u trpezariji ali, ipak su oni tvoji rođaci. - Hvala što brineš o svemu. To je tako uviđavno od tebe. Jesi li možda imao vremena da se malo raspitaš u vezi imanja? Znam da tražim previše, ali ti si ovde uticajan. - Na žalost nisam imao vremena. Zapravo, bio sam u Londonu. Jedan poslovni partner je tažio sastanak. Već sam ti rekao, nema žurbe. Ovde si i više nego dobrodošla. - Znam. Ipak, Sem i Roni bi sigurno više voleli da žive u svojoj kući. Ne mogu dugo zloupotrebljavati tvoje gostoprimstvo. - Onda možeš zloupotrebljavati moje telo. Koliko god hoćeš - obasuo joj je lice sitnim poljupcima. - Tu ponudu rado prihvatam i jedva čekam da se povučemo u sobu.. - Taj trenutak nije daleko. Skoro je veče - osmehnuo joj se. Pošto je Aleksander vreme do večere proveo u radnoj sobi, Eli se na brzinu presvukla i odlučila da potraži Renea i Simona. Morala je da ih uveri da je sa njom sve u najboljem redu i da ne treba da brinu.

~ 36 ~ Foxy


Zvoncica

Pronašla ih je u malom salonu kako ispijaju aperitiv. - Dobro je da ste tu. Nemamo puno vremena jer će markiz verovatno ući uskoro. Kako vam je na tom poslu? Ako niste zadovoljni možemo da pokušamo sa nekim drugim. - Naš posao je da čuvamo vas princezo. Ne obraćajte pažnju. Ovo je ionako samo prelazno rešenje. Izdržaćemo dok ne odlučite da pođemo u London - rekao je Rene. - Nema potrebe da brinete za mene. Ovde sam sigurna i zaštićena od uhoda. Alek... markiz mi je rekao da ne planira da prima nikakve druge goste. Prema tome, niko ne može saznati gde se nalazim. Tako će biti dok ne pronađem neku kuću za sebe, a to neće biti u Londonu, nego ovde u Svintonu. - Već dva dana smo proveli u polju i verujte nam da nismo videli nijednu kuću dostojnu vašeg statusa. Ako izuzmemo ostalo plemstvo, koje sigurno nema nameru da prodaje imanje, markizova kuća je jedina dostojna vas. Znate da vam London ne predlažemo zbog balova i društvenog života, već zbog udobnosti - Simon je bio uporan. - Hajde da ostavimo po strani tu kuću. Ovde ćemo biti do daljnjeg i ako se meni dopada i osećam se sigurno i zaštićeno, nema potrebe da unosite bilo kakvu dramu. Vrata su se iznenada otvorila i Stela se okrenula kao krivac. Zapitala se da li je Aleksander čuo nešto od njihovog razgovora. - O čemu se radi? Čujem da pominjete neku dramu. - O, ništa posebno - Stela mu se osmehnula onim svojim neodoljivim osmehom. - Roni i Sem su mislili da ćemo brzo u London, a moj stav je da nam je lepše ovde. Ako je jedna glumica umorna od gužve, ne znam kuda oni žure, zar ne? - U pravu ste Eli. London je poslednjih godina užasno prljavo i zagađeno mesto za život. Ipak, ako njih dvojica žele da idu, nema razloga da ih zadržavate. Već sam pominjao da imam fabrike i tamo, pa mogu da im obezbedim posao. - To neće biti potrebno - Sem je rekao malo oštrije. - Zajedno smo krenuli na put i tako će ostati do kraja. Ako naša... rođaka želi da bude u Svintonu, onda i mi ostajemo ovde. - Čini se da onda nema nikakvih problema. Sada, kada smo to rešili Aleksander je rekao i usuo sebi piće - za nekoliko minuta možemo preći u trpezariju. Večera samo što nije servirana - rekao je pogledavši na veliki zidni časovnik. - Baš lepo. Jesam li već pohvalila vašu kuvaricu? - Stela je prihvatila ponuđenu ruku da izađe iz salona.

~ 37 ~ Foxy


Zvoncica

- Niste, ali biće joj drago zbog vaših komplimenata - Aleksander joj se osmehnuo i poveo je ka vratima. Rene i Simon su razmenili poglede i krenuli za njima. Više nisu imali nikakve sumnje da je između njihove princeze i markiza planula neočekivana strast.

~ 38 ~ Foxy


Zvoncica

V Stela je nešto kasnije ponovo otpustila sluškinju u rekordno kratkom vremenu. Čim joj je razvezala steznik i više nije bilo nečega što sama nije mogla da uradi, poželela joj je laku noć. Bila je krajnje nestrpljiva da se sretne nasamo sa Aleksanderom. Vrući pogledi i nema obećanja koje su razmenjivali za večerom podigli su joj temperaturu u telu. lako je još uvek bila otečena i osetljiva, izgarala je da ga oseti u sebi. Aleksander se na brzinu okupao, a onda seo u fotelju ispred kamina. Nasuo je konjak u dve čaše i odlučio da sačeka Eli da zajedno popiju piće. Morao je da joj da malo vremena pre nego što navali na nju. Za večerom mu je slala takve signale da se jedva obuzdavao da zadrži misli i želje koje su mu se vrzmale po glavi. Naravno, osnovna prepreka su bili Roni i Sem. Nije želeo da shvate da su njih dvoje ljubavnici iako bi čovek stvarno morao da bude slep da ne vidi ono što je očito. Kako bilo, morao se ponašati džentlmentski zbog Eli, a ona mu nije baš pomagala u tome. Pomoćna vrata, koja su kroz skriveni hodnik vodila do njene sobe, su se otvorila. Eli je na sebi imala samo tanki ogrtač kroz koji su se oslikavale njene obline. Ponovo su mu se usta osušila. - Jesam li previše nepristojna? - upitala je dok je koračala prema njemu, blago njišući bokovima. - Naravno da nisi. Volim što si nevaljala. Dođi, sipao sam nam konjak. - Više bih volela da piće ostavimo za kasnije - Stela ga je pogurala dublje u naslon fotelje i sela mu u krilo, opkoračivši ga. Svileni ogrtač joj je skliznuo sa ramena, a njeno toplo međunožje se nalazilo tačno iznad nabrekle muškosti. Bio je to preveliki izazov. Aleksander je povukao svilenu tkaninu sa njenih ramena i pustio da joj niz bokove i njegova kolena sklizne na pod. Potom se malo pomerio i razmaknuo svoj ogrtač. Paperjaste dlačice na njihovim telima su se dodirnule. - Šta da radim sa tobom Eli? - prošaputao je uzbuđeno. - Opčinjavaš me i izluđuješ. - Vodi ljubav sa mnom - rekla je i malo podigla kukove kako bi ga uvela u sebe. - Želim te. Oh, tako te mnogo želim! - zajecala je dok je njegova čvrsta muškost klizila u njenu usku unutrašnjost. Osećaj je bio bolno sladak, ali je sada znala šta može da očekuje kasnije. Aleksander je bio iskusan ljubavnik i umeo je da potpuno izludi

~ 39 ~ Foxy


Zvoncica

ženu. Kada su se njegovi dlanovi našli na njenim kukovima i laganim pokretima je poveli još dublje u njegovo krilo, nesvesno je vrisnula. Bio je to vrisak užitka, ali se Aleksander zaustavio i prodorno je pogledao. - Da li je ovo previše? Jesam li te povredio? Osećam koliko si uska i ako ne... - Oh, ćuti i nastavi da radiš to što si započeo! - naredila mu je promuklim glasom i potražila njegove usne. Spojili su se u žestokom poljupcu, željni da rasplamsaju strast koja je gorela među njima. Aleksander je ponet njenim naređenjem, nastavio da je podiže i spušta, spreman da upije svu vrelinu koju je isijavala. Iskreno ga je želela i to ga je uzbuđivalo više od sopstvene želje. Eli je bila vatrena ljubavnica i bila je njegova. Samo njegova. Taj osećaj posedovanja nečeg izuzetnog doveo ga je do krajnjih granica uzbuđenja. Znao je da neće moći da izdrži još dugo taj ritam. Zato je skupio svu snagu samokontrole i ubrzao rad njenih kukova kako bi je doveo do vrhunca, pre nego što mu se i sam preda. Stela je uživala u svakom moćnom prodoru. Osećala je Aleksanderovu posvećenost da joj udovolji. Sviđalo joj se i još više je uzbuđivalo to što je bila svesna da prvenstveno želi da se pobrine da ona uživa. Znala je iz mnogih priča dama na dvoru da su muškarci uglavnom sebični, da samo gledaju na sopstveno zadovoljstvo. Njen markiz nije bio takav. Verovatno ga je zato i odabrala. U samo jednom pogledu je osetila da je on muškarac koji jednako daje i uzima. Bila je u pravu. Ono što joj je pružao neke žene ne iskuse nikada. Ali, ona je bila dovoljno pametna da iskoristi šansu koja joj se pružila. Dok se postojano zabijao u nju i pleo gustu, vrelu mrežu strasti u njenoj utrobi, zaboravila je sve drugo. Zaboravila je probleme u kojima se nalazila i to da se nalazi između ružne prošlosti i nesigurne budućnosti. Bio joj je važan samo taj trenutak koji su delili u kome je ona bila samo ženka, a on mužjak, sa primitivnim porivom za potpunim sjedinjenjem i oslobađanjem. Kada je ubrzao prodore, osetila je kako narasta u njoj do nemogućih granica i znala je da je blizu. I ona je bila. Gusta mreža je počela da popušta pod silovitim naletima i za nekoliko minuta se rasprsla u hiljade komada koji su zavibrirali njenim telom. Pred očima joj se zamaglilo i videla je samo mutne obrise njegovog lica. Vilica mu je bila čvrsto stegnuta dok je ispuštao zvuk sličan režanju. Tada je skinuo sa sebe i prepustio se drhtavom vrhuncu. Pala mu je na grudi i dalje nemoćna da zaustavi jako podrhtavanje svog tela.

~ 40 ~ Foxy


Zvoncica

Aleksander je prihvatio njeno telo i privio je jače uz sebe, obavijajući je posesivno rukama. Ono što je osećao dok je vodio ljubav sa njom nikada pre nije imao priliku da oseti. Žene je uglavnom posmatrao kao objekte za zadovoljavanje obostranog seksualnog apetita. Razum je uvek bio odvojen od seksualnog čina i to mu je davalo moć potpune kontrole. Međutim, sa Eli je sve to padalo u vodu. Razum mu je bio pomućen razornom željom koju je osećao i ostalo mu je tek toliko pameti da je zaštiti od trudnoće, mada se i toga jedva setio. - Sada bi mi verovatno prijalo piće koje si ponudio - rekla je duvajući u njegovu bradavicu. - Mislim da će i meni dobro doći - jedva je uspeo da se sabere i progovori. - Potpuno si me iscrpela. Nisam očekivao da ovako brzo preuzmeš inicijativu. Do sinoć si bila bez ikakvog iskustva, a već večeras si prava tigrica. - Da li je to loše? - odvojila se od njega i pogledala ga pravo u oči. - Mislim, jesam li ja bludnica? - Ne, Eli. Meni se dopada tvoja iskrenost i to što si spremna da bez uvijanja koristiš svoj seksualni apetit. Zašto bi bilo loše nešto što je obostrano? Oboje smo odrasli, nezavisni ljudi koji mogu da odlučuju u šta će se upustiti. - I ja imam slično mišljenje. Ovo je moj trenutak slobode i planiram da ga iskoristim maksimalno. Svesna sam da ovo neće potrajati. - Zašto misliš da neće? Možemo da budemo ljubavnici koliko god dugo želimo. - Nisam baš sigurna u to. Ti imaš svoje obaveze prema tituli i logično je da se uskoro oženiš, a ja... Pa, i ja imam svoje obaveze. - Mislim da je tema moje ženidbe suvišna. U ovom trenutku ne želim da mislim o tome. - Rakel Meklemor mi je rekla da ste vereni. Pretpostavljam da će se ta veridba u jednom trenutku krunisati brakom - Stela je osetila ubod u stomaku od te pomisli. Ta pohlepna Rakel će imati ovog mužjaka samo za sebe, a ne ume da ceni to što će dobiti. Već je imala priliku da se uveri u to. - Ta veridba je prošlost. Prekinuo sam je kada si došla ovde Aleksander je uzdahnuo. - Trebalo je to da uradim odavno, ali mi je iz nekih razloga takvo stanje stvari odgovaralo. Tek kada sam tebe upoznao, shvatio sam da je besmisleno imati Rakel blizu sebe. Istina, seks sa njom je bio dobar, ali je bio dobar i drugima. Već neko vreme znam da moja bivša verenica nema problem da pušta druge muškarce da joj zadižu suknju. Ona je verovala da ću to progutati zarad lične poslovne koristi

~ 41 ~ Foxy


Zvoncica

koju imam u odnosu sa njenim ocem. To je samo znak koliko me uopšte ne poznaje. - Rakel je rekla da ti to ne smeta. - Pričale ste o tome? - Aleksander je bio zapanjen Rakelinom drskošću da pominje druge muškarce pred Eli. - Zapravo, ja sam pokrenula tu temu. Pošto mi je stavila do znanja da sam za tebe samo prolazna zabava, a da će ona uživati u tituli markize, nisam znala kako da se drugačije odbranim, nego da joj kažem da znam za njen izlet sa izvesnim muškarcem. Onog dana kada sam te upoznala, videla sam ih pored reke. Mislila sam da ću to zadržati za sebe, ali nisam mogla posle njenog nadmenog napada. Ljudi ponekad moraju da znaju gde im je mesto, bez obzira na status. - Znači, borila si se za mene? - Aleksander joj se široko osmehnuo. - Nije to bila borba u pravom smislu. Među nama je došlo do privlačnosti koju niko ne bi mogao da ospori. Da voliš Rakel, sigurno ne bi moglo da ti se desi da poželiš drugu ženu. Ona je lepa, izazovna i videla sam da je izdašna ljubavnica. - A ti misliš da sam ja muškarac koji u jednom trenutku ima oči za samo jednu ženu? Gde si ti rasla Eli? Zar ne znaš da u Engleskoj malo plemića ima samo jednu ljubavnicu, i to pored zakonite žene? - Baš to mislim. I sigurna sam da, dok budeš sa mnom, nećeš imati druge žene. To si dokazao prekidom veridbe. Ne verujem da bi me odveo u krevet da nisi raščistio svoj odnos sa Rakel Meklemor. Možda sam neiskusna, ali umem da prepoznam časnog muškarca, a ti to jesi. Uostalom, sinoć si mi rekao da ne bi mogao da poželiš drugu ženu. Aleksander je na nekoliko trenutaka ostao zatečen. Eli Vajt ga je dobro proučila i umela je u pravom trenutku da kaže pravu stvar. Sa svakim otkucajem srca sve mu se više uvlačila pod kožu. Bio je svestan da za njih dvoje nema neke budućnosti. Ona je bila glumica niskog roda, a on markiz sa obavezama prema tituli i porodičnom nasleđu. Nešto ga je probolo u predelu srca i prvi put je poželeo da nije to što jeste. - Onda ću iskoristiti svaki trenutak ove monogamne veze - poljubio joj je nos i obraze. - Imaćeš pune ruke posla jer sam nezasit, draga moja odlučno je ignorisao sve dublje misli koje su mu se javljale u glavi. U krilu mu je bila naga žena, voljna da podele zadovoljstvo. Sve drugo je moglo da čeka. Bio im je potreban samo jedan poljubac, da se ponovo zapale. Vrela, naga tela su reagovala jedno na drugo, kao da se prvi put dodiruju. Aleksander je bio priseban samo toliko da dohvati maramicu i da ih obriše od lepljivog semena, a onda je ustao i sa Elinim nogama obavljenim

~ 42 ~ Foxy


Zvoncica

oko svog struka, otišao do kreveta. Nežno je spustio, a potom legao pored nje, okrenuvši se na bok. Zlatasti odsjaji vatre iz kamina, razlivali su se po njenom telu i činili njenu kožu nestvarnom. - Tako si lepa - prešao joj je dlanom preko stomaka i spustio se niže, ka skrivenom mestu, lagano joj razmičući noge. - Kada me tako gledaš, poželim da sam neprekidno naga. Osećam se lepom pod tvojim pogledom i...dodirom - već je gubila tok misli jer su njegovi prsti nemirno istraživali vlažni otvor i zadavali joj nove slatke muke. Spustio je glavu do njenih grudi i jezikom isprobao jedan vršak. Zakotrljao ga je, a onda sklopio usne i zasisao. Bila je med, a on nije mogao dovoljno da se zasladi. Kada ga je nagradila teškim stenjanjem, prstima je smelije zaronio u nju. To joj se sviđalo. Već je jednom tako uspeo da je dovede do vrhunca. I opet će. Izvijala je kukove pod njim i mrmljala nešto nerazgovetno, a on je nastavio sa svojim napadom. Slobodnom rukom joj je razmaknuo noge još više, a usnama je dražio njene zrele grudi sve dok nije počela da dahće od zadovoljstva. Samo nekoliko kružnih pokreta i pritiska na ružičasti biser među njenim nogama, bilo je dovoljno da je odvede do novog vrhunca. Kada je malo došla sebi, Steli je postalo jasno da bi lako mogla da postane zavisna od ovoga što joj je radio Aleksander. Mnogo joj se dopadao svaki njegov dodir i osećaj koji je izazivao u njoj. Onda se setila da je sebična. On je njoj priuštio nekoliko vrhunaca, a za to vreme je on ostao uskraćen. Morala je da mu uzvrati. Polako je otvorila oči i pogledala ga, a onda ga poljubila dugo i nežno. - Nadam se da ovo nije zahvala za vrhunac koji si upravo doživela? zadirkivao ju je, a sam bog zna koliko mu je prijala njena nežnost. - To je samo početak - rekla je umiljato. - Ti si moje telo već dobro upoznao. Sada je red da ja upoznam tvoje. Želim da te celog izljubim. Hoću da legneš na leđa i da budeš miran. Ako se budeš pomerao, moraću sve da ponavljam - Stela je ponovila njegove reči od prethodne večeri, sve vreme ga gledajući u oči. U njihovim dubinama je videla iščekivanje. - Ah - uzvratio je istom merom Aleksander i okrenuo se na leđa. Stela se popela na njega i opkoračila ga. Prvo mu je rukama obuhvatila lice i poljubila ga svom silinom svojih osećanja. Bio je to eksplozivan poljubac, koji je u stanju da raznese sve. Nakon nekoliko minuta se odvojila od njegovih usana, ostavljajući ga željnog i ošamućenog. Usnama je krenula niz njegov vrat, preko glatkih ramena i širokih prsa. Prsti su joj se poigravali njegovim bradavicama,

~ 43 ~ Foxy


Zvoncica

koje su pod njenim dodirom bile sitne i čvrste. Sviđalo mu se to jer je rukama posegnuo za njom. Međutim, nije mu dopustila da je dodidiruje. Ovo je bilo njegovih pet minuta. Uhvatila ga je za ruke i podigla ih iznad njegove glave, a onda ga navela da se uhvati za uzglavlje kreveta. - Budi miran - naredila je i nastavila svoju igru. Usnama je prelazila preko čvrstog stomaka, povremeno ga grebući zubima. Pomerala se duž njegovog tela, namerno puštajući da joj grudi dodiruju njegov ud koji je već narastao. Aleksander je stenjao pod napadom Elinih slatkih usana. Uzbuđivali su ga njeni znatiželjni dodiri. Nije znao koliko će moći da izdrži to slatko mučenje kada je uzela njegov ud i stavila ga među svoje grudi, a onda nežno trljala po njemu. Poskočio je od tog erotičnog dodira i ako je mislio da je tu kraj, prevario se. Sagla se još niže i obavila svoja meka, svilena usta oko njega. Rukom ga je pridržavala, a nabrekli glavić je sisala i lizala kao lizalicu. Bilo je to previše. - Eli, ne! Ne želim da svršim! Nemoj to da radiš! - pustio je uzglavlje i uhvatio je za kosu. Stela se nije obazirala na njegove proteste. Previše joj je bilo zanimljivo ovo što je radila. Bila je nežna i polako ga je obrađivala. Znala je da je blizu vrhunca jer je bio ogroman i strašno tvrd, ali kao takav je bio neodoljiv. Svi ukusi i mirisi njihovih tela bili su pomešani u toj slasnoj lizalici i ona nije želela da je se odrekne. Zato je, kada je osetila topli mlaz u ustima, sve progutala i nastavila da ga liže. Nije pojma imala da je kroz taj mlaz progutala i njegovu dušu. Aleksander je bio nemoćan da se odupre njenoj potpunoj vlasti. Držala ga je u okovima svoje strasti, bez namere da ga pomiluje. A on nije ni želeo pomilovanje. Sve što je želeo bilo je da je zadrži što duže pored sebe. Kada je podigla glavu i pogledala ga očima, sjajnim poput zvezda, bio je spreman da učini bilo šta za nju. - Dopada mi se tvoje telo - rekla je jednostavno i legla pored njega. Nadam se da sam ti priuštila delić onoga što si ti meni. - Eli... - bilo je sve što je uspeo da izgovori. U grudima ga je stezalo. Bila je moćna i jaka žena i znao je da će mu trebati mnogo napora da je što duže zadrži pored sebe. Po mogućstvu zauvek. Bilo je nepotrebno lagati samog sebe da je ono što je osećao samo puka strast. Prvi put se zapitao da li će imati snage za tako nešto.

***

~ 44 ~ Foxy


Zvoncica

Dok se u krevetu njegove spavaće sobe rađalo neko novo, uzvišeno osećanje, u jednom drugom krevetu, u Londonu, Rakel Meklemor je ležala ispod oznojenog muškog tela. - Oh Anri! Ovo je bio sjajan seks! Ne kažu bez razloga da su Francuzi najbolji ljubavnici - rekla je na lošem Francuskom. - Ni ti nisi loša. Mislio sam da će mi potraga za princezom biti dosadna. Ko bi se nadao da ću u kući vojvode od Saseksa pronaći ovakvo zadovoljstvo? I to sa njegovom ćerkom - nasmejao se mladi Francuz. - Verujem da ćeš se setiti toga kada moj otac bude kupovao fabrike u vašem kraljevstvu. Ne zaboravi da sam ja njegova naslednica. - Naravno draga Rakel. Moj vladar, Bazil Lekler je obećao tvom ocu prednost u svim kupovinama. Sve što vojvoda bude želeo, dobiće po povoljnoj ceni. Samo da pronađem onu malu pobegulju kako bi Bazil mogao da ozvaniči svoju vladavinu. - Ne mogu da zamislim da neka žena neće da se uda zarad krune. Šta joj je uopšte bilo da pobegne? - Stari kralj je svojoj ćerci dao neka glupa obećanja da se može udati iz ljubavi. Navodno, Bazil joj je odvratan i pobegla je, ostavivši sve, zbog toga što ga ne voli. - Glupača! Zar raskoš dvora nije lepša od nekih emotivnih budalaština? - Njoj nije. lako je odrasla u raskoši, čisto sumnjam da sada uživa u istoj. Već smo obišli mnoga imanja na kojima bi mogla da ima tako nešto, ali ona kao da je u zemlju propala. Sigurno se zavukla negde, među običan svet, kako je niko ne bi pronašao. Moram da joj odam priznanje da je pametna. - Ne brini. Moj otac će vam pomoći u tome. On svuda ima oči i uši. Ako je u Engleskoj, sigurno će je pronaći. - A pošto to neće biti noćas, mislim da bi mogli da se bavimo pametnijim stvarima od priče - Anri je uhvatio Rakelinu dojku i sugestivno je stegao, a onda spustio glavu i ugrizao je za vršak. - U pravu si - rekla je i raširila noge, povlačeći ga u sebe.

~ 45 ~ Foxy


Zvoncica

VI Da je ljubav u njemu eksplodirala, Aleksander se uverio nakon nekoliko dana. Više mu nisu bile dovoljne strasne noći. Želeo je da Eli stalno bude pored njega. Hvatao je sebe da, samo ako je ona u radnoj sobi, može da bude smiren i skoncentrisan na posao. Ni malo mu se nije dopadalo što je tako, ali Eli mu je bila prosto neodoljiva. Postao je zavisan od njenog osmeha, melodičnog glasa i prelepog tela koje je stalno imao potrebu da dodiruje. Tako i sada, dok je gledao neke ugovore koji su to jutro stigli iz Londona, iznenada je poželeo da je poljubi. - Eli - pozvao je tiho da je ne uplaši jer je sedela nešto dalje na sofi i čitala knjigu. Podigla je glavu i pogledala ga upitno. - Dođi kod mene. Sediš predaleko - ispružio je ruku i kažiprstom je pozvao. Stela je odmah ustala i krenula ka njemu. Nije joj padalo na pamet da se prenemaže kada je i sama želela da uvek budu blizu. - Mislila sam da si zaboravio na mene - rekla je mazno kada mu se približila. - Kao da bih mogao - povukao je u krilo i poljubio je kao da se nisu danima videli. Stela mu je uzvratila istim intenzitetom. Želela ga je kao i prvog dana. - Dođe mi da te bacim na ovaj sto i uđem u tebe odmah - mrmljao je Aleksander na njenim usnama. - Onda učini to. Nemoj se suzdržavati - povukla je haljinu na gore, tek da mu pokaže kako ispod ima malo slojeva podsuknji. - Ako i ti to želiš, onda stvarno nema razloga za suzdržavanjem podigao je lako i spustio je na sto ispred sebe. - Vreme je da izađemo iz okvira spavaće sobe. Već sam pomislila da ti na dnevnom svetlu nisam dovoljno privlačna. - Ja se suzdržavam kako ne bi pomislila da mislim samo na seks, a ti me optužuješ da mi nisi privlačna! Ne ohrabruj me previše, ionako sam već dovoljno lud - pomalo ljut zbog njene izjave, raširio joj je noge snažno, a onda pogurao papire u stranu i polegao je na veliku površinu.

~ 46 ~ Foxy


Zvoncica

Nije se zamarao svlačenjem pantalona, već je samo otvorio rasporak iz koga je iskočio već spremni ud. Malo ga je protrljao o njen otvor, a onda bez najave ušao u nju. Stela je vrisnula, a on se povukao i ponovo zabio. Do kraja. - Kako ti se ovo dopada? Jesi li ovo tražila? - upitao je dok je nastavljao atak na njeno telo. - Želim te ceo prokleti dan! - Ah! Sviđa mi se! Sviđa mi se sve što mi radiš. I ja tebe želim - stenjala je i isprekidano govorila. Rukama se držala za ivice stola, a papiri su padali dok je klizila napred-nazad. Aleksander se još nekoliko puta pomerio silovito, a onda, u snažnom vrhuncu, pao preko njenog tela koje se grčilo u sopstvenom vrhuncu. - Uh! Ovo je bilo ludo i brzo - Stela mu je obuhvatila lice i poljubila ga snažno kada se malo sabrala. Uzvratio joj je poljubac, a onda se podigao i povukao je sa sobom. Dok je on dovodio svoju odeću u red, ona je, zadovoljna što ga je još jednom navela da izgubi kontrolu, dokono gledala oko sebe. Papiri su bili svuda okolo i primetila je da se nekoliko njih pogužvalo. Dohvatila ih je i počela da ih slaže na urednu gomilicu kada joj je poznato ime zaigralo pred očima. Brzo je preletela pogledom da vidi o čemu se radi i zaključila da je u pitanju neki ugovor. Prodavac je bio Bazil Lekler, vladar Valesjena u regiji Nor. Stela je na čas zatvorila oči i osetila jezu duž kičme. Zar je moguće da je Aleksander poslovao sa njim? Sa tim odvratnim ljigavcem koji je bez ikakvog prava rasprodavao ono što su njen otac i njegovi bliski saradnici godinama stvarali. - Eli, šta ti je? - upitao je Aleksander. U glasu mu se osećala zabrinutost. - Ništa, dobro sam - podigla je glavu i skupila snage da ga pogleda pravo u oči. - Bio sam grozan, znam. Ne moraš ništa da kažeš jer se već osećam loše. Ne znam zašto me ljuti što te toliko želim kada i ti jednakim intenzitetom želiš mene. - Sve je u redu. Nisi ti kriv ni za šta. Ja sam ona koja te izazvala. Ja sve vreme potenciram seks. Samo sam shvatila da možda ipak idemo prebrzo. Sada me izvini, idem u sobu da se malo dovedem u red - spustila je haljinu i dostojanstveno ustala sa stola. - Ne razumem šta ti je odjednom - Aleksander je uhvatio za ruku. Pre nekoliko minuta si se činila zadovoljnom. Pričaj sa mnom Eli.

~ 47 ~ Foxy


Zvoncica

- I dalje sam zadovoljna. Moje trenutno raspoloženje nema nikakve veze sa onim što smo podelili malopre. Samo bih volela da malo budem sama. - U redu. Oprosti mi ako se ponašam nerazumno. Ni sam sebe ne mogu da shvatim u poslednjih nekoliko dana. - Nisi ti nerazuman. Ja sam ona koja je izgubila svu pamet. Vidimo se kasnije - rekla je i izašla što je sporije mogla. Nije želela da Aleksander primeti kolika je panika obuzela. Aleksander je pokušao da sredi zbrkane misli kada je Eli zatvorila vrata za sobom. Nešto mu je promicalo. Prisetio se svega što je rekao i došao do zaključka da nije bilo ničega uvredljivog. Čak je poricala i da je povredilo njegovo grubo ponašanje. Inače je bio veoma pronicljiv kada su ljudske reakcije u pitanju, ali ovog puta mu nije polazilo za rukom da shvati Elinu naglu promenu raspoloženja. Možda je najbolje da to pripiše tipično ženskom ponašanju i da se ne obazire previše. Sumorno se spustio u stolicu i dohvatio papire koje je slagala. Na vrhu je stajao predlog ugovora koji mu je to jutro poslao vojvoda od Saseksa. Na poslednjoj strani se nalazilo pismo u kome mu vojvoda poručuje da bi bilo dobro da se što pre angažuje u potrazi princeze Valensjena jer sa svakim danom gube potencijalno zarađeni novac. - Dođavola sa tom princezom! Aleksander je opsovao naglas i pogužvao pismo. Želeo je te fabrike, ali ne po svaku cenu. Nije mu se sviđalo što Meklemor toliko forsira kupovinu. Tu nešto sigurno nije bilo u redu. I zašto je ta princeza pobegla iz sopstvene zemlje? Definitivno će morati da se potrudi da sazna nešto o tome, a da bi to bilo moguće, moraće da ode u London. Naravno, Eli će poći sa njim. Ne bi mogao da izdrži tako dugo bez nje. A Stela se, tek iza zatvorenih vrata svoje sobe, prepustila svom jadu. Zar od svih ljudi na koje je mogla da naiđe u Engleskoj, bude toliko nesrećna da sretne onog koji posluje sa Bazilom? Dobro je znala da posao ne poznaje nikakve moralne granice, ali se ipak silno razočarala što je Aleksander Preston Vilkoks jedan od onih koji se bogati na takav način. Zar mu nije dovoljno to što već ima? Ne, sigurno nije! Sigurno je i on pohlepan, baš kao i onaj od koga je pobegla. Šta je ona uopšte znala o markizu od Svintona? Baš ništa! Izuzela je telesno poznavanje i svoju zaslepljenost njim. Posle svega kroz šta je prošla dozvolila je sebi da se zaljubi u jednog takvog čoveka. Onog koji apsolutno ne zaslužuje njenu ljubav. Moraće pod hitno da ode od njega. Negde daleko gde će moći u miru da žali svoja osećanja.

~ 48 ~ Foxy


Zvoncica

Trebali su joj Rene i Simon. Zajedno će morati da smisle dovoljno dobar razlog za odlazak, tako da Aleksander ništa ne posumnja.

***

Za večerom je atmosfera bila prilično sumorna. Koliko god se trudio, Aleksander nije uspeo da izvuče od Eli šta je muči. Sve što bi mu palo na pamet, ona je poricala. - Mislio sam sutra da idem u London - konačno je zaigrao na najjaču kartu. Sigurno će je obradovati kada čuje da ima u planu da je povede sa sobom. - Ne moraš me obaveštavati o svojim namerama - rekla je Stela ravnodušno. - Mi nemamo takvu vrstu veze. - Rekao sam to zato što želim da pođeš sa mnom. Zbog posla ću morati da se zadržim nekoliko dana. To je previše dana bez tebe - uhvatio je za ruku i pogledao je strasno. - Žao mi je. Nisam planirala da putujem - skupila je snagu da se odupre njegovom vrelom pogledu u koji je tonula. Dođavola, želela ga je previše. - Zašto? Dopašće ti se. Možemo da idemo u pozorište. Verovatno bi volela da vidiš kako sve to izgleda u Londonu. Mislim da mogu da uredim da te upoznam sa nekim od upravnika. To bi bilo značajno za tebe - bio je uporan. - Pored toga, obilje radnji ti je na raspolaganju. Zar ne želiš malo da kupuješ? - Ništa mi nije potrebno. Uostalom, planirala sam da kupim kuću i imanje, a ne tričave haljine. Nemam novca za bacanje - pokušala je da zvuči racionalno. - To nije problem Eli. Biću srećan da ti kupim sve što poželiš. Smatraj da je ovo putovanje na moj račun i nemoj da misliš o novcu. - A za uzvrat treba da ti grejem postelju, jel' tako? - Stela je pobesnela posle njegove izjave. - Možda sam glumica, ali nisam kurtizana! Ne želim ništa od tebe! Tvoj novac me ne interesuje! Ako imaš u planu nešto tako, verujem da mnoštvo dama jedva čeka tvoju ponudu. - To je bilo veoma nisko od tebe - Aleksander je izgubio strpljenje. Odlično znaš da nisam imao nameru da te predstavim u takvom svetlu! Zašto komplikuješ jednostavnu situaciju? Želim te i ti želiš mene. Zar to nije dovoljan razlog da otputujemo zajedno? Ne znam čime sam zaslužio takvo tvoje ponašanje. Zar nisi rekla da veruješ da sam muškarac koji ne

~ 49 ~ Foxy


Zvoncica

može da održava više veza uporedo? E, pa, bila si u pravu! Ne želim drugu ženu! Želim tebe! I, dođavola, ići ćeš sa mnom, htela to ili ne! Prvi put je Stela videla istinski besnog Aleksandera. Možda je zaista preterala u provokaciji, ali je očekivala suprotan efekat. Nadala se da mu sujeta neće dozvoliti da ostane pri tome da pođe sa njim. Dogodilo se da joj je upravo naredio da mora to da uradi. Ali, njena sujeta nije dozvoljavala da podlegne tom naređenju. Prkosno je isturila bradu i presekla ga pogledom. - Ja ne želim da pođem sa tobom i baš bih volela da vidim kako ćeš me naterati da to učinim - glas joj je bio ledeno miran i neprirodno tih. Aleksander je gledao širom otvorenih očiju, a onda je nekoliko puta zatreptao u neverici. Iz očiju joj je sevala ljutnja i video je da je njena odluka konačna. Od strastvene ljubavnice, za samo nekoliko sati, se pretvorila u ledenu kraljicu koja ne trpi pogovor. U njemu je proradio crv sumnje. Zbog čega je postala takva? Da li je njega iskoristila da stekne malo iskustva, a sada je spremna da krene dalje, sa nekim drugim muškarcem? To saznanje ga je pogodilo kao grom. Koliko je on poznavao Eli Vajt? Osim da je putujuća glumica i da je bila nevina, o njoj nije znao ništa više. Dozvolio je da ga zaslepi i nije razmišljao glavom nego rasplodnim organom. Propustio je da obavi uobičajenu proveru, što je ranije uvek činio pre nego što dopusti da mu se neka žena previše približi. - Onda si sigurno svesna da je ovo kraj - rekao je iznenadivši i sebe. Ne želim da razmišljam da li tvoju strast gasi neko od mojih zaposlenih dok ja nisam tu. Bez obzira ko mi je ljubavnica, nikada više neću dozvoliti da me neka žena pravi budalom. Jesi li me razumela? Gde ćeš sada da odeš Eli? U kolibu nekog mog suseda? Imaš sreće što si lepa. Verujem da će svako od njih biti srećan da ti omogući boravak na svom imanju, u zamenu za ono što si dala meni - ljubomora i bes su ga ophrvali. Nije imao nameru da je vređa, ali bio je očajan i reči su same navirale. Bez ikakve kontrole. Stela je njegove uvrede podnela dostojanstveno. Neće mu dozvoliti da ono što su imali pretvori u najgori oblik primitivnog seksa. Možda se prevarila u proceni ovog muškarca, ali je morala da bude objektivna i da prizna sebi da je njihov odnos bio čist i iskren posmatran sa strane osećanja. Svesno je ušla u njegov krevet i neće mu dopustiti da blati tu njenu odluku. - Ono što sam tebi dala, više nikome ne mogu dati - rekla je mirno. Možeš da misliš šta god želiš, ali nećeš uspeti da od mene napraviš jeftinu kurvicu koja je spremna da se poda bilo kom muškarcu, a za uzvrat dobije krov nad glavom. Oboje smo bili svesni da nas je strast ponela i da ovo ne

~ 50 ~ Foxy


Zvoncica

može potrajati. Za razliku od tebe, ja sam spremna da dostojanstveno okončam ovu vezu. Zahvalna sam ti za sve što si učinio za mene i moje rođake, ali je vreme da svako pođe svojim putem. Mi smo dva različita sveta. To svakim trenom biva sve očiglednije. Sutra ću otići i nećemo se više videti. Hoću da znaš da, bez obzira na sve, ja se ne kajem za ono što sam uradila. Kako ćeš ti mene pamtiti, to je tvoja stvar - donja usna joj je blago zadrhtala dok je izgovarala reči koje su zvučale konačno. Osećao se kao da ga je polila kofom hladne vode. To je to. Ona ga više nije želela. Bez obzira na to, nije želela da potceni ono što su imali. Bilo je to zrelo, zdravorazumsko razmišljanje ali, lako je bilo njoj da razmišlja tako. On je nju i dalje želeo. Sada još i više, jer je zatvorila vrata raja koji mu je pružala. Nije očekivao da će taj dan tako brzo doći. Osećao se jadno i prevareno. Čak nije imao snage ni da joj kaže koliko ga je usrećila za vreme koje su proveli zajedno. Da je ludo zaljubljen u nju i da će tako biti do kraja njegovog života. Ne postoji žena koja bi joj mogla biti ravna. - Mislim da ću sada poći u radnu sobu - odložio je pribor koji je do tada vrteo u rukama i ustao od stola. - Čeka me puno posla pre odlaska. Laku noć, Eli - nije je pogledao, niti sačekao da nešto kaže, već je dugim koracima otišao do vrata i napustio trpezariju. Stela je i sama odložila pribor i naslonila lice na dlanove. Od svega što je do sada uradila u životu, ovo joj je bilo najteže. Sloboda koju je osećala u njegovom zagrljaju je iznenada nestala. Opet je bila Stela Kirstensen, princeza koja će nastaviti da beži i skriva se. Od drugih, ali i od sebe. Srećno poglavlje u njenom životu ugasilo se brzo, kao zvezda padalica. Mehanički je ustala i krenula ka krilu kuće u kojem su boravili zaposleni. Rene i Simon su tamo imali sobu. Trebalo je da ih obavesti da se pripreme za put. Još uvek nije znala kako da im obrazloži svoju iznenadnu odluku da krenu dalje, ali nije bila u stanju da misli o tome. Na kraju, nije bila ni obavezna da to učini. Njeni čuvari su bili dovoljno pametni da sami shvate šta se dešava. Pokucala je na vrata i sačekala da joj Simon otvori. - Pri... otkud vi? - upitao je zbunjeni Simon. - Mogu li da uđem? Treba da porazgovaramo - Stela je ušla u malu sobu kada joj je Simon širom otvorio vrata. - Zar nešto nije u redu? - Rene je skočio sa stolice na kojoj je sedeo. - Ujutru krećemo dalje. Došla sam da vas obavestim da se pripremite. Mislim da ipak neću moći da izbegnem London - rekla je i sela na krevet. - Je li vaša bezbednost ugrožena? Rekao sam vam da... - Simon je zaćutao kada je video Stelin bolni pogled.

~ 51 ~ Foxy


Zvoncica

- Moja bezbednost nije dovedena u pitanje. Slučajno sam otkrila nešto o markizu što mi se ni malo nije dopalo. Ne želim u njegovoj kući da provedem ni minut više nego što je neophodno. Molim vas da me ne zapitkujete previše i da poštujete moju odluku. - Znate da smo uvek činili ono što želite. Bićemo spremni ujutru Rene je položio ruku na srce u znak odanosti svojoj princezi. - Hvala vam. Vaša odanost nema cenu. Obećavam da od sada neću praviti nikakve gluposti i da ću kupiti kuću u Londonu. Naučila sam da se naivne greške skupo plaćaju - Stela je uzdahnula i pokušala da se osmehne svojim čuvarima. - Pokušajte da se odmorite pred put - Rene joj je očinski savetovao. Ako budete hteli da pričate o onome što vas muči, znate da smo uvek tu za vas. - Još jednom hvala. Nadam se da ćete dobiti zasluženu nagradu ako se ikada vratimo u Valensjen. - Naša najveća nagrada je vaša sigurnost i ispunjenje obećanja koje smo dali vašem ocu. - Eh, kada bi bilo više časnih ljudi kao što ste vas dvojica - Stela ih je zamišljeno pogledala, a onda izašla i tiho zatvorila vrata za sobom. Rene i Simon su se pogledali i odmah im je bilo jasno da je markiz izeverio očekivanja njihove princeze.

***

Aleksanderu je posao bio samo izgovor da se udalji od Eli. Tupo je gledao u papire pred sobom dok je nalivao čašu za čašom konjaka. Kada bi samo mogao da vrati vreme u nazad i da bude posmatrač onoga što se dešavalo. Moralo je postojati objašnjenje za sunovrat sreće koju je osećao. Bezbroj puta je izvrteo svaku pojedinost, ali je rezultat uvek bio isti. Nije imao pojma šta se dogodilo. Zato je bio i previše svestan da, i ako je postojala realna osnova da se stvari poprave, on ju je uništio otrovnim rečima koje je izgovorio na Elin račun. Lud od bola što mu izmiče iz ruku, izrekao je gomilu gluposti. Ona jeste bila glumica i možda je tako nastupala u bezbroj situacija, ali je njegovo srce osećalo da je sa njim bila iskrena. Imao je dovoljno iskustva da zna kada se žena pretvara. Eli je bila njegova i dala mu je pravu sebe. Zato neće i ne sme dozvoliti da tek tako ode od njega. Život bez nje će biti sumoran i prazan.

~ 52 ~ Foxy


Zvoncica

Popio je još jedan konjak da skupi dovoljno hrabrosti za ono što mu je bilo u glavi. Nije želeo da se ostatak života kaje što nije pokušao da je zadrži pored sebe. Stela je zamolila Siliju da je ostavi da sama spakuje stvari u putne kovčege. Nije joj bilo ni do čega, pa čak ni do društva te tihe devojke. Čak nije dozvolila sebi ni da plače. Imaće dovoljno vremena za to kada ode iz markizove kuće. Imaće čitav život da pati što je svoje srce poklonila pogrešnom čoveku. Iz turobnih misli je trgnuo zvuk otvaranja i zatvaranja vrata. Silija je baš bila uporna da joj ne dozvoli da sama pakuje stvari. - Rekla sam da odeš. Ne treba mi pomoć - spustila je još jednu haljinu u kovčeg. - Ne želim da odem - javio se Aleksander. - Šta ti radiš ovde? - uplašeno je upitala. - Udaj se za mene Eli - rekao je umesto odgovora. Stela ga je tek tada pogledala. Stajao je naslonjen na tajna vrata i izgledao kao brodska olupina. Kosa mu je bila razbarušena i bio je bez kravate sa zavrnutim rukavima košulje. Čak i takav bio joj je privlačan do bola. Usta su joj se osušila i gorak ukus koji je osećala se pojačeo. - Ne mogu to da uradim - rekla je drhtavim glasom. - Zašto? Nudim ti sve što imam samo da ostaneš. - Već sam ti rekla da me ne interesuje nikakvo bogatstvo. Ne treba mi ništa od onoga što mi nudiš. - A ja? Zar ti ni ja ne trebam? Nisam mislio na bogatstvo, prokleta bila! Nudim ti sebe Eli! Ne mogu da dozvolim da odeš tek tako - stao je pred nju i rukama joj obuhvatio lice. - Reci mi da pristaješ. Moja si Eli - spustio je usne na njene i dao joj blag, nagovarajući poljubac. Odmah je osetila alkohol u njegovom dahu i znala je da je popio previše. Ako je latinska poslovica da je u vinu istina, bila tačna, onda je ozbiljno mislio. Ipak, nije mogla da se odupre misli da to iz njega govori muška sujeta i posesivnost. On jednostavno nije mogao da podnese pomisao da ne bude njegova ili da je ima neko drugi. Tipična muška glupost. Kao da bi mogla da pogleda nekog drugog! Bez obzira što je izneverio njeno poimanje časti i poštenja, za nju će ostati jedini muškarac. - Ne mogu - ponovila mu je na usnama. - Moraš da me razumeš i očekujem da prihvatiš takav odgovor - reči su joj zamrle u njegovom proždrljivom poljupcu. Privukao je uz sebe i obuhvatio je čvrsto rukama, da se slučajno ne bi odmakla od njega.

~ 53 ~ Foxy


Zvoncica

- Potrebna si mi! Želim te kao što ništa u životu nisam želeo! - stenjao joj je u ustima. - Dozvoli mi da ti pokažem koliko si mi potrebna. Znala je da se ljubav i strast ne mogu namerno ni rasplamsati ni ugasiti. Znala je da ne bi smela da ode sa ružnom uspomenom u srcu. Pogazila je sve planove zarad veze sa ovim neodoljivim muškarcem. Pa šta je onda još jedan greh više? Uzvratila mu je poljubac svom žestinom svojih osećanja i razderala mu na pola raskopčanu košulju. Sa tim činom je ugušila svaki glas razuma u svojoj glavi i prepustila se mračnom porivu strasti da je povede kroz noć. Bili su dva očajnika koji se dave u pobesnelom moru emocija i hvatali su ono drugo kao poslednju slamku spasa. Poderani komadi odeće su leteli na sve strane, vezice i kopče su pucale, dok se konačno nisu oslobodili svega što im je bila prepreka. Krevet je u tom trenutku bio predaleko i samo su se spustili na mekanu prostirku na podu. Kada je osetio njenu meku, glatku kožu pod sobom, Aleksander je znao da mu je noć pred njima jedina šansa da je ubedi da promeni mišljenje. Zato je hteo da joj priušti vrhunski užitak. Ignorisao je preveliku potrebu da što pre zaroni u njenu vrelinu i počeo svoju opsadu. Polako i smišljeno. Baš kao i prvi put, obasuo joj je telo vrelim poljupcima, zadržavajući se na osetljivim tačkama, koje je već dobro znao. Žena pod njim se uvijala i molila za još, a on se lagano spuštao preko njenih kukova i butina niz nogu, sve do prstiju. Za to vreme je dlanom druge ruke obuhvatio njeno vrelo međunožje i ništa nije činio. Već je naučio da je taj osećaj, tako blizu, a tako daleko, dovodi do krajnjih granica i namerno je puštao da se sa svakim njegovim erotskim poljupcem i ugrizom, kukovima sve više nabija na njegov dlan. Osećao je koliko je vlažna i ubijalo ga je što mora da čeka, ali ovoga puta je imao cilj. Kada je isti postupak ponovio sa drugom nogom, vratio se uz unutrašnju stranu njene butine i tek tada pomerio dlan. Uhvatio je čvrsto za kolena i povukao je još malo napred, raširivši joj noge, a onda spustio svoje usne na vreli vulkan njenog uzbuđenja. Upijao je svu lavu koju je izbacivala iz sebe, halapljivo, kao da pije sa izvora života. Usnama je draškao nabrekli pupoljak sve dok nije izmamio iz nje vrhunac praćen vriskom. Stegao joj je kolena još jače, a onda jezikom jako prodro u vrelo grotlo, klizeći što je dublje mogao. Taj potez je nagradila još jednim drhtavim vrhuncem i dok je još pulsirala, moleći ga da je uzme, podigao se i ušao u nju. Vrelina koja ga je dočekala, spržila mu je svaku misao i nameru koju je imao u glavi. Jedino za šta je bio sposoban u tom trenutku, bilo je da

~ 54 ~ Foxy


Zvoncica

sagori u istom plamenu u kome je i ona gorela. Sirovi nagon za vrhuncem, raspršio je sumnju i očaj i on mu se predao, jureći silovitim tempom ka slatkoj kiši olakšanja. Od trenutka kada je ugasila sva upozorenja, Stela se predala vatrenoj stihiji koja ih je zahvatila i pustila snažne plamenove da je potpuno sagore. Osećala je da ne gori sama i bilo joj je drago zbog toga. Ako je sve drugo u njenom životu bilo pogrešno, odluka da se još jednom preda Aleksanderu bila je prava. Dok je ona i dalje lebdela između mašte i stvarnosti, čula je njegov urlik i osetila kako joj se pridružuje u blaženom vrhuncu. Tela su im bila mokra i kada je, iznemogao, pao preko nje, sklopila je ruke na njegovim leđima, želeći da tako ostanu zauvek.

***

Probudio se obavijen mirisom žene koju je voleo. Zaspala mu je na ramenu negde pred zoru, kada više nijedno nije imalo snage da drži oči otvorene. Prećutno su se sporazumeli da su sve reči prošle noći bile suvišne i pokazali delima ono što su osećali. Znao je da im je potrebna ta noć da zaborave sve ružno što se desilo. Nije pristala da se uda za njega, ali je bio siguran da će to učiniti čim se probudi. Otvorio je oči i pogledao oko sebe. Druga strana kreveta je bila prazna, a on je grlio jastuk koji je mirisao na nju. Podigao se naglo i osmotrio celu sobu. Njegove stvari su bile uredno složene na stolici, a njenih nije bilo. Otišla je. Posle svega ga je ostavila. Tada mu je bilo jasno da je prošla noć bila kraj, a ne početak. Svojim neumornim predavanjem Eli se oprostila od njega.

~ 55 ~ Foxy


Zvoncica

VII Nakon neprospavane noći i žurbe da što pre napusti Svinton, Stela je, tek kada su odmakli nekoliko milja, uspela malo da se opusti i utone u kratak san. London je bio tek nekoliko sati udaljen i znala je da nema puno vremena jer su pred njom bile ozbiljne obaveze. Nije imala vremena da napravi bilo kakav plan i sada je hvatao strah. Lutanje gradom i odsedanje u krčmama nije dolazilo u obzir. Tako je bila izložena prevelikom riziku. Zato je donela odluku da iznajmi prvu kuću koju pronađe i da ostavi sebi nekoliko nedelja dok ne odluči šta dalje. Kada su Rene i Simon zaustavili kočiju da malo odmore konje, izašla je da protegne noge i da ih obavesti o svom planu. - Zaustavićemo se na nekom od trgova. To je najbolje mesto da saznamo ima li neka kuća koja se izdaje i u koju možemo da uđemo odmah. - Zašto ne potražite nekoga od očevih prijatelja. Siguran sam da vam neće odbiti pomoć? - upitao je Simon. - Ne možete iznajmiti kuću u bilo kom delu grada. - Razmišljaj logično Simon. Koga će uhode prvo nadgledati, ako ne očeve prijatelje? Sigurno očekuju da ću se nekome od njih obratiti pre ili kasnije. Pored toga, više ne znam ni kome od njih mogu da verujem. Čak i najodaniji prijatelji mogu da promene stranu u ovom nesigurnom vremenu. Mogu da se oslonim samo na vas dvojicu. I dalje važi dogovor iz Svintona. Ja sam glumica, a vi ste moji rođaci. Ti ćeš, Rene, da iznajmiš kuću na ime Roni Vajt i da unapred platiš koliko je potrebno. Ne želim da bilo koji vlasnik njuška okolo. Kada se malo odmorim i saberem misli, videću da li je uopšte pametno ostajati u Londonu. - Verovatno nije. Ne možete sedeti u kući kao zarobljenica, a svaki izlazak u javnost može da bude opasan. Bazil Lekler je sigurno poslao čitavu četu ljudi da vas traži. Sada tek vidim da je Svinton bio dobro rešenje. Šteta što ste odlučili da odemo odande - Rene je izneo svoje mišljenje. - Reći ću samo da je ostanak tamo bio nemoguć - osetila je bolan grč u stomaku pri pomisli na Aleksandera. - Vi znate najbolje - rekao je Rene mirno. - Hoćemo li da krenemo? Nije nam ostalo još puno do grada.

~ 56 ~ Foxy


Zvoncica

*** Kada je seo na konja, Aleksander je znao da je šansa da stigne Eli nikakva. Kada je sišao i porazgovarao sa Alsdairom Karterom i poslugom, postalo je očigledno da je otišla pre nego što je iko od njih ustao. To je značilo da je odglumela onaj blaženi san na njegovom ramenu kako bi ga navela da i sam zaspi. Čim je utonuo u san, onako iscrpljen, ona je završila pakovanje i pobegla. Sve vreme je to imala u planu jer su i Ron i Sem otišli sa njom. To je moralo biti unapred dogovoreno. Jedinu stvar koju je previdela, a to je zato što je nije znala, je ta da njemu ne može pobeći. On je imao izvanrednu sposobnost da pronađe mnogo spretnije begunce od nje. Pronalaženje glumice koja je tek stigla u grad za njega će biti lak posao. Onaj teži deo ga je čekao nakon toga. Kako da je ubedi da se vrati sa njim u Svinton? Pošto je stigao u grad, prvo je otišao u svoju kuću, odlučan da se dobro naspava. Morao je da bude odmoran jer mu je bila potrebna izoštrena pažnja. Ionako će tek u narednih par dana moći da sazna gde je Eli odsela. Do tada će se zabaviti onom drugom stvari zbog koje je i došao ovamo. Da napokon razreši misteriju princeze Valensjena. To je planirao da započne već popodne. Posetiće vojvodu od Saseksa i uzeti potrebne informacije, a onda će se sastati sa nekoliko svojih doušnika kako bi im dao smernice u kom pravcu da traže. Nekoliko ulica dalje Stela je bila zadovoljna učinkom za taj dan. Prvi put, posle dužeg vremena, sreća joj se osmehnula i uspela je da dođe do pristojne kuće za veoma kratko vreme. Rene je bio vispren i dok je na tržnici kupovao namirnice, malo se raspitao kod posluge, koja je bila u nabavci, ima li u blizini slobodnih kuća. Jedan stari sluga mu je rekao da su njegovi gospodar i gospodarica to jutro otputovali u Devon i da su ostavili svom sekretaru da izda kuću jer se oni neće vraćati narednih šest meseci. Tako su zajedno sa njim otišli i završili sve formalnosti na licu mesta. Platili su za svih šest meseci, iako je Stela sumnjala da će se u Londonu zadržati toliko dugo. Pošto je izabrala sobu za sebe i na brzinu se okupala, zaključila je da joj je san preko potreban. Dok spava neće moći da misli na Aleksandera, a to joj je sada bilo najpotrebnije. Čim je spustila glavu na jastuk, utonula je u slatki zaborav.

***

~ 57 ~ Foxy


Zvoncica

Bilo je već kasno popodne kada je Aleksander zakucao na vrata vojvode od Saseksa. Otvorio mu je nepoznati, očigledno novi batler, i poveo ga ka vojvodinoj radnoj sobi. Čim su stigli u veliko predvorje, sa stepeništa koje je vodilo na sprat, javila se Rakel. - Oh, kakvo prijatno izenađenje! - rekla je dok se spuštala niz stepenice, naglašeno njišući bokovima. - Dobar dan ledi Rakel - pozdravio je Aleksander učtivo i poljubio joj nadlanicu kada mu je sasvim prišla. - Pretpostavljam da si u poslovnoj poseti. - Logično. Sa tvojim ocem me povezuje samo posao i ništa drugo. - Ne brini, rekla sam mu za našu veridbu. Malo je bio ljut, ali ga je to već prošlo. - Video sam se sa njim pre nekoliko dana. Preneo mi je šta si mu ispričala. Slažem se da je tako najbolje za oboje. - Kako je gospođica glumica? Uživa li u onome što nudi tvoje imanje? Rakel nije odolela da uputi malu provokaciju. - Gospođica Vajt više nije moja gošća - nije imao nameru da joj kaže išta više od toga. - Tako brzo je došlo do problema?! Ko bi rekao? Imala sam utisak da ste se baš zagrejali jedno za drugo - rekla je snebivajući se. - Ili si možda dotrčao za njom u London? - Nemam baš puno vremena. Tvoj otac me čeka. Ovo je dogovoreni sastanak. Ako dozvoliš, sada bih otišao kod njega - i dalje je ignorisao ono što je pričala. - Samo izvoli - pomerila se u stranu, a on joj se naklonio i krenuo u smeru radne sobe. - Pošto je smeštaj kod tebe ponovo ispražnjen, imaj na umu da sam ja sigurna i dobitna kombinacija - dobacila je za njim dok joj je na licu lebdeo pobednički osmeh. Baš šteta što nije mogla da vidi lice maloj glumici kada je shvatila ko je zapravo markiz od Svintona. Nije je udostojio odgovora na to prostačko dobacivanje, već je samo ošinuo pogledom i otvorio vrata vojvodine radne sobe. Unutra je sedeo još jedan muškarac i uz piće i cigare su tiho razgovarali. - Ovo je pojačanje o kome sam ti govorio Anri - vojvoda je rekao onom drugom muškarcu dok je ustajao da pozdravi Aleksandera. Svintone, upoznaj barona Anrija Šantela, našeg posrednika u Francuskoj i bliskog saradnika Bazila Leklera. Odseo je kod mene kako bi se lakše bavio onim problemčićem o kome sam ti pričao.

~ 58 ~ Foxy


Zvoncica

Dvojica muškaraca su se rukovali i Aleksander im se pridružio za niskim stolom na kome je već stajala spremna treća čaša. - Na kom jeziku želite da razgovaramo? - upitao je Anri. - Meni je svejedno. Izaberite šta je vama lakše - rekao je Aleksander. - Lakše mi je na francuskom, ali vojvoda ne razume baš najbolje. - Ne obraćajte pažnju na mene. Ja ionako znam sve o tome što ćeš ispričati - požurio je Meklemor da kaže. - Važno je da markizu objasniš u što više detalja o čemu se tačno radi. - Onda dobro. Vojvoda vam je već rekao da je princeza i buduća kraljica Valensjena pobegla u vašu zemlju. Imamo razlog da verujemo da je baš ovde, u Londonu. Nestala je pre skoro dva meseca i sa sobom povela sve svoje čuvare. Koliko ih je zadržala to nismo sigurni, ali je malo verovatno da ih je sve otpustila. - To delimično znam - prekinuo ga je Aleksander. - Ono što mene interesuje je razlog njenog bekstva. Znate li zašto je to učinila? Ponekad je lakše pronaći osobu ako znamo razlog nestanka. - Sadašnji vladar, Bazil Lekler je izvršio puč i došao na vlast nakon kraljeve smrti. Bazil je daleki rođak sa kraljičine strane i deveti je u redu nasleđivanja. Razmaženi narod, naviknut na bezbroj pogodnosti koje im je stari kralj obezbeđivao, se pobunio i pokušao da svrgne Bazila. Nije im se dopalo što nije darežljiv kao prethodni kralj. Kako nas, njegovih pristalica, ima puno došlo je do nemira koji su praktično bili na ivici građanskog rata. Aktuelna kraljica je pokušala da napravi kompromis zarad mira u zemlji i ponudila Bazilu ruku svoje kćeri Stele Kirstensen, koja je prva u redu nasleđivanja. To je bio mudar potez jer bi se tim brakom sve strane pomirile. Međutim, princeza Stela nije htela ni da čuje za taj brak. Njoj je otac obećao da se može udati za čoveka koga sama izabere, a to po njenom mišljenju nije naš Bazil. Ubrzo nakon majčine odluke je pobegla iz zemlje. Ni to možda ne bi bilo loše rešenje da mala lukavica nije sa sobom ponela sve pečate i knjigu sa tapijama o državnom posedu. Tako je praktično blokirala našeg vladara da uradi bilo šta sa imovinom. Zato je potrebno da je pronađemo. Bazil bi želeo da je vratimo u zemlju zajedno sa onim što je ukrala, jer je i pored svega želi za ženu. Mislim, princeza je izuzetno lepa devojka, ali nam to dodatno otežava stvar. Za ovo vreme se pokazala jako pametnom i sposobnom da se sakrije. Čisto sumnjam da ćemo uspeti da je nepovređenu vratimo u Valensjen. To se Bazilu neće mnogo svideti, ali kada dobije svoje pečate i tapije, brzo će zaboraviti ženu. Sada znate osnovnu priču. Pošto ste i vi zainteresovana strana, verujem da ćete učiniti sve što je u vašoj moći da nam pomognete u njenom pronalasku.

~ 59 ~ Foxy


Zvoncica

- Koliko je uopšte ljudi traži? - upitao je Aleksander zamišljeno. Ono što je čuo uopšte mu se nije dopalo. Nikada nije bio na strani nasilnika. Čudilo ga je što je vojvoda od Saseksa toliko zastranio u toj stvari. - Nas tridesetak. Raspoređeni smo po celoj zemlji. Neki ljudi nadgledaju prijatelje preminulog kralja, za slučaj da pokuša da ih kontaktira. Do sada se nikome nije obratila. - Kako ste mislili da je ja tražim kada ne znam kako izgleda? Moram da imam neki opis. - Ah da! Zaboravio sam da vam pokažem. Ovo je minijatura urađena pre dve godine. Kraljica mi je pozajmila kada sam krenuo ovamo - izvukao je iz unutrašnjeg džepa sakoa malenu sliku i stavio je markizu na dlan. Bio je dovoljan samo jedan pogled da je prepozna. Vešti umetnik je uhvatio onaj njen pogled i smešak. Aleksandera je oblio znoj. Njegova Eli, njegova mala glumica je u stvari bila princeza Valensjena, Stela Kirstensen. Prvi put u životu je dobio informaciju sa kojom nije znao šta da radi. Bar ne u tom trenutku. - Mogu li da je zadržim? - upitao je. Odmah se setio da ju je Rakel Meklemor videla. Ako bi ona došla u priliku da vidi sliku, odmah bi je prepoznala. - Ne za stalno, naravno - brzo je dodao kada je video Anrijev zbunjeni izraz lica. - Morate je paziti. Obećao sam kraljici da ću joj vratiti tu minijaturu. - Ne brinite. Kod mene će biti sigurna - Aleksander je ubacio u mali džep na svom prsluku. - Sada bih morao da krenem. Danas imam još nekoliko sastanaka – izgovorio se samo da bi što pre otišao odatle. Morao je da bude sam. Pod hitno mu je trebalo vreme da sabere sve misli i složi ih na pravo mesto. - Uvek si vredan Svintone - pohvalio ga je vojvoda. - Tek si stigao u grad, a već juriš na sve strane. Rekao sam Anriju da si nam ti najveća nada u potrazi za princezom. Ako je ti ne pronađeš, stvarno ne znam ko će. - Možda si u pravu. Videćemo. Čim budem imao bilo kakve vesti, poslaću poruku - pozdravio se sa Anrijem Šantelom i vojvodom, a onda brzo napustio kuću. Nedostajalo mu je vazduha. Njegova kuća nije bila daleko, pa je odlučio da prošeta. Svež večernji vazduh će mu dobro doći u razbistravanju misli. Napipao je rukom malu minijaturu, smeštenu u džepu. Kakvog li čuda! Došao je u London da traži dve žene, a ispostavilo se da su one ista osoba. Na njegovom imanju, u njegovoj kući i krevetu, danima je boravila jedna princeza. I to veoma hrabra princeza. I nepoverljiva. Tek tada su kroz glavu počele da mu proleću slike. Još u šumarevoj kućici je imao osećaj da je dama plave krvi. Tada je mislio da je samo dobra glumica.

~ 60 ~ Foxy


Zvoncica

Onda se setio sa kakvom se lakoćom nosila sa Rakel Meklemor kojoj nisu mogle da pariraju mnoge plemkinje. A najvažnije od svega, sada je znao zašto je pobegla od njega. Onoga dana, kada su vodili ljubav u njegovoj radnoj sobi, na stolu je bio ugovor na kome je stajalo Leklerovo ime. Sigurno je pomislila da on sarađuje sa njim. Da je na njenom mestu i on bi pomislio isto. Morao je da je nađe i morao je da je zaštiti. Po svaku cenu. Njeni čuvari, kako god da im je pravo ime, nisu dovoljni. Mnogo ljudi traga za njom. Pitanje je dana kada će je pronaći. Slabo olakšanje mu je donosila činjenica da je bio u prednosti nad ostalima. On je znao lažno ime koje je koristila i koliko je čuvara prati. Sa tim saznanjem lakše će suziti pretragu. Ipak, London je bio veliki plast sena, a ona melena igla u njemu. Odlučio je da, čim stigne kući, napravi plan potrage. Ljudi koje je planirao da angažuje svakako ostaju, s tim da će morati da uključi i svoje nadređene. Ovo više nije bilo pitanje šačice plemića koji su imali interese u drugoj državi, već direktno mešanje u uređenje druge države i pomaganje anarhije i haosa. Neko je morao da stavi tačku na diktaturu Bazila Leklera i omogući zakonskoj naslednici krune da se vrati u svoju zemlju.

~ 61 ~ Foxy


Zvoncica

VIII Prošlo je deset dana od kako je Stela stigla u London. Za sve to vreme nije izašla ni jednom. Već drugog dana Rene i Simon su nekoliko ulica dalje videli Anrija Šantela, Bazilovu produženu ruku. Uspeli su da se provuku neopaženo i odmah se vrate da je obaveste. Tada joj je postalo jasno da su uhode svuda i da je London najnebezbedniji grad u koji je mogla da dođe. Nedostajao joj je Svinton. U njemu je bila izolovana, ali zaštićena. U njemu je bio Aleksander. Onda se ponovo setila ugovora sa njegovog stola i zaključila da je bolje što je otišla. Možda je bilo vreme da pođe dalje, na sever. Znala je da se nigde neće osećati sigurno i da će zauvek morati da se okreće i podozrivo gleda u svakog prolaznika. Jedina uteha su joj bile uspomene koje nosila u srcu i velika biblioteka koja se nalazila u kući. Knjige su bile njen spas kada bi je previše savladala tuga. A Aleksander je još uvek boravio u Londonu. Nikada mu se nije dogodilo da tako dugo ne može da naiđe ni na kakav trag. lako su u potragu za Stelom bili uključeni najbolji ljudi tajne službe, u svakodnevnim izveštajima nije bilo ničega što bi ih odvelo do nje. Prva stvar koju je uradio, bila je da proveri sve zakupe i kupovine kuća u Londonu. Ni na jednoj od tih adresa nije bilo nje. Nakon toga je usledila provera krčmi i pansiona. Od vojvode od Saseksa i Anrija Šantela je saznao da se i dalje nije obratila nikome od očevih prijatelja. Gde je onda mogla da bude? Možda uopšte i nije u Londonu? Možda je jednostavno zaobišla grad i sakrila se na mestu sličnom njegovoj kolibi. Ta misao mu nije dala mira, ali je odbijao da poveruje u nju, sve dok ne iscrpi sve mogućnosti. Desetog dana mu se posrećilo. Dok se, kasno popodne, vraćao iz kluba sa svojim sekretarom, sreli su Harolda Sparksa, sekretara grofa Lankastera. Kako su se dobro poznavali, Aleksander je upitao za starog grofa. - Ne viđam ga u klubu. Kako je njegovo zdravlje? - Nije baš najbolje. Zapravo, grof se pre desetak dana povukao u Devon. Verujem da se neće vraćati do proleća. Na kraju, izdao je kuću pa je to sada nemoguće. Ta izjava je probudila Aleksanderovo zanimanje. Nije mogao da se seti da je na spisku koji je posedovao video da se izdaje kuća grofa Lankastera. Namestio je nehajni ton.

~ 62 ~ Foxy


Zvoncica

- Ko je sada tu? Neko od rođaka, sigurno? - Niko koga poznajete. Igrom slučaja, jedan gospodin je od Lankasterovog sluge saznao da se kuća izdaje baš ono jutro kada je grof otputovao. Nisam stigao ni da oglasim izdavanje, a već je sve završeno. Iskreno, to me je poštedelo mnoštva zahtevnih klijenata i beskrajnih obilazaka i pokazivanja kuće. Ovaj gospodin je platio za šest meseci unapred i, koliko znam, za sada nema nikavih problema. Održavam redovnu vezu sa poslugom. Čovek živi prilično povučeno. Aleksander je u glavi već prebirao na koji način da proveri da li je još neko izdao kuću na taj način kada je čuo Sparksa kako govori. - Čak ni njegov sin i sestričina, koji su mladi ljudi, još uvek nisu krenuli u provod. To je uzbunilo alarm u Aleksanderovoj glavi. - Pa je li to neki plemić? Možda nemaju veze u društvu. - Nije mi se predstavio kao plemić. Rekao je samo da dolazi poslom iz Viltšira i to je bilo sve. Verovatno je trgovac. Bez problema je platio stanarinu i po njihovom izgledu bih rekao da su imućna porodica. - Jasno, danas titula nije nikakvo merilo bogatstva. Pa, doviđenja Sparkse i prenesi moje pozdrave lordu Lankasteru - nije hteo da pita kako je ime tom gospodinu da Harold Sparks ne uoči njegovu iskrenu zainteresovanost. - Hvala vam. Grofu će biti drago. Doviđenja. - Čudan je London grad - rekao je kada su se malo udaljili od Sparksa. - Nikada ne znaš na koga ćeš da naiđeš i šta ćeš da čuješ. Zar ne Klark? osmehnuo se svom sekretaru. Džejson Klark je bio pametan mladi čovek i odmah je razumeo šta je markiz želeo da kaže. - Vi mislite da je ona tamo? - Ubeđen sam u to. Grad nije baš toliko veliki koliko se nama čini. I znaš šta, ja moram odmah da proverim jesam li u pravu. Već deset dana je udaljena samo dve ulice od mene, a meni nije palo na pamet da je tražim u komšiluku. - Srećom, ni drugi se nisu setili toga. Hoćete li da pođem sa vama? - Nema potrebe. Ovo moram sam da rešim. Slušaj, ako sam u pravu, ne znam koliko ću se dugo zadržati. Bilo ko da me traži, reci da sam hitno otišao u Svinton zbog nekog posla i da ne znaš kada se vraćam. Takođe, na poruke odgovaraj isto. - Dogovoreno. Želim vam puno sreće u razrešavanju ovog slučaja.

~ 63 ~ Foxy


Zvoncica

- Hvala Džejsone. Sa Stelom Kirstensen će mi stvarno trebati sreća još uvek se navikavao da izgovori njeno pravo ime.

***

Već je padao mrak kada je Aleksander pokucao na vrata i uhvatila ga je nervoza dok je čekao da se otvore. Kada je napokon čuo teške, spore korake, odahnuo je. Ubrzo mu je otvorio batler. - Dobro veče. Ja sam Aleksander Vilkoks, markiz od Svintona. Ima li koga kod kuće? - Dobro veče, - batler je bio malo iznenađen - prepoznao sam vas vaša milosti. Jako ličite na svog oca. Ako tražite lorda Lankastera, on nije ovde. Nedavno je otišao u Devon. - Poznata mi je ta činjenica. Zapravo, ja tražim nove stanare. - Gospodina Vajta? - Baš njega. - Čudno, nije mi rekao da očekuje posetu. - Zato što nije ni znao da ću doći. Je li on tu? - Jeste. Izvolite, uđite. Odmah ću ga pozvati. Moram da pitam gde želi da vas primi. - Sačekaću ovde - Aleksander je skinuo šešir i rukavice dok je batler odmicao hodnikom. U stomaku je osećao uzbuđenje. Još samo malo i videće je ponovo. Ovog puta mu neće pobeći. Moraće da ga sasluša i da shvati da je došao da joj pomogne. Nekoliko minuta kasnije, pojavili su se Rene i Simon. Batlera nije bilo. Po njihovim licima je shvatio da su spremni za žestoku borbu. - Dobro veče gospodo, - rekao je - baš dobro što ste obojica tu. Mogu li se nadati da će nam se i gospođica uskoro pridružiti? - Šta hoćete? - Rene je nabusito upitao. - Mirno mesto za razgovor. Svesni ste da je stvar delikatna i da nikome nije u interesu da bilo ko prisluškuje. Stela je čula glasove u hodniku. Obično je sve bilo mirno i tiho pa joj je ovo privuklo pažnju. Odložila je knjigu koju je čitala i pošla ka vratima. Taman je uhvatila za kvaku, kada su se vrata otvorila. Rene i Simon su ušli unutra, a za njima Aleksander. Prebledela je kada ga je videla, a nijedna reč nije izlazila iz njenog grla. Rene je obgrlio zaštitnički i poveo je do sofe na kojoj je sedela.

~ 64 ~ Foxy


Zvoncica

Aleksander se okrenuo i zatvorio vrata za sobom. To mu je dalo vremena da smiri uskovitlano srce. Nije očekivao tako burnu reakciju kada je ponovo bude video. - Molim vas svi sedite - rekao je što je mirnije mogao. - Ovo je prijateljska poseta. - Kako si nas našao? - Stela je upitala. Duboko u sebi je osećala da se od njega ne može sakriti dovoljno dobro. - Iskreno, spletom srećnih okolnosti. Svi planirani napori nisu urodili plodom. Znam da niste birali ovu kuću, ali moram da kažem da je ispalo jako dobro što ste odseli baš u njoj. Sada bih prvo voleo da čujem vaša prava imena - pogledao je Renea i Simona. - Kako se usuđuješ da sumnjaš u njihov identitet? - Stela je skočila i besno ga pogledala. - Smiri se princezo - naglasio je poslednju reč. - Moram da znam imena tvojih odanih čuvara i zašto si od sedam, koliko ih je bilo ukupno, izabrala baš njih dvojicu? On zna, Stela je panično pomislila! Zvonilo joj je u glavi dok je pokušavala da proceni šta ima u planu da uradi sa njima. - Ja sam Rene, a ovo je moj sin Simon - rekao je Rene. Stela je vrisnula. - Ne! Zabranjujem vam da mu kažete bilo šta! Ti, - nišanila je prstom u Aleksandera - odlazi odavde! Ne želim još i tebe da gledam dok mi Bazilove uhode opsedaju kuću! - Spusti glas! - naredio je Aleksander. - Verujem da ne želiš da još neko čuje naš razgovor. Sve znam princezo. Ili još bolje Stela Kirstensen. Da sam hteo da te Bazilovi ljudi nađu, sigurno ne bih prvo došao ovde. Rekao sam da je ovo prijateljska poseta. Došao sam da vam pomognem, a ne da vas odam. Sada se urazumi i počni da sarađuješ. - Ti... videla sam... znam šta želiš... u tvojoj radnoj sobi... - Znam šta si videla. I da si tada bila iskrena i otkrila mi ko si, mnogo bismo vremena uštedeli. Da, želeo sam te fabrike ali, dođavola, nisam znao da onaj koji hoće da ih proda, pokušava da ih otme od tebe, od tvog kraljevstva! Tek kada mi je baron Anri Šantel ispričao šta se tačno događa, postalo mi je jasno sa čim imam posla. - Odakle poznaješ Šantela? - Imamo zajedničkog poznanika, vojvodu od Saseksa. On je otac Rakel Meklemor. Vojvoda me je i uvukao u tu priču oko fabrika. Video je priliku da jeftino dođemo do velikog profita. To nije moj stil poslovanja, ali sam bio uskraćen za detalje oko kupovine. Jedino što sam znao je da postoji

~ 65 ~ Foxy


Zvoncica

administrativna prepreka zbog odbegle princeze. Svakako, Šantel mi je objasnio zašto je princeza pobegla i od tada nisam više zainteresovan. Naravno, oni to ne znaju i misle da im pomažem u tvom pronalasku. - Šta želiš sada kada si me pronašao? - Stela je tiho upitala. - Ja znam šta želim. Pitanje je šta želiš ti? Do kada misliš da se skrivaš i da se igraš mačke i miša sa Bazilom Leklerom? On te želi nazad. I tebe i sve ono što si ponela sa sobom. Sa druge strane, njegovi ljudi razmišljaju malo drugačije. Njima je samo važno da se dokopaju pečata i papira. Ako uspeju da te vrate živu, bolje jeste, ako ne, neće biti potreseni. Nadam se da shvataš da ti je život ugrožen i da ovakvo stanje stvari samo produžava tvoju agoniju. Dva čuvara su dobar izbor i moram da ti odam priznanje na uspešnom skrivanju, ali to nije život. To je dobrovoljni zatvor koji si izabrala. - Stvari će se promeniti. Bazil ne može večno ostati na vlasti. Niko ga ne priznaje za vladara osim šačice njegovih ljudi. - Misliš? Moja saznanja kažu da je sa tom šačicom ljudi zaveo pravu diktaturu u Valensjenu. Da bi nadoknadio velike troškove koje ima, povećao je porez. U fabrikama više skoro da nema posla. Narod je na ivici bede, a svaka pobuna se plaća životom. Da li je to ono što želiš? Da uništi sve što je tvoj otac stvorio? Stela ga je gledala dugo, bez ijedne reči. Iz lica joj se povukla sva boja i mislila je da će se onesvestiti. Nije znala da je stanje toliko loše. Ustvari, nije uopšte znala šta se dešava. Da bi zaštitila sebe, prekinula je svaki kontakt sa svojom državom. Otac bi je se stideo da može da je vidi. Ostavila je svoj narod na nemilost jednom tiraninu. - I da sam postupila drugačije, Bazil bi svejedno prodao i uništio zemlju. Šta ja uopšte mogu da uradim osim da gledam propast? Aleksander je video tešku patnju u njenim očima i to ga je jako zabolelo. Ona je bila samo mlada devojka, nespremna da se uhvati u koštac sa pohlepom za vlasti. - Možeš da se vratiš i preuzmeš vlast. - Kako? Ni ovde nisam sigurna. Uđem li u zemlju, Bazil će to saznati pre nego što kročim na njeno tlo. - Ne mora da bude tako. Pomoći ću ti da očistiš državu od tih štakora i tek kada teren bude rasčišćen, ti ćeš se vratiti. Do tada ćeš biti pod zaštitom engleske krune. - Kako uopšte zamišljaš to da izvedeš? Sam si rekao da je Bazil zaveo diktaturu. Niko neće smeti da krene na njega. - Nisam ni mislio da uzbunjujem narod. Engleska i francuska tajna služba će to uraditi. Nikome više ne odgovaraju diktatori.

~ 66 ~ Foxy


Zvoncica

- Kakve ti veze imaš sa tajnim službama? - To je sasvim druga priča. Reći ću samo da imam određene zasluge i da su obe zemlje zainteresovane da reše ovaj problem. Možda će cena biti pripajanje francuskoj kruni, ali verujem da si ti razumna princeza kojoj je dobrobit svog naroda iznad svega. - Nemaš pojma koliko bih to volela - suze su joj kliznule niz bele obraze. - Rado ću se odreći krune samo da mom narodu bude dobro. - Onda smo i to rešili. Sada me slušajte dobro...

~ 67 ~ Foxy


Zvoncica

IX Mesec dana kasnije, Stela je napokon bila na putu za Valensjen. Baš kao što je Aleksander obećao, tajne službe dveju zemalja su sve izvele elegantno i bez previše buke. Bazil Lekler i njegovi saradnici su bili iza rešetaka i čekalo ih je suđenje za izdaju zemlje. Njena majka je pošteđena, ali joj je zabranjen pristup dvoru. Samo je od Stele zavisila njena dalja sudbina. Stela nije imala nameru da bude gruba i tražila je da je smeste kod nekih rođaka u jednom malom selu. To će joj verovatno biti najveća kazna jer je kraljica navikla na život u raskoši, a tamo će biti daleko od takvog života. Možda tako i uspe da nauči šta su prave vrednosti u životu. Vojvodi od Saseksa, kao direktnom učesniku, kraljica je oduzela titulu i proteran je iz zemlje, bez mogućnosti povratka. Tu titulu je dobio Aleksander, njen spasilac i nacionalni heroj. Prišao joj je s leđa dok je stajala pored ograde parobroda. - Još samo malo i bićeš u svojoj zemlji. Čuo sam da je već u pristaništu organizovan počasni doček. Narod te voli Stela. Jedva čekaju da im se vratiš. - A ti? Voliš li me ti vojvodo? - upitala je i pomilovala ga po obrazu. - Mislim da sam ti dokazao svoju ljubav. Ne budi pohlepna - nasmejao se. - Pohlepna sam samo po tom pitanju. I nikada se neću zasititi tvoje ljubavi. Dokazao se jesi, ali mi odavno nisi pokazao koliko me ustvari voliš. - Bilo je teško provaliti na dvor kako bih to učinio. Poslednjih mesec dana su te čuvali bolje nego englesku kraljicu. Jedva sam uspeo da ukradem i onih nekoliko poljubaca. - Zato sam te i pozvala da pođeš sa mnom u Valensjen. U mom dvorcu neće biti tako teško da se viđamo. Radujem se što više neću biti princeza. Jedva čekam da odem u Pariz i predam vlast francuskom kralju. - Kako nećeš biti princeza? Kralj je rekao da titula ostaje. Jedino nećeš imati izvršnu vlast, ali ne brini. Sve je uređeno tako da građani Valensjena mogu mirno da nastave da žive od svog rada. Bar će tako biti u mojim fabrikama. - Na kraju si ipak dobio fabrike koje si želeo. Put do njih je bio trnovit, ali su tvoje.

~ 68 ~ Foxy


Zvoncica

- Ja uvek dobijem ono što želim. Ne znam kako to do sada nisi shvatila. Dužim ili kraćim putem, na kraju uvek stignem do cilja. Kada smo već kod toga, ti znaš da mi i dalje duguješ jedan odgovor. Sada te samo podsećam. Ne očekujem da mi ga daš dok se ne vratiš u Valensjen i ne rasčistiš prošlost. Do tada ću nastaviti da ti argumentujem zašto odgovor treba da bude pozitivan - namignuo joj je, a onda joj poljubio ručni zglob. Kao i uvek, sva je ustreptala od njegovog dodira. Poželela je da su sami na brodu i da mogu da vode ljubav tu, na palubi. To su, naravno, bila samo puka maštanja jer je oko njih bilo toliko čuvara koji su pratili svaki pokret. - Sigurno si svestan da ćeš mi platiti zbog izazivanja na javnom mestu. Ja sam samo jedna uzbuđena devojka, koja jedva čeka da ostane nasamo sa tobom, a ti mi ni malo ne pomažeš. Znaš da smo u nemogućim uslovima - prekorila ga je. - Ništa nije nemoguće. Ako si spremna za još malo avanture, dozvoli da te otpratim do tvoje kabine. Vreme ti je za popodnevni odmor. Kada su ušli u prostranu kabinu, Aleksander je obezbedio vrata i navukao teške zavese na prozore. - Nemamo puno vremena - rekao je dok joj je podizao suknju. - Već smo naučili da u ovakvim prilikama ne smemo biti glasni - poljubio je strasno. Stela mu je samo klimnula glavom i uzvratila mu poljubac. Toliko dugo je čekala da ga ponovo oseti u sebi da bi učinila bilo šta što zahteva od nje. Pomogla mu je da podigne sve podsuknje pre nego što je legla na veliki krevet i povukla ga sa sobom. Aleksander je samo raskopčao pantalone i spustio ih do kolena, a onda pronašao njenu vlažnu vrelinu i zaronio u nju. Ljubio je bez prestanka da ne bi slučajno ispustila neki zvuk, dok se pokretao u mahnitom ritmu. Osećaj je bio neverovatan. Ukradeni trenuci podsticali su uzbuđenje, a njena vrelina je pretila da ga sprži. Samo nekoliko minuta je bilo dovoljno da dostignu vrhunac. Stela je u agoniji grizla njegov kaput, dok je on, stisnute vilice tonuo u dubine ponora strasti. Čim su se malo sabrali, oboje su ustali i namestili odelo kao da se ništa nije dogodilo. Samo su njeni rumeni obrazi odavali strast koja je protutnjala kroz njihova tela. - Mogao si i ranije da mi pokažeš ovu prečicu do zadovoljstva. Ja maštam o noći koju ćemo imati samo za sebe, a ti sve vreme ćutiš - korila ga je dok mu je obasipala lice vrelim poljupcima.

~ 69 ~ Foxy


Zvoncica

- Ovo je bila samo prva pomoć. Jedan mali podsticaj zašto tvoja odluka treba da bude u moju korist - ugrizao joj je usnu. - Zveri jedna! Ti znaš kakav je moj odgovor! I on nije samo u tvoju korist, već u našu! I baš me briga što nisam ponovo čula tvoje pitanje! Volim te i želim da se udam za tebe. Želela sam to i onda kada sam te napustila. Hoću da budem samo tvoja, a ti samo moj. Verujem da sam prošla ovu golgotu da bih tebe našla i nikada te se neću odreći. - Mislim da će se narod Valensjena obradovati kada čuju da imaju još jedan razlog za slavlje. Možda neće biti srećni što ću te uskoro odvesti u Englesku, ali ne možemo im baš u svemu udovoljiti, zar ne? - Pošto znam da si trenutno ti njihov heroj, verujem da će smatrati pravednim da dobiješ mene kao nagradu. - Uz jednu malu ispravku. Najlepšu nagradu ikada - poljubio je strasno, a ona mu je uzvratila svom žestinom svojih osećanja.

KRAJ

~ 70 ~ Foxy


281872509 keri chin podanici strasti