Page 1

De Mierlose Krant Oplage 12.500 | 3e jaargang

Stiphout

Alverschool

Schooten

West

N270

N270

Vaarle

’t Hout

Berenbroek

Brandevoort

Bekelaar

Het Broek

Eindje

Luchen

Loeswijk

Mierlo

week 28 | 12 juli 2018

DE MEEST GELEZEN KRANT VAN MIERLO/MIERLO-HOUT/BRANDEVOORT. WEKELIJKS GRATIS HUIS-AAN-HUIS

2 • Open dag Tuinvereniging

• Tentoonstelling

12 23

10

7 • JaZZ met PiT

Een warme laatste groet en staande ovatie voor Ereburger Nellie Jacobs- Aarts

• Mierlo 'voetbaldorp'

24 14 • Zomerfeesten

Mierlose Krant op vakantie Ook de Mierlose Krant gaat op vakantie. In de weken 30-31 & 32 zal de krant niet verschijnen. Donderdag 16 augustus verschijnt weer de eerste editie na de zomervakantie. Wij wensen u een hele fijne vakantie toe.

Dé indoor carwash voor Mierlo! Europaweg 152 • Helmond Collseweg 22 • Nuenen ▲ Een indrukwekkend afscheid van mevrouw Nellie Jacobs- Aarts. (Foto Toon v.d. Eijnden).

Dinsdag 3 juli is de bevolking van Mierlo opgeschrikt door het vrij onverwachte overlijden van haar Ereburger mevrouw Nellie JacobsAarts. De plechtige uitvaartviering is op zaterdag 7 juli door velen bijgewoond in de parochiekerk van de Heilige Lucia te Mierlo. Voor de regio heeft mevrouw Jacobs-Aarts in een reeks van jaren veel en belangrijke regionale- en provinciale (bestuurs)functies vervuld. Lange tijd is zij raadslid en wethouder geweest van de gemeente Deurne. Gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant. Burgemeester in vijf gemeenten: Mierlo, Geldrop, Cranendonck, Drimmelen en tenslotte in Laarbeek. Grote waardering Voor haar grote betrokkenheid en inzet op sociaal, maatschappelijk en cultureel werk, alsmede in de zakelijk en ondernemende sector is zij door de gemeente Mierlo benoemd tot Ereburger van Mierlo. Verder is zij onderscheiden met de Eremedaille van de Gemeente Deurne. Tenslotte werd zij ook benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Met een warme laatste groet en een staande ovatie heeft de ge-

meenschap Mierlo, naaste familieleden en vele genodigden op een sobere, doch plechtige wijze eer en dank gebracht aan haar inwoonster en Ereburger van de Gemeente Mierlo, mevrouw Nellie Jacobs- Aarts. Het was het allerlaatste eerbetoon, dat de gemeenschap Mierlo bracht aan Nellie Jacobs-Aarts, de laatste burgemeester van de zelfstandige Gemeente Mierlo. Indrukwekkende eredienst Voorafgaande aan dit laatste eerbetoon heeft een indrukwekkende eredienst plaatsgevonden in de drukbezette kerk. Deze requiemdienst werd geleid door pastoor J. Kloeg en met veel verve opgeluisterd door het Parochieel Dameskoor Mierlo en het Parochieel Mannenkoor Mierlo, alsmede door de Harmonie Sint Lucia Mierlo en met het ingetogen pianospel van Martien Maas.

Everybody Appie

Spaar nu voor BINGO-zegels 2e toegangskaartje gratis op de leukste dagjes uit! 0492 769 015 Margrietstraat 47, 5731 BN Mierlo

Albertheijnmierlo

De aanwezigen in de kerk vormden een ware afspiegeling van het leven van Nellie Jacobs- Aarts; familie, vrienden en kennissen en afvaardigingen en personen van organisaties en verenigingen en individuelen. Verder hadden bestuurders en politici vanuit de Provincie Noord-Brabant, regio en gemeenten ook gehoor gegeven aan de uitnodiging om een laatste groet te brengen. Vanuit de beide leefwerelden van Nellie is zij hartverwarmend toegesproken. Allereerst door haar broer Peter Aarts, daarna namens de Gemeente Geldrop-Mierlo burgemeester B. Link. Beiden verwoordden op een heldere en integere manier waarvoor Nellie zich heeft ingezet. Het afscheid van een bijzonder en betrokken persoon zal ongetwijfeld bij alle aanwezigen lang in het geheugen gegrift staan en voor de (naaste) familie is het meer dan waarschijnlijk een grote troost. Een laatste groet Een overbezet kerkplein vol met mensen voor de Heilige Luciakerk in Mierlo maakt een diepe indruk naast de muzikale hommages van de plaatselijke harmonie. De plechtigheden werden in stijl afgesloten met het spelen van de ‘Last Post’, een muzikaal eerbetoon aan de dierbare overledene Nellie Jacobs- Aarts. Het dank-je-wel applaus vanuit een grote erehaag heeft bijgedragen aan een indrukwekkend afscheid van Nellie Jacobs- Aarts, een gedreven, vastberaden en innemend persoon, maar vooral sociaal. Lieve Nellie, hartelijk dank voor alles. Adieu.

Voor de verkoop van uw huis Voor uw taxatie Margrietstraat 76, Mierlo | Tel. 0492-664453 www.woonadviesmakelaardij.nl info@woonadviesmakelaardij.nl

500 gram

3.

49 PLUS Culinaire beenham

Naturel, honingmosterd of kaas spek Per 500 gram

5.99

Actieprijs per kilo 6.98

Van Doornmalen Mierlo


2

De Mierlose Krant

COLOFON

De Mierlose Krant verschijnt wekelijks in heel Mierlo, Mierlo-Hout en Brandevoort. En is een uitgave van

Kennedymars brengt velen op de been

Donderdag 12 juli 2018

WIST U...... ■ Werkzaamheden aan het spoor Eindhoven-Roermond Van maandag 16 tot en met dinsdagochtend 24 juli voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor op het traject Eindhoven-Roermond. Het gaat onder andere om vernieuwing van het spoor in weert. Er rijden in deze periode geen treinen. De NS zet bussen in. De extra reistijd is ongeveer 30 tot 45 minuten. Kijk voor meer informatie op www.ns.nl ■ Textielroute in het centrum van Geldrop krijgt handen en voeten Een tijdje terug onthulde voormalig wethouder Hoekman op de hoek bij de St. Brigidakerk in Geldrop de eerste van de acht zuilen van de textielroute. Deze prachtige route loopt straks langs acht belangrijke textiellocaties in Geldrop. De komende weken worden de andere zuilen geplaatst. Het is de bedoeling om de route begin september officieel te openen.

UITGEVERIJ

JEROEN VA N LIEROP Jeroen van Lierop 06 83 59 59 06 info@mierlosekrant.com Oplage 12.500 stuks Bezorgdag: donderdag Redactie Harrie van der Sanden, Vormgeving/DTP Ruud van Doorn, Fotografie Harrie van der Sanden, Inlevertijden Kopij/redactie: dinsdag tot 17.00 uur Advertenties: dinsdag tot 17.00 uur Familieberichten: Woensdag tot 10.00 uur Bezorgklachten Laat het ons weten via info@mierlosekrant.com of bel tijdens kantooruren 06 83 59 59 06 Aan de inhoud van De Mierlose Krant is alle mogelijke zorg besteed. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. De uitgever zal geen aansprakelijkheid aanvaarden. Niets uit deze uitgave mag op enigerlei wijze worden verveelvoudigd en/ of openbaar worden gemaakt.

Zaterdag 7 en zondag 8 juli heeft JOEK Someren het 56e Kennedymarsweekend in een vernieuwde stijl georganiseerd. Onder ideale omstandigheden en goed wandelweer heeft de burgemeester van Someren, mevrouw Dilia Blok, voor het eerste in haar nieuwe functie om acht uur zaterdagavond het startschot gegeven van de Kennedymars Someren. Het blijven 80 kilometers De route en het tijdstip van de officiële start van de Kennedymars Someren was dit jaar voor het eerst anders. De officiële start was om 20.00 uur. Verder heeft de organisatie gehoor gegeven aan het verzoek om een andere route uit te zetten. De nieuwe route gaat niet meer door Heusden en Geldrop. De wandelaars zijn vanuit Someren naar Asten, Ommel, Vlierden, Deurne, Helmond, Brandevoort, Mierlo en Lierop weer richting Someren gelopen. Velen gaan de uitdaging aan 1.754 Wandelaars hebben zaterdagavond de uitdaging aangegaan om de 80 kilometer binnen de toegestane tijd van twintig uur te overbruggen. Net geen 1.300 wandelaars hebben de tocht uitgelopen. Aan de finish zijn er veel complimenten te horen over de nieuwe route en de goede organisatie. Ook een stevige delegatie uit Mierlo, Mierlo-Hout en Brandevoort zijn de uitdaging aangegaan. De lopers hebben in de laatste kilometers veel ondersteuning van de inwoners aan het traject ontvangen. ‘Het zijn en blijven toch tachtig kilometers, die je moet zien te overbruggen. Of je nu snel of langzaam loopt, dat maakt warempel niet veel uit’.

Omwonenden, toeschouwers en de Kennedymarslopers hebben er samen weer een groot feest van gemaakt. Ook kregen de vrijwilligers bij de controle posten veel reacties op hun toewijding en enthousiasme. In een adem zijn ook genoemd de plaatselijke initiatiefnemers, die voor een gezellige en onderhoudende doorkomst hebben zorggedragen. 2151 jonge wandelaars nemen deel aan 47e Mini Kennedymars De Mini Kennedymars ging dit jaar een uur eerder van start. Op zaterdagmiddag om 12.00 uur vertrokken 2.151 lopertjes, ouders en begeleiders voor hun tocht van 8 kilometer. Het thema van dit jaar was ‘Diep in de zee’. De binnenpraters Marcel Looijmans en Ruud Meeuws ontvingen de lopertjes in zwembroek en met duikbril bij de finish. Daar kregen alle deelnemers hun welverdiende medaille.

■ Bloem & Tuin 25e editie Kronkelige bospaden, groene tuinen, geurende bloemen, zoemende beestjes en mooie open plekken vormen het prachtige decor van het evenement; Bloem & Tuin aan de grens van Mierlo en Nuenen. Op Landgoed Gulberg ingang Nuenen viert Bloem & Tuin zijn 25ste editie van vrijdag 13 juli t/m zondag 22 juli 2018. (www.bloementuin.nl) ■ Straatverlichting eerder of later aan en uit U kunt aan de straatverlichting merken dat Enexis Netbeheer werkt aan het elektriciteitsnet. De straatverlichting in de ene wijk of straat kan wat eerder aan gaan dan in de andere wijk of straat. Normaal gesproken gaat alle verlichting tegelijk aan. ■ Mierlose Tuin Vereniging houdt open dag De Mierlose Tuin Vereniging organiseert traditioneel op de laatste zaterdag van augustus haar jaarlijkse opendag. Iedereen is van harte welkom van 11.00 tot 16.00 uur op de Oudvenseweg in Mierlo (t.o. tandarts Prinsen). ■ SV Brandevoort 1 ontvangt Helmond Sport Het vaandelteam van SV Brandevoort speelt op 14 juli een vriendschappelijke wedstrijd tegen Helmond Sport. De wedstrijd wordt gepeeld om 16.00 uur. De kaartjes kosten € 5,00 per persoon en kun je in de kantine kopen of op de dag van de wedstrijd aan de poort.

Mierlose Tuinvereniging houdt open dag

Na binnenkomst vermaakten de kinderen zich prima op het Wilhelminaplein. Met een haaienspringkussen, een beach slide springkussen en een surfsimulator was het tot 16.00 uur een gezellige drukte. Volgend jaar is de 57e Kennedymars op 6 en 7 juli 2019.

Traditioneel houdt de Mierlose Tuinvereniging op de laatste zaterdag van augustus weer haar open dag. Dit jaar is dat op 25 augustus in Mierlo (nabij de brug over het Eindhovens Kanaal) aan de Oudvenseweg. Kijken, ruiken, eten en drinken. Deze belevingen kun je ervaren als je de Mierlose Tuinvereniging met een bezoekje vereert. Wat vandaag nog nieuw is, morgen alweer oud. In de huidige maatschappij draait alles om economische winst. Denk daarbij ook aan de wegwerp cultuur, die is ontstaan. 'Repareren doet men niet meer. In de container ermee en nieuw

kopen.' We kennen allemaal de “plastic soep” die in de ons omliggende meren en zeeën aan het toenemen is'.. Hebt u daar ook beetje genoeg van kom dan eens naar de open dag . Ervaar de rust en ontdek de eenvoud. Als je maar lang genoeg gewoon blijft, word je vanzelf bijzonder. Iedereen is van harte welkom op deze open dag. van de Mierlose Tuinvereniging

OUD PAPIER OPHALEN 9 jul 16 juli 16 juli 17 juli 23 juli 30 juli 30 juli 31 juli 6 aug. 13 aug. 13 aug. 14 aug.

Route A1 Route B1 Route B2 Route C2 Route C1 Route D1 Route D2 Route A2 Route A1 Route B1 Route B2 Route C2

Vertrek: Verheugtstr./Santheuvel Vertrek: Kerkplein Vertrek: Kerkakkers/Kerkstraat Vertrek: Eikendreef Vertrek: Dorpsstraat/Vesperstraat Vertrek: Burg. v. Kuijkstr/van Rodestr. Vertrek: V. Busselstr./ Santheuvel Vertrek: Dorpsstraat/Vesperstraat Vertrek: Verheugtstr./Santheuvel Vertrek: Kerkplein Vertrek: Kerkstraat/Kerkakkers Vertrek: Eikendreef

Door: Harmonie-MTTV-DHB Door: Mifano-Vriendschap Door: Harmonie-MTTV-DHB Door: Vriendschap-Harmonie-MTTV Door: DHB-Mifano-Vriendschap Door: Harmonie-MTTV Door: DHB-Mifano-Vrienschap Door: Harmonie-MTTV-DHB Door: Mifano-Vriendschap-Harmonie Door: MTTV-DHB Door: Mifano-Vriendschap-Harmonie Door: Vriendschap-DHB-Mifano

Ook verkoop van:

Rolluiken, Horren & Frans van Asten Hordeuren en Screens ROLLUIKEN Noorddijk 1 OOK 5705 CXREPARATIE Helmond Tel. 0492-512377 Mob. 06-53754231

E-mail: info@zonweringsreparateur.nl www.zonweringsreparateur.nl Noorddijk 1 5705 CX Helmond Tel. 0492-512377 Mob. 06-53754231 E-mail: info@zonweringsreparateur.nl www.zonweringsreparateur.nl


3

De Mierlose Krant

Donderdag 12 juli 2018

1 minuut gratis winkelen bij Intertoys Mierlo

ELKE DAG GEOPEND VANAF 07.30u ELKE WOENSDAG = BROODDAG

ELKE WEEK

5e BROOD GRATIS HELE & HALVE BRODEN

ELKE WOENSDAG & DONDERDAG

ELKE WEEK

GEBAKJES 2 VOOR € 3,LUXE ABRIKOZENVLAAI

ABRIKOZEN SCHUIM

baguette van de week

baguette huisgemaakte grillworst per stuk

In verband met het 40 jarig jubileum van Intertoys Mierlo zijn er dit jaar allerlei leuke activiteiten en acties. Een daarvan was een geweldige LEGO bouwwedstrijd tijdens het Muziekfeest daar op het Molenplein welke plaatsvond op vrijdag 22 juni jl. Tijdens deze Lego bouwwedstrijd heeft Mads Verhofstadt uit Helmond gewonnen. De hoofdprijs was 1 minuut gratis winkelen bij de Intertoys in Mierlo. En dat wilde natuurlijk iedereen!

Afgelopen week heeft Mads 1 minuut gratis mogen winkelen en heeft hij super veel leuke cadeaus uitgekozen.Het gehele team Intertoys Mierlo feliciteert Mads nogmaals met zijn gewonnen prijs!

Ontdek de geheimen van het Leenderbos

In de zomervakantie organiseert Staatsbosbeheer in het Leenderbos een aantal unieke wandeltochten waarbij je met de boswachter op de mooiste plekken komt. Altijd al meer te weten willen komen over dit gebied? Ga dan mee op ontdekking.

Ga met de boswachter van Staatsbosbeheer op pad en proef de unieke sfeer van het Leenderbos. Kijk, voel, proef en ervaar de natuur tijdens deze excursie die geschikt is voor jong en oud. Misschien stuit je onderweg op een dassenburcht of sta je ineens oog in oog met een ree. De excursies vinden plaats op 18 en 28 juli, en 1, 11, 15 en 29 augustus. We starten vanaf het kampeerterrein in het Leenderbos.

maaltijd van de week

Voor Mads kwam uiteraard een droom uit, want ieder kind zou graag 1 minuut gratis willen winkelen bij de Intertoys en dan zelf kunnen kiezen wat je allemaal wilt hebben.

minuten naar het kampeerterrein. Kosten: € 5,00 volwassenen, € 2,50 kinderen t/m 12 jaar, €10,00 gezinstarief. Boeken: Reserveer je plek door een sms naar de boswachter: 06 - 23 86 87 97. Ter plekke aansluiten kan ook maar let op: vol=vol. Meer info: www.staatsbosbeheer.nl/ ontdekleenderbos

Tips: Kleed je op het weer, trek stevige schoenen aan, en neem een verrekijker en/of camera mee. Kijk voor meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl/ontdekleenderbos. Datum en tijd 18 en 28 juli, en 1, 11, 15 en 29 augustus; 19.00-21.00u Startpunt: Strijperpad 3, Leende. Op het Kampeerterrein Leenderbos, bij de kampvuurplaats. Parkeren: Strijperpad, Leende. Direct aan de Valkenswaardsweg N396. Loop vervolgens in 5 RESTAURANT

JULI 2018

DENHEUVEL 3 GANGEN

VAKANTIE MENU

4 95

500 gram

vleeswarenkoopje

13,-

VRIJDAG 13 & ZATERDAG 14 JULI 2018

ABRIKOZEN SCHUIM

10 PERSONEN

ambachtelijke rauwe ham 150 gr halen 100gr betalen

BAKKERIJ

DE MOLEN MARGRIETSTRAAT 118 | 5731 BX MIERLO TEL. 0492 - 430187 WWW.BAKKERIJDEMOLEN.NL

Wij belonen loyaliteit!

MA & DI: 07.30 - 13.00 UUR WO T/M VR: 07.30 - 18.00 UUR ZATERDAG: 07.30 - 15.00 UUR

Special

RIB roast

100 gram

1 65

Keurslagerkoopje

Duitse biefstuk

4 stuks

7 95

Jos van Baars, Keurslager Margrietstraat 57 5731BN Mierlo 0492664749 info@vanbaarsmierlo.keurslager.nl www.josvanbaars.nl/

Jumbo hoofdstraat in helmond wordt in volledig nieuw jasje gestoken Op woensdag 18 juli verwelkomt jumbo haar klanten tijdens feestelijke heropening De Jumbo winkel aan Hoofdstraat 168 in Helmond krijgt een compleet nieuw uiterlijk. Klanten profiteren hier straks van nog meer keuze uit een gevarieerd assortiment, zoals ter plekke vers bereide pizza’s. De indeling van de winkel wordt ruimer en overzichtelijker, waardoor klanten er nog gemakkelijker hun weg kunnen vinden. De winkel sluit op dinsdag 3 juli tijdelijk haar deuren. Vanaf woensdag 18 juli kunnen inwoners van Helmond en omgeving weer terecht in de volledig vernieuwde Jumbo winkel. Jumbo laat dit bijzondere moment niet onopgemerkt voorbijgaan en verwelkomt haar klanten met een feestelijke opening om 9.00 uur. Ter ere van de opening verrast Jumbo de eerste 150 bezoekers met een mooie bos bloemen. Bovendien ontvangen alle klanten die voor een bedrag van 25 euro of meer boodschappen doen een ambachtelijke appeltaart (geldig t/m 22 juli). Filiaalmanager Rogier Ermen vertelt: “De nieuwe winkel wordt prachtig! Ons winkelteam is er helemaal klaar voor om onze klanten opnieuw te verwelkomen in een sfeervolle en overzichtelijke winkelomgeving.”

Nog meer vers In de nieuwe winkel is er nog meer aandacht voor verse producten die ter plekke worden bereid. Zo bereiden medewerkers verse pizza’s die klanten thuis af kunnen bakken. Bovendien halen klanten hun hart op bij het versplein, waar zij volop keuze hebben uit een ruim aanbod dagverse producten, zoals groenten, fruit, vleeswaren, brood en (buitenlandse) kazen. Daarnaast kunnen klanten op de visafdeling zelf een bakje met verschillende soorten diepgevroren vis samenstellen, zoals gamba’s en wilde zalm. Ook komt er een eigen slijterij in de winkel. Tevens beschikt

de winkel straks over zelfscankassa’s, waarmee klanten hun boodschappen zelf kunnen scannen. Bij de speciale zelfscankassa kunnen zij bij een caissière in een handomdraai afrekenen. Altijd een stapje verder Frits van Eerd, CEO van Jumbo, kijkt samen met alle Jumbo collega’s uit naar de heropening van de winkel: “We zijn er trots op dat we dankzij de verbouwing onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. We streven naar 100 procent klanttevredenheid op basis van onze succesvolle Jumbo formule: de laagste prijs, het grootste assortiment en de beste service Deze ambitie kunnen we alleen waarmaken met het enthousiasme, de vakkundigheid en de inzet van onze medewerkers.” Tijdens de verbouwing kunnen klanten terecht bij de Jumbo winkels aan de Huiskensstraat 2 en Dorpsstraat 58D in Helmond.

WASMACHINE STUK? Bel onze technische dienst

14,50

Soep, hoofdgerecht & nagerecht TEGEN INLEVERING VAN DEZE BON MENU VOOR

huisgemaakte lasagne

325

0492-539405

12,50

Maximaal 4 personen per bon, geldig tot 01/09/2018

HEUVEL 2 - 5731 AM MIERLO - 0492-661258 - WWW.DENHEUVEL.NL - INFO@DENHEUVEL.NL

Hoofdstraat 105 5706 AK Helmond Tel 0492 539405 Kanaalstraat 4B 5700 EH Someren Tel 0493 539405 info@woutvanvlerken.nl www.electroworldwoutvanvlerken.nl


4 ZORG EN HULP Centraal Alarmnummer Het centraal alarmnummer voor spoedeisendende zaken 1 1 2. Pastorie Parochie H. Lucia Mierlo, telefoon 0492-661215 Heer van Scherpenzeelweg 18, 5731 EW Mierlo. Parochiekerk van St. Lucia, telefoon 0492-522930 Hoofdstraat 157, 5709 AL Helmond. POLITIE GELDROP-MIERLO BUREAU GELDROP Laan der vier Heemskinderen 15, 5664 TH Geldrop. Openingstijden bureau: Maandag t/m vrijdag: 9.00-17.00 u. Zaterdag: 10-16.00 uur; Zondag gesloten. Algemeen alarmnummer: 1-1-2 Apotheek In weekenden/feestdagen kunt u terecht bij de Dienstapotheek Peelland gevestigd naast de Centrale Huisartsenpost in het Elkerliek Ziekenhuis te Helmond. Telefoon 0492-432906. Huisartsencentrum Mierlo Het Huisartsencentrum is gevestigd aan de Heer van Scherpenzeelweg 11 in Mierlo, telefoon 0492-504300. Het centrum is geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Verdere informatie kunt u vinden op www.huisartsencentrummierlo.nl Bij spoedgevallen overdag belt u onze spoedlijn: 0492-504304. Bij acute situaties buiten kantooruren en in het weekend belt u de Centrale Huisartsenpost telefoon: 0900 8861. Tandartsen Alleen voor zeer dringende gevallen die niet kunnen wachten tot na het weekend. Algemeen telefoonnummer dienstdoende tandarts 06 22094316. Verloskundigen Mierlo Verloskundigenpraktijk Madelon Janssen en Tea Bijlsma. Burg. Termeerstraat 29A, Mierlo. Telefoon 06 51249350. Klusjesdienst Tel.: 663436 Ouderenadviseurs/cliëntondersteuning “Senioren in Geldrop en Mierlo kunnen voor vragen en advies de vrijwillige ouderenadviseurs of cliëntondersteuners bereiken via telefoonnummer 06-13946383”. Privazorg Eindhoven-Helmond Voor informatie over persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding, nachtzorg, terminale zorg en 24-uurs zorg, kunt u terecht bij Privazorg Eindhoven-Helmond, Marktstraat 28a in Mierlo. Telefoon: 0492-381138. info@privazorgeindhovenhelmond.nl www.privazorgeindhovenhelmond.nl Savant Zorg Voor informatie voor huishoudelijke verzorging, verpleging, alarmering, acute zorgvragen, eetpunt, maaltijden aan huis, verzorgingshuiszorg, dagopvang, tijde-lijke verblijf, logeerzorg kunt u zich wenden tot Zorgcentrum Hof van Bethanië aan de Heer van Scherpenzeelweg in Mierlo, telefoon voor zorgcentrale, 0492-572000 of Hof van Bethanië, telefoon 0492-502000. De Zorgboog Voor informatie over o.a. thuiszorg, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, dieetadvisering tel. 0900-8998636 of www.zorgboog.nl. Kruiswerk: MierloGeldrop-Someren: Gezondheidscentrum ‘Het Wijkgebouw’ Kerkstraat 6, Someren. Consultatiebureau Mierlo: Van Scherpenzeelweg 1, Mierlo. Kruiswerk: Mierlo-Hout en Brandevoort: Gezondheidscentrum Brandevoort, De Plaetse 88 Helmond. Voor uitleen/ verhuur/verkoop hulpmiddelen en verpleegartikelen: Thuiszorgwinkel, Kanaaldijk NO 18 Helmond. 0492-348782. Ziekenfonds taxi Bergerhof taxi Helmond voor al uw ziekenfonds ritten. Tel. 0492-477777 Dierenartsen Dier en Dokter is gevestigd aan de Geldropseweg 8a 5731 SG Mierlo, telefoon 0492-599559. Verder aan de Boerhaavelaan 66, 5707 SL Helmond, tel. 0492-540953. Buiten de openingstijden is Dier en Dokter altijd telefonisch te bereiken op telefoonnummer: 0492-599559. U hoort dan welke dierenarts van Dier en Dokter er dienst heeft voor spoedgevallen. Geen spoed - wel politie: Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) Faxnummer bureau Geldrop: 040-2331199 Digitaal contact: www.politiegeldrop.nl Meld misdaad anoniem: 0800-7000

De Mierlose Krant

Donderdag 12 juli 2018

Brabantse spreuk.

Het bitterste in ons verdriet van vandaag is de herinnering aan onze vreugde van gisteren. BRABANTSE SPREUKEN

OOGCONTACT De Mierlose Krant Wie is deze persoon?

Sudoku 3

2

5 7

Prijswinnaar:

Ad van Dijk

Elly de Wit

SNOEP SNOEP CADEAU CADEAU

Mede mogelijk gemaakt door:

Wilhelminastraat 91 | 5731 EN | MIERLO | 0492 66 20 84

6

9

9

Oplossing:

2

8 9

Stuur uw oplossing voor a.s. maandag 12.00u naar info@mierlosekrant.com onder vermelding van Oogcontact. Doe mee en maak kans op een snoepcadeaukaart t.w.v. 5 euro.

8

4

3

6

7 9

6 4

2

1

1 2 4

8

Vakantie Ik loop door de verstilde legen straten, Er is hier verder niemand op de been. Ik heb de hele stad voor mij alleen, Want ieder heeft zijn eigen stek verlaten. Alleen nog op het strand en op Schiphol Weerklinkt de leuze: Nederland is vol.

Mierlo van toen…”

Uit de verzameling van Jos van der Vleuten wordt een selectie gedaan voor de rubriek ‘Mierlo van toen…”

Herkent u een van deze personen of weet u waar deze foto gemaakt is. Reacties kunnen per e-mail verzonden worden naar josvandervleuten@gmail.com

Door: Jos van der Vleuten


5

De Mierlose Krant

Donderdag 12 juli 2018

Kersje

Lima Dakwerken Platte daken-pannen daken-schoorstenen-lood & zinkwerk Gratis dakinspectie. Tel:06-53415062 E: lima@mierlo.nu

Kersjes opgeven? info@mierlosekrant.com

Te koop/Te huur Perfect Print Mierlo levert en bedrukt al uw textiel, sport- en werkkleding. Ook voor verenigingen en particulieren. Kom eens langs en laat u overtuigen. Industrieweg 46 Mierlo. www.perfectprintmierlo.nl Onderhoud CV ketel Van Heugten Service en Onderhoud. Ambachtweg 16 Mierlo Tel: 0492-664345 Parketvloer stofvrij schuren en lakken. Bel of mail voor een vrijblijvende offerte: 06-53457369 - info@uniqueparket.nl.

- Boodschappen en begeleidingsdienst, ook maatje (Adje de Putter) telefoon: 0492-662003 Zonne-energie, warmtepompen. Van Heugten Service en Onderhoud. Ambachtweg 16 Mierlo Tel: 0492-664345

De voordeligste nieuwe en gebruikte autobanden. Bel Rob Teller 06 – 55512693 voor een vrijblijvende offerte. M&M: Het adres voor tuinaanleg, onderhoud en snoeiwerk. Tevens grondwerken, minigraver verhuur en bestratingen. Info: 06-30428864

Cv ketel vernieuwen tegen een aantrekkelijke prijs. Van Heugten Service en Onderhoud. Ambachtweg 16 Mierlo Tel: 0492-664345 TEGELCENTRUM MIERLO Zeer ruim assortiment Tegels voor binnen en buiten Grind en split Wandbekleding en mozaïek Snelle levering en scherpe prijzen Ambachtweg 16 Mierlo

Voor al uw schilderwerk, texen en het leggen van laminaat. Vakkundig en betaalbaar. Gratis prijsopgave. Tel.: 06-81881966

UitvaartzorgvandeKerkhof Uw wensen centraal. Ook met een verzekering bij o.a Dela, Monuta, Yarden.

Lokaal Vertrouwd Persoonlijk 0492 - 780 660 (24u) | www.uvdk.nl

TRAINING EN COACHING Meer ontspanning en contact met je gevoel, meer zelfvertrouwen, voldoening uit je leven halen, een fijnere relatie met jezelf en anderen? www.precieszoalsjebent.nl tel. 0492 – 78 51 78 Veel verzekeraars vergoeden de behandeling.

De Mierlose Krant BEZORGER GEVRAAGD VOOR

MIERLO Wijk 1:

Damenstraat - Munnikenakker Bijlakker - Dorenbos - Hulsbos Dickbierweg - Cruijsberg - Sester Jutland - Belenberg Wijk 2:

Kerkstraat - Alexanderstraat Margrietstraat - Christinastraat Vesperstraat Voor inlichtingen: info@mierlosekrant.com 06- 83595906

De Greef Parketvloeren, de specialist in traditioneel parket. Tevens traprenovatie. Marshallstraat 18a Helmond, bel voor een afspraak 0654684560 of bezoek onze website www.degreefparketvloeren.nl Tientjes menu’s bij Taverna Nikos op woensdag, donderdag en vrijdag. Op deze dagen zijn bepaalde gerechten voor € 10,-. Keuze uit 10 verschillende gerechten met o.a. gyros met een stukje vlees (souflaki, sousouki, spare-rib of bijv. bifteki), kipfilet, kalamaria, pastitio met gehakt of vegetarisch (soort spaghettitaart) of vegetarische gerechtjes. Dorpsstraat 71. Tel: 664968

FAMILIEBERICHTEN Geniet van de kleine dingen. Doortje

Na een rijk en voltooid leven nemen wij afscheid van ons moeder en lieve oma

Doortje van Vlerken echtgenote van

Ervaren kapster aan huis of thuis met 20 jaar ervaring. Dames, heren en kinderen. Voor kleuren, föhnen en watergolven kunt u mij altijd bellen! tel. 536368 of 06-45235711.

- Een nieuwe badkamer en/of toilet Van Heugten Service en Onderhoud. Ambachtweg 16 Mierlo Tel: 0492664345 Smoking HUREN? Bel 0492-660935 of kijk op www.i-smoking.nl

Thieu van Mierlo † Ze overleed in de leeftijd van 88 jaar. Mierlo: Marijke en Gerard Goossens - van Mierlo Mierlo: Marjan en René van Strijp - van Mierlo Mierlo: Marcel en Manja van Mierlo - van Laanen kleinkinderen en achterkleinkind

Roze lintje Borstkankervereniging Nederland:

10 juli 2018 Aardborstweg 16 5731 PS Mierlo

De Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft het St. Anna Ziekenhuis dit jaar opnieuw het roze lintje toegekend. Het ziekenhuis voldoet aan alle criteria die BVN stelt. In de regio is bij het Anna bovendien de wachttijd van diagnose tot operatie het kortst. 93 procent van de patiënten heeft een wachttijd van maximaal 5 weken. Dit is wat het ziekenhuis ook nadrukkelijk nastreeft.

De uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 14 juli a.s. om 13.00 uur in de H. Luciakerk aan de Pastoor de Winterstraat te Mierlo. Op een later moment begeleiden we haar in familiekring naar het crematorium.

De toekenning van het roze lintje is deels gebaseerd op de uitkomsten van een patiëntenervaringsonderzoek waaraan 81 ziekenhuizen deelnamen. Uit dat onderzoek komt naar voren dat het Anna hoog scoort op patiëntenparticipatie. Dit houdt in dat patiënten zeer tevreden zijn over de wijze waarop zij in overleg met hun arts uiteindelijk samen beslissen over hun behandeling. Het Anna kreeg hiervoor drie sterren toebedeeld en dat is de hoogste score in de regio. Wanneer arts en patiënt in gesprek gaan en gezamenlijk beslissen over de te volgen behandeling, staan drie vragen van de patiënt centraal: ‘Welke opties heb ik, wat betekent dit in mijn situatie en welke alternatieven heb ik?’

DANKBETUIGING

Aanbevelen aan anderen Op de vraag uit het onderzoek: ‘Zou u het Anna aanbevelen aan anderen?’ scoorde het Anna eveneens goed. Ze eindigde op de 7e plaats (uit 81) wanneer deze vraag aan patiënten heel kort na de operatie werd gesteld en op de 13e plaats bij beantwoording van dezelfde vraag door patiënten een jaar na operatie. Patiëntgerichte borstkankerzorg Het roze lintje staat voor patiëntgerichte borstkankerzorg. De criteria zijn onder meer tot stand gekomen op basis van wat patiënten zelf onder optimale zorg verstaan. Voor de kwaliteitsnormen wordt onder andere gekeken naar de samenstelling van het ‘mammateam’ dat de patiënt behandelt (waaronder gecertificeerde chirurgen, gespecialiseerd verpleegkundigen en internistoncologen), het bespreken van de patiënt in een multidisciplinair team vóór de behandeling en na de operatie, volumes (hoeveel operaties doet het ziekenhuis) en naar volledigheid van de verslaglegging. Kijk voor meer informatie over het roze lintje en de criteria op www.monitorborstkankerzorg.nl.

Iedereen die zich betrokken voelt, is van harte welkom.

Voor uw medeleven tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn lieve vrouw, smam en oma

Nellie Jacobs-Aarts willen wij u heel hartelijk bedanken. André Kinderen en kleinkinderen Mierlo, juli 2018

Madelon Janssen | Tea Bijlsma

● Flexibele (echo)spreekuren ● Kleinschalige praktijk met 2 ervaren verloskundigen/echoscopisten ● Kinderwensspreekuur ● Begeleiding van thuis- en poliklinische bevallingen LOCATIE MIERLO Burgemeester Termeerstraat 29A Mierlo T 06-51249350 LOCATIE GELDROP Laan der Vier Heemskinderen 7 Geldrop


6

De Mierlose Krant

Donderdag 12 juli 2018

Samen sterk tegen woninginbraken De zomerperiode staat voor de deur. Voor veel mensen een fijne tijd waarin ze een vakantie of dagjes uit gepland hebben. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan. Helaas gaan zij niet op vakantie, zo blijkt ieder jaar maar weer. De gemeente heeft een boarding pass, of te wel instapkaart, ontwikkeld voor vakantiegangers. Deze is verkrijgbaar op het gemeentehuis en te vinden op de www.geldropmierlo.nl Wekelijkse tips Met wekelijkse tips wil de Gemeente Geldrop-Mierlo in de zomerperiode u er dan ook extra op alert maken uw woning veilig achter te laten, in de hoop een eventuele woninginbraak te voorkomen. De woningen van vakantiegangers zijn namelijk een zeer eenvoudig doelwit en laten vaak duidelijk zien dat er voor een langere periode niemand thuis is. Door uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en nooit een lampje aan, is het voor inbrekers vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn. Gelegenheidsinbrekers grijpen hun kans tijdens de zomerperiode. Daarnaast staan tijdens de zomerperiode vaker ramen of deuren open, waardoor een insluiping zo is gebeurd.

De Peuterspeelzaal De Wonderwereld ging met de huifkar op pad De peuters van de Wonderwereld zijn in hun laatste schoolweek met de huifkar door Mierlo gereden. Dit om het schooljaar op een leuke manier af te sluiten voor de kinderen. De komst van de huifkar was erg indrukwekkend, de grote paarden met alle toeters en bellen. Het instappen was een hele onderne-

ming. Tijdens de rit hadden ze veel bekijks en volop gezwaaid. Na een uurtje rijden, zwaaien en zingen reden ze richting de peuterspeelzaal en aar kreeg iedereen nog een ijsje. Deze smaakten heerlijk vooral met het warme, zonnige weer. Al snel was het tijd om naar huis te gaan, nog 2 dagen en dan is het vakantie.

Vakantiesluiting

Geldrop-Mierlo moeten veilig wonen en zich veilig voelen. De gemeente en politie werken nauw samen om het aantal woninginbraken te verminderen maar hebben daarbij ook uw hulp nodig. Het loont om uw huis veilig achter te laten. Ziet u een verdachte situatie? Bel dan 1-1-2! Ook u kunt een steentje bijdragen om een inbraak te voorkomen. U kent uw wijk het beste! Als u denkt dat er iets niet in orde is, dan is dat ook meestal

zo. Ziet u verdachte personen in uw buurt, mensen die niet in uw buurt thuishoren en veel aandacht hebben voor woningen in de buurt of op de uitkijk lijken te staan... bel dan direct de politie via 1-1-2. Om de politie zo goed mogelijk van informatie te voorzien, let op: • hoe de verdachte persoon eruit ziet, zoals kleding; • in welke richting de verdachte persoon vertrekt; • noteer merk, kleur en kenteken van het eventuele vervoermiddel. Door uw melding kan de politie snel ter plaatse zijn en de inbrekers oppakken.

Gelukkig neemt het aantal woninginbraken in onze gemeente jaarlijks af. Maar dit betekent niet dat de aanpak van woninginbraken geen prioriteit meer heeft bij ons en de politie. Elke woninginbraak of een poging tot inbraak is er één te veel. De emotionele schade na een inbraak is enorm. Inwoners in

SUMMER DEAL 10% KORTING* huis een Wij maken van uw

thuis!

Wegens vakantie zijn wij gesloten van 21 juli t/m 14 augustus

*Op door ons geconfectioneerde gordijnen, vitrages en/of systemen!

Wij wensen iedereen een prettige vakantie Schoenmakerij en Sleutelservice

JOS VERSCHUREN

Tot ziens in Winkelcentrum Molenpassage Margrietstraat 120, 5731 BX Mierlo Telefoon 0492 - 66 51 19 jverschuren@onsbrabantnet.nl Een gecertificeerd Meester Schoenmaker Schoenmakers Gilde voor Kwaliteitsgarantie

Advies op maat

Deelen Stoffen en Gordijnen Houtse Parallelweg 83 5706 AD - Helmond Tel. 0492 - 547023 info@deelenstoffen.nl

Meet service

Monteer service

Het Goedkope Huis Maaspoort 58 6001 BR - Weert Tel. 0495 - 533552 info@hetgoedkopehuis.nl

Showroom

Let op houdt rekening met bouwvaksluiting 21 jul t/m 13 aug


7

De Mierlose Krant

Donderdag 12 juli 2018

Tentoonstelling schilderclub Hof van Bethanië Anita van Oosten schildert al drie jaar, met veel plezier. Ze heeft een romantische stijl van schilderen, wat in haar landschappen duidelijk terugkomt. Ze houdt erg van kleurrijke buitenlevens. ,,Vroeger gunde ik mezelf tijd niet de tijd om creatief bezig te zijn. Die tijd heeft ze nu wel en daar geniet ik optimaal van.”

Op de Schilder club ontdekte Nelly hoe fijn het is om creatief bezig te zijn. Ze kijkt erg uit naar de donderdagochtend, de dag waarop de schilders bij elkaar komen. Nelly is allround; ze schildert mensen, dieren en landschappen. Herman Hulshof schildert ook wekelijks met veel plezier. Figuratief of abstract, het maakt Herman

De Schilderclub van Hof van Bethanië verzorgde op donderdag 5 juli een schilderworkshop. Bewoners en vrijwilligers lieten zien hoeveel plezier het schilderen geeft. De schildersspullen en iets lekkers stonden voor geïnteresseerden klaar. De schilderclub van Hof van Bethanië komt iedere donderdagochtend van 09.30 tot ca. 12.00 uur bij elkaar. De schilderspulletjes staan dan klaar en de vrijwilligers helpen de bewoners waar nodig met schilderen, maken een praatje en regelen een kopje koffie.

,,Je hoeft niet creatief te zijn, het schilderen is een dagactiviteit waarbij gezelligheid en ontspanning in een ongedwongen sfeer centraal staat”, leggen de vrijwilligers uit. ,,We zijn er om elkaar te inspireren, aan te moedigen en elkaars werk te waarderen, maar gezelligheid vinden we het be-

Nadia Spoormakers schildert nog niet zo heel lang bij de Schilderclub, maar deze altijd opgewekte dame heeft er ontzettend veel plezier in. ,,Op dit moment maak ik een kleurige bloem, maar normaliter maak ik abstracte schilderijen vol kleur.” Fouten maken vindt Nadia niet erg. “Want van fouten leer je. Ik schilder er gewoon overheen.”

AALSTERWEG 134 C • EINDHOVEN 040-7820849 • INFO@HEUVEL.NL

UW HUIS TE KOOP? Leeuwerik 38

VERKOCHT

Interesse of wil je meer weten over de Schilderclub van Hof van Bethanië? Neem gerust eens vrijblijvend contact op met ons via Keete Jansma, tel. 0492-502074 of Vera Kersjes, tel. 0492-502017.

langrijkst.” Dit geldt zowel voor de vrijwilliger als de schilder.

HOOFDSTRAAT 155 • HELMOND 0492 - 661 884 • INFO@HEUVEL.NL

TE KOOP

niet uit. ,Ik gebruik meestal felle kleuren in mijn landschappen of portretten en geef eigen draai aan ieder schilderij. De Schilder club vind ik een gezellige groep creatievelingen.” Op donderdag 5 juli lieten zij zien hoe leuk schilderen is en hoe mooi het is hoe ieder op zijn eigen manier bezig is. De tentoonstelling werd voor de start van de workshop officieel geopend. De komende weken zijn de schilderijen in het atrium van Hof van Bethanie te bewonderen.

op zoe5k ndParnassiasingel Wij zijn dringe in on gen in uw naar nieuwe w ntoor met ka wijk. Als groot erk hebben een breed netw or u in het vo wij de kopers egt u uw vizier! Overwe n? Neem ope 476 woning te verk Rivierensingel met ons op eens contact lijvende voor een vrijb profiteer g én waardebepalin nbieding* a a ze van on

TE KOOP

Neerakker 19

VERKOCHT

De Waag 9

G EXTRA UW WONINA NDACHT A E D R E D ON ELMOND ZOWEL IN HIN ALS EINDHOVEN

Broekstraat 63

HEUVEL.NL • WÉRKT VOOR U

KLAASEN | VANDEURSEN.COM AVH WK 27 MK

bij u thuis toe. licht dit graag r aa el ak m e *onz Schelvisstraat 8


8

De Mierlose Krant

Donderdag 12 juli 2018

Gemeenteraad Geldrop-Mierlo vergadert in vier commissies De gemeenteraad GeldropMierlo vergadert volgens het commissiemodel, in vier verschillende commissies. Deze hebben een vaste samenstelling met een vertegenwoordiging uit de fracties. De raad wordt zo eerder bij onderwerpen betrokken en er is meer ruimte voor debat. Ook inwoners worden op deze manier zo vroeg mogelijk bij de verschillende onderwerpen betrokken. Commissies De raad heeft de volgende commissies: • Commissie Duurzaamheid met de onderwerpen Duurzaamheid, Dierenwelzijn, Afval / Milieutoezicht, Educatie / onderwijs, Cultuur, Emancipatie, Jeugd en Jeugdwet. • Commissie Samenleving met de onderwerpen Zorg voor volwassenen (Wmo), Gezond leven (preventief), Gebiedsgericht organiseren / Gebiedsregisseurs, Wijkontwikkeling, Sport, Werk en inkomen, Economie / Citymarketing, Recreatie en toerisme. • Commissie Ruimte met de onderwerpen Mobiliteit en vervoer, Openbare werken (herinrichting, groen, water, verkeer), Volkshuisvesting en vastgoed, Omgevingswet en Grondbedrijf. • Commissie Algemene Zaken met de onderwerpen Financiën belastingen, inkoop en aanbesteding, Informatisering en automatisering, Regionale samenwerking en Handhaving. Vergaderdagen In de vier commissies vindt beeldvorming en oordeelsvorming plaats. Door de commissies niet op dezelfde avond te laten vergaderen, kunt u bij de behandeling van meer onderwerpen aanwezig zijn. De kamers worden een keer in de vijf weken gehouden: Week 1: Op maandag Commissie Duurzaamheid en op dinsdag Commissie Samenleving Week 2: Op maandag Commissie Ruimte en op dinsdag Commissie Algemene Zaken Week 3: Geen vergaderingen Week 4: Op maandag Raadsvergadering Week 5: Geen vergaderingen De vergaderingen zijn in Centrum Hofdael, Molenstraat 23 in Geldrop. De agenda’s van de kamers worden vooraf al op www. geldrop-mierlo.nl gepubliceerd. BOB-model De raad vergadert volgens het BOB-model. Dit staat voor Beeldvorming-Oordeelsvorming-Besluitvorming: • Beeldvorming: Oriënteren op onderwerpen. Raadsleden worden door ambtenaren en/of externe deskundigen geïnformeerd over komende ontwikkelingen, waarover aan de raad later een besluit wordt gevraagd. • Oordeelsvorming Tijdens de oordeelsvormende vergadering kunnen inwoners, bedrijven en organisaties inspreken. In deze fase is ook het inhoudelijk politiek debat. De raadsleden komen in het oordeelsvormende gedeelte tot een voorlopig politiek standpunt. • Besluitvorming In deze fase neemt de gemeenteraad een besluit, met de verza-

melde informatie en het gevoerde debat. Niet ieder onderwerp of voorstel hoeft het hele proces te doorlopen. Vergaderschema per 1 september Het schema voor het volgende vergaderseizoen. 2018 10 september Commissie Duurzaam 11 september Commissie Samenleving 17 september Commissie Ruimte 18 september Commissie Algemene Zaken 1 oktober Raadsvergadering met Aanbieden en presentatie MPB 2019-2022 15 oktober Commissie Duurzaam 16 oktober Commissie Samenleving 22 oktober Commissie Ruimte 23 oktober Commissie Algemene Zaken 5 november Raadsvergadering 12 november Begrotingsvergadering MPB 2019-2022 19 november Commissie Duurzaam 20 november Commissie Samenleving 26 november Commissie Ruimte 27 november C ommissie Algemene Zaken 10 december Raadsvergadering 2019 7 januari Commissie Duurzaam 8 januari Commissie Samenleving 14 januari Commissie Ruimte 15 januari Commissie Algemene Zaken 28 januari Raadsvergadering 11 februari Commissie Duurzaam 12 februari Commissie Samenleving 18 februari Commissie Ruimte 19 februari Commissie Algemene Zaken 11 maart Raadsvergadering 18 maart Commissie Duurzaam 19 maart Commissie Samenleving 25 maart Commissie Ruimte 26 maart Commissie Algemene Zaken 8 april Raadsvergadering 23 april (di) Commissie Samenleving 24 april (wo) Commissie Duurzaam 29 april Commissie Ruimte 30 april Commissie Algemene Zaken 13 mei Raadsvergadering 27 mei Commissie Duurzaam 28 mei Commissie Samenleving 3 juni Commissie Ruimte 4 juni Commissie Algemene Zaken 17 juni Raadsvergadering 1 juli behandeling Kadernota 2019-2023

Verzekeringen | Hypotheken | Sparen | Lenen Tel 06-30231226 | info@vdnosterum.nl www.vdnosterum.nl

Bridgeclub ’t Houtse Slem bridge Vrijdagmiddagbridge Op vrijdag 6 juli meldden zich 17 paren. In de A-lijn met 8 paren was de eerste plaats voor Cor Baggermans en Jos Hagelaar met 61.11%. Germ Popken en Riek Raijmakers zijn tweede geworden met 57,64%, terwijl Stefanie Hermans en Theo Leijten de derde plaats hebben gehaald

met 55,56%. Hennie Smits & Leo Thielen zijn vierde geworden met 52,78% en Annie Verlijsdonk & Jan Verlijsdonk zijn vijfde geworden met 51,39%. In de B-lijn met 9 paren zijn Marjan Heijl en Peter van der Vorst eerste geworden met de prachtige score van 69,44%, tweede waren Cissy en Jean Noten met 53,47% en derde Loes Steenbergen & Marianne van de Westerlo met 52,50%. De vierde plaats is naar Franca Schrurs & Frans van

Lieshout gegaan met 49,17% en op de vijfde plaats zijn Annie van Rijt & Koosje Schalks geëindigd. Dit was de laatste zitting voor de zomervakantie. Op vrijdag 24 augustus start het nieuwe vrijdagmiddagbridgeseizoen. Ook niet-leden van ‘t Houtse Slem kunnen hier tegen een kleine vergoeding aan meedoen. Dat betekent als paar aanmelden aan de zaal, uiterlijk om kwart over een. Regelmatig zijn er kleine prijzen te verdienen.

BEZORGERS GEVRAAGD

06-83595906

Voorbereiding op de hele of halve Marathon Eindhoven op zondag 14 oktober 2018 Heeft u plannen om de hele of halve marathon te gaan lopen? Of bent u individueel al bezig met de training en kunt u daarbij wat vakkundige hulp gebruiken? Dan kunnen wij van Lopers Groep Mierlo (LGM) wellicht iets voor u betekenen. Voor € 7 per maand traint u elke maandag en donderdag met ons mee in stimulerend groepsverband met gerichte begeleiding, waar gelet wordt op onder andere uw looptechniek, en geoefend wordt met prestatie verhogende intervaltrainingen. Heeft u hier oren naar en tevens de voeten om het te proberen, neem dan contact op via: www.lopersgroepmierlo.nl voor de trainingstijden en oefenlocaties. Heeft u nog vragen, bel dan met Coen Itz, voorzitter van LGM: 0653449344.


Donderdag 12 juli 2018

De Mierlose Krant

9


10

De Mierlose Krant

Donderdag 12 juli 2018

Puin afvoeren, tuin gesnoeid of flink opgeruimd... Wist u dat u afval kunt storten bij onze afvaloverslag? Ma t/m vr 8.00u – 17.30u en op zaterdag 8.00u – 13.00u

uwvak Tijdens de bo esloten op zaterdag g

Jos v. Happen

: ers ineroulcow N ntain o’s e

Klik

• Grondwerken-Container transport-Zand en Grind-Recycling • Industrieweg 18 5731 HR MIERLO T: +31(0)492 662430 F: +31(0)492 665540 E: info@josvanhappencontainers.nl W: www.josvanhappencontainers.nl

JaZZ met PiT sluit succesvol het muzikale seizoen af in Mierlo

oze optredens van de Mierlose bigband JaZZcape en the JaZZ Academy uit Someren. Ook later op de avond was de sfeer goed. Het spetterende optreden van Voiceware zorgde ervoor dat het publiek de avond dansend afsloot. “Ik hoop dat het volgend jaar weer

wordt georganiseerd, ik reserveer vast een plekje!” Zei een enthousiaste bezoekster. Noteer 6 juli 2019 vast in uw agenda. Want volgend jaar is er zeker weer een editie van dit gratis evenement!

▲ Foto’s: Martijn van Dijk

Honderden mensen genoten zaterdagavond 7 juli van de tweede editie van het JaZZ met PiT Festival in hartje Mierlo. JaZZ met PiT sloot het muzikale seizoen af in het centrum van Mierlo. De vier bands die speelden maakten er weer een groot en gezellig feest van op de avond van de Kennedymars. De eerste lopers kwamen rond half een ’s nachts voorbij het splin-

ternieuwe gemeenteplein, waar het festival plaats vond. Wethouders Rob van Otterdijk en Hans van der Laar proostten met een glas water, samen met het publiek, op een heerlijke avond. Er werden flesjes water verkocht die men aan de lopers van de Kennedymars kon doneren. De

opbrengst van deze verkoop gaat naar Stichting Alzheimer. “Het mes snijdt zo aan drie kanten” zei presentatrice en zangeres van Jazzcape, Marijke van der Zanden. Black Pearls uit Wanroij met zangeres Ilse Tonn, trapten de avond stijlvol af op het plein dat om 19.00 al volliep. Lekker op het terras met een drankje en muziek was het genieten geblazen. Er waren virtu-

Poeliersbedrijf Slegers heeft dit jaar vakantie van maandag 23 juli t/m maandag 13 augustus. Wij wensen u veel ontspanning, plezier en zon. Graag tot ziens! Brugstraat 11, 5731 HE Mierlo. Telefoon 0492 661676.

Openingstijden Bouwvak 2018: WEEK 30 MAANDAG 23 JULI – VRIJDAG 27 JULI GEOPEND 08:00 – 12:00 | ALLEEN AFHALEN ZATERDAG GESLOTEN | SHOWROOM GESLOTEN WEEK 31 EN 32 VAN MAANDAG 30 JULI TOT 11 AUGUSTUS GESLOTEN

Prettige vakantie!!!


11

De Mierlose Krant

Donderdag 12 juli 2018

Kersenoogstfeest en Mierlose Zwarte

Woonsfeerprojecten Vastgoed onderhoud, timmer en montagewerken, interieur en keukenoplossingen, complete zolderverbouwingen, Montage dakramen, plaatsen van tuinhuizen en overkappingen, steigerhouten meubels Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer info projecten@woonsfeeronline.nl

www.woonsfeeronline.nl

Tel. 06 - 51 66 71 06

Industrieweg 33 5731 HP Mierlo www.woonsfeeronline.nl ▲ De Mierlose Zwarte in volle bloei.

Op zondag 24 juni hebben leden van de werkgroep ‘Mierlose Zwarte’ van het IVN Mierlo tijdens het Kersenoogstfeest hun activiteit ‘Raad de leeftijd (jaarringen) van de oude kerseboom’ georganiseerd in de grote feesttent van het Kersenoogstfeest. In de IVNkraam kon je de leeftijd van een oude kersenboom bepalen. Er lag een schijf/doorsnee met de vraag om het aantal jaarringen te bepalen. Er waren 58 deelnemers met de score tussen 25 en 500

jaar. De leeftijd van de boom was 95 jaar. Paul Schwarte uit Mierlo met 93 jaar en Huub Nijssen uit Asten met 97 jaar zaten er het

dichtste bij en krijgen in november ieder een echte Mierlose Zwarte Kersenboom. Proficiat. Mensen, die geen boompje gewonnen hebben, kunnen er wel een bestellen zie op de website van het IVN. De schoolvakanties zijn begonnen, maar de natuur heeft nooit vakantie, zie voor activiteiten www.ivnmierlo.nl.

Brandweer assisteert in Milheeze De Mierlose brandweer is maandag druk in de weer geweest om te assisteren bij de grote bosbranden nabij Milheeze.

Het nablussen heeft zeker nog tot dinsdagochtend geduurd.

Op verschillende plekken, dicht bij elkaar hebben een aantal branden gewoed. Omdat de branden moei-

Vanwege de extreme droogte en flinke wind is de kans op natuurbranden zeer groot.

lijk bereikbaar waren is er een grote inzet geweest van diverse regionale brandweer korpsen.

Aanleg verbindingsweg BijenkorfBurgemeester Termeerstraat Mierlo Op maandag 9 juli is de Gemeente Geldrop-Mierlo gestart met de aanleg van een verbindingsweg tussen de weg Bijenkorf en de Burgemeester Termeerstraat in Mierlo. De nieuwe weg krijgt de straatnaam “Hooiwagen”. Er wordt een riolering, een rijbaan en voet- en fietspaden aangelegd. Aansluitend wordt de weg Bijenkorf afgebouwd door voeten fietspaden en de definitieve asfaltdeklaag aan te brengen. Ook wordt de de aansluiting van de weg Kniptor verlegd, van de

weg Kwikstraat naar de weg Bijenkorf. De werkzaamheden zullen naar waarschijnlijkheid tot eind november duren. Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met Pieter Cuijten of Bas van Lieshout, afdeling Ruimte, te bereiken via telefoon¬nummer 14 040 of (040) 289 38 93.

o l l e H ! r e m m Su vo or u k o O t be n o c an ai r ns a e o j i b ju is t t e h s! adre

Heesmans Installatie Techniek & Dakwerken Brandevoortse Dreef 101 5706 SL Helmond t (0492) 66 42 13 45 52 e info@heesmans.nl


12

De Mierlose Krant

Donderdag 12 juli 2018

Sport

Profvoetballers weer massaal naar ‘voetbaldorp’ Mierlo nog de nodige amateurclubs uit Nederland en België die de voetbalaccu komen opladen in Mierlo, dan kan er best gezegd worden dat Geldrop-Mierlo nog steeds bijzonder in trek is als ‘voetbaldorp’.

▲ Sporting Charleroi laadt voetbalaccu op in Mierlo (foto Jos Lenssen)

Terwijl de meeste onder ons zich opmaken voor de aanstaande zomervakantie of wellicht al aan de vakantie zijn begonnen laden wereldwijd de profvoetballers tijdens de maanden juli en augustus de voetbalaccu op ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Zo ook voetballers uit Nederland, België, Saudi Arabië, Verenigde Arabische Emiraten en zelfs Koeweit. Professionele voetbalorganisaties die deze zomer hotel Carlton De Brug in Mierlo hebben uitverkozen als locatie voor hun jaarlijkse oefenstage. Naast het verblijf in het hotel dat de komende maanden de laatste hand legt aan een grootschalige metamorfose staan voor de professioneleen amateurclubs trainingen en wedstrijden op het programma die worden afgewerkt op sportpark ‘De Ark’, de thuishaven van voetbalvereniging Mifano. RSC Anderlecht Tijdens de afgelopen twee weken verbleven er reeds twee professionele voetbalclubs uit België én het Olympische nationale elftal van de Verenigde Arabische Emiraten (U.A.E.). Op maandag 25 juni was het de selectie van RSC Anderlecht uit België die de aftrap verrichte van een lange intensieve voetbalzomer in Mierlo. Onder leiding van hoofdtrainer Hein Vanhaezebrouck verbleef ‘paars-wit’ vijf dagen in Mierlo en werkten dagelijks vrij pittige trainingen af. Het begon de meeste dagen reeds rond de klok van half acht met een pittige duurloop langs het Eindhovens kanaal, later de dag gevolgd door een tweetal trainingen op het veld waar normaliter de voetbalteams van de plaatselijke voetbaltrots Mifano haar wedstrijden afwerkt.

Het was voor RSC Anderlecht, de succesvolste Belgische 1e klasser aller tijden, de eerst keer dat men Mierlo aandeed om de voetbalaccu op te laden. Niet erbij tijdens de oefenstage in Mierlo waren vanzelfsprekende hun wk-gangers en voormalig PSV-er Zakaria Bakkali die enkele dagen na afloop van het trainingskamp door Anderlecht werd overgenomen van het Spaanse Valencia. Overigens won Anderlecht afgelopen zaterdag nog met 5-3 tegen onze landskampioen PSV Eindhoven. Nadat een kleine week RSC Anderlecht, de club waar in de zeventiger jaren oud-internationals als Rob Rensernbrink, Jan Mulder en Arie Haan op de loonlijst voorkwamen, in Mierlo verbleven, was het enkele dagen later de beurt aan KV

Kortrijk. Het was inmiddels alweer de derde keer dat ‘de Kerels’, zoals Kortrijk ook wel wordt genoemd, dat de club van de huidige hoofdtrainer Glen de Boeck in Mierlo haar tenten opslaat voor een trainingskamp. Ook dit keer waren de belangrijkste facetten van de oefenstage aldus de hoofdcoach, het fysische, technische, tactische en mentale aspect de rode draad tijdens de intensieve week Mierlo. Dus echt geen weekje vakantie in Mierlo. Integendeel! Verenigde Arabische Emiraten Naast onze zuiderburen België zijn de Verenigde Arabische Emiraten (U.A.E.) dit zomerseizoen op profgebied de hofleveranciers van voetbalgasten bij hotel Carlton De Brug. Naast de nationale selectie O23 (Olympisch Elftal) van de U.A.E. die zondag jongstleden na een verblijf van bijna twee weken in Mierlo weer huiswaarts keerden, komen binnenkort ook nog de professionele clubteams van Al-NASR en Al Sharjah FC richting ‘voetbaldorp’ Mierlo. Dat de gemeente Geldrop-Mierlo de komende week nog wat meer bekendheid krijgt in Saoedi-Arabië en zelfs Koeweit ligt een beetje voor de hand gezien de komst van de teams Alta Awoun en Kuwait Sporting Club. Daarbij opgeteld

BEZORGERS GEVRAAGD 06-83595906

Rode Duivels Dat de voorbije weken de tvschermen bij hotel Carlton De Brug behoorlijk wat overuren maakten vanwege de Worldcup in Rusland moge duidelijk zijn met al die voetbalgasten. Zeker op de dagen dat de Rode Duivels uit België aan de aftrap verschenen. Complete selecties van RSC Anderlecht, KV Kortrijk en Sporting Charleroi zaten aan de buis gekluisterd en juichten voor hun nationale elftal. Alhoewel, niet de complete selecties gingen uit hun dak als de Rode Duivels scoorden, gezien het team van bijvoorbeeld Sporting Charleroi maar liefst 13 verschillende nationaliteiten kent binnen de selectie. En gezien het wedstrijdaffiche van jongstleden dinsdag België tegen Frankrijk was…… waren er zonder twijfel ook bij die stiekem hoopten op een finaleplaats voor het team van de Franse bondscoach Didier Deschamps. Ook al

een oude bekende in ‘voetbaldorp’ Mierlo gezien Didier Deschamps namelijk in het verleden twee keer in hotel Carlton De Brug te gast was met zijn team van AS Monaco. Dit team was in die tijd in Mierlo ter voorbereiding op de Champions League wedstrijden tegen PSV in Eindhoven. De komende weken tot midden augustus kun je in Mierlo dus zomaar professionele voetballers uit België, Saoedi-Arabië, Koeweit of de Verenigde Arabische Emiraten tegen het lijf lopen. Voetballers van ‘De Zebra’s’ (Sporting Charleroi), de nummer 7 van het voorbije seizoen in Saoedi-Arabië (Alta Awoun), ‘De Blauwe Golf’ (Al NASR) of vijfvoudig landskampioen uit de Verenigde Arabische Emiraten (Al Sharjah FC). Clubs die onder de beste omstandigheden zich zowel bij Carlton De Brug/De Brug Active als op sportpark ‘de Ark’ bij v.v.Mifano kunnen voorbereiden op een nieuw voetbalseizoen. Een seizoen 2018-2019 waar we zonder twijfel in de loop van het seizoen nog meerdere voetbalclubs in ‘voetbaldorp’ Mierlo mogen verwelkomen!

Uno-Animo start met Sportcarrousel Op 22 augustus 2018 start gymvereniging Uno-Animo met een gloednieuwe les, De Sportcarrousel. Direct na de zomervakantie kan iedereen die meerderjarig is deelnemen aan deze leuke en zeer variërende les. Doe dus mee, het is gezellig en gezond. De Sportcarrousel is steeds weer een andere gymles. Verzorgd door regelmatig wisselende leiding, doe je iedere week wat anders. De leiding is altijd vakkundig en gediplomeerd en komt uit de eigen Uno-Animo organisatie. Wat ga je allemaal doen en leren? Denk aan diverse balspellen, turnof acrolessen en ook dans of bootcamp. Hieronder staat het schema van het eerste half jaar. Met de eerste ervaringen gaan we dan ook vóór de herfstvakantie het tweede half jaar plannen. Het programma tot de kerst is als volgt: Datum 22-8-2018 29-8-2018 5-9-2018 12-9-2018 19-9-2018 26-9-2018 3-10-2018 10-10-2018 24-10-2018 31-10-2018 7-11-2018 14-11-2018 21-11-2018 28-11-2018 5-12-2018 12-12-2018 19-12-2018

Wie Allen Corrie Corrie Shannon Iris / Corrie Freek Kevin Kelly Nog open Marieke Corrie Shannon Nog open Iris Nog open Kevin / Freek Kevin / Freek

Soort les Kennismakingsles, organisatie door Iris en Kevin Dutch tennis Dutch tennis Balspel Acro Bootcamp Boksen Springen Dans Turnen Dutch tennis Balspel Dans Spel-les Speciale Sinterklaasles Bootcamp Wintersport Bootcamp Wintersport

De leiding is zeer gemotiveerd om deze lessen te geven. We zijn al een paar maanden bezig met de ideeën en de voorbereiding.

Voor nieuwbouw, uitbreiding en renovatie van uw woonhuis. Ambachtweg 9, 5731 AE Mierlo, tel. 0492-663398, www.houtsmabv.nl, contact @houtsmabv.nl

Flexibiliteit, niet alleen in de lessen, maar ook in de betaling. Je kunt voor de Sportcarrousel gebruik maken van een zogeheten ‘strippenkaart’. Deze bevat 10 strippen, per les gebruik je 1 strip, en kost in totaal 42,50 euro. Als je de kaart koopt voordat de eerste les begint op 22 augustus a.s. krijg je de kaart voor 40 euro. De strippenkaart is maximaal 6 maanden geldig vanaf uitgifte. Je betaalt de kaart vooraf. Je bent ook gedurende die tijd officieel lid van de KNGU en daarmee zelfs verzekerd. Kom je een keer niet naar de les, dan kost je dat geen strip. Als je een gewoon lidmaatschap wenst, dan kan dat ook. Dat kost 76 euro per half jaar en loopt door totdat je zelf uitschrijft, wat we niet hopen natuurlijk. Op 22 augustus, van 19.30 tot 20.30 uur, starten we met een kennismakingsles, waar we zoveel mogelijk geïnteresseerden hopen te ontvangen. Dit is een proefles, welke gratis is. Maar wil je gebruik maken van de korting op de strippenkaart, koop deze dan vóór 22 augustus


13

De Mierlose Krant

Donderdag 12 juli 2018

Sport wielrennen De kalender: datum groep 15 juli 2018 16 km/h 22 km/h 25 km/h 28-30-33 km/h 22 juli 2018 16 km/h 22 km/h 25 km/h 28-30-33 km/h 29 juli 2018 16 km/h 22 km/h 25 km/h 28-30-33 km/h 5 augustus 2018 22 km/h 25 km/h 28-30-33 km/h 12 augustus 2018 22 km/h 25 km/h 28-30-33 km/h 19 augustus 2018 22 km/h 25 km/h 28-30-33 km/h 26 augustus 2018 16 km/h 22 km/h 25 km/h 28-30-33 km/h 2 september 2018 22 km/h 25 km/h 28-30-33 km/h 9 september 2018 22 km/h 25 km/h 28-30-33 km/h 16 september 2018 22 km/h 25 km/h 28-30-33 km/h 23 september 2018 22 km/h 25 km/h 28-30-33 km/h

Geplande tochten van Tourclub Mierlo:

tocht Hof van Schoor-route De Bevertocht Heuvelh.Lommeltocht Eerseltocht Loon en Landschut-route Meijeltocht De Zwaan Diessentocht De Pelt rit Pan-route Westerbeektocht Het Soete Huys Ittervoort Lithtocht 16 km/h Croy-route Maarheezetocht De pelgrimstocht Oisterwijktocht 16 km/h Liessel-route Kasteel Croytocht t Pumpke Nistelrodetocht De Grote Beer(s) tocht 16 km/h Akert Geldrop Knegseltocht Limburgtocht Over de grens tocht

afstand 65 80 102 105 50 75 99 102 50 80 95 115 45 75 100 100 50 75 96 122 45 75 90 101

starttijd 9:00 8.30 8:00 8.00 9:00 8.30 8:00 8.00 9:00 8.30 8:00 8.00 9:00 8.30 8:00 8.00 9:00 8.30 8:00 8.00 9:30 8.30 7:00 8.00

Beekman en Beekman-route Goorsebergtocht De Gulle Brabander Biest-Houthakkertocht Kinrooijtocht 16 km/h Dijken-route Americatocht van Gogh tourtocht Meijeltocht 16 km/h Golfbaan de Swinkelsche-route Mierlo-Budel Roggeltocht Vinkelritje 16 km/h Rondom Stiphout-route Ospeltocht Baarle Nassautocht Toffe Peer 16 km/h De Groote Heide-route Rondom Eindhoven Vliegveld Nistelrode Den Heilige Anthonis

50 70

9:00 8.30

97 110 45 65 90 100

8:00 8.00 9:00 9.00 8:30 8.00

40 65 88 113 45 65 85 105 50 65 80 105

9:00 9.00 8:30 8.00 9:00 9.00 7:30 8.00 9:00 9.00 9:00 8.00

Hoe moet je nu echt goed BBQ-en in Mierlo?

Al weken is het mooi weer en de tijd voor Barbecueën en is dan ook weer aangebroken. Snel een stukje vlees op de BBQ, even snel het vuur eronder, net niet laten aanbranden, vlug een sausje erover en eten maar. Jammer! Toch een beetje aangebrand, niet erg, de zwarte plekken snijden we er gewoon vanaf en de stank voor de buren nemen we op de kop toe. Moet kunnen toch? Bij Style4U in het centrumgebied van Mierlo, recht tegenover de Molen, daar weten ze wel beter. BBQ- en is misschien geen echt vak maar weldegelijk een handigheid. Op zaterdag 14 juli laat barbecue specialist Weber zien hoe het echt moet. Van 12.00 uur tot 17.00 uur staat er voor Style4U een open tent waar de specialisten op BBQ gebied u kunnen leiden naar “een gezonde honger naar verbetering” en wordt verteld dat barbecueën iets bijzonders heeft, iets

wat het beste in ons naar boven brengt. “Barbecuekoning is hij die de rook van de barbecue perfect weet te bedwingen” zal Weber u vertellen. Er wordt uiteraard niet alleen gedemonstreerd maar natuurlijk kunt u gratis proeven. Kom naar de BBQ demonstratie van Style4U tegenover het plein daar bij die Molen en laat u culinair verrassen. Het geven van demonstaties en andere kleine publieksvriendelijke

activiteiten op de zaterdag middagen passen in het steven van het Centrummanagement van Mierlo om het centrumgebied aantrekkelijk te maken voor bezoekers. “Onze bezoekers zijn natuurlijk de inwoners van Mierlo, maar we zien ook steeds meer mensen uit Mierlo-Hout en Brandevoort verschijnen in ons centrumgebied”, zegt Henk Brocx, de Mierlose Centrummanager. Mede door zeer ruime en functionele gratis parkeergelegenheden in een onlangs volledig gerenoveerde centrum hebben de ondernemers in Mierlo niets meer te klagen. Het heeft veel kruim gekost maar nu hebben we ook wat is het huidige parool in het centrum van Mierlo.

ZWEMSCHOOL MIERLO Model:

Km-stand Bouwj.

Prijs

Ford Focus Station 1.6i

195.594 03-’06

€ 4.450,-

Ford Ka 1.2 Grand Prix

101.769 05-’11

€ 5.950,-

Opel Astra 1.4i 5Drs

100.549 07-’12

€ 9.950,-

Opel Astra 1.4T Stat Aut.

51.223 09-’15 € 15.950,-

Opel Corsa 1.4i 16V

128.113 07-’11

Opel Insignia 1.6i turbo

160.333 07-’10 € 10.950,-

Opel Meriva 1.6i 16V

103.979 03-’09

€ 6.250,-

Opel Zafira 1.6i 16V

188.747 03-’07

€ 5.950,-

Opel Zafira Tourer 7Pers Renault Kangoo Bestel

€ 6.950,-

63.262 07-’16 € 17.950,192.661 11-’13

€ 5.250,-

Kijk voor meer informatie en foto’s op onze website!

Hogeweg 29, 5715 PT Lierop Tel.: 0492 - 33 14 32 • www.knoops-lierop.nl

Zwemles in kleine groepjes van 3 tot 6 kinderen. Voor meer info en inschrijven, zie: www.zwemschoolmierlo.nl

Op dinsdag- en donderdagavond: Yoga in combinatie met zwemmen voor meer informatie bezoek onze website.

Tel. 0492 66 22 51


14 Kerkberichten HEILIGE LUCIAKERK MIERLO

De Mierlose Krant (parochie H. Nicasius) Heer van Scherpenzeelweg 18 5731 EW Mierlo Pastorie 0492 661215 www.parochienicasius.nl E-mail mierlo@parochienicasius.nl Van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 10.00 uur kunt u afspraken maken i.v.m. dopen, huwelijken, jubilea, misintenties etc. Voor dringende zaken kunt u echter altijd contact opnemen. (Misintenties die voor vrijdag 10.00 uur zijn opgegeven worden vermeld in het volgende nummer van dit blad) Bijzondere vieringen Met een kerkelijke viering hebben we afscheid genomen van: Tiny Knoops. Hij overleed op 1 juli 2018 op 82- jarige leeftijd.

Donderdag 12 juli 2018

Nellie Jacobs- Aarts. Zij overleed op 3 juli 2018 op 75- jarige leeftijd.

Maandag 16 juli 18.30 u: (Hof van Bethanië)

Donderdag 12 juli 18.30 u: (Hof van Bethanië)

Donderdag 19 juli 18.30 u: (Hof van Bethanië)

Zaterdag 14 juli 17.00 u: zingt het dameskoor. Misintenties voor: Piet de Hoon, Marietje Raaijmakers - Dijsselblom, Jan Adriaans, Gerda v. Neerven, Nella v. Stiphout - Beks, Tiny Knoops, Nellie Jacobs - Aarts, ouders v. Rooij - Maasakkers, Joost en Geert v. Montfoort. Zondag 15 juli 10.00 u: zingt het mannenkoor. Misintenties voor: Cor en Truus Knapen - v. Mierlo en verdere overl. familie, Herman en Cornelia Maria Kloeg - v.d. Meer en overl. familie.

PAROCHIE DAMIAAN DE VEUSTER

Zondag 15 juli: 10.15 uur Lucia kerk Mierlo-Hout; Mariakoor; Zus Schmiehusen-Vermeer en overleden familie; Martina Verspaget-van Dijk; Mia en Jan van der Zanden-van Dijk; Frans Verbart; Anny Nooijen-Raaijmakers v.w. herdenking sterfdag;

Vanuit de Luciakerk Mierlo-Hout. www.damiaanhelmond.nl

Donderdag 19 juli: 13.30 uur Kerkpoetsen (2) 19.00 uur Alphonsuskapel;

Eucharistievieringen 14 juli – 21 juli 2018 / week 28

Zaterdag 21 juli: 17.00 uur Kerk van de Goddelijke Voorzienigheid en Sint Anna; volkszang; 19.00 uur Lucia kerk Mierlo-Hout; volkszang; André de Bruijne;

Zaterdag 14 juli: 17.00 uur Kerk van de Goddelijke Voorzienigheid en Sint Anna; volkszang; 19.00 uur Lucia kerk Mierlo-Hout; volkszang;

Gasterij ’t Spitje pakt uit met gevarieerd zomerprogramma

▲ Gasterij ’t Spitje organiseert de Mierlose Zomerfeesten 2018 (foto Jos Lenssen)

Na diverse weken al volop genoten te hebben van heerlijk zonnig weer met af en toe tropische omstandigheden gaan we ons in het zuiden des lands nu echt opmaken voor de zomervakantie 2018. Zo ook bij Gasterij ’t Spitje, gelegen aan de Pastoor de Winterstraat 18 te Mierlo. Het gezelligste donkerbruin café van Mierlo pakt weer flink uit met leuke, gezellige en interessante activiteiten en evenementen. Een feest voor de thuisblijvers maar zeer zeker ook voor de vele vakantiegasten die ook deze zomer weer in Mierlo zullen verblijven. ‘Mierlo Artistique’ De officieuze aftrap van het zomerseizoen ligt feitelijk alweer een dag of tien achter ons. ‘MierloArtistique’ een gezellige zomerse vakantiemarkt ‘onder de bumkes’ op het gezellige plein tegenover de voordeur van ’t Spitje. Een geslaagde markt met voor ieder wat wils en een gezellige After Party als afsluiting. Vrijdag 20 juli de jaarlijkse ‘Bouwvakborrel’. Onder het motto ‘FF schijt aan de bazen’ zal de zomervakantie op passende wijze worden ingezegend. Natuurlijk zal ook dit keer de BBQ (€ 15,00 p.p. voor 12 juli opgeven) niet ontbreken bij Gasterij ’t Spitje.

Aanvang 16.00 uur. Twee dagen na de bouwvakborrel zullen de Mierlose Zomerfeest 2018 van ’t Spitje een vervolg krijgen met een ouderwets gezellige Hollandse middag. Met ook dit jaar wederom een hoofdrol voor diverse artiesten als Ivo van Rossum, Maarten Verhees, Frank den Braber en niemand minder dan Henri Janssen, de man die als geen ander onder meer de schitterende gevoelige nummers van André Hazes zingt. Een middag ook waarbij het Nederlands talige lied een prominente plaats zal innemen. Aanvang van de gratis toegankelijke middag staat gepland om 16.00 uur.

Summerparty zondag 29 juli Summerparty, wie houdt er niet van, de zomer met terrasje en lekkere hapjes en drankjes. Op zondag middag 29 juli kun je bij ’t Spitje Bourgondisch genieten van een heerlijke tapas middag verzorgd door Leon en Tjoepie. Je kent het wel die lekkere Spaanse hapjes zoals Gamba, Albondigas (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus) Patatas Bravas, Knoflook kip, Paella a La Kookelarij, Tortilla, Calamares fritos, Chorizo in rode wijn, Champignons in knoflook, Gazpacho, Crema Catalana en nog veel meer verrassingen! Tevens mag er Sangria en een Spaans biertje niet aan ontbreken. Aanvang 15.00 uur. Zin in Summerparty? Meldt je dan wel tijdig aan bij gastvrouw Carolien van Gasterij ’t Spitje. Mierlose Kampioenschappen Blindbierproeven Ook in de maand augustus vermeldt de activiteitenagenda van

Gasterij ’t Spitje te Mierlo weer de nodige interessante en gezellige activiteiten. Te beginnen op zondag 5 augustus met het Mierloos Kampioenschap ‘Blindbierproeverij’. Wie wordt winnaar Koningspils van het Spitje 2018 en neemt het stokje over van Tom Sloots, de winnaar van 2017? Durf jij het aan om door 6 pilskes te proeven de merknaam te herkennen? Te denken valt aan Bavaria, Heineken, Brand, jupiler, Amstel enzovoort. Doe mee voor slechts € 5,00 p.p. Opgave vóór vrijdag 3 augustus. De aanvang van het Blindbierproeven is om 16.00 uur. Een week erna op zaterdag 11 augustus belooft bij voorbaat één groot feest te worden tijdens de Mierlose Bierfeesten. Een avond waar ook de heerlijke Bratwursten & Sauerkraut niet zal ontbreken. Aanvang Mierlose Bierfeesten 20.00 uur. Trek je dirndl of lederhöse maar aan want het belooft één groot feest te worden. Ook het spijkerslaan zal niet ontbre-

ken. Ben erbij en maakt het mee! Op zaterdagavond 18 augustus vermeldt het programma van de Zomerfeesten 2018 een heuse Bluesavond met medewerking van Ramblin Dogs, een akoestische bluesband bestaande uit vier personen en in 2016 nog winnaar van de publieksprijs Dutch Blues Challenge. Aanvang van de avond 21.00 uur en de entree, die is gratis. Mierlo Kermis In het weekend van vrijdag 7 september en zaterdag 8 september organiseert Gasterij ’t Spitje diverse activiteiten in het kader van Mierlo Kermis 2018. Op vrijdag 7 september staat vanaf 21.00 uur een optreden gepland van de 6-koppige band Perfect Mess en op zaterdag 8 september vanaf 21.00 uur een optreden van The Burning Stash. Beide avonden, gratis entree. En op zondag 9 september? Een echte ‘kermisverrassing’!


15

De Mierlose Krant

Donderdag 12 juli 2018

Mierlo|Mierlo-Hout|Brandevoort

EVENEMENTEN De Mierlose Krant

12 augustus 2018 IVN fotografen Bijzonder in beeld 't Klokhuis Goorsedijk Mierlo 13 t/m 16 augustus 2018 Jeugdvakantieweek Locatie: Molenplein Mierlo 13 t/m 17 augustus 2018 10e SeniorenVakantieweek Locatie: Savant-Alphonsus Mierlo-Hout 18 augustus 2018 Fietsenmarkt Locatie: Molenplein Mierlo 21 augustus 2018 Wolfsvenloop 2017 Locatie: Bospark het Wolfsven Mierlo 25 augustus 2018 Open dag Mierlose Tuinvereniging Locatie: Oudvensestraat, Mierlo 26 augustus 2018 Grote Braderie BC Karper’83 Locatie: Hoofdstraat Mierlo-Hout

2 september Mierlose Touwtrek kampioenschappen Locatie: Sport en Eetcafé de Weijer Mierlo 2 september 2018 Hap, Trap en Snap Heeren van Mierlo Locatie: Start 12.30 ‘t Spitje 22 september 2018 74-jarige Bevrijdingsherdenking 19.00 uur Locatie: St. Luciakerk Mierlo Hout 6 oktober 2018 Jubileumconcert vocal group “Take Eight” met bigband Budel Locatie: denheuvel Mierlo, 20.30 uur 7 oktober 2018 Kersen Tafeltennis Toernooi locatie: sporthal De Weijer

16-17 oktober 2018 Friemel- en Frutseldagen Locatie: ’t Patronaat Mierlo 27 oktober 2018 Mierlose Dorps Quiz Locatie: heel Mierlo 3 november 2018 Feestavond Mierlose Dorps Quiz Locatie: Veiling Mierlo 8 december 2018 Taarten tafeltennis toernooi Locatie: sporthal De Weijer

zoek je een top baan? ijetijdsbaan?

Traditionele Griekse gerechten Genieten van een 7-gangen Proeverij op ons terras aan de Griekse zee? Dit kan voor slechts €

26,50

In juli en augustus gelden onze tientjesmenu’s niet. Voor meer info zie onze website Industrieweg 48A, Mierlo 06-22710494 / 06-54927807

7 oktober 2018 Back To The 50’s And 60’s Locatie: De Geseldonk Mierlo-Hout

app Download onze

DORPSSTRAAT 71, MIERLO | 0492 664968

“Zou jij willen werken in de horeca, op super vette festivals of op andere evenementen? “Neem dan nu contact met ons op! En wie weet ben jij straks onze collega.” Info@leisureselect.nl www.leisureselect.nl T +31 (0)492 66 02 00

U kunt uw evenementen GRATIS aanmelden bij info@mierlosekrant.com


16

De Mierlose Krant

Donderdag 12 juli 2018

Geldig in week 28

Geldig in8week 28 (zondag juli t/m (t/m zaterdag juli 2018) zaterdag 14 juli142018)

PLUS Hele meloenen

Alle varianten, combineren mogelijk 2 stuks** Bijv. PLUS Kawaiimeloen, 2 stuks

5.98

2.99

De actieprijzen variëren van 2.09 - 3.99

1+1

GRATIS

PLUS Hamburgers Per pak 4 stuks

2.99

1.

99

Campina Vla,

1.18-1.79

2 netten fruityoghurt

1+1

0.

99

Alle pakken à 1 liter

of kwark

Alle bekers à 500 gram Per stuk

GRATIS

KIES & MIX

1+1

Maaslander

Alle varianten, combineren mogelijk 2 stuks** Bijv. Maaslander Plakken 50+ jong belegen 2 pakjes à 175 gram

4.98

2.49

GRATIS

PLUS Chocolate filled en white drizzle donut, gevulde croissant of kokosmakroon

4.49-4.99

2.

99

Per stuk Bijv. PLUS Ham-kaas croissant roomboter per stuk

0.85

0.42

50%

Verse Oogst Maaltijdpakket

KORTING

Alle varianten Per bak

Goed eten voor veilingprijzen 28/18

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Om al onze klanten te laten profiteren van onze scherpe aanbiedingen, geldt er een maximum van 5 aanbiedingen per klant (tenzij anders vermeld). *De ‘NERGENS GOEDKOPER’ garantie geldt ten opzichte van alle supermarkten in dezelfde vestigingsplaats als jouw PLUS; kijk voor overige voorwaarden op plus.nl/nergensgoedkoper. **Voor 1+1 geldt: per combinatie kan de prijs verschillen. Je krijgt 50% korting op de totaalprijs.

Wil je per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld je dan nu aan via plus.nl Openingstijden: Ma. t/m Do. 8.00 - 20.00 • Vr. 8.00 - 21.00 • Za. 8.00 - 20.00 • Zo. 10.00 - 18.00

Van Doornmalen Mierlo Dorpsstraat 168, 5731 JL Mierlo • T: 0492-662115

plus.nl

De Mierlose Krant week 28  
De Mierlose Krant week 28  
Advertisement