Page 1

Av Ruth Shortwood

Sprillans Nya Nyheter Nr 4 2012

Oldis är inte ung längre (s. 3) Intervju med Jen (s. 2)

Detta är Jorvik…! (s. 1)

Resultat av undersökning (s. 5) Haley fyllde år (s. 4)

Snygge Old (s. 6)


Globalt ● Sprillans Nya Nyheter 25CF25CF25CF●●●●●●●●●●◦◦◦●≈

Nr 4 2012

Vårt kära Jorvik är fyrkantigt! Det kan vara svårt att inse faktumet ibland. Men det är sant – marken vi står på är faktiskt fyrkantig. Tidigare har inga utförliga undersökningar gjorts av formen på vårt kära Jorvik. Man har helt enkelt tagit för givet att ön är formad som en helt vanlig ö – alltså lite rund, men inte helt rund utan lite skrovlig i kanterna sådär som klassiska öar ser ut. Detta har man sedan lärt ut till elever i diverse skolor, för man tror att en vetskap om formen på ön (även om den är påhittad) skulle ge en känsla av trygghet och självsäkerhet hos osäkra hormontonåringar. Det var först när Ruth Shortwood, tillsammans med sin kamrat Linda, gav sig ut på en längre flygtur i universum, som hon upptäckte att det hon fått lära sig i skolan faktiskt inte stämde. Världen där uppifrån var definitivt inte rund. – Det var en intressant flygtur, säger Linda, men jag tycker att min ischoklad var intressantare.

Klockan var ungefär 22:00 och Linda åt ischoklad, det syns dock inte i bilden eftersom avsaknaden av syre i den Jorvikiska rymden får en osynliggörande effekt på konfektyrer, tror man. Källor: Ruth, Lindas exklusiva kamera

En annan åsikt har Ruth, som för närvarande sitter inspärrad av säkerhetsskäl. Eftersom hon är en utpräglad rutofil, och även en van flygare, så anses hon vara en allmän trafikfara för piloter. Man håller även på att ta till mer långsiktiga säkerhetsåtgärder. Investeringen i luftburna varningsskyltar kommer inte räcka. – Den nya upptäckten blir ett världsfenomen! utbrister borgmästare Klaus i Västkobbens fiskeby, Gyllenåsarnas dal. Kanske bidrar det positivt med att fler turister och upptäcktsresande kommer hit för att ta reda på om ryktena om vår märkliga ö stämmer. Det vore fantastiskt, eftersom Jorvik till stor del får sin inkomst från turister. Det verkar som att hela rymden är kubisk. Återigen så hittas det största hotet bland en av våra egna; Ruth har uppenbara planer på att göra något inom en snar framtid, men inte äta ischoklad för det tycker hon inte om.

1111111111fd12 En suddig bild på ett avlägset slut på vår rymd…


Sport ● Sprillans Nya Nyheter 25CF25CF25CF●●●●●●●●●●◦◦◦●≈

Nr 4 2012

Intervju med Jenny Snowhill, vinnare av kullåknings-VM! Det var en spännande uppgörelse mellan Jenny Snowhill och Molly Bigson i senaste kullåknings-VM, där Jenny var den som bäst visade framfötterna genom att dra hem vinsten. Vi fick chansen att ställa några frågor till henne efter tävlingen. Hur känns det nu att sitta på hästen med glidigast hovar? Lite svettigt förstår jag? Mja… jag fick för mig att det regnade svett. Men tydligen var det jag… Men svett är ju mysigt, så det gör inget.

Vad är det första du kommer göra nu ikväll efter en sådan här vinst? Jadu… stå still i paddocken? Men först en sväng in i slottet för att partaja med klubben.

Jag har hört att både matolja och olivolja är populärt drivmedel, vilket använder ni er av? Vi kör på snigelslem.

Så, kände du dig orolig att bli slagen där ett tag? Du verkade ganska nervös. Det var lite läskigt när hon kom för nära…

Hur kommer du spendera dina extra star coins nu? Jag fick inte köpa något rosa för Haley… så det blir väl att spara dem.

Är du en sådan som blir hatisk mot dina konkurrenter? Mjauuww… nej.

Jag har spanat mycket på dina snygga fötter under finalen och undrar vad du har för virtuell skostorlek? Oj oj, här går det hett till… men 39 eller 41. Storlek 40 går inte alls…

Hur många har önskat dig lycka till inför VM? Hm… det håller jag inte koll på, men dem i klubben som varit inne idag.

Bra, då vet jag. Fast vänsterfoten är 52.

Har du tänkt på att hästarna i Star Stable inte andas? Nej, har du tänkt på att vi inte andas?

Oj. Men jag brukar klämma in en 39:a eller 41:a där med. Uhm, okej. Jag har även spanat på ditt snygga ansikte och undrar vart man kan få tag i det? I Steves Second Hand faktiskt! Min döda gammelmoster är mycket insatt i kullåkningsVM och hon har trott på dig genom hela tävlingen. Hemma har hon affisher, foton, tandkrämstubar och allt möjligt med dig på. Skulle jag kunna ta en autograf från dig till henne? Nej. Nähä… nä, okej…

Oj, nej. Sista frågan… vinnaren av förra kullåknings-VM, som gick av stapeln någon gång för många år sedan, bröt en fotled, slog ut fem hästtänder och knäckte tre av hästens revben. Har du slagit det rekordet? Nej… men jag knäckte av min hästs svans. Och min lever gick nog sönder. Känns det så? Japp, känns lite lagom guppigt i magen. Den hittar nog snart tillbaka till sin rätta plats. Tack för att jag fick ställa några 1111111111fd13 fina frågor till dig!


Skvaller ● Sprillans Nya Nyheter 25CF25CF25CF●●●●●●●●●●◦◦◦●≈

Nr 4 2012

Det mest spännande händer alltid på natten. Här kommer därför en nattspecial!

Oldking börjar bli gammal. Oldis har funnits med oräkneliga antal år, och vi vet alla att det inte kommer vara för evigt. Nu har Ruth, ägare och maka till den gamla pållen, slutligen fått tecken från De Stora Makterna att Oldis börjar bli, tja, gammal. Senast sågs ekipaget vingla omkring vid Silverglades slott. Men det är inte bara benen det är fel på, utan Oldis har även på senare tid börjat visa tecken på sämre hörsel och lägre IQ. Det är beklagligt.

En ovanligare upplevelse. Det är oklart hur ekipaget hamnade där från början, men Haley har avslöjat vad hon och Firren sysslade med där uppe: ”Vi hade fått uppgifter om att Mr. Franklin höll afrikanska krigpingviner fångna på sitt rum. Även om vi litar fullt ut på Franklin så var vi tvungna att kolla upp saken. Det var Firrens idé, inte min!”

Naken häst i Silvergladebyn! Chockade åskådare fick under den sena måndagskvällen bevittna hur en alldeles naken häst helt skamlöst stod och trampade vid ingången till Silvergladebyn. Ägaren misstänks vara den lilla rosaklädda filuren i vänstra hörnet av bilden. Hur som helst så var hästen naken.

1111111111fd14


Skvaller ● Sprillans Nya Nyheter 25CF25CF25CF●●●●●●●●●●◦◦◦●≈

Nr 4 2012

April Nightfall lider av social fobi. Rykten har länge gått om att Nighty lider av social fobi. Hon har setts smyga omkring i de mörkare kvarteren men bara tillsammans med Knighty och sin fiskehatt. Nyligen försökte Ruth Shortwood ta reda på om detta stämde – vilket det bevisligen gjorde. Efter en stunds plåga klarade inte Nighty något mer, så hon gjorde en s.k. ”diskret escape” ut ur folkhopen med främlingar – tillbaka till sin fiskehatt.

Födelsedagsparty på distans. Vår vän Haley (från skvaller nr 2) kunde av olika skäl inte komma till sitt alldeles egna virtuella födelsedagsparty. Som de trogna vänner vi är, jag och mina följeslagare, firade vi hennes födelsedag på distans i stället. Det blev ingen gräddtårta, men det blev många fina tal och hot om förintelse om hon inte genast kom och deltog. På grund av brister i kommunikationen nådde tyvärr inte alla meddelanden fram. Haley blev 13 år.

Det händer inget på Jorvik. Försvarsstyrkan har ett problem, doktorerna och veterinärerna har ett problem men jag kan slå vad om att den som lider mest av detta fruktansvärda problem är SNN’s skribent. Det händer ingenting på Jorvik. Ingenting av värde nog att skvallras om. Just i skrivande stund lider skribenten så oerhört mycket av bristen på händelsefulla bilder att hon håller på att drabbas av kronisk händelselöshetsapati. Det är obotligt. 1111111111fd15


Statistik ● Sprillans Nya Nyheter 25CF25CF25CF●●●●●●●●●●◦◦◦●≈

Nr 4 2012

Undersökning – Star Stables framtid Det har länge pågått en undersökning på Ruth Shortwoods blogg, som handlat om vad medlemmarna vill förbättra med Star Stable Online. Ett tag har den stått stilla, men nyligen satte hon fart på den i och med att resultatet skulle publiceras i detta nummer av SNN. Tyvärr blev det bara 25 röster när hon hade föredragit lite fler, men det får helt enkelt räcka. Här kommer redovisningen av resultatet:

SSO's framtid - spelarnas åsikter 1: Socialt

2: Mera ting

3: Äventyr, uppdrag, platser

4: Köpa, byta, sälja

5: Avel, fler hästfärger

6: Övrigt

8 6 5

5

1 0

Som man ser så fick alternativet 1, ”socialt”, flest röster och vann alltså omröstningen. Mellan tre andra alternativ; ”äventyr, uppdrag, platser (3)”, ”köpa, byta, sälja (4)” och ”övrigt (6)”, var det väldigt jämnt. Det var många som ville rösta på flera alternativ men de fick finna sig i att välja ett av dem. Det var även många som kom med mindre förslag på extrafunktioner till alternativ övrigt. Till min förvåning blev det bara en röst på avelsalternativet, dock verkade de flesta gilla det förslaget. Ingen röst alls fick alternativ 2; ”Mera ting!”. Inte så konstigt kanske, då det är lättare för spelteamet att ordna och brukar slängas in var och varannan vecka vid onsdagsuppdateringen – det är vardagsmat, alltså. Detta var beskrivningen till alternativ nummer 1, ”socialt”, som vann omröstningen: ”Bättre utformad chatt med mindre lagg, tillgång till att ändra status (upptagen, inte vid datorn) och statusmeddelande, en egen profil (ungefär som klubbsidan) med info om t.ex. hemstall, nivå, när man blev medlem, namn på häst och karaktär, kort text om en själv… profilen skulle kunna nås genom vänlistan eller kanske genom en sökfunktion. Ev. ett forum.” Alldeles strax tänker jag skicka iväg detta i ett litet gulligt mejl till redaktionen. Antar att en omröstning för 25 personer inte påverkar dem så mycket i deras framtidsplaner, men det vore ändå kul att låta dem veta vad ni tycker. Jag kommer även länka till det här numret av SNN. Svaret jag får ska senare publiceras i inlägg på bloggen. Jag hoppas att spelteamet någon gång i framtiden inser att den sociala funktionen i spelet faktiskt är väsentlig för att hålla kvar medlemmar en längre tid, och att de gör något för att förbättra den… inte för att den är helt kass nu, men jag tycker att det finns plats för förbättringar. 1111111111fd16


Kontakt ● Sprillans Nya Nyheter 25CF25CF25CF●●●●●●●●●●◦◦◦●≈

Journalist

Fotograf

Ruth Shortwood

Ruth Shortwood

Reporter

Ruth Shortwood

Layout

Ruth Shortwood

Nr 4 2012

Chefredaktör

Ruth Shortwood

Mentor

Oldking ”Oldis”

Hejsan hoppsan, nu är jag äntligen klar med ett till nummer av SNN. Jag är vrålhungrig för jag har inte ätit idag (så ska nog ta och göra det strax) men jag ska skriva ett par rader här först för att fylla ut utrymmet. Jag är nöjd med detta nummer, jag lovade mer skvaller men insåg att jag lider brist på skvallernyheter. Gjorde dock mitt bästa med det ändå. Sidan med resultat från omröstningen blev helt humorlös, men det var svårt att undvika. Säg gärna ärligt om numret var bättre eller sämre jämfört med det förra. Är det något som borde förbättras? På tal om det, så lär det tyvärr dröja innan nästa SNN kommer. Skolan börjar strax, och då får jag mycket att göra och lite tid åt bloggen och SNN. Så nästa nummer lär väl komma vid jul eller något. /Ruth

E-post: ruth.shortwood@hotmail.com Blogg: www.shortwood.bloggo.nu (när den inte fungerar: www.shortwood2.bloggo.nu) Tel: ♥♥♥♥♥♥♥♥

1111111111fd17


TESTA DINA CENSURKUNSKAPER Hur väl känner du egentligen din censur? Testa här!

Instruktioner

Tävlingen

Varenda chattamatör vet att censuren i Star Stable Online inte går att lita på. På den här sidan hittar du sex ord eller fraser som chatten i SSO censurerar, men som egentligen inte borde censureras. Du hittar även sex censurerade ord eller fraser, som SSO-chatten klarar galant (alltså inte censurerar). Detta är felen som du ska hitta.

Detta är en mindre tävling som anordnas i samarbete med Nighty the Allmightys paintfärdigheter. Klarar du att hitta alla fel, kommentera då inlägget som SNN nr 4 publicerats i, och peka ut vilka ord/fraser som inte censureras (”felen”). Alla som gissar rätt kommer omnämnas i ett framtida inlägg (med länkning till bloggen om ni har någon, så se till att länka till bloggen i kommentaren), men den som får alla rätt först får även en virtuell banana split.

1. Besök #########.######.## och få en virtuell pannkaka! (shortwood.bloggo.nu)

2. Vi ##### på att åka kulle. (suger) 4. Ett glas ######, tack. (rödvin)

3. ##, ## ## riktigt onda aliens. (Ja, vi är) 5. Alla gillar ########## utom Ruth. (päroncider)

6. Mr. Kembell är bra på att borra ####, och där det är allt. (olja) 7. Finns det ##############? (kaktusparfymer) 9. Idag blir det ############. (bandspagetti) 10. Detta ska upp på #######! (Twitter)

8. Har du ######? (Tumblr)

11. GE MIG EN ##! (ÖL)

12. I mitt förra liv brukade jag ofta plocka ####. (sopp) 1111111111fd18

"Sprillans Nya Nyheter" nr 4  

Fjärde upplagan av Sprillans Nya Nyheter, som är ett ganska segt nyhetsflöde från världen i Star Stable Online. Den är skriven av Ruth Short...

"Sprillans Nya Nyheter" nr 4  

Fjärde upplagan av Sprillans Nya Nyheter, som är ett ganska segt nyhetsflöde från världen i Star Stable Online. Den är skriven av Ruth Short...

Advertisement