Page 1

Rudbeck i Sollentuna


En framgångsrik skola fokuserar på lärande men ser också till elevens hela livssituation.

Vårt fokus på lärande och på att få hela människan att växa, är goda förutsättningar för att du också kommer att trivas hos oss.


På Rudbeck kretsar mycket kring valfrihet. Du ska kunna välja de kurser som passar dig bäst. Det medför att du kommer att ingå i många olika grupper under dina tre år hos oss.

Rudbeck är den kommunala gymnasieskolan i Sollentuna. Skolan ligger bara några hundra meter från Edsbergs slott, som var i familjen Rudbecks ägo under ett par hundra år; därav namnet på skolan.

Gymnasiet har för närvarande cirka 2000 elever och 220 medarbetare. Här finns många kamrater och här finns mycket resurser. Välkommen!


Anders Boman, gymnasiechef:

Vi vill att du ska lyckas Skolan handlar om lärande och på Rudbeck har vi tydliga mål för vad vi vill med vår verksamhet. Du som lämnar Rudbeck ska ha landets bästa möjligheter att lyckas i högre studier och i arbetslivet. Det innebär att Rudbecks elever ska ha de finaste kunskapsresultaten mätt i godkända betyg, meritvärde och högskolebehörighet.   För att lyckas med det måste du må bra, trivas och känna dig trygg.   Välkommen till oss!

Sollentuna kommuns gymnasium

www.rudbeck.se

Rudbeck presentation  

Skolfolder