Page 1

LĂ–PAR gymnasiet


Löpargymn

Drömmer du om att få kombinera det roligaste du vet, löpning på elitnivå, med intressanta studier? Då är Löpargymnasiet något för dig. På Löpargymnasiet går elever som satsar på medel- och långdistanslöpning på elitnivå. Du läser på ett nationellt program – EK, NA eller SA – tillsammans med de andra eleverna på Rudbeck. Du och de andra ”Löparna” läser ämnet specialidrott. Specialidrotten, löpningen, är en del av din utbildning. Genom den gemensamma träningen stimuleras du av de andra eleverna och du tränas av erfarna och kunniga tränare. Vi är ett Riksidrottsgymnasium med elever från hela Sverige och de flesta av eleverna bor på vårt internat i närheten av Rudbeck.   En spännande tillvaro väntar dig! Jeanette Fry, rektor

Antagningen t

genom riksint

antagen till Lö

genomföra et

provresulat lig

eventuell anta


nasiet

till Löpargymnasiet sker

tag och innan du blir

öpargymnasiet så får du

tt intagningsprov. Ditt

Studieplan

Löpargymnasiet i Sollentuna, som startade 1988, är av Riksidrottsförbundet (RF) och Skolverket godkänt och certifierat Riksidrottsgymnasium (RIG).

gger sedan till grund för en

agning.

Vi är också ett av åtta riksfriidrottsgymnasier (FIG) i Sverige som kan ta emot elever från hela landet och som ingår i Svenska Friidrottsförbundets landslagsverksamhet och som kontinuerligt följs upp av densamma (SFIF). Ungdomar som vill satsa på löpning söker Löpargymnasiet på Rudbeck för att få en bra utbildning med behörighet till vidare studier samtidigt som de får möjlighet att utvecklas inom löpningen i specialidrottsämnet. De elever som blir antagna till Löpargymnasiet bor på internat med ett välordnat boende. Där ingår gemensam frukost och middag och det ges goda möjligheter till studiestöd.

Eleverna som blir antagna på Rudbecks löpargymnasium söker till Ekonomiprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet och följer dessa studieplaner. Studierna på Löpargymnasiet ger samma behörighet till vidare studier som ordinarie studieförberedande program. Specialidrottsämnet räknas in i behörigheten för sökande till fortsatta studier efter gymnasiet.

Träning Träningsmiljön i Sollentuna är mycket bra för medel- och långdistanslöpning med fina löpträningsområden i skog och mark. Sollentunavallens välkända blå banor, där flertalet olika SM och andra kända friidrottsevenemang äger rum, finns inom uppvärmningsavstånd. De gemensamma träningstiderna på dagtid ger maximala möjligheter att träna tillsammans med andra och ofta är det 30 elever som gemensamt springer ut på träning! Tävlingsmöjligheterna i Sollentuna och Stockholmstrakten är mycket bra med inspirerande och etablerade tävlingar året runt; inomhus, terräng och bana. Mer


Personal Löparprogrammet har tre anställda tränare och en naprapat/sjukgymnast som ser till elevernas träning och hälsa. På Rudbeck finns förutom lärare och rektor även mentor, kurator, studievägledare och sjuksköterska med nära koppling till Löparprogrammet.

Skolan handlar om lärande och på Rudbeck har vi tydliga mål för vad vi vill med vår verksamhet. Vi vill att du ska lyckas. Du som lämnar Rudbeck ska ha landets bästa möjligheter att lyckas i högre studier och i arbetslivet. Det innebär att Rudbecks elever ska ha de finaste kunskapsresultaten mätt i godkända betyg, meritvärde och högskolebehörighet.   För att lyckas med det måste du må bra, trivas och känna dig trygg.

Sollentuna kommuns gymnasium www.rudbeck.se

Löpargymnasiet  

Programfolder

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you