Page 1

ПРОДУКТОВ КАТАЛОГ 2020


Защо да изберем продукти от бетон! Нашите изделия са произведени от естествени български природни ресурси и като естествен продукт бетонът с течениe на времето се развива и съзрява. Той не е вреден за околната среда и кореспондира перфектно с всички материали като дърво, стъкло, метал, камък и др. Дизайнът на верандата или вътрешния двор винаги е вълнуващо предизвикателство. Повечето хора използват това пространство за почивка и релакс, следователно то трябва да бъде планирано и изпълнено така, че да е функционално, удобно и красиво. Настилките от бетон имат редица предимства, те са издържливи,поддържат се лесно и са екологични. Цветовете и формите на настилката трябва да са съобразени с постройките в близост до тях и не на последно място приятната гледка в градината да допринася за релакс. Изберете от нашата богата продуктова гама най-добрия за Вас вариант и се насладете на приятни часове на открито със семейството и приятелите си. Нашия екип ще Ви съдейства при избора на вашия проект. Инженеринг на настилки. Здравина и елегантна визия - така можем да характеризираме нашите настилки. Производствения процес започва с долния слой на изделието съдържащ висококачествен бетон, комбиниран с висока концентрация на камък, което прави паветата с твърда здравина и издържливост. След това комбинираме отбрани фини агрегати и висока концентрация на цимент и цветен пигмент в горния слой. Забъркването на горния слой се осъществява от смесител Eirich, който е лидер в областта. Смесването на бетона е основният фактор за постигане на оптимално качество на крайния продукт и се определя от микроструктурата, затова нашите вибропресовани продукти са с перфектна повърхност, здрава структура, отлично качество и 10 годишна гаранция. За нас е приоритет да произвеждаме настилки, които помагат да съхраняваме природата и естествените процеси протичащи в нея. Затова част от нашата продуктова гама включва водопропускливи настилки, които се характеризират не само с високо качество и здравина, но и с това, че допринасят за опазването на околната среда.

ЗЕЛЕНА ЕФЕКТИВНОСТ Зелената ефективност е свързана с измерването на специфични екологични, икономически и социални въздействия на всеки продукт вземайки се предвид фактори като производство, доставка , употреба и рециклиране. Използваме почти изцяло регионални ресурси в производството. Превозваме 80% от инертните материали в радиус от 60км. и свеждаме до минимум емисиите на CO2 Продуктите от бетон са екологично чисти и всички наши изделия могат да бъдат рециклирани. Не разходваме питейна вода за производствена дейност. Водата, която ползваме е от собствени кладенци.

60% - 25км. 19% - 37км. 15% - 62км.


ЛЕГЕНДА

3

Водопропусклива повърхност При нареждане продукта образува фуги през които водата свободно може да прониква в почвата.

Комбиниран формат Продукта е съставен от няколко форми, които не се продават по отделно.

Маркировка Маркировката представлява знак за съответствие и чрез него се декларира, че съответния продукт отговаря на европейските изисквания за безопастност.

Пешеходни зони

Леки автомобили

Тежкотоварни автомобили

Заключващи настилки Настилки със специфичен дизайн, който при полагане образува заключване между отделните елементи.

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

10

ИЯ

10

Продукти за стени и огради

РУБИКОН БЕТОН

Качество Всички продукти са с десет годишна гаранция. Продуктите са произведение при завишен контрол и показателите им са в съответствие с действащите стандарти.

Патентовани продукти Продуктите означени с тази икона са патентовани за България от Рубикон Бетон.


4

Компанията ни работи с висококачествени желязооксидни пигменти, което прави цветовете да бъдат устойчиви на атмосферни условия дълги години напред. Нашата цветова гама е вдъхновена от богатата палитра на природата и цветовете са в хармония със заобикалящата ни среда. Бетонът не е скучен и сив! Доказателство за това са специално разработените за Рубикон Бетон колормикс нюанси, които са за нашите по-ексцентрични и смели клиенти. Тези цветове са означени със следното лого .С удоволствие ще изпълним цветове и нюанси съобразени с вашите индивидуални проекти.

colors

ЛАГУНА

rb

Колормикс Лагуна сме представили на плочи Плаза стр. 9

colors

ФЛАМИНГО

rb

Колормикс Фламинго сме представили на плочи Плаза стр. 11

colors

ПОРТОФИНО

rb

Колормикс Портофино сме представили на павета Пиаца стр. 13


ЦВЕТОВЕ И ПОВЪРХНОСТИ

5

Колормикс нюанси разработени 3

colors

специално за Рубикон Б етон!

rb

смесване на два или три цвята за постигане на праливащи нюанси

лимитирани нюанси

Фламинг

о

р ох

а

Портофин о

Лагуна

колормикс

но

ла

лт

Ми а

ан

жъ

ск То а

Тер

керемида

Рома

на

сив бял

Сие

т ни т

гра

ро Рет

гра фи

ци тра

т

Розе

Ан

пепел червено от рози

допълнително обработване на повърхността за получаване на мозаечен еф ект

Мита повърхност


10

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

10

ИЯ

6

Семпъл дизайн!

РУБИКОН БЕТОН

АВИАНО ПРОДУКТОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ Плочите Авиано се характеризират с висока разходна ефективност и може да се комбинират със всички стилове благодарение на семплата си визия и универсална дебелина. Подходящи са за тротоарни площи, алеи, паркове и др.

. .

продукта е подходящ само за пешеходно натоварване широкоформатни и удобни за полагане

Растерен формат l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

40/40/5см. 6,25 60 9,60 1128 0,5см.

Палитра

цветове


7

Авиано, колормикс Амарело


10

Открийте природата с модерен дизайн!

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

10

ИЯ

8

РУБИКОН БЕТОН

ПЛАЗА ПРОДУКТОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ Плочите Плаза са олицетворение на съвременния стил и придават ултра модерен облик на всяко пространство. Всяка плоча е с различен принт, което съсдава усещане за „жива“ настилка в хармония с природата около нас.

. . . .

продукта е приложим само за пешеходно натоварване препоръчително е светлите нюанси да се импрегнират широкоформатни и удобни за полатане на големи пространства подходящи са за площи около басейни.

Формати l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

60/30/6см. 5,55 60 10,81 1440 без

Палитра

колормикс

гра нит

цветове

Варианти на полагане - стр.41


19

Плаза - колормикс Лагуна


10

Плаза, колормикс Тера


11

Плаза, колормикс Фламинго


10

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

10

ИЯ

12

Уют и топлина в твоя двор!

РУБИКОН БЕТОН

ПИАЦА ПРОДУКТОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ Настилка Пиаца ще ви принесе в необятните хълмисти пейзажи на италианския прованс, където времето сякаш е спряло. С естествени контури, топли и земни нюанси настилката ще донесе топлината на средиземноморското слънце във вашата градина.

.

продукта е подходящ за дворни простарнства с комбинирано натоварване - автомобилно и пешеходно, което дава възможност да се постигне цялостна визия на пространстата за релакси тези за паркиране.

.

препоръчително е светлите нюанси да се импрегнират

Формати

Палитра

l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

28/21/7см. 21/21/7см. 14/21/7см. 0,96 200 9,60 1550 0,3см. колормикс

Варианти на полагане - стр.41


13

Пиаца - колормикс Портофино


14


15

Пиаца - цвят гранит


10

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

10

ИЯ

Преоткрийте парковите пространства!

16

РУБИКОН БЕТОН

ЛАЙТ СЕТ ПРОДУКТОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ Настилка Лайт сет е в три размера, което позволява образуване на разнообразни фигури в различни цветове при изграждането на площади и алеи. Предлага се в пет мити повърхности и пет цвята, които могат да се комбинират в различни варианти и шарки. Малките формати могат да се използват при окрайчване на пътеки, декорация и др.

. . .

продукта е подходящ за пешеходно натоварване препоръчително е светлите нюанси да се импрегнират трите размера се продават отделно и в комбинация

Формати

20/10/6см. 50 480 9,60 1268 0,5см.

Палитра

овърхн ап о ит

ст

l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

10/10/6см. 98 990 10,10 1330 0,5см.

м

l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

ц ве т о в е

l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

Варианти на полагане - стр.42

30/30/6см. 11,1 120 10,81 1428 0,5см.


17

Лайт сет 30/30/6 - цвят жълт

Лайт сет 10/10/6 - цвят сив


10

Нова визия за индустриалните площи!

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

10

ИЯ

РУБИКОН БЕТОН

ТОП СЕТ ПРОДУКТОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ Предлага се в пет мити повърхности и пет цвята които могат да се комбинират в различни варианти и шарки. Настилка Топ сет е подходяща за площади, тротоарни зони, алеи, идустриални площи.

. . .

продукта е подходящ за автомобилно натоварване препоръчително е светлите нюанси да се импрегнират четерите формата се продават отделно и в комбинация

Формати l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

20/10/8см. 50 480 9,60 1700 0,5см.

Палитра

15/30/8см. 22,2 200 9,00 1600 0,5см.

l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

Варианти на полагане - стр.42

30/30/8см. 11,1 120 10,81 1760 0,5см.

20/20/8см. 25 240 9,60 1700 0,3см.

овърхн ап о ит

ст

м

18

ц ве т о в е


19

Топ сет - повърхности Сиена и Антрацит, размери - 15/30/8; 10/20/8; 20/20/8


10

С грижа към околната среда!

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

10

ИЯ

20

РУБИКОН БЕТОН

АКВА ЛАЙТ

R

R

Аква лайт е настилка с водопропусклива структура със специално проектирани фуги и фаска,които ускоряват проникването на дъждовната вода при валеж непосредствено на повърхността и я отвеждат в почвата. За разлика от останалите водопропускливи настилки, които заради дизайна си са подходящи само за паркинг зони, Аква Лайт има много широко приложение. Целта е да се обхванат повече площи,от които водата свободно може да прониква през настилката - пешеходни зони, улици с автомобилен трафик и др. Така се дава възможност дъждовната вода да се съхрани в конструкцията за определен период от време и постепено да се инфилтрира в почвата. R

Формати

Ползи l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

20/10/8см. 50 480 9,60 1700 0,5см.

. . . . . . . .

съхраняване на дъждовната вода в суббазовия слой, което не променя нейнея PH индекс

предпазване на почвата от замърсяване посредством геотекстил

трайно и екологично решение за намаляване риска от наводнения пречистване на водите дъжновната вода се оттича при източника, като елиминира първите 5мм. при всеки валеж презареждане на подпочвените води подпомага естествения процес на инфилтрация облекчава натоварването на отводнителните системи.

Палитра

цветове

Варианти на полагане - стр.42


За да функионира устойчиво и ефективно във времето водопропускливата система е необходимо при нейното проектиране да се спазват следните указания за структурен дизайн при изграждането и, като резултатът от тях представляват стандартна конструкция за различни нива на интензивност на трафика и почвените характеристики. СТРУКТУРЕН ДИЗАЙН 1. Геотекстил - предпамва почвата от замърсяване 2. Суббазов слой - съхранява водата за определен период, като и дава възможност постепенно да проникне в почвата. 3. Базов слой - осигурява носимоспособността на структурата.Дебелината му трябва да бъде съобразена с обема на очаквания трафик,скоростта и натоварването на м2. 4. Пясъчно легло - използва се трошена фракция 3мм. за да се осигури пропусливост надолу по структурата 5. Настилка АКВА ЛАЙТ 6. Фугиращ материал - може да се използва трошена фракция 3мм. или специален фугиращ агенг(стр. 6) .

R

фугиращ материал настилка аква лайт пясъчно легло базов слой

суббазов слой

геотекстил почва

24C

C 40 30

20 10 0 -10

система Хидроформ с настилка Аквалайт

29C

C 40 30

20 10 0 -10

конвенционална настилка

21


10

Здравина и якост за индустриалните зони!

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

10

ИЯ

22

РУБИКОН БЕТОН

БЕХАТОН ПРОДУКТОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ Специфичната форма на настилка я характеризира като заключваща и гарантира стабилността и при полагане. Настилка Бехатон е отлично решение за големи индустриални зони, паркинги и площи подложени на високо натоварване и трафик. Предлага се в два основни цвята и три различни дебелини в зависимост от степентта на натоварване.

. . .

продукта е подходящ за индустриални зони с високо натоварване и трафик. приложимо и машинно полагане настилката е от заключващ тип

Растерен формат

l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

19.5/16/6см. 35 300 8,57 1065 0,5см.

Палитра

цветове l/ w/ h 2 бр./м бр./палет м2/палет кг./палет фаска

19.5/16/8см. 35 330 9,43 1584 0,3см.

ПРИЛОЖЕНИЕ

l/ w/ h l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

19,7/16,2/10см. 35 297 8,49 1800 0,5см.

19,7/16,2/6 19,7/16,2/8 19,7/16,2/10


23

Бехатон - цвят сив

Бехатон - цвят сив


10

За ултрамодерна и стилна градина!

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

10

ИЯ

24

РУБИКОН БЕТОН

ЛИНЕРО ПРОДУКТОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ Настилка Линеро е с модерна и изчистена визия съчетаваща се идеално с минималистичния стил. Разкрива съшността на сградите около нея, като в основата и са повтарящи се елементи, внушаващи естетика и симетрия. Включва шест различни размера, подредени в определен алгоритъм.

. . . .

продукта е приложим за пешеходно натоварване препоръчително е да се импрегнира вписва се отлично в проекти със модерна визия подходящ за площи около басейни.

Формат l/ w/ h

бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

Полагане

50/16/6см. 40/16/6см. 30/16/6см. 50/11/6см. 40/11/6см. 30/11/6см. 0,912 180 10,81 1440 без


25

Настилка Линеро, цветове бял, сив и графит

Настилка Линеро, цветове бял, сив и графит

*** за цялостна визия комбинирайте настилка Линеро в три класически цвята и система за стени Пълдин в цвят графит***

Настилка Линеро, колормикс Торино


Палитра 26

Торино

пе

пе

л

от р и оз

Те

ра

р ми ло ко

Варианти на цветови комбинации в сиво

кс

цв я т нси в сиво нюа

Вариант 1: 21,10 лв./м2

33% графит, 33% сив, 33% бял

Вариант 2: 20,25 лв./м2

50% графит, 50% сив

Вариант 3: 20,90 лв./м2

50% сив, 50% бял

Вариант 4: 20,26 лв./м2

20% графит, 60% сив, 20% бял


10

10

ИЯ

Завършеност на визията!

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

ново

РУБИКОН БЕТОН

СТЪПАЛО

ПРОДУКТОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ Стъпалото е елемент, който придава завършеност на цялостната визия на всеки проект. Може да бъде в цвета на настилката или да е акцент в по-тъмен или светъл цвят.

.

поставя се на зони пред вход, преход между веранда и градина, пътеки и др.

Палитра

Формат

l/ w/ h бр./палет кг./бр. кг./палет фаска

100/35/15см. 12 125 1520 0,5см.

цветове

27


10

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

10

ИЯ

28

Пренеси се в миналото!

РУБИКОН БЕТОН

ФИЛИПОПОЛИС ПРОДУКТОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

.

Представете си решение за настилка, което автентично пресъздава външния вид на стар град. Релефна повърхност и преливащи нюанси допринасящи за докосването до визуалния реализъм. Тази настилка е идеалния избор, ако искате да създадете пространство с очарователна традиционна обстановка. Предлага се в четири цвята, три колормикс нюанса и два размера с възможност за комбиниране.

продукта е подходящ за дворни простарнства с комбинирано натоварване - автомобилно и пешеходно, което дава възможност да се постигне цялостна визия на пространстата за релакси тези за паркиране.

. . .

препоръчително е светлите нюанси да се импрегнират двата формата се продават отделно и в комбинация релефна повърхност

Формати

Палитра l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

14/14/8см. 51 480 9,60 1704 0,3см.

колормикс

l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

Варианти на полагане - стр.41

21/14/8см. 34 300 9,60 1524 0,3см.


29

Филипополис, колормикс Тера

Филипополис, колормикс Тоскана


30

анаксоТ скимролок -силопопилиФ


Паркинг с повече тревна площ!

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

10

ИЯ

10

30

РУБИКОН БЕТОН

ЕКО ПАВЕ ПРОДУКТОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ Еко паве е функционално и екологично решение за изграждането на паркинги и други зони, като спомага за

.

продукта е подходящ за паркинг зони с автомобилно натоварване.

отвеждането на дъждовната вода в почвата. Допринася за поддържането на естествения цикъл между почвата, водата и въздуха. Пространставата на футите могат да се запълнят с трева, мозайка и др.

Палитра

Формат

l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

20/20/8см. 25 200 8,00 1130 0,5см.

цветове

Еко паве, цвят сив Варианти на полагане - стр.42

31


10

Овални контури в двора!

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

10

ИЯ

32

РУБИКОН БЕТОН

РИНГ ПРОДУКТОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ Кръглата форма на Ринг е перфектно решение за вашия вътрешен двор, придавайки характер на всеки градински проект. Дава един динамичен акцент на всяка павирана повърхност, като кореспондира добре с трдиционния стил. При подреждане се получава кръг с диаметър 2.10м.

.

приложими са на пространството пред входната врата, камината, настилка за вътрешната и външната площ на беседката, също като акцент под кръгла маса, около огнище и др.Също могат да се използват за цялостна настилка от преливащи един в друг кръгове.

Палитра

Формати

l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

14/14/8см. 51 480 9,60 1704 0,3см.

колормикс

16 бр.м2

24 бр.м2

4 бр.м2

1 бр.м2


33

Настилка Ринг, колормикс Тера

Настилка Ринг, колормикс Тоскана


10

! о

Система за огради

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

10

ИЯ

34

РУБИКОН БЕТОН

в о

н ПЪЛДИН ПРОДУКТОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ Системата Пълдин се състои от фасадна тухла и шапка за изграждане на почти всяка стена. Проектите са лесни за планиране и строеж. Първият ред се поставя на бетонова основа, а останалите се свързват само с лепило. Крайния резултат е елегантна и завършена визия в избран от вас цвят или колормикс нюанс за кратко време. Едно отлично решение за ажурна ограда, барбекю или беседка. Ще завършите проекта си по-бързо отколкото, при конвенционалната зидария. Системата Пълдин съчетава предимствата на сухия монтаж с всички останали ползи на конвенционалната зидария: пожароустойчивост, ниска поддръжка, здравина и дълготрайност.

. . . . . . .

бюджетно решение лесен и бърз монтаж минимална поддръжка стилна визия не е нужно измазване на стената или оградата широко приложение - ограда, беседка, кът за огън, барбекю и др. не е необходимо изграждането и отливането на бетонни колони

Формати

l/ w/ h бр./палет кг./бр. бр./м2 кг./палет

l/ w/ h бр./палет бр./м2 кг./бр. кг./палет

44,7/22,4/16,5см. 60 22 13,5 1340

Палитра

44,7/22,4/5см. 120 10 11 1340 цве тове

Тера

колормикс


Система за стени Пълдин, колормикс Тоскана

35


36

само с един продукт - шест елемента - колона - саксия - кът за огън - ограда - пейка - масичка

Система за стени Пълдин, цвят графит


10

10

ИЯ

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

РУБИКОН БЕТОН

Тухли и кашпа

Палитра

Формати

l/ w/ h бр./палет кг./бр. бр./м2 кг./палет

25/12/6см. 340 3,8 6,25 1292

сиво

цветове

l/ w/ h бр./палет бр./м2 кг./бр. кг./палет

40/15/20см. 70 12,5 16,5 1180

l/ w/ h бр./палет бр./м2 кг./бр. кг./палет

l/ w/ h 38/35/13,5см. бр./палет 48 кг./бр. 18,7 кг./палет 910

40/20/20см. 70 12,5 16,5 1180

37


10

Бордюри

Формати

l/ w/ h бр./палет бр./л.м. кг./бр. кг./палет фаска

100/8/20см. 24 1 27 670 0,5см.

цветове

50/8/16см. 104 2 13,2 1390 8см.

l/ w/ h бр./палет бр./л.м. кг./бр. кг./палет регула

l/ w/ h бр./палет бр./л.м. кг./бр. кг./палет регула

10

РУБИКОН БЕТОН

Палитра

l/ w/ h бр./палет бр./л.м. кг./бр. кг./палет регула

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

ИЯ

38

50/18/35см. 16 2 65 1060 15см.

50/15/25см. 30 2 40 1220 10см.

цветове


10

10

ИЯ

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

РУБИКОН БЕТОН

ТАКТИЛНИ ПЛОЧИ И УЛЕЙ

Палитра

Формати Насочваща l/ w/ h бр./палет м2/палет бр./м2 кг./палет

30/30/6см. 120 10,81 11,1 1428

цветове

Стоп l/ w/ h бр./палет м2/палет бр./м2 кг./палет

30/30/6см. 120 10,81 11,1 1428

сиво

Улей l/ w/ h бр./палет бр./л.м. кг./бр. кг./палет фаска

30/30/10-12см. 72 3,33 24 1750 0,3см.

цветове

39


10

Увиверсално решение за индустриалните площи!

НИ ГАРАН ДИ Ц ГО

10

ИЯ

40

РУБИКОН БЕТОН

УНИ ПАВЕ ПРОДУКТОВИ ХАРАКТЕРИСТИКИ Универсална заключваща настилка за индустриални зони, паркинг площи и др.

.

продукта е подходящ за зони с автомобилно натоварване.

Формати l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

l/ w/ h бр./м2 бр./палет м2/палет кг./палет фаска

23,8/12,7/6см. 40 350 8,75 1144 0,5см.

23,8/12,7/8см. 40 350 8,00 1400 0,5см.

Палитра

цветове

Приложение

l/ w/ h 23,8/12,7/6 23,8/12,7/8

Уни паве 23,8/12,7/6 - цвят сив


41

ПИАЦА - А - 14/21/7, B - 21/21/7, C - 21/28/7

C B

C A

A B

C

C B

A

B

B

C

C B

B

B

C

A

C

ФИЛИПОПОЛИС - А - 14/14/8, B - 21/14/8

B

A

B B

B B

B

B

B

ПЛАЗА - 60/30/6

B

B

B B B A

B

B

B A B B

A B

A A A B B


ТОП СЕТ - А - 20/10/8, В - 15/30/8, С - 20/20/8, D - 30/30/8 42

B

D B

D A A C

C А C А

C A A B D

ЛАЙТ СЕТ - А-10/10/6, В-20/10/6, С-30/30/6

C A

B B

B

B A

B B

ЕКО ПАВЕ - 20/20/8

АКВА ЛАЙТ 20/10/8

B


Продукти за защита и поддръжка на бетонови изделия 43 АКВАБОНД - Фугиращ агент Малките детайли придават голяма разлика в цялостния облик на павираните пространства. Представяме Ви Аквабовд! Той представлява свързващ фугиращ агент, който при окисляванe с кислорода свързва пякъчните частици така, че те да са пропускливи на въздух и вода.Така позволява на настилката да диша между фугите и да пропуска водата при валеж. Може да бъде оцветен в различни цветове, които могат да окажат значително влияние върху цялостния външен вид и усещане на вашия двор, алея или пространството около басейна. За да добавите финално докосване на вашия проект, разгледайте цветовите ни предложения на фугиращия материал Аквабонд.

бял

златист

графит

ПРОТЕКТ S - Защитно покритие Протект S е иновативно покритие за всякакъв вид изделия от бетон - настилки, плочи, тухли. При нанасяне създава защитен филм, който запечатва повърхостта на изделията, като я прави недостъпна за агресивните атмосферни условия и замърсителите. Така изделията остават непроменени години напред, с наситени цветове и без следи от есфлоресценсия. устойчивост на атмосферни влияния и UV устойчивост висока устойчивост срещу химически атаки защита от всякакъв вид замърсители предпазва от есфлоресценсия защитава от графити

Препарат за почистване на петна от масла Премахва петна от всякакъв вид масла - органични, моторни и др. Отмива се с вода.

Импрегнатор Придава лек блясък на повърхността и дълготраино я защитава от всякакъв тип замърсители. Поставя се след полагане на настилката.

Препарат за почистване на следи от ефлоресценсия Премахва варовиковите отлагания и циментовия шлам.


УКАЗАНИЯ ЗА ПРОДУКТИТЕ Бетоновите изделия на Рубикон Бетон се произвеждет от изцяло автоматизирани производствени съоръжения, при завишен контрол в съответствие с хармонизираните европейски стандарти в България, както следва: тухли БДС EN 771-3:2011, плочи - БДС EN 1339:2005/ AC:2008, павета - БДС EN 1338:2005/AC:2008, бордюри -БДС EN x1340&2005/AC:2008. Всички продукти са етикетирани и притежават CE маркировка, която показва съответствие на дадения стандарт за производство на продукт. Също така са придружени с Декларация за експлоатационни показатели, която официално представя продукта по отношение на неговите съществени продуктови характеристики. Размери Всички размери, цитирани в тези спецификации са номинални и насочващи.Размерите и количествата, които са предоставени обикновено позволяват номинална ширина на фугата от 5мм. Гаранцията на Рубикон Бетон не е в сила при следните случаи: Размразяване При нужда от размръзяване на лед от повърхността на плочите и паветата се използва специално предназначен за целта препарат. При неспазване на препоръката има риск да се наруши цялостта на повърхностния слой на изделията, за което Рубикон Бетон не носи отговорност. Повърхност Появата на микро пори, които са трудно забележими на повърхността на изделията е допустима и няма заключения да има влияние върху качеството на продуктите. Също така на повърхността може да се появяват кафяви оцветявания вследствие на атмосферните влияния, които изчезват с течение на времето. Бетоновите настилки и плочи се полагат на фракция от 1-3мм. с ниско съдържание на нула и абсорбция на вода над 17%. Отклонения в цветовете Цветовите отклонения се дължат на използването на естествени суровини(агрегати, цимент, вода), които са подложени на изменения, затова е препоръчително да се използват изделия от една партида. Поради естеството на печата и текущите дигитални медии, Рубикон Бетон не може да гарантира точно съвпадение на цветовете от използването на отпечатни цветни шаблони. Възможно е цвета да се различава заради пречупване на светлината в зависимост от заобикалящата среда. Фотографиите са приблизително представяне на цвят, а не точно съвпадение. Крайният избор на цветове трябва да бъде направен на живо. Ефлоресценция Гаранцията на Рубикон Бетон не се отнася за ефлоресценсията. Тя е естествен процес и се появява понякога под формата на бяло прахообразно вещество върху повърхността на продукта. Той не компрометира функционалността и структурната му цялост. Макар, че ефлоресценсията не може да бъде напълно предотвратена, тя ще се измие във времето или може да бъде почистена с ефлоресцентен почистващ препарат. Раздробяване При продуктите без фаска(не са скосени), лекото раздрабяване на ръбовете не се счита за производствен дефект. Специално внимание трябва да се обърне по време на инсталацията, за да се сведе до минимум раздробяването на ръбовете.

Павета - Хармонизираща техническа спецификация БДС EN 1338:2005/AC:2008 Работните размери с допустими отклонения Отделяне на азбест Устоичивост на плъзгане/приплъзване Топлопроводимост Дълготраиност Реакция на огън Устоичивост при замразяване/размразяване със соли Якост на разцепване и огъване Устоичивост на изтриване Абсорбция на вода

дължина +-2, широчина +- 2, височина +- 3 не съдържат задоволително NPD задоволително Клас А1 маркировка D клас 3 3,6MPa маркировка F клас 1 маркировка B клас 2

Бордюри - Хармонизираща техническа спецификация БДС EN 1340:2005/AC:2008 Работните размери с допустими отклонения Отделяне на азбест Устоичивост на плъзгане/приплъзване Топлопроводимост Дълготраиност Реакция на огън Устоичивост при замразяване/размразяване със соли Якост на разцепване и огъване Устоичивост на изтриване Абсорбция на вода

дължина +-5, широчина +- 5, височина +- 10 не съдържат задоволително NPD задоволително Клас А1 маркировка D клас 3 маркировка U клас 3 маркировка F клас 1 маркировка B клас 2

Тухли - Хармонизираща техническа спецификация БДС EN 1771-3:2011 Работните размери с допустими отклонения Якост на натиск Реакция на огън Брутна плътност в сухо състояние Якост на сцепление Дърготраиност/мразоустоичивост Абсорбция на вода

дължина +-5, широчина +- 5, височина +- 10 9N/mm2 Клас А1 kg/m3 0,15N/mm2 клас Bm100 5.9g/m2.s

Плочи - Хармонизираща техническа спецификация БДС EN 1339:2005/AC:2008 Работните размери с допустими отклонения Разлика между измервания в диагоналите Отделяне на азбест Устоичивост на плъзгане /приплъзване Топлопроводимост Дълготраиност Реакция на огън Устоичивост при замразяване/размразяване със соли Якост на разцепване и огъване Устоичивост на изтриване Абсорбция на вода

маркировка P клас 2 маркировка L клас 3 не съдържат задоволително NPD задоволително Клас А1 маркировка D клас 3 маркировка Т-4MPa клас 2 маркировка F клас 1 маркировка B клас 2

Производствена база: гр. Съединение, „Найденгеровско шосе“№6, тел/факс: 0318 22023; email: rubikonbeton@gmail.com; www.rubikonbeton.com, Търговски представител: 0878396412

Посетете ни във Facebook! www.facebook.com/rubikonbeton

Channel Rubikon Beton

Profile for Rubikonbeton

Catalog 2020  

Catalog 2020  

Advertisement