Page 1

ANALYSE ONLINE- EN SOCIAL MEDIA ACTIVITEITEN

OLOD COMMUNICATIEMANAGEMENT 5

ARTEVELDEHOGESCHOOL GENT COMMUNICATIEMANAGEMENT 2013-2014

RUBEN VAN DER LINDEN ANNELIES HENDRICKX CELINE DECOCK LIO LINGIER


TABLE OF CONTENTS

4

USABILITY WEBSITE

17

MONITORING

32

ONLINE COMMUNICAITE

37

ONLINE ADVERTEREN

40

SEARCH ENGINE OPTIMALIZATION (SEO)

43

GOOGLE ANALYTICS


1. USABILITY WEBSITE Op het eerste zicht heeft MYKITA een hippe website, wij waren allemaal meteen fan van het merk omwille van het strakke en moderne design. Zowel hun producten als hun geïntegreede communicatie sprak ons aan. Maar is hun website wel echt zo goed als ze laten uitschijnen? Daarom voeren we een kort onderzoek naar de usability van hun website.

ANALYSE WEBSITE OP COMPUTERSCHERM CONSISTENTIE Op de website van MYKITA staat het logo in de linkerbovenhoek en de zoekfunctie in de rechterbovenhoek. Dit is zoals het hoort. Ook de taalselectie staat in een rij van 3 woorden, dit op de eerste plaats in de rechterbovenhoek. Het is goed dat de taalselectie niet met icoontjes van vlaggetjes wordt weergeven, maar gewoon met de afkorting van het engels en duits, namelijk: “EN/DE.” Als je woorden in de navigatie aanklikt, verschijnen ze niet in een andere kleur, maar veranderen ze wel van een normaal lettertype naar hetzelfde lettertype in het vet. Hierdoor weet je gemakkelijk op welke pagina je zit als je de website bezoekt. Echte ‘buttons’ om op te klikken gebruikt MYKITA niet, wij denken dat dit is omdat mykita design wilt uitstralen met hun exclusiviteit en strakke design. ‘Koop nu buttons’ doen een site al iets sneller goedkoper lijken voor het gewone volk. Mykita wil aan de top van design staan! Maar ze geven wel een alternatief zoals je hieronder kan zien. Ze gebruiken

minimalistische symbolen als knoppen, zoals een winkelmandje voor wat je online kunt kopen, een lijstje voor de wishlist en een vergrootglas voor de zoekfunctie. Het zou voor de bezoeker wel gemakkelijker zijn als er naast de zoekfunctie meteen een vakje stond waarin de bezoeker de zoekterm kan typen. Dit doen ze wel op hun blog, dus waarom ook niet op de website van de producten? Vervolgens maken ze ‘buttons’ door ‘add to basket, find a selected retailer en add to wishlist’ in het vet te zetten en er strepen tussen te trekken. Hierdoor lijken deze woorden toch een beetje knoppen. Behalve op de prijs, kan je op de vette woorden klikken. Ook maken ze ‘buttons’ van hun afbeeldingen. Er zijn prachtige grote afbeeldingen te vinden op hun website. Als je op deze afbeelding komt met je muis, verschijnt er een witte schijn en een titel van de collecite op de afbeelding. Hierdoor worden deze afbeeldingen ook buttons om op bepaalde pagina’s terecht te kunnen komen.


DRAAGBAARHEID Op de website je verschillende mogelijkheden om hun producten te delen op social media. Dit door eenvoudig op de woorden onder ‘SHARE’ te klikken, dit zijn facebook, twitter of pinterest. Als je hierop klikt verschijnt er kader waardoor het voor iedereen heel eenvoudig is om dit model van bril te kunnen delen op je social mediapagina.


Bij de producten vind je enkel deze social media onder share, maar als je naar de blog van MYKITA gaat, zie je dat ze ook nog op andere social media actief zijn. Zo hebben ze ook een RSS-feed en een youtube account. De integratie van al deze social media hebben ze zeer goed aangepakt. Alles is mooi op elkaar afgestemd qua layout, foto’s en informatie. Je ziet op dit meteen op elke pagina. MYKITA heeft een duidelijke huistijl die ze niet verloochenen!

Ook hun blogberichten zijn eenvoudig te delen zoals je kan zien. Dit is het scherm dat onder elk bericht staat. Ze geven de voorkeur aan facebook met een directe link om te liken en te delen. Aan de linkerkant zie je ook welke mogelijkheden je hebt om dit blogbericht te delen met andere social media. Een extraatje bij de blogberichten is Google +. Google + staat enkel bij de blog als social media vermeld.

De mogelijkheid om afbeeldingen in embedded links te kunnen posten op je eigen blog, vind ik nergens terug op de website. Als je afbeeldingen wil delen moet je dit oftewel doen via de voorziene links , de afbeelding knippen en plakken of opslaan als gebruiken. De links op de website zijn ook duidelijk. Dit omdat ze op de website gebruik maken van een duidelijk lettertype in het zwart op een witte achtergrond. Duidelijker kan volgens ons niet voor de leesbaarheid. Maar om de links te herkennen had een kleurtje hier ook wel niet misstaan. De

links zijn wel onderlijnd waardoor ze toch nog opvallen tegenover de andere tekst. EssentiĂŤle informatie vind je gemakkelijk terug op deze website. Deze informatie van elk product staat mooi onder de grote foto van de bril op de detailpagina. De contact gegevens van MYKITA vind je net iets moeilijker terug. Hiervoor moet je op zoek gaan bij service, hier kom je door helemaal naar onder te scrollen. Ook het adres van hun hoofdwinkel in Berlijn konden volgens ons beter duidelijk op de startpagina weergeven.


NAVIGATIE Op de site van MYKITA ben je nooit verloren, je weet altijd duidelijk waar je bent door de goede navigatie. De navigatie verdwijnt jammer genoeg wel als je naar onder scrolt op een detailpagina. Maar als je dan terug naar boven scrolt vind je de navigatie meteen terug. De hoofdnavigatie is duidelijk want de termen zijn goed gekozen. Je ziet meteen wat ze te bieden hebben. Zonnebrillen onder ‘sun’ en gewone brillen op sterkte onder ‘optical’. Onder ‘collaborations’ vind je informatie over samenwerkingen met designers en modehuizen en onder ‘MYKITA’ mylon’ vind je hun sportcollectie. ‘MYKITA haus’ geeft informatie over het berdrijf zelf en onder ‘shops’ vind je een store finder. Het woord ‘blog’ spreekt ook voor zich dat je hieronder hun blog vindt. Dus wij vinden dat hun toptaken zich in de hoofdnavigatie bevinden. Ze bieden hun producten meteen op de startpagina aan en weergeven duidelijk wat ze verkopen. Een grote subnavigatie hebben ze niet echt. Er komt wel langs de linkerzijkant te staan in welke collectie je zit te kijken. Zoals op het voorbeeld hier zie je dat je bij NO1 SUN zit. Als je dan naar onder scrolt blijft er steeds links NO1 SUN staan. Als je dan scrolt naar de volgende collectie komt hier bijvoorbeeld NO2 SUN enz… Ook als je op een product zelf klikt, kom je op deze detailpagina. Maar er komt wel een nieuwe subnavigatie onder SUN , NO1 SUN , zodat je weet in welke collectie je zit te kijken. Als je dan terug op NO1 SUN klikt, kom je terug op de vorige pagina met de volledige collectie terecht. En als je dan op SUN alleen klikt,kom je terug op de pagina waar alle collecties staan. Wij vinden dit een duidelijke navigatie, we vonden ook altijd alles terug wat we moesten hebben voor onze opdracht van COM5 retail. We denken dat potentiële kopers gemakkelijk hun product hierop vinden en de essentiële informatie die ze nodig hebben. Het terugkeren naar de startpagina is mogelijk op elke pagina door simpelweg op het logo te klikken. Dit is handig voor als je even het overzicht verliest over de website, want niet iedereen kan zo goed overweg met het internet.


De website van MYKITA heeft ook een goede secundaire navigatie. Deze is ook zeer eenvoudig en duidelijk opgesteld. Ze is opgedeeld met 4 termen: ‘Customer service, my settings, social media, the company en als laatste newsletter.’ Ook hier vinden we de termen duidelijk gekozen zodat je meteen op de juiste pagina komt om te vinden wat je nodig hebt. Omdat de website van MYKITA geen mega grote website is, hebben ze dus ook geen broodkruimel. Hiermee zijn we akkoord want alles is duidelijk terug te vinden op de website. Ook als je in de zoekfunctie iets zoekt, blijf je op de website zelf. Het is goed dat deze niet overschakelt naar google of Bing niveau. Zo kan de potentiële klant gemakkelijk zijn product terugvinden op de website zelf zonder onnodig rond te dwalen op het internet.


TYPOGRAFIE Het lettertype dat MYKITA gebruikt is niet altijd even leesbaar. Maar het is wel schreefloos en heeft een moderne uitstraling. Doordat het schreefloos is, is het zeer goed leesbaar. Ze kiezen niet voor een kleur, maar voor zwart. Dit steeds tegen een witte achtergrond zodat het zeker goed leesbaar is. Ze houden zich aan +/- 55 karakters per lijn en hebben een flexibele lay out. In langere teksten maken ze gebruik van tussentitels en alinea’s. De tussentitels zijn getypt in alleen hoofdletters en staan in het vet. Hierdoor vallen ze zeker en vast goed op tussen de rest van de tekst. Opsommingstekens zijn we op geen enkele pagina tegengekomen. INTERACTIE Je kan niet rechtstreeks op de site zelf je reactie geven. Als je toch een reactie wilt geven moet je dit via de social media doen die ze aanbieden. Er is ook geen poll aanwezig, noch de kans om feedback te geven. Hiervoor moet je persoonlijk naar hen mailen. Een forum heb ik ook niet gevonden. FOCUS De website laadt zeer snel desondanks ze gebruik maken van veel afbeeldingen. Dit is zeker een pluspunt, zowel mobiel als op de pc. De afbeeldingen maken de website hip en je ziet meteen wat voor product ze verkopen. Ze zijn zeer ‘up to date’ en posten alle nieuwe collecties, samenwerkingen of/en nieuwe winkels meteen op hun website. Daarna wordt het ook gepost op alle social media, maar weliswaar iets minder uitgebreid

dan op de hoofdwebsite zelf. De corewebsite is www.mykita.com, daarnaast hebben ze ook hun eigen blog. Als laatste komen de verschillende social media pagina’s er nog eens bij. Maar alles vertrekt natuurlijk vanuit de hoofdwebsite. NIEUWS MYKITA post regelmatig nieuwtjes, maar ook zeker en vast niet té veel. Ze posten vooral grote nieuwsfeiten zoals het openen van een nieuwe winkel of als ze samenwerken met een nieuwe designer. Dit zijn voor ons de absolute musts die een bedrijf als dit moet posten. Een beetje meer mag, maar moet zeker en vast niet. Ze springen zeer zuinig om met nieuwsfeiten. HOMEPAGE Op de homepage van MYKITA is een zeer duidelijke navigatie en structuur terug te vinden zoals ik eerder al heb vermeld. Het is een mooie homepage met veel foto’s en weinig tekst. Hierdoor wordt deze pagina aantrekkelijker voor de bezoeker, want een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Je geraakt op de site ook gemakkelijk bij je doel. Als je bijvoorbeeld opzoek bent naar een zonnebril, klik je in de hoofdnavigatie op het woord ‘SUN’, daarna kan je kiezen uit de verschillende collecties en daarna uit de verschillende modellen en je bent er. Zo werkt het ook voor hun andere brillen. Ze hebben het beperkt tot het minimum aantal pagina’s om bij het juiste product terecht te komen. Hun website is ook opgebouwd volgens


het AIDA principe. Attention hebben ze zeker met hun mooie campagnebeelden en aantrekkelijke designwebsite voor de brillen. Het merk spreekt jonge klanten aan uit de hogere sociale klasse. Er wordt duidelijk op de site vermeld wie ze zijn ( een brillenfabrikant), waar hun roots ligt (Berlijn) en wat voor producten ze maken ( kwaliteitsvolle designbrillen). Om Interest op te wekken hebben ze filmpjes gemaakt van ‘the making of’. Hier kunnen klanten het hele productieproces stap voor stap volgen. Zo willen ze hun klanten zeer dicht bij het productieproces betrekken en de kloof tussen klant en MYKITA verkleinen. Ze hebben geen geheimen voor hun klanten. De diepere info over elke bril vind je terug op de detailpagina. Aan desire doen ze vooral met hun verschillende social media pagina’s

die mooi op elkaar afgestemd zijn. Dit omdat er op de website zelf geen mogelijkheid is om een reactie te geven. MYKTA is op verschillende manieren bereikbaar, zowel via social media als hun email, telefoon,fax… Ze houden dus zeker en vast goed rekening het vierde element action van het AIDA-principe. Het mocht alleen wel wat duidelijker op hun website vermeld staan. Je moet even doorklikken vooraleer je op de juiste detailpagina terecht komt. Voor de rest komen producten steeds op de eerste plaats. Het eerste wat je te zien krijgt als je de website opent zijn hun campagnebeelden van de verschillende collecties. Daarna een overzicht van de verschillende collecties en daarna pas specifieke uitleg bij elke bril afzonderlijk. Zo hoort het en zo is het ook duidelijk voor de potentiële klanten.


DOEL Het doel van deze website is volgens ons nog altijd om de brillen te verkopen. Er is ook een webshop aan verbonden, al hebben we hier even over getwijfeld omdat het niet echt overal duidelijk is. Maar na even verder te klikken werd er snel je gegevens gevraagd om een account aan te maken en zo het shippingadres te geven.

op een overzicht van de verschillende collecties komt, hierop zie je al enkele modellen van brillen. Als je dan de volledige collectie wilt zien, staan hier uiteraard ook deze 4-5 modellen terug bij die je al op de vorige pagina kon zien. Maar dit vinden we zeker geen struikelblok, maar eerder een logische redenatie van de websitebouwers.

KEUZEPAGINA Op de website is geen overbodige informatie te vinden. Ze houden bewust alles clean en minimaal. Dit om een moderne en strakke layout door te trekken in hun website. De focus ligt zeker op het aanbod, want dit is het eerste wat je ziet als je de startpagina opent. Speciale samenwerkingen krijgen ook een ereplaats op hun startpagina. Maar dit is vaak tijdelijk tot de hype over is. Er is wel soms herhaling brillen, dit doordat je eerst

Ze maken gebruik van een kleine subnavigatie, maar deze hoeft niet noodzakelijk onder elkaar gegroepeerd zijn. Het is maximum 2 niveaus waar ze gebruik van maken. Een nadeel van de website is dat je 2 brillen niet met elkaar kan vergelijken. Je kan ze wel in een wishlist zetten om ze naast elkaar in beeld te hebben. Maar om ze op de site zelf effectief naast elkaar in ĂŠĂŠn beeld zetten is niet voorzien. Dit is jammer want ze bieden zeer veel verschillende modellen aan.


OVERTUIGENDE DETAILPAGINA? MYKITA heeft zeker vast een overtuigende detailpagina. Ook hier trekken ze hun minimalistische design door. Je ziet 2 mooie grote afbeeldingen van de bril zelf. Daaronder kan je de beschikbare kleur kiezen. Ook de afmetingen en materiaal staan duidelijk vermeld. Er staat een minimum aan tekst om het zo duidelijk en strak mogelijk te maken. De navigatie om terug naar de vorige pagina te gaan staat recht boven de afbeelding, dus niet té hoog. De pagina heeft een rustige opbouw door de simpele tekst en de witte achtergrond. De belangrijkste kenmerken staan ook vermeld. Boven elk onderdeeltje staat een titel in hoofdletters. Zo is het meteen duidelijk welke informatie hieronder staat. Een grote aanklikbare inhoudstafel is wel niet aanwezig. CALL TO ACTION Ook bij MYKITA is het doel van de website nog steeds om de brillen te verkopen. Maar de call to action is wat ingewikkelder. Je moet je eerst registeren als klant vooraleer je dingen kunt vastzetten in je winkelmandje. Maar je kan je ook in registreren en aanklikken ‘don’t create a customer account.’ Toch moet je dan nog steeds een ‘shippingadress’ ingeven. Dit vinden we wat vreemd en onduidelijk. Het enige wat veranderd als je deze optie aanklikt is dat je geen passwoord hoeft aan te maken. Dus ze krijgen wel al jou gegevens, maar je kan je niet inloggen op hun website. Dan kan je je evengoed gewoon inschrijven op hun nieuwsbrief denken volgens ons. Hierover is wat onenigheid in de groep, maar het merendeel vindt wel dat dit een stuk duidelijker kon worden aangegeven voor wat je nu precies moet registeren. Er zijn geen grote rode knappen met het woord BUY NOW op, maar een gewone en simpele knop met het woord ‘add to basket.’ Als je je bril dan in je winkelmandje steekt verschijnt er volgend beeld:


Doordat er vanboven een lichtgrijze balk verschijnt met wat je gaat kopen, behoud je hierover een mooi overzicht. Momenteel koop ik 2x de bril ‘EMIL’ voor €598. Zo weet je als koper steeds voor hoeveel geld je aan het kopen bent. Er staan ook geen nutteloze foto’s op, deze foto’s benadrukken de mooie kant van de bril. Ze houden rekening met de kijkrichting en zetten alles mooi in het midden van de pagina. Maar toch met de belangrijkste technische details links en de call to achtion rechts. Maar ook weer niet helemaal uiterst rechts op de pagina, daar is witruimte voorzien om een rustige pagina te creeëren. Links vindt men ook de subnavigatie waarin je als klant kan zien dat je bij ‘SUN’ zit te kijken. LANDINGPAGE Mykita maakt geen gebruik van een landigpage waar je gegevens op kan invullen. In de plaats daarvan zetten ze een grote afbeelding van de laatste nieuwe samenwerking. Als ze graag een databestand van potentiële klanten willen bouwen, hadden ze beter wel een invulpagina hierop gezet. We vinden het een zeer sterke landingpage omdat ze meteen heel je scherm vult. Hun stijl komt meteen over bij de bezoeker en je ziet meteen de nieuwe collectie. Als je dan naar onder scrolt vind je meer informatie over andere collecties en de onlineshop. Ze vormt vooral visueel een meerwaarde voor MYKITA.


FORMULIEREN De formulieren die we terug vinden op de website van MYKITA zijn duidelijk. Ze hebben een witte achtergrond met zwarte tekst en grijze invulkaders. Het is duidelijk wat je moet invullen en wat niet. Alleen, zoals ik hierboven al vermeld heb, is de optie ‘don’t create a customeraccount’ nog wat onduidelijk voor ons wat hier nu net de bedoeling van is. Ze maken ook bijna geen gebruik van optionele velden. Het enigste veld waarvoor ze dit wel gebruiken is als je je land moet aanklikken waar je woont. Als je alles hebt ingevuld komt er op de website zelf geen bedanking of een melding dat je alles correct hebt ingevuld. Ze geven dus geen feedback op je gegevens. Als je je registreert en je hebt producten in je winkelmandje zitten, kom je meteen op een betaalpagina terecht zoals je hieronder kan zien. Er is geen verplichte aanmelding nodig

als je dingen in je mandje of wishlist wil zetten, maar als je deze dan effectief wilt aankopen, dan is er wel een registratie vereist. Als je geregistreerd bent, ontvang je wel een feedback mail om je welkom te heten bij hun bedrijf. Dear Annelies Hendrickx, It's a pleasure to welcome you to www. mykita.com. Thank you for registering your details with us, we'll keep them safe in your account area where you can access and update them whenever you're signed in. To log into your account, please use your e-mail adress hendrickxannelies@ hotmail.com and your chosen password. Thanks again for joining us. Best wishes from Berlin, Your MYKITA team ERROR 404 Om de bezoekers op te vangen hebben ze geen errorpage, ze sturen je gewoon terug naar de startpagina.


BESLUIT De site van MYKITA is volgens ons echt wel een goede webiste. Het was zeer moeilijk om minpuntjes te vinden omdat het een bedrijf is met een zeer jonge geest. Ze hechten ook veel belang aan social media en dit merk je in de geïntegreerde communicatie. Ze zijn sterk met beelden en hun minimalistische layout versterkt dit alleen maar. Hieronder hebben we toch wat advies uitgeschreven. • Ook de zoekfunctie op de website www.mykita.com moet een tekstkader krijgen om onmiddellijk de zoekterm te kunnen ingeven. • We raden heb ook aan om hun links toch nadat ze aangeklikt zijn te laten veranderen van kleur. Zo weet je als bezoeker wat je als wel en niet hebt bezocht. • Het adres van de hoofdwinkel in Berlijn moet duidelijk worden vermeld op de startpagina • Meteen feedback te geven op de website zelf na het invullen van je gegevens. De klant bedankten voor het registreren of vermelden dat de gegevens goed zijn ontvangen.

MADE WITH MOCKFLOW


2. MONITORING HOOTSUITE Bij de monitoring van het merk MYKITA starten met de monitoringtool 'Hootsuite'. Hootsuite is een tool die verschillende sociale media samenbrengt. In dit geval hebben we Facebook, Twitter en LinkedIn samengevoegd en telkens met het kernwoord MYKITA.


Op deze foto zie je 2 printscreens die genomen zijn op 4 mei 2014. In het tabblad van Twitter zie je telkens hetzelfde terugkomen. Een Tweet over een bepaald soort zonnebril waarbij er een foto staat op Instagram. In deze Tweet staan er ook Chinese tekens wat erop wijst dat MYKITA ook in China populair is. In het tabblad van Facebook worden er enkele filmpjes gedeeld. Ook wordt er gesproken over de 'MYKITA Janis' en de nieuwe winkel die in Berlijn enkele dagen geleden geopend is. In het tabblad van LinkedIn wordt er niets vermeld over MYKITA.

Deze foto toont enkele printscreens die genomen zijn op 10 mei 2014. Op Twitter wordt er getweet over bepaald soort brillen. Enkele mensen willen laten weten dat ze het merk een heel leuk merk vinden. Hier zijn er zowel Engelse als Chinese Tweets. Op Facebook is er een bepaalde optiek die brillen van MYKITA verkoopt en dit wil laten weten aan de wereld. Er wordt ook gepraat over de nieuwe lijn MYKITA + Maison Martin Margiela. Opnieuw op LinkedIn zijn er geen enkele vacatures bij MYKITA.


De volgende printscreens zijn genomen op 11 mei 2014. Op Twitter zijn de meeste Tweets hier in het Chinees. Wat ook opvalt is dat er een Tweet tussen staat van 'MykitaDanceMacc'. Dit heeft hier niets te maken met ons merk. Dus dit is ook iets waar op gelet moet worden. Of er nog andere dingen bestaan met de naam MYKITA. Op Facebook wordt er hier vooral gepraat door een bedrijf die zonnebrillen verkoopt. Hierbij maakt het reclame voor de zonnebrillen die ze verkopen van MYKITA. Op LinkedIn wordt er ook hier niet gepraat over MYKITA.

CONCLUSIE MYKITA wordt heel veel vermeld op Facebook en Twitter, wat heel positief is. Op Twitter zijn er heel wat Chinese Tweets wat erop wijst dat MYKITA populair is in China. Op Facebook wordt MYKITA meer vermeld door bedrijven die zonnebrillen van MYKITA verkopen. Ook wordt de nieuwe lijn 'MYKITA + Maison Martin Margiela' veel vernoemd. Op LinkedIn wordt er niets vermeld over MYKITA. Dit wijst erop dat MYKITA op professioneel vlak niet echt actief is.


SOCIAL MENTION Een andere monitoring tool die wij gebruikt hebben om het merk MYKITA te monitoren is ‘Social Mention’. Social Mention is een handige tool die aangeeft waar ergens op internet het kernwoord, in ons geval ‘MYKITA’ gebruikt wordt. Verder zie je ook hoe sterk het merk is, wanneer het woord voor de laatste keer vermeld geweest is, welk gevoel er bij het merk is, welke kernwoorden er gebruikt worden bij het woord MYKITA, welke de meest gebruikte hashtags zijn, welke de gebruikers zijn en welke de meest gebruikte bronnen zijn.

Op bovenstaande foto zie je enkele printscreens die genomen zijn op 4 mei 2014. Bij de zoekresultaten staan heel wat foto’s die gelinkt worden naar het merk MYKITA. Je ziet dat het merk 23% sterkte heeft. Er wordt helemaal niet negatief over het merk gepraat, maar eerder neutraal. De belangrijkste ‘keywords’ die gebruikt worden zijn natuurlijk ‘mykita’ en ‘sunglasses’. Daarnaast heb je ook ‘maison’ en ‘margiela’ wat verwijst naar hun nieuwe lijn brillen. Belangrijke hashtags die gebruikt worden bij MYKITA zijn: ‘mykita’, ‘boylondon’ wat een soort zonnebril is en ‘chromehearts’. De bronnen die hier gebruikt worden zijn Twitter, Friendfeed, Youtube en Flickr.


Op de volgende foto zie je printscreens die genomen zijn op 10 mei 2014. De zoekresultaten zijn dezelfde als deze van 4 mei 2014. Dit wil zeggen dat op deze sites enorm veel gezegd wordt over MYKITA. De sterkte is hier al een heel stuk minder, namelijk 6%. De laatste keer dat er over MYKITA gesproken werd was toen 1 minuut geleden, wat dus heel recent is. De belangrijkste keywords zijn hier net als op 4 mei 2014: ‘mykita’, ‘martin’, ‘maison’ en ‘margiela’.


Op de bovenstaande foto staan printscreens die genomen zijn op 11 mei 2014. Ook hier zijn de zoekresultaten dezelfde als de vorige 2 dagen. De sterkte is hier ook slechts 6%. De laatste keer dat er iets vermeld geweest is rond het merk was 1 minuut geleden, dus was zeer recent. Hier is er meer een positief gevoel. Wat ook positiever is voor het merk, omdat er positiever gepraat wordt rond het merk. De belangrijkste keywords hier zijn veranderd. Het zijn namelijk ‘mykita’, ‘eyewear’ en ‘sunglasses’. Dit wil dus zeggen dat de woorden ‘maison’, ‘martin’ en ‘margiela’ minder sterk zijn. De belangrijkste hashtags die gebruikt worden zijn ‘mykita’, ‘fashion’ en ‘eyewear’ wat dus verwijst naar het modieuze. De bronnen zijn hier Friendfeed, Flickr en Youtube. Dit wil zeggen dat op Twitter en Facebook minder vermeld wordt. CONCLUSIE Via Social Mention kan je zeer gemakkelijk zien welk gevoel er rond een merk is, hoe veel er gepraat wordt en vooral met welke kernwoorden en hashtags. Voor ons merk MYKITA wordt er meer gepraat rond de nieuwe lijn ‘MYKITA + Maison Martin Margiela’. Wat aan de ene kant goed is, maar aan de kant ook minder goed, want zo wordt er minder gepraat over het merk MYKITA zelf. Wat hier zeer goed is bij MYKITA is dat er niet negatief over het merk gepraat wordt. Daarom is Social Mention een goede tool om te monitoren. TWINGLY Naast Hootsuite en Social Mention hebben wij ook gebruik gemaakt van een protopage. Deze protopage helpt ons om verschillende monitoringtools samen te brengen op één webpagina. De protopage die we gebruikt hebben is te vinden op volgende link: http://protopage.com/celideco De eerste monitoringtool die we geïntegreerd hebben op onze protopage is Twingly. Twingly is een monitoring tool die zoekt naar een bepaald kernwoord in verschillende blogs. Het kernwoord die wij gebruikt hebben is ‘MYKITA’. Het handige aan deze tool is dat je kan zien op welke blogs er gepraat wordt over je kernwoord, welke tags er gelinkt worden aan je merk en hoeveel likes een bepaald soort blogpost heeft. De volgende printscreens zijn respectievelijk genomen op 10, 11 en 12 mei 2014. Je ziet dat er op deze drie verschillende printscreens niets is veranderd. Dit wil zeggen dat er in 3 dagen tijd niets gezegd werd op blogs over MYKITA. Dit is jammer, want op andere media wordt er wel veel verteld over MYKITA. Aan de ene kant is dit wel logisch, omdat er ook niet elke dag een nieuwe blog kan uitkomen rond MYKITA. Moesten we dit bekijken op langere termijn, zouden we misschien meer resultaat zien.


Handig om te zien is welke tags er gelinkt worden aan MYKITA. Bij ons zijn dit ‘mykita’, ‘eyewear’, ‘fashion’, ‘sunglasses’… Het is altijd leuk om te weten waar je merk aan gelinkt wordt. De blog waar er een like bij staat is een blog over de nieuwe campagne. Dit wil zeggen dat de campagne van MYKITA toch wel een grote indruk maakt online.

CONCLUSIE Twingly is een heel handige tool als je verschillende blogs wil monitoren. In ons geval is er in die 3 dagen niet veel gebeurd rond ons merk. De tags die worden gelinkt aan het merk of het kernwoord zijn handig om via google adwords te adverteren.


BUZZ MY STAT Een andere monitoringtool die we op onze protopage http://protopage.com/ celideco hebben gezet is ‘Buzz My Stat’. Buzz My Stat werkt eigenlijk als een soort zoekmachine. Bij het ingeven van een zoekwoord krijg bepaalde resultaten. Het leuke aan deze monitoring tool zijn de tags die je krijgt links op het scherm. Op de afbeelding hieronder zie je 3 printscreens die respectievelijk gemaakt zijn op 10, 11 en 12 mei 2014. Deze 3 printscreens zijn in de loop van de dagen niet veranderd. Wanneer we het woord ‘MYKITA’ als kernwoord ingeven krijgen we volgende tags: ‘designer sunglasses’, ‘branded eyewear’, ‘mens’, ‘jf rey sunglasses’, ‘designer eyewear’. Wat opvalt aan deze tags is dat deze allemaal in het Engels zijn. Ook al is het merk Duits van oorsprong. Telkens wordt het merk gelinkt aan zonnebrillen, designer brillen, een bekend merk… Kortom, het merk MYKITA staat voor design en zonnebrillen.


ADDICT-O-MATIC Een andere monitoringtool die wij geïntegreerd hebben in onze Protopage http:// protopage.com/celideco is Addict-o-Matic. Addict-o-Matic is een monitoringtool die resultaten van andere monitoringtools samenzet in één groot venster. Zo worden er resultaten weergegeven van Twitter, Wordpress, Youtube, Bing, Google en nog vele anderen. Het is een hele handige tool als je een mooi overzicht wil behouden tussen de verschillende tools. Op de afbeelding hiernaast zie je opnieuw 3 printscreens van 10, 11 en 12 mei 2014. Wat opvalt is dat er op Twitter geen resultaten gevonden worden. Terwijl op Hootsuite wel heel wat resultaten gevonden zijn. Bij Bing News is er in deze 3 dagen niet veel veranderd. Je ziet dat er wordt verwezen naar de nieuwe lijn ‘MYKITA + Maison Martin Margiela’, wat overeenkomt met de andere monitoringtools die we al besproken hebben. Op Google Blog Search zien we dat er ook hier niets veranderd is. Wat wel opvalt zijn de Chinese tekens die ook hier voorkomen. Zoals we bij Hootsuite gezien hebben, is MYKITA heel erg populair in China. Op Youtube zijn er heel wat filmpjes die gelinkt zijn aan MYKITA en ook op Flickr zijn er veel foto’s. CONCLUSIE In deze 3 dagen is er niet veel veranderd. Maar toch zien we dat er zich een trend begint te spelen tussen de verschillende monitoringtools. We zien dat het Chinees terugkomt en dat er veel foto’s en filmpjes getoond worden rond het merk. Dit is positief, want het visuele is soms sterker dan tekst.


HOW SOCIABLE Een volgende monitoringtool die we willen bespreken is ‘How sociable’. Deze is opnieuw geïntegreerd in onze protopage: http://protopage.com/celideco How Sociable is een tool die toont hoe sterk een merk aanwezig is op een bepaald social medium. Dit is een zeer handig instrument om te weten waar het merk zich meer op moet inzetten en waar het genoeg actief is. Hieronder zie je opnieuw een afbeelding met 3 printscreens van 10, 11 en 12 mei 2014. Als we kijken naar de eerste twee printscreens zien we dat in een periode van 28 april 2014 tot 5 mei 2014 MYKITA sterker is op Facebook dan op Twitter, Youtube en LinkedIn. In totaal heeft MYKITA een sterkte van 3,1 wat een goed resultaat is. Als we echter kijken naar de laatste printscreen die praat over een periode van 5 tot 12 mei 2014 zien we dat Twitter sterk gestegen is. Twitter en Facebook staan bijna gelijk, maar Youtube en LinkedIn staan heel wat achter. Als we kijken naar het totaalresultaat is MYKITA gestegen van 3,1 naar 3,9 wat heel goed is. Wat wel opvalt is dat er hier getoond wordt dat MYKITA actief is op LinkedIn, terwijl op Hootsuite niets te vinden was over MYKITA op LinkedIn. Dit bewijst dat je de monitoringtools toch wel met een korreltje zout moet nemen.


FINCHLINE Een laatste voorbeeld van een monitoringtool is Finchline. Deze hebben we ook ge誰ntegreerd in onze protopage: http://protopage.com/celideco Wanneer je in Finchline je kernwoord intypt krijg je een heleboel Nederlandstalige resultaten. Daarnaast wordt er ook aan de hand van statistieken getoond waar de meeste resultaten vandaan komen. Dus met andere woorden wat de meest gebruikte bronnen zijn. Op de volgende pagina zie je een afbeelding met drie printscreens die genomen zijn op 10, 11 en 12 mei 2014. Als we kijken naar de eerste printscreen, zien we dat er slechts 2 grote Nederlandstalige bronnen zijn waar MYKITA vermeld wordt. Dit zijn Facebook en Lookfashionandlif. We zien op de grafiek dat er op 6 mei 2014 een positief gevoel gelinkt werd aan MYKITA. Op 9 mei werd er opnieuw gepraat over MYKITA, maar dit keer met een neutraal gevoel. De tweede printscreen die genomen is op 11 mei toont aan dat er niet veel veranderd is. De grafiek is gewoon verschoven, maar met dezelfde pieken. We zien wel dat het verschil tussen Facebook en Lookfashionandlif kleiner geworden is. Deze beide bronnen worden zo goed als voor elk de helft gebruikt. De laatste printscreen toont aan dat er van 9 tot 12 mei niets vermeld geweest is over MYKITA. Zowel Facebook als Lookfashionandlif blijven de twee belangrijkste bronnen. CONCLUSIE Aan de hand van Finchline zien we dat er niet negatief gepraat wordt over ons merk MYKITA. We zien ook dat het op de Nederlandstalige websites redelijk rustig blijft en dat de twee hoofdbronnen Facebook en Lookfashionandlif zijn.


GOOGLE ALERTS Een laatste monitoring tool die wij willen bespreken is Google Alerts. Voor ongeveer 2 weken hebben wij ons ingeschreven in Google Alerts om elke dag een mail te krijgen wanneer er iets nieuws gezegd werd over ons merk MYKITA. Naast de mails hebben we ook een RSS-feed ingesteld op onze protopage die ons toont wanneer er nieuwe zaken werden vermeld over MYKITA. In deze 2 weken waarin wij ons ingeschreven hebben, hebben wij helaas niets van mails gekregen en is er geen enkele RSS-feed doorgekomen. Dit is zeer jammer aangezien MYKITA op andere monitoringtools zeer actief is, en door google niet gezien wordt. Daarom toont dit opnieuw aan dat het beter is om verschillende monitoringtools te onderzoeken, dan je te richten op één tool.

ALGEMENE CONCLUSIE Door gebruik te maken van verschillende monitoringtools kan je heel wat te weten komen rond je merk. Zo zijn wij van ons merk te weten gekomen dat het op heel veel social media actief is. Zowel Facebook, Twitter, LinkedIn, Youtube en Flickr zijn belangrijke media waar MYKITA vaak vermeld wordt. Belangrijke tags die gelinkt worden met ons merk zijn vaak in het Engels. ‘Sunglasses’, ‘Design eyewear’… Het heeft allemaal te maken met design, brillen of zonnebrillen. Dit is dan ook waar ons merk voor staat. Ook leuk is dat ons merk niet gelinkt wordt aan negatieve gevoelens. Er wordt enkel positief of neutraal over gepraat wat een leuk iets is om mee te nemen.


3. ONLINE COMMUNICATIE Mykita is van al alle markten thuis in de online communicatie, meer bepaald in de social media. Op hun website vinden wij de links naar de social mediakanalen waarop zij actief zijn. Het merk heeft een eigen pagina op een aantal kanalen zoals Facebook, Twitter, Pinterest, Youtube, LinkedIn, instagram en ook in de blogwereld. BLOG Mykita’s blog heeft een strak design. Een witte achtergrond, moderne zwarte letters en prachtige foto’s. Die zijn de kenmerken die wij mogen verwachten van Mykita. In de header vindt je 4 links en de zoekfunctie. Home, frames, fashion en friends. Op de homepagina staan alle artikels. Als je op een van de bovenstaande links klikt, dan zie je alle artikels van dat thema. Een handige indeling om snel artikels terug te vinden. Hun blog wordt bijna wekelijks geüpdatet. Elke week verschijnt er een artikel over de ‘pick of the week’, hierin staat telkens een bril in uitgelicht. Op hun blog vindt je bovenaan opnieuw links naar hun pagina’s op andere social mediakanalen. Deze blog heeft veel positieve punten. Ze blijven trouw aan hun huisstijl. Je kunt comments plaatsen op elke blogpost, al wordt dit niet vaak gedaan. Een eventueel minpuntje die wij ondervonden hebben is dat de links en de zoekfunctie niet mee naar beneden scrollen. Je kan eindeloos naar beneden scrollen op zoek naar artikels. Als de header mee naar beneden zou scrollen, zou je sneller kunnen navigeren op de blog. http://blog.mykita.com/


FACEBOOK Op de Facebookpagina heeft Mykita ongeveer 71.000 mensen die hun pagina leuk vinden. Dit is zeker niet weinig voor een bedrijf dat weinig massareclame maakt. Hun pagina is in het Engels. Dit is goede zet omdat ze met deze taal heel wat mensen kunnen bereiken over heel de wereld. We vinden op de pagina heel wat informatie over het bedrijf en leuke foto’s in de sfeer van Mykita terug. Er wordt ook informatie gegeven over hun shops. Dit is zeer goed. Opnieuw is er de mogelijkheid om door te klikken naar hun website en andere pagina’s van Mykita op de social media. Verder zien we meteen dat de Facebookpagina meer wordt geüpdatet dan de blog. Bijna dagelijks verschijnen er nieuwe posts. Deze gaan over campagnes, evenementen van mykita, foto’s, video’s, reclame voor nieuwe brillen, enz. Vaak kan je op deze posts doorklikken en wordt je doorgeleid naar hun website of blog. Op hun pagina is er ook een wedstrijd gehouden, ‘ME,MYKITA & I’. Je moest eerst de pagina liken voor je mee kon doen met de wedstrijd. Dit is opnieuw een goede zet. Mykita gebruikt Facebook op een goede manier. Ze plaatsen bijna dagelijks actuele posts, maar dit zou nog veel mogen zijn. Er is plaats om commentaar achter te laten. De mensen worden op de hoogte gehouden van evenementen en nadien worden er daarvan foto’s online geplaatst. ` https://www.facebook.com/mykita


TWITTER De Twitterpagina van Mykita is in dezelfde stijl van hun Facebookpagina. We vinden hierop een aantal zelfde posts op terug. Wat wel opmerkelijk is dat ze pas actief zijn op Twitter vanaf eind maart. Dit is ook merkbaar in het aantal volgers (220). Ze posten bijna elke dag wel iets op Twitter, maar dit is hooguit maar ĂŠĂŠn per dag. Dit is zeer weinig om als echt actief beschouwd te worden op Twitter. Wat dan wel positief is dat ze hun best doen om telkens te antwoorden als iemand een tweet post die naar hen is gericht. Ze retweeten af en toe tweets van andere die over Mykita gaan. Helaas wordt er niet zoveel over Mykita gepraat en is hun activiteit maar minimaal. Op de Twitterpagina vindt je minder concrete informatie over Mykita en zijn winkels. Er is een beknopte informatietekst over Mykita. Het is jammer dat ze pas zo laat aan een Twitterpagina begonnen zijn. Daartegenover gebruiken ze dit medium goed, maar er zouden nog meer posts moeten komen. https://twitter.com/mykitaofficial


INSTAGRAM De Mykitapagina op instagram is opnieuw herkenbaar in hun huisstijl. Prachtige foto’s, ‘pick of the week’ komt terug en afbeeldingen van hun campagnes. De pagina wordt opnieuw bijna dagelijks geüpdatet. Ze hebben meer dan 10.000 volgers, dit is zeker een mooi aantal op instagram. Hier posten ze ook ‘selfies’ van bekendheden die met hun bril poseren. Dit is een goede vorm van reclame. Ze tonen aan dat bekendheden rondlopen met een Mykitabril in hun dagelijks leven. Dit draagt bij merkbekendheid en het merkimago van exclusiviteit. Verder komen vaak dezelfde afbeeldingen terug die we vinden op de andere social media pagina’s. Kortom gebruiken ze dit kanaal goed en plaatsen ze geen onnodige of niet relevante posts. http://instagram.com/mykitaofficial


PINTEREST Op hun Pinterest account kan je heel wat foto’s vinden van de verschillende campagnes en brillen die ze gelanceerd hebben. Je vindt er ook foto’s van het Mykita Haus, zo kan je een beeld krijgen van hoe het daar aan toe gaat. Alle foto’s worden georganiseerd in borden met bijpassende namen. Je weet waarover het gaat en er zijn geen verwarrende titels of overbodige prenten of woorden. Alles is concreet en georganiseerd. Ze hebben ongeveer 1000 volgers. Er wordt heel wat gepind van hun website maar er wordt ook veel gepind van bekendheden met hun bril aan. http://www.pinterest.com/mykita/ YOUTUBE Op hun Youtube kanaal vinden we ongeveer tien filmpjes terug. Het eerste filmpje dateert al van drie jaar geleden. We merken dat ze hier niet zo vaak op actief zijn. Het recentste filmpje van Mykita is drie week geleden online geplaatst. De filmpjes gaan over campagnes en over hoe de Mykita brillen gemaakt worden. Dit laatste is zeker een pluspunt. Zo ziet de consument dat ze effectief de brillen met de hand maken en hoe dit gedaan wordt. Ze hebben maar 260 abonnees en maar 17.340 weergaven met al hun filmpjes in het totaal. Dit is op zich niet zodanig veel. Verder ken je opnieuw doorklikken naar hun website en andere pagina’s. Dit is dan weer een pluspunt. http://www.youtube.com/user/mykitachannel LINKED IN Mykita’s pagina op LinkedIn heeft niet veel volgers. Het merk is praktisch niet actief op dit kanaal. Ze deelt haar informatie mee, maar verder vindt je niets terug op hun pagina. Als je dit vergelijkt met een ander zonnebrillenmerk (zoals Oakley) is er maar weinig activiteit rond en van Mykita. Het merk zou op dit kanaal meer zijn best kunnen doen op vlak van activiteit rond Mykita en van het merk zelf. Hierdoor zouden ze ook meer volgers hebben, meer merkherkenning en merkkennis verkrijgen. Er zou heel wat meer activiteit rond Mykita moeten zijn op dit kanaal. LinkedIn is een social mediakanaal die zich richt naar de bedrijfswereld. Dus is het ook belangrijk dat een merk hierin actief is en over gepraat wordt. http://www.linkedin.com/mykita


SOCIAL MEDIA MONITORING HowSociable berekent de grootte van de activiteit van een brand op een social mediakanaal. De score gaat van 0 tot 10. Een score van 0 wil zeggen dat er geen of bijna geen activiteit is van en rond het merk. Een score van 10 betekent dat ze het sociale kanaal hebben verzadigd en dat het merk hoogstwaarschijnlijk zal herkend worden door iedereen die dat kanaal gebruikt. Hier kunnen we zien dat Mykita toch niet zo actief is op het sociale web. Op deze vier analyses zien wij dat ze het meest actief zijn op Facebook en Twitter. Al is deze score wel relatief laag, deze score zou veel hoger kunnen. De scores voor Youtube en LinkedIn zijn zeer laag. Dit is niet verassend, als we naar die pagina’s kijken. Op Youtube posten ze maar zeer weinig filmpjes en ook wordt er niet zoveel naar hun filmpjes gekeken. Op LinkedIn vinden we dat er bijna geen activiteit is rond Mykita. Om meer merkbekendheid en volgers te hebben op hun kanalen, is het aangeraden dat ze nog meer actief zijn op hun social mediakanalen. Op dit moment is hun communicatie zeer miniem. Ze posten op Facebook en Twitter wel bijna dagelijks iets, maar dit zou nog moeten stijgen om meer volgers aan te trekken. Ze kunnen bijvoorbeeld nog meer posts online zetten in verband met mykita. Ze kunnen meer wedstrijden houden om een bril te winnen of bepaalde promoacties houden en meedelen op hun social mediakanalen. Verder hebben wij ook Twingly gebruikt om te kijken hoe actief het merk en hun naam is in de blogwereld. Ook hier doen zij het beduidend laag in vergelijk met andere merken. Zo heeft het merk Oakley bijna 40.000 mentions in de laatste drie maanden, waar Mykita er maar een kleine 200 van heeft.


4. ONLINE ADVERTEREN

Mykita investeert niet in online adverteren. Noch vormen van klassiek adverteren met bijvoorbeeld banners, noch affiliate marketing met programma’s als tradtracker worden ingezet. Op de blog wordt enkel informatie gegeven over de uitwerking van de producten en campagnes. Op facebook wordt ook niet geadverteerd. Aangezien ik voor deze opdracht regelmatig naar de facebookpagina van Mykita surfte verwachtte ik enkele advertenties op mijn tijdlijn van facebook, maar deze vorm van advertising blijft ook uit. Ook na het bekijken van alle youtubefilmpjes krijg ik geen reclame voor de andere

muziekvideo’s die ik bekijk. Als ik op google naar Mykita zoek vind ik de website als eerste in de zoekresultaten, bovendien is er een index zichtbaar en mogen we ervanuit gaan dat de webdesigner een index heeft gemaakt via google en deze vervolgens geüpload heeft op de webserver. EXTERNE CAMPAGNES De enige vorm van adverteren vinden we terug bij de retailers en andere verkooppunten van Mykita. Zo vinden we op youtube campagnevideo’s bij Fashion Channel en Oki en pricedumper doen aan advertising op google.

Deze manier van aanpak is typerend voor Mykita. Niet adverteren is een tactiek die het bedrijf ook naast haar sociale kanalen doordrijft. De producten van Mykita zijn exclusief en liggen in de hogere prijsklasse. Een adverteerstrategie als deze is in deze sector dan ook geen verrassing.


VOORSTEL FACEBOOKCAMPAGNE Ik stel voor om een facebookcampagne te lanceren. Zo’n campagne kost niet veel geld, er is een hoog bereik en de focus ligt vooral op naambekendheid, wat in lijn ligt met de bedrijfswerking. De eerste keuze die we maken is het doel van onze campagne. We willen vooral meer bekendheid en dus een groter bereik met onze website. We willen dat de mensen doorklikken en dus geleidt worden naar een landing page.

De advertentie zal er als volgt uitzien en zal zowel verschijnen in de tijdlijn in de browser en op mobiele apparaten en een kleinere versie zal verschijnen in de rechterkolom.


Daarnaast bakenen we de doelgroep af met volgende criteria en wordt er een bereik van 220 000 personen voorspeld. Het gaat om een dubbele campagne aangezien we ons op nederlandstalig en franstalig belgiĂŤ richten. Aangezien facebook enkel toelaat om te betalen volgens PPC of PPM wordt er gekozen voor een campagne met cost per klik. Om 2000 mensen te laten doorklikken naar de website is een budget van ongeveer 400 euro nodig. De simulatie stelt daarbij een maximumprijs van 0,20 euro per klik.


5. SEARCH ENGINE OPTIMALIZATION (SEO) Er zijn enkele technische punten waarop moet gelet worden om een site vlot door zoekmachines gevonden en gelezen te laten worden. Allereerst is een robots.txt file van beland die een soort van index van je website bevat. We vinden deze terug op https://mykita.com/en/robots.txt. Daarnaast is een 301 direct van belang. Dat betekent dat de website wordt weergeven als in de adresbalk ‘www’ wordt vergeten. Wat het geval is op de website van het bedrijf. Extra aandachtpunt is het schrijven van websites in HTML en niet in FLASH de ondersteuning van flashwebsites begint zijn greep te verliezen en de indexering is haast onmogelijk. Op de website van Mykita lezen we in de broncode dat het gaat om een HTML website. We merken hier ook meteen dat er gebruik wordt gemaakt van metadata.

Een fout in de website is het gebruik van afbeeldingen met tekst. Er wordt veel met overflow gewerkt op de homepage. Pijnpunt in de website aangezien dit niet door een zoekmachine indexering herkend kan worden. Met <span>tags wordt de navigatietekst gelay-out zodat deze ook vindbaar is voor de indexering en niet moet worden geïmporteerd met images wat onleesbaar zou zijn.


Extra positieve punten aan de website zijn de beschrijvende pagina-adressen (https:// mykita.com/en/service#layer:/en/service/help|returns) en de beschrijvende bestandnamen van beelden die op de website werden gebruikt. (https://media. mykita.com/media/image/collections/ri-s3/extra/1x/mykita-campaign-borthwick2014-no1_sun_hudson.jpg) Kernwoorden voor de website zijn: • sunglasses, zonnebrillen, en zijn taalvarianten • Zon, zomer, strand, lezen, bril • Brillen, glazen, mannen, heren, vrouwen, dames, sterkte • Berlijn, duitsland • Handgemaakt, hadmade • Ray ban, Tom ford en concurrentievarianten • kopen, online, • retro, piloten, silhouette Ranking op verschillende kanalen (Youtube: 1st Place, Google: 1st Place) is zeer hoog aangezien Mykita vrij uniek is en dus niet kan verward worden met andere organisaties of woorden. Maar hoe kan Mykita het nog beter doen? De verschillende kanalen moeten in de broncode elkaar meer inschrijven zodat de link tussen de verschillende communicatie beter en efficiënter werkt. Doorlinken heeft een positief effect omdat dit ook de plaats in de ranking verhoogt, ondanks de hoge plaats die er al is. Misschien is het slim om toch aan Google advertising te doen aangezien dit nog meer aan aandacht oplevert via google. De SEO kan er bovendien ook voor zorgen dat Mykita steeds meer weergeven wordt wanneer er via zoekmachines op de concurrenten wordt gezocht en kan zo een verhoging van de verkoopcijfers als effect hebben aangezien mensen daardoor gaan vergelijken met de concurrent waar ze hun zoekopdracht op baseerden.


5. GOOGLE ANALYTICS

http://annehend1.tumblr.com

http://www.crammerock.be


http://celinedeco.tumblr.com


© RUBEN VAN DER LINDEN ANNELIES HENDRICKX CELINE DECOCK LIO LINGIER

Analyse Online- en Social Media Activiteiten  

i.o.v. Arteveldehogeschool Gent

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you