Page 1

Avantguardes Artístiques Primera meitat segle XX. Rubén Pérez Carmona S3A


2


Avantguardes Artístiques. Rubén Pérez Carmona

Q

üestionari

3


1. En quins moviments d’avantguarda tenen influencia l’art primitiu d’Àfrica i Oceanía? En el Cubisme , expressionisme i fauvisme. 2. Quin moviment està interessat per les imatges oníriques? El Surrealisme. 3. Quin artista considera el més important en l’art és l’habilitat del artista, la seva intervenció manual, sinó que és la idea? Duchamp. 4. Que és un “ready-made”? Un objecte quotidià que l’artista converteix en obra d’art en donar-li un nou significat. 5. En que consisteix la Font de Duchamp? En un urinari. 6. Perquè Duchamp es considerat l’artista més radical de l’art Modern? Per que opina que l’art es localitza en la idea de l’artista i no pas en l’objecte que ell crea. 7. Quin moviment diu que és més bell un cotxe de competicióque una escultura clàssica ? En el Futurisme. 8. Quin moviment pretén represntar el osbjectes desde diferents punts de vista al mateix temps? En el Cubisme. 9. Quin moviment d’avantguarda s’interessa per l’automatisme ? En el Surrealisme. 10. En que consisteix l’automatisme? A expressar sense que intervingui la raó. 11. Perquè el Dadaisme és considera el moviment més radical ? Perquè està en contra de l’art i val protestar i escandilitzar. 12. Quin fet polític social van viure en directe els Dadaistes ? La primera Guerra Mundial. 13. Quin era el lloc de reunió més famós dels Dadaistes? El cabaret voltaire de Zuric. 14. Que és un “collage”? Una obra en que hi ha papers enganxats. 15. Amb quin moviment relaciones el collage? Amb el Cubisme. 16. El nom de quin moviment té relació amb la paraula Fera ? En el Fauvisme. 17. Amb quin moviment relaciones els “ready mades”? Amb el Dadaisme. 18. Què és un cal·ligrama? Un poema en què les paraules prenen la forma d’allò de què parlen. 19. Quin moviment té la tècnica que consisteix a escriure sense pensar en el que s’escriu ? L’automatisme. 20. Quina paraula té relació amb el concepte “oníric”? Somni.

4


Avantguardes Artístiques. Rubén Pérez Carmona

21. Qui va pintar “les senyoretes del carrer d’Avinyó”? P. Picasso. 22. Qui va pintar « Impressió, sortida del sol » ? Monet. 23. Qui va pintar « El crit » ? Munch. 24. Quin estil és més dramàtic, l’Expressionisme o el Fauvisme? L’Expressionisme. 25. Quin moviment té un estil més primitiu,innocent, alegre i colorista ? El Fauvisme. 26. Quin és el tema principal del Futurisme ? La velocitat i el moviment de la vida moderna. 27. Quins són els representants principals del Futurisme? Humberto Boccini,Giacomo Balla i Gino Severini. 28. Quina és la característica principal del Cubisme? La representació dels objectes des de diferents punts de vista. 29. Quins són els representants principals del Cubisme? Pablo Picasso, Georges Braque i Joan Gris. 30. Quina és la preocupació principal de l’Expressionisme? Representar l’ànima i els sentiments humansamb un estil espontani,primitiu i directe. 31. Quins artistes formen part del moviment expressionista? Ernst Ludwig Kirchner, Otto Dix i George Grosz. 32. Quines són les característiques dels artistes fauvistes? Pinten amb un estil primitiu, directe i innocent i el color és el protagonista principal de les seves obres. 33. Quins d’aquests artistes formen part del moviment fauvista? Henry Matisse,André Dérain i Raol Dufy. 34. Quina d’aquestes frases referents als dadaistes és certa ? Estan a favor de l’antiart ,l’antiliteratura i l’anticultura. Volen escandalitzar i provocar. 35. Quins d’aquests artistes són representants del Dadaisme? Raoul Haussman,Marcel Duchamp i Kurt Schwitters. 36. Quines són les característiques generals del Surrealisme ? El trencament del control de la raó i la moral utilitzant l’automatisme i les imatges oníriques. 37. Quins d’aquests artistes són representants del Surrealisme? René Magritte,Salvador Dalí i Joan Miró.

5


Imatges

6


Avantguardes Artístiques. Rubén Pérez Carmona

7


Futurisme El tema principal del Futurisme és la velocitat i el moviment de la vida moderna. Els representants principals del Futurisme són Humberto Boccini,Giacomo Balla i Gino Severini.

Dinamisme d’un gos amb una corda (1912), de Giacomo Balla.

Formes úniques en la continuïtat de l’espai (1913) ,d’Umberto Boccioni.

Dinamisme d’un ciclista (1913) ,d’Umberto Boccioni.

8


Avantguardes Artístiques. Rubén Pérez Carmona

Dinamisme de l’insttitut (2014), de Rubén Pérez.

9


CUBISME La característica principal del Cubisme és la representació dels objectes des de diferents punts de vista. Els representants principals del Cubisme són Pablo Picasso, Georges Braque i Joan Gris.

Guitarra (1910), de Pablo Picasso. Retrat d’Ambroise Vollard (1910), de Pablo Picasso.

Fàbrica d’Horta d’Ebre (1909), Pablo Picasso.

Guitarra (1913), de Pablo Picasso.

10


Avantguardes Artístiques. Rubén Pérez Carmona

Cubisme (2014), Rubén Pérez Carmona.

11


EXPRESSIONISME La preocupació principal de l’Expressionisme és Representar l’ànima i els sentiments humansamb un estil espontani,primitiu i directe. Els artistes formen part del moviment expressionista són Ernst Ludwig Kirchner, Otto Dix i George Grosz.

Contrastos (1917), de George Gras.

Retrat de Franzi (1908), d’ Ernst Ludwig Kirchner.

Autoretrat amb vestit de clown (1921), de Max Beckmann.

12


Avantguardes Artístiques. Rubén Pérez Carmona

David Gimeno 1 (2014), Rubén Pérez Carmona.

David Gimeno 2 (2014), Rubén Pérez Carmona.

David Gimeno 2 (2014), Rubén Pérez Carmona.

David Gimeno 3 (2014), Rubén Pérez Carmona. 13


SURREALISME Les característiques generals del Surrealisme són: el trencament del control de la raó i la moral utilitzant l’automatisme i les imatges oníriques. Alguns dels representants del Surrealisme són: René Magritte,Salvador Dalí i Joan Miró.

Construcció tova amb mongetes bullides: Premonició de la guerra civil (1936), de Salvador Dalí.

Interior Holandès (1928), de Joan Miró.

14 Els amants (1928), René Magritte.


Avantguardes Artístiques. Rubén Pérez Carmona

Carpeta Groga (2014), Rubén Pérez Carmona.

L’ ocell de goma (2014), Rubén Pérez Carmona.

L’ amant cec (2014), Rubén Pérez Carmona.

15


DADAISME Els dadaistes estan a favor de l’antiart, l’antiliteratura i l’anticultura. Volen escandalitzar i provocar. Alguns dels representants dels dadas són : Raoul Haussman, Marcel Duchamp i Kurt Schwitters.

Violí d’ Ingres (1924), de Man Ray.

L’esperit del nostre temps (1919), de Raoul Haussmann

Dada Siegt (1920), de Raoul Haussmann. Font (1917), de Marcel Duchamp.

16


Avantguardes Artístiques. Rubén Pérez Carmona

Fricafrica (2014),de Rubén Pérez Carmona

Minielect (2014), de Rubén Pérez Carmona 17


FAUVISME Les característiques dels artistes fauvistes: pinten amb un estil primitiu, directe i innocent i el color és el protagonista principal de les seves obres. Els artistes que formen part del moviment fauvista són: Henry Matisse,André Dérain i Raol Dufy.

El Tàmesi (1906), d’André Dérain.

Retrat de la ratlla verda (1905), d ‘Henry Matisse.

Tràveling xou (1906), de Raoul Dufy.

L’habitació vermella (1908), d’Henri Matisse.

18


Avantguardes Artístiques. Rubén Pérez Carmona

Fauvisme de l’Institut(2014), Rubén Pérez Carmona

19

Avantguardes Artístiques. 1a meitat s. XX  
Avantguardes Artístiques. 1a meitat s. XX  
Advertisement