Page 1

Marjan

BERK

Henny

VRIENTEN

Jeroen

KRABBÉ


‘tijd genoeg’... bij RTV Oost Acteur en kunstschilder Jeroen Krabbé, muzikant en componist Henny Vrienten en actrice en schrijfster Marjan Berk. Drie bekende Nederlanders met prachtige carrières in de herfst van hun leven, die alle drie ‘thuis zijn in Overijssel’. In de docu-serie Tijd Genoeg zoekt programmamaker André van der Zee ze op. Ze blikken terug op hun leven tot nu toe en kijken vooruit naar wat ze nog allemaal willen doen.

‘Tijd genoeg’ zie je vanaf 3 november op TV Oost. In dit magazine kun je de afleveringen terugkijken en vind je extra beeldmateriaal zoals bloopers, leuke fragmenten en reacties van Overijsselaars.

Productie, script en samenstelling: Cindy Luttikhold Script en presentatie: André van der Zee.


Henny, Jeroen en Marjan hebben met elkaar gemeen dat ze na allerlei omzwervingen terecht zijn gekomen in Overijssel. Henny vindt de rust en privacy op zijn boerderij in het pittoreske Diepenheim, Jeroen heeft een huis in de bossen van Dalfsen en Marjan woont aan de vaart in Kalenberg, dat midden in het waterrijke gebied ligt van Nationaal Park Weerribben-Wieden. We horen hun bijzondere verhalen, worden verwelkomd in hun huis en de streek en we maken kennis met de dingen die hen bezighouden. Bekijk hier de eerste aflevering:

Aflevering 1

Terugkijken!


heeft overijssel Tijd genoeg? Ondanks dat ze voor hun werk veel in de Randstad of het buitenland zijn, verkiezen Henny, Marjan en Jeroen het oosten van het land als hun thuis. Wat maakt onze provincie zo speciaal? Wij vroegen het aan de Overijsselaars. Hoe voelt het eigenlijk om hier te wonen? Heb je genoeg tijd in het leven? Of maak je genoeg tijd?

van marjan:

het levensmotto


Henny

VRIENTEN Als je Overijsselaars vraagt hoe het is om hier te wonen, dan komt het woord ‘noaberschap’ al snel naar boven. Henny Vrienten weet hier alles van en gaf zelfs een ‘noaberschapsborrel’.

doe maar - tijd genoeg

op Spotify


creativiteit zit in de familie

Jeroen

KRABBÉ


Aflevering 2

Terugkijken!

wat vindt overijssel? Het leven in de stad is stressvoller dan het leven op het platteland. Een van de uitspraken die blijft hangen in deze documentaireserie. Maar is dat ook echt zo? Wij vroegen het aan Overijssel!


Aflevering 3 Jeroen Krabbé had een onvoorspelbaar leven als filmster. “Op mijn stoel in het vliegtuig lag een script en daarin stond de scene die ik die dag moest doen.” Dit onvoorspelbare leven bracht hem op mooie plekken, waar hij inspiratie opdeed voor zijn kunst. Bekijk hier de hele aflevering:

wat vindt overijssel? Ouder worden op het platteland. Hoe ga je daar mee om?


samenkomst in Diepenheim Jeroen, Marjan en Henny zijn geen onbekenden van elkaar. Hoewel ze verschillende interesses hebben delen ze iets groots: hun liefde voor het Overijsselse landschap. De plek waar ze zich thuis voelen. In de laatste aflevering van deze docu-serie komen ze samen op de boerderij van Henny in Diepenheim. Bekijk hier de hele aflevering:

“Hoe ik me heb getoond en wat ik heb gegeven, daar kan ik blij mee zijn.”

Marjan Berk

“ik hoop achter mijn schildersezel te sterven.”

Jeroen Krabbé

“ik stop niet als componist. never. uiteindelijk wel met performen.”

Henny Vrienten