Page 1

Kim Kötter


Presentator Bert Eeftink over Kim Kötter In 2007 werd me door de jubilerende Goorse voetbalclub GFC gevraagd of ik een ‘RTV Oost Sterrenteam’ op de been wilde brengen. We mochten het in een speciale wedstrijd opnemen tegen het gehandicaptenelftal van de vereniging. Zeg dan maar eens ‘nee’. Ik ben terstond aan het bellen geslagen. Sportieve en atletische collega’s als Bert van Losser, Rob Vorkink en Paul Schabbink zegden meteen toe. Voetbaltrainer Jan van Staa en toenmalig sportpresentatrice Martine Braam ook. Zes anderen complementeerden het elftal. En de Enterse topscheidsrechter Erik Braamhaar kwam fluiten. Een fraai ensemble. Oh ja, ik had Kim Kötter ook benaderd maar ze moest die dag op ziekenbezoek in Groningen. ‘Als het me lukt, kom ik nog even langs’, zei ze. ‘Joa, joa’, zei ik.

Afijn, de wedstrijddag was er eentje om in te lijsten. Het zonnetje scheen, het publiek stond in groten getale langs de lijn en het plaatselijke muziekkorps speelde het Wilhelmus. Plechtig en majestatisch. De wedstrijd was daarna een aaneenschakeling van koddige en aandoenlijke momenten. Amusementswaarde: een tien! En wie kwam er in de rust opdagen? Kim Kötter! Rechtstreeks vanuit Groningen (‘dat had ik je toch beloofd’). Niet veel later dartelde ze als een jonge hinde over de grasmat, die groener dan ooit leek. Sinds die dag kan Kim niet meer stuk bij mij. Heldin voor altijd! Oh ja, de wedstrijd ging natuurlijk verloren. Met 7-6. Of 6-5. Of zoiets. Totaal onbelangrijk. Statistieken zeggen niet zoveel. Daden des temeer.

Bron:

Bron: RTV Oost

Roots is een 5-delige serie, waarin bekende Overijsselaars terug gaan naar waar ze vandaan komen. Terug naar hun roots. Je ziet het vanaf 4 september 2021 elke zaterdag en dinsdag om 17.30 uur op TV Oost. De uitzending wordt elk uur herhaald. Uitzendingen terugkijken en extra beeldmateriaal? Je vindt het hier allemaal in het gratis digitale magazine Roots. Meer informatie via www.rtvoost.nl/roots


Kim Kötter terug naar haar roots in Glanerbrug

In deze aflevering gaat Bert Eeftink met media personality Kim Kötter terug naar haar jeugd in Glanerbrug. Ze bezoeken bijzondere plekken, zoals haar ouderlijk huis en school. Heb je de uitzending op TV Oost gemist? En wil je deze terugkijken? Klik dan op de bovenstaande video!

3


Giethoorn

Van meisje met faalangst naar Miss Nederland

Bron: RTV Oost

Gepest op de middelbare school Kim was de eerste in haar familie die naar het havo-vwo mocht. Toen ze teruggezet werd naar de mavo, omdat het niet goed ging voelde dit voor haar als falen. Ze moest naar een andere school en klas, waar ze niemand kende. Ze voelde zich onzeker en werd al snel gepest door leeftijdsgenoten. Hierdoor kreeg ze last van faalangst. Op school kreeg ze faalangsttraining. Dit heeft haar enorm geholpen. Ze voelde zich gezien en leerde op zichzelf te vertrouwen. Wanneer ze deelnemers oproepen voor de Miss Twente-verkiezing stelt iemand voor dat Kim mee moet doen, om aan haar zelfvertrouwen te werken. Dit was voor Kim een ommekeer in haar leven. Ze draagt voor het eerst make-up en gaat naar de schoonheidsspecialiste.

“De dingen die ik heel lelijk vond aan mijzelf, waren in een keer mijn paradepaardjes” Ze wint de Miss Twente-verkiezing en een jaar daarna ook de Miss Nederland-verkiezing. Niet veel later staat ze in Puerto Rico voor Miss Universe. Hier krijgt ze internationale aandacht, spreekt ze in het openbaar en ontstaat naar eigen zeggen Kim 2.0. Tegenwoordig is ze een zelfbewuste mediavrouw en moeder van drie kinderen. Bron: RTV Oost


Kim’s leven in Amsterdam Kim woont tegenwoordig met haar liefde Jaap Reesema en kinderen Muck, Youp en Ted in Amsterdam. Ze presenteert nog regelmatig tvprogramma’s en heeft een eigen YouTube kanaal, waarop je haar vlogs en podcasts kan volgen. Ze heeft ook een webshop voor baby, kids & lifestyle genaamd Poespas. Onlangs bracht ze een boek uit genaamd: Niet het mooiste meisje van de klas.

Bron: Instagram@kimkotter

Quiz Speel mee met de quiz! Hoe goed heb jij onthouden wat er gezegd wordt in de uitzending? Ontdek het nu in de Roots audio quiz en maak kans op geweldige prijzen.

5


Deze Overijsselaars zie je in Roots Ron Jans 4 september • Johanna ter Steege 11 september • Kim Kötter 18 september Jeffrey Hoogland 25 september • Alberto Stegeman 2 oktober

Profile for rtvoost

Kim Kötter in Roots magazine  

Roots is een serie van RTV Oost, waarin bekende Overijsselaars terug gaan naar hun Roots.

Kim Kötter in Roots magazine  

Roots is een serie van RTV Oost, waarin bekende Overijsselaars terug gaan naar hun Roots.

Profile for rtvoost

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded