Page 1

Johanna ter Steege


Presentator Bert Eeftink over Johanna ter Steege Notter, buurtschap vakbij Rijssen. Er wonen een kleine 600 mensen. Er is geen kerk noch een café. Wel een schooltje. Het riviertje de Regge meandert er kalmpjes door het Twentse landschap. Her en der grazende koeien. Een tractor die over een zandweggetje ronkt. Keutelachtig, nietig, Notter. Maar toch, het is wel de geboorteplaats van één van Neerlands beste actrices: Johanna ter Steege. Inderdaad: hoofdrolspeler in de kaskraker ‘de Beentjes van St. Hildegard’. Ze groeide op tussen bossen, weilanden en boerenbedrijven. Ging er naar de School met de Bijbel. Op enig moment vloog ze uit. Eerst naar Kampen, later naar Arnhem waar ze de toneelopleiding volgde. Thans een internationaal hoog aangeschreven actrice, overladen met prijzen en complimenten. Maar Notter is nooit uit Johanna verdwenen. Ze koestert haar Twentse roots en hoopt er ooit nog eens definitief terug te kunnen keren. Met deze ‘grande dame’ mocht ik een dag op pad. Kris kras door Notter, in onze gele Kever Cabriolet, Wanneer de camera draaide spraken we keurig ABN met elkaar. Daarbuiten zo plat als een dubbeltje. Want a’j ut ’t Twents könt kuier’n, mu’j ut nich loat’n. Zeker nich biej vrouw ter Steege.

Bron: Bron: RTV Oost

Roots is een 5-delige serie, waarin bekende Overijsselaars terug gaan naar waar ze vandaan komen. Terug naar hun roots. Je ziet het vanaf 4 september 2021 elke zaterdag en dinsdag om 17.30 uur op TV Oost. De uitzending wordt elk uur herhaald. Uitzendingen terugkijken en extra beeldmateriaal? Je vindt het hier allemaal in het gratis digitale magazine Roots. Meer informatie via www.rtvoost.nl/roots


Johanna ter Steege terug naar haar roots in Notter

In deze aflevering gaat Johanna ter Steege terug naar haar roots in Notter. Heb je de uitzending op TV Oost gemist? En wil je deze terugkijken? Klik dan op de bovenstaande video!

3


Giethoorn Jonnie Boer wordt geboren in ... in Giethoorn. De plek in Nederland waar je geen auto of brommer nodig bent, maar een bootje. Jonnie woont met zijn ouders en twee broers aan de noordelijke kant van Giethoorn. Zijn jeugd was anders dan op de meeste plekken in Nederland. Hij groeide op tussen het water en de natuur, maar ook tussen de vele toeristen. Jonnie verdiende geld door mee te helpen bij het café van zijn ouders en de rondvaartboten. Op deze rondvaartboten vertelde hij smeuïge verhalen om de fooienpot aan te dikken.

De carrière van actrice Johanna ter Steege

Bron: RTV Oost

Spoorloos 1988 Johanna maakte in 1988 haar speelfilm debuut in de Nederlandse film: Spoorloos. Hiermee vestigde ze haar naam in de industrie. Vele films volgden, zowel Nederlands als internationaal. Ze speelde vorig jaar nog in De Beentjes van Sint-Hildegard, als tegenspeelster van Herman Finkers. Met haar rollen in de Beentjes van Sint-Hildegard en de musical: Hanna van Hendrik, zette Johanna Twente voor een breed publiek op de kaart. Hiervoor is ze onderscheiden met de Zilveren Haring 2021.

Bron: RTV Oost

“Lef en liefde voor het vak en ‘oons Twente’ markeren het acteertalent van Johanna.” Aldus het comité.

Over haar carrière hebben ze lovende woorden:

“Er kan gerust gesteld worden dat Johanna een Twents fenomeen in Nederland is. Maar niet alleen in Nederland.” Johanna werkte met internationaal bekende regisseurs en acteurs en spreekt maar liefst vijf talen. Maar het Twents staat bovenaan, want alleen in de moedertaal komt humor en gevatheid boven, aldus Johanna.


Johanna ter Steege over haar nieuwe voorstelling, die in 2023 in première gaat. Je ziet hier een voorproefje!

Quiz Speel mee met de quiz! Hoe goed heb jij onthouden wat er gezegd wordt in de uitzending? Ontdek het nu in de Roots audio quiz en maak kans op geweldige prijzen.

5


Deze Overijsselaars zie je in Roots Ron Jans 4 september • Johanna ter Steege 11 september • Kim Kötter 18 september Jeffrey Hoogland 25 september • Alberto Stegeman 2 oktober

Profile for rtvoost

Johanna ter Steege in Roots magazine  

Roots is een serie van RTV Oost, waarin bekende Overijsselaars terug gaan naar hun roots.

Johanna ter Steege in Roots magazine  

Roots is een serie van RTV Oost, waarin bekende Overijsselaars terug gaan naar hun roots.

Profile for rtvoost

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded