Page 1

DE GROOTSTE EN MEEST COMPLETE EVENEMENTENKRANT VAN MIDDEN NEDERLAND

12x per jaar het leukste bewaarexemplaar

p2

VO

WIN

K IJ

KG

DE IPHONE X

AU

OF EEN ANDERE LEUKE PRIJS

N A 12

REGIONAAL UITGELICHT

DE LEUKSTE KRANT MET DE LEUKSTE PUZZELS!

/regionaaluitgelicht

KIJK OP PAGINA 12 HOE GEMAKKELIJK DIT WERKT

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE LEUKE EVENEMENTEN EN UITGAANSTIPS:

Bedrijven

UITgelicht

• Horden in Leerdam • Beijer schoenen Culemborg • Event Center Culemborg

p12

Deze maand met onder andere: • • • • • • •

Bolderpop in Druten Eten voor het goede doel in Beesd Smartlappenweekend in Tiel Griezelen in Slot Boekenstein Wandelen door Redichem Ladiesfair in Benschop Knallen in IJsselstein

• • • • • • •

Lienden, de erfenis van... Pompoendag in Cothen Pompoen-blazen in Leerdam De Militariabeurs in Gorinchem Wandelen in Nieuwegein Oogstfeesten in Schoonrewoerd Paardenmarkt in Vianen

Foto: Awarnach

EE

PR I J Z E N -

Paardenmarkt in Vianen

GI PA

LM

E U KE

p5

OP

P U ZZE

R

EL

Ladiesfair in Benschop

Oplage 205.000 Jaargang 3 nr 24

W

O

Smartlappen in Tiel

L HE

De regio-agenda voor oktober 2017


2

Oktober 2017

BolderPop wordt weer één groot feest

Eten voor een goed doel

E

D

en Meet & Greet met Marlane, de Deurzakkers, Maan, Raymond Herman, het Feestteam of Ronny Ruysdael? Of met Jochem van Gelder misschien? Het kan allemaal als je een ticket koopt voor BolderPop dat zondag 15 oktober van 12.30 tot 17.00 uur weer plaatsvindt in Active Partyworld in Druten. Bolderpop is hét popfestival met alleen Nederlandse artiesten voor mensen met een beperking en hun begeleider. Het staat al jaren bekend om de optredens van geweldige artiesten, de sfeer én de mogelijkheid tot een Meet & Greet met die artiesten. En dat is waar de bezoekers van de doelgroep alweer een jaar naar hebben uitgekeken.

het muzikale evenement sinds 2014 verder gegaan in de vorm van een stichting en wordt de inkomsten gegenereerd via acties, sponsoren, donaties enz. In de afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een geweldig spektakel en is het een jaarlijks uitje waar heel veel mensen maanden van tevoren naar uitkijken en straks van nagenieten. De artiesten zijn van belang natuurlijk, en de muziek ook, maar de Meet & Greet met die bekende Nederlanders…. dat is het helemaal! Want wanneer kun je nou op de foto met een hele bekende artiest? En wanneer krijg je die een keer te spreken? Dat kan dus allemaal op BolderPop!! Dit fenomeen maakt het concept van dit popfestival zo sterk: Kleinschalig, gezellig, leuke muziek, Behoor je tot de doelgroep die een beperking heeft en wil je een middag volop feest en Nederlandstalige muziek ? Koop dan snel een ticket voor BolderPop!

Ticketverkoop Vanaf heden kun je entreekaartjes voor BolderPoP 2017 kopen via https://www.ticketkantoor.nl/shop/BolderPoP2017 Wil je meer informatie? Kijk dan op www.bolderpop.nl

e stichting tot instandhouding van de R.K. kerk in Beesd (SIRK) houdt zaterdag 28 oktober voor de zestiende keer het Gulden Diner. Restaurant De Nieuwe Refter op het landgoed Mariënwaerdt in Beesd is opnieuw het decor voor dit culinair feest in het door de familie Van Verschuer beschikbaar gestelde restaurant. Het Gulden Diner bestaat uit vier feestgangen en is samengesteld door de chef-kok met rijke ideeën. De opbrengst van dit diner komt geheel ten goede aan de Stichting tot Instandhouding van de RK Kerk te Beesd. Het viergangendiner kost € 55,- per persoon. Voor informatie of vragen/aanmelding: Paul van Buuren (tel: 0345-682736) of Maarten van der Hulst (tel: 0345681248). Het diner is geweldig, het doel eveneens en de locatie mag er ook zijn. Wat let u om een avond gezellig met vrienden, familie of relaties op pad te gaan en het goede doel te ondersteunen?

de R.K. kerk in Beesd diverse geldwervende acties ontwikkeld om het niet subsidiabele deel van de restauratiekosten bijeen te brengen. De acties brachten niet alleen geld bijeen, maar leverde ook een betrokkenheid van de lokale bevolking bij het doel van de Stichting op die nog steeds resulteert in giften. Om gelden bijeen te brengen voor het toekomstig groot onderhoud van de Kerk dat niet uit subsidies of de reguliere exploitatierekening kan worden voldaan organiseert de Stichting jaarlijks een zogenaamd “Gulden Diner”, wordt er regelmatig oud ijzer opgehaald en wordt er 2-jaarlijks een rommelmarkt, de “Koekeloerenmarkt” georganiseerd. Daarnaast komen de opbrengsten van het plaatselijk Kerstconcert voor 50 % ten goede aan de Stichting en voor 50 % aan het restauratiefonds van de Hervormde Kerk in Beesd.

Acties voor de R.K. kerk De Stichting tot instandhouding van de R.K. kerk in Beesd is in 1999 opgericht. In 2004 is begonnen met de restauratie van de RK Kerk in Beesd. Deze werd in 2007 afgerond. Met alle acties van de Stichting bleek dat er –toen de eindafrekening daar was- voldoende geld bijeen was gebracht om het niet subsidiabele deel van de bouwkosten te dekken. In 2010 werd een begin gemaakt met het herstel van de Pastorietuin. Het grondwerk werd verricht en de tuinmuur werd gerestaureerd. In 2011 volgde de herinrichting van de tuin zelf. Tijdens de restauratieperiode heeft de Stichting tot instandhouding van

Meet & Greet De dertiende editie van BolderPop wordt ongetwijfeld weer één groot feest. Het bestuur van de stichting heeft een jaar lang allerlei activiteiten op poten gezet om het evenement te kunnen bekostigen. Daarnaast zijn er tal van bedrijven en sponsoren die royaal de portemonnee trokken, waardoor meer dan 300 mensen met een beperking weer naar BolderPop - de voor hen belangrijkste dag van het jaar- kunnen! Het festival is in 2004 ontstaan op Boldershof Druten. Om te zorgen dat BolderPoP kon blijven bestaan is

Gezond je geld verdienen? Wij zoeken enthousiaste bezorgers! Ben jij op zoek naar de meest flexibele bijbaan in jouw wijk? Bij de Reli Groep werk je zelfstandig en kun je zelf je tijden bepalen. Kom ook bij de Reli Groep werken als bezorger van geadresseerde post, weekbladen en folders! Als bezorger krijg je een vaste wijk om te bezorgen. Uiteraard zoeken we een wijk zo dicht mogelijk in je eigen buurt. Om het jou nog makkelijker te maken, brengen we de post, weekbladen of folders bij jou thuis!

Meld je direct aan via www.reli.nl

SilverSun verlichting

Hanglamp van € 219,-

NU € 182,-

Programma Ramses

van € 379,-

Eetkamertafel

NU € 320,-

afm. 200 x 100 cm van € 1010,-

NU € 909,Eetkamerstoel

NU € 114,- p/st. € 948,-

Dressoir van € 1054,- NU

Boekenkast (links) van € 878,-

NU € 790,Boekenkast (rechts) van € 1010-

NU € 909,TV Kast van € 649,-

NU € 584,-

Tafellamp van € 215,-

NU € 180,-

Koop nu twee Silvana Support kussens en krijg GRATIS de Dolce Gusto Mini-me kado!

21/2 - hoek - 2 zits in leder € 99,- p/st.

van € 3150,- Nu

€ 2520,-

In meerdere maten leverbaar in 5 verschillende stoffen leverbaar

Opstelling: 180 x 200 cm - 2 x elektrische box, anti-slip 2 decomatrassen 7 zones HR - 1 splittopper 2 x potenset - Hoofdbord met bies van € 2075,- NU € 1650,-

Ook als vaste box leverbaar van € 1175,U VINDT ONS OOK OP WWW.BRADAAL.NL

NU € 960,-


3

Oktober 2017

Bandnight in Highlands

Smartlappen in de Tielse binnenstad

I

H

n het najaar gaat Highlands got the Bullets, terwijl hij met de uiteraard weer verder met de hardrockformaties Hammerhead en Perfect Strangers in de jaren geweldige Bandnights. tachtig en negentig de hele wereld 20 oktober staat er weer een héél rondreisde. bijzondere band op het podium: de Nico Groen is vooral bekend beste Rory Gallagher Tribute band is als Blues/Rock-drummer en van Nederland: The Bullfrog Taste speelt op dit moment bij Sidewalk Express. De gitaar speelt in hun Sally, Bullfrog Taste Express en muziek de onbetwiste hoofdrol. diverse andere bands/projecten. Vandaar dat The Bullfrog Taste Verder speelde hij onder andere Express een muzikaal eerbetoon met Herman Brood, Hans & brengt aan een van de meest Candy Dulfer, Adje v.d. Berg, invloedrijke gitaristen uit de Krystl en tourde hij zelf in historie van de rock. Centraal staat het voorprogramma van Rory hier natuurlijk Rory Gallagher, Gallagher. de helaas veel te vroeg overleden Ier die met zijn afgeragde Strat is verworden tot een regelrecht icoon in de bluesrock. Daarnaast laat de band ook nummers horen van andere gitaar virtuosen als Jimi Hendrix, Gary Moore, David Lee Roth, Fleetwood Mac, enz. Ervaring The Bullfrog Taste Express bestaat uit 3 Blues-Rockers die hun klasse al meerdere jaren op podia in binnen én buitenland hebben bewezen en als het op muzikale ervaring aankomt, een rijkelijk gevulde schatkist hebben. Zo maakte voorman Wilko van Beek deel uit van onder meer I’ve

et bestuur van Stichting Smartlappenfestival Tiel is druk met de voorbereidingen van het 14e smartlappenfestival dat zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober plaatsvindt in de binnenstad van Tiel. Het smartlappenevenement gaat ongetwijfeld weer veel gezelligheid brengen. Smartlappen- en Chanty-koren gaan op diverse locaties in het centrum de gezelligheid en de strijd weer aan voor het winnen van de befaamde wisseltrofee. Zaterdag 7 oktober gaan een groot aantal koren vanaf 12.00 uur de meest dramatische liederen zingen op een groot aantal podia in het centrum van Tiel. Om ongeveer 16.30 uur, komen alle koren bijeen op de (Groen) Markt

Bassist Arco Bommer staat intussen ook al een slordige drie decennia op de Nederlandse podia. Een zeer ervaren bassist en rocker, ook spelend in o.a. Sidewalk Sally. De zaal van Highlands aan het Hoogland 1 in IJsselstein gaat 20 oktober om 20.00 uur open. Aanvang concert 21.00 uur, entree 10 euro.

Privéleasing helemaal op maat, persoonlijk afgestemd op uw wensen. Visscher wordt erkend en herkend om een zeer persoonlijke aanpak en hoog serviceniveau. En met zeven vestigingen in Culemborg, Leerdam, Tiel en Gorinchem altijd dichtbij. Ontdek het verhaal van Visscher op www.visscher.nl

www.visscher.nl

waar ze gezamenlijk en uiteraard Tranen met Tuiten- Langbroek, De de bezoekers drie slotliederen Bossche Bluumkes-Den Bosch en zullen zingen. De Sluiszangers-Macharen.

Deelnemers

De leukste smartlappen

De deelnemende koren zijn: De Sjanellekes uit Venray, Uit het Leven Gegrepen uit Hoevelaken, Anker uit Achterveld, De Smartsingers-Oud Karspel, MengelmOeSS-Oss, Amor-Den Bosch, Hooglands koor-Hoogland, De Dukdalf-Ridderkerk, Bestevaer-Giessenburg, LalaLadies-Druten, Gertje de zingende postbode-Tiel, Gaan zoals het gaat- Acquoy, Fruitig Geflip(t)Tiel, Deuterse Mix-Den Bosch, De Melodiva’s-Den Bosch, Lappe & Gare-Bergen op Zoom, Klooster-Startlappers-Sellingen, De Dolle Diva’s-Nieuwegein, Boa ‘SmartkoorAmersfoort,

De zondageditie van het Smartlappenfestival begint om 12.00 uur en zit boordevol met de leukste smartlappenartiesten en daarbij natuurlijk hun geweldige smartlappen hits. Het wordt de hele middag genieten van optredens van Jaman, John West, Rick Thijsen, Helemaal Top, Snollebollekes, Johnnie Gold, Harm Rikken, Stef Ekkel en Disco Holliday. Zowel op de zaterdag als de zondag zal Disco Holliday het publiek tussentijds vermaken met gezellige muziek en acts. Op zondag 8 oktober beklimmen ook een aantal bekende en aanstormende artiesten de podia!


4

Oktober 2017

Pompoenendag in Cothen

D

e oogstmanifestatie van Bij Bewust Betuwe! sluit een periode af, waarin Bij Bewust Betuwe aandacht van scholieren, bewoners, gemeenten, waterschap en terreinbeheerders in de Betuwe heeft gevraagd om samen te werken aan het verbeteren van de leefomgeving van alle bijen.

Z

Vernooij is 14 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. Wil je met de lampionnenoptocht meedoen? Dan moet je om 19.30 uur op het handbalveld aan de Kersenakker 29 in Cothen. De lampionnen optocht: si van 9.30 tot 20.30 uur. De toegang tot de pompoenendag is gratis. Voor de pompoenen en de diverse activiteiten wordt een Tevens kun je er knutselen, klein bedrag gevraagd. herfstdecoraties maken, Fruitbedrijf Vernooij is gevestigd versgebakken wafels eten, aan de Trechtweg 10 in Cothen. streekproducten en pompoenen kopen en zijn er nog andere kinderactiviteiten. Met de zelfgemaakte lampionnen / pompoenen kunnen de kinderen ‘s avonds meedoen met de lampionnen optocht in Cothen. Gezellig voor jong én oud! De Pompoenendag bij Fruitbedrijf aterdag 14 oktober is er weer een Pompoenendag in Cothen bij Fruitbedrijf Vernooij . Het is een jaarlijks herfstfeest voor jong en oud, waar veel te beleven is. In de schuur kun je leuk bezig zijn met pompoenen en je eigen halloween pompoen maken.

Militaria Beurs

Z

ondag 1 oktober wordt in de Evenementenhal aan de Franklinweg 2 in Gorinchem de Militaria Beurs van de Nederlandse vereniging Keep Them Rolling gehouden. . Er staan ruim 150 stands van Nederlandse en buitenlandse handelaren. Zij bieden een keur aan legervoertuigen en onderdelen, gereedschap en andere zaken om een legervoertuig te restaureren, originele en repro-uniformen voor zowel

Colofon:

Oogstmanifestatie Bij Bewust Betuwe!

dames als heren en uitrusting en gebruiksvoorwerpen. Bovendien is er een ‘kofferbakverkoop’ door leden van de vereniging waar je manuals van legervoertuigen, boeken en DVD’s over voertuigen en de historie van de Tweede Wereldoorlog vindt. Voor de dames en kinderen is er bovendien vintage burgerkleding uit de periode ’40-’45 te koop. De Militaria Beurs is 1 oktober van 09:00 tot 15:00 uur. De entree is 4 euro voor volwassenen.

De officiële aftrap was op 31 maart met een symposium, waarin 7 Betuwse gemeenten en het Waterschap hun handtekening zetten onder de intentieovereenkomst. Zaterdag 7 oktober wordt 1 jaar Bij Bewust Betuwe in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen gevierd met de Oogstmanifestatie, een aantrekkelijk programma voor

Uitgever De MediaRaad

jong en oud. Er zijn presentaties over wilde bijen en bloemen voor bijen en vlinders, er is een markt met aanbod van bloembollen, zaden, planten, tuintips, imkerartikelen en oogstproducten als honing en appelcider. Ook vindt er een honingkeuring plaats. Speciaal voor kinderen is er van alles te doen: schminken, verkleden, VR-experience, de prijsuitreiking voor de hoogste zonnebloem en de bloem met de meeste insecten en ook theater van de Bijenkoningin. De Oogstmanifestatie is 7 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www. bijbewustbetuwe.nl.

Molen ‘’Nooit Volmaakt’’ heeft de wind in de zeilen

D

e witkalk is nog nat en nog niet alles is ingeruimd zoals dat zou moeten, maar sinds vorige maand heeft Gorinchem er met de ronde stenen stellingmolen ’’Nooit Volmaakt’’ aan de Begijnenwal 38 weer een levend en werkend monument bij dat zeer de moeite waard is om te bezichtigen. Draait de molen? Dan is één van de drie molenaars er en kun je zo binnenlopen. Daarnaast wordt de zaterdag (van 10.00 tot 17.00 uur) in ieder geval de vaste openingsdag.

Turbulent leven ‘’Nooit Volmaakt’’ is een korenmolen die een turbulent leven achter de rug heeft. De molen werd gebouwd in 1718, nadat zijn voorganger (een standerdmolen) een jaar eerder door storm werd verwoest. Nu is het een stellingmolen, maar het was een grondzeiler. Nadat de molen in 1889 voor een groot gedeelte door brand werd verwoest, werd hij hersteld met onderdelen van de oliemolen ‘’Nooit Volmaakt’’. En die naam heeft hij tot op de dag van vandaag.

deed, kon de drukte niet meer aan waarna de molen min of meer dicht ging en heel incidenteel nog eens een keer draaide.

Redactie: Adriaan Brouwers Ton Gommans Evert Scheffer Bartho Hendriksen

Tel. 06 - 20 27 08 70 redactie@regionaal-uitgelicht.nl Advertentieverkoop: - Regio Zuid: Adriaan Brouwers

06 -30 10 1437 - Regio Noord: Peter Bakker

06 - 38 70 8380 advertentie@regionaal-uitgelicht.nl Vormgeving krant en Website: RTG Reclame - Culemborg Ton Gommans media@regionaal-uitgelicht.nl

Oplage: 207.000 Alle updates: www.regionaal-uitgelicht.nl Facebook/regionaal.uitgelicht twitter/regionaalu instagram/regionaal_uitgelicht De eerstvolgende uitgave van Regionaal Uitgelicht wordt vanaf vrijdag 27 oktober verspreid.

Volop door Sinds 1 januari dit jaar is de molen eigendom van de Stichting tot Instandhouding van Molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden en gaat het tij 100% keren. De molenaar die in 2009 ook volop bij ‘’Nooit Volmaakt’’ betrokken was –en inmiddels molenaar in Schiedam is- werd er weer bij betrokken, evenals zijn buurman die ook molenaar is. De molenaar van de molens in Beesd en Buren zit nu ook in het ‘’project Nooit Volmaakt’’’. En dat biedt weer volop kansen.

Deadline 18 okt. 2017 Wanneer er wijzigingen zijn van berichten vermelden we dat op onze website en op facebook

Vanaf 23 september – tien jaar nadat de molen werd gesloten- kun je er weer terecht voor meelproducten voor de thuisbakker, wordt er weer gemalen voor eigen verkoop en klanten én – is de bedoelingzullen er bijzondere cadeaus/ streekproducten worden verkocht zoals in de Burense molen ook het Na WOII raakte de molen buiten geval is. bedrijf en in 1956 kocht de Gemeente Gorinchem hem. Na Je kunt er zo binnenlopen, de een opknapbeurt werd er een molen is van onder tot boven te stadsmolenaar aangesteld en in bezichtigen. 1995 volgde een grote restauratie die twee jaar later werd afgerond. Algemeen Z.K.H. Prins Claus opende de Molen ‘’Nooit Volmaakt’’; molen en tot 2009 was het een Begijnenwal 38, Gorinchem komen en gaan van klanten die Openingstijden: elke zaterdag meel of brood kwamen kopen. van 10.00 tot 17.00 uur (en als de En aan dat succes ging ‘’Nooit molen draait). Volmaakt’’ ten onder: de molenaar die alle werk naast zijn eigen werk

Culemborgse Mannen Oude Vismarkt 1 4101 CA Culemborg Telefoon: 0345-507506

trendie herenmode voor bijzonder leuke prijzen!


5

Oktober 2017

Griezelige verhalen, workshops en activiteiten tijdens Slot Boekenstein

Wandel mee door de Redichemse Waard

S

O

lot Loevestein in Poederoijen staat zondag 8 oktober volledig in het teken van kinderboeken, lezen en schrijven. Loevestein en boeken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden sinds Hugo de Groot in 1621 ontsnapte in een boekenkist. Met Slot Boekenstein worden geschiedenisverhalen en verhalen uit deze tijd samengebracht. Deze activiteit voor jong en oud sluit helemaal aan bij de Kinderboekenweek en het thema griezelen. Leuk en leerzaam Slot Boekenstein betekent tal van leuke activiteiten, workshops en verhalen. Het is een leuk, en ook leerzaam, dagje uit voor kinderen en hun (groot)ouders. Kinderen kunnen leren vloggen, aansluiten bij een theater workshop, meedoen met de voorleeschallenge, genieten van een optreden van Igor Krulsnor, ganzenveer schrijven, boekiewoekiedansen, en nog veel meer.

Er is van alles te beleven. Nieuw is natuurlijk de in middag geleerde trouwens ook het kinderboekenbal. Boekiewoekiedans. Dat belooft een knaller van een Aan het einde van de avond krijgen afsluiter te worden! alle kinderen een goodie-bag mee naar huis, als aandenken aan een Kinderboekenbal Na een middag vol fantastische onvergetelijke dag/avond. Wil je er activiteiten is er aansluitend een absoluut bij zijn, koop dan je kaartje feest; een waar Kinderboekenbal. online in de voorverkoop. Tot 4 Tijdens deze avond worden oktober is er een vroegboekkorting kinderen en hun (groot) ouders voor combi-tickets dat je zowel bij ontvangen door de pretkok, het dagprogramma als het bal kunt waarna ze genieten van een zijn. klein dinerbuffet, muziek en Het dagprogramma van Slot entertainment. Het diner zal Boekenstein is van 11.00 tot 17.00 ook geheel in het teken staan uur en het avondprogramma van het thema ‘griezelen’. Er Kinderboekenbal van 17.00 tot wordt heksensoep en griezelsoep 19.00 uur. De activiteiten vinden geserveerd, er zijn hotdogs en natuurlijk plaats in het kasteel. gezonde snacks als worteltjes, Voor het dagprogramma gelden tomaatjes en komkommer. Als de reguliere entreeprijzen; voor toetje is er ijs met fruit en slagroom. volwassenen € 13,50 en kinderen Een DJ zal deze avond het 4–18 jaar € 9,00. Kinderen 0 t/m 3 entertainment verzorgen, en samen jaar en museumkaart: gratis. met de kinderen zorgen voor de gezelligheid en plezier. Tijdens de Voor het Boekenbal-arrangement buffet, geldt een avond kunnen de kinderen hun inclusief beste dansmoves laten zien en entreeprijs van €17,50 (voor kinderen en volwassenen). Museumkaarten zijn niet geldig voor het kinderboekenbal. Beide evenementen bezoeken is natuurlijk het allerleukst, hiervoor is er een speciaal combi-ticket. Tot 4 oktober is er een vroegboekkorting en betalen volwassenen €24,50 en kinderen € 19,50.

planten en dieren in het gebied. Start en eindpunt is B&B ‘De Appelgaard’ aan de Beusichemsedijk 12 in NV Culemborg (via de Achterweg in Culemborg bereikbaar). Na de wandeling kun je op de start-/ eindlocatie op eigen kosten nog wat nuttigen. Er is dan nog Het wordt een wandeling door gelegenheid om rond kijken in de de natuur, waar ervaren gidsen oude hoogstamboomgaard van het de rondleiding geven en alles buiten van ‘De Appelgaard’. vertellen over de bijzondere natuur en geschiedenis van dit gebied. De Aanmelden is niet verplicht, je deelnemers krijgen inzicht in het kunt altijd meewandelen. Denk ontstaan van het landschap. Waar aan stevige wandelschoenen, of regenkleding, heeft de rivier vroeger gestroomd, warmewaar lag vroeger de dijk? ER is ook fototoestel en verrekijker. Voor volop aandacht voor de bijzondere meer informatie: 0645104911. p zondag 29 oktober van 10.00 tot 11.30 uur vindt voor de zevende keer de (gratis) wandeling van waarde door Culemborgs mooiste natuur- en recreatiegebied De Redichemse waard plaats.

Vanaf 5 oktober gelden de regulieren prijzen, voor volwassenen €31,00 en voor kinderen €26,50.

ADVERTEER IN REGIONAAL UITGELICHT

Voor het complete programma en de aanvangstijden: zie www.slotloevestein.nl

BEL ADRIAAN BROUWERS:

ZEKER WETEN DAT HET OPVALT! TEL. 06 30 10 13 47

Ladiesfair in Benschop

H

eb je zin in een verwendag voor jezelf en je vriendinnen? En wil je tegelijkertijd een goed doel ondersteunen? Kom dan naar de Ladiesfair die op 7 oktober van 10.00 tot 16.00 uur plaatsvindt in Benschop aan het Boveneind ZZ 35. De volledige opbrengst van de Ladiesfair is bestemd voor Home Sweet Home, een kleinschalig ontwikkelingsproject voor kansarme vrouwen in Shanghai. Op de ladiefair is verkoop van nieuwe en tweedehands dameskleding. Ook tassen, sieraden, schoenen en hoeden ontbreken niet. De kleding is gesorteerd op maat en kleur. Voor een klein prijsje scoor je een prachtige outfit! In één keer een complete outfit vinden? Let dan

goed op tijdens de modeshow. Om 11.00 uur en om 13.00 uur showen modellen de mooiste kleding en acccessoires op de LadiesfairCatwalk!

Bloemen & Brocante

Op de fair kun je er persoonlijk kleuradvies voor ontvangen. Loop dan ook even langs de stijladviseuse die je helpt je perfecte kleding te vinden die past bij jouw lichaam en jouw stijl en je zult je op en top voelen! En: Haken ouderwets? Met een stand vol handgemaakt handwerk op de fair, zul je je verbazen over de prachtige resultaten die op het gebied van haakwerk t behalen zijn!.

Voor landelijk groen, antiek en accessoires en artikelen op het gebied van wonen kun je op de ladiesfair terecht. Interieuraccessoires en bloemwerk, prachtig gerestylde meubeltjes en woondecoratie, High-tea mooie bloemstukken….. je komt Ook dit jaar weer, is er de niet tevergeefs als je dit zoekt. -inmiddels bekende- high-tea. Een overdaad aan heerlijke zoete Heb je ’s avonds een feestje of en hartige hapjes en natuurlijk wil je eens mooi en professioneel onbeperkt thee! Lekker genieten worden opgemaakt? Een visagiste dus en onder het genot van een vertelt je ter plaatse hoe je met een kopje thee gezellig bijpraten. klein beetje make-up kunt stralen. Welke kleuren doen jou stralen en Altijd al een leuke foto van jou of hoe kun je je het beste kleding? met je vriendinnen willen hebben?

Voor jezelf, of als profielfoto op bijvoorbeeld Facebook? Er is op de ladiesfair een prachtig plekje ingericht waar je een mooie professionele portretfoto kunt laten maken.

Workshops

De voordelen van Vocking Interieur: • grootse keuze • duidelijk advies • vakkundige stoffeerders • CBW erkend

Kinderen Natuurlijk is er op de Benschopse ladiesfair ook aan de kinderen gedacht! Er zijn twee doorgewinterde schminkers die de kinderen er fantastisch uit laten zien. Daarnaast is de workshop sieraden maken heel erg leuk voor jonge meiden.

Het is zeker niet alleen kijken en shoppen op de fair, je kunt namelijk ook zelf aan de slag! Er is een groenworkshop waar je een prachtig bloemstuk kunt maken. Ga je voor een mooi sieraad? Doe dan mee met de workshop Is je interesse gewekt? Wil je een goed doel steunen, waarvan elke armband maken. cent door de kleinschaligheid van het doel, verantwoord kan Auto wassen Een groep sterke mannen staat worden? buiten klaar om je auto weer te laten glimmen. Voor slechts € Breng 7 oktober tussen 10.00 en 7,50 wordt je auto professioneel 16.00 uur dan een bezoek aan de gewassen! Sleutel inleveren en ladiesfair in Benschop. shoppen maar…

WOONMAAND OKTOBER Kijk voor meer woonideeën en aanbiedingen op www.vockinginterieur.nl

Ook daarmee steun je het goede doel van deze ladiesfair!

20% korting

*

op vloerkleden en karpetten

20% KORTING*

* Vraag naar de voorwaarden in de winkel

Gordijnenactie

20% korting

*

GRATIS • meten • rails • plaatsen * Vraag naar de voorwaarden in de winkel

op behang * Vraag naar de voorwaarden in de winkel

OP BÉCÉ RAAMBEKLEDING

* Actie is geldig t/m 31 oktober 2017 vraag naar voorwaarden in de winkel.

PVC-vloeren Laminaat Parket Marmoleum Vinyl Tapijt Vloerkleden Behang Matten Binnenzonwering Horren Gordijnen Vitrages Shutters dupli - plissé - jaloezie - vouw-/rolgordijnen - duo rolgordijnen

Showroom : Ambachtsweg 1 - Nieuwegein

www.vockinginterieur.nl

T 030 6054216


Events

REGIO-AGENDA

Oktober 2017

Driebergen

Montfoort

Nieuwegein IJsselstein

hŝƚŐĂĂŶŝŶĚĞZĞŐŝŽ

Houten

Vianen Wijk bij Duurstede Culemborg Kesteren

Meerkerk Leerdam Geldermalsen Hardinxveld-Giessendam Gorinchem

Tiel

Druten Beneden - Leeuwen

Dreumel Waardenburg Zaltbommel

Zo. 01 oktober

Di. Wo. Do. Vr. Za.

03 okt 04 okt 05 okt 06 okt 07 okt

Zo.

08 okt.

Ma. Di. Wo. Do. Vr. Za.

09 okt. 10 okt 11 okt 12 okt 13 okt 14 okt

Zo.

15 okt

Ma. Di.

16 okt 17 okt

Do. Vr. Za.

19 okt 20 okt 21 okt

Zo.

22 okt

Do.

26 okt

Vr. Za.

27 okt 28 okt

Zo.

29 okt

Beneden-Leeuwen Culemborg Gorinchem Gorinchem Houten Nieuwegein Tiel Tiel Wijk bij Duurstede Wijk bij Duurstede Wijk bij Duurstede Ochten Leerdam Ochten Tiel Benschop Bunnik Culemborg Houten Maurik Montfoort Tiel Zaltbommel Gorinchem Gorinchem Houten Montfoort Nieuwegein Poederoijen Tiel Ochten Vianen Vianen Ameide Cothen Cothen Driebergen Eck en Wiel Houten Houten Houten Leerdam Montfoort Vuren Wijk bij Duurstede Wijk bij Duurstede Zaltbommel Cothen Druten Houten Wijk bij Duurstede Benschop Waardenburg Tiel Gorinchem Gorinchem Poederoijen Tiel Culemborg Waardenburg Wijk bij Duurstede Leerdam Wijk bij Duurstede Schoonrewoerd Beesd Herwijnen Lienden Tiel Culemborg Gorinchem Waardenburg

UITgelicht

Gezond Kinderbeurs Binnenskamers Militariabeurs Gluren bij de Buren Kunstmarkt Giro Della Betuwe Tiel Pakt UIt Cultureel rondje Wijk bij Duurstede Kunstmarkt Lekkodagen Kleding en Speelgoedbeurs Najaarskermis t/m za. 7 oktober 2017 Kleding en Speelgoedbeurs Discozwemmen (Sportplaza Tiel) Ladiesfair 2017 HRFST Festival Bunnik Stadswandeling Modelspoorbeurs Autocross t/m za. 7 oktober 2017 Veldrit / Oktoberfest Smartlappen festival Stadswandeling Cash in your Closet Culturele route Slangendag Pret in het Park Down Under Obstacle run Slot Boekestein in Slot Loevestein Smartlappen festival Trouwbeurs Paardenmarkt t/m za. 14 oktober 2017 Kermis t/m za. 14 oktober 2017 Paardenmarkt Pompoendag (Lampionnenoptocht) Pompoendag ‘t Driebergs Dweiltje Ambachtelijke Herfstmarkt Battle of the Lion Caribbean Party Vlinderloop Pompoenblazen in Glasmuseum t/m di. 31 oktober 2017 Pullen op de Plaats Spiegeltent festival Rondleiding Steenfabriek Nacht van Nederland t/m zo. 15 oktober 2017 Proeflokaal - Boerenmarkt Concert in Cothen Bolderpop Battle of the Lion Beklimming van Kerk Kinderbingo Boswandeling / Bezig in het Bos Kermis t/m zo. 22 oktober 2017 Creaweekend t/m zo. 22 oktober 2017 Typhoon-loop Riddertoernooi op Slot Loeverstein t/m zo. 22 oktober 2017 Vuurwerkshow Kofferbakmarkt Paddenstoelenwandeling Blues Cruise Kunst4daagse t/m zo. 29 oktober 2017 Licht en Donker om Wijk t/m za. 28 oktober 2017 Oogstfeest Het Gulden Diner Ploegfestival Kinderkleding- en speelgoedbeurs Jazzy Tiel t/m za. 25 oktober 2017 Vrijstadmarkt “Houtgestookt” Vestingwandeling Paddenstoelenwandeling

Kijk voor het meest actuele overzicht op WWW.REGIONAAL-UITGELICHT.NL Op de website staan alle bovengenoemde evenementen en uiteraard alle andere (grote en kleinere) evenementen die tussentijds gemeld worden. Evenementen kun je altijd aanmelden en worden gratis geplaatst

zo.01 vr.06 vr.06 vr.06 vr.06 za.07 za.07 njŽ͘Ϭϴ vr.13. vr.13 za.14 za.14 za.14 vr. 20 vr.20 vr.20 za.21 za.21 za.21 vr.27 vr.27 ǀƌ͘Ϯϳ za.28 za.28

okt. okt. okt. okt. okt. okt. okt. ŽŬƚ okt. okt okt. okt. okt. okt. okt. okt okt. okt. okt. okt. okt. ŽŬƚ͘ okt. okt.

Club Rodenburg Beesd - All American Day Beesd Brothers Bunnik - Teenage Dance Club Rodenburg Beesd - Froetyloops Gemaskerd Bal Cultureel Café Geldermalsen - BB Showband Event Center Culemborg - Dinnershow Club Rodenburg Beesd - Frenchcore S’il vous plait Event Center Culemborg - KARMA meets Oldschool Gangsters ĞƌƵŝŶĞ<ŝƉĞƵƐŝĐŚĞŵͲƵƚĐŚKůĚƟŵĞƌƐ Cultureel Café Geldermalsen - Onslow Highlands IJsselstein - Jamsessie Brothers Bunnik - Brothers Foute Oktoberfeest Club Rodenburg Beesd - HockeyFissa Club Rodenburg Beesd - Het Mega Woonwagen Feest Club Rodenburg Beesd - Partypeepz Cultureel Café Geldermalsen - Conny & Friends Highlands IJsselstein - Bandnight: THE BULLFROG TASTE EXPRESS Brothers Bunnik - We are Brothers Club Rodenburg Beesd - I’M A FLIRT Event Center Culemborg - Balkan BeatZ Brothers Bunnik - Classic Café Cultureel Café Geldermalsen - Walking Skies ǀĞŶƚĞŶƚĞƌƵůĞŵďŽƌŐͲ>'E^ŽĨZK<dƌŝďƵƚĞ&ĞƐƟǀĂů Brothers Bunnik - Candyshop XXL Club Rodenburg Beesd - 7th Heaven 12 Years Anniversary

^ƚƵƵƌĂĂŶǀƵůůŝŶŐĞŶŶĂĂƌƌĞĚĂĐƟĞΛƌĞŐŝŽŶĂĂůͲƵŝƚŐĞůŝĐŚƚ͘Ŷů

Redactie plaatsen? Stuur je bericht naar redactie@regionaal-uitgelicht.nl

6


7

Oktober 2017

Typhoonloop in Gorinchem

D

e Atletiekbaan van GA&TV Typhoon aan de Gr. Schelluinsekade 22 in Gorinchem is zaterdag 21 oktober het toneel van de 29e Typhoonloop.

Turbulent leven.

Binnen en buiten je bubbel denken

meter voor kinderen geboren in 2004 en 2005 (12.20 uur). De wedstrijd loop wordt gelopen in de categorieën M35, M45, M55, V35 en V45. Er is ook een prestatieloop voor mannen en vrouwen. Wil je meedoen, dan kun je tot en met 17 oktober aanmelden via voorinschrijving (www. avtyphoon.nl). De kosten van deelname zijn 7 euro (bij nainschrijven een euro meer). Wie aan de Jeugdlopen meedoet, betaalt 2 euro.

De hoofdafstand (wedstrijdloop) is weer de 10 kilometer, waarvoor om 14.00 uur het startschot wordt gegeven. De andere afstanden zijn de 5 kilometer (13.00 uur) en de jeugdlopen: 500 meter voor kinderen geboren in 2009 en later (12.00 uur); 1000 meter voor Wil je meer informatie, bel dan kinderen geboren in 2006 tot en Edwin Hurkmans (0183-624657 of met 2008 (12.10 uur) en de 1500 06-30090950).

Blaas je eigen pompoen

H

begeleiding van een ouder(e) meedoen. De mini-workshop kost € 30,- per persoon. Dit is inclusief de entree voor de Glasblazerij. De toegangsprijs voor toeschouwers die zelf niet blazen is € 8,00 Bezoekers krijgen de kans om (bezoekers in het bezit van een tijdens de workshop van plaats Museumkaart betalen niets). te wisselen met een glasblazer en zelf te ervaren hoe het is om glas Reserveren voor deze workshop is te blazen. Tijdens de workshop noodzakelijk! Dit kan van dinsdag werken bezoekers samen met een tot en met zondag via ervaren glasblazer, maar hanteren 0345 614 960. ze zelf de blaaspijp. Alle facetten van het blazen komen voorbij. Zo kiest de deelnemer zelf de kleuren uit, blaast door de pijp en vormt het vloeibare glas met de hand. Na enkele dagen is het mogelijk om het resultaat op te halen of thuisgestuurd te krijgen. De mini-workshop is geschikt voor zowel kinderen vanaf 8 jaar als volwassenen. Kinderen tot en met 16 jaar kunnen onder et Nationaal Glasmuseum aan de Zuidwal in Leerdam, heeft in de maand oktober op verschillende data een miniworkshop Pompoen Blazen.

u

tm r zi

E

in ziek

l Tie

T

ot en met 19 november kun je in Museum IJsselstein (MIJ) aan de Walkade 2 in IJsselstein meedoen aan de opzienbarende tentoonstelling ‘Zie MIJ. Manifestatie over binnen en buiten je bubbel denken.’ Dit keer is er in het museum geen traditionele tentoonstelling, maar een dynamische manifestatie die de bezoeker actief uitdaagt om buiten zijn eigen bubbel te denken. Tijdens deze manifestatie is het museum een vrij toegankelijke werkplaats en ontmoetingscentrum.

Puzzel mee en maak kans op een iPhone X kaarten voor de Dinnershow, een Rugzak of een paar LUXE hoofdkussens Kijk op pagina 12

MUZIEKWINKELTIEL

Ga een dialoog aan

Doe mee!

We bevinden ons allemaal in bubbels, maar om hierbuiten te kúnnen denken moet men zich eerst bewust zijn van de eigen belevingswereld. Tot welke groepen behoor jij? En tot welke niet? Door stil te staan bij je eigen blikveld, kun je contact te maken buiten je vertrouwde kring en vergroot je je wereld. MIJ wil de bezoeker, door het tonen van kunstwerken en het organiseren van activiteiten, uitdagen om een dialoog aan te gaan. Met elkaar, met zichzelf en met het museum. Daarom daagt MIJ de bezoeker uit om een actieve rol te spelen in de manifestatie. Er zijn bestaande kunstwerken te zien die gaan over het onderwerp ‘zichtbaar zijn’, maar MIJ nodigde ook kunstenaars uit om werk te maken speciaal voor deze presentatie. Sommige werken ontstaan daarom ook gedurende de looptijd van de manifestatie. Zo stond Angenelle Thijssen op de markt van IJsselstein en vroeg bezoekers wat voor hen de kern van geluk is. De reacties verwerkt zij in een kunstwerk van glas, waarvan het maakproces te volgen is tijdens de manifestatie.

Ook MIJ probeert buiten zijn eigen bubbel te denken. Kunstenaar Fedor van Rossem brengt in de gedaante van ‘De Reageerman’, een extra laag aan door commentaar te leveren op de gepresenteerde werken. Om de horizon van het museum te verbreden, zocht MIJ samenwerking met welzijnsorganisaties uit IJsselstein. Deze organisaties richten zich op het vergroten van kwaliteit van wonen en leven voor inwoners van IJsselstein. Neem plaats aan de dialoogtafel, reageer op een kunstwerk, bezoek een dansvoorstelling of yogasessie en vergroot je wereld bij MIJ. Het kan allemaal tot 19 november! Deelnemende kunstenaars zijn: Semâ Bekirovic, Isabel Ferrand, Marieke Gaymans, Guda Koster, Bernadet de Prins, Fedor van Rossem, Angenelle Thijssen, Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek, Henk Wildschut en Su Tomesen . Dit keer zijn er niet alleen kunstwerken te zien, maar organiseert MIJ ook een rijk activiteitenprogramma. Bovendien is het museum gedurende de hele looptijd van de manifestatie gratis toegankelijk. Volg wat er allemaal te doen is op www.museumijsselstein.nl

Schoonrewoerds Oogstfeest

V

rijdag 27 oktober is er vanaf 17:00 uur op het dorpsplein in Schoonrewoerd een gezellige Oogstmarkt. Er worden tal van lokale producten aan geboden en ondernemers en verenigingen presenteren zich. Je kunt er tot 21:00 uur terecht. De openingsactiviteit van de Oogstmarkt is om 17.00 uur. Kleuters uit het dorp zullen daarbij assistentie verlenen. Ook zijn er spelletjes voor jong en oud, is er

een oogstwedstrijd en een bakwedstrijd waarbij de inzet ‘de lekkerste zelfgemaakte vruchtentaarten en zelfgemaakte jam’ is. e kunnen worden ingeleverd tussen 16:00 en 16:30 uur. De ‘Muzikale Fruitmand’ – een open podium voor muziek e.d. uit het dorp Schoonrewoerd- zal de sfeer gaan verhogen .

Natuurwandelingen in park Oudegein in Nieuwegein

MASTER SERIES

L

gebleven als voor het ontstaan van Nieuwegein en heeft daarom nog steeds een belangrijke ecologische waarde. Andere delen bestaan uit een centrale grote vijver met enkele kleinere daarom heen. Ook zijn er vele open en gesloten ligweides. In het park bevinden zich tevens de historische boerderij IJsselstee, nu een kinderboerderij, Loop je mee, dan heb je maar zo kans dat je een milieu-informatiecentrum, een ijsvogel kunt spotten of een hele mooi een ijsbaan en een cooperbaan. wilde orchidee tegenkomt. Het historische Huis Oudegein en Luc de Bruin wandelt door het park en het landgoed daaromheen, is niet vrij vertelt over wat hij aan bloemen, planten, toegankelijk. struiken, bomen en dieren tegenkomt en Park Oudegein staat bekend om zijn grote weet er alles van. En wil je op zoek naar verscheidenheid aan planten en dieren, die planten of dieren die je zelf in gedachten het voor Luc de Bruin vanuit persoonlijke hebt? Heb je een idee of je linksom of interesse moeite waard maakten het park rechtsom door het park wilt wandelen? veelvuldig te bezoeken. En dat zette weer Alles kan tijdens de maandelijkse aan tot de gezamenlijke wandelingen zoals wandeling. ze nu plaatsvinden. Het Park Oudegein is hét stadspark van Nieuwegein en kan gezien worden als de Wil je een keer (of vaker) mee? Zaterdag 7 groene long van de voormalige groeistad. oktober vanaf 08.00 uur tot 10.00 uur is er Een deel van het park is bijna hetzelfde weer een wandeling! uc de Bruin van de Vogelwacht Utrecht gaat iedere eerste zaterdag van de maand op pad in park Oudegein in Nieuwegein. Je kunt –zonder je vooraf aan te melden- met hem mee wandelen als je om 08.00 uur op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan Parkhout 2 in Nieuwegein bent.

Muziekwinkel Tiel Kleibergsestraat 20 Tiel Tel: 0344 – 60 67 01 info@muziekwinkeltiel.nl www.muziekwinkeltiel.nl


Oktober 2017

Culinair

YRRUHHQJH]HOOLJHERUUHO O X Q F K  O R X Q J H   G L Q H U

3OHLQ7LHO ZZZELVWURGHEXXUYURXZQO

3OHLQ /-7LHO

Op maandag t/m donderdag hebben wij HHQVSHFLDDOPDGLZRGRJDQJHQNHX]HPHQX

YRRUâ&#x201A;Ź WIJ ZIJN 7 DAGEN IN DE WEEK OPEN EN SERVEREN LUNCH OP ZATERDAG en ZONDAG

ZZZEOLVVWLHOQO

Reserveren? Tel. 0344 - 622 088

PLEIN 40 - 4001 LJ - TIEL Tel. 0344 - 667113

WWW.TURKUAZ-ETEN.NL

DE LEKKERSTE SPARERIBS KOMEN UIT..... TRICHT www.uwcheftricht.nl

MAAK KANS OP GRATIS KAARTEN: Diverse theaters hebben kaarten beschikbaar gesteld. De kaarten geven wÄł weg aan de lezers van onze krant. Via onze Facebookpagina maken we bekend welke voorstellingen dit zÄłn. Door middel van leuke DEEL en WIN acties kun je heel vaak kans maken. Volg Regionaal Uitgelicht daarom nu op Facebook en wie weet, ga jÄł binnenkort GRATIS naar het theater!

OPROEP AAN DE LEZERS VAN REGIONAAL UITGELICHT: Zou jij onze enquĂŞte in willen vullen? Omdat deze krant jouw krant is, willen we er alles aan doen om dat zo te houden. En als jij onze enquĂŞte invult maak je ook nog eens kans op een van de vele leuke prijzen die we weg mogen geven!! (maar daar gaat het niet om... toch?!) 'Ä&#x201A;ĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ĺ?Ĺ?ŽŜÄ&#x201A;Ä&#x201A;ůͲƾĹ?Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻĹ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Í&#x2DC;ŜůÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;ŜŜÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä?ŽŜĆ&#x161;Ä&#x201A;Ä?Ć&#x161;ͲŃ&#x2026;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x2039;ƾĥĆ&#x161;Ä&#x17E;

Cosmopolite Living HHQZHUHOGYROGXXU]DPHPHXEHOHQ

U-bank Divan kan ook gespiegeld geleverd worden.

ACTIEMODEL van â&#x201A;Ź 898,-

â&#x201A;Ź 698,-

ACTIEMODEL van â&#x201A;Ź 698,-

Bank met longchair

â&#x201A;Ź 598,-

bank is inclusief 2 armkussens. Longchair is zowel links als rechts te verstellen. ACTIEMODEL van â&#x201A;Ź 698,-

â&#x201A;Ź 598,Hoekbank

leverbaar met zowel eiland links als rechts. De afmetingen bedragen: 210x290 cm. NU SAMEN ACTIEPRIJS:

â&#x201A;Ź 1499,3+2-zitsbank met 2 elektrische relaxen in de 3-zitsbank. Leverbaar in diverse stoffen en leder.

Industrieterrein Nieuw Schaik z Techniekweg 22 z 4143 HV z Leerdam z Tel. 06 205 68 488 8000 M2 meubelpromenade. Open op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.30 en zaterdag van 10.00 - 17.00 uur z

www.cosmopoliteliving.nl z

UITgelicht

theatersuitgelicht

8


UITgelicht

Theaters De Agnietenhof 05-okt 06-okt 07-okt 07-okt 10-okt 12-okt 13-okt 13-okt 14-okt 15-okt 18-okt 18-okt 20-okt 20-okt 21-okt 21-okt 22-okt 24-okt 26-okt 27-okt 27-okt 28-okt 28-okt 31-okt

16:00 20:00 20:00 20:00 20:00 16:00 20:00 20:00 20:00 13:30 20:00 14:30 20:00 20:00 20:00 20:00 14:30 20:00 20:00 20:00 20:00 20:00 20:00 20:00

Sint Agnietenstraat 2 Tiel - www.agnietenhof.nl

Culturele Seniorendag (laatste kaarten) Het Nationale Theater - William Shakespeare Marc-Marie Huijbregts - Getekend (reprise) Mathilde Santing - Both Sides Now Introdans - MĂŠditerranĂŠe Culturele Seniorendag Classic Rock Show - The Whoâ&#x20AC;&#x2122;s Tommy Kirsten van Teijn - ZALF Koninklijke Vlaamsche Schouwburg - Para Tg. Winterberg - Meneertje Meer (3-6 jr) Sanne Vogel - Nieuwe Familie Kwatta - Botje (4-8 jr) Tania Kross met koor & ensemble - Carmen Jan Beuving - Raaklijn Magic of Jeans - A Brand New Day Mugmetdegoudentand - Gidsland Theater Gnaffel - De Worstelaar Jeroen Spitzenberger - Terror Simon & Garfunkel Acoustic - Sounds of Silence Mozaiek Ensemble - Arabic Delight, een positief geluid uit SyriĂŤ John Buijsman, Kees Boot e.a. - De Marathon John Buijsman, Kees Boot e.a. - De Marathon Henry van Loon - Sleutelmoment Hans Dorrestijn & Friends - Neurosen en andere hobbyâ&#x20AC;&#x2122;s

Agora Theater Druten 06-okt 07-okt 08-okt 13-okt 15-okt 21-okt 22-okt 27-okt 28-okt 29-okt

20:30 20:30 11:00 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 14:30

Calypsotheater 06-okt 07-okt 11-okt

20:30 20:30 20:30

Markt 4 Wijk bij Duurstede - www.calypsotheater.nl

Golden Bough Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal met Hotel Victoria Tony Neef, Maaike Widdershoven en Ruud Bos

De Gelderlandfabriek 08-okt 15-okt 18-okt 19-okt 21-okt 22-okt 24-okt 27-okt 28-okt 29-okt

13:30 14:30 09:30 20:00 21:00 16:00 16:00 20:00 20:30 18:30

DE KOM 03-okt 05-okt 06-okt 06-okt 11-okt 13-okt 13-okt 14-okt 17-okt 18-okt 19-okt 21-okt 21-okt 22-okt 26-okt 26-okt 27-okt 27-okt 28-okt

20:15 20:30 20:15 20:30 20:15 20:15 20:30 20:15 15:00 20:15 15:00 20:15 20:30 15:00 20:15 20:30 19:30 20:30 20:15

De Stadshof 08-okt 14-okt

15:00 20:15 14:00 20:30 11:00 14:30 20:00 12:00 15:00 20:30 20:30 14:30 20:30 20:00 20:30 20:30

Stationsweg 7 Culemborg www.degelderlandfabriek.nl

Carola Rombouts workshop Linoleumsnede Jam Jazz & Pizza met Harry Sacksioni en Maya Fridman KunstLab Timzingt - Goed Verhaal Rick Snel We love 70â&#x20AC;&#x2122;80â&#x20AC;&#x2122;90 Tangosalon Kiev Ballet - Sneeuwwitje Ceilidh met Maggies Wedding OnStage Broter Wolf + A-Muse Marjolein Meijers Hongerig Hart

Stadsplein 6 Nieuwegein - www.dekom.nl

Kataklò / Play (try-out) Jennie Lena / Acoustic Evening Ellen ten Damme / PARIS - BERLIN Nasrdin Dchar / DAD Victor LÜw e.a. / DE VERLEIDERS: STEM KWIJT Pink Project Presents: Pink Floyd in Concert part 2 KOMedycafÊ Staatsopera van Tatarstan / Rigoletto (Verdi) NTjong / Don Quichot denkt na (6+) Marc-Marie Huijbregts / GETEKEND NTjong / Klein mannetje heeft geen huis (4+) The Blues Brothers - Approved Alink&Plukaard / As the world Tsjechov NTjong / Ifigeneia koningskind (8+) Carry Tefsen, Trudy Labij e.a. / Gouwe Ouwe Estrella Acosta / Mujeres de Luna - Women in Cuban Music Priscilla Knetemann e.a. / Shock (12+) Alex Ploeg en Kasper van der Laan / Dubbelcabaret Symfo Classics II - The Best of Symphonic Rock

Hazelaarsplein 4 Vianen - www.destadshofvianen.nl

Jochem van Gelder Niet Schieten & Esmee van Kampen (try-out)

De Fransche School 02-okt 07-okt 08-okt 08-okt 08-okt 18-okt 18-okt 19-okt 21-okt 22-okt 24-okt 26-okt 27-okt 28-okt

Van Heemstraweg 53 Druten - www.agoratheater.nl

NITS : NITS in concert Rob Scheepers ; Schroot Loes Boonen: Dikkie Dik en de taart / vanaf 2 jaar Gerard van Maasakkers: 40 jaar liedjes Leonie Meijer: Hier Martijn Koning: Koniong te rijk t.o. Karin Bruers & Nol Havens: Bruers haalt uit t.o. Niet Schieten: tijd voor en trio t.o. Margriet Bolding: Het gras bij de buren Dirk Scheele: Huis, Tuin en Keukenavonturen

Havendijk 1 Culemborg - www.theaterdefranscheschool.nl

Mylou Frencken en muzikanten / Leven in het Lied Martijn Koning / Koning te Rijk (try out) De Onkruideniers / Workshop De Onkruideniers / Workshop De Onkruideniers / Lezing Paul van Loon en Andere Snuiters / De Kunst van het Griezelen Paul van Loon en Andere Snuiters / De Kunst van het Griezelen Richard Groenendijk / Om alles! (try out) Matroesjka / Brainwash (try out) Unieke Zaken / Ieorg Idur (4+) Nasrdin Dchar / DAD Listen! / Steven De bruyn Michiel Borstlap / Velvet 2 Oeloek / Droeftoeters (try out)

De Poorterij 06-okt 14-okt 18-okt 18-okt 28-okt

20:15 20:15 13:30 15:30 20:15

Fulco Theater 6-okt 7-okt 10-okt 11-okt 13-okt 14-okt 14-okt 18-okt 19-okt 20-okt 21-okt 24-okt 25-okt 27-okt 28-okt 29-okt

20:30 20:00 20:30 20:30 20:30 14:00 16:00 15:00 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 16:00

Go Theater 07-okt 14-okt 19-okt 29-okt 29-okt

20:30 20:30 20:30 11:00 14:30

Nieuwstraat 2 Zaltbommel - www.de-poorterij.nl

Jeans - A Brand New Day Braboneger - Als ik mezelf kon zijn Dirk Scheele - Huis-, tuin- en Keukenavonturen Dirk Scheele - Huis-, tuin- en Keukenavonturen BjĂśrn van der Doelen, Jeroen Kant en Mathijs Leeuwis - De Drie Vrienden

Overtoom 3 IJsselstein - www.fulcotheater.nl

Het Groot Niet Te Vermijden - The Inevitables Mandoline Orkest 70 jaar - Van Toen Naar Nu Hans Dorrestijn & Friends - Neurosen en andere hobbyâ&#x20AC;&#x2122;s Niels Geusebroek - Wildfire In Bed met Dietrich en Piaf -La Vie en Rose meets Von Kopf bis Fuss Woezel & Pip - Op zoek naar de Sloddervos (2+) Woezel & Pip - Op zoek naar de Sloddervos (2+) Tina de Musical - Voor meiden, moeders en omaâ&#x20AC;&#x2122;s (try out) Jon van Eerd e.a. - Harrie & Eva (try out) Jon van Eerd e.a. - Harrie & Eva (try out) Nits- Nits OldenOsborn - #LIFE Barbra Streisand 75 - Petra Berger Carine Crutzen e.a. - Neelie Excelsior IJsselsteins Fanfareorkest - A Jubilee Night On The Town Selamat Makan - Roy en Hedy

Dr. C. Voogdplein 90 Leerdam - www.go-leerdam.nl

Debby Petter | In mijn Hoofd (try-out) Marlouband Bertus Borgers | De Blues kleeft aan mij Dag Meneer van Dalen | TG Graasland (6+) De Tango volgens Piazzolla

Het Heerenlogement

Markt 31 Beusichem - www.theaterheerenlogement.nl

Peeriscoop

Boerenstraat 11 B Gorinchem - www.peeriscoop.nl

04-okt 10-okt 12-okt 18-okt 31-okt 03-okt 07-okt 08-okt 10-okt 15-okt 15-okt 17-okt 22-okt 24-okt 29-okt 31-okt

â&#x20AC;&#x2DC;t Pand 06-okt 07-okt 13-okt 14-okt 20-okt 21-okt 27-okt 28-okt

20:30 20.30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 14:00 20:30 14:00 20:30 20:30 16:00 20:30 16:00 20:30

Mark van de Veerdonk - Kaaskleum Janisâ&#x20AC;&#x2122; Pearls - In Concert Stichting Breaksquad - Breakdance Battles Niet schieten + - Tijd voor een intro Eva van den Bosch - TRY OUT Mijn kleine zeemeermin (4+) Eva van den Bosch - TRY OUT Zielehuis DE GEMEENSCHAP met Karin Holla en Geradjan Rijnders - Romp Esmay Usmany met Anke Timmer - #lalaldeliefde Laure van Dolron - WIJ Abspoel & Bischoff- Leven met Brel Rajae Ism - Thuis Ontheemd

20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30 20:30

Silvester Zwaneveld - Houston, we have a problem Johan Fretz - De Zachtmoedige Radicaal GSCF - Studenten Cabaret Festival GSCF - Studenten Cabaret Festival Pieter Verelst - Mijn broer en ik Stefano Keizers - Erg Heel Benjamin v/d Velden - Ik Ben Thijs Kemperink - Bonje!

Pantalone 01-okt 06-okt 07-okt 08-okt 28-okt

Bert Wagendorp Carel Kraayenhof - Juan Pablo Dobal Ali B Tim Fransen Emilio Guzman

14:00 19:00 19:00 14:00 20:00

Korenbeurs 3-5 Gorinchem - www.theaterpand.nl

Linnaeusweg 5 IJsselstein - www.theaterpantalone.nl

Theaterstichting Kwibus - De zevensprong Theaterstichting Kwibus - De zevensprong Theaterstichting Kwibus - De zevensprong Theaterstichting Kwibus - De zevensprong Legacy of Santana - LOS

Theater Aan de Slag 01-okt

16:00

Herenstraat 18-20 Culemborg- www.theateraandeslag.nl

Simon Keats & Mathijs Leeuwis

Theater Aan de Slinger

De Slinger 40 Houten - www.theateraandeslinger.nl

Zinderpodium Tiel

Rechtbankstraat 1 Tiel - www.zinder.nl

06-okt 07-okt 12-okt 13-okt 17-okt 18-okt 20-okt 21-okt 26-okt 27-okt 28-okt 13-okt 28-okt

20:15 20:15 20:15 20:15 10:30 14:00 19:30 20:15 20:15 20:15 20:30 23:00 19:30

Sven Ratzke: HOMME FATALE (try-out) Diederik Ruisch & Friends Mylou Frencken & muzikanten: Leven in het lied Alexandra Alphenaar, Mylène & Rosanne e.a.: Tina de musical (try-out) Herfstukjes met Ntjong: Klein mannejte heeft geen huis (4 - 10 jaar) Herfststukjes met Ntjong: Don Quichot denkt na! (6 - 12 jaar) Herfststukjes met NT Jong: Ifigeneia Koningskind (8 -14 jaar) MAN || CO, De Mooie Meisjes en MATROSE: CafĂŠ Theater Festival Talent van de toekomst: Het Debuut Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dobal: Hotel Victoria Julika Marijn: Uit Verdriet Geboren Hate it or Love it (90â&#x20AC;&#x2122;s & 00â&#x20AC;&#x2122;s R&B and Hiphop classics) So Hippie Together: Joe Cover Band / Finest Truth e.a.

Voor alle getoonde voorstellingen geldt dat er op het moment van drukken nog entree-kaarten beschikbaar zijn. Informeer altijd bij het theater naar de beschikbaarheid (of controleer dit op de betreffende website) Regionaal Uitgelicht geeft een aantal kaarten voor diverse voorstellingen!! Door ons te volgen op Facebook zie je regelmatig wanneer we deze kaarten gaan weggeven! Bovenstaande gegevens zijn door de betreffende theaters beschikbaar gesteld.

VIND EEN PARTNER DIE ECHT BIJ JE PAST! Ben je lang genoeg alleen geweest? Wil je ook graag weer iemand in je leven om lief en leed mee te delen? Wij hebben een groot bestand van singles tussen 40-75 jaar die op zoek zijn naar een serieuze relatie. We nemen de tijd voor jouw verhaal en vinden de partner die echt bij je past. Persoonlijke relatiebemiddeling werkt!

Het is nooit te laat voor een nieuw begin! Roel, 56 jaar: "Een internet datingsite is niets voor mij. Ik vind mijn privacy belangrijk en wil het liefst snel resultaat. Ik ben onder de indruk van de aanpak van Toekomst Relatiebemiddeling. Ze zijn discreet en gaan zeer persoonlijk en gericht te werk. De eerste partnermatch was een hele interessante, leuke vrouw, maar geen match voor mij. De tweede partnermatch ontving ik kort erna en er was direct een klik met Sandra, we hebben veel gemeen. Afgelopen zomer zijn we YRRUKHWHHUVWVDPHQRSYDNDQWLHJHZHHVWHQZHKHEEHQKHWKHHOƲMQVDPHQĹ&#x17E;

Toekomst Relatiebemiddeling 9RRUPHHULQIR0LFKDHODWHQ6LHWKRƨ michaela@toekomstrelatie.nl www.ToekomstRelatie.nl

en Podologie Markt 34 Culemborg Tel: 0345 - 531068

9


UITgelicht

Bedrijven

ĞŝũĞƌ^ĐŚŽĞŶĞŶŝŶƵůĞŵďŽƌŐ͕ũĞůŽŽƉƚĞƌŶŝĞƚnjŽŵĂĂƌǀŽŽƌďŝũ͊

W

ŝĞ ŽƉ ĚĞ DĂƌŬƚ ǀĂŶ ƵůĞŵďŽƌŐ ůŽŽƉƚ͕ ŬĂŶ ĚĞ ŵŽŽŝĞ ǁŝŶŬĞů ǀĂŶ ĞŝũĞƌƐĐŚŽĞŶĞŶ ŶŝĞƚ ͚ŵŝƐůŽƉĞŶ͛͘ ĞŶ ŵŽŽŝĞ ĞŶ ƵŝƚŶŽĚŝŐĞŶĚĞ ƐĐŚŽĞŶĞŶnjĂĂŬ ǁĂĂƌ ũĞ ƚĞƌĞĐŚƚ ŬƵŶƚ ǀŽŽƌ ǁĂŶŶĞĞƌ ũĞ ŽƉ njŽĞŬ ďĞŶƚ ŶĂĂƌ ĞĞŶ ŐŽĞĚĞ ƐĐŚŽĞŶ͕ ŵĂĂƌŽŽŬǀŽŽƌĞĞŶŐŽĞĚĂĚǀŝĞƐ͘tĂŶƚ ŽŶĚĞƌƐĐŚĂƚũĞǀŽĞƚĞŶŶŝĞƚ͙

tot maat 42 en voor jongens zelfs tot maat 45. Halve maten, breedte maten, kortom er zijn veel mogelijkheden voor zowel de ‘moeilijke voet’ als voor de gewone voet! Er wordt niet alleen gelet op de maten van de schoenen, maar bij Beijer Schoenen wordt ook gekeken naar de stand van de voeten. Slijten op dit moment de zolen meer aan één kant, staat de voet iets verkeerd of zijn er klachten dat ‘het te ver lopen is’…

Ruim 41 jaar geleden opende Beijer Schoenen haar deuren. Beijer is een echt familiebedrijf. Stond eerst pa in ĚĞ njĂĂŬ͙ ϱ ũĂĂƌ ŐĞůĞĚĞŶ ŚĞĞŌ ĚŽĐŚƚĞƌ Christel de zaak overgenomen. Beijer Schoenen is een schoenenwinkel en Bij Beijer Schoenen wordt ook hier naar ook een speciaalzaak met een duidelijke gekeken. Meestal is er niets aan de hand, maar als dat wel zo is dan ben je visie. blij dat je hier bent. De groei van een kindervoet kan een <ŝŶĚĞƌŵĂƚĞŶ ^ƉĞĐŝĂĂů ǀŽŽƌ ĚĞ ŬŝŶĚĞƌĞŶ ŚĞĞŌ stukje geholpen worden. Hiervoor is ĞŝũĞƌ ^ĐŚŽĞŶĞŶ ĞĞŶ ŐƌŽƚĞ ĐŽůůĞĐƟĞ specialisme in huis. Een team van 5 schoenen. Het extra speciale hierin specialisten die niet alleen verstand van dat het niet alleen lengte maten zijn schoenen hebben maar zeker ook van die hier verkocht worden, maar ook voeten kan je van alles advies voorzien! breedte maten. Voeten en schoenen worden opgemeten voor de binnen- ĂŵĞƐͲĞŶŚĞƌĞŶƐĐŚŽĞŶĞŶ en de buitenmaten omdat met name Ook bij volwassenen moet er op kindervoeten extra aandacht verdienen. de voeten gelet worden. Dat is de De maatvoering voor de kinderen begint reden dat Beijer Schoenen alleen al bij maat 19 en loopt voor meisjes door goede merken schoenen verkoopt. In

Nederland zijn nog maar enkele goede schoenenfabrieken te vinden. Dat zijn onder andere Van Bommel en Durea. Deze vind je bij Beijer Schoenen, voor de heren is dat van Bommel en Durea voor de dames. Het team bezoekt ƌĞŐĞůŵĂƟŐ ĚĞ ĨĂďƌŝŬĂŶƚĞŶ Žŵ ĂůůĞƐ ƚĞ weten over de schoenen. “We willen alles weten, hoe ze gemaakt worden, met welk materiaal maar ook hoe ze onderhouden moeten worden”, aldus Christel. “Het is belangrijk dat je weet wat je verkoopt, maar ook dat je weet hoe de prijs van een schoen wordt opgebouwd. Sommige schoenen zijn best wel prijzig en dan is het goed te weten waarom dat zo is, zodat we dit ook kunnen uitleggen.” Net als bij de kinderschoenen is er ook bij de dames- en herenschoenen sprake ǀĂŶĞĞŶďƌĞĚĞĐŽůůĞĐƟĞŵĂĂƚǀŽĞƌŝŶŐĞŶ͘ Bij de dames lopen de maten van 36 ½ tot en met maat 43 en bij de heren van 40 tot en met maat 48. Ook hiervoor gelden halve maten, breedte maten etc.

afstandsloper. Echte outdoors van Lowa en Meindel. Niet alleen heerlijke schoenen om op te lopen maar ook schoenen die van een hoge kwaliteit zijn en dat voor een zeer goede prijs! Inloopochtend voor Podologie Christel is Podoloog. Dat houdt in dat zij mensen behandelt die voetklachten of klachten hebben die voortvloeien Ƶŝƚ ĞĞŶ ĂĨǁŝũŬĞŶĚ ĨƵŶĐƟŽŶĞƌĞŶ ǀĂŶ ĚĞ voeten. Samen met een pedicure houdt Beijer Schoenen iedere dinsdag tussen 10.00 en 11.00 inloop spreekuur. Er wordt dan gekeken naar de teenstand, nagels, pijnklachten en schimmels.

tĂŶĚĞůƐĐŚŽĞŶĞŶ Bij Beijer Schoenen is een speciale ĐŽůůĞĐƟĞ ǁĂŶĚĞůƐĐŚŽĞŶĞŶ͘ sŽŽƌ de “gewone loper” tot de lange

“Er worden mensen doorgestuurd door een arts of specialist wanneer er bijvoorbeeld knie- of rugklachten zijn. We gaan dan kijken of de onder andere de spierspanning kunnen corrigeren.” Kun je niet op het inloopspreek uur, dan kun je ook bellen voor een afspraak. Iedere dinsdag is de pedicure de hele dag aanwezig, ook hier kun je een afspraak mee maken”. ĞŝũĞƌ ^ĐŚŽĞŶĞŶ ŝƐ ĞĞŶ ƉƌĞƫ Ő ďĞĚƌŝũĨ͕ een mooi bedrijf met een grote ĐŽůůĞĐƟĞ ŬǁĂůŝƚĞŝƚƐƐĐŚŽĞŶĞŶ ǀŽŽƌ ũĂƌĞŶ loopplezier!

ĞŝũĞƌ^ĐŚŽĞŶĞŶ͕DĂƌŬƚϮϯƵůĞŵďŽƌŐ dĞů͘ϬϯϰϱͲϱϯϭϬϲϴ ǁǁǁ͘ďĞŝũĞƌͲƐĐŚŽĞŶĞŶ͘Ŷů

EŝĞƵǁŝŶ>ĞĞƌĚĂŵ͕,ŽƌĚĞŶdƵŝŶŵĂĐŚŝŶĞƐǀŽŽƌŐƌŽƚĞĞŶŬůĞŝŶĞƚƵŝŶĞŶ͊

I

ŶĞĞŶŵŽŽŝƉĂŶĚĂĂŶĚĞdĞĐŚŶŝĞŬǁĞŐ KŶĚĞƌŚŽƵĚ ŝŶ >ĞĞƌĚĂŵ ŚĞďďĞŶ ǁĞ ĞĞŶ ĂĨƐƉƌĂĂŬ Niet alleen verkoop, maar ook het ŵĞƚ,ĂŶƐĞŶ^ĞƌĞŶĂ,ŽƌĚĞŶ͘ onderhoud is een belangrijk item bij Horden Tuinmachines. Heel kort ,ĂŶƐŚĞĞŌĞĞŶŽƉůĞŝĚŝŶŐŐĞĚĂĂŶĂůƐϭĞ samengevat vind je hier o.a. Aspen ŵŽŶƚĞƵƌ ŝŶ ůĂŶĚďŽƵǁŵĞĐŚĂŶŝƐĂƟĞ ĞŶ ďƌĂŶĚƐƚŽīĞŶ͕ ƌŽďŽƚͲŵĂĂŝĞƌƐ͕ ŚĞĞů ǀĞĞů is in 2012 begonnen bij Kees ’t Lam in accu-gereedschap en gemotoriseerd Meerkerk. Niet iedereen is hier direct gereedschap, in de breedste zin het mee bekend, maar dit wás een van woord. Zij verzorgen het onderhoud de grootste tuinmachinewinkels in de op alle merken tuinmachines, zit- en regio. Hans besloot zijn eigen winkel te robotmaaiers, bladblazers etc. beginnen, nadat bekend werd dat Kees ’t Lam in april 2017 zijn deuren ging ĐĐƵŐĞƌĞĞĚƐĐŚĂƉ sluiten. “Accugereedschap is de toekomst”, Omdat er in Leerdam en directe aldus Hans. “Tegenwoordig kun je met omgeving geen showroom op dit een acculading al gauw een paar uur niveau te vinden is, besloten Hans en aan de slag. Daarbij kun je die ene accu Serena hun speciaalzaak in Leerdam te voor diverse soorten gereedschappen ŐĂĂŶǀĞƐƟŐĞŶ͘EĂĞĞŶƌĞƐƚLJůŝŶŐǀĂŶŚĞƚ gebruiken, zodat je ook niet voor ieder pand ging de speciaalzaak van Horden apparaat wat je koopt een accu erbij Tuinmachines op 1 juni 2017 open. ŚŽĞŌƚĞŬŽƉĞŶ͘͟ Met een heggenschaar kun je al gauw Wie aan een speciaalzaak denkt van ĞĞŶ ƵƵƌ ŬŶŝƉƉĞŶ͕ ƚŽƚ͕ ĂĬĂŶŬĞůŝũŬ ǀĂŶ tuinmachines, denkt waarschijnlijk dat het soort accu, wel bijna 4 uur! En dit alleen voor professionals is, voor ĚĂƚ ĂůůĞƐ ŽƉ ϭ ůĂĚŝŶŐ͘ Ğ ƉƌĞƐƚĂƟĞ ǀĂŶ ŐŝŐĂŶƟƐĐŚĞ ƉƌŝũnjĞŶ͘ sŽŽƌ ŵĞŶƐĞŶ ŵĞƚ dergelijke scharen is gelijk aan die van hele grote tuinen of speciale wensen de gemotoriseerde maaiers, hij is alleen voor het onderhoud of voor boeren. ĞĞŶ ƐƚƵŬ ƐƟůůĞƌ ĞŶ ǀĂĂŬ ŽŽŬ ůŝĐŚƚĞƌ͘ Niets is minder waar. Iedereen, zelfs al Daarbij hoef je er weinig onderhoud heb je maar één boom of stukje gras of ĂĂŶ ƚĞ ĚŽĞŶ͕ njĞ ƐƚĂƌƚĞŶ ĂƟũĚ͘ ƌ njŝũŶ Ăů een kleine tuin bij wijze van spreken: Bij diverse gemeentes die alleen nog maar Horden Tuinmachines in Leerdam vind je met accu-gereedschappen werken. Dat ĞĞŶƵŝƚŐĞďƌĞŝĚĞĐŽůůĞĐƟĞƚƵŝŶŵĂĐŚŝŶĞƐ͘ is niet alleen geluidsarm, maar ook veel beter voor het milieu.

ZŽďŽƚŵĂĂŝĞƌƐ ,ŽƌĚĞŶ dƵŝŶŵĂĐŚŝŶĞƐ ŚĞĞŌ ŽƉ Ěŝƚ moment meer dan 400 robot-maaiers in de regio lopen, hierop wordt gemiddeld 1x per jaar groot onderhoud gepleegd. “Er lopen bijvoorbeeld haren in vast, soms zit er touw in gedraaid maar er moet ook gekeken worden naar ďŝũǀŽŽƌďĞĞůĚ ĞĞŶ ƐŽŌǁĂƌĞͲƵƉĚĂƚĞ͘ ĂĂƌďŝũ ŐĞďĞƵƌƚ ŚĞƚ ƌĞŐĞůŵĂƟŐ ĚĂƚ we gevraagd worden de kabel te repareren in geval van draad-breuk”. Een robot-maaier luistert naar een soort ringleiding die om het gazon ligt. Wanneer, om wat voor reden ook, de leiding kapot is, stopt de maaier direct en dat moet gerepareerd worden. Horden Tuinmachines installeert de robotmaaiers bij de klant. Stelt deze in, programmeert ze desgevraagd en doet er alle onderhoud voor. Dat doen ze ook met heel veel andere machines.

geldt zowel elektrisch als gemotoriseerd. De heggenschaar, de bladblazer, Voor elk budget en elke soort tuin. ĚĞ ďŽƐŵĂĂŝĞƌ͕ ĚĞ ŬĞƫ ŶŐnjĂĂŐ ĞŶ gazonmaaier: Ze kunnen tegenwoordig allemaal op de accu”. Ze weten er bij Najaar De heggenschaar is op dit moment Horden Tuinmachines gewoon alles van. ŽŶŵŝƐďĂĂƌ͘,ĞƚŝƐĞƌŶƵĚĞƟũĚǀŽŽƌŽŵ Ga er maar eens kijken! Voor iedereen er voor het laatst dit jaar de schaar in de met tuin krijg je het juiste advies en vind ŚĞŐƚĞnjĞƩĞŶ͘ŶŵŝƐƐĐŚŝĞŶŝƐŚĞƚĚĂŶŶƵ je er de juiste machines. ook het moment om eens te kijken voor goed accugereedschap.

dƵŝŶŐĞƌĞĞĚƐĐŚĂƉ :Ğ ǀŝŶĚƚ ďŝũ ŚŝĞƌ ĞĞŶ ŐƌŽŽƚ ĂƐƐŽƌƟŵĞŶƚ tuingereedschap van met name Honda en Husqvarna. Ze weten er ook wat de kenmerken zijn van deze machines! Dik 50 gazonmaaiers staan op voorraad, maar ook bladblazers, heggenscharen en zelfs generatoren! Wat zeker nu voor het najaar wel erg ƉƌĂŬƟƐĐŚŝƐ͕ĞƌƐƚĂĂƚĞĞŶŐƌŽƚĞĐŽůůĞĐƟĞ bladblazers en zuigers. Ook hiervoor

,ŽƌĚĞŶdƵŝŶŵĂĐŚŝŶĞƐ͕dĞĐŚŶŝĞŬǁĞŐϭϭ>ĞĞƌĚĂŵdĞů͘ϬϯϰϱʹϴϳϬϬϴϳ ǁǁǁ͘ŚŽƌĚĞŶƚƵŝŶŵĂĐŚŝŶĞƐ͘Ŷů

WWW.SLAAPSPECIALIST-TIEL.NL

Grote Brugse Grintweg 109 4005 AC Tiel Tel. +31(0)344 - 618 661 E-mail info@slaapspecialist-tiel.nl

Boxspring vlak 1599,Elektrisch 2499,(voor alle maten)

10


UITgelicht

Bedrijven

11

ǀĞŶƚĞŶƚĞƌƵůĞŵďŽƌŐ͕ĚĂĂƌǁĂĂƌƵůĞŵďŽƌŐŐƌŽƚĞƌŵĞĞǁŽƌĚƚ͊

A

ůƐ ϭϱ ũĂƌŝŐĞ ŚƵůƉ ŝŶ ĞĞŶ ŚŽƌĞĐĂďĞĚƌŝũĨ ǁĞƌĚ ŵƵnjŝĞŬ ĞŶ ĨĞĞƐƚŚĞŵŵĞƚĚĞƉĂƉůĞƉĞůŝŶŐĞŐŽƚĞŶĞŶŶƵĞĞŶŬůĞŝŶĞ ϭϯ ũĂĂƌ ǀĞƌĚĞƌ ŚĞĞŌ Śŝũ njŝũŶ ĞŝŐĞŶ ƵŝƚŐĂĂŶĐĞŶƚƌƵŵ͊ 'ƌŽƚĞ ĂƌƟĞƐƚĞŶ Ƶŝƚ ďŝŶŶĞŶͲ ĞŶ ďƵŝƚĞŶůĂŶĚ ďĞƚƌĞĚĞŶ ŚĞƚ ƉŽĚŝƵŵ͘ ǁĞnjŝũŶƚĞŐĂƐƚŝŶŚĞƚǀĞŶƚĞŶƚĞƌƵůĞŵďŽƌŐ͘ Op 1 januari 2015 kreeg Wout Cobussen, de eigenaar van Event Center Culemborg, de sleutel van het pand… Struikelend over stukken vloer, kijken naar een ruïne van kapot getrokken stroomdraden en opengereten water- en bierleidingen betrad hij toen als uitbater voor het eerst het pand. “Dit moet helemaal anders, dit moet Culemborg ŽƉĚĞŬĂĂƌƚŐĂĂŶnjĞƩĞŶ͘͟DĞƚĚĞnjĞǁŽŽƌĚĞŶŝŶnjŝũŶĂĐŚƚĞƌŚŽŽĨĚŝƐĚĂƚ na ruim 2 jaar kei, maar dan ook keihard werken verwezenlijkt. Wout ŚĞĞŌŽŵnjŝĐŚŚĞĞŶĞĞŶŐĞǁĞůĚŝŐƚĞĂŵǀĂŶďĞĚƌŝũǀĞŶĚŝĞƐƚƵŬǀŽŽƌ ƐƚƵŬƚŽƉƉƌĞƐƚĂƟĞƐŐĞůĞǀĞƌĚŚĞďďĞŶ͘ Wout: “Anders krijg je dit niet voor elkaar, ik ben blij met ze, het zijn allemaal professionals!”

dŽĞŬŽŵƐƚǀŝƐŝĞ “Mijn idee is een uitgaanscentrum te maken waar iedereen zich thuis voelt, waar alle faciliteiten zijn, zoals een moderne lichtshow, strak en zuiver geluid en gezelligheid, maar klaar ben je nooit… Alle huidige verbouwingswerkzaamheden worden zo gepland, dat alle feesten en ĂĐƟǀŝƚĞŝƚĞŶŐĞǁŽŽŶĚŽŽƌŬƵŶŶĞŶŐĂĂŶ͕njŽŶĚĞƌĚĂƚĚĞďĞnjŽĞŬĞƌĞƌ iets van merkt. Alles wordt netjes opgeruimd en na het feest gaan we weer verder met de werkzaamheden.” Iemand die hier 2 jaar of langer geleden geweest is, kent het absoluut niet meer terug. Alles is veranderd, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. Een nieuwe voorgevel, een compleet nieuwe vloer, elektra, leidingen, geluid, ŵŽŽŝĞ ǀĞƌůŝĐŚƟŶŐ͕ ĞĞŶ >ͲǁĂůů ĞƚĐ͘ ĞƚĐ͘ ĞŶ ǀŽŽƌĂů͗ ĞŶ ĐŽŵƉůĞĞƚ nieuwe keuken met alle faciliteiten. Voor de catering levert ECC maatwerk. “We hebben geen menu-kaart, niets is standaard, we ŬƵŶŶĞŶĂůůĞƐƌĞŐĞůĞŶ͕ŽĨŚĞƚŶƵŐĂĂƚŽŵĞĞŶƐƚĂŵƉŽƚĞŶďƵīĞƚŽĨĞĞŶ Walking diner, de klant vraagt wij serveren”, aldus Wout.

nu in een afrondende fase. “We kunnen bijna helemaal los. We organiseren de Dinnershows, binnenkort komt Boef, de 14e oktober, maar we hebben ook bekende DJ’s uit het hardcore segment. We krijgen de Sinterklaasshow en de Q-Music Foute Christmas party. Voor 2018 heb ik nog veel meer leuke verrassingen!” , aldus een stralende Wout.

,ĞĞůǀĞĞůŵŽŐĞůŝũŬŚĞĚĞŶ

“Er is veel mogelijk in het Event Center. Je kunt hier gewoon je eigen feest komen vieren. Wij faciliteren en jij mag organiseren. Niets is standaard. Er worden hier vergaderingen gehouden, maar ook kleine en grote feesten die door de klant georganiseerd worden, binnenkort hebben we bijvoorbeeld een whiskeyproeverij van René van Rooijen, een Whiskeyspecialist uit Culemborg, maar er worden ook beurzen Ğ<ĞƌŵŝƐǀĂŶ,ŽƌƐƐĞŶ georganiseerd, laatst was de Platen- en CD-beurs hier. Die komt Alsof het niet genoeg is vertelt Wout tussen neus en lippen door ďŝŶŶĞŶŬŽƌƚǁĞĞƌ͘DĂĂƌŽŽŬũĞďƌƵŝůŽŌĞŶũƵďŝůĞƵŵ͟ ĚĂƚŚŝũĚĞ<ĞƌŵŝƐŝŶ,ŽƌƐƐĞŶŚĞĞŌŽǀĞƌŐĞŶŽŵĞŶ͘ĞǀŽƌŝŐĞĞŝŐĞŶĂĂƌ van de Kermis is onlangs overleden en Wout kreeg de gelegenheid Een brede programmering moet er voor zorgen dat er voor iedereen de Kermis in Horssen over te nemen. Deze kermis wordt door ƌĞŐĞůŵĂƟŐŝĞƚƐůĞƵŬƐƚĞďĞůĞǀĞŶǀĂůƚ͘,ŽƵĚĞǁĞďƐŝƚĞǀĂŶǀĞŶƚĞŶƚĞƌ ruim 10.000 mensen bezocht en is daarmee een van de grootste in de gaten of de maandelijke kalenders in Regionaal Uitgelicht je kermissen van het gebied Maas en Waal. De Kermis was dit jaar eind weet precies wat er wanneer te doen is! september. ǀĞŶƚĞŶƚĞƌƵůĞŵďŽƌŐ ͞,ĞƚŝƐĞĞŶĞĞƌďĞƚŽŽŶĂĂŶĚĞŐĞŶĞĚŝĞŵŝũŝŶĚŝƚǀĂŬǁĞŐǁŝũƐŚĞĞŌ ĞĞƐĚƐĞǁĞŐϭĂƵůĞŵďŽƌŐ gemaakt. Ik ben er enorm dankbaar voor dat ik door hem in dit vak ŝŶĨŽΛĞǀĞŶƚĐĞŶƚĞƌĐƵůĞŵďŽƌŐ͘Ŷů terecht ben gekomen en zie de overname van de Kermis als een extra stukje uitdaging in dit boeiend werk.“ ǁǁǁ͘ĞǀĞŶƚĐĞŶƚĞƌĐƵůĞŵďŽƌŐ͘Ŷů

KƉůŽŬĂƟĞ Kun je niet naar het Event Center komen, dan komt ie wel naar jou: Ze ĚŽĞŶĐĂƚĞƌŝŶŐŽƉůŽĐĂƟĞŵĞƚĚĞƐŐĞǁĞŶƐƚůŝĐŚƚ͕ŐĞůƵŝĚĞŶĂĂŶŬůĞĚŝŶŐ͘ Daarvoor werd de ECC Rental Groep opgericht. Voor grote en kleine evenementen. “Alles wat we binnen kunnen doen, daar zijn we buiten net zo goed in!”, aldus Wout. Een groot aantal werkzaamheden in het gebouw bevinden zich

Borrelconcert in Tiel

E

lstars MuziekTheater uit Tiel geeft zondag 8 oktober weer een Borrelconcert in de bovenzaal van De Beurs aan het Korenbeursplein 2 in Tiel.

worden uitgevoerd, de Elstars zijn ook regelmatig te vinden in De Beurs voor de zogenaamde Borrelconcerten. Al enkele jaren is het concept hetzelfde: ruim één uur muziek met een borreltje of frisje er bij en hapjes verzorgd door restaurant Bij Casper. De reeks Borrelconcerten is zeer succesvol: vaak zijn er gastoptredens door bijv. collega-koren of instrumentalisten. Het laatste Borrelconcert in mei 2017 stond in het teken van het Eurovisie Songfestival en werd bezocht door meer dan 100 gasten: de zaal puilde uit. En dan nu op 8 oktober de verrassingsmusical. Het wordt geen volledige musical met decor en orkest, maar een compacte uitvoering met speelscènes in het Nederlands en liederen gezongen verrassingsmusical een speciaal in het Engels. Wie benieuwd is Elstars-driegangen menu voor € waar de musical over gaat….. kom 25, hiervoor is reserveren gewenst kijken!! 0344 627959).

Grote producties De vereniging komt deze keer met Borrelconcerten een verrassend actuele musical op de proppen, die in concertante vorm zal worden uitgevoerd. De naam van de musical wordt nog niet willen prijsgeven. Publiek is 8 oktober vanaf 15.30 uur welkom, het concert begint om 16.00 uur en zal ongeveer een uur duren. Kaartjes aan de zaal en via de website www. elstarsmuziektheater.nl. Toegang € 9,50 incl. consumptie, kinderen tot 12 jaar gratis (onderbuurman Bij Casper serveert na afloop van de

Rondleiding Stadhuis Culemborg

en

De grote liefde van Elstars MuziekTheater blijft de musical! In voorgaande jaren bracht de vereniging al klassiekers op de planken als “Showboat”, “”Finian’s Rainbow” en “The Pajama Game” Vorig jaar speelde EMT “Foxtrot” van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink in de Tielse Agnietenhof ( twee keer uitverkocht). Hiervoor kreeg de club vermeldingen op de longlist van de Amateur Musical Awards. Niet alleen grote producties

ĞŶ ũĞ ŶĂĂƌ ĞĞŶ ĞǀĞŶĞŵĞŶƚ͕ ũĂĂƌŵĂƌŬƚ͕ ďƌĂĚĞƌŝĞ ŽĨ ĂŶĚĞƌĞ ůĞƵŬĞ ďĞnjŝŐŚĞŝĚ ŐĞǁĞĞƐƚ ĞŶ ŚĞď ũĞ ĚĂĂƌ ĞĞŶ ƉĂĂƌ ůĞƵŬĞ ĨŽƚŽ͛Ɛ ŐĞŵĂĂŬƚ͍ ^ƚƵƵƌ ũŽƵǁ ĨŽƚŽ ŵĞƚ ŽŵƐĐŚƌŝũǀŝŶŐǁĂĂƌĞŶǁĂŶŶĞĞƌĚĂƚǁĂƐŶĂĂƌ&KdKΛZ'/KE>Ͳh/d'>/,d͘E>͘ tĂŶŶĞĞƌǁĞǀŽůĚŽĞŶĚĞĨŽƚŽ͛ƐŽŶƚǀĂŶŐĞŶŵĂŬĞŶǁĞĚĂĂƌĞĞŶůĞƵŬĞĐŽůůĂŐĞǀĂŶ͊

I

edere 1ste zaterdag van de maand van 14.00 uur tot ongeveer 15.00 uur kunt u deelnemen aan een rondleiding door het prachtige oude Stadhuis van Culemborg. Een bezoek aan Culemborg is al heel erg leuk, maar een bezoek aan het Stadhuis in Culemborg is een absolute aanrader. Dit historisch gebouw herbergt mooie verhalen! 2 enthousiaste gidsen van het Toeristisch Informatie Punt Culemborg staan voor u klaar om u een kijkje te laten nemen in o.a.: -de Centrale Hal/de Waag waar het monumentale karakter van het Stadhuis goed naar voren komt. -De Stadskelder die vroeger gebruikt werd als vleeshal ( van 1543-tot 1760).

-De Stadszaal waar oud en nieuw bij elkaar komen. -De Burgerzaal waar vroeger recht werd gesproken en nu in gebruik is als trouwzaal. -De prachtige Schepenkamer met zijn rijk geornamenteerde schoorsteenmantel. -De Polderkamer, De Gemenelandskamer en de Koffiekamer zijn het bekijken waard. -De bovenste verdieping van dit monumentale Stadhuis de Schutterszaal, oorspronkelijk bedoeld voor de beraadslagingen van de schepenen. U kunt zich melden aan de balie van het Toeristisch Informatie Punt Culemborg in het Stadhuis Oude Vismarkt 4, Culemborg. De rondleiding wordt gratis verzorgd.

Caribean Party Mix in Houten

O

p zaterdag 14 oktober wordt het Salsa, Bachata, Merengue en Kizomba dansen in Houten In Café Eddie’s vindt dan de Caribbean Party Mix plaats. Het extra leuke is dat er tijdens deze avond niet alleen sprake is van leuke muziek, maar ook van eten in stijl! Dat wil zeggen, lekker Surinaams eten! Genietend van heerlijk, relaxe caribbean muziek en lekker dansen en eten. DJ Gilly, een echte kanjer als het gaat om dit soort muziek, is de gastheer tijdens deze party.

Algemeen Café Eddie’s Papiermolen 3a in Houten. Entree 7,- en gratis parkeren voor de deur!


KANS OP EEN IPHONE X /</Í&#x2DC;Í&#x2DC;Í&#x2DC;/</ MAAK TWEE KAARTEN VOOR EEN GEHEEL VERZORGDE DINNERSHOW t.w.v. â&#x201A;Ź159,-

en MAAK KANS OP EEN VAN DE >h<WZ/:E/E,dWh>^W>Í&#x160;

Puzzel nr. 11 - 2017

Wh>D ,d/^,>EsKh/'Í&#x160;

EEN HANDIGE RUGZAK t.w.v. â&#x201A;Ź 50,- een mooie PLAFONNIERE of TWEE LUXE HOOFDKUSSENS en...

Ä&#x17E;ĹŹĹ?ĹŠĹŹÄ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ŜŊÄ&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ç Ĺ˝Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x161;ͲĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ĺ?Ć?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;ŽƾÄ&#x161;Ĺ?Ĺ?Ä&#x17E;ŜŊÄ&#x17E;ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹŹĆ&#x161;ĹŹÄ&#x201A;ĹśĆ?Ĺ˝Ć&#x2030;ĹŻÄ&#x17E;ƾŏÄ&#x17E;Ć&#x2030;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÇ&#x152;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x160;

De prijzen zijn o.a. beschikbaar gesteld door: Event Center Culemborg Wakkermans Elektro uit Beesd Outdoorable Life Style uit Culemborg Slaapspecialist Tiel

ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ç&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä?Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹŹĹŹĹ?ĹśĹ?Ĺ˝Ć&#x2030;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x;Ä&#x17E;Ć?Ĺ?ĹśZÄ&#x17E;Ĺ?Ĺ?ŽŜÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹŻhĹ?Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻĹ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Í&#x2022;ĹŠÄ&#x17E;ŏƾŜĆ&#x161;Ä&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ć?Ç&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;Í&#x2DC;Í&#x2DC; Meubelhandel Bradaal ZÄ&#x17E;ĹŻĹ?



Hoeveel lampen kom je tegen





,Ĺ˝Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹŹĆ?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĆŠÄ&#x17E;Ć&#x152;Î&#x2013;KÎ&#x2013;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ĺ˝Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹ&#x152;

sĹ?Ć?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĆľĆ&#x161;Ĺ˝Ĺ?Ć&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;Ć&#x2030;



,Ĺ˝Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻĹŻĹ˝Ĺ?Ĺ˝Î&#x2013;Ć?Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻ

sĹ˝Ä?ĹŹĹ?ĹśĹ?/ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152; 



,Ĺ˝Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻĆ&#x2030;Ć&#x152;Ĺ˝Ä?Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;ĹŹĹ˝Ć&#x152;Ć&#x;ĹśĹ?Ç Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;Ä&#x161;Ĺ?Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ć&#x;ĹŹÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;Ĺś

dĆ&#x152;Ĺ˝ĆľÇ Ä?Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152;Ć?





,Ĺ˝Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;ĆľĆ&#x161;Ĺ˝Î&#x2013;Ć?Ç&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŠÄ&#x17E;

DĆľÇ&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŹÇ Ĺ?ŜŏÄ&#x17E;ĹŻdĹ?Ä&#x17E;ĹŻ 



,Ĺ˝Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻĹ?Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x152;ÍžĹ?Ĺ˝Ä&#x17E;Ä&#x161;Ç&#x152;Ĺ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ä?Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Íż





















































hÇ Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĩ 





,Ĺ˝Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹŹŏŽžĆ&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĆŠÄ&#x17E;Ć&#x152;Î&#x2013;Î&#x2013;Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;



Ä&#x17E;ƾƾĆ&#x152;Ç&#x20AC;Ć&#x152;Ĺ˝ĆľÇ 





KĆ&#x2030;Ç Ä&#x17E;ĹŻĹŹĹ&#x161;ĆľĹ?Ć?ŜƾžžÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x152;Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x152;Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ĺ˝



ĹŻĹ?Ć?Ć?







KĆ&#x2030;Ç Ä&#x17E;ĹŻĹŹĹ&#x161;ĆľĹ?Ć?ŜƾžžÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x152;Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x161;Ĺ?Ć&#x161;>ŽƾŜĹ?Ä&#x17E;Ä?Ä&#x201A;ĨÄ

dĆľĆ&#x152;ĹŹĆľÄ&#x201A;Ç&#x152; 





tÄ&#x201A;Ć&#x161;Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĎŽŜƾžžÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĨŽŽŜŜƾžžÄ&#x17E;Ć&#x152;

Farmtoys ĆľÄ&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x161;<Ĺ?ĹśĹ?^Ć&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E; 





































Tot hoeveel procent is Playmobil goedkoper bij vd Perk in Beesd



















,Ĺ˝Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻĹ&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹÄ?Ä&#x201A;ŜŏÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x201A;ŜŏĆ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹŻÄ&#x17E;ĹśÇ&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŠÄ&#x17E;























































Ä&#x17E;dĹ˝Ä&#x17E;ŏŽžĆ?Ć&#x161;ZÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ä?Ä&#x17E;ĹľĹ?Ä&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹśĹ?

,Ĺ˝Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹŹÇ&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŠÄ&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ç Ĺ˝Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x161;Î&#x2013;WÄ&#x201A;Ć&#x152;Ć&#x161;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x152;Î&#x2013;͞ŽŽŏÄ&#x201A;ĹŻĆ?Ä&#x161;Ĺ?Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŹĹ˝Ć&#x2030;Ć&#x2030;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x161;Ĺ?Ć?Íż

Ä&#x17E;Ĺ?ĹŠÄ&#x17E;Ć&#x152;^Ä?Ĺ&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ĺś

,Ĺ˝Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻĆ?Ä?Ĺ&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÇ&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŠÄ&#x17E;





^ĹŻÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x2030;Ć?Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć?Ć&#x161;dĹ?Ä&#x17E;ĹŻ 



,Ĺ˝Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÄ?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;ŜͲĆ&#x2030;Ĺ˝Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺś͞ŏĹ?ĹŠĹŹĹ?Ĺ˝Ä&#x17E;Ä&#x161;Í&#x160;ÍżÇ&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŠÄ&#x17E;

Keukencentrum Midden Nederland

Hoeveel pannen vind je terug

DĹ?Ä&#x161;ĹŻÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ĺ&#x161;Ĺ?Ć&#x152;Ĺ˝Ć&#x2030;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä?Ć&#x;Ä&#x17E;



,Ĺ˝Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x;Ĺ?Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ&#x152;DĹ?Ä&#x161;ĹŻÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ĺ&#x161;Ĺ?Ć&#x152;Ĺ˝Ć&#x2030;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä?Ć&#x;Ä&#x17E;

DĹ?Ä&#x161;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?dÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻĆ?



,Ĺ˝Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÇ&#x20AC;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;^Ĺ&#x161;Ĺ˝Ç Ć&#x152;ŽŽžĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ&#x152;DĹ?Ä&#x161;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?dÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻĆ?



A

C

B

SMS PUZZEL + ABC + WOONPLAATS + leeftijd

dÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;ĹŻÄ&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x152;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x17E;ĹśÄ?Ĺ?ĹŠÄ&#x17E;ĹŻĹŹÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ˝Ć&#x2030;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ć&#x161;ƾƾĆ&#x152;ŽŜĆ?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x161;Ĺ˝Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹŻÍ&#x2014;

SMS PUZZEL + totaal + WOONPLAATS + leeftijd naar 3010 Uw tekstbericht: puzzel totaal woonplaats - leeftijd> verzenden aan 3010 [ Op het scherm staat (30)10 - Dit klopt ]

A

B

C

iPhone X

naar 3010

SMS WIN ZONDERPUZZEL + WOONPLAATS + leeftijd naar 3010 Als je mee wilt dingen naar een van deze fantastische prijzen maar geen zin hebt om deze puzzel te maken, stuur je gewoon bovenstaande SMS. Evenveel kans! (â&#x201A;Ź 0,90 per deelname + de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon)

Geen sms, maar toch meedoen? Stuur een brief- of ansichtkaart met de oplossingen(en)! Vermeld hierop je naam, leeftijd, telefoonnr en (ook heel graag) het e-mailadres

Stuur deze naar: Regionaal Uitgelicht - Beerzepad 1 - 4105 ZM - Culemborg (Iedereen die meespeelt maakt kans op een prijs, er zijn geen verborgen kosten)

Alle winnaars van de puzzels krijgen van ons bericht en zijn ook terug te vinden op www.regionaal-uitgelicht.nl - kijk onder Wie is...

Je kunt PER SPEL meedoen. Kies gewoon zelf welke puzzel je het leukst vindt. Je mag met alle spellen meedoen! (= meer kans) De oplossing voor deze puzzel moet uiterlijk 31 oktober in ons bezit zijn (Kosten SMS â&#x201A;Ź 0,60 per puzzel-deelname + de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon.)

Polderkolderweken ) ĽĽ"Ľ"ļļ 4 ,.ļľ&Ľ4 $Ľ ĽĽ.0. ļ. ļ&& Ľ &. ľĽĽ  " 0   " ľ&ĩıĨİB

0ĞĽĽ Ä&#x2022;ÄŞÄŽÄŹÄąÂ&#x2020;Â

0ĞĽĽ Ä&#x2022;ÄŻÄŹÄąÂ&#x2020;Â

weg

Sla uw slag

pech

Handelsweg 1, Meerkerk Tel: 0183 - 35 22 44 | www.kcmiddennederland.nl

0ĞĽĽ Ä&#x2022;Ä­ÄŽÄŹÄąÂ&#x2020;Â

 0 (  (&& Ä˝& 0Äź&&Ä˝" Äž&"Ä˝ 0  (.0.Ä&#x203A; .Ä˝&& Ä˝4$Ä˝ ĽĽÄ&#x2122;

0ĞĽĽ Ä&#x2022;ÄŞÄŤÄŹÄąÂ&#x2020;Â

Open: dinsdag 09.00 - 17.00 uur | woensdag 09.00 - 17.00 uur | donderdag 09.00 - 17.00 uur (koopavond op afspraak) - vrijdag 09.00 - 17.00 uur - zaterdag 10.00 - 16.00 uur

12


13

Oktober 2017

Paardenmarkt Vianen wordt weer groot feest

7

45 Paardenmarkten zijn vooraf gegaan aan de editie die op woensdag 11 oktober weer gaat plaatsvinden in Vianen. En ook dit jaar weer, wordt het ongetwijfeld één groot feest. De dinsdag voorafgaande aan de Paardenmarkt wordt om 18.00 uur op het Evenemententerrein de kermis geopend en vindt om 19.30 uur de Lampionnenoptocht plaats in de stad.

Kinderen De woensdag van de Paardenmarkt zijn er heel veel activiteiten in Vianen. Er is de hele dag kermis , maar ook een grote warenmarkt in de stad én nog een oude ambachtenmarkt op de Kanaalweg . Voor de jeugd is er op het Valkenplein een kinderboerderij en zijn er kinderspelen. Leef je lekker uit op het springkussen. Kom dieren knuffelen bij de kinderboerderij van Ron’s Beestenboel. Laat je schminken of laat mooie vlechtjes zetten door de kinderkapper. Of ga je liever klimmen en klauteren met de Scouting? Het kan allemaal! Er is ook weer ringsteken voor kinderen. Hier kunnen de jongsten op een “leen”-pony vanaf 10.00 tot 12.30 uur onder toezicht van deskundige begeleiders ringsteken. Elk deelnemertje wint een leuk aandenken en bij raak steken een kermisEUROmunt.

plaats op het Valkenplein. Om 13.00 uur en om 19.00 uur is er een Paardenshow op de Voorstraat. De paardenmarkt van dit jaar staat in het teken van Spaanse sferen. Zo verzorgt Los Del Sol een spectaculaire Spaanse Andalusische paardenshow. Deze show is bedoelt voor iedereen die zich graag wil wanen in de Spaanse passionele, zonovergoten sferen van Andalusië. Om 14.00 uur kun je gaan kijken naar het Ringsteken onder het zadel. De hoek LombardstraatVoorstraat is de startplaats. Om pakweg 15.30 uur begint het Ringsteken met aanspanningen. Vanaf 17.15 uur kun je meemaken wie er het hoogst in de mast klimt en om ca. 17.45 uur begint het Koek slaan om de Gerard Hoogstedetrofee; mannenen vrouwencompetitie

Pendelbus en parkeren Er komen naar verwachting weer duizenden bezoekers naar de Paardenmarkt. Dat betekent dus een hoop gedoe voor automobilisten, om hun auto ergens neer te zetten. Een speciale

pendelbus biedt daarin uitkomst. De pendelbus/touringcar rijdt elke 10 minuten vanaf alle bushaltes gemarkeerd met een paardenmarktsymbool vanuit Vianen zuid en west (wijken Monnikenhof en Hogeland). Er zijn ook diverse parkeergelegenheden waar opgestapt kan worden: Parkeerplaats sportcomplex Helsdingen – ’t Slijk (wijk Monnikenhof en Parkeerplaats sportpark Blankensteijn – Langeweg (wijk Monnikenhof). Ook is te parkeren bij zalencentrum ’t Veerhuis – Nijemonde – Nieuwegein-zuid, vanwaar voetveerpont Vrevia u over de Lek brengt en afzet bij centrum Vianen. De dagen na de Paardenmarkt is er nog kermis op het Evenemententerrein( donderdag 12 oktober en vrijdag 13 oktober van 15.00-23.00 uur en zaterdag 14 oktober van 13.00-24.00 uur. Het Paardenmarkt-feest wordt die zaterdag om 21.30 uur afgesloten met een groot vuurwerk aan de Lekdijk tussen de waterzuiveringsinstallatie en de groene ophaalbrug.

Grote Trouwbeurs in Het Fruitpark in Ochten

H

et Nationaal Fruitpark aan de Bonegraafseweg 59 in Ochten is maandag 9 oktober dé locatie voor aanstaande bruidsparen of stellen die plannen hebben te gaan trouwen. Een groep enthousiaste ondernemers die beurzen, inspiratieavonden en proeverijen organiseert om toekomstige bruidsparen kennis te laten maken met de wereld van een trouwerij en alles daar omheen, houdt op deze locatie een bruidsbeurs waar je alles vindt, hoort en ziet op het gebied van trouwen. Het ruiken aan bloemen, bekijken van de prachtigste bruidsboeketten, het proeven van een stukje van een bruidstaart, het inzien van een boek vol uitnodigingskaarten, de mooiste bruidsjaponnen, sieraden van de juwelier, muziek, catering, foto/video, haar-/nagelstyling….. op de trouwbeurs in het Nationaal Fruitpark vind je werkelijk alles op het gebied van trouwen. De deelnemers doen er alles aan je alle aspecten die horen bij ‘’de mooiste dag van je leven’’ te laten beleven, zodat je van je trouwerij helemaal ‘’je eigen, speciale – geslaagdedag kunt maken. Alle deelnemende bedrijven aan Trouwen in de Betuwe staan

vermelde op de website www. trouwenindebetuwe.nl. Beursacties Tijdens de beurs ‘’Trouwen in de Betuwe’’ zijn er tal van leuke acties die de een bezoek aan de beurs extra aantrekkelijk maken. Voor iedereen is er een goodiebag van de juwelier en zijn er andere attenties die nog even geheim blijven. Kom het zelf ondervinden!! Er zijn nieuwe ondernemers aangesloten bij Trouwen in de Betuwe. Zo kun je je laten informeren en luisteren naar feestelijke muziek en zijn er prachtige jurken – speciaal op maat te maken- van een mooi bruidshuis uit Opheusden. Vooraf inschrijven Wil je 9 oktober niet bij de deur wachten tot je naar binnen kunt, schrijf je dan via een formulier op de website www.trouwenindebetuwe.nl/ inschrijven vooraf in. Download dat formulier, vul het in, print het uit en lever het 9 oktober bij de entree van de beurs in en ontvang een lekker welkomstdrankje . Het formulier kan je ok nog een mooie prijzen opleveren!! De beurs ‘’Trouwen in de Betuwe’’ in het Nationaal Fruitpark in Ochten begint 9 oktober om 19.00 uur.

ZET UW ADVERTENTIE IN

Programma Van 08.30 tot 13.00 uur is de Grote paardenkeuring op de Voorstraat met de Gert van Peettrofee en Zilveren Sporen voor de Dagkampioen. Om 11.00 uur vindt het Schoolkampioenschap ringsteken

REGIONAAL UITGELICHT ZEKER WETEN DAT HET OPVALT!

)RWR'HQL])RWRJUD¿H

BEL ADRIAAN BROUWERS: 06 - 30 10 1437

Wakkermans Elektro in Beesd is het grootste witgoedcentrum van de regio! Kom naar Wakkermans Elektro voor een advies op maat! Wij bieden nét even dat extra stukje ƐĞƌǀŝĐĞ͕ŽŶnjĞŵŽŶƚĞƵƌŬŽŵƚďŝũǀŽŽƌďĞĞůĚŐƌĂƟƐďŝũƵƚŚƵŝƐŝŶŵĞƚĞŶ͘tŝũĚĞŵŽŶƚĞƌĞŶƵǁŚƵŝĚŝŐĞ ŝŶďŽƵǁ ĂƉƉĂƌĂĂƚ ĞŶ ŵŽŶƚĞƌĞŶ ĚĞ ŶŝĞƵǁĞ ĂƉƉĂƌĂƚĞŶ͘ ŝĞƉǀƌŝĞƐŬŝƐƚĞŶ ĞŶ ŬĂƐƚĞŶ͗ Ğ njŝũŶ ďŝũ ŽŶƐ ƵŝƚǀŽŽƌƌĂĂĚůĞǀĞƌďĂĂƌ͘/ƐƵǁǀƌŝĞnjĞƌŬĂƉŽƚ͍sƌĂĂŐŶĂĂƌĚĞEKKKWsE'ďŝũtĂŬŬĞƌŵĂŶƐůĞŬƚƌŽ͘ ŝũ ŽŶĚĞƌŚŽƵĚ ŽĨ ǀĞƌǀĂŶŐŝŶŐ ǀĂŶ Ƶǁ ŚƵŝĚŝŐĞ ǀƌŝĞnjĞƌ ŬƵŶƚ Ƶ ŐƌĂƟƐ ŐĞďƌƵŝŬ ŵĂŬĞŶ ǀĂŶ ĚĞ 'Zd/^ EKKKWsE'ǀŽŽƌƵǁĚŝĞƉǀƌŝĞƐƐƉƵůůĞŶ͘

SMEG BIJ WAKKERMANS ELEKTRO EXCLUSIEF IN MIDDEN-NEDERLAND!

tĂŬŬĞƌŵĂŶƐǁĂƐƚĞŐĂƐƚďŝũŚĞƚƉƌŽŐƌĂŵŵĂ͗

,ĞƚŝƐǁĞĞƌƟũĚ om te oogsten!!

50’s design van SMEG in de kwaliteit van nu

Diepvrieskast GSN29EW30 EXCLUSIV

De NoFrost vriezer met het zeer efficiënte energielabel A++ en VarioZone: biedt flexibele opbergplaatsen in de vriezer. • Energielabel A++: vriest zeer efficiënt. • Electronische temperatuurregeling: regelt de gewenste temperatuur makkelijk en duidelijk. • VarioZone: meer flexibiliteit in de binnenruimte dankzij de uitneembare glasplateaus en lades in de vriesruimte. • BigBox vrieslades: voor het opbergen van grote ingevroren levensmiddelen of bewaarbakken. • NoFrost: nooit meer ontdooien dankzij de perfecte bescherming tegen rijp- en ijsvorming, scheelt tijd en moeite! • Deur met een 90° openingshoek: Direct plaatsbaar tegen elke wand.

ZƵŝŵĂƐƐŽƌƟŵĞŶƚĚŝĞƉǀƌŝĞƐŬĂƐƚĞŶ en –kisten direct uit voorraad leverbaar. Het grootste witgoedcentrum in de regio www.wakkermanselektro.nl Afwijkingen in omschrijvingen, afbeeldingen en prijzen voorbehouden.

Bekend om de ongeëvenaarde service info@wakkermanselektro.nl


14

September 2017

Najaar Afslank Challenge - val 10 kilo af in twee maanden â&#x20AC;¢ â&#x20AC;¢ â&#x20AC;¢ â&#x20AC;¢ â&#x20AC;¢

Ben je in de vakantieperiode aangekomen? Ben je vaak moe of futloos? Wil je investeren in je gezondheid? Wil je afvallen en dit najaar in â&#x20AC;&#x2DC;twee maatjes minderâ&#x20AC;&#x2122; passen? Wil je dat mooie resultaat: een slank lichaam, volop energie en meer zelfvertrouwen, blijvend vasthouden?

Dan zijn we op zoek naar jou! Doe mee met onze Najaar Afslank Challenge, bereik je ideale JHZLFKWHQZRUGWÃ&#x20AC;WWHUHQHUJLHNHUHQDDQWUHNNHOLMNHU

Najaar Afslank Challenge â&#x20AC;&#x201C; aanbieding â&#x20AC;¢ *5$7,6SHUVRRQOLMNLQWDNHJHVSUHNWHUZDDUGHYDQ½ â&#x20AC;¢ HXURNRUWLQJRSKHW3RZHU6OLPVWDUWHUVSDNNHW-HEHWDDOWJHHQ½PDDUVOHFKWV½YRRU OPENING

â&#x20AC;¢

Vanaf 4 september ook een vestiging in Gorinchem!



â&#x20AC;¢



8 dagen maaltijden, een uitgebreide handleiding, 30 dagen vitamines en mineralen, een kookboek PHWZHHNPHQX·VHQHHQVKDNHEHNHU Op ve $DQKHWEHJLQYDQGH&KDOOHQJHPDNHQZHHHQIRWRYDQMHHQELMLHGHUHNLOR rto van de on JHZLFKWVYHUOLHVQRJPDDOV9DQGLHIRWR·VPDNHQZHHHQFROODJH adver ze tentie GR %LMLHGHUHNLORJHZLFKWVYHUOLHVHHQ*5$7,66L]H=HURDIVODQNHQGH result ATIS a t e OLFKDDPVEHKDQGHOLQJWHUZDDUGHYDQ½FDGHDX nboek je

â&#x20AC;¢ Bij het behalen van je streefgewicht een cursus gewichtsbehoud cadeau



PDDQGHOLMNVHVHVVLHVSOXVFXUVXVPDWHULDDO

Wil je een afspraak maken? We hebben vast snel tijd voor je, want vanaf maandag 4 september kun MHRRNLQRQ]HQLHXZHYHVWLJLQJWH*RULQFKHP %RHUHQVWUDDW*$ WHUHFKW%HOYRRUHHQDIVSUDDN RIVWXXUHHQHPDLOQDDULQIR#ODSHDXVDWLQQO

0HHQW|$'/HHUGDP.RRSPDQVJLOGHSOHLQ_7;&XOHPERUJ%RHUHQVWUDDW | 4201 GA Gorinchem T ZZZODSHDXVDWLQQO

Techniekweg 11 4143 HW Leerdam T 0345-870087 M 06-13540592

Gespecialiseerd in accu-gereedschap

Openingstijden: ma. : 8.00 - 18.00 uur di. : 8.00 - 12.30 uur woe. : 8.00 - 18.00 uur do. : 8.00 - 18.00 uur vrij. : 8.00 - 20.00 uur zat. : 8.30 - 16.00 uur Buiten deze tijden op afspraak

re t n i w een r o o v rt u e Ook b s d hou r e d n o het of n a a s j on i b u t n be es r d a e t juis

Dealer van:


15

Oktober 2017

Lienden: de erfenis van baron van Brakell

A

an de Provincialeweg N320 ligt ter hoogte van Ommeren op het landgoed den Eng het Streekmuseum Baron van Brakell. De baron was een bijzonder man. Daarover waren zijn tijdgenoten het eens. Een militaire loopbaan lag voor de hand voor een man van zijn stand, maar een ‘ongemak aan den voet’ weerhield hem daarvan. Hij werd boer, of liever landbouwpionier.

De Betuwe zoals het was

Geldersch Landschap en Kasteelen Het streekmuseum geeft een aardig beheert het landgoed den Eng. beeld van het wonen en werken in Bij de receptie van het museum de West-Betuwe in vroegere tijden. ligt een folder met een bomenlijst aan de hand waarvan je door het bosplantsoen, ook wel door Van Brakelle de ‘wandeling’ genoemd, wandelt. In het bos stond op een heuveltje zijn kerkje. In de vijver direct achter het museum ligt een eilandje, waar Van Brakell en zijn vrouw liggen begraven.

Van Brakell (1768-1852) was niet alleen zijn tijd vooruit in het boerenbedrijf, maar ook in de omgang met zijn pachters. De baron en zijn vrouw bewoonden Rond een plein hebben de bakker, Huize Den Eng. klompenmaker, schoenmaker, slijter en drukker hun winkels en werkplaatsen. Landbouw en vooral fruitteelt was (en is nog steeds) belangrijk in de Betuwe. In de overige zalen zie je landbouwmachines en -gereedschappen. In de kelder staat een imposante collectie boerenwagens die vroeger in het Rivierengebied werden gebruikt. Met enkele handelingen konden deze wagens als waren het moderne MPV’s gebruikt worden voor het vervoer van graan, personen en soms voor begrafenissen. Voor het Het huidige huis, schuin tegenover mooiste onderdeel moet je door de het museum, staat op de plek van knieën: de rijkversierde voor- en het in de Tweede Wereldoorlog achterhamels. verwoeste oorspronkelijke landhuis. Het echtpaar kreeg geen kinderen en liet al zijn geld na aan een fonds voor de behoeftigen in Meerten, een buurtschap ten zuiden van Lienden. Ook de bouw van het nieuwe museum werd uit de nalatenschap bekostigd.

Grafeiland

Ook de tweede toren van Lienden, molen De Zwaan aan de Molenstraat, kun je nauwelijks missen. De molen werd in 1644 gebouwd op een belt (verhoging) om zo meer wind te kunnen vangen. Het huidige Lienden is uit twee dorpen ontstaan: Lienden en Meerten. Beide dorpen zijn in de loop van de tijd aan elkaar gegroeid. Vanaf de Markt, het hart van het dorp, waaieren de oude wegen naar alle richtingen uit. Een tweede centrum ligt aan het einde van de Dorpsstraat rond het café Het Wapen van Lienden en het oude statige gemeentehuis. Via de Lienden Baron van Brakellweg wandelen Wie naar Lienden loopt, ziet we terug naar het museum dat met vanuit de verte al de stoere toren trots zijn naam draagt. van de dorpskerk in het landschap oprijzen. De toren doet bijna Bartho Hendriksen grootstedelijk aan. Het koor is

Achter de vijver ligt nog een het oudste deel van de kerk; het heuveltje, waar zijn paarden schip en de toren dateren uit de werden begraven. Dieper het bos 15de eeuw. In de loop der eeuwen in ligt een klein hertenkamp. is er veel aan de kerk verbouwd, de laatste grote restauratie vond Klompenpad naar Lienden plaats in 1975-1982. Het spandoek ‘Dames en heren, eet meer appels en peren’ brengt ons maar Natuurlijk Gruun, een boerenwinkel en appelcafé waar de Gruunse Appeltaart wacht. Dan is het tijd voor een wandeling. Aan de voorzijde van het museum start het Batouwepad, een 16 kilometer lang klompenpad door het buitengebied van Lienden. Het pad brengt ons naar Lienden. Het eerste deel loopt door een appelboomgaard waar de roodgekleurde appels je in de hoogzomer toelachen. Een pure Betuwe-ervaring.

Streekmuseum Baron van Brakell, www.streekmuseumbaronvanbrakell.nl Klompenpad Batouwe www.klompenpaden.nl Natuurlijk Gruun www.natuurlijkgruun.nl

Midland Chiropractie  Chiropractie effectief bij top 3 lichamelijk klachten NIEUWEGEIN / VEENENDAAL – De afgelopen jaren staan rugklachten, nekklachten en hernia /Ischias steevast in de top 3 van lichamelijke klachten. Bij veel mensen zijn het bovendien klachten die na een poosje weer terugkomen. Vaak omdat ze het gevolg zijn van ingeslepen bewegingspatronen. De chiropractor kan deze klachten vaak verhelpen en voorkomen dat ze terugkeren. Bij Midland Chiropractie zien we veel patiënten met dezelfde klachten uit de landelijke top 3. Problemen met rug en nek zijn vaak het gevolg van een verkeerde manier van bewegen, van te weinig bewegen of

langdurig zitten in een verkeerde werkhouding. Soms gaan klachten vanzelf weer over, al dan niet door kortstondige therapie of oefeningen van de huisarts, om vervolgens een paar weken later weer de kop op te steken. Terugvallen in oude patronen De therapietrouw neemt bij de doorsnee patiënt net zo snel af als het herstel toeneemt. Het gevolg is dat we binnen de kortste keren weer terugvallen in het oude bewegingspatroon en onze spieren en gewrichten opnieuw gaan vastzitten en daarmee de ruimte voor

zenuwbanen en doorbloeding belemmeren. De chiroprator kan door gerichte manipulaties ruimte maken, zodat onze gewrichten soepel blijven en de zenuwen letterlijk vrij baan hebben. De behandeling door een erkend chiroprator duurt doorgaans maar enkele minuten, is pijnloos en levert vaak meteen verlichting van de klachten op. Periodieke controle Maar het is geen wondermiddel dat elke klacht met een paar handelingen oplost. Chiropractie is een methode waarmee je periodiek onderhoud pleegt aan het lichaam. Net zoals we elk halfjaar de tandarts bezoeken voor controle en reininging van het gebit, is een regelmatig bezoek aan de chiropractor de manier om ons lichaam fit te houden. Maak gerust een afspraak bij onze vestigingen in Nieuwegein en Veenendaal voor een eerste kennismaking met Chiropractie. Vergoeding Chiropractie wordt door zorgverzekeraars vergoed als u aanvullend verzekerd bent. Verwijzing van huis-

arts is in de meeste gevallen niet nodig. U kunt terecht bij Midland Chiropractie voor: Nek & Schouderklachten, Migraine, Hoofdpijn, Duizeligheid, Onderrugklachten, Spit, Ischias, Hernia, Tennis & Golfers elleboog, Knie & Enkelklachten, Darmklachten en Preventieve Rugzorg. Geen wachtlijsten Direct Toegankelijk Korter ziekteverzuim

Wij helpen u graag zo snel mogelijk van uw klacht af. Mocht u alleen een Myovi-

sionscan willen, dan hanteren wij een speciaal tarief.

Voor meer informatie: www.midlandchiropractie.nl Midland Chiropractie Appelvink 1 3435 RX Nieuwegein 06-213 53 555 Kerkewijk 81 C 3901 EE Veenendaal 06-309 51 566


MIDDAG LEERDAM 1500 M2 showroom! TEGELS - BADKAMERS - PVC VLOEREN

Middag Leerdam Techniekweg 1 4143 HW Leerdam 0345 - 63 24 00 info@middagleerdam.nl

vanaf

€ 1499,00

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur 10.00 - 21.00 uur 10.00 - 16.00 uur

www.middagmarmerentegels.nl

Wist u dat...

Complete Badkamers

KƉĞŶŝŶŐƐƟũĚĞŶ

Middag Leerdam elk jaar naar de allergrootste tegelbeurs gaat van de hele wereld? Daar ontdekken zij iedere keer wat de allerlaatste trends en ontwikkelingen zijn in "tegelland". Een van de allerlaatste trends is de houtlook tegel. Deze, inmiddels volledig doorontwikkelde trend, heeft ervoor gezorgd dat de houtlook tegel (bijna) niet meer te onderscheiden is van echt hout. De tegels voelen zelfs echt aan met de nerven en al. Kortom een prachtige houtlook vloer die warmte geeft aan uw huis, maar met de voordelen van een tegelvloer. Kom gerust eens langs in onze showroom en laat u inspireren door ons ruime assortiment van houtlook tegels.

Waarom Middag Leerdam? ;

Keuze uit meer dan 5.000 verschillende tegels

;

Meer dan 25 jaar ervaring

;

Passend in ieder budget

;

Geen aanbetaling

;

Snelle en correcte levering

;

Wij bieden een totaalpakket van slopen tot voegen

+287/22. 7(*(/6 9$1$)€ 3(50 *UDWLV)OH[PRUWHO6WHJHOOLMP ELMDDQNRRSWHJHOYORHUYDQDIP Bij Flexmortel S2 tegellijm mag na 1 week de vloerverwarming aan - met andere lijm na 6 weken met in acht neming van het stook-protocol! sŽŽƌĂůůĞƐǁĂƚŵĞƚĞĞŶǀůŽĞƌĞŶƐĂŶŝƚĂŝƌƚĞŵĂŬĞŶŚĞĞŌ͘DŝĚĚĂŐƚĞŐĞůƐŝŶ>ĞĞƌĚĂŵ͊

Regionaal uitgelicht 201710 s  

Regionaal Uitgelicht, de grootste en meest complete evenementenkrant van Midden Nederland. Iedereen leest em!

Regionaal uitgelicht 201710 s  

Regionaal Uitgelicht, de grootste en meest complete evenementenkrant van Midden Nederland. Iedereen leest em!

Advertisement