Page 1

12 x per jaar BEWAAREXEMPLAAR

Oplage 205.000 februari 2017 Jaargang 3 nr 16

DE GROOTSTE EVENEMENTENKRANT VAN MIDDEN NEDERLAND MET DE REGIO AGENDA VOOR FEBRUARI 2017

Carnaval in de regio

Modelspoor in Houten

p11

Campers in Gorinchem

p3

WIN € 250,- CONTANT

OF MAAK KANS OP EEN VAN DE ANDERE LEUKE PRIJZEN

KIJK OP PAGINA 12 EN WIN Dinercheque

Outdoor-Zakmes

UITgelicht

Bedrijven

• Het Betuws Haardenhuis

O ve r a l m u z i e k i n d e r e g i o - To n e e l r o u t e in V ianen - Car naval in de r e gio - Camper s en Car avans in Gorinchem - De Stoomtram in Beneden-Leeuwen - Models p o o r t i n H o u t e n - D E T H E AT E R A G E N DA

D E VO L L E D I G E R E G I OA G E N DA , Z I E P 6 .


Veel muziek en gezelligheid in Bunnik

2

op Krommerijn Festival 2017

N

a het succes van afgelopen jaren vindt op zondag 5 februari de derde editie van het Krommerijn Festival plaats in De Landgoederij aan de Camminghalaan 30 in Bunnik. Het Krommerijn Festival is een initiatief van Fonds verstandelijk gehandicapten, in samenwerking met Brothers Horeca Groep en staat bol van muzikaliteit en gezelligheid. Tussen 15.00 en 21.00 uur staan op drie podia onder andere de Wouter Kiers band. Dit is een knetterende en veelzijdige jazz-, blues- en funkformatie die indruk maakt tot op het bot. Bovendien treedt Laura Fygi op. Deze internationale jazz diva zal, met haar exotische verschijning en de uit duizenden herkenbare stem, ongetwijfeld vele harten stelen. Arne & Friends sluit traditiegetrouw het festival af met super swingende soul en heel veel power en muzikaliteit. Total Loss opent het festival.

Deze band, onderdeel van Theater Totaal uit Nieuwegein, bestaat uit talentvolle artiesten met een verstandelijke beperking. Zij wisselen eigen werk af met swingende covers, prachtige liefdesliedjes en stevige grooves. Het Krommerijn Festival biedt jaarlijks een podium aan bands zoals Total Loss en onderscheidt zich hierdoor van andere festivals. Andere artiesten die optreden op het Krommerijn Festival zijn Arthur Ebeling Trio, Mojo Msan, en Belle’s All Stars & Els Gerbrands. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een muzikaal, gezellig en sfeervol Krommerijn Festival waar ook aan de inwendige mens gedacht wordt. Met de aankoop van toegangskaarten à €17,50/stuk, steun je bovendien het werk van Fonds verstandelijk gehandicapten.

Fonds Verstandelijk Gehandicapten

waren er op het festival op De Landgoederij in Bunnik meer dan 800 bezoekers. Met muziek voor elk wat wils kon er worden geluisterd, meegezongen en gedanst. Naast een mooi festival is er een bedrag van maar liefst ruim € 18.000 overgebleven voor het werk van Fonds verstandelijk gehandicapten. Het fonds is gevestigd in Odijk en draagt er aan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving. Het fonds steunt landelijke en lokale projecten die dit mogelijk maken. Want met de juiste steun en begeleiding kunnen mensen met een verstandelijke beperking veel bereiken. Gewoon meedoen is vaak niet vanzelfsprekend en vergoedingen vanuit de overheid zijn beperkt.

Algemeen Zondag 5 februari: Krommerijn Festival Lokatie: De Landgoederij, Camminghalaan 30 Bunnik. Tussen 15.00 – 21.00 uur. Entree € 17,50. Informatie/aankoopentreekaarten: www.krommerijnfestival.nl

Liefhebbers van blues, soul, en jazz kunnen er hun hart meer dan ophalen. Vorig jaar

Expositie over populaire Toneelroute Vianen H

onderd foto’s en een film van de bekende Toneelroute in Vianen zijn vanaf 5 februari voor het eerst te zien in het Stedelijk Museum Vianen. De Toneelroute trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar het historisch centrum van de Vrijstad. Professionele en amateurfotografen maakten fotoreportages van de derde editie op 11 september 2016. Daarin stond de theatrale uitvaartstoet van Walraven III van Brederode uit 1615 centraal.

Brederodes De expositie Vianen is een schouwtoneel: ‘’Beelden van de Toneelroute’’ toont een selectie van de meest bijzondere beelden. Van de tentoongestelde werken verschijnen een catalogus en een dvd. De derde en grootste editie van de Toneelroute Vianen stond in het teken van ‘’Het leven onder de Brederodes, de (hoog)adellijke familie die eeuwenlang heerste over de Heerlijkheid Vianen. Op vijfentwintig locaties in de historische binnenstad kropen ruim tachtig acteurs in de huid van voormalige bewoners en speelden korte scènes over

landlopers, weeskinderen, het hoogverraad van Christoffel Plantijn en over Reinoud en Hendrik van Brederode.

Uitvaartstoet Het hoogtepunt van de Toneelroute 2016 was de uitvaartstoet van Walraven III van Brederode naar voorbeeld van een vier eeuwen oude prent van graveur Simon Frisius. Meer dan honderd mannen in rouwkleding liepen met paarden, vlaggen en banieren naar de graftombe van de Brederodes in de Grote Kerk van Vianen. Het schouwspel trok meer dan 7.000 bezoekers.

Het Stedelijk Museum Vianen besloot op basis van de kwaliteit van de foto’s een expositie te organiseren. Foto’s die tot indrukwekkend formaat zijn opgeblazen. In de expositie zal tevens de film in première gaan. Beeldend kunstenaar Heleen Lemaire maakt een installatie van de 110 zwarte hoeden die de acteurs in de rouwstoet hebben gedragen. De expositie is tot en met 5 maart 2017 te zien tijdens openingstijden van het museum aan de Voorstraat in Vianen: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.30 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur.

Vlooienmarkt in Nieuwegein Altijd al – of nog steeds- op zoek naar dat hebbedingetje of naar de laatste aanvullingen van een verzameling? Grote kans dat je het 4 of 5 februari in Nieuwegein vindt! Er is dan beide dagen van 09.00 tot 16.00 uur een mega vlooienmarkt met 350 kramen in De Beursfabriek Homeboxx.

Deze vind je aan de Symfonielaan 1. De megavlooienmarkt is een leuke en gezellige snuffelmarkt in de Beursfabriek (HomeBoxx) te Nieuwegein waar altijd veel moois te koop wordt aangeboden. De hal ligt direct naast het Home Trade Center. En je kunt er ook gratis parkeren!

Bij ons kiest u voor kwaliteit, service en goed advies Wij hebben een uitgebreide keus in: • ledikanten • boxsprings • matrassen • dekbedden • dekbedovertrekken • hoeslakens • moltons • dekens • spreien • lattenbodems • spiralen • minimaal 25 soorten hoofdkussens etc.

KORTOM: ALLES VOOR EEN GOEDE NACHTRUST!

8

PROFITEE NU VAN ON R ZE ACTIES!*

Wij zijn o.a. dealer van de topmerken: * Vraag naar de voorwaarden in onze winkel!

U slaapt al op een heerlijke Boxspring vanaf € 1.295,-

Beddenspeciaalzaak CityBed • Utrechtsestraat 20 3401 CV IJsselstein • Tel. 030 – 687 03 21 WWW.CITYBEDIJSSELSTEIN.NL

Met één titel - één druk - en tweehonderdenvijfduizend brievenbussen

meer dan vijfhonderdduizend mensen bereiken... Het kan! Plaats jouw bericht in Regionaal Uitgelicht


Pure muziek in AkoestiCafé

3

in Nieuwegein

L

iefhebbers van akoestische muziek krijgen er een nieuw, maandelijks evenement bij. In februari start in De Partner aan de Nedereindseweg 401b in Nieuwegein het AkoestiCafé. Elke tweede woensdag van de maand verandert De Partner in een café-met-podium, waar elke keer drie optredens van een half uur gegeven worden. Uitsluitend akoestisch, wel te verstaan.

muziekliefhebbers, die daarmee ook ideële motieven nastreven. Voor veel mensen is een gezellige avond uitgaan of een leuk concert bijwonen iets wat het budget te boven gaat. Bij het Akoesticafé is dat anders. Er wordt geen entree gevraagd en de drankjes zijn zeer vriendelijk geprijsd. De vrijwilligers die deze maandelijkse activiteit op poten hebben gezet zijn amateurs, maar willen aan de kwaliteit van de optredens geen concessies doen. De artiesten krijgen een mooi podium met uitstekende faciliteiten op het gebied van geluid en licht. Zij worden in het zonnetje gezet, terwijl de bezoekers een hele mooie avond wordt voorgeschoteld. Het AkoestiCafé is er elke tweede woensdag van de maand. De eerste editie is op woensdag 8 februari. De deur opent om 20.00u, de eerste act start een half uur later. Belangstellenden wordt geadviseerd om op tijd te komen: vol is vol. Om 23.30u zal het AkoestiCafé sluiten, zodat iedereen de volgende ochtend weer fris aan de dag kan beginnen. Meer informatie is te vinden op www.facebook. com/AkoestiCafe.

De rode draad is muziek in zijn meest pure vorm. Er worden allerlei stijlen door elkaar geprogrammeerd. Op woensdag 8 februari staat het 19-jarige Tilburgse raptalent Jelle Verse op hetzelfde programma als het Utrechts/Amsterdamse trio Siberian Oxygen, die weemoed tot kunst lijkt te hebben verheven. De klapper van de avond is singer-songwriter Youri Lentjes, die aantreedt met violist Thailo. Voor 8 maart, de tweede avond, is er bijvoorbeeld Nederlandstalige pretpop, een Nieuwegeinse singer-songwriter én feestmuziek van de Balkan. Het Akoesticafé is opgezet door een aantal

Camper en Caravanbeurs in Gorinchem Camper & Kampeerbeurs in Gorinchem De Evenementenhal Gorinchem staat van 24 tot en met 26 februari helemaal in het teken van Camper & Kampeer, dé beurs waar je alles vindt over de brede collectie (nieuwe) campers, caravans, vouwwagens en tenten. Dit wordt aangevuld met een breed aanbod informatie over campings uit binnen- en buitenland, camperbouwers, en outdoor artikelen. Uiteraard zijn ook de bijbehorende accessoires te zien en worden deze -indien mogelijk- gedemonstreerd. Ben je van plan op vakantie te gaan naar een bijzonder vakantiegebied? Dan kunnen de campinghouders met een flinke dosis ervaring je op ‘’Camper & Kampeer’’ alles vertellen over deze bijzondere vakanties! Je wordt volop geïnspireerd en geïnformeerd en ontdekt de nieuwste trends en noviteiten! De diversiteit die aangeboden wordt, geeft volop mogelijkheden om je zo goed mogelijk voor te bereiden op die speciale vakantie! Camper & Kampeer is dé beurs die zich richt op de echte camper- en kampeerliefhebber.

Kennis en trends Doe inspiratie op, laat je informeren, geniet van nieuwe ervaringen en maak kennis met de laatste trends. De exposanten van Camper & Kampeer zijn bedrijven, winkeliers, hobbyisten, stichtingen en organisaties die zich richten op de echte camper- en kampeerliefhebbers. Ze zijn actief in de

branches: Campers, Campings, Caravans, Kampeeraccessoires, Magazines, Outdoor artikelen, Technische onderdelen, Tenten, Toeristische informatie, Vouwwagens en Verzekeringen. Alle drie de beursdagen is er van 12.00 tot 12.45 uur een presentatie met als thema: "Met de camper op reis in Noorwegen, IJsland, Canada of Amerika”. Een camperreisspecialist laat tijdens deze boeiende presentatie de bezoeker kennismaken met bijzondere bestemmingen voor een onvergetelijk camperavontuur. Ga je individueel met de camper op reis of wil je je aansluiten bij één van de kleinschalige begeleide camperreizen? Je krijgt er alle informatie over! Op vrijdag 24 februari van 12.00 tot 12.45 uur is er tevens een informatieronde van de Camper Club Nederland. Daarin staat centraal waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden als je een camper aanschaft.

Algemeen Camper & Kampeer, 24 tot en met 26 februari van 10.00 tot 17.00 uur. Locatie: Evenementenhal, Franklinweg 2, Gorinchem Entreeprijzen: Volwassenen € 7,00 65+ € 3,50 Kinderen 12 t/m 17 jaar € 7,00 Kinderen 6 t/m 11 jaar € 3,50 Kinderen onder 6 jaar Gratis Parkeren Gratis

Kennis, ervaring én passie, u wordt geholpen door professionals. Visscher wordt erkend en herkend om een zeer persoonlijke aanpak en hoog serviceniveau. Ontdek het verhaal van Visscher op www.visscher.nl

www.visscher.nl


Papklokkendam

ADVERTEREN IN REGIONAAL UITGELICHT

klaar voor Carnaval

C

ulemborg – in carnavalstijd Papklokkendam- gaat een geweldig carnavalsweekend tegemoet!

middag zal er een optreden zijn van Ger Edwards en ook Duo Hij & Gij zullen niet ontbreken.

Op zaterdag 25 februari vindt wederom de Papklokkendamse carnavalsoptocht plaats.

De gezellige middag voor de senioren begint om 14.00 uur. Carnavalsavond voor iedereen Op maandagavond 27 februari gaan de zaaldeuren van ‘’De Blauwe Lantaern’’ om 20:00 open voor de laatste avond van carnaval 2017. Iedereen is welkom bij de Blauwlappen om nog even gezellig carnaval te komen vieren. Je moet natuurlijk wel in het bezit zijn van een geldige entreekaart. De muziek wordt verzorgd door de Dj’s van Dual Sound en zanger Mark van Veen en misschien is er ook nog een optreden van een winnaar van het tranenbal. Op deze avond wordt afscheid genomen van Prins Eduard I, zijn raad en dansmariekes. De zaal is open vanaf 20:00 uur (aanvang 20.30 uur). Wees op tijd, want om 21:55 sluiten de toegangsdeuren.

De voertuigen en deelnemers vertrekken om 11 minuten voor 1 (12.49 uur) vanaf de Dr. Hockesingel richting De Markt. Rond 14.11 uur zullen Prins Eduard I en zijn Jeugdprins met hun gevolg bij het Stadshuis op de Markt de sleutels van de stad overhandigd krijgen. Na ontvangst van de stadssleutels gaan de carnavalsvierders onder begeleiding van dweilorkest ’t Kapelleke naar residentie De Blauwe Lantaarn aan de Grote Kerkstraat 13 waar een inloopmiddag is voor klein en groot.

Ladies Night before carnaval Op de donderdagavond 23 februari is er – om helemaal in de sfeer te komen- in samenwerking met Café de Mart (Markt 31), de Ladies Night before Carnaval. Dit wordt een gezellige avond vol belevenissen, exclusief voor dames. Het wordt ouderwets genieten van lekkere muziek, een goed gesprek, mystery guest Roger en ook nog een optreden van zanger Herm. Aanvang 19.49 uur. De entree is gratis, en je dient minimaal 18 jaar te zijn. Vanaf 23:11 uur, zijn ook de heren welkom.

Stichting Vrijstad Carnaval

Algemeen Carnaval in Culemborg: Donderdag 23 februari, 19.49 uur: Ladies Night; Café De Mart Zaterdag 25 februari, Carnavalsoptocht: 12.49 uur vanaf de Dr. Hockesingel Maandag 27 februari: 9.30 uur: Carnaval voor gehandicapten; De Blauwe Lantaern Maandag 27 februari, 14.00 uur: Carnaval voor senioren; De Blauwe Lantaern Maandag 27 februari, 20.30 uur: Carnaval voor iedereen; De Blauwe Lantaern

Op maandagmorgen 27 februari heel vroeg zijn de gehandicapten uit Culemborg en omstreken te gast bij de Blauwlappen in ‘’De Blauwe Lantaern’’ aan de Grote Kerkstraat om gezellig carnaval te komen vieren. Deze morgen staat (weer) in het teken van de grote Playbackshow. De muziek wordt verzorgd door de Dj’s van Dual Sound en het DUO HIJ & GIJ. De toegang is gratis en de zaal is open vanaf 09:00 uur (aanvang 9.30 uur).

Senioren Carnaval Maandagmiddag 27 februari kunnen de 55 plussers weer gezellig carnaval vieren in de Blauw Lantaarn. Onder het genot van een hapje en een drankje zorgen De Blauwlappen dat de senioren een geweldige middag beleven. De zaal is open vanaf 13:30 en de toegang is zoals gebruikelijk gratis. Deze

UITgelicht

Events

Eventcenter Culemborg, Beesdseweg 1 A Culemborg i: www.eventcenterculemborg.nl Geen events Club Rodenburg, Homburg 26 Beesd i: www.clubrodenburg.nl 03 febr. Froetyloops met SBMG 04 febr. Noisekicks Terrordrang 11 febr. Royal Flush 17 febr. La Bomba - Sexy Flirt Edition 24 febr. Partypeepz 25 febr. 7th Heaven Gasterij De Bruine Kip, Klassenburgerstraat 18 Beusichem i: www.debruinekip.nl 12 febr. Lazy Sunday 18 febr. As Crude as is Gets Brothers Evenementen, Schoudermantel 52 Bunnik i: www.brothers.nl 03 febr. Teenage Dance 11 febr. Candyshop XXL 24 febr. Classic Café De Highlands, Hoogland 1 IJsselstein i: www.highlands-ijsselstein.nl 10 febr. Meyer en de Groot - daarna Jam-avond Heb of aanvullingen: Dicht Dic Di iiccht ht bi bbij iijj dee A2, A2, A A2 A15, 1155, A2 15, A27 7 en enjeoop psuggesties, 5 mi m minuten in in nut utte teen n loo loopafstand op paf affsta tand nd d vva van aan NS NS St SStation tati atiion on CCul Culemborg. u ullem lem emb mbo borg org. mail ze door naar: info@regionaal-uitgelicht.nl Event EEv vven een nt CCe Center ent nter ter er CCulemborg ullem u leem mbo borrg gB B.V. .V V. - B Beesdseweg eesdseeweg 11aa - 41 ee 44104 104 04 A AW W - CCu Culemborg ulleembo bor org Kijk voor alle events ook op www.regionaal-uitgelicht.nl

Oplage: 205.000

Absoluut de laagste kosten per brievenbus!

huis aan huis!

BEL 06 - 30 10 14 37

Eindelijk leuk nieuws! Colofon: Uitgever De MediaRaad Adriaan Brouwers: 06 - 30101437

info@regionaal-uitgelicht.nl Redactie: Adriaan Brouwers Ton Gommans Evert Scheffer Bartho Hendriksen

Oplage: 205.500 Regionaal Uitgelicht is het grootste huis aan huisblad vol met evenementen die in de regio plaatsvinden. Deze krant wordt 12x per jaar verspreid in de regio zoals afgebeeld op pagina 6 van deze krant. Eén blad in een grote regio.

redactie@regionaal-uitgelicht.nl

Druk: Printman

Advertentieverkoop: Regio Zuid: Adriaan Brouwers 06 -30 10 1437

Alle updates:

Regio Noord: Peter Bakker 06 - 38 70 8380

www.regionaal-uitgelicht.nl Facebook/regionaal.uitgelicht twitter/regionaalu instagram/regionaal_uitgelicht De eerstvolgende uitgave van

advertentie@regionaal-uitgelicht.nl Regionaal Uitgelicht wordt vanaf 25 Vormgeving krant en Website: RTG Reclame - Culemborg Ton Gommans

februari 2017 verspreid.

Deadline 15 februari 2017

media@regionaal-uitgelicht.nl

Outdoorable Life-Style

E I T A V G O N N I E R UIMALLES R MOET P O W

o.a. SCHAATSEN - HANDSCHOENEN MUTSEN - PULLY’S RUGZAKKEN, KLEDING EN SNOWBOOTS

ALLES SCHERP GEPRIJSD!

EG

Outdoorable Life-Style OUTDOORABLE LIFESTYLE HOUTWEG 4A 4104 AB CULEMBORG TEL: 0345 - 510 734 - WWW.KEELAOUTDOORABLE.NL

4


Zadenruilbeurs in Driebergen H

eb je veel stekjes in de tuin waar je niks mee doet en die je wellicht gaat rooien? Of heb je veel te veel tuinzaden, dahliaknollen, stekken van klein fruit of eigen opkweek? Ga er zaterdag 25 februari dan mee naar de zadenruilbeurs op Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen. Daar zijn ruiltafels waar je alle overtollige tuingoed kunt ruilen. Bij de zadenbuilbeurs op het landgoed in Driebergen gaat het om uitwisselen (het liefst biologische zaden), ervaringen uitwisselen en informatie geven en opdoen. Een aantal keren was er op Kraaybeekerhof een landelijke zadenruilbeurs die uitging van Reclaim the Seeds. Voor het tweede achtereenvolgende jaar is er nu ‘’op eigen kracht’’ een dergelijke beurs. Vorig jaar bleek dat al een enorm succes! Behalve ruilmateriaal is er ook van alles en nog wat op tuingebied te koop: Collecties biologische zaden die op het landgoed zelf worden gewonnen, biologische zaden verzameld door verschillende kwekers en hobbyverzamelaars, biologische aardbeien, vaste planten en bijen-drachtplanten. Verder staan er potten met zaden van verschillende bekende eenjarigen. En heb je zelf biologisch zaad uit eigen tuin gewonnen? Dan kun je dat erbij zetten (wel graag de naam erbij vermelden). De zadenruilbeurs op Landgoed Kraaybeekerhof heeft ook leuke activiteiten voor kinderen, er is veel informatie over groene activiteiten in de omgeving en informatie

over cursussen en lezingen door de Kraaybeekerhof Akademie. En mocht je voldoende tuinzaden uitgezocht of geruild hebben, dan is een wandeling en/of rondleiding over het 6 ha. grote landgoed een goede optie.

xpositie: De historie van de Stoomtram Maas en Waal. Deze is te zien vanaf 4 februari tot en met 11 juni 2017 in museum Tweestromenland. De expositie geeft een beeld van de historie van de stroomtram in Maas en Waal, in de periode 1902-1933 met veel foto’s, documentatiemateriaal en een grote maquette. De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Historische Vereniging Wijchen, Historische Vereniging Wamel en de Heemkundevereniging Leeuwen. Bouwers van de Modelspoorclub Maas en Waal bouwen al meer dan tien jaar aan een model stoomtram, schaal 1:64. Natuurlijk is deze maquette dan ook in het museum te bewonderen. Op 8 maart 1902 ging de eerste tram van de NV Stoomtram Maas en Waal rijden. Toen werd het baanvak Nijmegen – Druten geopend. Op 8 augustus van datzelfde jaar

In alle maten

€ 1495,Ook lengtematen!

Biologisch dynamische landbouw Landgoed Kraaybeekerhof, verscholen in het groene hart van de Utrechtse Heuvelrug op vijf minuten van de A12, begon ooit als een praktiserend studiecentrum en antroposofische leerplaats voor biologisch dynamische landbouw. Nu is het een heerlijk landgoed waar natuur en gastronomie elkaar ontmoeten en waar vele mensen dagelijks geïnspireerd raken. Het omvat een Akademie waar tal van cursussen, workshops en opleidingen worden verzorgd op het gebied van biologisch dynamische landbouw, voeding en gezondheid; een restaurant waar (h)eerlijke produkten worden geserveerd die bereid zijn met ingrediënten uit eigen tuin; een mogelijkheid grote en kleine zalen te huren én een landgoedwinkel met daarbij veel tuinen waar groenten en bloemen worden gekweekt. Algemeen: Zadenbruilbeurs op Landgoed Kraybeekerhof Zaterdag 25 februari van 12.00 tot 16.00 uur Adres: Diederichslaan 25, Driebergen

Geheel zelf samen te stellen Elektrische boxspring Elne

In alle maten

€ 2495,Ook lengtematen!

Matrassen vanaf € 75,00 hoofdkussens vanaf € 7,50 Dekbedden vanaf € 29,00

GRATIS BEZORGING en MONTAGE!

Tel. +31(0)344 - 618 661 Grote Brugse Grintweg 109 E-mail info@slaapspecialist-tiel.nl 4005 AC Tiel

WWW.SLAAPSPECIALIST-TIEL.NL

Expositie Stoomtram in Beneden-Leeuwen E

Vlakke boxspring Elne

nog werd het traject doorgetrokken tot Wamel. De opening was een hele gebeurtenis voor de inwoners van Maas en Waal. De stoomtram gaf meer vrijheid van reizen naar Nijmegen binnen het Land van Maas en Waal, waar de meeste inwoners waren aangewezen op paard en wagen of de benenwagen. Bij de feestelijke opening van de lijn hadden inwoners uit de dorpen de vlag uitgehangen. In de jaren ’20 liepen de inkomsten sterk terug met gevolgen voor het onderhoud van de rails en het rollend materieel. In december 1933 nam de Maasbuurtspoorweg de exploitatie over en verving de totaal versleten tramlijn door een busdienst. De laatste tram reed op 28 februari 1934, waarna de trambaan werd afgebroken. Adres: Streekhistorisch Museum Tweestromenland Pastoor Zijlmansstraat 3 6658 EE Beneden Leeuwen


REGIO-AGENDA

Groot feestjanuarinummer... in Apestad Toch een

Driebergen

Montfoort Nieuwegein IJsselstein

V

Houten

Vianen Wijk bij Duurstede Culemborg Kesteren

Meerkerk Leerdam Geldermalsen Hardinxveld-Giessendam Gorinchem

Tiel

Druten Beneden - Leeuwen

Dreumel Waardenburg

Verspreidingsgebied Regionaal Uitgelicht Oplage 205.000 exemplaren huis-aan-huis

Zaltbommel

Regionaal Uitgelicht vermeldt wat er in dit gebied te doen is: zaterdag 4 februari 2017 • Mega Vlooienmarkt • We love '70 '80 '90

Nieuwegein Culemborg

zondag 5 februari 2017 • Kromme Rijnfestival • Cultureel rondje Wijk bij Duurstede • Peuter Theater Festival • Vleermuizen bij de Diefdijklinie

Bunnik Wijk bij Duurstede Tiel Acquoy

maandag 6 februari 2017 • Sportgala

Houten

woensdag 8 februari 2017 • Optreden rapper Jelle

Nieuwegein

zaterdag 11 februari 2017 • Toneel- en Feestavond CAJ

Haaften

zondag 12 februari 2017 • Bewust Culemborg • Dassenakker Live • Muziektheater Viaans Museum • Two Rivers Marathon

Culemborg Houten Vianen Zaltbommel

donderdag 16 februari 2017 • Wandelen met Senioren

Tiel

vrijdag 17 februari 2017 • Modelspoorbeurs en expositie • Nachtwandeling door Wijk

Houten (duurt t/m 19 februari) Wijk bij Duurstede

zaterdag 18 februari 2017 • Play In Excelsior • Muziek in Buren

Vianen Buren

zondag 19 februari 2017 • Gluren bij de Buren • Singelcross

Nieuwegein Zaltbommel

woensdag 22 februari 2017 • Verlichte wandeling door IJsselstein-Ijsselstein vrijdag 24 februari 2017 • Carnaval • Caravan en Camperbeurs zaterdag 25 februari 2017 • Carnavalsoptocht • Zadenruilbeurs • maandag 27 februari 2017 • Carnavalsoptocht

Wijk bij Duurstede Gorinchem - Duurt t/m 26 februari

Culemborg - IJsselstein - Gorinchem Driebergen

Druten

ADVERTEREN IN REGIONAAL UITGELICHT Met één advertentie een gebied van 2500 vierkante kilometer bereiken

IN DEZE KRANT HOEF JE NIET OM AANDACHT TE VRAGEN...

DIE KRIJG JE GEGARANDEERD! DUIDELIJKE, HELDERE ADVERTENTIES IN MOOIE KLEUREN OF GA JE VOOR DIGITAAL? MEER DAN 125.000 BEZOCHTE PAGINA’s PER MAAND!

Bel 06 - 30 10 14 37 of mail naar info@regionaal-uitgelicht.nl

oor de 63ste keer viert Apestad (IJsselstein) in 2017 carnaval. Door de jaren heen is de carnavalszaterdag (25 februari), met als hoogtepunt de Grote Carnavals Optocht, uitgegroeid tot één van de grootste en feestelijkste optochten boven de rivieren.

Benschopperstraat vertrekt om 12.30 uur een grote stoet prachtige wagens voorbij. Met ruim 45 deelnemende groepen, meer dan 400 carnavalsvierders in de optocht en zo’n 20.000 toeschouwers is de bijna 600 meter lange optocht van Apestad één van de beste boven de rivieren. Start van de optocht is op de Ruimtevaartbaan. Daarna gaat de stoet via De Baan, Oranje Nassaulaan, Touwlaan, Achtersloot, Overtoom, Benschopperpoort, Benschopperstraat naar de Utrechtsestraat. Einde optocht: door de IJsselpoort, daarna aftocht over de Panoven.

Vanaf 12:30 uur trekt een 600 meter lange optocht door de straten en de binnenstad van Apestad. Op De Plaats in het oude centrum neemt de Slotheer en zijn Knecht het defilé af en feesten de carnavalsvierders tot 18:00 uur door. Het feest wordt compleet gemaakt door live optredens van feestzanger Irvine en carnavalsfenomeen Huub Hangop. Feest vieren Vanaf 20.30 uur is er 25 februari een grote carnavalsavond bij Joris (entree 18+). Grote optocht Op 18 februari is er vanaf 20.00 uur Kleintje Zondag 26 februari is er van 11.00 tot 12.30 Carnaval in de Sporthal aan de Poortdijk 34. uur een Carnavalsmis in de RK Nicolaas Basiliek en ’s middags zijn de diverse café’s (Toegang 10 euro). weer open voor de carnavalsvierders. Op 24 februari kan er volop worden Maandag 27 februari van 13.00 tot 16.00 voorgeproefd in de binnenstad. Diverse uur is er kindercarnaval in de bar van de café’s (leutbunkers zijn open en worden IJsselhal aan de Oranje Nassaulaan 50 en bezocht door de Slotheer en de Knecht kunnen de grotere carnavalsvierdersweer en het bestuur van Karnavals Organisatie in de diverse horecagelegenheden in de IJsselstein. binnenstad terecht. Zaterdag 25 februari is dé dag van de grote optocht door IJsselstein. Vanaf de

Carnaval in Monfoort F

volwassenen inclusief dagschotel uit de keuken en voor kinderen inclusief onbeperkt limonade en rond 17:30 uur pannenkoek en frites feest en ijsje toe; De Heeren van Montfoort; 15:00 uur - 19:30 uur. Zaterdag 25 februari Carnaval in De Heeren van Montfoort; De Heeren van Montfoort; Programma Voor wie alle feesten wil bijwonen: Zondag vanaf 21:00 uur. Zaterdag 25 februari Carnaval in St. Joseph; 5 februari is van 15.00 tot 18.00 uur de 21:30 uur - 02:00 uur; kaarten: € 12,50. Voorverkoop Carnaval St. Joseph in St. Zondag 26 februari Carnavalszondag: 10:00 Joseph en donderdag 9 februari van 19.30 tot 21.30 uur Voorverkoop Carnaval Heeren uur - Carnavalsdienst in R.K. Kerk; 12:00 uur - Carnaval in de Plaats / Cafe Bolle van Montfoort in het Oude Stadhuis Harry; 12:15 uur - Opening Leutbunkers op (Archiefkelder). de Plaats; 13:00 uur - Start optocht; 13:00 Het verdere programma van Knopengein: uur - Carnaval in HvM. Zondag 19 februari Carnavals spektakel Maandag 27 februari 13:30 uur : "Feest mee met Cas en Boelee"; St. Joseph; Kinderprogramma in St. Joseph vanaf 12:00 uur. (Knopengein's got talent, zaal open: 13:00 Donderdag 23 februari Ladies Night; De uur). Heeren van Montfoort; vanaf 21:00 uur; Maandag 27 februari Blauwe Maandagbal; Kaarten: € 10,00 (Toegang vanaf 18 jaar). De Heeren van Montfoort; Aanvang: 15:00 Vrijdag 24 februari: 13:30 uur - Bezoek uur. aan molen De Valk; 19:30 uur Maandag 27 februari Hardstyle Carnaval; Sleuteloverhandiging, starten vanaf De Heeren van Montfoort; 20:30 uur - Opening St. Joseph; 21:30 uur - 01:00 uur; Kaarten: € 12,50 (€ 10,00 in de voorverkoop). Leutbunker De Heeren van Montfoort. Dinsdag 28 februari: Afsluiten Carnaval Vrijdag 24 februari Tienerbal voor in café Bolle Harry met traditioneel basisschoolleerlingen (Alcohol vrije avond voor kinderen van 9 t/m 13 jaar); St. Joseph; haringeten. 18:30 uur - 21:00 uur. De Heeren van Montfoort is gevestigd aan Vrijdag 24 februari Carnaval light voor de Hoogstraat 4; voortgezet onderwijsleerlingen (Alcohol vrije avond voor kinderen van 13 jaar t/m St. Joseph is gevestigd aan de 16 jaar); St. Joseph; 21:30 uur - 00:30 uur. Heiliglevenstraat 4. Vrijdag 24 februari Carnaval in De Heeren van Montfoort; De Heeren van Montfoort; vanaf 21:00 uur; Kaarten: € 10,00 (Toegang vanaf 18 jaar). Zaterdag 25 februari Carnavalsmiddag voor het hele gezin; speciaal voor de kids, springkussen, sminksessie en knutselhoek; eest in Montfoort, want ook daar wordt volop carnaval gevierd. In het tot Knopengein omgedoopte plaatsje beginnen de feestelijkheden al op 4 februari met Kleintje Carnaval in gebouw St. Joseph aan de Heiliglevenstraat 4.

6


Groot feest in Druten

7

Iedereen is welkom op het Carnavalsfeest in Druten! Carnavalsvereniging De Blauwe Bok uit Druten gaat er een maand van feestvieren en gezellige carnavalsactiviteiten tegenaan gooien. Er is een lijvig en druk programma in elkaar gezet, waarin iedere carnavalsvierder ruimschoots aan zijn trekken komt:

22 februari Bezoek ’s Heerenloo

plm. 18.15 uur de prijsuitreiking van de Kwartjesreut is.

Aanvang 14:33 uur in Active PartyWorld. Entree gratis. Jeugdprins Lars d’n Urste en 25 februari Kwartjesbal Prins Willem d’n Twidde ontvangen de jeugd Aanvang 21:00 uur, entree gratis. Prins Willem van Druten om gezamenlijk in een gevarieerd d’n Twidde met zijn gevolg zal het Carnaval programma de boel op stelten te zetten. Clown 2017 openen en dan begint het grote feest. Joris, Ariël, Pikachu, dansgarde de Wiannekes Marco Kraats, Double DJ’s en Paul Elstak zullen o.a. aanwezig zijn om de jeugd te zullen o.a. deze avond optreden. Tijdens vermaken. carnaval 2017 is op zaterdag en zondag het 24 februari Scholenbezoek grand café van Active PartyWorld geopend Jeugdprins Lars d’n Urste gaat samen met 28 februari Confettifeest voor de carnavalvierders van 35+. Prins Wilem d’n Twidde en gevolg een Aanvang 16:11 uur in Active PartyWorld. bezoek brengen aan de scholen in Druten. Entree gratis. Het grootste confettikanon van Dit is een welkome aanvulling op het 26 februari Carnavalsmis Maas en Waal gaat hier zijn werk doen! Vanaf carnavalsprogramma van de diverse scholen. Aanvang 9:30 uur in H.H. Ewaldenkerk. 18:41 uur Bokverbranding. Samen met de Raad van Elf van c.v. De Koffieleuters woont de Blauwe Bok de 24 februari Sleuteloverdracht 28 februari Slottieval eucharistieviering in de H.H. Ewaldenkerk bij. Aanvang 20:00 uur in Active PartyWorld. Aanvang 20:00 uur Active PartyWorld. Dit jaar ligt de organisatie van de sleuteloverdracht Entree gratis. The AllStars, DJ Mike en SBMG in handen van de Carnavalsvereniging De 26 februari Drutus Bierfest gaan ervoor zorgen dat de slotavond in de Blauwe Bok. Een gezellige avond die met Aanvang 21:00 uur in Active PartyWorld. Bokkenstal met een knalfeest wordt afgesloten. alle carnavalsverenigingen uit de Gemeente Entree gratis. Een Bierfest en Tiroleravond die 1 maart 2017 Askruisje halen aanvang 15:00 Druten wordt gevierd. Burgemeester van zijn weerga niet kent, met optredens van DJ uur H.H. Ewaldenkerk en Haringhappen Riswijk zal op deze avond de "sleutel" Manke Heinrich en Wir Sind Spitzen!! aanvang circa 16:00 uur Grand Café d’n Optie. overhandigen en dan gaat het carnaval beginnen!!! 27 februari Maas&Waalreut Aanvang 13:30 uur Deest. Alle carnavalsvierders uit Maas en Waal gaan op 25 februari Vlaghijsen, deze middag naar Deest. Om precies half Ballonnenwedstrijd en Kwartjesreut twee gaat namelijk de Maas&Waalreut van Om twee uur start het programma met het start. Deze grote carnavalsoptocht bevat hijsen van de vlag bij het gemeentehuis. Daar wordt aan de aanwezigen glühwein uitgereikt. vele praalwagens, diverse loopgroepen en individuen en ook de dweilorkesten zullen niet Ook alle kinderen uit Druten zijn hierbij ontbreken. uitgenodigd, zij krijgen een glas limonade aangeboden. Vanaf 14.30 uur worden aan de jeugd tot 12 jaar ballonnen uitgereikt. 27 februari Beestenfeest Deze worden om 14:41 uur na een teken van Aanvang 20:00 uur, Active Partyworld. de prinsen opgelaten. Daarna gaat het hele Entree gratis. Johnny Gold, DJ Mike, De gezelschap naar de Hoefslagstraat waar om Sjonnies en The PartySquad gaan deze avond 15:33 uur de Kwartjesreut start. De route van de Bokkenstal op z’n kop zetten. Tijdens de optocht loopt via de Heuvel, Hogestraat, carnaval op zaterdag en zondag is het grand Kattenburg en Mr. van Coothstraat naar de café van Active PartyWorld geopend voor de van Heemstrabaan, waar de optocht wordt carnavalsvierders van 35+. ontbonden. Vervolgens gaat iedereen naar Foto: Hans Westdijk Fotografie de Bokkenstal (Active PartyWorld, waarom Aanvang 19:00 uur, De Wielewaal ’s Heerenloo. De Prins gaat met zijn gevolg op bezoek bij ’s Heerenloo. De "Free Style Herrie Kapel" zal zeker hun steentje aan de feestvreugde bijdragen en de Wiannekes van "De Blauwe Bok" zullen hun dansjes opvoeren.

4 februari Pronkzitting Prins Willem d’n Twidde en Jeugdprins Lars d’n Urste met hun gevolg ontvangen alle carnavalisten en andere belangstellenden uit Druten in De Bokkenstal. Diverse enthousiaste entertainers brengen weer een spetterend en gevarieerd programma. Ook de Wiannekes zullen deze avond present zijn en hun beste beentjes voorzetten. Om ongeveer half twaalf is het officiële programma voorbij en zal Prins Willem d’n Twidde voorop gaan in de polonaise. Deze avond wordt muzikaal omlijst door de "Free Style Herrie Kapel" en DJ Mike.

5 februari Jeugdprinsentreffen Aanvang 13:30 uur Active PartyWorld Jeugdprins Lars d’n Urste ontvangt vele gastverenigingen uit gelderland en Brabant. Feesten, plezier en hossen zullen deze middag de boventoon voeren.

18 februari Jeugdsleuteloverdracht Aanvang 19:00 uur Active PartyWorld De Jeugdprinsen en prinsessen zullen, uit handen van burgemeester Van Riswijk, de sleutel van hun kerkdorp ontvangen. Ongetwijfeld weer een ludiek optreden van de burgervader, dansgardes en DJ Mike.

19 februari Bezoek zorgcentrum Kasteelhof Aanvang 15:00 uur. Ook dit jaar gaat Carnavalsvereniging De Blauwe Bok naar zorgcentrum De Kasteelhof te Druten om samen met de oudere carnavalisten een gezellige middag carnaval te vieren.

Geldermalsen auto’s: X Altijd minimaal 40 gebruikte auto’s op voorraad X Eigen werkplaats X Continu wisselende voorraad Type

Alfa Romeo Gt

Alle afgeleverde auto’s zijn: X 100% in orde X APK Gekeurd X Voorzien van een afleverbeurt

Bouwjaar

Brandst.Inhoud KM.Stand

APK

2007

Benzine 2000

175620

13-05-2017

NAP

Kleur

Prijs

Zwart

6.240,00

We l onz kom o ok i eM verl ega gr n ote icht stor ing e

Dit complete programma super aantrekkelijk geprijsd!

Rijnstraat 68 4191 CM Geldermalsen Telefoon 0345-570780

Merk

28 februari Jeugd Matinee

Hanglamp van € 214,-

NU € 179,-

van € 359,-

NU € 305,-

Fiat

500

2011

Benzine 1200

140036

30-05-2017

nee

Wit

6.930,00

Ford

Fiesta

2010

Benzine 1200

107684

21-07-2017

nee

Blauw

7.340,00

Suzuki

Wagonr

2003

Benzine 1300

103498

18-09-2017

Groen

2.740,00

Opel

Agila

2011

Benzine 1200

116443

15-07-2017

Wit

6.440,00

van € 1558,- NU € 1169,-

Peugeot

108

2014

Benzine 1000

15509

05-12-2018

Grijs

8.880,00

Vw

Golf Plus

2006

Benzine 1400

166871

03-02-2017

Zilver

5.340,00

Eetkamerstoel Villa met metalen arm van € 279,-

Mini

Cooper

2006

Benzine 1600

101599

24-12-2016

nee

Zwart

7.499,00

Vw

Multivan

2003

Diesel

297655

13-07-2016

nee

Groen

17.999,00

Vw

Golf Goal

2006

Benzine 1400

89287

03-01-2018

nee

Blauw

7.440,00

Citroën

C3

2004

Benzine 1100

140253

10-03-2017

Grijs

3.140,00

Vw

Golf Gt

2006

Benzine 1400

171210

20-01-2018

nee

Zwart

6.666,00

Toyota

Rav4

2007

Benzine 2000

191599

07-01-2017

nee

Blauw

9.740,00

Hyundai

I20

2012

Benzine 1250

150949

09-01-2018

Zwart

7.240,00

Betontafel Ovaal met metalen stervoet, ook als langwerpig met

2500

nee

BMW 318i

Skoda Octavia

bouwjaar: 2009 brandstof: Benzine Motor: 2.000 Kilometerstand: 12041

bouwjaar: 2008 brandstof: Benzine Motor: 1.800 Kilometerstand: 153726

Apk: 26-05-2017 kleur: Wit

Apk tot: 02-01-2018 kleur: Zwart

8.940,-

X Alle verkoopprijzen zijn inclusief afleverkosten.

GELDERMALSENAUTOS.NL

een U-poot of X-poot

NU € 220,-

Tafellamp van € 209,-

NU € 174,-

Elektrische boxspring Lion in meerdere maten leverbaar en in 5 verschillende stoffen Opstelling: 180 x 200 cm - 2 x elektrische box, anti-slip 2 decomatrassen 7 zones HR - 1 splittopper 2 x potenset - Hoofdbord met bies van € 2075,- NU € 1650,Ook als vaste box leverbaar van € 1290,- NU € 1050,-

WOONIDEEËN

7.660,-

IN LIFESTYLE EIGENTIJDS MODERN EN INDUSTRIEEL

KEUZE UIT: ± 180 KASTEN EN DRESSOIRS ± 100 BANKSTELLEN ± 75 RELAXFAUTEUILS ± 100 EETHOEKEN IN DIVERSE STIJLEN EEN NIEUWE COLLECTIE VERLICHTING EEN GROTE COLLECTIE WANDDECORATIE

GROTE COLLECTIE SFEERHAARDEN GROTE COLLECTIE KLEINMEUBELEN IN GLAS GECOMBINEERD MET R.V.S. HOUT GECOMBINEERD MET METAAL GROTE COLLECTIE SLAAPKAMERS, BOXSPRINGS EN DIVERSE SLAAPSYSTEMEN


NIEUW!

8

chem

in Beusi

:,-=,-1'$*(1 ,1'(:((.23(1 (16(59(5(1/81&+ 9$1:2(16'$*WP=21'$*

De meubelwinkel Miltonhouse.nl heeft een grote showroom geopend in Beusichem! Kom en bewonder de unieke collectie meubelen tegen scherpe internetprijzen.

3OHLQ7LHO

Op maandag t/m donderdag hebben wij HHQVSHFLDDOPDGLZRGRJDQJHQNHX]HPHQX

YRRU 

ZZZELVWURGHEXXUYURXZQO

Reserveren? Tel. 0344 - 622 088

PLEIN 40 - 4001 LJ - TIEL Tel. 0344 - 667113

WWW.TURKUAZ-ETEN.NL

SALE!

Hoekbank in hippe ribstof in meerdere kleuren v.a. 899,- euro

Extra Openingstijden tijdens feestdagen

FEBRUARI ACTIE: 2 + 1 GRATIS HOOFDGERECHT ! * EetcafĂŠ Uw Chef Kerkstraat 14 Tricht

Eetcafe

Uw Chef Tricht

2 Kerstdag 12:00 - 17:00 SHOWROOMUITVERKOOP 12:00 - 17:00 Zondag 27-12 e

KORTINGEN TOT 70% Maandag 28-12 12:00 - 17:00

/ŜĚƾĆ?ĆšĆŒĹ?ÄŁĹŻÄžĞĞƊĂĨĞůĆ?žĞƚžĞƚĂůĞŜƉŽŽƚ Massief eiken blad v.a. 799,-

Klassieke klanken uit Buren Z Het verhaal gaat over een jongeman die zijn geliefde verlaat uit angst om door haar aan de kant te worden gezet. Dit is het begin van een lange wandeling door sneeuw en wind, waarbij de jongeman langzaam maar zeker aan een totale depressie ten prooi valt. Dichter Wilhelm MĂźller vertelde dit verhaal in 24 gedichten, waarna componist Franz Schubert het op een overweldigende manier op muziek zette en invoelbaar maakte.

Miltonhouse Klassenburgerstraat 3 4112 NG Beusichem 0345 - 752858 info@miltonhouse.nl www.miltonhouse.nl (ook webshop!)

Lara stoel – Het Anker v.a. 328,-

Openingstijden Showroom Maandag - Gesloten Dinsdag 10:00 tot 17:00 Woensdag 10:00 tot 17:00 Donderdag 10:00 tot 20:30 Vrijdag 10:00 tot 17:00 Zaterdag 10:00 tot 17:00 Neem alvast een kijkje in onze webshop! www.miltonhouse.nl

www.uwcheftricht.nl

DE LEKKERSTE SPARE RIBS UIT DE REGIO !

aterdag 18 februari start Muziek in Buren het nieuwe jaar met Schuberts prachtige Winterreise.

Lara zitbank – Het Anker v.a. 658,-

* Actievoorwaarden zie:

Tel: 0345 572111

Daarmee is de liederencyclus Winterreise een van de mooiste aller tijden. Tenor Nico

van der Meel en pianist Pieter-Jan Belder nemen u op een fantastische manier mee in Schuberts heldere, bijna kale klankbeeld. Dit maakt het verhaal van Winterreise nĂłg schrijnender.

Kaarten Kaarten zijn te koop aan de deur voor aanvang van het concert en te bestellen via de website www.muziekinburen.nl. De kaarten kosten â‚Ź 20,- voor volwassenen. Kinderen tot en met 18 jaar hebben gratis toegang. Het concert begint om 20.15 uur. De St. Lambertuskerk, Markt 4 in Buren, is om 19.45 uur geopend.


UITgelicht

Theaters De Agnietenhof

Sint Agnietenstraat 2 Tiel - www.agnietenhof.nl

01 feb 20:00 cbrt/muzk Paul de Munnik - Nieuw 03 feb 20:00 musical De Jeugd van Tegenwoordig - Watskeburt?! de musical 03 feb 20:00 cabaret Anne Neuteboom - Weg (extra voorstelling) 04 feb 19:30 muziekthr Roodhapje - Holland Opera (6-99 jr) 04 feb 20:00 cabaret Lenette van Dongen - Tegenwind (laatste kaarten) 05 feb 10:00 muziekth Fiep Fiep vogeltje (2-5 jr) 05 feb 10:30 muziek Pim & Pom - Fieperdepiep (3-5 jr) 05 feb 11:30 muziekth Fiep Fiep vogeltje (2-5 jr) 05 feb 12:00 muziek Pim & Pom - Fieperdepiep (3-5 jr) 05 feb 12:00 kl muziek Larissa Groeneveld & Lars Wouters van den Oudenweijer 10 feb 20:00 show Isabelle Beernaert & orket - Unforgettable, One Night in Manhattan 10 feb 20:00 cabaret Leon van der Zanden - Supergewoon 11 feb 20:00 muziek Frank Boeijen - Theatertournee 2017 11 feb 20:00 toneel Book Burning - Pieter De Buysser 12 feb 14:30 muziek Het Filiaal Theatermakers - De grote illusionist (8-99 jr) 14 feb 20:00 toneel Gouwe Ouwe - Carry Tefsen, Ingeborg Elzevier en Trudy Labij 15 feb 20:00 dans Conny Janssen Danst - Home 17 feb 20:00 kl muziek Lavinia Meijer - The Glass Effect 18 feb 20:00 cabaret Wim Helsen - Er wordt naar u geluisterd 18 feb 20:00 toneel Veteranen - Toneelgroep Het Volk 19 feb 14:30 musical Razend - Homemade Productions (12+) 21 feb 20:00 toneel Harrie let op de kleintjes - Jon van Eerd 22 feb 20:00 cabaret Sara Kroos - Doorgefokt 24 feb 20:00 cabaret Ronald Snijders - Welke Show -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Agora Theater Druten

Van Heemstraweg 53 Druten - www.agoratheater.nl

03-feb 20.30 Muziek Lieve Bertha en Band - Prachtexemplaar 04-feb 20.30 Cabaret Javier Guzman - Ga-Bie-Jer=UITVERKOCHT 11-feb 20.30 Cabaret Eric van Sauers - Nieuwe voorstelling 12-feb 14.00 Kinder Joes Boonen / Ik zou wel een kindje lusten= 2+ 17-feb 20.30 Muziek Pater Moeskroen - FIESTA -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het Heerenlogement

Markt 31 Beusichem - www.theaterheerenlogement.nl

01-feb 20:30 nnb Olden Osborn 05-feb 16:00 kinder Jip & Janneke 07-feb 20:30 nnb De KolonieMT 14-feb 20:30 nnb La Pat 16-feb 20:30 nnb Martyn Joseph 21-feb 20:30 Cabaret Cabaretpoel -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Peeriscoop

Boerenstraat 11 B Gorinchem - www.peeriscoop.nl

05-feb 14.00 jeugd Witte Raaf/ Niet omkijken! 07-feb 20.30 muziek Anouk Dorfmann/Parler au Canons 11-feb 20.30 toneel Laura van Dolron/Liefhebben -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

‘t Pand

Korenbeurs 3-5 Gorinchem - www.theaterpand.nl

04-feb 20:30 cabaret Kiki Schippers - Wie Kijkt? 10-feb 20:30 cabaret Oma Ahaddaf - Grenzeloos 11-feb 20:30 muz/cbrt Isabel Nolte - Onderweg 17-feb 20:30 muz/cbrt Madelijne Kool - Wake up Kool 25-feb 20:30 Stand-up Marlon Kicken - BaKo -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pantalone

Linnaeusweg 5 IJsselstein - www.theaterpantalone.nl

11-feb 20.00 uur jeugd Kwibus, Een spannend avontuur 18-feb 20.00 uur jeugd Kwibus, Een spannend avontuur 19-feb 14.00 uur toneel (een spannend avontuur) Kwibus, Jeugd. Titel nog niet bekend. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Theater Aan de Slag

Herenstraat 18-20 Culemborg- www.theateraandeslag.nl

05-feb. 16.00 Theater Story Telling Jeroen Kant en Bjorn van der Doelen -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Theater Aan de Slinger

De Slinger 40 Houten - www.theateraandeslinger.nl

02-feb 20.15 uur Toneel Fred Deflgraauw: In de wachtkamer van de liefde 03-feb 20.15 uur Muziek Yuri Honing acoustic quartet: Het verlangen van Yuri Honing 09-feb 20.15 uur Muziek Gare Du Nord: Stronger Than Ever 11-feb 20.15 uur Cabaret Cabarestafette: Cabarestafette Calypsotheater Markt 4 Wijk bij Duurstede - www.calypsotheater.nl 12-feb 14.30 uur Jeugd Wijnand Stomp: Jip en Janneke 3-7 jaar 16-feb 20.30 verhalen Frans Mulder met Frans Mulder leest voor uit eigen werk 17-feb 20.15 uur Toneel Renée Soutendijk, Chris Tates en Roos van Erkel: Twee Vrouwen (try-out) 18-feb 20.30 muziek Marcel de Groot met #Held 18-feb 20.15 uur Muziek Karsu: Play my strings 24-feb 20.30 muziek Pater Moeskroen met Fiësta 18-feb 20.15 uur Muziek Marc van Vught: Marc meets: A unique blend 25-feb 20.30 muziek Margriet Eshuijs en Maarten Peters 13.30 uur Specials Vera Dalm: Nooit meer douchen? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 19-feb 24-feb 20.15 uur Muziek Alex Roekma en band: Voort! De Gelderlandfabriek Stationssingel 7 Culemborg www.degelderlandfabriek.nl ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------03-feb 20.00 muziekth TOCHT - GODSJAMMER Voor alle getoonde voorstellingen geldt dat er op het moment van drukken nog entree-kaarten beschikbaar zijn. 13-feb 20.00 Lezing Alastair McIntosh Informeer altijd bij het theater naar de beschikbaarheid (of controleer dit op de betreffende website) Regionaal Uitgelicht geeft een 14-feb 20.00 Pubquiz met whisky proeverij quizmaster Larry Balls aantal kaarten voor diverse voorstellingen!! Door ons te volgen op Facebook zie je regelmatig wanneer we deze kaarten gaan 17-feb 20.00 Muziek Scottish Ceilidh live met band weggeven! 19-feb 14.30 Muziek Jam Jazz & Pizza met Eric Vaarzon Morel en Eline Vaarzon Morel Bovenstaande gegevens zijn door de betreffende theaters beschikbaar gesteld. 25-feb 20.30 Muziek OnStage CarnavAlternative met The Funkstamatics + support -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DE KOM

Stadsplein 6 Nieuwegein - www.dekom.nl

03-feb 20.15 muziek Wereldwijd - Stef Bos 03-feb 20.30 cabaret Supergewoon - Leon van der Zanden 04-feb 20.15 muziek Wiener Melange - Ernst Daniël Smid e.a. 04-feb 20.30 muziek Brel & Brass - Micheline Van Hautem, Kunst Na Arbeid e.a. 08-feb 20.15 cabaret WELKE SHOW - Ronald Snijders 10-feb 20.15 entrtmnt Body Language - Alfred van den Heuvel e.a. 10-feb 20.30 muziek An Irish Crossroads - O'DREAMS 11-feb 13.30 jgd & fam Sprookjesmusical Pinokkio (4+) - De Efteling 11-feb 16.00 jgd & fam Sprookjesmusical Pinokkio (4+) - De Efteling 11-feb 20.30 cabaret Overwegend droog - Jochen Otten 14-feb 20.30 muziek Thijs Borsten Daagt Uit: Nathalie Makoma en Levi Silvanie 15-feb 20.15 muziek Adèle Conny Jasperina - Ellen Pieters e.a. 17-feb 20.15 musical INTO THE WOODS - Paul Groot, Lone van Roosendaal e.a. 18-feb 20.15 cabaret De Olieworstelaar - Erik van Muiswinkel 23-feb 20.30 cabaret Zalf - Kirsten van Teijn 25-feb 20.15 toneel Hedda Gabler - Theater Utrecht/ Peter Blok e.a. 26-feb 20.15 toneel Hedda Gabler - Theater Utrecht/ Peter Blok e.a. 25-feb 20.30 muziek Concert - Bigband Houten en Kim Hoorweg 28-feb 15.00 jgd & fam Lente-Uitjes: Chocokrokodil (3+) - Jeroen Schipper -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Stadshof

Hij is klein, maar dat klinkt niet zo. De SoundLink Mini Bluetooth speaker II levert vol geluid met ®

veel dieper laag dan je zou verwachten van een luidspreker die in de palm van je hand past. En omdat hij draadloos en ultracompact is, kun je echt overal genieten van Bose -geluid. Met ®

Hazelaarsplein 4 Vianen - www.destadshofvianen.nl

de ingebouwde telefoonluidspreker voer je

04 feb 20.15 Muziek Piepschuim 24 feb 20.15 Cabaret Katinka Polderman - Tiert Welig -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Fransche School

hardop telefoongesprekken met helder geluid. De gesproken instructies maken Bluetooth ®

koppeling eenvoudig. De SoundLink Mini II ®

Havendijk 1 Culemborg - www.theaterdefranscheschool.nl

speelt urenlang draadloos muziek af en kan

01-feb 20.30 toneel Nasrdin Dchar, DAD, TRY-OUT 02-feb 20.30 toneel Nasrdin Dchar, DAD, TRY-OUT 05-feb 20.30 muziek Klaas Drupsteen - Jeroen van Merwijk 06-feb 20.30 toneel "TOP: Yvonne Keuls m.m.v. Pax Gritter Familie-gedoe" 10-feb 20.30 toneel Helmert Woudenberg, Het vierde gezicht 11-feb 20.30 opera Mallinger & Meijering, La Voixe Humaine 16-feb 20.30 muziek "Jules Deelder / Bas van Lier De Deeldeliers" 18-feb 20.30 cabaret "Eric van Sauers Cabaret (75 minuten zonder pauze)" -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Poorterij

met de meeste usb-voedingsbronnen worden opgeladen.

Neem Bose geluid mee, overal. ®

Nieuwstraat 2 Zaltbommel - www.de-poorterij.nl

04-feb 20:15 uur Cabaret Vuile Huichelaar - De Vijfde van… 10-feb 20:15 uur Muziek Hans Visser en Irena Filippova - Reis om de wereld in 80 minuten 11-feb 20:15 uur Muziek Fuse - Confuse 18-feb 20:15 uur Muziek Christiaan Kuyvenhoven - De Koperen Tuin 19-feb 11:00 uur Filmbr. Free State of Jones 25 t/m 28 februari Carnaval Carnaval in de Poorterij -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fulco Theater

Overtoom 3 IJsselstein - www.fulcotheater.nl

Nu verkrijgbaar bij:

Zie website -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Go Theater 03-feb 05-feb 10-feb 10-feb 11-feb 17-feb 25-feb 26-feb 26-feb

21.00 14.30 14.00 20.30 20.30 20.30 20.30 11.00 24.30

Dr. C. Voogdplein 90 Leerdam - www.go-leerdam.nl Talkshow Editie Leerdam Diverse Open Podium Lezing Rodin Muziek Jazz Community Muziek Déjà Vu Filmhuis Brooklyn Cabaret Appeltje Eitje - Maarten Ebbers Familievoorstelling Vuilnisventjes (4+) Muziek De Jetset

NIEUW

SoundLink Mini Bluetooth speaker II ®

®

Het woordmerk Bluetooth en de bijbehorende logo’s zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. waarvoor een gebruikslicentie is verleend aan Bose Corporation. ©2015 Bose Corporation. ®

®


UITgelicht

Bedrijven

10

Op zoek naar warmte...

K

walitatieve kachels en deskundig advies. Het stookseizoen is weer volop in gang! Volop werk voor Jeroen van den Hengel en zijn medewerkers. Schoorstenen moeten worden geveegd, kachels worden aangesloten en optredende problemen aan rookkanalen verholpen. Betuws Haardenhuis en Betuws Schoorsteenveegbedrijf heeft er alle expertise voor in huis.

Warmte en Design bij het Betuws Haardenhuis Het Betuws Haardenhuis biedt een breed scala van haarden en kachels. Gerenommeerde Scandinavische merken zoals Contura, Jøtul, Morsø, Nordpeis en Scan maar ook Nederlandse merken als Dru, Dik Geurts, Janco de Jong, Wanders, Invicta, Nordic Fire, Dovre, Spartherm en Altech haarden. De aanschaf is en blijft maatwerk en veiligheid staat voorop. Aanschaf begint bij goed advies. Jeroen: “Wij komen graag bij u langs om de situatie op locatie te bekijken en de mogelijkheden met u te bespreken. Wij bieden de mogelijkheid om vrijblijvend een offerte op te stellen. Ook bent u van harte welkom in onze sfeervolle showroom”. Veilig stoken met het Betuws Schoorsteenveegbedrijf Zoals de naam doet vermoeden is het Betuws Schoorsteenveegbedrijf gevestigd in de Betuwe. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid en inmiddels de grootste van Midden Nederland. Dagelijks is een team van 15 personen actief in de schoorsteentechniek en worden dagelijks vele schoorstenen geveegd. Het Betuws

Schoorsteenveegbedrijf is aangesloten bij de ASPB. “Deze bond zorgt voor kwaliteitsbewaking en de opleidingen voor de schoorsteenvegers”.

Rookkanalen reinigen Daarnaast voert het Betuws Schoorsteenveegbedrijf ook camera-inspecties uit wanneer het vermoeden bestaat dat het rookkanaal lek is of na schoorsteenbrand. Verder kan het Betuws Schoorsteenveegbedrijf ingeschakeld worden voor werkzaamheden zoals het plaatsen van rookkanalen en schoorsteenkappen, voor het verwijderen van nesten en het uitfrezen van kanalen met pek. Mechanische ventilatiekanalen kunnen wij ook op vakkundige wijzen reinigen. Deze kunnen dikwijls behoorlijk vervuild zijn en zitten vol bacteriën. Wenst u dat uw schoorsteen vakkundig geveegd wordt? Neem dan contact op met het Betuws Schoorsteenveegbedrijf. Het vegen van één rookkanaal bedraagt € 47,50, dit is inclusief BTW de voorrijdkosten en het veegdocument. Voor een sfeervol haardvuur, vakkundige installatie en het onderhoud van het rookkanaal bent u bij het Betuws Haardenhuis en Betuws Schoorsteenveegbedrijf aan het juiste adres. Openingstijden showroom: Donderdag- en vrijdagmiddag van 12.00 – 18.00 uur Zaterdag van 10.00 – 16.00 uur.

Betuws Haardenhuis & Betuws Schoorsteenveegbedrijf Rijksstraatweg 47-A 4194 SK Meteren 0345-745476 www.kachelkopen.nl / www.veiligstoken.nl

Specialist in haarden en schoorsteenveegtechniek Openingstijden: donderdag en vrijdag 12:00 t/m 18:00 uur | zaterdag van 10:00 t/m 16:00 uur

Schoo rstee vegen n

Rijksstraatweg 47-a | 4194 SK Meteren | Tel: 0345 - 74 54 76 | www.kachelkopen.nl

€ 47,5 0

Hunter boxspringset ALL IN BOXSPRINGSET! • Gestoffeerde pocket matras met 7 comfortzones

CONCEPT BY VAN LANDSCHOOT

Belgisch product

• Luxe topper met 7 cm hoogwaardig koudschuim en een wasbare hoes

vlakke boxspring

elektrische boxspring

• Optie: draadloze RF Bluetooth bediening

€ 1.399

€ 2.299

• Kwalitatieve, trendy trapezium pootjes

BeddenXperts by Wimm - Kleibergsestraat 20 Tiel Tel: 0344 – 60 67 01 tiel@bx.eu

Openingstijden: Di + Wo: 9.30 - 17.30 uur Do: 9.30 - 21.00 uur Vr: 9.30 - 17.30 uur Zat 9.30 - 17.00 uur Ma: gesloten Bezichtiging buiten openingstijden mogelijk op afspraak


Internationale Modelspoor Expositie Expo Houten

11

Nieuwe wegen voor modelspoor in Expo Houten

D

e treintjes die op tafels rondjes reden langs plastic Faller huisjes‌... Het zijn nostalgische taferelen die deze mannenhobby nog altijd beklijven.

schaal. Van de kleinste, de Z-schaal die zo groot zijn als een pink, tot de grote Spoor I schaal. Compleet met geluid denderen stoomlocs over viaducten en door berglandschappen. Snuffelaars speuren de honderden Een bezoekje aan RAIL op Expo tafels met aanbiedingen af naar dat Houten laat zien dat het er tegenene model. Anderen zoeken een woordig anders aan toe gaat. De leuke startset, gebruikt of nieuw, dat tijden dat modeltreinen wegreden maakt niet uit. Voor elke portemondoor aan knoppen op transformato- nee en voor elk wat wils is het motto ren te draaien zijn verleden tijd. Met op RAIL treintjes spelen doe je voortaan via Veelzijdige hobby je PC, laptop of zelfs smartphone. Modelspoor heeft natuurlijk te maHele baanvakken zijn gedigitaliseerd ken met treinen, maar dan ben je er en beveiligd op een manier waaraan nog niet. Er zit een technische kant de NS een voorbeeld kan nemen. aan: de besturing. Maar net zo goed Software en het beheersen ervan is is het landschap van belang. WĂĄĂĄr een nieuw en niet meer weg te den- rijden de treinen. In een landschap: ken spel-element van de modelspoor bergen met bruggen, of polders, of hobby. Voor wie er het fijne van wil steden in binnen- of buitenland. In weten kan alles te weten komen op welke tijd: stoomtreinen, diesellocs het digitale plein van RAIL. Vereni- of de moderne HSL. Er zijn op RAIL gingen en leveranciers laten zien hoe meer dan 50 levensgrote banen te het moet , hoe het kan en ook... wat zien van verenigingen met telkens het kost. een andere benadering van de Modelspoor ook voor kleine beurs hobby. Op RAIL zijn veel aanbieders te Topstukken op RAIL vinden van treinen in elke denkbare Ook de hogeschool van de mo-

delspoorhobby is te zien op RAIL. Extra op het jaarlijkse modelspoor festijn is dit jaar een expositie van tram modellen. Tot in de kleinste details nagebouwde modellen in een niet van werkelijk te onderscheiden miniatuurwereld staan voor het eerst in Houten. Machinisten diploma Kinderen kunnen her en der zelf met treinen rijden en zelfs een machinisten diploma halen. Of anders een huisje plakken. Bovendien: kinderen tot 12 jaar gratis entree. De kortingsbon in deze krant geeft recht op een korting van â‚Ź 2,00 per persoon. Het parkeren in Houten is gratis. Zo wordt een middag treintjes kijken een betaalbaar uitje voor het hele gezin. Algemeen RAIL 2017 van 17-19 februari dagelijks van 10.00-17.00 uur Locatie: Expo Houten, Meidoornkade 24 3992 AE Houten Parkeren gratis en kinderen tot 12 jaar gratis Kortingsbon: â‚Ź 2,00 korting op entree â‚Ź 15,00

Het gaat goed met de Vleermuizen in kunstfort Asperen I

n KunstFort Asperen overwinteren grootoorvleermuizen, baardvleermuizen en watervleermuizen. Bijzondere dieren die hoge eisen stellen aan hun plek, het fort heeft een specifiek ‘grotklimaat’ waar ze het heerlijk toeven vinden. Ecoloog en fotograaf Wiegert Steen van de Liniewacht is net klaar met de jaarlijkse telling en vertelt tijdens het Cultuur CafĂŠ op zondag 5 februari alle ins en outs over de vleermuizen langs de Diefdijklinie. Start om 14.30 uur, gratis entree. Het gaat goed met de vleermuizen in KunstFort Asperen, het worden er ieder jaar wat meer. Het hele jaar door gebruiken de dieren het fort en wanneer ze een plek gevonden hebben voor de winterslaap hangen ze maandenlang ondersteboven aan het plafond. Met de klauwen aan hun achterpootjes hechten ze zich aan de wand. De meeste vleermuizen zijn heel honkvast en hangen elk jaar precies op dezelfde plek, ieder dier heeft zo z’n eigen voorkeur.

Liniewachter Wiegert Steen weet alles over de vleermuizen die leven in het fort en in de groepsschuilplaatsen aan de Diefdijklinie. Hij vertelt, laat vleermuizenkasten, foto’s en filmpjes zien en neemt je mee over het fortterrein. De Liniewacht is een groep vrijwilligers die zich sinds 2014 inzet voor de natuur en het landschap van de Diefdijklinie, onderdeel van de veel grotere Nieuwe Hollandse Waterlinie. De Liniewacht onderhoudt, beheert en monitort unieke locaties van de Diefdijklinie. De forten en de tientallen groepsschuilplaatsen hebben niet alleen cultuurhistorische en landschappelijke waarde, maar ook een ecologische waarde. Door kleine aanpassingen in en om deze gebouwen kunnen vleermuizen hier nu ongestoord overwinteren. Elk jaar worden ze geteld door de Liniewacht, altijd rond hetzelfde tijdstip en met dezelfde methode, dat geeft een goed inzicht in de trend.

Kijk voor meer info op www.rail.nl

MAAK KANS OP â‚Ź 250,- CONTANT! OF EEN VAN DE ANDERE AANTREKKELIJKE PRIJZEN! DOE MEE MET DE PUZZEL OP PAG. 12

SALE-SALE-SALE WWW.BUDGETKINGSTORE.NL

Hoekbank Coast

Smeedijzeren stoel met Microstof in diverse kleuren leverbaar’ van n ₏ 129,129,

NU

van â‚Ź 1298,-â‚Ź

NU U

â‚ŹDubbele rugkussens en robuuste bu te rib-st rib-stof ib tof iin diverse kleuren geleverd worden. kan ook gespiegeld of als los bankstel g

Bladdikte 45 mm of 55 mm

160 cm 180 cm 200 cm 220 cm 240 cm

Bank Eloise Vanaf naf aff

â‚ŹEetkamertafel Spar Met metalen U of X -poot, leverbaar aar in old pine en rustiek i k eiken. ik In diverse maten en kleuren leverbaar, Fenix met rbaar, eetkamerstoel Fen parketwielen diverse kleuren. Nu van â‚Ź 149,--â‚Ź

Salontafel Ă˜ 90 cm

Ook als 2-zits en fauteuil leverbaar in diverse stoen Vanaf anaf

â‚ŹDraai-relax fauteuil

0 cm Ă˜ 70 v.a. v.a a. NU

â‚Ź

 Salontafel S Salont lontafe afel in wit, roest of metaal

NU

â‚Źâ‚ŹDraai-Relaxfauteuil elektrisch /handmatig verstelbaar erstelb baar in leder en in stof leverbaar

DIVERSE VERLICHTING HALVE PRIJS! BUDGET KING-STORE

7HFKQLHNZHJ/HHUGDP 2SHQLQJVWLMGHQ GLYUXXU]DXXU


EN RK ME LLE PA AC

TIE

SO

WINTER SALE

12

Bent u slecht ter been, laat het ons even weten. Wij halen en brengen u graag! GRATIS bezorgd in de regio Wij wonen samen met CityBed Bedvisie Nieuwegein De Liesbosch 4-A Tel. (030) 266 77 65 www.bedvisienieuwegein.nl

Openingstijden dinsdag t/m vrijdag 10:00 - 17:30 uur zaterdag 10:00 - 17:00 uur

WIN â‚Ź 250,-

 

1 4

Deze prijzen zijn o.a. beschikbaar  gesteld door: EetcafĂŠ Uw Chef uit Tricht  Outdoorable Life Style uit Culemborg2 

B 

3

A 

2C5

1

+ Maak extra Kans met Sudoku!

EEN DINERCHEQUE OF EEN MOOI ZAKMES t.w.v. â‚Ź 50,

Levering en betaling via Citybed Nieuwegein. Zetfouten voorbehouden

‘s Avonds (maandag t/m vrijdag) kan er ook voor de avond een afspraak gemaakt worden.

3

4

B

C

SMS het woordje PUZZEL + DE DRIE CIJFERS + WOONPLAATS

5

naar 3010

Horizontaal

Verticaal

 Welk Merk staat er links van het merk Citroen in de advertentie van Visscher Groep

 In welke plaats zit Miltonhouse

 Op welk adres zit Karin's Woonhuis

 Welke stad wordt bedoeld met Bliekenstad

Oplossingen puzzel 1/2: KERST en REGIONAAL / Oplossing Sudoku: 997 en 847

 In welke laan zit Niek van Hunnik

Winnaars puzzel 1 en 2

 Hoe heet de bank, links boven in de advertentie van Budget King Store  Hoe heet de boxspring in de advertentie van Slaapspecialist Tiel  Bij wie vind je 6000 vierkante meter WoonideeĂŤn

 In welke plaats zit Betuws Haardenhuis

 In welke straat zit Geldermalsen Auto's  Welke productgroep vind je o.a. bij Middag Leerdam

 Wat moet weg bij Outdoorable Life in Culemborg

SMS het woordje PUZZEL + OPLOSSING + WOONPLAATS

naar 3010

A

Uw tekstbericht: puzzel antwoord plaats -> verzenden aan 3010 [ Op het scherm staat (30)10 - Dit klopt ]

hDe Boxspring van Slaapspecialist Tiel t.w.v. â‚Ź 1.295,- is gewonnen door: Manon van den Herik uit Gorinchem hDe Karpetcheque van Vocking Interieur t.w.v. â‚Ź 400,- is gewonnen door: Jan van Leeuwen uit IJsselstein hDe Dinercheque van EetcafĂŠ Uw Chef is gewonnen door: Anja Kosterman uit Cothen hHet Outdoor-mes van Outdoorable LifeStyle is gewonnen door: Diana Brundel uit Nieuwegein De winnaars hebben van ons een bericht ontvangen. Deze maand kun je opnieuw kans maken op leuke prijzen. Ook via Facebook hebben wij regelmatig leuke LIKE en WIN acties!

Uw tekstbericht: puzzel antwoord plaats -> verzenden aan 3010 [ Op het scherm staat (30)10 - Dit klopt ]

Door mee te doen met de puzzel, ontvangt u ALTIJD een waardebon van ons, dat hebt u al gewonnen! Meedoen met deze puzzels kan tot 16 februari 2017 (Kosten ĂŠĂŠnmalig â‚Ź 0,60 + de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon.)


Advertorial

Midland Chiropractie Klachten aan rug, schouders en nek zijn te voorkomen NIEUWEGEIN – Mensen die regelmatig last hebben bij het bewegen, kunnen erg veel baat hebben bij Chiropractie. Door het wegnemen van blokkades in de wervelkolom en het zenuwstelsel gaat het lichaam beter functioneren. Veel mensen lopen vaak lang rond met een stijve nek, vastzittende schouders of pijn aan de rug. “Een groot aantal van deze veelvoorkomende klachten komt voort uit blokkades in de wervelkolom,” legt chiropractor Nathan Gamber uit. Sinds enkele jaren heeft hij samen met praktijkmanager Renata Verwoert een goedbezochte praktijk voor chiropractie in Nieuwegein. Midland Chiropractie helpt patiënten van alle leeftijden om van hun klachten af te komen. Uitgangspunt is een goed

Regelmatig onderhoud

functionerend zenuwstelsel. “Ons zenuwstelsel geeft signalen vanuit de hersenen en het ruggenmerg door aan ons lichaam,” legt Gamber uit. “Zo sturen we onbewust onze armen, benen en hoofd aan, maar ook onze inwendige organen. Als die zenuwen bekneld of geïrriteerd raken, leidt dat vaak tot klachten. Pijn in de rug, nek of schouders, maagen darmklachten of zelfs hartstoornissen.” Door het rechtzetten van ruggenwervels of het wegnemen van druk tussen de wervels heft de chiropractor blokkades op en kan het lichaam zichzelf weer herstellen. De correcties vinden plaats op een specifieke behandeltafel, die het mogelijk maakt om gericht druk uit te oefenen op een specifiek wervelsegment.

De behandelingen bij een chiropractor richten zich niet alleen op het verhelpen van deze klachten, maar ook om terugkeer ervan te voorkomen. “De meeste mensen gaan twee keer per jaar naar de tandarts,” zegt Renata Verwoert. “Ook de auto krijgt regelmatig een onderhoudsbeurt, ook al mankeert er niets aan. Maar als het om ons eigen lijf gaat, roepen we vaak pas hulp in als er klachten zijn.” Een regelmatige ‘onderhoudsbeurt’ voor het lichaam kan die steeds weer opspelende rugpijnen of inwendige klachten eenvoudig voorkomen met korte behandelingen van hooguit tien minuten. “Mensen die last hebben van een hernia, spit en ischias, of maag- en darmstoornissen, hebben dankzij regelmatige behandelingen aanzienlijk minder klachten,” vertelt Gamber.

Ook zonder verwijzing

Die doorverwijzing is echter niet nodig. Iedereen kan rechtstreeks een afspraak maken de chiropractor voor een onderzoek of behandeling. Afhankelijk van de ziektekostenverzekeraar wordt chiropractie bovendien geheel of gedeeltelijk vergoed in de aanvullende verzekeringen.

Klachten voorkomen Renata Verwoert: “Vooral mensen met een zittend beroep, of mensen die zwaar

lichamelijk werk verrichVoor meer informatie: ten, hebben er baat bij om www.midlandchiropractie.nl regelmatig op controle te gaan bij de chiropractor. Ook al zijn er ‘nog’ geen echte klachten. Kleine ongemakken kunnen namelijk snel uitgroeien tot chronische klachten die weer kunnen leiden tot arbeidsongeschiktheid. En dat is met chiropractie eenvoudig te voorkomen.” Midland Chiropractie,

Voor nieuwe patienten is er geen wachtlijst: Wij helpen u graag zo snel mogelijk van uw klacht af. Mocht u alleen een Myovisionscan willen, dan hanteren wij een speciaal tarief.

Appelvink 1A 3435 RX Nieuwegein Telefoon 030 630 87 47 Kerkewijk 81C 3901 EE Veenendaal Telefoon 06 309 51 566

S L DEFINITIEF UITING LEEGVERKOOP EIND APRIL! NIEK VAN HUNNIK OPHEUSDEN

ENORME KEUZE AAN KWALITEITSMEUBELEN! DIRECT LEVERBAAR

40

% KORTING

OP ALLES! OPENINGSTIJDEN

KERKLAAN 2 4043 ME OPHEUSDEN

TELEFOON: 0488- 44 16 41 WWW.NIEKVANHUNNIK.NL

MAANDAG

13.00 - 17.30 UUR

DONDERDAG

9.00 - 17.30 UUR

DINSDAG

9.00 - 17.30 UUR

VRIJDAG

9.00 - 21.00 UUR

WOENSDAG

9.00 - 17.30 UUR

ZATERDAG

9.00 - 17.00 UUR

UITVERKOOP VAN TOPMEUBELEN – DOORLOPEND NIEUWE AANVOER

UITVERKOOP VAN TOPMEUBELEN – DOORLOPEND NIEUWE AANVOER

Chiropractie is in Nederland nog relatief onbekend. In de Verenigde Staten – het geboorteland van Nathan Gamber – is het daarentegen een van de grootste medische professies. Door jarenlange wetenschappelijke onderbouwing en een opleiding die maar iefst zes jaar duurt, heeft de chiro-

practor daar enorm gezag. In ons land is de beroepsgroep momenteel bezig aan een opmars en worden ook steeds meer patiënten doorverwezen door de huisarts.


Peutertheaterfestival Fieperdepiep

14

Hét festival in Tiel voor de allerkleinste bezoekers

O

p zondag 5 februari vindt voor de 15e keer het Peutertheaterfestival plaats in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof in Tiel. Dit jaar staat het festival geheel in het teken van Fiep Westendorp, bekend van haar tekeningen in de boeken van Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en de poezen Pim en Pom. Er is deze zondag een uitgebreid programma met allerlei activiteiten met maar één doel: de eerste theaterervaring van peuters en kleuters onvergetelijk maken!

pootjes vol aan. Als dat maar goed uitpakt... Veel lekkere muziek en pakkende liedjes. En de kinderen doen natuurlijk gezellig mee! Tijden:10.30 uur en 12.00 uur (± 45 minuten) Rabozaal

Dansen met Breakdancer Tikkin Theo

Breakdance/hiphop voor peuters en kleuters. Al een paar jaar een vaste gast op het festival is breakdancer Tikkin Theo. Hij geeft vier keer een supercoole breakdance/hiphop workshop voor peuters en kleuters. Per keer kunnen 15 kinderen Wat is er allemaal te doen? meedoen. Een workshop duurt 15 Ga mee op reis met de voorstelminuten. ling Fiep Fiep Vogeltje Tijden:10.00 uur, 11.00 uur, 11.30 Met de illustraties van Fiep Wesuur, 12.00 uur Waalfoyer tendorp als leidraad maakte Judith * Op ontdekkingsreis in De Fiepbus Sleddens Fiep Fiep Vogeltje, een Uniek aan dit festival is de vrolijk beeldende, muzikale bewegingsgedecoreerde dubbeldekker die voorstelling over een avontuurlijbuiten voor de bezoekers klaar ke reis van een paniekvogel, een staat: de Fiepbus. Beneden in de bus vrolijk jongetje én zijn denkbeeldige kunnen kinderen door een doolhof vriendje. op avontuur in de wereld van Fiep Tijden: 10.00 uur en 11.30 uur (± 45 Westendorp. Op de bovenverdieminuten) Grote Zaal (toneel-op-to- ping kunnen ze met ouders op neel) de bankjes plaatsnemen om daar spelletjes te doen, te knutselen en Lekker meezingen met De Toren nog veel meer. Na 25 minuten is het van Geluid - Pim & Pom Fieper- tijd om plaats te maken voor een depiep nieuwe groep kinderen. Er kunnen Een feestelijke voorstelling over jarig maximaal 30 mensen per keer de zijn en héél oud worden! En... hoe bus in dus reserveer snel een kaartje doe je dat eigenlijk, een groot feest voor één van de bustijden! geven? De poezen Pim en Pom uit Tijden: 9.30 uur, 10.00 uur, 10.30 de boeken van Mies Bouhuys en uur, 11.00 uur, 11.30 uur en 12.15 Fiep Westendorp hebben er hun uur

Spelen in de Interactieve theaterspeeltuin van De Taartrovers Tijdens het Fieperdepiep Festival is de Stadsfoyer door De Taartrovers veranderd in een interactieve theaterspeeltuin die de zintuigen prikkelt. De kinderen kunnen er zich creatief uiten en heerlijk verder spelen met wat ze hebben gezien en beleefd tijdens de voorstellingen Fiep Fiep vogeltje en Pim & Pom. Alles speelt zich af in de huiselijke sfeer. Speel in het keukentje, het atelier, de zitkamer of droom lekker weg in een poezenmand met een verhaaltje.

Ook aan de ouders is gedacht Voor ouders die hun hart willen ophalen op het gebied van peuterzaken is er een informatiemarkt met o.a. Kinderopvang Rivierenland, Bibliotheek Rivierenland en de Voorleestante, De Plantage en Kinderfysiotherapie. Belangrijk om op te letten Let goed op de aanvangstijden, bij het maken van een keuze uit de voorstellingen en andere activiteiten. Sommige onderdelen overlappen of zijn gelijktijdig. Het is niet mogelijk in en uit te lopen tijdens de voorstellingen. Het aantal toeschouwers per activiteit is beperkt. Snel reserveren is dus aan te raden! Dit festival wordt georganiseerd i.s.m. Bureau Vanaf2, Fiep Amsterdam BV en de Gemeente Tiel.

n Gorinchem hebben 10 horecaondernemers de handen ineen geslagen en gaan op de Grote Markt in het hartje "Bliekenstad" een heus Bliekenpaleis bouwen.

plaats op carnavalszaterdag (25 februari ). Deze optocht zal beginnen om 13:11 uur. Het motto is deze keer: mooier ken het nie worre.

Er is voor alle doelgroepen en iedereen die van carnaval houdt een geweldig programma in het Bliekenpaleis.

Route carnaval optocht: Schelluinsestraat, Banneweg, Stadhuisplein, De Kom, Tussen De Twee Bruggen, Westwagenstraat, Gasthuisstraat, Arkelstraat, Walstraat, Kortendijk, Langendijk, Eind Tolsteeg, Molenstraat, Aai de Mauwerdplein, Grote Markt (defilé).

Op vrijdag 24 februari is ervanaf 19.00 uur met het minder valide carnaval. De optocht van Gorinchem vindt

O

p zaterdag 4 februari is het weer tijd voor de vierde editie van We Love '70 '80 '90 in de Gelderlandfabriek in Culemborg!

Er is een grote behoefte aan een avond met muziek van de afgelopen decennia, in combinatie met een mooie locatie en leeftijdsgenoten.

DJ en producer Rick Snel en Bart Jan Nijsingh van restaurant Una Volta zijn de initiatiefnemers van dit evenement. Wat kleinschalig begon als dansavond in de ruimte van Una Volta is zeer snel uitgegroeid tot de zeer succesvolle avonden in de grote zaal van de Gelderlandfabriek.

Dus trek je dansschoenen maar weer aan want op 4 februari gaan DJ Rick Snel en DJ Papa Joe samen met jou terug in de tijd van de Furby's, walkmans en de rolschaatsen!

Om 20.00 uur begint het Zottenbal. Zondag 26 februari is er van 16.00 tot 19.00 uur kindercarnaval en om 20.00 uur kun je volop meedoen met het Sokophoudersbal. Maandag 27 februari kan de carnavalsvierder vanaf 20.00 uur terecht op het Bliekenbal en dinsdag is vanaf 14.00 uur de afsluiting van alle feestelijkheden met diverse DJ'S , zangers, de huisband Eght Herrie en als grote act "de Zware jongens" en het Arkels Visserskoor tijdens een seniorenmiddag.

Je vindt de Gelderlandfabriek op de Stationsweg 7 in Culemborg

The Wieners play in Houten

Z

ondag 12 februari om 15:00 spelen The Wieners play Everly Brothers bij DassenakkerLIVE in Houten In februari 2017 wordt Don Everly 80 jaar: een mooie reden voor The Wieners om een ode te brengen aan The Everly Brothers!

Feest in Bliekenpaleis

I

We love the 70's - 80's en 90's

Bij geen ander duo smolten de stemmen zo mooi samen als bij Don en Phil. Vanaf 1957 scoorden ze talloze hits, zoals Bye Bye Love, Wake Up Little Susie, Bird Dog en Til I Kissed You. The Wieners is een 'vintage' rock'n'roll-band die sinds 2005 aan de weg timmert met optredens door heel Europa. Ze waren te zien bij De Wereld Draait Door en speelden samen met topvioliste Emmy Verhey. Aan The Everly Brothers wijdden zij een tribute-CD én een theaterprogramma waarmee ze oa meerdere keren in Engeland optraden.

Meestal spelen ze met versterkte live-band maar op 12 februari in unplugged duo-bezetting: Rob Roemers (zang/gitaar) en Jaap Wijn (zang/contrabas). Af en toe nemen ze gas terug voor een ballad met twee akoestische Everly Brothers-gitaren. Het klinkt alsof Don en Phil vlak voor je neus staan. Dassenakker 69 Houten

Harmonie Orkest Excelsior Vianen organiseert weer een play-in

H

armonie Orkest Excelsior Vianen organiseert weer een play-in. Gezien het grote succes van de afgelopen twee jaar, organiseert Harmonie Orkest Excelsior Vianen op zaterdag 18 februari weer een play-in.

komen en met elkaar diverse muziekstukken instuderen. Deze worden aan het eind van de dag tijdens een concert voor publiek uitgevoerd. Het doel van deze dag is natuurlijk met elkaar muziek maken, maar ook muzikale banden leggen tussen verschillende verenigingen en muzikanten. Uiteraard zijn andere mensen, die geen lid zijn van een vereniging, maar wel een instrument spelen dat in één van bovengenoemde orkesten past, welkom. Je kunt dan onder andere denken aan de volgende instrumenten: hobo, fagot, klarinet, saxofoon, hoorn, trompet, dwarsfluit, bugel, trombone, bas, euphonium en natuurlijk slagwerk.

Enorme band

Een play-in is een muzikale oefendag voor Harmonie-, Fanfare- en Brassband muzikanten, die voor één dag bij elkaar

Inmiddels doen er meer dan 100 muzikanten mee. Ze komen uit Noord-Holland, Friesland, Gelderland, Overijssel, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht en natuurlijk vanuit Harmonie Orkest Excelsior Vianen. Wat extra leuk is, is dat er ook veel jeugdleden zich hebben ingeschreven. De muziekkeuzecommissie van Harmonie Orkest Excelsior heeft enkele maanden geleden een leuk programma samengesteld. Zo staan er onder andere filmmuziek, musicalmuziek, popmuziek en een groot werk op het programma, zodat er voor ieder wat wils is. De muziek is half januari aan de deelnemers verspreid, zodat zij nog een paar weken de tijd hebben om de stukken

thuis door te spelen en te oefenen en zich zo voor te bereiden op de play-in. Op 18 februari worden de muzikanten om 10.00 uur verwacht in het Oosterlicht College te Vianen. Om 10.30 uur wordt gestart met de eerste repetitie. Het play-in orkest zal de hele dag onder leiding staan van dirigent René de Jong. In totaal zijn er drie repetities, verdeeld over de dag.

Concert Om 19.00 uur gaat de zaal in het Oosterlicht College, Uithoflaan te Vianen open voor publiek en om 19.30 uur begint het concert. De toegang is gratis. Het programma dat het play-in orkest zal spelen, ziet er als volgt uit: Intrada La Peri, Oregon, Pirates of the Caribbean, Pearl Harbor, The Lion King, Mamma Mia, A tribute to Amy Winehouse, en Brilliant Beatles. Harmonie Orkest Excelsior is een actieve muziekvereniging die jaarlijks bij diverse evenementen aanwezig is en meerdere activiteiten organiseert voor haar leden. Ook worden er muziekopleidingen verzorgd. Kijk voor meer informatie op www.excelsior-vianen.nl. Aanmelden voor de Play-in kan ook nog. Stuur een mailtje naar info@excelsior-vianen.nl.


Oude Dorp, het historische hart van Houten H

outen kent een lange geschiedenis. Bij de Hervormde kerk aan de brink (nu Plein) zijn restanten gevonden van een oude Romeinse villa (boerderij). Tot ver in de 20ste eeuw was Houten een klein dorp onder de rook van Utrecht. In 1966 werd het dorp aangewezen als groeikern om de snelgroeiende bevolking van Utrecht te kunnen opvangen. De bevolking groeide van 8.000 begin jaren ’70 van de vorige eeuw tot 48.000 in 2016.

ne winkels. De brink met zijn driehoekige vorm, bomen en nostalgische herbergen heeft zijn karakter behouden. Na de fusie met de gemeente Schalkwijk kreeg de Brink om verwarring met de Brink in Schalkwijk te voorkomen de naam Het Plein. De Moriaan (nu De Engel), De Prins (nu De Zwaan) en De Roskam waren bekende herbergen waar reizigers op weg naar Utrecht, Culemborg of Tiel een tussenstop maakten voor drank, spijzen en een overnachting.

Pleinkerk De lage witgepleisterde Hervormde kerk met opvallend hoge toren bepaalt al eeuwenlang het aanzien van het dorp. Houten was een van de eerste dorpen in de Kromme Rijnstreek met een kerk. Eerst stond er op deze plek een houten en later een stenen bouwwerk. In de loop der eeuwen werd de kerk uitgebreid.

Het moderne Houten kent drie centra met winkels en horecagelegenheden: Het moderne stadscentrum bij Het Rond, het nieuwe Castellum in Houten-Zuid en het kleinschalige oude dorp met terrassen en winkels aan het plein tussen de twee kerken.

Plein In het oude brinkdorp, nu het Oude Dorp geheten, herinnert het Plein met de kerk en zijn kloeke toren, dorpspomp, muziektent, enkele oude boerderijen en herbergen nog aan het dorp van weleer. De oude herbergen zijn veranderd in trendy cafés en restaurants, de boerderijen omgebouwd tot woonhuizen en de dorpsneringen veranderd in moder-

en werd gebouwd naar het voorbeeld van de Utrechtse Domtoren. Op 1 augustus 1674 trof een zwaar noodweer de kerk en de toren. Met vereende krachten werd de kerk herbouwd. Aan de andere kant van Het Plein staat de R.K. kerk. In 1885 kregen de katholieken weer hun eigen kerk aan de Loerikseweg, een ontwerp van de Utrechtse kerkenbouwer Alfred Tepe.

deed dienst tot 1935. In 2007 werd het station op spectaculaire wijze 150 meter zuidelijker en enkele meters westelijker verplaatst om ruimte te maken voor de spoorverdubbeling. In het stationsgebouw zetelt de Archeologische Werkgroep Leen de Keijzer Houten (www.archeologiehouten.nl) die een klein museum beheert.

Romeinse villa Je zou het niet zeggen als je het moderne Houten aanschouwt, maar de geschiedenis van het dorp gaat terug tot de Romeinse tijd. In 47 na Chr. riepen de Romeinen de Rijn uit tot noordgrens van hun immense rijk. Langs deze grens, de Limes, werden castella (militaire kampen) en wachttorens aangelegd. Rond Houten verrezen tal van kleine Romeinse burgernederzettingen. Een vrijwel onleesbaar bruin paneel in de Burgemeester Wallerweg wijst op de stenen funderingen en andere bouwsporen van een Romeinse villa uit de 2de eeuw na Chr. die werden blootgelegd bij graafwerkzaamheden in 1957. Uit onderzoek bleek dat op deze plek eerder twee houten boerderijen stonden. De villa had vensterglas, muurschilderingen en een verwarmingssysteem met pijpen. Als je goed kijkt is in het plaveisel de plattegrond van de villa terug te vinden. Het restaurant Bij Teus vormt met het vele glas een eigentijdse interpretatie van de Romeinse villa.

Oude Station Houten De eerste steen voor de toren werd gelegd op 30 augustus 1535 en de toren was 28 jaar later klaar. De toren is ruim 45 meter hoog

15

Via de Loerikseweg loop je naar het Oude Station Houten. In 1868 kreeg Houten een station aan de spoorlijn Utrecht - ’s-Hertogenbosch. Het witgepleisterde gebouwtje

Bartho Hendriksen VVV Kromme Rijn, www.vvvkrommerijnstreek.nl Oud Houten – Oud Schalkwijk, www.oudhouten.nl

Per uitgave van Regionaal Uitgelicht wordt door onze redacteur een stuk geschreven over een van de plaatsen die binnen het gebied vallen waar Regionaal Uitgelicht wordt verspreid. En dat zijn er nogal wat. En het leuke is: De hele regio maakt er kennis mee, bijna een half miljoen lezers. Heeft jouw plaats iets leuks of bijzonders? Laat het gerust weten!

Voor kleine cadeautjes tot een volledige woninginrichting. Gezellig rond kijken tussen heel veel leuke woonaccessoires, Wij helpen u natuurlijk ook graag bij het uitzoeken van spulletjes voor in uw huis of een cadeau, tot aan de volledige inrichting van uw woning. Meubels - Vloeren - Raambekleding - Horren -Zonwering

SUPERACTIES VOOR FEBRUARI en MAART:

20 % KORTING OP ALLE RAAMDECORATIE en OP LEVEREN en LEGGEN VAN TAPIJT Geldt ook voor uw trap!

Makadocenter 19 3431 AW Nieuwegein Tel. 030 - 265 79 74

Open van dinsdag t/m vrijdag 09.30 - 17.30 u. zaterdag van 09.00 - 17.00 u. COUNTRYFIELD

RIVERDALE fashionable living

www.karinswoonhuis.nl


Middag Leerdam Techniekweg 1 4143 HW Leerdam 0345 - 63 24 00 info@mmtleerdam.nl

MIDDAG LEERDAM

1500 M2Mshowroom! 2 showroom! 1500

KƉĞŶŝŶŐƐƟũĚĞŶ maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

09.00 - 18.00 uur 09.00 - 18.00 uur 09.00 - 18.00 uur 09.00 - 18.00 uur 09.00 - 21.00 uur 09.00 - 16.00 uur

www.middagmarmerentegels.nl

TEGELS - BADKAMERS - PVC VLOEREN

BEZOEK ONZE 1E VERDIEPING RUIM 40 TEGELAANBIEDINGEN

ALLE TEGELS € 20,- tot € 40,-

Complete badkamers vanaf € 1.500,Tegels & Badkamers voor elk budget op de 1e etage bij Middag Leerdam

Waarom Middag Leerdam? Meer dan 25 jaar ervaring X Keuze uit meer dan 5.000 verschillende tegels X Passend in ieder budget X Wij bieden een totaalpakket van slopen tot voegen X Geen aanbetaling X Snelle en correcte levering sŽŽƌĂůůĞƐǁĂƚŵĞƚĞĞŶǀůŽĞƌƚĞŵĂŬĞŶŚĞĞŌ͘DŝĚĚĂŐƚĞŐĞůƐŝŶ>ĞĞƌĚĂŵ͊ X

Regionaal uitgelicht Februari 2017  

Regionaal Uitgelicht, met de uitgave van februari 2017. Het leukste regionale nieuws, oplage 205.000 huis aan huis verspreid.

Advertisement