Page 1

12 x per jaar

Oplage 205.000 Januari 2017 Jaargang 3 nr 15

DE GROOTSTE EVENEMENTENKRANT VAN MIDDEN NEDERLAND MET DE REGIO AGENDA VOOR JANUARI 2017

Blues in Bunnik

p2

De Artic Challenge

p7

Roparun in Arkel

p12

PUZZEL EN SUDOKU MEE

met Regionaal Uitgelicht en maak kans op een van de leuke prijzen!

Kijk op pagina 6 en WIN

KARPETCHEQUE t.w.v.

Win een leuke prijs met Regionaal Uitgelicht

€ 400,00

Aangeboden door:

www.vockinginterieur.nl

Bedrijven

UITgelicht

• Miele bij Wakkermans!

Fr i s s e Nieuwjaarsduik in Beusichem B l u e s i n B u n n i k - D e A r ke l B e t e r C r o s s C o n c e r t e n i n I J s s e l s t e i n - Fo t o ex p o s i tie in Nieuwe gein - Str uintocht in Zaltb o m m e l e n m e e r ! D E T H E AT E R A G E N DA

D E VO L L E D I G E R E G I OA G E N DA , Z I E P 6 .


Blues in Bunnik

Nieuwjaarsconcert

Beleef een onvervalste Bluesavond

in IJsselstein

D

Z

e sociaal-culturele vereniging Yumbo in Bunnik heeft voor 14 januari een optreden van The Veldman Brothers op de agenda staan. The Veldman Brothers is het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar staan ze aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit (Slide gitaar, zang) en Bennie (Hammond orgel, Rhodes piano, bluesharp,zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Met hen spelen Fred van der Wende op bas en Han Neijenhuis op drums. Alle vier hebben ze enorm veel ervaring, maar vooral spelen ze nog altijd met evenveel beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen. Het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers zo’n bijzondere band maakt. Geen ego’s, maar alles in dienst van de muziek en de song.

ook individueel de de nodige bluesawards op hun naam staan, waaronder die van ‘Beste Nederlandse Bluesband’ in 2011 Het album Livin’ by the Day werd in 2014 door de Blues Foundation in Memphis, USA gekozen in de internationale Top 5 van de beste zelf-geproduceerde bluesalbums. En ook ontvingen de vier bandleden individuele awards en/of nominaties voor hun prestaties. Niet voor niets is The Veldman Brothers één van de meest spelende bluesbands. Het concert van The Veldman Brothers begint 14 januari om 21.00 uur. De zaal van sociaal culturele vereniging Yumbo aan de Rumpsterweg 13 in Bunnik gaat om 20.00 uur open.

Awards en nominaties Eigen songs vooral, die zijn beïnvloed door oude (blues)helden als The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds en ga zo maar even door. Maar bovenal hebben The Veldman Brothers een heel eigen, herkenbare sound. Blues, rhythm & blues, westcoastblues en delta blues, afgewisseld met vleugjes rock’n roll, country en zelfs soul en funk.

2

aterdag 7 januari 2017, organiseert de Concertcommissie van de Oude St. Nicolaaskerk, Kronenburgplantsoen 2 te IJsselstein, weer het traditionele Nieuwjaarsconcert. Het concert zal worden gegeven door organist Gerrit Christiaan de Gier met medewerking van accordeonist Leo Heijdra.

Historisch Stadhuis Concerten IJsselstein Lineke Lever (pianiste) en Tom Peeters (producer Cobra Records) zijn beide professioneel werkzaam in de klassieke muziek. Als inwoners van IJsselstein hebben ze besloten om hun mooiste ervaringen uit de klassieke muziekpraktijk te delen met de gemeente waar ze wonen. Daarom orEr worden werken ten gehore gebracht van: ganiseren zij in het seizoen 2016-2017 een bijzondere reeks concerten waarin ze hun J.S. Bach, J. Baston, Ch. M. Widor, bewerkingen over het Lutherlied 'Een vaste burg'. muzikale vrienden uitnodigen. Een spectaculaire vertolking van Laudate Topmusici, nationaal en internationaal van Dominum (naar de melodie van Psalm 117) van Jan Welmers (dit toonaangeuitzonderlijk hoog niveau hebben ze bereid gevonden om een optreden te verzorgen vende werk is nog nooit eerder vertolkt in het uiterst sfeervolle oude stadhuis van in IJsselstein). Een werk van Leo Heijdra voor orgel en accordeon een improvisatie IJsselstein. Dat is uniek want normaal gesproken spelen deze mensen vooral op van Gerrit Christiaan de Gier. Na afloop van het concert is er gelegenheid elkaar te de grote podia. ontmoeten in het koor van de kerk. Het is tevens een mooie gelegenheid om elkaar als Op 22 januari zijn dat Lisa Jacobs (viool) & muziekliefhebbers een muzikaal en gezond Janneke van Prooijen (viool). Historisch Stadhuis Concerten IJsselstein 2017 toe te wensen. Aanvang 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de vinden plaats aan de Utrechtsestraat 79 in IJsselstein. kerk open. Toegang: volw. € 8,00 t/m 12 jaar vrije Reserveren is niet mogelijk. Kaartverkoop aan de zaal. entree.

DEFINITIEF LEEGVERKOOP NIEK VAN HUNNIK OPHEUSDEN COMPLEET NIEUWE AANVOER VAN:

TOPBANKEN (ÉCHT STUK VOOR STUK KLASSE!) IN DIVERSE COMBINATIES MODERN, DESIGN EN KLASSIEK, STOF OF LEDER • LOSSE 2 EN 3 ZITTERS UITGEBREIDE COLLECTIE EETTAFELS MET STOELEN • COLLECTIE FAUTEUILS • RELAXFAUTEUILS • SALONTAFELS • KLEIN MEUBELEN • SPIEGELS • MATRASSEN • BOXSPRINGS • DEKBEDDEN

40

KORTING BOXSPRING VOLLEDIG ELEKTRISCH MATRASSEN POCKET VEER DE LUX. TOPPER KOUDSCHUIM

RELAXFAUTEUIL DIK RUNDLEDER, VOLLEDIG ELEKTRISCH

VAN € 1795,VOOR

€1077,-

OP ALLES!

%

MAANDAG

13.00 - 17.30 UUR

DONDERDAG

VAN € 2598,VOOR

OPENINGSTIJDEN

€1558,-

9.00 - 17.30 UUR

DINSDAG

9.00 - 17.30 UUR

VRIJDAG

9.00 - 21.00 UUR

WELKOM IN ONZE SHOWROOM! KERKLAAN 2 4043 ME OPHEUSDEN | TELEFOON: 0488- 44 16 41

WWW.NIEKVANHUNNIK.NL

WOENSDAG

9.00 - 17.30 UUR

ZATERDAG

9.00 - 17.00 UUR

UITVERKOOP VAN TOPMEUBELEN – DOORLOPEND NIEUWE AANVOER

UITVERKOOP VAN TOPMEUBELEN – DOORLOPEND NIEUWE AANVOER

Naast de inmiddels zes albums hebben The Veldman Brothers zowel als band als


Culemborgse nieuwjaarsduik in Beusichem Z

wemvereniging ZC’90 uit Culemborg houdt op 1 januari voor de 4e maal de Unox-Nieuwjaarsduik. In voorgaande jaren gebeurde dat in de afgraving langs de Beusichemsedijk, maar vanwege werkzaamheden aan de dijk kan dat dit jaar niet. Maar: Er is een geweldige alternatieve locatie gevonden waar het evenement nu plaatsvindt: Recreatiegebied de Meent, Klassenburgerweg 5a, 4112 NG, Beusichem.

komende nieuwjaarsduik het maximum aantal deelnemers 120. Na de duik is er natuurlijk erwtensoep, warme chocolademelk en de UNOX-oorkonde. Deelname is mogelijk na inlevering van het inschrijfformulier/ eigenverklaring en het betalen van de inschrijfkosten van € 5,00. Je ontvangt hierbij ook de UNOX-muts. De informatie daarover vind je op de website www.zc90.nl Na de duik is er natuurlijk erwtensoep, warme chocolademelk en de UNOX-oorkonde.

Zoals voorgaande jaren krijgt de zwemvereniging ook nu weer alle steun van Triton Scouting, de Culemborgse Reddingsbrigade, duikvereniging Dipnoi, het Nederlandse Rode Kruis en XL Vitaal. En daarnaast zorgt DZM-verhuur Culemborg voor de volledige logistiek, zoals transport, stroomen gasvoorziening en verwarming van de kleedruimten.

Veilig het water in

Maximaal 120 deelnemers Inmiddels is de UNOX-Nieuwjaarsduik Culemborg een traditie geworden. Door de dijkverbetering is de afgraving op dit moment te modderig om er een veilig evenement te organiseren. Dankzij de medewerking van het recreatiegebied Uiterwaarde kan het evenement in recreatieplas de Meent in Beusichem worden gehouden. Hier is voldoende parkeerruimte en een groot grasveld om de traditionele run naar het water te maken. Alhoewel er op deze locatie meer ruimte is dan bij de Culemborgse afgraving, blijft voor de

De medewerkers van de Reddingsbrigade en duikvereniging Dipnoi zorgen in het water voor een optimale beveiliging. Zij zetten de ‘duikplaats’ af met skippy-ballen en een drijflijn op een diepte van ongeveer 1,20 meter. Het Nederlandse Rode Kruis is aanwezig voor de veiligheid van de zwemmers aan de wal. Neem zo mogelijk badschoenen mee om voetblessures te voorkomen. Het recreatiegebied de Meent is goed bereikbaar vanaf de provinciale weg N 320 en wordt duidelijk aangegeven. Er is bij de Meent in Beusichem voldoende parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen.

Voor-aanmelden

3

zc90.nl . Je dient het ‘gedownloade’ inschrijfformulier ingevuld en ondertekend op 1 januari mee te nemen naar de Meent en in te leveren bij de inschrijftafel in de bakwagen. Je hoeft dus niets in te sturen. Indien de Nieuwjaarsduik door weersomstandigheden of oorzaken van buitenaf geen doorgang kan vinden, dan wordt dat uiterlijk op Nieuwjaarsdag om 11.00 uur vermeld op de website en Facebook. Kijk ook voor aktuele informatie op de Facebook pagina of website van de zwemvereniging ZC’90.

Algemeen: Nieuwjaarsduik Culemborg Locatie: De Meent, Klassenburgstraat, Beusichem Tijden: 13.00 uur: toegang tot duiklocatie (herkenbaar aan de Unoxvlaggen) 13.00 - 13.50 uur: inschrijfformulier en ‘Eigen Verklaring’ ondertekend inleveren 13.50 uur: ‘briefing’ 13.55 uur: ‘warming-up’ tot het startsignaal| 14.00 uur: duik in het water.

Op de website www.zc90.nl vind je steeds de laatste informatie en een inschrijfformulier.Wil je zeker zijn van deelname, dan kun je je vooraanmelden op het mailadres: nieuwjaarsduik@

VOOR JE DAGELIJKSE PORTIE VITAMINE C3

CITROËN C3 PT 82 SELECTION VANAF

€ 13.490 € 3.800 VOORDEEL INCLUSIEF

+ ZUINIGE PURETECH BENZINEMOTOR + AIRCONDITIONING + 7’’ TOUCHSCREEN NAVIGATIE

U RIJDT AL EEN CITROËN C3 MET PRIVATE LEASE VANAF

€ 275

P.M.

U HOEFT ALLEEN NOG MAAR TE TANKEN

citroen.nl Uitstoot- en brandstofgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens EU-richtlijn 715/2007/CE. Verbruikscijfers kunnen onder normale omstandigheden afwijken door o.a. extra uitrusting van de auto, bandenspanning, rijstijl en -omstandigheden en kwaliteit van het wegdek. De vanafprijs van de Citroën C3 € 13.490 is gebaseerd op de Citroën C3 PT82 Selection en is incl. BTW en BPM, excl. recyclingsbijdrage, leges en kosten rijklaar maken (zie voor kosten en verkoopvoorwaarden www.citroen.nl). Het productvoordeel op dit rijk uitgeruste model bedraagt € 2.300, het voorraadvoordeel bedraagt € 1.000 en het inruilvoordeel € 500. Kijk voor de actuele voorraad op www.citroencarstore.nl. Afgebeeld model kan afwijken van het standaardmodel. Prijs- en specificatiewijzigingen voorbehouden. Actie geldig tot en met 31 oktober 2016.

GEM. BRANDSTOFVERBRUIK: 3,0-4,5 L/100 KM; 22,2-33,3 KM/L; CO2: 79-104 G/KM.

VISSCHER CITROËN WWW.VISSCHER.NL

GORINCHEM VAART 1 CULEMBORG PASCALWEG 31

0183 - 64 76 99 0345 - 75 20 25


Foto expositie in Nieuwegein

ADVERTEREN IN REGIONAAL UITGELICHT

Vijf fotografen bundelen werk in één expositie

V

ijf fotografen die ieder hun eigen specialisme hebben – en dus zeer uiteenlopende onderwerpen op de gevoelige plaat zetten - exposeren de komende weken ieder weekend in het Ateliergebouw van Kunstenaars Centrum Nieuwegein aan de Kerkstraat 38 in Nieuwegein.

(KCN) is een vereniging van kunstenaars uit Nieuwegein en omstreken en beschikt over een eigen galerie waar regelmatig exposities gehouden worden. Met de galerie en andere activiteiten, zoals workshops en een open atelier, streeft het KCN ernaar een ontmoetingsplaats te zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en een platform Het vijftal, fotokwintet Level5 (voorheen te bieden om kunst onder de aandacht te de 1e verdieping), dat bestaat uit vijf brengen van het publiek. Naast exposities enthousiaste fotografen met een zeer in de eigen galerie, organiseert het KCN uiteenlopende interesse die in huiselijke kring ook kunstactiviteiten bij bedrijven en regelmatig elkaars foto’s bespreken, bestaat als instanties. Ook is KCN regelmatig betrokken kwintet al bijna tien jaar en is nu toe aan de bij kunstactiviteiten en kunstprojecten, derde expositie. waaronder de jaarlijkse Kunstmarkt Nieuwegein. Tevens biedt KCN scholen Grote variëteit en bedrijven de kans om de galerie in Carol Olerud fotografeert sinds haar 12e jaar, groepen te bezoeken buiten de gebruikelijke en nu laat ze foto’s zien die genomen zijn aan openingstijden. De galerie is gelegen in de de Belgische kust. De bezigheden van mensen oude brandweerkazerne aan de Kerkstraat 38 in hun omgeving en wat er omheen gebeurt in Jutphaas te Nieuwegein. zijn onderwerpen die zij interessant vindt.

Algemeen John Roeleven heeft zwart/wit foto’s gemaakt in de voormalige gevangenis op het Wolvenplein Utrecht. Hij maakte deze foto’s omdat hij moest denken aan de gevangen die daar vroeger zaten.

Expositie Fotokwintet Level5 Ateliergebouw Kerkstraat 38 Nieuwegein Open op zaterdagen en zondagen 7,8,14,15,21,22 januari van 14.00-17.00 uur

Willem Wiersma laat straatfotografie zien. In binnen- en buitenland is hij op zoek naar opvallende momenten die hij op straat tegenkomt. Soms is dat overduidelijk zoals acrobatische toeren door tieners, of straatportretten van bijzondere mensen. Op andere momenten let hij vooral op lichaamstaal of gezichtsuitdrukkingen. Daarnaast fotografeert hij 'normale' situaties die opmerkelijk zijn door prachtig licht of een ongewone compositie. Ad Witte heeft foto’s gemaakt op en rondom de Kampina, een natuurterrein in Noord-Brabant. Ze variëren van ruime landschapsfoto’s tot macrofoto’s van dit prachtige gebied met heide, bossen en vennen. Lia Hoogveld laat foto’s zien die een heel eigen sfeer ademen, soms met spiegelingen en of dubbelbeelden die een magische sfeer oproepen.

Kunstenaars Centrum Nieuwegein Het Kunstenaars Centrum Nieuwegein

UITgelicht

Events

Eventcenter Culemborg, Beesdseweg 1 A Culemborg i: www.eventcenterculemborg.nl 01 jan. Sickest New Year 28 jan. Culemborg Blues Club Rodenburg, Homburg 26 Beesd i: www.clubrodenburg.nl 01 jan. New Years Affaire 06 jan. Froetyloops 14 jan. True Survivorz 2017 21 jan. Asserix & Boebelix w/ Partysquad & SFB Gasterij De Bruine Kip, Klassenburgerstraat 18 Beusichem i: www.debruinekip.nl 28 jan. Buurvrouw Jansen, Rock, soul, blues, disco, nederpop en waar van toepassing een nummertje van Hazes Brothers Evenementen, Schoudermantel 52 Bunnik i: www.brothers.nl 06 jan. Teenage Dance 21 jan. Playmobeat 27 jan. Classic Café De Highlands, Hoogland 1 IJsselstein i: www.highlands-ijsselstein.nl 13 jan. Out of Line, daarna Jamsessie 27 jan. Sativa, The Subliminal en Drive By Suicide of Crazed

Heb je suggesties, of aanvullingen: mail ze door naar: redactie@regionaal-uitgelicht.nl Event EEv vven een nt CCe Center ent nKij ter e kCCulemborg ul u leem mb mbo bo oalle rrg gB B.V. .V Vevents .- B Beesdseweg eessdook ee seeweop g 11aaonze - 41 44104 104 0website 4A AW W - CCu Culemborg ulleembo bor org voor Dicht Di Dic iicch htt bi bbij iijj dee A2 A2, 2, A A15, 115 15, 5, A2 5, A277 en en oop p 5 mi m minuten in nut utteen n loo loopafstand op paf affsta tand nd d vva van aan NS NS St SStation tati atiion on CCul Culemborg. u ullem lem emb mbo borg org.

Oplage: 205.000

Absoluut de laagste kosten per brievenbus!

huis aan huis!

BEL 06 - 30 10 14 37

Eindelijk leuk nieuws! Colofon: Uitgever De MediaRaad Adriaan Brouwers: 06 - 30101437

info@regionaal-uitgelicht.nl Redactie: Adriaan Brouwers Ton Gommans Evert Scheffer Bartho Hendriksen

Oplage: 205.500 Regionaal Uitgelicht is het grootste huis aan huisblad vol met evenementen die in de regio plaatsvinden. Deze krant wordt 12x per jaar verspreid in de regio zoals afgebeeld op pagina 6 van deze krant. Eén blad in een grote regio.

redactie@regionaal-uitgelicht.nl

Druk: Printman

Advertentieverkoop: Regio Zuid: Adriaan Brouwers 06 -30 10 1437

Alle updates:

Regio Noord: Peter Bakker 06 - 38 70 8380

www.regionaal-uitgelicht.nl Facebook/regionaal.uitgelicht twitter/regionaalu instagram/regionaal_uitgelicht De eerstvolgende uitgave van

advertentie@regionaal-uitgelicht.nl Regionaal Uitgelicht wordt vanaf 28 Vormgeving krant en Website: RTG Reclame - Culemborg Ton Gommans

media@regionaal-uitgelicht.nl

januari 2017 verspreid.

Deadline 18 januari 2017

4


Georganiseerde struintochten SHOWROOM OPRUIMING Geniet van de dynamische riviernatuur

Sinds de ruilverkaveling een achterhaald fenomeen is en de rivieren ‘’hun’’ ruimte terugkregen ofwel: de natuur in de uiterwaarden voor het grootste deel zijn gang mag gaan, is het een interessant gebied geworden voor toerisme.

Houten paaltjes met robuuste borden wijzen de weg. Van april tot en met oktober kun je struinen langs de Waal. Hiervoor zijn 5 wandelroutes gemaakt. Staat het water te hoog om door de uiterwaarden te trekken, dan kun je kiezen voor een alternatieve route. Meestal gaat deze over de dijk. In de wintermaanden staan de uiterwaarden lange tijd onder water en varen de meeste pontjes niet. De verschillende routes variëren in lengte, van 20 tot 42 kilometer. Je kunt ook een deel van een struinroute volgen. Informatieborden onderweg vertellen meer over de omgeving. Over de runderen en paarden die er grazen, de vogels en insecten die je kunt spotten en de grote diversiteit in bomen, bloemen en kruiden dat er groeit en bloeit.

1100

SHOW

Cozijnsen Zitmeubelen is hét adres voor herstoffering van zowel bestaande die weer járen meekunnen! als nieuwe meubelen di

Zaltbommel Natuurlijk: we kennen de strandjes waar je in de zomer heerlijk kunt zitten, maar er is in de uiterwaarden en langs de rivieren zoveel meer te ontdekken. En daarvoor zijn onder andere langs de Waal een aantal prachtige struinroutes uitgezet die in groepsverband onder begeleiding gelopen kunnen worden. Wil je zelf op pad? Dat kan ook. Routebordjes en informatiepanelen wijzen je dan de weg. Struinen betekent eindeloos genieten van ongerepte flora en fauna. De struinroutes zijn bewegwijzerde wandelingen langs de rivier de Waal. Met de wandelschoenen aan, broodtrommel in de rugzak en de verrekijker in de aanslag doorkruis je de uiterwaarden. De natuurliefhebber geniet van de omgeving en de rust; de wandelaar van een sportieve uitdaging.

M2

ROO M

Woonaccessoires Verlichting Kasten Fauteuils Dressoirs Banken en veel meer met zeer aantrekkelijke kortingen!

50% 50

Ga je liever onder begeleiding struinen of met een groep als bedrijfsuitje enz.? Dat kan ook! Iedere maand is er een prachtige struinroute waarbij je veel uitleg krijgt over de natuur, de uiterwaarden en het landschap. Kijk daarvoor op www.rivieractief.nl

5 BETALEN H 6 HALEN:

De eerstvolgende toch is op 8 januari rondom Zaltbommel (15 km). Tussen de middag wordt er een warme drank op een vuurtje gemaakt.

van € 259,NU € 219,- p/st

40% van € 1495,-

Volg Rivier Actief op facebook of twitter voor de laatste informatie over de routes.

NU €1149,-

30% Avontuurlijk wandelen De wandelroutes leiden je door prachtige natuurgebieden. In je eigen tempo ga je op pad. Houten hekjes zorgen ervoor dat je de route kunt volgen zonder kleerscheuren. Want struinroutes leiden over onverharde paden en stranden en door weilanden en wilgenbossen. Onderweg snuif je de geuren op van aromatische kruiden en bloemen. Elke struinroute is een rondwandeling. Veerpontjes brengen op verschillende punten langs de rivier de wandelaars naar de overkant van de Waal. Worden de 5 wandelroutes aan elkaar geknoopt, dan kan de fanatieke wandelaar maar liefst 150 kilometer struinen. De bewegwijzerde routes voeren van Slot Loevestein in Poederoijen tot aan Slijk-Ewijk.

van € 1695,-

NU €1295,40% van € 1295,-

NU €995,-

30%

50%

20%

Digitaal stofferen! Gemakkelijk en snel digitaal stofferen. Bezoek dan onze site: www.cozijnsenzitmeubelen.nl Onze ‘stoffentool’ geeft u de mogelijkheid om een prachtig voorbeeld te krijgen van het eindresultaat van de meubelen zoals u ze wil laten herstofferen. Gespecialiseerd in het herstofferen van o.a. Leolux, Gelderland Montis, Artifort en Gispen

Cozijnsen Zitmeubelen J.F. Kennedylaan 6 4191 MZ Geldermalsen Tel. 0345 - 50 41 92 Mobiel: 06 42 14 07 23 www.cozijnsenzitmeubelen.nl


REGIO-AGENDA

Toch een WIN EENjanuarinummer... BOXSPRING EEN KARPET- of DINERCHEQUE OF EEN MOOI ZAKMES!

Driebergen

Montfoort Nieuwegein IJsselsteinHouten7

8

Vianen Wijk bij Duurstede Culemborg

 

Kesteren

Meerkerk6

Leerdam

Tiel

Geldermalsen Hardinxveld-Giessendam Gorinchem

Druten Beneden - Leeuwen4

Dreumel 

Waardenburg Verspreidingsgebied Regionaal Uitgelicht Oplage 205.000 exemplaren huis-aan-huis

2

Zaltbommel9

Regionaal Uitgelicht vermeldt wat er in dit gebied te doen is: 

Zondag 1 januari 2017:

• •The Bigest Bang of the Year bij het Event Center Culemborg (zie advertentie) Mega Nieuwjaarsfeest in Gorinchem1

Groot Nieuwjaarsfeest in de Evenementenhal in Gorinchem

• •

Nieuwjaarsduik Wijk bij Duurstede Cultureel rondje Wijk bij Duurstede Bekijk Wijk bij Duurstede is van een hele ande-

•

Nieuwjaarsduik in Beusichem

5

3

re kant. Maak kennis met de Kunst in Wijk bij Duurstede. Anders dan andere jaren vindt de Culemborgse Nieuwjaarsduik plaats op de Meent in Beusichem Dagelijks tot en met 8 januari 2017:

•

Activiteiten op Slot Loevestein in Poederoijen

Aangeboden door:

www.vockinginterieur.nl

Tot en met zondag 8 januari zijn er dagelijks diverse leuke activiteiten voor jong en oud op kasteel Slot Loevestein in Poederoijen. Verhalen, belevenissen, muziek etc. Zaterdag 7 januari 2017:

• • • •

KARPETCHEQUE

Horizontaal 00 t.w.v. € 400, 2. Hoe heet de grootste meubelwinkel in Culemborg 3. Hoe heet de grootste/goedkoopste Lego winkel in de regio 5. Bij welke winkel in Tiel vind je waterbedden 7. Hoeveel auto's staan er in de advertentie van Geldermalsenautos.nl (voluit) 11.Hoe heet het revolutionaire slaapsysteem bij Slaapspecialist Tiel 12.Hoe heet het Vloeren- en Raambekledingsbedrijf uit Nieuwegein 13.Bij wie koop je een complete badkamer voor 1.500,Verticaal 1. Bij welke winkel in Beesd koop je Miele apparatuur 4. In welke plaats zit Cozijnsen Zitmeubelen 6. Bij wie koop of lease je de Citroën C3 8. In welke stad zit Budgetkingstore.nl 9. Hoe heet het Turks Specialiteitenrestaurant in Tiel 10.In welke plaats zit Eetcafé Uw Chef, de Spareribs specialist

Carnavalsmusical in Beneden-Leeuwen Groot concert in de Kerk in IJsselstein Modelspoorbeurs in Houten (Expocenter) Start fotoexpositie in Nieuwegein

Zondag 8 januari 2017:

• •

Meentcross in Beusichem, begin het nieuwe jaar goed, start met een loop! Mega vlooienmarkt in Nieuwegein

•

Drie Koningen voettocht in de Krommerijnstreek

Een grote vlooienmarkt in de Beursfabriek in Nieuwegein Zaterdag 14 januari 2017:

• • •

1

Yumbo Blues in Bunnik Wortel in je Hutspot Mid-wintertoernooi in Tiel voor Hockey-liefhebbers Arkel Beter Cross in Arkel - Lopen voor het goede doel

2

3

4

5

6

7

8

9

SMS het woordje PUZZEL + OPLOSSING + WOONPLAATS Muziekvereniging Excelsior Beusichem laat het mooist van zich horen in 't Zoetzand Donderdag 19 januari 2017:•Een leuke avond/nachtwandeltocht door Wijk bij Duurstede met mooie verhalen Zaterdag 21 januari 2017:•Zondag 15 januari 2017:

•

1

Pop Meets Swing Culemborg Een samenspel van muziek van toen en muziek van nu in de oude Gelderlandfabriek in Culemborg

•

Nieuwjaarsconcert in Beusichem

Wandelen met Senioren Tiel

Vrijdag 20 januari 2017:

•

Nachtwandeling Wijk bij Duurstede

Carribean Mixparty in Houten

Vrijdag 27 januari 2017:

•

Crea weekend in de Evenementenhal in Gorinchem duurt tot 29 januari

Zaterdag 28 januari 2017:

•

Culemborg Blues Night in het Eventcenter Culemborg

3

2

naar 3010 Maak extra Kans met Sudoku!

1

2

3

SMS het woordje PUZZEL + de 3 getallen + Woonplaats

naar 3010

(€ 0,60 éénmalig bericht + de kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon.)

Meedoen met deze puzzels kan tot 19 januari 2017 - Dit geldt ook voor de puzzel in de vorige uitgave!

Doe je mee met de puzzel, dan ontvang je ALTIJD een waardebon van ons, dat heb je al gewonnen - Hiermee heb je absoluut extra voordeel!!

PROFITEER VAN ONZE OPRUIMING! DAMES:

ALLE TRUIEN EN VESTEN:

nu vanaf € 29,-

ALLE BROEKEN:

nu vanaf € 29,-

ALLE T-SHIRTS:

nu vanaf € 19,-

ALLE BLAZERS EN JASJES:

nu vanaf € 39,-

Tollenstraat 16 -18 Culemborg Tel. 0345 - 52 13 83

www.mode-city.nl

Gratis parkeren: Jachthaven, Palumbusterrein Betaald parkeren Lange Meent

HEREN:

ALLE BROEKEN/JEANS: ALLE TRUIEN EN VESTEN: ALLE OVERHEMDEN: ALLE COLBERTS: ALLE JACKS:

nu vanaf € 39,nu vanaf € 39,nu vanaf € 19,nu vanaf € 39,nu vanaf € 49,Openingstijden: maandag 13.00 - 17.30 dinsdag t/m donderdag 09.00 - 17.30 vrijdag 09.00 - 21.00 zaterdag 09.00 - 17.00

OLYMP - MEYER - VANGUARD - STATE OF ART - GERRY WEBER - TAIFUN - DREAMSTAR - ZERRES

6


7000 kilometer en extreme omstandigheden

7

30 teams boeken retourtje Zaltbommel via de Noordkaap

D

ertig teams beginnen 14 januari in Zaltbommel aan een missie: ‘’Navigeer in een team van 2 personen in 8 dagen zo’n 7000 kilometer door barre omstandigheden tot aan de Noordkaap en weer terug . Temperaturen tot -40°C, en een prachtige natuur. Ontrafel zelf de cryptisch beschreven route. Heel veel gezelligheid en saamhorigheid!’’ De dertig teams vertrekken op 14 januari in Zaltbommel en keren daar 22 januari tussen 15.00 en 16.00 uur weer terug op de Markt.

Scandinavië, waarbij de unieke rijbeleving van de deelnemers op de eerst plaats komt. Daarnaast is het een mooie test voor de bestuurder en zijn/haar teamgenoot om te zien hoe wordt omgegaan met vermoeidheid, tegenslag en kameraadschap en dat onder arctische omstandigheden die je in Nederland niet gauw zult meemaken. Een andere charme is dat veel teams deze toerrit aangrijpen om geld in te zamelen voor een goed doel dat ze zelf uitkiezen.

Slim rijden ‘Afzien en doorgaan

The Arctic Challenge Tour is een uitdaging voor een equipe van twee personen waarbij zij geheel Scandinavië doorkruisen en extreme omstandigheden kunnen tegenkomen. Snelheid is geen criterium, maar de afstanden van de etappes zijn soms dusdanig lang dat dag en nacht doorgereden wordt en er dus aanspraak wordt gedaan op doorzettingsvermogen. Vaak onder omstandigheden met veel sneeuw, zeer gladde wegen en temperaturen van ver onder nul (tot 40 graden is mogelijk).

Bij de Arctic Challenge draait het om goed navigeren, het uitzoeken van de beste, maar ook de slimste route. In totaal gaan ruim 30 teams het tegen elkaar opnemen tijdens een acht daagse tour, waarbij er ruim 7.000 kilometer afgelegd wordt door Scandinavië heen, naar het meest noordelijke puntje van Europa. De kandidaten krijgen te maken met extreme omstandigheden, want de route bestaat voor een groot deel uit sneeuw en ijs. De temperaturen kunnen dalen tot 40 graden onder nul. Ook dit jaar wordt alles weer vast gelegd door verschillende camera’s en in maart uitgezonden op RTL7. In de 3-delige serie worden de kandidaten gevolgd in hun barre, maar mooie tocht. De eerste etappe is lang, waardoor de kandidaten dag en nacht doorrijden. Het draait bij de Arctic Challenge niet voor niets om doorzettingsvermogen en goed kunnen samenwerken.

The Arctic Challenge Tour is bepaald geen vakantiereis waarbij veel ruimte en tijd is vrijgemaakt voor het bezoeken van bezienswaardigheden. In acht dagen tijd wordt namelijk tussen de 6.000 en 7.000 km afgelegd naar een bestemming voorbij de Noordpoolcirkel. Voor een groot deel bestaat de Tour uitrijden over sneeuw en ijs en komen de deelnemers in heel barre omstandigheden terecht. De Tour omvat een aantal etappes. Door slim te navigeren moet de meest ideale route worden The Arctic Challenge is een toertocht voor personenauto’s door gevonden met in achtneming van de wettelijke verkeersregels.

Daarnaast zullen er een aantal klassementsproeven zijn die mede de eindstand van elke etappe en uiteindelijk het eindklassement zullen aangeven. Vooraf is bij de deelnemers niet bekend welke route gereden gaat worden. De organisatie bepaalt de hoeveelheid en lengtes van de etappes. Kort voor de start krijgt iedere equipe een eerste checkpoint opgegeven. Elke etappe bestaat uit een aantal checkpoints. Aan de hand van deze checkpoints bepalen de teams de te rijden route. Competitie The Arctic Challenge Tour is een uitdaging. Het komt neer op behendigheid, goed navigeren en anticiperen. Uiteraard is de Tour wel competitief. Het competitie element zit hem in het vinden van de meest ideale route en het afleggen van een etappe in een zo kort mogelijke tijd en/of zo kort mogelijke afstand. Daarbij moet uiteraard wel rekening gehouden worden met de plaatselijk geldende maximum snelheden. De organisatie controleert via een track en trace-systeem op overtredingen van de maximum snelheid. De thuisblijvers, belangstellenden en deelnemers kunnen de verrichtingen van de equipes zien, via een live internetverbinding. Na 7000 kilometer, veel ontberingen, spanning en avontuur arriveren de teams zondag 22 januari tussen 15.00 en 16.00 uur op de Markt in Zaltbommel. Van dit finish-evenement worden door RTL 7 ook tv-beelden gemaakt.

Rijnstraat 68 4191 CM Geldermalsen Telefoon 0345-570780 Geldermalsen auto’s: X Altijd minimaal 40 gebruikte auto’s op voorraad X Eigen werkplaats X Continu wisselende voorraad Merk

Type

Alle afgeleverde auto’s zijn: X 100% in orde X APK Gekeurd X Voorzien van een afleverbeurt

Bouwjaar

Brandst.Inhoud KM.Stand

APK

2007

Benzine 2000

175620

13-05-2017

BMW

320i Executive 2007

Benzine 2000

210366

31-05-2018

MB

E320 Automaat 2003

Benzine 3200

211347

30-04-2018

Suzuki

Wagonr

2003

Benzine 1300

103498

18-09-2017

VW

Golf Variant

2009

Benzine 1400

120435

13-12-2017

VW

Polo

2005

Benzine 1400

155467

19-01-2018

VW

Golf Plus

2006

Benzine 1400

166871

03-02-2017

Mini

Cooper

2006

Benzine 1600

101599

24-12-2016

nee

VW

Multivan

2003

Diesel

2500

297655

13-07-2016

nee

Opel

Meriva

2008

Benzine 1800

109646

Citroën

C3

2004

Benzine 1100

140253

Renault

Scenic

2002

Benzine 1600

Toyota

Rav4

2007

Hyundai

I20

2012

Alfa Romeo Gt

NAP

We l onz kom o ok i eM verl ega gr n ote icht stor ing e

Dit complete programma super aantrekkelijk geprijsd!

Hanglamp van € 214,-

NU € 179,-

van € 359,-

Kleur

Prijs

Zwart

6.240,00

nee

Grijs

8.440,00

nee

Zwart

8.740,00

Groen

2.740,00

Zwart

8.740,00

van € 1558,- NU € 1169,-

Rood

3.999,00

Zilver

5.340,00

Eetkamerstoel Villa met metalen arm van € 279,-

Zwart

7.499,00

NU € 220,-

Groen

17.999,00

28-01-2017

Zilver

6.940,00

10-03-2017

Grijs

3.140,00

190412

16-08-2017

Groen

1.999,00

Benzine 2000

191599

07-01-2017

Blauw

9.740,00

Benzine 1250

150949

09-01-2018

Zwart

7.240,00

NU € 305,Betontafel Ovaal met metalen stervoet, ook als langwerpig met

nee

nee

BMW 318i automt

VW Golf limited

bouwjaar: 2003 brandstof: Benzine Motor: 2.000 Kilometerstand: 123664

bouwjaar: 2008 brandstof: Benzine Motor: 1.400 Kilometerstand: 56845

Apk: 09-11-2017 kleur: Grijs

Apk tot: 13-12-2017 kleur: Blauw

6.240,-

X Alle verkoopprijzen zijn inclusief afleverkosten.

GELDERMALSENAUTOS.NL

een U-poot of X-poot

Tafellamp van € 209,-

NU € 174,-

Elektrische boxspring Lion in meerdere maten leverbaar en in 5 verschillende stoffen Opstelling: 180 x 200 cm - 2 x elektrische box, anti-slip 2 decomatrassen 7 zones HR - 1 splittopper 2 x potenset - Hoofdbord met bies van € 2075,- NU € 1495,Ook als vaste box leverbaar van € 1135,- NU € 849,-

WOONIDEEËN

7.550,-

IN LIFESTYLE EIGENTIJDS MODERN EN INDUSTRIEEL

KEUZE UIT: ± 180 KASTEN EN DRESSOIRS ± 100 BANKSTELLEN ± 75 RELAXFAUTEUILS ± 100 EETHOEKEN IN DIVERSE STIJLEN EEN NIEUWE COLLECTIE VERLICHTING EEN GROTE COLLECTIE WANDDECORATIE

GROTE COLLECTIE SFEERHAARDEN GROTE COLLECTIE KLEINMEUBELEN IN GLAS GECOMBINEERD MET R.V.S. HOUT GECOMBINEERD MET METAAL GROTE COLLECTIE SLAAPKAMERS, BOXSPRINGS EN DIVERSE SLAAPSYSTEMEN


8

www.sushi-goya.nl Afhaaltijden 12:00 - 22:00

Diner - onbeperkt sushi incl. warme gerechten ma - do: â‚Ź 25,95 vr - zo & feestdagen: â‚Ź 27,50 Diner - kids 4 - 11 jaar elke dag: â‚Ź 12,95

Bezorgtijden 16:30 - 21:00

Luxe diner - onbeperkt sushi incl. sashimi en extra ma - do: â‚Ź 30,95 vr - zo & feestdagen: â‚Ź 32,50 Luxe diner - kids 4 - 11 jaar elke dag: â‚Ź 14,95

EetcafĂŠ Uw Chef Kerkstraat 14 Tricht

Eetcafe

Uw Chef Tricht

Gratis bezorgd vanaf â‚Ź 20,00 * *Binnen een straal van 10 Km

Tel: 0345 572111

Stadsplein 2E - 3431 LZ Nieuwegein - 030 - 60 90 821

www.uwcheftricht.nl

DE LEKKERSTE SPARE RIBS UIT DE REGIO !

WIJ WENSEN IEDEREEN EEN GELUKKIG, GEZOND & LIEFDEVOL 2017

3OHLQ7LHO

PLEIN 40 - 4001 LJ - TIEL Tel. 0344 - 667113

:,-=,-1'$*(1 ,1'(:((.23(1

Op maandag t/m donderdag hebben wij HHQVSHFLDDOPDGLZRGRJDQJHQNHX]HPHQX

WWW.TURKUAZ-ETEN.NL

YRRUâ‚Ź

ZZZELVWURGHEXXUYURXZQO

Reserveren? Tel. 0344 - 622 088

Stoel Yoko in 3 kleuren v.a. 94,-

džƉůŽĆ?Ĺ?ŽŜÄšĆŒÄžĆ?Ć?Ĺ˝Ĺ?ĆŒώϹϏdžϰϴdžϳϳÄ?Ĺľ 858,-

džƉůŽĆ?Ĺ?ŽŜdsÄšĆŒÄžĆ?Ć?Ĺ˝Ĺ?ĆŒϭώϲdžϰϴdžϹϏÄ?Ĺľ418,-

^ƚŽĞůDÄ‚Ĺ?Ĺ?Ä?Ĺ?ĹśĎŻĹŹĹŻÄžĆľĆŒÄžĹśǀ͘Ă͘98,-

Retro stoel in onderhoudsvriendelijk microvezel.

Modern industrieel in sterk lamulux met zwart metaal. Ook 188 cm breed leverbaar

/ĹśĹľÄžÄžĆŒÄšÄžĆŒÄžĂĨžĞĆ&#x;ĹśĹ?ĞŜĹŻÄžÇ€ÄžĆŒÄ?Ä‚Ä‚ĆŒÍ˜

Hippe moderne stoel in onderhoudsvriendelijk microvezel

/ŜĚƾĆ?ĆšĆŒĹ?ÄŁĹŻÄžĞĞƊĂĨĞůĆ?žĞƚžĞƚĂůĞŜƉŽŽƚ DÄ‚Ć?Ć?Ĺ?ĞĨÄžĹ?ŏĞŜÄ?ĹŻÄ‚Äšǀ͘Ă͘799,-

DÄ‚ĆŒĆ&#x;ĹśĹ?ĚĞĆ?Ĺ?Ĺ?ĹśÄ?ĂŜŏÍ´,ĞƚĹśĹŹÄžĆŒǀ͘Ă͘1085,-

Lara zitbank – Het Anker v.a. 658,-

>Ä‚ĆŒÄ‚Ć?ƚŽĞůÍ´,ĞƚĹśĹŹÄžĆŒǀ͘Ă͘328,-

Moderne designbank op chroom of zwarte poot. >ÄžÇ€ÄžĆŒÄ?Ä‚Ä‚ĆŒĹ?ĹśĆ?ƚŽĨĞŜĹŻÄžÄžĆŒĞŜĹ?ŜĚĹ?Ç€ÄžĆŒĆ?ÄžĂĨžĞĆ&#x;ĹśĹ?ÄžĹśÍ˜

Hippe eetbank met heerlijk zacht zitcomfort Ideaal voor lang natafelen. >ÄžÇ€ÄžĆŒÄ?Ä‚Ä‚ĆŒĹ?ĹśĆ?ƚŽĨĞŜĹŻÄžÄžĆŒĞŜĹ?ŜĚĹ?Ç€ÄžĆŒĆ?ÄžĂĨžĞĆ&#x;ĹśĹ?ÄžĹśÍ˜

In stof of leer, sledeframe zwart of rvs.

Welkom in onze grote showroom in Beusichem

Klassenburgerstraat 3 4112 NG Beusichem Tel. 0345 - 75 28 58 info@miltonhouse.nl

open: Dinsdag

Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Maandag

ZÄžÄ?ŽƾŜĚĨĂƾƚĞƾĹ?ĹŻÍ´,ĚĞĆ?Ĺ?Ĺ?Ĺśǀ͘Ă͘999,Moderne fauteuil op slede frame. Een eyecatcher in uw interieur! >ÄžÇ€ÄžĆŒÄ?Ä‚Ä‚ĆŒŽƉÄšĆŒÄ‚Ä‚Ĺ?ǀŽĞƚĞŜĹ?ŜĚĹ?Ç€ÄžĆŒĆ?ÄžĆ?ƚŽčĞŜĞŜĹŻÄžÄžĆŒĆ?Ĺ˝Ĺ˝ĆŒĆšÄžĹśÍ˜ Bijpassende hocker v.a. 458,-

10:00 - 17:00 10:00 - 17:00 10:00 - 20:30 10:00 - 17:00 10:00 - 17:00 Gesloten Gesloten

Bezoek ook onze webshop:

www.miltonhouse.nl


UITgelicht

Theaters

Havendijk 1 Culemborg - www.theaterdefranscheschool.nl

De Poorterij

Nieuwstraat 2 Zaltbommel - www.de-poorterij.nl

13-jan 20:30 cabaret Marc de Hond: Wie bang is, krijgt ook klappen TRY-OUT (incl. drankje) 14-jan 20:30 toneel Theatergroep Suburbia: Eenzame begeerte TRY-OUT (incl. pauzedrankje) 19-jan 20:00 muziek Listen - A Balladeer Lokaal Talent 22-jan 16:00 muziek La Sopera: American Songbook Lokaal Talent (incl. pauzedrankje) 28-jan 20:30 muziek Sandra & Jeroen van Veen: LEGO PIANO Lokaal Talent (incl. pauzedrankje) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------14:30 20:15 20:15 20:15 20:15 11:00 15:00 20:15

Film Kinderfilm: De Grote Vriendelijke Reus theater Body Language - Wat we zeggen zonder te zeggen Film Film: The Infiltrator Muziek Stasse en Kooijmans - Theater van het sentiment Muziek Fiere Vrouwen - Briefliederen aan onvergetelijke vrouwen Filmbrnch Filmbrunch: The Dressmaker Film Kinderfilm: Meester Kikker Muz. Cbrt Karin Bloemen - Volle Bloei

Theater Aan de Slinger

De Slinger 40 Houten - www.theateraandeslinger.nl

07-jan 20.15 muziek Dennis Kroon & Friends 11-jan 20.15 toneel Paul R. Kooij, Cees Geel, Tina de Bruin e.a.: Fifa Blatter (try-out) 13-jan 20.15 muziek Homemade Productions: Razend 12+ (try-out) 15-jan 14.00 Jeugd TG. Winterberg/STIP: Sterrenwachter 2-5 jaar. Ook om 15.30 uur 21-jan 20.30 muziek Marc van Vugt, Izaline Calister & Ineke van Doorn: Marc Meets 25-jan 19.30 toneel René Groothof & Daniël Cornelissen: Dit is geen dagboek (try-out) 26-jan 20.15 specials Rieks Swarte, Servaes Nelissen e.a.: Potters Beesten 28-jan 19.30 jeugd Ottolien Boeschoten & Gerold Guthman: Iep! 7-12 jaar ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Voor alle getoonde voorstellingen geldt dat er op het moment van drukken nog entree-kaarten beschikbaar zijn. Informeer altijd bij het theater naar de beschikbaarheid (of controleer dit op de betreffende website) LET OP: IN VERBAND MET RUIMTEGEBREK ZIJN NIET ALLE VOORSTELLINGEN ZIJN OPGENOMEN IN DIT OVERZICHT KIJK OP DE WEBSITE VAN HET THEATER VOOR HET COMPLETE OVERZICHT.

2e 50%

50% korting*

Binnenzonweringproduct

korting* Geldig op elk 2e NL Label binnenzonweringproduct. Korting geldt op het goedkoopste product.

op 2e NL label

meter/product

ort

04-jan 05-jan 19-jan 20-jan 21-jan 22-jan 22-jan 26-jan

Herenstraat 18-20 Culemborg- www.theateraandeslag.nl

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ig Ko ps Geld ering. oedkoo w zon p het g oduct. o pr

De Fransche School

Theater Aan de Slag

Label Geldig op de NLie. Mini3000 en 8100 ser 10m2. van male afname

Hazelaarsplein 4 Vianen - www.destadshofvianen.nl

15 jan 15.00 vertel Jip & Janneke verteltheater - Wijnand Stomp -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Boerenstraat 11 B Gorinchem - www.peeriscoop.nl

2-jan 15.00 familie Studio Peer - Het Kerstgeheim van Gorcum 3-jan 15.00 familie Studio Peer - Het Kerstgeheim van Gorcum 4-jan 15.00 familie Studio Peer - Het Kerstgeheim van Gorcum 22-jan 16.00 muziek Birdie Seven - Jazz & Groove 24-jan 20.00 film La Vita e Bella 31-jan 20.30 muziek Steely Fan - Tribute aan Steely Dan -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

korop alle NrtLingL getlde t

De Stadshof

Peeriscoop

korting*

Stadsplein 6 Nieuwegein - www.dekom.nl

08-jan 13.00 jgd & fam Bird & Sheep - Yakanuko (6+) Ook om 16.00 uur 11-jan 20.15 cabaret Jörgen Raymann - Zo Kan Het Ook 13-jan 20.15 muziek Michelle David e.a. - Big, Black & Beautiful 15-jan 15.00 jgd & fam Theater Terra - De Kabouter (4+) 19-jan 20.15 muziek Jeans - Magic 27-jan 20.15 toneel Antje Monteiro e.a. - Opvliegers 2: In de sneeuw 27-jan 21.00 muziek Mirage - A Fleetwood Mac Tribute 28-jan 20.15 kleinknst Paul de Munnik - Nieuw -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Markt 31 Beusichem - www.theaterheerenlogement.nl

11-jan 20.30 cabaret Patrick Laureij - Dekking Hoog 18-jan 20.30 muziek Marcel de Groot - #HELD 22-jan 16.00 muziek Guus Westdorp en Ernst de Korte - Lied van mijn vader. 24-jan 20.30 cabaret Eric van Sauers en gast. Werkvoorstelling 25-jan 20.30 muziek R-Chestra - Sham -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*

DE KOM

Het Heerenlogement

ing

Stationssingel 7 Culemborg www.degelderlandfabriek.nl

15-jan 14.30 muziek Jam Jazz & Pizza met Ikarai 22-jan 17.00 muziekth. AHA Productions - Niemandslied 29-jan 14.30 muziekth. Si Jòlie + Donat Ontskul -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* 50t% ing abel

De Gelderlandfabriek

Dr. C. Voogdplein 90 Leerdam - www.go-leerdam.nl

13-jan 14.00 lezing Cobra 13-jan 20.30 muziek Jazz Community 15-jan 13.00 filmhuis Filmfestival 21-jan 20.30 muziek Mrs. Hips 27-jan 21.00 culinair Bierproefavond 28-jan 20.30 cabaret Onderweg - Isabel Nolte 29-jan 11.00 familie Warme Wiebel Wintertenen -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

50%

Markt 4 Wijk bij Duurstede - www.calypsotheater.nl

20-jan 20.30 muziek De Deeldeliers met Deeldelarie -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Go Theater

oo Eijfkfi geld n ig kwgaer enop Vo liteit Orig ca en. in

Calypsotheater

Overtoom 3 IJsselstein - www.fulcotheater.nl

05-jan 20.30 n/b MINOUX 1 Bloeiende maagd speelt 07-jan 20.30 n/b WERELDBAND 11-jan 20.30 n/b Big, Black & Beautiful Live Concert 13-jan 20.30 n/b Lenette van Dongen Tegenwind (reprise) 14-jan 20.30 n/b MIRAGE Fleetwood Mac Tribute 19-jan 20.30 n/b Rene van Meurs Even goede vrienden 20-jan 20.30 n/b Mathilde Santing Both Sides Now 28-jan 20.30 n/b Carry Tefsen e.a. Gouwe Ouwe -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

e Elke 2 meter NL Label laminaat

Van Heemstraweg 53 Druten - www.agoratheater.nl

14-jan 20.30 cabaret Max van Burg / Op een bedje van Rucola 15-jan 20.30 cabaret Vuile Huichelaar / De Vijfde Van - Nu Al Een Klassieker 19-jan 20.30 toneel Theater van de Klucht / Boeing Boeing 20-jan 20.30 cabaret Oldenosborn / #LIFE 27-jan 20.30 cabaret Cabaretpoel / Vier keer leuk! 29-jan 14.30 kind 6+ Hilbert Geerling / De Geheimzinnige Grotten van Grok M'Gar -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fulco Theater

5 k 0%

Agora Theater Druten

28-jan 20:11 Carnaval C.V. de Wallepikkers - Prins Maerten de Musical -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

l Labe e NL g 2 in r Elkezonwe

Sint Agnietenstraat 2 Tiel - www.agnietenhof.nl

08-jan 13.30 musical Maya Show - Studio 100 (2-99 jr) 15-jan 12.00 muziek Eva van Grinsven & Lars Niederstrasser 18-jan 20.00 cabaret Jörgen Raymann - Zo Kan Het Ook 20-jan 20.00 muziek Big, Black & Beautiful - Get up and Dance 21-jan 20.00 muziek Jeroen van der Boom - In Concert 27-jan 19.30 muziek Snorro - Ro Theater (8-99 jr) 28-jan 20.00 muziek Dutch Swing College Band - LIVE! 31-jan 20.00 toneel Hans Croiset & Johanna ter Steege - De Vader -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NL Elke Lab 2 e r el b ol eha ng

De Agnietenhof

9

OPRUIMING! 2 PVC 50%

KORTINGEN

e

m2

TOT 80%

korting

*

Geldig op elke 2e m2 Halmstad, Otta en Larvik

2 50% e

meter Tapijt

e Elke 2 meter NL Label gordijn

50%

korting* ef Korting is exclusi confectiekosten.

eter 2e m VC ElkeLabel P NL

50t% ing* iten

kor

e ik. walit de k n Larv 2 ig op tta e 0m . Geld stad, Ofname 1 Halmimale a Min

VLOERKLEDEN TOT

% 0 6 T R KO ING

korting* Geldig op elke 2e strekkende meter Parade of Desso tapijt, bij minimale aanschaf van 3 mtr.

2 laminaat 50% e

*

COUPONNENSTUNTS Grote en kleine restanten tapijt, tapijttegels en vinyl.

EN

m2

OP

VLOERKLED VOORRAAD

korting* Geldig op elke 2e m2 3000 en 8100 serie

* Vraag naar de voorwaarden in de winkel. Zolang de voorraad strekt, niet in combinatie met andere acties.

Maandag 13:00-17:00 uur Dinsdag t/m vrijdag 09:00-17:00 uur zaterdag 10:00-17:00 uur koopavond vrijdag 18:00-21:00 uur

Ambachtsweg 1 3433 PR Nieuwegein T. 030 6054216 www.vockinginterieur.nl Gratis parkeren


Bedrijven

UITgelicht

Beleef Miele bij Wakkermans Alles over inbouw van uw apparatuur bij Wakkermans Elektro

Z

omaar even een inbouwkoelkast of -vaatwasser kopen? Dan moet hij ook nog ingebouwd worden natuurlijk. Dat lijkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Daarbij: er is zo veel keuze...

netjes en vakkundig aangesloten worden. De monteur neemt de oude machine en het verpakkingsmateriaal weer mee. Daarbij is een stukje voorlichting over hoe bijvoorbeeld een vaatwasser, oven of kookplaat precies werkt absoluut een must. Bij Wakkermans Elekro heeft Miele onlangs een mooie opstelling gecreeerd, waarbij de consument zelf zien, voelen en ervaren wat de meest praktische apparaten zijn. In deze opstelling vind je onder andere koelkasten, vaatwassers, afzuigkappen, kookplaten, ovens en magnetrons. Kortom: Keuze genoeg. Een bezoekje aan Wakkermans Elektro zal absoluut de moeite waard zijn!

Bij Wakkermans Elektro weten ze daar alles van. Het ene inbouw apparaat is het andere niet. De oude apparatuur moet netjes uitgebouwd worden en de nieuwe apparatuur moet ook weer netjes en volledig op maat ingebouwd worden. Alle frontjes die op de oude machine zaten moeten (vooral) passend op de nieuwe machines gemonteerd worden. En ja... waar kijk je dan naar. Er is een grote keuze, maar welke machine sluit aan bij uw behoefte? Het lijkt soms heel eenvoudig, maar de verschillen zijn groot en een goed advies is dan van groot belang. De voordelen ten opzichte van de verschillende apparaten, maar ook wat de nadelen kunnen hiervan kunnen zijn. Zo zijn er verschillen in verbruik, inhoud, samenstelling etc. En weet u niet wat de afmetingen precies zijn, dan kan er thuis gratis worden opgemeten! Daarbij wordt er ook gekeken hoe een front gemonteerd is, vast of met geleiders... Het mooie bij Wakkermans Elektro is niet alleen dat er je je goed laat voorlichten, maar de monteurs van Wakkermans zorgen er ook voor dat de aangekochte machines bij u thuis worden afgeleverd en

Wakkermans Electro Voorstraat 24 4153 AL Beesd Tel. 0345 - 681234

Voor het beste cadeau gaat u naar

Ho, ho, ho naar Wakkermans voor een kerstcadeau

Wakkermans Elektro Gezonder frituren met lucht

Kom ook onze nieuwe Miele inbouwwand bewonderen.

Airfryer

Wij zijn de specialist in het vervangen van al uw inbouwapparatuur!

Tot

€30

cashback op Philips Airfryers

• Tot 80% minder vet ** • Makkelijk schoon te maken • Minder nare vetluchtjes

IN DECEMBER

€ 50,t

RETOUR

el r de wink Kom naa og meer voor n berdecem gen! aanbiedin

6 MAANDEN DREFT PLATINUM TABLETTEN BIJ AANKOOP VAN EEN WHIRLPOOLVAATWASSER*

GRATIS Technologie voor het leven

XXL trommel XXL resultaat een perfect schone was

KOM LANGS VOOR DESKUNDIG ADVIES!!

€20 CASHBACK

* BIJ AANKOOP VAN EEN SENSEO® VIVA CAFÉ

Technologie voor het leven

Het grootste witgoedcentrum in de regio

75

www.wakkermanselektro.nl | info@wakkermans.nl

75

OPENINGSTIJDEN • Ma. t/m Do. 08.30 - 12.30 • 13.00 -18.00 uur • Vrij. 08.30 - 12.30 uur • 13.00 -21.00 uur • Za. 09.00 - 17.00 uur

Matrassen vanaf € 75,00 hoofdkussens vanaf € 7,50 Dekbedden vanaf € 29,00

Boxspring vanaf € 775,-

Sleepradar®

n slapen

Dé revolutie in slapen De Sleepradar in al onze Van Cadsand matrassen doet metingen gedurende de nacht en analyseert deze gegevens. Via een app krijgt u aanbevelingen voor concrete aanpassingen aan uw leef- en slaapgedrag. Of aanpassing aan de matras zelf. Ook kan het systeem andere apparaten, zoals thermostaat en verlichting aansturen en zo een prettige slaapomgeving creëren. Alles is af te lezen en in te stellen via de app, Apple Watch, tablet of computer. U slaapt beter, functioneert beter en haalt daardoor meer uit uw dag. Kortom, een boost voor uw kwaliteit van leven!

Vormend Pulselatex

Zachte Tencel-tijk

Ventilerende pocketveerlaag

Sleepradar® vindt u exclusief in alle Van Cadsand slaapsystemen!

Registratie hartslag

Meting

Rapporten

Koppeling

Natuurlijk ontwaken

& ademhaling

slaapritme

slaapkwaliteit

met Nest

door lichtondersteuning

Grote Brugse Grintweg 109 4005 AC Tiel Tel. +31(0)344 - 618 661 E-mail info@slaapspecialist-tiel.nl

WWW.SLAAPSPECIALIST-TIEL.NL

Afwijkingen in omschrijvingen, afbeeldingen en prijzen voorbehouden.

10


Arkel Beter Cross

PRE-SALE

Rennen over het Motorcross terrein in Arkel!

O

p zaterdag 14 januari zal de tweede editie plaatsvinden van de Arkel Beter Cross. Deze uitdagende cross gaat over het terrein van motorcross vereniging De Bougie. Er is een kidsrun, een 2,5 km, 5 km en 10 km parcours. De 10 km kan ook in teamverband worden afgelegd met een estafette (2,5 km p.p.) Aan de teamestafette doen familie-, sport- en bedrijventeams mee. De kidsrun start 11:30 uur, de 2,5 en 5km om 12:00 uur en de 13:00 uur start de 10 km individueel en teamestafette. Inschrijving kost € 7,50 p.p. Daarnaast is het voor deelnemers aan de teamestafette mogelijk

WWW.BUDGETKINGSTORE.NL W W WW W W.BU BU ETKIN ETKIN E.NL E.NL

een sponsorpakket aan te schaffen. Voor € 50,- krijgt een team dan 4x inschrijving, logo vermelding op de website van de Beter Lopen en RoParun Team Phoenix, naamsvermelding op de dag zelf door onze speaker en 4 gratis consumpties op de (netwerk)borrel na afloop.

Opbrengsten Alle opbrengsten van deze dag zijn weer voor Stichting RoParun, die zich inzet voor de zorg voor mensen met kanker.

NU vanaf vannaf

Hoekbank Linari met Longchair

NU vanaff

€Kijk voor meer informatie en inschrijving op www.beterloop.nl

3 + 2 zits Playa, in diverse stoffen leverbaar NU samen sam menn vvanaf annaf

€Hoekbank York NU vanaf af

Fauteuil Kaito IIn beige eige

€

bruin b n en e antraciet a acietFauteuil Paco in diverse stoffen

NU€

De 7 BeddenXperts Zekerheden: 1 2 3 4 5 6 7

90 dagen proefslapen; De beste kwaliteit: tot 20 jaar garantie; De beste prijs: Ergens anders goedkoper? Dan gratis! Snelle levertijden door eigen productie; Deskundig advies; Vriendelijke en vooral persoonlijke service; Er is altijd een slaapsysteem dat bij u past.

€ NU vanaf vanaf aff

€

Kiezen voor een individueel slaapsysteem! Informeer ook naar de verhuur van een pomp of onze volledige waterbed verhuisservice.

 Eetkamerst Eetkamerstoel Promo

RVS stoel leverbaar iin wit of zwart

Eetkamerstoel Sandy

5 tot 10 jaar volledige garantie

WATERBED LEDIKANT MET MATRAS BOXSPRING MET MATRAS LUCHTGEVEERD SYSTEEMMATRAS KUSSENS, DEKBEDDEN, BEDTEXTIELEetkamertafel Massief met X po poot, U poot van staal in de kleuren 220 cm Wit, Zwart of metaal. Maten ten 16 160 0 cm - 180 cm - 200 cm - 22 off 240 cm. H Houtsoort Eiken t t Eik ken en Pine k P

Softside waterbedden Leverbaar vanaf € 995,(inclusief plaatsen)

Uw bedkeuze:

NU vanaf vannaf

• • • • • • • •

afm: 160x200 cm Mono watermatras Stabilisatie F-4 Luxe split-systeem Bed-ombouw Texas Wood Bed-onderbouw Wenge 5 jaar fabrieksgarantie Normale verkoopprijs € 1799.-

smeedijzeren stoel in bruin en antraciet

NU: €

NU N U EEXTRA EXT XTRA TRA RAA VOORDELIG VOO OORD R D EELIG

€

Dressoir Papillion Dres p in twee kleuren leverbaar

NU vanaf vaannaf

Nu als showroommodel:

€ 999.-

Voor Boxsprings - Matrassen - Luchtgeveerde matrassen Waterbedden - Bedtextiel - Kasten en Vloeren

Openingstijden: Di: 9.30 - 17.30 uur Wo: 9.30 - 17.30 uur Do: 9.30 - 21.00 uur Vr: 9.30 - 17.30 uur Zat 9.30 - 16.00 uur Ma: gesloten Bezichtiging buiten openingstijden mogelijk op afspraak

BeddenXperts by Wimm - Kleibergsestraat 20 Tiel Tel: 0344 – 60 67 01 tiel@bx.eu

€DIVERSE VERLICHTING NG HALVE PR PRIJS! BUDGET KING-STORE

7HFKQLHNZHJ/HHUGDP 2SHQLQJVWLMGHQ GLYUXXU]DXXU


MIDDAG LEERDAM

1500 M2Mshowroom! 2 showroom! 1500

TEGELS - BADKAMERS - PVC VLOEREN

Middag Leerdam Techniekweg 1 4143 HW Leerdam 0345 - 63 24 00 info@mmtleerdam.nl

KƉĞŶŝŶŐƐƟũĚĞŶ maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag

09.00 - 18.00 uur 09.00 - 18.00 uur 09.00 - 18.00 uur 09.00 - 18.00 uur 09.00 - 21.00 uur 09.00 - 16.00 uur

www.middagmarmerentegels.nl

NIEUWE SHOWROOM op onze 1e verdieping Open vanaf 2 januari 2017!

Complete badkamers vanaf € 1.500,-

Tegels vanaf € 20,- m² Tegels & Badkamers voor elk budget op de 1e etage bij Middag Leerdam

Waarom Middag Leerdam? Meer dan 25 jaar ervaring X Keuze uit meer dan 5.000 verschillende tegels X Passend in ieder budget X Wij bieden een totaalpakket van slopen tot voegen X Geen aanbetaling X Snelle en correcte levering sŽŽƌĂůůĞƐǁĂƚŵĞƚĞĞŶǀůŽĞƌƚĞŵĂŬĞŶŚĞĞŌ͘DŝĚĚĂŐƚĞŐĞůƐŝŶ>ĞĞƌĚĂŵ͊ X

Regionaal uitgelicht 201701 s  

Regionaal Uitgelicht, de grootste, leukste en voordeligste krant van Midden Nederland. Ruim 200.000 mensen lezen meerdere malen per maand d...

Advertisement