Suzuki S-Cross SUV

Page 1

SUV

HØYERE • KRAFTIGERE • STERKERE


02


REIS TIL VERDENS ENDE. La dine impulser løpe fritt - med en følgesvenn som er tilgjengelig til enhver tid: Nye S-Cross SUV gir deg enda flere muligheter på fire hjul. Med All-Grip firehjulstrekk, neste generasjons ytelser og et design som viser hvor tøff en SUV kan være. Uansett hvor du vil, eller hva du skal - S-Cross SUV er alltid det perfekte valg.

03


04


HÅNDTER LIVETS UTFORDRINGER. Gjør hverdagen din enklere - Nye S-Cross SUV omfavner behovene som følger med i det moderne liv. S-Cross SUV sørger for funksjonell fleksibilitet, romslig komfort og en SUV-styling som skiller seg ut. Uansett hva du skal, er den nye S-Cross SUV det perfekte valg for å gjennomføre det.

05


DESIGN SOM LEGGES MERKE TIL Med et utseende som higer etter nye eventyr: S-Cross SUV ser like utfordrende og selvsikker ut som den er. Oppdag et design som kjennetegner en SUV. Med sin nye robuste front, brede SUV-styling og romslig indre. En født oppdager. Høyere, kraftigere, sterkere.

06


07


DYNAMISK FRONT 08

Den dristige fronten er et av signaturtrekkene til en flott designet og robust SUV. Med bilens imponerende grill, løfter fronten og panseret seg. Dette gir rom til nye støtfangere og LED-lys som underbygger designet til nye S-Cross SUV.


9

1

2

3

4

5

1 LED hovedlys og LED kjørelys (SkyTech) Tredimiensjonalt avrundet, høyintensitets hovedlys styrker det dynamiske inntrykket. Hovedlysene har energibesparende LED-lys og funksjoner som kjørelys. 2 LED baklys (SkyTech) Det tynnere, strømlinjeformede designet av de nye LED kombinasjonslysene fører til at bilens bakdel blir skarpere estetisk sett. 3 Tåkelys (SkyTech) Tåkelys med kromdetaljer gjenspeiler de dynamiske konturene til hovedlysene. 4 Aerodynamiske speil Sidespeilene er designet for lav luftmotstand, lav vindstøy, og overlegen drivstofføkonomi. Med integrert blinklys på S-Cross SUV med SkyTech-pakken. 5 Integrerte takrails (SkyTech) Integrerte takrails kombinerer godt design med aerodynamisk finish.

Hjul og felger Det nye designet av de atletisk stylede hjulene forsterker S-Cross SUV sitt utseende. Felgenes design optimaliserer luftstrømmen og gir lav rullemotstand, dette gjør at du bruker mindre drivstoff.

6

6 17“ polerte aluminiumsfelger (SkyTech)

09


PANORAMA SOLTAK

(SkyTech)

Gjør deg klar for en utrolig utsikt: Med S-Cross SUV har du et soltak hvor taket både foran og bak kan skyves bakover. Dette gjør at selv baksetepassasjerene kan nyte solstrålene og den friske luften.

10


1 5 6

36 mm

2

3

1 Dashboard design Rene linjer, nytt ratt og bruk av høykvalitetsmaterialer i alle ledd: Å sette seg bak rattet på S-Cross SUV gir deg umiddelbart følelsen av dynamiske kjøreegenskaper og bevegelse. 2 Adaptive Cruise kontroll og fartsbegrenser (SkyTech) Adaptive Cruise kontroll sørger for at du kjører i en gitt hastighet og tilpasser avstanden til bilen foran. Fartsbegrensningen sørger for at du ikke overstiger hastigheten du har satt. (SkyTech-pakken innholder Adaptive Cruice Control.) 3 Girskiftehendler (6AT) Girskiftehendler gir bilen et mer sporty særpreg og mer komfortabel å kjøre. 4 Justerbart ratt Teleskop- og høydejusterbart ratt gjør det enkelt for hver og en uansett høyde å finne den riktige kjøreposisjonen.

4

40 mm

5 Varmeseter Varmeseter hjelper både på komforten og ved kalde morgentimer. Velg mellom lav eller høy varme.

7

6 Skinnseter (SkyTech) Flotte sømmer langs sidene og eksklusivt skinn gjør ikke bare disse fine å se på, men også mer slitesterke. 7 Justerbart baksete Baksetene kan justeres i 2 vinkler. Den ene vinkelen er justert bakover for avslapning, mens den andre vinkelen er oppreist for bedre bagasjeplass.

8

8 God oversikt Oppvarmede sidespeil montert på døren maksimerer sjåførens oversikt bak bilen. 11


12


STABILE KJØREEGENSKAPER UNDER ULIKE FORHOLD S-Cross SUV er skapt for å gi deg en god opplevelse, uansett underlag og værtype. Firehjulstrekksystemet i den nye Suzuki S-Cross SUV optimaliserer stabiliteten på veien under vanskelige kjøreforhold. Dette gjør at dine kjøreopplevelser i S-Cross SUV vil føles enkle og stressfrie.

13


NY ALLGRIP 4X4-TEKNOLOGI 14

Suzuki har videreutviklet sin anerkjente 4x4-teknologi til et nytt nivå, som sørger for stabile kjøreforhold, uavhengig av underlag og værforhold. Dette, sammen med andre teknologier sørger for at du har full kontroll under hele kjøreturen.


Fire 4x4 valg Firehjulstrekksystemet lar deg velge mellom fire kjøremoduser: auto, sport, snow og lock. Auto mode Denne modusen prioriterer bensinforbruk og utslipp. Det slår inn 4x4-systemet ved dårlig grep eller sleng på bilen. Sport mode Denne modusen skjerper styringen, samtidig som motorresponsen er kvikkere, noe som gir deg raskere akselerasjon. Snow mode Denne modusen optimaliserer kjøringen ved glatt føre. Enten det er på grusveier eller norske vinterveier. Lock mode Denne modusen hjelper deg frem der andre biler står fast. Ved hjelp av høyere dreiemoment og skjerpet ESP kommer bilen seg ut fra vanskelige hindringer.

15


NY BOOSTERJET-MOTOR 16

Få det meste ut av det: Under panseret på S-Cross SUV ligger det en turbomotor med direkteinnsprøytning som skal sørge for maksimal energieffektivitet. Uansett forhold: Med BOOSTERJET kan du alltid vite at du får forbedret drivstofføkonomi, samtidig som du får en smidig kjøreopplevelse.


2

1

1 Ny 1.4 BOOSTERJET-MOTOR 1.4 BOOSTERJET responderer med super kraft og drivstofføkonomi under alle forhold. Den sørger for konstant akselerasjon noe som igjen sørger for smidig kjøring og mye dreiemoment, uavhengig av om du kjører på rette strekninger eller opp bratte bakker. 2 Motor stopp/start Stop Stopp/start-systemet på den nye S-Cross SUV bidrar til bedre bensinforbruk og mindre utslipp. 3 Understellet Understellet har blitt utviklet for europeiske veier for å sikre best mulig stabilitet, komfort og stillhet.

3

4 Høy stivhet, lav vekt Karosseriet er stivt og lett takket være bruken av innovativt stål. Dette betyr at bilen er stabil å kjøre og har et lavt drivstofforbruk. 5 Overlegen aerodynamikk Dataassistert prosjektering og vindtunneltesting førte til en aerodynamikk som øker ytelse og drivstofføkonomi. Den nye Suzuki S-Cross SUV har en eksepsjonell aerodynamikk til en SUV å være.

4

440 590 780 980 1500

MPa MPa MPa MPa MPa

8

5 17


FUNKSJONALITET TIL ALLE OPPGAVER. Langtur eller kun en kort reise? Krysse grenser eller utforske byer? Uansett hva du skal, så kan du spre dine vinger i bilens intuitive, romslige og fleksible omgivelser. Uansett oppgave: S-Cross SUV vil tilfredstille dine behov når det gjelder nyttige løsninger og romslige interiør.

18


19


MULTIMEDIA-SYSTEM 20

En touch-skjerm med omfattende funksjonalitet som gjør kjøringen enklere og morsommere. Den 7-tommers store touch-skjermen gir enkel betjening av lyd og bilde, samt hands-free telefon og navigasjon. Du kan også koble til en kompatibel smarttelefon.


Drive

Connect

Easy-to-use navigation system

Access to smartphone applications on the display

shows Apple CarPlay

Call Convenient hands-free phone operation

shows MirrorLink

1 Apple CarPlay & MirrorLink (SkyTech) Bilens multimedia-enhet er kompatibel for både Apple og Android-enheter. Ved å koble til din iPhone via USB, lar Apple CarPlay deg få tilgang til musikk, få veibeskrivelser, gjennomføre telefonsamtaler, sende og motta meldinger, alt gjennom stemmekommandoer eller via bilens berøringsskjerm. Via MirrorLink vil du også på samme måte kunne koble din smarttelefon via USB og få muligheten til å speile flere av telefonens apper og funksjoner.

Listen Multimedia audio and video playback

1 2

2 Kjørecomputer En sentralt plassert kjørecomputer gir deg en klar oversikt som forteller deg om drivstofforbruk, kjørelengde, 4WD-kjøremodus og parkeringssensorstatus. Den viser også når det er på tide å skifte gir, noe som hjelper deg å kjøre mer økonomisk. 3 Lydsystem Lydsystemet i den nye S-Cross SUV inkluderer radio, USB tilkobling, Bluetooth® for streaming av musikk og hands-free telefonsamtaler.

3

3

4 Parkeringssensor (SkyTech) S-Cross SUV er utstyrt med parkeringssensorer både foran og bak. Dette i kombinasjon med ryggekamera, gjør lukeparkering til en lek. 5 Automatiske vindusviskere og lys Vindusviskerne startert atumatisk når det begynner å regne. Hovedlyktene styres også automatisk. 6 2-sone klima (SkyTech) Airconditiontemperaturen i bilen kan justeres individuelt uavhengig av hvilket sete du sitter i. 7 Nøkkelløs Start/stop-system (SkyTech) Vindusviskerne starter automatisk ved regnvær. De justerer farten ut fra nedbørsmengden og farten på bilen. Frontlysene skrus av og på ut i fra lyset du kjører i.

4

5

Beep Beep

6

7

21


GENERØS BAGASJEPLASS 22

All plassen du trenger for å gjennomføre dine drømmer: Selv med 5 personer i bilen har du fortsatt 440 liter bagasjerom. Om du skal på et idrettsarrangement, familietreff eller en tur på fjellet, er S-Cross SUV en bil som sørger for at dine behov og drømmer blir oppfylt.


1

1

7

7

7

1 Fleksibel plass Du kan også slå ned setene på forskjellige måter. Enten ved en 60:40 splitt, eller ved å ta ned hele baksetet. Dette gir deg stor fleksibilitet.

5 Midtarmlene i baksetet med koppholdere I baksetet finnes det et midtarmlene med to koppholdere. 6 Baksetelomme En stor lomme bak forsetet gjør at du enkelt kan oppbevare dokumenter og bøker.

2 Takkonsoll med kartlamper I takkonsollen finnes det kartlamper og et lite rom hvor du kan oppbevare solbrillene dine.

7 Det lille ekstra I baksetet finnes det et 12V DC strømuttak og hemper for å holde bagasje samt handleposer på plass.

3 Solskjerm med speil Solskjermene med speil og lys gjør at du kan speile deg selv om det er mørkt ute. 4 Midtarmlene med USB Midtkonsollen kan justeres forover og bakover. I selve konsollen finnes det en USB-kontakt for oppladning av elektronisk utstyr, samt avspilling av musikk.

2

3

4

4

5

6

23


24 24


SIKKERHET HELE VEIEN Utvid horisonten og lev bekymringsfritt sammen med din trofaste kompanjong. Vit at du er godt beskyttet. Alltid. S-Cross SUV assisterer og beskytter deg til enhver tid: Med sine preventive systemer forutser og unngĂĽr bilen ulykker. Med sine beskyttelsessystemer minimerer bilen skadeomfang om noe skulle skje.

25


RADAR BRAKE SUPPORT (RBS)

ADAPTIVE CRUISE CONTROL (ACC)

er et kollisjonsforhindrende system som bruker refleksjon fra en radarsensor montert på fronten av kjøretøyet.

Adaptiv Cruise Control er et system som fungerer i samarbeid med RBS-systemet, og gjør det mulig å opprettholde en avstand mellom bilen din og bilen foran automatisk uten at du slipper å bremse eller gasse.

1. Advarsel Når du kjører over 5km/t, registrerer systemet bilen foran, og hvis det er fare for kollisjon, advarer den deg om at du må bremse. Tidspunktet for advarselen kan avhenge av innstillingene FAR og NEAR.

1. Konstant hastighet Hvis det er en tilstrekkelig avstand til bilen foran, kjører bilen på konstant innstilt hastighet.

Warning!

Approximately 3 seconds before collision (depends on the speed)

Warning!

Automatic light braking

Warning!

2.Automatisk lysbrems Hvis det er en risiko for kollisjon, vil systemet bruke lyssignaler for å advare sjåføren til å bremse.

Warning! Warning! Warning!

Driver brake

Braking force increase Automatic light braking

2. Automatisk fartsreduksjon Dersom bilen foran kjører i lavere hastighet enn deg, reduserer bilen din hastigheten for å holde tilstrekkelig avstand fra bilen og følger den automatisk.

Warning! Automatic braking Driver brake Warning! Automatic light braking Warning! Braking force increase

Approximately 2.2 seconds before collision (depends on the speed)

Warning!

3. Automatisk bremsehjelp Hvis et kjøretøy foran blir oppdaget og det er en høy sannsynlighet for kollisjon, øker systemet bremsekraften under panikkbremsing, og vil dermed bidra til å unngå kollisjon eller redusere skade.

4. Automatisk nødbrems Hvis et kjøretøy foran oppdages og systemet avgjør at en kollisjon er uunngåelig, bremser bilen automatisk for å unngå kollisjon eller redusere skade.

Warning! Warning!

Warning!

Driver brake

Braking force increase Automatic braking Automatic light braking

3. Automatisk akselerering Hvis bilen foran avviker fra kjørefeltet og det er en tilstrekkelig avstand til neste bil foran, akselererer bilen din og holder den innstilte hastigheten din.

Approximately 1.2 seconds before collision (depends on the speed)

Warning! Warning!

Warning!

Automatic braking

Driver brake

Braking force increase

Automatic braking

NØDSTOPPSIGNAL Approximately 1 seconds before collision (depends on the speed)

Nødstoppsignalfunksjonen aktiveres dersom du kjører over 55 km/t. Dersom du bråbremser vil lys på bilen din varsle biler bak deg ved å blinke med lysene på bilen. driver brake

ADVARSEL ■ Radar Brake Support har visse begrensinger. ■ Systemet kan være i stand til å ikke unngå kollisjon eller redusere skade i en kollisjon, avhengig av hvilke type hinder, værforhold, veiforhold eller andre omstendigheter. ■ Systemet kan ikke fungere hvis sjåføren tar unna manøver ved å manipulere rattet eller gasspedalen. ■ Du må ikke stole 100% på systemet; kjøre alltid trygt. ■ Vennligst sørg for å lese bruksanvisningen, da den inneholder viktig informasjon for din sikkerhet. ■ For ytterligere informasjon, ta kontakt med en Suzuki forhandler.

26

1. Ved bremsing over 55km/t 2. Varselblink aktiveres og advarer biler bak. 3. Ved å lette på bremsen skrues varselblinkene av.


1 ESP® (Electronic Stability Program) Hvis hjulene mister grep, vil bilen ved hjelp ev ESP systemet automatisk justere motor og bremser for å hjelpe til med å få veigrepet tilbake. 2 Bakkestartassistanse (SkyTech) Med bakkestartassistanse hjelper bilen deg med vanskelige bakkestarter. Bakkestart blir en lek!

1

2

3 7 Airbager Ekstra beskyttelse kommer fra front-og sideairbagene for passasjerene foran, og kneairbag for sjåføren samtidig som den har venstre og høyre gardinairbager.

Bremsekraft

4 Dekktrykkmåler På kjørecomputeren har du til en hver tid oversikt over lufttrykket du har i dekkene dine. Dette ved hjelp av en sensor i hjulene.

Redusert motorkraft

5 Kolisjonssikkerhet og fotgjennger beskyttelse S-Cross SUV sitt design fokuserer rundt Suzukis TECT konsept, som resulterer i en struktur som effektivt absorberer og sprer energien ved en ulykke.

Uten Hill-Hold control

Bremsekraft

Med ESP® Uten ESP® Med Hill-Hold control

3

4

5

27


Motor

Bensin 140HK BOOSTERJET 4WD/ALLGRIP 6MT/6AT GL SkyTech

Kjøresystem Gir Modell CHASSIS Hjul

215/55R17 215/55R17 (polert finish)

Dekk-kit EKSTERIØR Panoramasoltak Dørhåndtak

Sort Bilens farge

S S

S S

S -

S S

S S S S -

S S S S S S S S S S S S

SYNLIGHET Frontlys Frontlystjustering

Halogen LED lys Manuell Automatisk

Lysautomatikk Tåkelys

Foran Bak

Sotete ruter

Utvendige sidespeil

Avblendbart innvendig speil

Sorte I bilens farger Elektrisk justerbare Elektrisk foldbare Oppvarmede Innebygde blinklys Manuell dimming Automatisk dimming

Motor

Bensin 140HK BOOSTERJET 4WD/ALLGRIP 6MT/6AT GL SkyTech

Kjøresystem Gir Modell STYRINGS- OG INSTRUMENTPANEL Paddle shift på ratt (6AT) Servostyring Turteller Digital klokke Utvendig temperaturmåler Gjennomsnittlig drivstofforbruk Gjennomsnittshastighet Kjørelengde Girposisjonsindikator Girskiftsindikator (6MT & 6AT) Dekktrykksindikator Informasjonsdisplay Kjøremodusindikator Beltealarm i førersetet Beltealarm i passasjersetet Beltealarm i bakseter Advarsel når en dør ikke er lukket Advarsel ved lavt drivstoff Advarsel ved behov for oljeskift KOMFORT Elektriske vinduer Sentrallås Fjernbetjent sentrallåssystem Nøkkelfri start/stopp-system Aircondition

Foran Bak Knapp på førers side Med lys og lydsvar Manuelt Automatisk to-sone

Varmer Pollenfilter

Lyd

Kjøremodusknapp 4 moduser Cruise control Adaptive cruise control Fartsbegrenser Setevarmere i begge foreseter

28

S(AT) S S S S S S S S S S S S S S S S S S S S S(ALLGRIP) S(ALLGRIP) S S S S S S S S S S S S

2 fronthøyttalere 4 høyttalere 2 foran og 2 bak Tweeter x 2 Senterhøyttaler MP3/WMA kompitabel CD tuner + Bluetooth®*+ DAB radio Smarttelefon kobling display audio + ryggekamera + navigasjon + DAB radio

S S S S S S S -

S S S S S S S S S S S

S

-

-

S

S S S S

S S S S S


Motor

Bensin 140HK BOOSTERJET 4WD/ALLGRIP 6MT/6AT GL SkyTech

Kjøresystem Gir Modell SETER Fortseter Bakseter Setetrekk-matriale Armlene

Høydejusterbart (førersiden) Høydejusterbart (passasjersiden) Sete lomme(passasjerside) 60:40-split Justerbart Stoff med søm Skinn og skinnimitasjon Foran Bak

S S S S S S S S

S S S S S S S S

Handlebaggkrok x1 Nettkrok x 2

S S S S S S

S S S S S S

S

S

BAGASJEROM Bagasjeromsdeksel Bagasjeromsplate Bagasjeromkrok Bagasjerom DC 12V uttak Bagasjeromslys TRYGGHET, SIKKERHET OG MILJØVENNLIGHET Doble kollisjonsputer foran Kollisjonspute på passasjersiden deaktiveringssystem Sideairbager Foran Gardinkollisjonsputer

Motor Kjøresystem Gir Modell SIKKERHET Antall airbg Setebelter

S

S S S

Foran: 3-punkts ELR setebelter med beltestrammere, kraftbegrensere og setejustering Bak: 3-punkts ELR setebelter x 3

ISOFIX barnesetefeste x 2 Barnesikring Sidekollisjon-dørbjelker ABS med EBD-funksjon ESP Radar Brake Support Nødstoppsignal Bakkestartassistent Dekktrykksensor Bremseassistent Parkingssensor

Foran Bak

Shift lock Kjørelys

S S

Bensin 140HK BOOSTERJET 4WD/ALLGRIP 6MT/6AT GL SkyTech

Startsperre Alarm Stop & Start system

Halogen LED

7

7

S

S

S S S S S S S S S S(AT) S S S S

S S S S S S S S S S S S S S(AT) S S S S

S : Standard - : Ikke tilgjengelig Hva som er standard og tilleggsutstyr vil variere fra marked til marked.

29


Fabrikk Antall Dører Motor Kjøresystem

Magyar 5-dører 140HK BOOSTERJET ALLGRIP 4x4

DIMENSJONER Total lengde Total bredde

mm mm

Total høyde

mm

Akselavstand Sporvidde

Foran Bak

Svingradius Bakkeklaring KAPASITET Setekapasitet Maks volum Oppbevaring kapasi- Bakseteryggen slått ned (VDA-metoden)* Bakseteryggen justert i første posisjon tet * Bakseteryggen justert i andre posisjon Bensintank MOTOR Type Antall sylyndere Antall ventiler Slagvolum Boring × slaglengde Kompresjon Maksimal effekt Maksimalt dreiemoment Drivstoff

mm mm mm m mm

Personer Liter Liter Liter Liter

440 47

cm³ mm kW/rpm Nm/rpm

6MT 3.615 1.954 1.275 942 794 674 3.481 4.312

1. gir 2. gir 3. gir 4. gir 5. gir 6. gir Revers

CHASSIS Styring

Fjernig

Foran Bak Foran Bak

K14C-DITC 4 16 1.373 73,0x82,0 9,9 103/5.550 220/1.500-4.000 Direkte innsprøytning KK

Endelig girutveksling

Bremser

5 1.269 875 430

Liter

GIR Type

Girutveksling

4.300 1.785 1.580(1.585 med takrails) 2.600 1.535 1.505 5,2 180

mm mm mm mm

Hjul

6AT 4.044 2.370 1.555 1.159 852 672 3.193 3.501

Rack & pinion Ventilerte skiver Skiver MacPherson Torsion 215/60R16.215/55R17

VEKT 1.2151.240

1.2351.260

km/h sek

200 10,2

200 10,2

Liter/100km Liter/100km Liter/100km g/km

6,6 5,2 5,6 127

Egenvekt

kg

Totalvekt YTELSER Maks hastighet 0-100 km/t

kg

MILJØDATA Standardutslipp Drivstofforbruk

Euro 6 Bykjøring Langkjøring Kombinert

CO2-utslipp

30

* : Målt med VDA metoden **: Tentativ

6,7 5,2 5,7 128


GL

SkyTech

Farger

Mineral Gray

White Pearl

Silky Silver

Galactic Gray

Canyon Brown

Sphere Blue

Energetic Red

Cosmic Black

31


www.suzuki.no

Suzuki Motor CO. Ltd., og andre leverandører som er omtalt i denne brosjyren, forbeholder seg retten til å forandre spesifikasjoner og utstyr uten nærmere varsel. Bildene i denne brosjyren er fotografert med tillatelse. Enkelte bilder kan inneholde ekstrautsyr.

Importør: RSA Postboks 4004, 3005 Drammen Tlf: 32 21 88 00 - Fax: 32 82 49 53 - www.suzuki.no S-CROSS SUV BROCHURE (E) SEPTEMBER 2016