Page 1

ECOLOGIA ? Există definiţii ale ecologiei, explicaţii,etc. Însă, pe scurt, ecologia este traiul în armonie cu natura! Omul “modern” a uitat de această armonie. Un singur drum spre Bîrlad, privind la mulţimea mizeriei de pe câmpuri, este destul pentru a ne convinge de aceasta!


Omul este singura fiinţă care-şi distruge mediul de viaţă. Prin activităţile sale, a distrus echilibrul natural lăsat de la Dumnezeu. PUTEM şi TREBUIE să trăim în armonie cu natura! Adesea uităm să trăim frumos! Căci a trăi frumos înseamnă să nu distrugi, să ocroteşti. Să fim cu toţii responsabili în acţiunea de ocrotire a naturii !


Având grijă de natură,avem grijă de noi şi de viitorul copiilor noştri pentru că omul, pentru a trăi şi a se dezvolta, are nevoie de: Aer

Lumină

Apă

Adăpost

Căldură

Hrană

Toate acestea trebuie păstrate curate şi sănătoase!


Cu toţii auzim, foarte des, acest cuvânt: “poluare”. Înţelegem că poluarea aerului, apei sau a solului e un fenomen negativ, care poate afecta sănătatea omului, a animalelor şi a plantelor, adică a organismelor vii, iar acest fenomen este din ce în ce mai prezent şi mai îngrijorător. Cum de s-a ajuns în această situaţie ? Mai putem face ceva?


DA! SE POATE! TREBUIE să ne obişnuim cu ideea că mediul înconjurător poate fi protejat dacă ţinem cu toţii cont doar de câteva lucruri simple. Vă spuneţi că nu puteţi face nimic pentru a proteja mediul înconjurător? Ei bine, veţi descoperi, că se poate şi chiar puteţi schimba atitudinea oamenilor faţă de mediul înconjurător.


De aceea am iniţiat  proiectul

“Uniţi pentru natură!” Măscurei 2009


Coordonator proiect: prof. Daniela Chiriac

Uniti pentru natura  

Prezentare