__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Ramon Ribé portfoli 12-

Detall a.2 Planta

34-

Vista planta inferior

67-

t 7

Secció frontal t part superior (encaix marc amb paret)

Bastidor a partir de perfils metàl·lics C de 80x80mm. Revestiment de plaques de fibrociment 10mm de gruix acollat amb tirafons. Marc a partir de pletina metàl·lica de 15mm de gruix. Cilindre metàl·lic (30 mm de diàmetre) massís soldat a marc, engreixat, que permet el gir. Aïllant de fibres minerals. Part que reté el cilindre de la porta a partir de tub metàl·lic soldat a la pletina. Engreixat, s'hi introdueix el cilindre (4) i permet el gir de les portes.

Detall a.1 Secció 1

4

2

1

1 7 3

2

6


índex


hola currículum

.

.

.

.

.

.

.

.

.

. 4_5

treballs acadèmics les molles . pia lab . . el pati . . stand codorniu sant jordi . strorefront .

. . . .

.

.

. . . .

.

.

. . . .

.

.

. . . .

.

.

. . . .

.

.

. . . .

.

.

. . . .

.

.

. . . .

.

.

.

6_7 . 8_9 10_11 12_13 14_15 16_17

treballs professionals casa almacelles casa cochs . parada aviram valira . . bany . . embrujo . .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. 18_19 . 20_21 . . . . . . . . 22_23 . . . . . . . . 24_25 . . . . . . . . 26_27 . . . . . . . . 28_29

altres competències

2 | 3

il·lustració . . . . . . . . . 30_31 cartelleria . . . . . . . . . 32_33 dibuix a mà . . . . . . . . . 34_35


hola! La meva trajectòria laboral m’ha permès desenvolupar vàries inquietuds treballant en diferents camps. Destacaria les tasques com a tècnic i docent informàtic, planificació de producció en una empresa metal·lúrgica o gestió i direcció d’un petit comerç. Un dels anhels que desde molt jove tenia i no havia satisfet plenament era la creativitat. Sempre m’ha captivat el disseny, l’art, la música, la literatura i el cinema. Disciplines d’on el que més m’atrau és el fet de trobar noves maneres de viure i entendre el món. Així doncs decideixo emprendre aquest camí entrant a estudiar Projectes d’Interiorisme i Direcció d’Obres de Decoració. Fascinat per tot el que aprenc, decideixo afegir un any més de formació estudiant també Arquitectura Efímera.

Em defineix la passió pel detall i les ganes d’aprendre.


Ramon Ribé EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL

FORMACIÓ ACADÈMICA

2017 - 2017

2016 - 2017

Valira Dissenyador Aparadors per la botiga d’Outlet Valira, moble de cartró per a la nova gamma Petit Valira i moble de metall per la gamma de paelles.

CFGS Arquitectura Efímera Escola d’Art i Disseny de Reus 2014 - 2016

CFGS Projectes i Direcció d’Obres Escola d’Art i Disseny de Reus

2016 - 2016

2006 - 2014

Ribé Direcció Gestió total (compres, vendes, aparadorisme, facturació...) de botiga pròpia dedicada a la venda minorista de roba de vestir. 2005 - 2006

Prosol Cap de planificació Control d’estocatge, comandes, ordres de treball, temps d’execució, escandalls i costos en fàbrica de tendalls. 2002 - 2005

1999 - 2003

Enginyeria Informàtica (no finalitzada) ETSE URV 1995 - 1999

BUP i COU Escola Puigcerver

CONEIXEMENTS Autocad Adobe Photoshop Adobe Illustrator Adobe Indesign

Ribé Direcció Gestió total (compres, vendes, aparadorisme, facturació...) de botiga pròpia dedicada a la venda minorista de roba de vestir.

Artlantis Render

2001 - 2002

Castellà

Data Logic Oficial de 2a servei Post-Venda Reparació d’equips informàtics per a cadena d’informàtica. Recepció i enviament d’equips per servei de paqueteria.

MS Office Català

Anglès Alemany

Contacte: Telèfon 679 78 48 02 Mail rribe@hotmail.es

4 | 5

NAM arquitecura Delineant Projectista Aixecament de planells, detalls constructius, projectar, dossier d’avantprojecte i presentació de projecte a clients.


les molles concepte_planimetria_renders La proposta pren com a motiu el sensitiu cruixir del pa. S’ha tractat el pla del paviment interior amb la rajola Puzzle de Mutina creant un dibuix que ens recorda a les molles de pa. S’ha volgut crear un interior fosc, pero alhora acollidor amb llums focalitzades, on trobem unes butaques còmodes on poder degustar l’oferta del local. En els materials trobem l’acer corten enmarcant les obertures del local i en el rètol exterior. Ceràmica per paviments i parets. S’ha creat un fort contrast amb el negre que envolcalla parets i sostre a partir d’un mobiliari i lluminàries grogues.


les molles

6 | 7

les molles


pia lab concepte_planimetria_gràfica_renders Situat al centre de Reus, en un antic espai industrial, trobem la nau de Pich Aguilera. Es proposa una intervenció per instal·lar-hi un centre de creació, amb serveis de: tallers, sala d’exposicions, bar, biblioteca, auditori... Amb la idea de crear un esquema senzill i ben organitzat, s’obre una gran terrassa semicoberta per l’accés del carrer Jacint Barrau que té servei de bar. Al lateral dret hi ha una làmina de vidre vermell que ressegueix la paret i ens convida a entrar. Un cop travessem la porta, ens trobem un corredor central que distribuïrà els diferents usos als laterals del mateix. A la dreta hi ha una sala d’exposicions que es pot dividir per acollir un auditori amb grades i escenari replegable. A l’esquerra del distribuïdor es troba una gran sala amb tallers oberts i uns altres 5 de més isolats. Avançant una mica i a l’esquerra hi apareix la mediateca, que te accés també per l’avinguda President Companys. Al final de la nau gaudirem d’un jardí que dóna llum i verdor a la mediateca i als tallers.

PA i

lab

a

a'

b

b'


a - a'

b' - b

8 | 9

c' - c


el pati concepte_renders Utilitzant un element comú com és el mur, en projectem un de contenidor i alhora organitzador amb un modulat hexagonal. Aquests hexàgons podrien tenir, segons el tractament, múltiples usos (jocs de taula, llocs on seure, taules, il·luminació, horts, instruments de percussió, llits elàstics, pissarres...) La idea és dinamitzar i afavorir els jocs i les classes al pati. Una nova manera amb què els infants poden viure experiències a l’aire lliure i en grup. (Col·laboració amb Sara Mateos i Miriam Duro)


10 | 11


stand codorniu concepte_planimetria_renders Seguint els valors de marca de Codorniu es projecta un stand que vol enfatitzar la finalitat del producte, les celebracions. Aquestes, al situar-nos en un entorn mediterrani, sovint són a l’aire lliure. Així doncs s’ha volgut crear una terrassa amb una taula llarga on poder passar una estona distesa i gaudint del producte de la marca. L’ stand, a més, oferirà còctels amb cava i actuacions musicals i de dj. Per a l’emmagatzematge i les reunions de negocis ens servirem d’uns “badalots” de coberta, formats a partir de 2 volums que a més donen visibilitat a l’stand.


12 | 13


sant jordi concepte_amidaments_renders_execució Una paret d’espines a partir de piràmides de paper reciclat. La simbologia del paper és important tant per la diada de Sant Jordi com per ser matèria prima de les activitats que desenvolupa l’Escola d’Art i Disseny de Reus. S’escriu la paraula anglesa RED que simbolitza la sang del drac, la passió, perill, creativitat... En l’execució vam buscar la col·laboració de tota l’escola i de l’empresa Indugraf, que ens va cedir paper de rebuig per fer les piràmides. (Col·laboració amb Sara Mateos i Miriam Duro)


14 | 15


storefront detall Detalls constructius de les obertures de la façana de l’Storefront For Art And Architecture de Nova York.

Planta

a

a

Alçat façana


Detall a bastidor

Detall a Alçat 3

a.2

4

2

3

1

5

5

12-

Detall a Secció

345

3

1

6

56-

a.1

3

2

12-

Detall a.2 Planta

34-

Vista planta inferior

67-

t 7

Secció frontal t part superior (encaix marc amb paret)

Bastidor a partir de perfils metàl·lics C de 80x80mm. Revestiment de plaques de fibrociment 10mm de gruix acollat amb tirafons. Marc a partir de pletina metàl·lica de 15mm de gruix. Cilindre metàl·lic (30 mm de diàmetre) massís soldat a marc, engreixat, que permet el gir. Aïllant de fibres minerals. Part que reté el cilindre de la porta a partir de tub metàl·lic soldat a la pletina. Engreixat, s'hi introdueix el cilindre (4) i permet el gir de les portes.

Detall a.1 Secció 1

4

Bastidor a partir de perfils metàl·lics C de 80x80mm. Revestiment de plaques de fibrociment 10mm de gruix acollat amb tirafons. Marc a partir de pletina metàl·lica de 15mm de gruix. Cilindre metàl·lic (30 mm de diàmetre) massís soldat a marc, engreixat, que permet el gir. Falca per parar la porta a partir de barilla. Aïllant de fibra mineral.

2

1

1 7 3

2

16 | 17

6


casa almacelles maqueta Maqueta per a un projecte de NAM arquitectura d’una casa aïllada situada a la població d’Almacelles. S’ha representat la parcel·la i els seus volums. A més, s’ha fet desmuntable per poder veure les distribucions dels espais interiors.


18 | 19


casa cochs aixecament_dossier_projecte_planimetria En el centre de Reus, en un edifici històric, es projecta un habitatge. Amb uns clients altament conscienciats amb la contaminació geoambiental, s’encarrega un informe per a conèixer les àrees geopatògenes, les xarxes Hartmann, Curry i Benker. A partir d’aquest informe es prenen les decisions per als emplaçaments de llits, taules, banyeres... Aquest informe ens dóna a més unes directrius de sistemes constructius. Materials sempre que sigui possible naturals com són la fusta, la llana, la ceràmica, evitant sempre que sigui possible metalls, plàstics, químics, dissolvents... També, creació d’una envolvent a tot l’habitatge a partir de pintura amb partícules de grafit i cortines amb fils de coure per evitar l’entrada d’electromagnetismes externs. (Col·laboració amb NAM Arquitectura)

rentadora secadora

nevera

forns

Area Geopatògena suau

Area Geopatògena forta

Xarxa de Hartmann

Xarxa Curry

PR02 Nacho Alvarez

info@namarquitectura.com C/ Cos del bou, nº17, Tarragona

PROJECTE BÀSIC I EXECUTIU DE REFORMA INTERIOR HABITATGE CASA COCHS

Promotor > Jara Barceló NIF:B55567044 Data > Maig 2016 Direcció > Avinguda Prat de la Riba, 41B

Secció pis proposta E: A3_1/75 (cotas en m.)

Xarxa Benker


Nacho Alvarez

PROJECTE Bร€SIC I EXECUTIU

nevera

20 | 21

forns

Promotor > Jara Barcelรณ NIF:B55567044

rentadora secadora


parada d’aviram aixecament_dossier_planimetria_renders_ pressupost_direcció d’obra Reforma d’una parada al mercat central de Reus. El client m’encarrega el procés d’actualització de la mateixa. La reforma té la voluntat d’ordenar els elements necessaris per al dia a dia de la parada i donar una imatge fresca i potent davant la forta competència que hi ha en un mercat.

Proposta secció E 1:25 Projectista: Ramon Ribé Data: 07/07/2016

Projecte: Parada d'Aviram Borrull Client: Carles Borrull Emplaçament: Mercat Central de Reus

0,93

Amb els colors coorporatius i afegint textura a partir d’un sostre nou d’OSB, aconseguim aquesta nova imatge. 0,2

0,51

0,1

A més creem un segon pla vertical al fons de la parada amb l’ajut d’un esgraonat al sostre que s’alinea amb la càmera frigorífica. També un armari a mida i reformem un antic taulell d’ínox per crear emmagatzematge i zona de treball. La il·luminació es fa amb uns lineals led càlids de 3000K encastats.

1,48

2,3

2,81

0,3

3,07


22 | 23


valira amidaments_planimetria_renders_plantilla_de_ tall Diversos treballs per l’empresa de menage Valira. Un aparador tematitzat pel seu Outlet de Tarragona, on promocionem la gama de termos, carmanyoles i motxilles. A partir d’una estora de gespa, uns gronxadors i un cartell on s’assenyalen idees com: “dia de platja, autonomia, relax...” (Col·laboració amb Sara Mateos) Disseny d’un moble expositor de cartró per a la seva nova gamma de producte Petit Valira, que va destinada als més menuts i evoca el món de l’escola a partir d’uns dibuixos en una pissarra. Projecte d’un moble de metall per exposar la col·lecció de paelles. Es defineix un perfil d’alumni extrusionat i es crea un moble a partir de xapa plegada.


BORRADOR SECCIÓN TRANSVERSAL PERFIL PARA EXPOSITOR VALIRA ESBORRANY SECCIÓ TRANSVERSAL PERFIL PER A EXPOSITOR VALIRA Escala 1:1 en mm Escala Cotas 1:50, cotes en mm

Axonometría

24 | 25

Uso


bany renders Treball de visualització per a una reforma d’un bany en una casa aïllada situada a Rumania. (Col·laboració amb Judith Plana)


26 | 27


embrujo gràfica_pressupost_execució Restaurant situat a Salou on ofereixen sopars amenitzats amb espectacle folclòric. El promotor creu que aquesta oferta no es prou visible i li proposem un canvi en la retolació externa a peu de carrer. Seguint la imatge coorporativa preestablerta es crea un missatge clar i precís, on s’afegeix un fons amb cercles de diferents tamanys com a reinterpretació d’un element clàssic aportant dinamisme i frescura a la composició. (Col·laboració amb David Arroyo)


28 | 29


il·lustració il·lustració_encuadernació Es creen unes il·lustracions per a un conte curt de Quim Monzó. El protagonista és la tipografia i tant la maquetació com la il·lustració juguen amb ella. A més, s’imprimeix sobre paper artesanal i s’enquaderna de la mateixa manera.


30 | 31


cartelleria Propostes de cartells per Carnaval i una fira d’ensenyament a Reus.


32 | 33


dibuix a mà Tot i sentir-me còmode amb les tècniques de visualització digitals, la manera més immediata de materialitzar les idees al paper és la nostra mà. A més ens aporta un valor que no pot transmetre la tecnologia.


34 | 35


Profile for rribe

PORTFOLI RAMON RIBÉ  

Portfoli d'interiorisme ► rribe@hotmail.es ► https://www.linkedin.com/in/ramonribe/

PORTFOLI RAMON RIBÉ  

Portfoli d'interiorisme ► rribe@hotmail.es ► https://www.linkedin.com/in/ramonribe/

Profile for rribe
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded