Page 1

LAVEU DESARRIÀ #278

EXEMPLAR GRATUÏT - JULIOL – AGOST 2012

278.indd 1

28/06/12 12:43


Staff

Editorial

Edició i direcció

Jordi del Barrio, Redactor executiu.

Associació de Comerciants de Sarrià. Canet, 20 08017 Barcelona T.: 932 044 026 / 628 945 343 acs@eixsarria.com twitter.com/eixsarria

Estimats lectors,

facebook.com/eix.sarria Redactor Jordi del Barrio. Publicitat Mònica Perez. Text Jordi Villena Direcció d’art Ibàn Romero. Disseny gràfic, Il·lustració i

Ja tenim aquí l’estiu, la calor pica i tots tenim ganes de vacances, de desconnectar del dia a dia i d’intentar passar un bon estiu de la millor manera possible. L’important és descansar, sobretot mentalment. Jo recomano provar de fer alguna activitat que mai haguem fet i que sempre haguéssim tingut ganes de portar a terme, doncs ara és el moment, us reconfortarà i us sentireu molt millor amb vosaltres mateixos. Les vacances són per això, per fer tot el que durant l’any no podem fer, i per deixar de fer les que normalment fem durant tot l’any.

maquetació www.Ibie.es Fotografia Ramón Ripoll i Salvador Vendrell.

Recordeu que si m’envieu alguna foto de les vostres vacances, que sigui divertida o curiosa, us la publicarem a La Veu de Sàrria d’octubre. (envieu-les per correu electrònic a laveudesarria@gmail.com).

Impressió GR Impresores 5.000 exemplars

Abans de marxar de vacances, els comerços de Sarrià inicien la campanya de rebaixes d’estiu, on podreu trobar tot allò que busqueu a un preu fantàstic, així que no deixeu de fer un passeig pels nostres carrers i gaudir del barri.

Han col. laborat en aquest número: Frederic Bou, Eloi Martí, Sergi Solè, Mercat de Sarrià, Veterinària Rocaberti, Teatre de Sarrià, Farmacia G. Hernanadez i Miquel, Viatges El Corte Inglés, Angelona

Aquest número de La Veu de Sarrià és el de juliol i agost, ja que fins al setembre ja no sortirà el proper; com cada any, fem vacances!! En aquest número tenim l’entrevista al ciclista Roberto Heras, veí de Sarrià de fa uns anys, a qui agraeixo molt l’amabilitat mostrada. Com cada mes, tenim les seccions “L’anònim”, “L’aparador”, “Cinema”, “No és normal”, i el reportatge de la Passarel.la de Moda el Carrer, i també alguns breus força interessants. Desitjo que us agradi.

Painos, Petit Sarrià, Sanitas, Suit beibi, Roberto, Heras, Papabubble, SAM, Adrià Cañadeas, i Novoayudas

D. L.: B12202-87

Res més, només desitjar-vos que tingueu unes bones vacances, que gaudiu molt i molt, i per a qui ja les hagi fet o no les faci encara, ànims, i dir-vos que a Barcelona, i més a Sarrià, en el mes d’agost, s’està genial, hi ha molts llocs per gaudir-ne. Bon estiu!!! I fins al setembre...

PATROCINADORS:

L’ACS no es fa responsable del contingut d’aquells articles i notes signades per particulars o col·lectius que col·laboren. Queda prohibida la reproducció total o parcial del contingut sense consentiment de la direcció.

278.indd 2

28/06/12 12:43


SUMARI

04

RECOMANATS

Productes

11 APRIMEU-VOS! RACÓ DE L’AVI

14 EL SAM DE SARRIÀ GUANYA LA COPA DEL REI D’ESGRIMA BREUS

08 18 06 Taj Mahal Roberto

L’ACS treu la moda més

elegant al carrer

Breus

Viatges

16

20 FRUITES

La informàtica II NO ÉS NORMAL

23

Reciclar medicaments Salud

RIPOLL

Heras ENTREVISTA

12

ELS GOSSOS AL COTXE; UNA EXPERIÈNCIA POSITIVA

Veterinari

L’aparador

25 CUINA

i més

...

La Veu de Sarrià – p. 3

278.indd 3

28/06/12 12:43


RECOMANATS

POESIA

2

INCONVENIENTS DEL MÒBIL Frederic Bou

Tenen els telèfons mòbils una gran nosa al carrer, el soroll dels automòbils no permet escoltar re.

1

Si al cinema i al teatre han d’estar desconnectats, sempre en sonen tres o quatre dels clients més despistats. La pantalla sempre indica el cognom del trucador, jo no em poso quan em pica del meu banc el cobrador.

3 4

Al corrent segur que et posa del que passa al teu voltant, però just davant l’esposa, pot trucar la teva amant. Des de que el client diu: hola, entra en joc la deducció, en poc temps el saldo vola sense cap contemplació. Si volem la baixa un dia, no cal fer-nos il·lusions, lentament la companyia ens farà passar amb raons.

5

Per l’empresa és una mina: amb només la instal.lació d’una antena a cada vila ens fa a tots pagar un ronyó. No tot són flors i violes pel que fa al seu contingut, tots els mòbils porten ones que fan mal a la salut. Mes quan sona el meu a casa i no puc trobar-lo enlloc, jo no sé pas el què em passa, mentre el busco em torno boig!

CARTES DEL LECTOR

EMILI TEIXIDOR I VILADECÀS Ens ha deixat un veí il·lustre de Sarrià, l’Emili Teixidor, escriptor i sarrianenc des de sempre, com deia ell. La Veu de Sarrià va tenir el plaer de fer-li una entrevista a casa seva i que vam publicar a La Veu de l’octubre passat. Condols per a la família, amics i per a tots els que el vau conèixer. Descansi en pau. JORDI DEL BARRIO

278.indd 4

1 Painos Sabates Castañer, a partir de 50 €. 2 Petit Sarrià. Petit Petit by Petit Plaisir. Felicitats nadó! Regal per el més petit, i els pares. 50 €. 3 Sanitas 4 Suit beibi Bosses de platja molt divertides. 25 €. 5 Novoayudas Llit d’altura graduable Antares Permet la regulació electrònica amb comandament a distància de l’altura del llit, del respatller i de les cames Funció Trendelenburg i Antitrendelenburg (opcional) . Màxim confort: 4 plànols articulats amb llepis de fusta. Capçal, piecero i baranes de fusta Fàcil transport: el somier es desmunta per la meitat en dues parts, per la qual cosa tots els seus components caben fins i tot en un cotxe, Igualment és fàcil de muntar sense necessitat d’eines. El llit té quatre rodes amb fre i trapezi inclos. Somier de 90 x 190 cm. Longitud Total 210 cm. Ample total 102 cm. Altura regulable electrònicament de 40 a 80 cm. Pes màxim que suporta 150 Kg. Angulo inclinació recolzo 70º. Angulo inclinació cames 20º 1.500 € La Veu de Sarrià – p. 4

28/06/12 12:43


ENTREVISTA ANÒNIMS A ANGELONA

Quan es fan les mostres de comerç al carrer sempre trobes alguna cosa que et fa falta

Quants anys fa que estàs vinculada al barri? De total a vida. El meu avi era el metge de Sarrià, el meu pare farmacèutic i tots els meus oncles també van ser metges. De fet, un d’ells va ser l’últim alcalde de Sarrià abans que Sarrià s’agregués a Barcelona. Què és el que més t’agrada del barri? Tot. La gent és molt maca, els conec a tots i me’ls estimo molt.

I què li semblen les iniciatives que duu a terme l’Associació de Comerciants (mostres de comerç, passarel·la de moda etc.)? Bé, jo ho trobo molt bé. Quan es fan les mostres de comerç al carrer m’agrada molt sortir, i sempre acabes trobant alguna cosa que et fa falta.

Quins comerços acostuma a visitar? Vaig a la carnisseria, a la peixateria, la Pepi... els de tota la vida. I també vaig molt al Monterrey, que són una gent molt maca. Quina és la última pel·lícula que ha vist? Doncs fa molt de temps que no vaig al cinema, no me’n recordo.

Creus que hi ha alguna cosa millorable pel que fa al barri? Trobo que està força bé tot. El problema el tinc jo, que no em puc moure com m’agradaria.

I l’últim llibre que ha llegit? L’avi de cent anys que es va escapar

Participa de la vida al barri? Sí, per la Festa Major sobretot.

Coneix La Veu de Sarrià? Quina opinió en té? Sí, la conec

Ens ajuntem tota la colla, sortim, anem a sopar... tot el que puc, sí.

i m’agrada molt. La llegeixo sempre, i sempre tinc una, o dues!

Literatura

FICCIÓ PER A ADULTS

A DALT TOT ESTÀ TRANQUIL de GERBRAND BAKKER Traducció de Maria Rosich / Editorial: Raig Verd Gerbrand Bakker, desconegut entre nosaltres, que també es dedica a fer de jardiner i instructor de patinatge sobre gel, analitza la necessitat vital del protagonista de posar fi al passat per viure el present; la història està ambientada en paisatges tan freds i humits com l’ambient que es respira en la casa on viu. Per mitjà d’un monòleg interior sobre el dolor de la pèrdua, descriu, amb un llenguatge ric i precís, com aquesta pèrdua afecta els membres d’una família de manera tan diferent que condiciona les seves vides per sempre més, fins que la mort arriba de nou per poder tornar a començar. Una lectura intimista sobre personatges i situacions, expressats amb un detallisme emocionat i distant alhora, i que, a mesura que passen els dies, vas repensant i entenent.

per la finestra, de l’autor suec Jonas Jonasson. Em va agradar molt.

RECOMANACIONS D’ESTIU

UN FARSANTE FELIZ, UN CUENTO DE HADAS PARA HOMBRES CASADOS de MAX BEERBOHM Editorial: Acantilado Una novel·la curta ha d’estar molt ben escrita perquè ens atrapi (com passa amb els contes o relats curts). Us proposo doncs aquesta obra curteta amb la qual aquest autor anglès del segle XIX us farà somriure amb les aventures i desventures del protagonista que, enamorat d’una innocent i jove ballarina, farà tots el possibles per semblar “un sant” als ulls de la jove.

CASA DE VERANO CON PISCINA/UNA CASA AMB PISCINA de HERMAN KOCH Salamandra/Ara Llibres

piscina”, en la qual unes tranquil·les vacances en família poden acabar de la forma més inesperada. Com un “Polanski situat a la platja de Pals”, aquesta novel·la capgira el concepte de les vacances idíl·liques en família i que, com l’anterior, El sopar, planteja un dilema familiar i moral que no deixarà cap lector indiferent. Maria Rosich n’ha fet una gran traducció.

col·lecció de festes i tradicions catalanes, us recomanem La nit de Sant Joan. Tot està preparat per a la revetlla de Sant Joan: les taules, les coques, els petards, les fogueres... El llibre està escrit amb lletra lligada per als primers lectors.

ME’N VAIG DE COLÒNIES de XAVIER BLANCH I FRANCESC ROVIRA

LLIBRES INFANTILS L’editorial SD sempre amb una selecció delicada de títols per part de la seva editora, la Maria Luisa Samaranch, ens presenta un interessant llibre sobre cuina per a nens, en aquest cas deliciosos i refrescants gelats.

LA NIT DE SANT JOAN de ANNA CANYELLES

Editorial: Editorial Baula Us recomanem aquest llibre que pertany a la col·lecció Capsa de contes de l’editorial Baula, les il·lustracions són del Subi i, d’una manera practica i divertida, recreen moltes de les escenes quotidianes dels dies colònies, molt apropiat per a nens i nenes que marxen per primer cop fora de casa a campaments o colònies d’estiu. El llibre està escrit amb lletra lligada per als primers lectors.

I ROSER CALAFELL

I com no podia ser d’una altra manera, l’estiu és un bon moment per llegir novel·les d’intriga, a més, que millor que el títol d’aquest llibre per endinsarnos en la trama d’aquesta “casa amb

Editorial: La Galera L’editorial La Galera està destacant com un dels grups editorials capdavanters del llibre infantil i juvenil. I dins la

Text: Gemma Barrufet.

LLIBRERIA A PEU DE PÀGINA

La Veu de Sarrià – p. 5

278.indd 5

28/06/12 12:44


BREUS

L’ACS treu la moda més elegant al carrer L’ACS va tornar a exhibir la moda als carrers del nostre barri, més concretament a la plaça de Sarrià, amb la celebració d’una nova edició de la Passarel·la de moda al carrer. Text: Jordi Villena I Fotografia: Adrià Cañadas

Es tracta d’una passarel·la de moda d’autèntic luxe, on els comerços del barri poden mostrar al públic les seves millors gal·les

El passat dia 6 de juny, l’Associació de Comerciants de Sarrià (ACS) va tornar a organitzar una nova edició de la Passarel·la de moda al carrer, va ser un èxit quant a participació, tant per part dels comerços com del públic que va anar a veure-la a la plaça de Sarrià. Tal com ja hem explicat en ocasions precedents, es tracta d’una passarel·la de moda d’autèntic luxe, on els comerços del barri poden mostrar al públic les seves millors gal·les, gràcies a la presència de les models professionals. En aquesta edició van participar dotze comerços de l’ACS: Azulik, Suit Beibi, Pijadas, Mo-

gambo, Bidu, Magda Matas, Marari, GM Barcelona, BCN Equus, Joieria Gumtus, Lyki-Lyki i Eneté. Aquesta gran presència de comerços en la passarel·la va permetre que aquesta edició no només fos un èxit pel que fa a

La Veu de Sarrià – p. 6

278.indd 6

28/06/12 12:44


Aquesta gran presència de comerços en la passarel·la va permetre que aquesta edició no només fos un èxit pel que fa a participació ciutadana, sinó que també ho va ser pel nombre de comerços que hi van participar. participació ciutadana, sinó que també ho va ser pel nombre de comerços que hi van participar. A més, cal destacar que la realització d’aquesta edició de la passarel·la no hauria estat possible sense la presència dels patrocinadors d’aquest esdeveniment: Moritz i Cava Agustí Torelló Mata.

També cal fer una menció especial a la floristeria La Ginesta, que va ser l’encarregada de fer els poms de flors que van lluir les models en la desfilada. Amb tot, aquesta Passarel·la de moda al carrer s’uneix a la llista d’èxits que ha aconseguit l’ACS en els darrers anys. Iniciatives pensades per treure a la gent als carrers del barri, per trobar un lloc d’unió proper entre tots i, com no, per gaudir d’un ambient festiu, en uns dies en què precisament fa molta falta.

La Veu de Sarrià – p. 7

278.indd 7

28/06/12 12:44


ENTR EN NTR TR REV EEV VIS ISTA TA A

Roberto Heras ROBERTO HERAS ÉS, SENSE CAP MENA DE DUBTES, UN DELS ‘ESCALADORS’ MÉS IMPORTANTS QUE HA DONAT EL CICLISME ESPANYOL EN LA DARRERA DÈCADA. CAMPIÓ DE LA VUELTA A ESPAÑA EN TRES OCASIONS I FIDEL COMPANY DEL MÉS GRAN DE TOTS ELS TEMPS, LANCE ARMSTRONG, LA SEVA VIDA HA ESTAT SEMPRE VINCULADA A LA SEVA GRAN PASSIÓ: EL CICLISME. TOT I QUE JA ESTÀ RETIRAT DEL CICLISME D’ALT NIVELL, GAUDEIX DE NOVES EXPERIÈNCIES, COM LA ‘TITAN DESERT’ Text: Jordi Villena I Fotografia: Roberto Heras

Quan va ser el primer cop que vas pujar a una bicicleta? A un nivell més o menys seriós, als dotze o tretze anys, tot i que vaig començar a competir als catorze. Va ser gràcies a un grup d’amics de Béjar, vam decidir federar-nos a l’escola de ciclisme del poble i més o menys així va començar tot. D’on et ve aquesta passió pel ciclisme? Des de ben petit. Primer de tot, gràcies al fet que jo vaig tenir facilitat per anar en bicicleta, no m’havien de portar en cotxe, ni havia d’anar massa lluny per practicar-ho. La comoditat que teníem a Béjar i l’entorn feia que, amb els amics, només sortir de classe ja ens poséssim a anar en bici durant hores. Qui et va iniciar? Jo mateix, no hi havia cap familiar que m’iniciés ni res semblant. Simplement érem un grup d’amics que ens ho passàvem molt bé anant en bici.

Vaig viure al US Postal va ser increïble, la manera que tenen de pensar i de fer el ciclisme no té res a veure a com ho fem a Europa. Com van ser els teus inicis en el món professional? Professionalment vaig debutar força jove, als vint-i-un anys. Kelme, el meu primer equip, no em va posar un calendari massa complicat, feia competicions de cinc dies, però no volien cremar-me massa. Normalment quan fitxes per un equip quan ets jove no et fan debutar en grans competicions com la Vuelta a España, perquè necessites tenir una maduresa i una experiència determinades.

La Veu de Sarrià – p. 8

278.indd 8

28/06/12 12:44


“Aconsello que cadascú es prepari físicament segons el seu nivell i que agafi el seu ritme. L’important és gaudir”

Com a ciclista vas aconseguir grans èxits, especialment les tres edicions de la Vuelta a España. De quin triomf guardes el millor record? Principalment la primera Vuelta, la de l’any 2000, per tota la gent que érem, i per com van anar les coses amb l’equip Kelme. A més, guanyar per primer cop sempre et fa una il·lusió molt especial. Vas ser company d’un dels millors (per no dir el millor) ciclistes de tota la història. Com va ser la convivència amb Lance Armstrong? Una experiència extraordinària, tot el que vaig viure al US Postal va ser increïble, la manera que tenen de pensar i de fer el ciclisme no té res a veure a com ho fem a Europa. Jo considero que vaig aprendre moltíssimes coses, però no només de ciclisme, sinó tota una sèrie d’experiències que vam viure amb l’equip. A més, vaig tenir l’oportunitat de conviure amb el Lance, un ci-

clista que ha guanyat set Tours, una fita que no sé si algú la podrà repetir mai. Mantens relació amb ell? No, no gaire. Tant amb ell com amb altres companys el contacte es va perdent, som de països diferents i es fa més complicat. Pots coincidir amb algú, però és força complicat. Actualment estàs retirat, però no has deixat d’anar en bici. Què és exactament la Titan Desert? L’any 2008 vaig començar a fer mountain bike, i un amic em va dir que ens miréssim això de la Titan Desert i la veritat és que em va agradar moltíssim. En un principi sembla complicat que puguis pedalar en un terreny tan complicat com aquest, però al final aquesta cursa té un component especial pel que fa a haver de dormir al campament, la convivència... Si haguessis de dormir

La Veu de Sarrià – p. 9

278.indd 9

28/06/12 12:44


en un hotel seria més còmode, però no tindria aquest component. Seria similar a un Dakar en el món de les bicis, i això fa que l’experiència de tots els que hi hem estat sigui tan positiva que has de repetir, tot i que és molt dura. És més dura que una competició ciclista “tradicional” com una Vuelta o un Tour? És diferent, jo sempre dic el mateix. Si haguéssim de fer una Titan Desert de vint-i-un dies no l’aguantaria ningú, perquè seria massa dura. Tot i això no és comparable precisament per això, perquè tenen durades molt diferents. Amb tot, en una etapa de sis hores al Tour o en una a la Titan Desert, jo acabo molt pitjor a la Titan Desert. Quins consells donaries als aficionats a la BTT que fan travessies llargues? El nivell l’ha de posar cadascú, però la clau és anar prou preparat com per poder gaudir la prova en què estàs participant. Per exemple, si vas a la Titan Desert i el teu cos no està preparat correctament per a la prova, no gaudiràs i s’acabarà convertint en un patiment. El que jo aconsello és que cadascú es prepari físicament segons el seu nivell i que agafi el seu ritme. L’important és gaudir. Quins plans de futur tens? Seguir més o menys igual, mentre el cos m’ho permeti. A més, porto una empresa d’entrenament i em puc permetre, de moment, anar compaginant aquestes dues coses. Ara amb aquesta empresa entrenem gent que té un bon futur per endavant i a mesura que passi el temps m’aniré centrant més en això que en competir, però a poc a poc. Podries definir Sarrià en una paraula? Bucòlic, tranquil, molt familiar... és el millor barri de Barcelona, per això visc aquí. Quins aspectes positius té el barri? Pots passejar relativament sense trànsit pel barri i a més tens tots els serveis que vulguis, des de comerços fins a serveis mèdics. I hi pots anar a peu a tot arreu.

Ara amb aquesta empresa entrenem gent que té un bon futur per endavant i a mesura que passi el temps m’aniré centrant més en això que en competir, però a poc a poc.

I quins aspectes negatius? No n’hi ha gaires, però probablement la falta d’aparcament de vegades és un problema, però és que al final no es pot tenir tot. Participes de la vida del barri? O acostumes a quedar-te més a casa? Hi participo. Sobretot sempre que hi ha esdeveniments al carrer, les mostres, les fires, la Festa Major... A més com que tinc dues nenes, també m’obligo a anar amb elles i acompanyarles. M’agrada molt aquesta animació als carrers. Et reconeix la gent pels carrers? Sí, normalment sí, sobretot els més aficionats al ciclisme. I també passa que algunes persones es queden mirant, saben que els sones d’alguna cosa però no t’acaben de reconèixer. Quants anys fa que vius a Sarrià? Pràcticament farà cinc anys que visc per aquí i hi estic molt a gust. Coneixes La Veu de Sarrià? Què n’opines? Sí que la conec, i em sembla força interessant. Tracta molts temes diferents de l’actualitat del barri, i també té entrevistes amb gent coneguda. Crec que és molt important per a la gent del barri que sàpiguen tot el que passa al lloc on viuen.

La Veu de Sarrià – p. 10

278.indd 10

28/06/12 12:44


OPINIÓ RACÓ DE L’AVI

APRIMEU-VOS! Text: Eloi Martí, elracodelavi@gmail.com

Ja no cal que s’apropi l’estiu per començar “l’operació biquini”. El missatge d’aprimar-se arriba de tot arreu. No a tothom, però, ja que las dietes d’alguns no tenen gaire a veure amb el fet d’aprimar-se. El mateix Financial Times (world.time.com/2012/06/09/ you-say-tomato-i-say-bailout...) va parlar de tomàquet quan el més important semblava l’Eurocopa de futbol. Pot ser una dieta a base de tomàquets? Però sembla que la situació (austeritat, euro per recepta, pujada de l’IVA, ajornament de l’edat de jubilació, etc.) no ens preocupi. L’exemple grec, posem per cas, és decebedor. Resulta que els treballadors grecs –pot ser que encara en quedin– són els que més hores treballen a Europa. Amb un salari mínim però “molt i molt mínim” tornen a votar els mateixos que els van portar fins on són ara. No entenc rés. En Joan, que té exemples per gairebé tot, em recorda una vella pel·lícula amb una situació semblant. Al film El pont sobre el riu Kwai (1957) s’explica com durant la segona guerra mundial, a Tailàndia, uns presoners britànics amb el coronel Nicholson al cap, són obligats Encara que les xarxes socials a construir un pont per a ferrocarrils per tal que l’exèrcit japonès pugui continuar avançant. Quan el pont ja està pràcticament van plenes de campanyes, ja acabat, un altre presoner americà, que s’havia escapat del camp, retorna amb un escamot americà, es posa en contacte amb el hem començat a pagar l’euro coronel Nicholson i li explica que ha retornat per volar el pont. per recepta i sembla que El coronel Nicholson està tan orgullós de la feina feta pels seus soldats que es nega a derruir-lo. Hi ha una baralla entre americans també alguna multa del “ i britànics i al final dinamiten el pont (tot i que Pierre Boulle, autor de la novel·la sobre la qual es va fer la pel·lícula, no havia no vull pagar” escrit aquest final, sinó que el pont no s’arribava a dinamitar. No va voler recollir l’Oscar). I encara que les xarxes socials van plenes de campanyes, ja hem començat a pagar l’euro per recepta i sembla que també alguna multa del “no vull pagar” dels peatges. O sigui que sí, que estem molt indignats, però no aconseguim canviar gaire cosa, oi? Sembla que l’estiu no serà avorrit. Tenim pendent el famós “pacte fiscal”. Tant de bo, també, que el tema de les participacions preferents s’arregli. Continuarà la crisi de l’euro... encara que jo penso, com molts, que mentre el petroli es pagui en dòlars no tenim una bona perspectiva amb els pocs euros que ens queden. Per sort ens hem aprimat i no cal comprar roba nova. O no és una sort haver-nos aprimat? És massa tard per volar el pont?

La Veu de Sarrià – p. 11

278.indd 11

28/06/12 12:44


ARTICLE VETERINARI

ELS GOSSOS AL COTXE; UNA EXPERIÈNCIA POSITIVA Text: Clínica Veterinària Rocaberti. Rocabertí, 10

VIATJAR AMB EL NOSTRE GOS EN COTXE ES POT CONVERTIR EN UN AUTÈNTIC MALSON SI L’ANIMAL NO ESTÀ BEN ACOSTUMAT A ANAR-HI. SOVINT PODEN MAREJARSE, BAVEJAR I VOMITAR ENCARA QUE LES DISTÀNCIES SIGUIN CURTES; TAMBÉ PODEN PLORAR, BORDAR, ESGARRAPAR LA TAPISSERIA, ETC. Per acostumar per primera vegada un gos a anar en cotxe és necessari invertir un cert temps (dies o fins i tot setmanes en alguns casos), perquè l’experiència del cotxe li suposi un estímul positiu. Així doncs, primer només el pujarem al cotxe i, sense tancar les portes ni arrancar el motor, el premiarem si està tranquil. Un cop superada aquesta fase (ja no té por a pujar), tancarem la porta i seguidament arrancarem el motor, però no moure’m el cotxe; si el gos està tranquil el premiarem. Els següents passos seran recórrer distàncies cada cop més llargues. Existeix una normativa per la qual els gossos no poden viatjar lliures en qualsevol part del vehicle. Si viatgen als seients del darrere, han de fer-ho en una caixa (o transportí) adequada a la mida del gos, o bé portar un arnès especialment dissenyat per poder fixar-lo com a cinturó de seguretat. Si pel contrari, viatgen a la zona del maleter, aquesta ha d’estar limitada per

una reixa homologada que no permeti el pas del gos cap als seients, o bé ha d’anar en una caixa de mides adequades. Si la caixa en què viatja és la mateixa que té a casa per descansar, l’adaptació serà més ràpida, perquè ja serà considerada com un lloc segur. Davant un viatge llarg és recomanable no donar de menjar l’animal dues hores abans de sortir, sobretot en el cas dels gossos que es maregen, per no potenciar el risc de vomitar. Si el seu veterinari ho considera necessari, existeixen fàrmacs de nova generació especialment indicats per evitar el mareig i els vòmits en aquesta situació i fins que l’animal s’hi hagi acostumat a viatjar. Un gos que no estigui acostumat a estar al cotxe no es pot deixar moltes hores sol i, sobretot, cal recordar que s’han de deixar les finestres obertes (encara que no faci calor) i el cotxe a l’ombra (especialment a l’estiu).

L’AUTOESCOLA DE SARRIÀ Cornet i Màs, 69 08017 Barcelona T.: 932 042 952 / 932 050 160 Bori i Fontesà, 16 08021 Barcelona T.: 932 003 324 Mandri, 41 08022 Barcelona T.: 932 531 370

Atenció propietari !!

Necessitem habitatges a la zona alta de 3 o més habitacions per atendre una gran demanada.

278.indd 12

28/06/12 12:44


Dimecres Dia del client De l’1 d’abril de 2012 al 30 de novembre del 2012, tots els dimecres, si compres en alguns d’aquests establiments associats, adherits a aquesta campanya, tindràs un munt d’avantatges, promocions, descomptes, etc.

JOIERIA GUMTUS 15% dte. FARMÀCIA ISABEL PRENDES 10% solars marques Roche posay, Heliocare y Polysianes REGIA 15% dte. FLORISTERIA LA GINESTA 10% dte. en plantes.

PUNTOSMILE Cada dimecres una promoció. CATALANA OCCIDENT 20% dte. en assegurances. MAS D´ANGLI 115 € dte. el primer mes d’estada. FARMÀCIA TRINQUET 10% dte. en higiene personal. MOGAMBO 15% dte. FARMÀCIA GEMMA HERNÁNDEZ 10% dte. en productes solars. PAPERERIA QUINTA AMÈLIA 20% dte. en portallapis amb cremallera (portatot).

MOTA – DESCANS 20% dte. en policultura.

RETOCS SARRIÀ 5% dte. del total de la comanda.

POLLERIA SUSANA dte. d’un producte.

PARAFARMACIA SARRIÀ 5% dte.

IVORY COMPLEMENTS 20% dte. en collarets.

GM BARCELONA 10% dte.

CHOCOLAT FACTORY 5% dte. en els productes de xocolata blanca.

KNA 5% dte. en article de temporada.

PNEUMÀTICS LARROTCHA 15% dte. PARLIAMO DI PASTA 10% dte. LA MARQUESA 10% dte. en temporada. RESTAURANT CASA RAFAEL Per cada menú del dia, et convidem a cafè o xopet.

BENESTAR 10% dte. MANANTIAL DE SALUD 20% dte. en cosmètica. ESPAI PILATES BCN 50% dte. en classe de proba. SUSHI- Ö 10% dte. .

PASTISSOS I BONBONS APTES PER A DIABETICS

ALMACÉN - 1 Pedró de la Creu, 35 (Barcelona) Tel. 93 203 69 16 - Fax 93 206 61 62 ALMACÉN - 2 Avda. Mare de Déu de Montserrat, 12-14 (Sant Joan Despí) Tel. 93 373 06 10

278.indd 13

28/06/12 12:44


BREUS

EL SAM DE SARRIÀ GUANYA LA COPA DEL REI D’ESGRIMA El SAM, fundat a Montjuïc l’any 1977, té la seu a Sarrià des de l’any 1989, i des de sempre ha esta molt implicat amb el barri, és també membre de l’Associació de Comerciants de Sarrià. De fet, l’arribada del club a Sarrià va potenciar un creixement important, fins al punt que ara és el club referent de l’esgrima catalana i té gairebé 400 socis, entre els adults i els nombrosos nens de l’Escola Municipal d’Esgrima. Text: Jordi Villena I Fotografia: SAM

La Veu de Sarrià – p. 14

278.indd 14

28/06/12 12:44


La Sala d’Armes de Montjuïc és el millor club d’esgrima de la temporada estatal. La Copa del Rei reconeix el SAM de Barcelona com el club que suma més punts en els campionats d’Espanya per equips de totes les armes (espasa, floret i sabre) i en totes les categories. Per primer cop des de la temporada 1978-1979, la Copa del Rei torna a Catalunya, i el SAM compleix un somni de 33 anys. Durant molts anys, el club dominador de l’esgrima espanyola ha estat la Sala de Armas de Madrid (SAMA), que amb la majoria de tiradors de les seleccions espanyoles cada any es mostrava intractable. Però la feina constant del club de Sarrià, etern

El passat 5 de maig es va tornar a celebrar la Mostra de Comerç al carrer que va batre un autèntic rècord de participació segon classificat, ha donat els seus fruïts en un any en què els seus esgrimidors han competit a un nivell altíssim, han sumat fins a 23 medalles en campionats d’Espanya i 4 títols. Destaca especialment el segon títol de campió d’Espanya absolut de Màrius Alvarado en espasa, l’arma amb què la competència és més ferotge.

El SAM ha obtingut el títol després de sumar un total de 136 punts i prendre un important avantatge respecte els seus rivals en els campionats júniors i cadets, que després la força dels equips del club barceloní ha sabut mantenir en els campionats absoluts i infantils, que han tancat la temporada aquest cap de setmana i que han ascendit el SAM al cim de l’esgrima espanyola. Un altre èxit per a l’esport català i un altre club d’una disciplina amb poc reconeixement que torna a demostrar que la passió per un esport, l’afany de superació i el treball en equip fan possible els reptes més difícils.

La Veu de Sarrià – p. 15

278.indd 15

28/06/12 12:44


OPINIÓ

NO ÉS NORMAL CAPÍTOL 23

La informàtica no és normal (PART II) Text: Sergi Solè, noesnormal@hotmail.com

Com a continuació de l’article del mes anterior, vull parlar-vos de la informàtica però des del punt de vista del professional i del suport o help desk als amics, companys, familiars i “amics dels amics”. EL HELP DESK (SERVEI D’ASSISTÈNCIA TÈCNICA): Aquest és el títol o paraula tècnica que es fa servir per proporcionar suport informàtic en general, però jo li canviaria el nom pel d’endevinador-desk. Des del punt de vista de l’informàtic, la història (o més ben dit “la histèria”) del suport comença quan l’informàtic rep una trucada o visita d’un usuari, amic (potser més endavant es transforma en enemic) o familiar. Tot comença amb la famosa frase exclamativa i sense presentació prèvia, coneguda com: “És que... No em funciona res!” Aquí ja és on el pobre informàtic inicia la “fase endevinadora”: – No et funciona res, vols dir en tot el cap? un peu? el motor de la segadora, l’ordinador... o bé tots plegats? La ironia dóna peu que el “client” s’adoni que ha de ser una mica més explícit amb la seva primera intervenció. Aleshores, és quan t’encamina cap a l’objecte del problema. – Ah, sí, perdona. El portàtil volia dir!... ha! ha! ha! – Anem per bon camí.– Llavors pensem que no era una simple frase. – Vols ajuda? Només queda per saber si té algun problema de hardware, software, de quins errors avisa, què ha fet prèviament. També és necessari saber si el problema és puntual o repetitiu i, sobretot, el més important, esbrinar si ha portat l’equip o bé hem de posar en marxa els nostres poders sobrenaturals d’una intervenció paranormal a distància i per ones magnètiques: virtut que tothom sap que tenim els informàtics. Bé, aquí hi ha una sèrie de preguntes i respostes típiques que ajuden en més o menys mesura a determinar i solucionar la incidència: 1a pregunta de l’informàtic: – Què li passa a l’equip? Resposta habitual: – No ho sé, no va bé, va lent i es penja. Conclusió: atesa la clara i detallada explicació de la incidència, s’ha de seguir aplicant noves tècniques d’investigació paranormal. 2a pregunta: – Has fet alguna cosa a l’equip? Resposta en el 99% del casos: –No, jo no he fet res, home! Conclusió: l’usuari sap perfectament què ha passat però no ho vol reconèixer o bé ha fet tantes coses malament que no sap per on

començar a exposar-ho. En qualsevol cas, el treball d’investigació paranormal ha de continuar. 3a pregunta: – T’ha sortit algun missatge d’error? Què deia? Resposta clarificadora: – Sí, sortia un missatge que deia error i hi havia molts números i també unes lletres. Conclusió: tot continua igual i, per tant, ja tenim una conclusió final: NO TENIM NI IDEA DE QUÈ PASSA I QUINS HAN ESTAT ELS MOTIUS DE LA INCIDÈNCIA. La resta de preguntes: – Tens l’antivirus actiu? Has revisat el log d’incidències? Has instal·lat alguna aplicació? Has obert fitxers adjunts del correu o bé has descarregat dades d’Internet?– Són preguntes que no cal fer, perquè tornarem sempre a la resposta de la pregunta 1a, i es crearà una espiral de preguntes i respostes idèntiques de la qual no sortirem mai. Per tant, el millor que es pot fer des d’un inici és demanar directament l’equip i començar la “revisió” o “autòpsia”.

ELS AMICS I FAMILIARS: Aquest grup de persones són un cas especial que, des del punt de vista informàtic, s’anomenen: “Els del cap de setmana o de mitjanit”. Un cas ben curiós i habitual és la trucada que reps a les deu de la nit d’aquell “gran amic” (així es considera ell i sobretot en aquells moments). Amic que no et trucava des de fa molts mesos i que precisament pensava avui mateix en tu, uns moments abans que, casualitats de la vida, l’ordinador se li avariés. NO ÉS NORMAL l’interès desproporcionat que té ell per saber com et trobes tu i que fa la família. Aquest interès i l’amabilitat telefònica és directament proporcional a la importància del problema informàtic que ell ha auto-diagnosticat. La tipologia dels problemes informàtics que es puguin patir sempre van lligats a aquesta normativa: Tipus A: l’individu que et truca de forma amable i tan sols pregunta per a tu i per com portes aquesta crisi.

La Veu de Sarrià – p. 16

278.indd 16

28/06/12 12:44


BREUS

En aquest cas, el problema informàtic acostuma a ser lleu: possiblement fa cinc minuts que li ha caducat l’antivirus i no sap quin instal·lar. Vol consell gratuït. Tipus B: “el gran amic” que et truca i immediatament es preocupa per tu i pels teus pares. Et recorda algun fet divertit de fa temps, però de seguida te n’adones que té pressa. No li preocupa què estàs fent en aquells moments ni quina hora és, ja que probablement et devies estar avorrint i mirant el mòbil esperant la seva trucada. El millor que pots fer quan comença a preguntar per la família és tallar-lo radicalment i directament enfocar el tema amb la pregunta: – Quin problema informàtic tens?

Des del punt de vista de l’informàtic, la història (o més ben dit “la histèria”) del suport comença quan l’informàtic rep una trucada o visita d’un usuari, amic (potser més endavant es transforma en enemic) o familiar. En aquest casos acostuma a tenir una incidència de “grau mitjà”: segurament és que d’aquí uns mesos voldrà comprar un ordinador i està dubtant entre un portàtil o bé un PC de sobretaula. En altres casos, el problema és que li ha sortit un missatge d’error a l’ordinador i no sap què ha de fer. Tipus C: “l’individu” que et truca amb moltíssima educació i està molt content de tornar a parlar amb tu. Et fa la pilota de forma desmesurada i, fins i tot, és capaç d’interessar-se per com està la teva àvia. En aquest cas, li has de recordar que ja fa més de cinc anys que ell va venir a l’església i que ella ja no hi és “entre nosaltres”. El pobre noi té un problema informàtic classificat de “molt greu” (per ell, és clar!!), o bé no recorda com fer una còpia de seguretat o a la impressora li falla un color. Jo crec que el millor per a tots és el que fa un amic informàtic, que com a sistema de previsió, activa sempre el seu contestador automàtic a partir de les nou de la nit. El seu missatge diu: Els informàtics, encara que ens veieu com uns “bitxos rars”, insegurs, dubtosos, peluts i antipàtics, també dinem i sopem, mirem la tele,... I tenim família!!

Papabubble celebra amb èxit el seu concurs de dibuix LA BOTIGA DE LLAMINADURES, MEMBRE DE L’ACS, VA CELEBRAR EL PASSAT DIA 24 DE MAIG UN CONCURS DE DIBUIX ORIENTAT A NENS DE TOTES LES EDATS. UNA PROVA MÉS DE LA INICIATIVA DELS COMERCIANTS DEL NOSTRE BARRI. Text: Jordi Villena I Fotografia: Papabubble

El concurs de dibuix organitzat per la botiga Papabubble va ser un èxit, van participar-hi més de vuitanta nens d’edats compreses entre els tres i els quinze anys d’edat, que van presentar els seus dibuixos des del dia 1 d’abril. L’entrega de premis es va celebrar el dia 24 de maig i no van faltar els caramels per als guanyadors, però també per a tots els participants. Tal com comenta el seu propietari, Alejandro Sinawski, l’objectiu d’aquest concurs és “recordar de forma creativa als pares i als nens del barri que tenen molt a prop seu una botiga de llaminadures com Papabubble”. Una forma de promoció original que tenen opció de repetir en el futur però que, en qualsevol cas, és una gran mostra de la iniciativa que tenen els comerços de l’ACS per tal de fer participar els veïns i veïnes del nostre barri.

Bona nit, amic. Demà ja parlarem de la family!!

278.indd 17

28/06/12 12:44


ARTICLE VIATGES

Taj Mahal

UN POEMA DE MARBRE

Era filla del poderós primer ministre del Gran Mogol, l’amo de l’Índia. La princesa era bella, alta i intel·ligent. Esperava el seu príncep blau i el va trobar en la persona del fill del Gran Mogol, un any més gran que ella, fort i famós per les seves empreses. Finalment, els dos joves van poder fer realitat el seu somni, contraure matrimoni. Mumtaz Mahal, que així s’anomenava ella, es va convertir en la propietària del l’amo del món i Xa Jahan, que així s’anomenava ell, vivia per complaure-la i adorar-la. En el seu catorzè part, la princesa va morir de febres puerperals i va ser aleshores quan Xa Jahan va perdre la seva alegria, el seu guia i l’ànima de la seva vida. Però si bé no havia pogut tenir al seu costat a la seva dona, la faria immortal d’alguna manera, erigint amb aquest fi un mausoleu del qual es parlaria en segles vinents, la perfecció faria reviure, en tot aquell que tingués cor per sentir i ulls per veure, el que havia estat aquell gran amor. Seria a Agra, a la vora del riu Jumma, on s’aixecaria la tomba, l’incomparable Taj Mahal, “el record de Mahal”. La Veu de Sarrià – p. 18

278.indd 18

28/06/12 12:44


Text i fotografia: Viatges El Corte Inglés, Major de Sarrià, 107

Xa Jahan, va decapitar l’arquitecte, va amputar les mans als ajudants i encegar als cal·lígrafs perquè no poguessin erigir una altra obra que se li assemblés.

I

d’una construcció de la que se sap gairebé tot, se’n desconeix, no obstant, la seva arquitectura. Res hi ha segur sobre qui ho va erigir, encara que als nens hindús se’ls ensenya que el gran creador del Taj fou Ustad Isa, un rodamón turc. Tot i la confusió de versions, en una cosa es coincideix: que, Xa Jahan, finalment, estava tant content de l’obra, que va decapitar l’arquitecte, va amputar les mans als ajudants i encegar als cal·lígrafs perquè no poguessin erigir una altra obra que se li assemblés. I això era evident: el Taj Mahal era inimitable. Quan anys més tard va morir el rei, el seu fill va decidir que era absurd gastar més diners del tresor del regne per

erigir un altre monument i va manar enterrar el seu pare amb la seva estimada esposa. Avui, un tinter adorna el sarcòfag de l’espòs i una ploma, el de l’esposa; perquè, segons la tradició, el rei escriu els desitjos de la seva ànima enamorada en el cor de la reina. Per assolir la perfecció de les seves proporcions i riqueses de les seves incrustacions de pedra dura sembla ser que van necessitar divuit anys. Pocs anys, si es mira bé, per aconseguir aixecar l’obra més perfecte de l’art mongol, sovint qualificada com “un somni”.

La Veu de Sarrià – p. 19

278.indd 19

28/06/12 12:44


La Veu de Sarrià – p. 20

278.indd 20

28/06/12 12:44


BREUS

L’APARADOR

Fruites Ripoll Una fruiteria amb una gran personalitat Text: Jordi Villena I Fotografia: Ramon Ripoll

AL NÚMERO 51 DEL CARRER MAJOR DE SARRIÀ TROBEM UN DELS NEGOCIS AMB MÉS PERSONALITAT DEL BARRI. PARLEM, COM NO POT SER D’UNA ALTRA MANERA, DE FRUITES RIPOLL. En Ramon Ripoll i la seva dona Isabel, l’any 1971, van fer-se amb la botiga després d’haver-hi treballat durant molts anys anteriorment, ja que es tracta d’un negoci centenari. En Ramon comenta a La Veu de Sarrià que el negoci ha canviat molt des de llavors, no tant pel producte sinó per la manera de tractar-lo: “abans no hi havia tota la tecnologia que tenim avui”. La gran virtut d’aquest comerç és el producte que serveix, tot molt variat, i sobretot, d’una gran qualitat; i les dimensions del negoci. I és que precisament aquesta és la seva manera de combatre les grans superfícies, apostar per la qualitat. “Rares vegades et pot sortir una fruita o verdura en mal estat, però no hi ha problema, nosaltres ens fem càrrec i ho canvien per un altre”, assegura el senyor Ripoll. I sembla que no li va gens malament aquesta aposta, ja que compta amb una clientela fidel, que s’ha anat guanyat amb els anys: “És un tracte familiar, absolutament. Jo sé què és el que volen i ells saben el que em poden demanar”. En aquest sentit, amb molts d’ells els uneix una relació pràcticament d’amistat, gràcies als anys de relació. Aquesta és una característica molt pròpia dels comerços de Sarrià de tota la vida, que aconsegueixen que els clients s’identifiquin amb la botiga i amb el seu botiguer. Tot i això, ens comenta que la crisi, per una banda, i el canvi d’hàbits del consumidor, per una altra banda, han fet que el negoci hagi hagut d’anar-se adaptant a les noves circumstàncies socials. Un exemple, el senyor Ripoll ens comenta que una gran part de la seva clientela són jubilats, i, tot i que aquests jubilats no haurien de patir massa problemes econòmics en principi, el fet d’haver d’ajudar els fills, en general, els fa patir la crisi de més a prop. “Per això –argumenta– l’únic que podem fer és adaptar-nos”. De cara al futur, la seva intenció és molt clara, el que volen és poder jubilar-se. Els agradaria que la botiga pogués quedar en mans d’una altra persona i continuar així amb un negoci centenari, però són “coses que no es poden controlar”.

L’ACS celebra la 5a edició dels Premis Eix DESPRÉS DE L’ÈXIT OBTINGUT EN LES DARRERES EDICIONS, L’ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS DE SARRIÀ REPETEIX. EL SOPAR DE GALA TINDRÀ LLOC EL DIA 14 DE JULIOL. Text: Jordi Villena

Una de les activitats més emblemàtiques en els darrers anys, portades a terme per l’ACS, ha estat el lliurament dels Premis Eix Sarrià en el sopar de gala de l’Associació, de manera que aquest any no podia ser menys. Es tracta de la cinquena edició d’una nit de gala en la qual un jurat format per personalitats diverses (representants de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Barcelona i del districte i també d’entitats del barri i de la ciutat) atorguen uns premis als comerços de l’ACS. Com sempre, les tres categories dels premis corresponen al Millor comerç de l’Eix, amb què es premia la qualitat del servei i la innovació; La veu del carrer, escollit pels veïns i clients del barri; i finalment el Premi honorífic, amb el qual es valora un comerç, entitat o persona que hagi fet una tasca de promoció del comerç de Sarrià o hi hagi col·laborat de forma especial. A més, en l’edició d’aquest any, es farà un reconeixement especial als comerços que formen part de l’ACS des de la seva creació, fa 25 anys. I és que aquesta edició dels Premis Eix serà més especial encara, ja que servirà per celebrar aquest 25è aniversari que l’Associació celebra enguany. .

Sigui com sigui, el carisma del propi Ramon Ripoll, la qualitat dels seus productes i una bona clientela han estat la base d’un negoci que ha treballat molt dur durant molts anys (i ho segueix fent) per tal de servir els millors productes, i més frescos, als veïns i veïnes de Sarrià.

La Veu de Sarrià – p. 21

278.indd 21

28/06/12 12:45


La Veu de Sarrià – p. 22

278.indd 22

28/06/12 12:45


ARTICLE SALUD I BENESTAR

Text: Col.legi de Farmacèutics. Document cedit per Farmacia G. Hernanadez i Miquel. Major de Sarria, 70

Reciclar medicaments Tots sabem que els medicaments, correctament administrats, són bons per a la salut, però quan ja no ens calen, es converteixen en un residu que, si no es recicla de manera convenient, pot contaminar el medi ambient..

ALS CONTENIDORS DE LA FARMÀCIA HAUREM DE DIPOSITAR: • Els envasos buits de medicaments,

Què hem de fer amb els medicaments usats? Amb l’objectiu d’evitar un mal ús dels medicaments i contribuir a la preservació del nostre entorn, la majoria de les 3.000 farmàcies catalanes disposa d’uns contenidors especials per dipositar els medicaments usats, caducats o en mal estat que es tinguin a casa. En cap cas aquests medicaments s’han de llençar a les escombraries ni barrejar amb altres residus, ja que són altament contaminants per a les persones, els animals i el medi ambient en general. Aquest nou servei que ofereixen les farmàcies s’emmarca a la campanya d’àmbit nacional “per a la salut del medi ambient” i tindrà caràcter permanent. Les farmàcies que col·laboren amb aquesta iniciativa, d’adhesió voluntària, llueixen un distintiu especial per facilitar-ne la identificació. A totes hi trobarem contenidors especialment adaptats perquè els ciutadans hi puguin dipositar els medicaments usats o caducats. A Catalunya, prop de 3.000 farmàcies disposen de contenidors per dipositar els medicaments que ja no prenem. Per tant, és aconsellable que, quan ens calgui anar a la farmàcia, aprofitem la nostra visita per desfer-nos dels medicaments que ja no ens serveixen. És l’ocasió ideal per fer neteja de la farmaciola casolana on, massa sovint, guardem restes de medicaments, medicaments caducats o sense envàs original ni prospecte i que podrien donar lloc a confusions, a un ús incorrecte o, en algun cas extrem, a reaccions no desitjades, amb més o menys conseqüències per a la nostra salut.

Els medicaments una vegada dipositats en el contenidor de la farmàcia Els medicaments que es dipositen en un contenidor són recollits periòdicament i traslladats a una planta de selecció i classificació, on seran separats segons el tipus de material de l’envàs (cartró, plàstic i vidre) i posats a disposició de plantes especialitzades per al seu reciclatge. Un cop classificades, les restes de medicaments seran eliminades mitjançant gestors de residus autoritzats que n’asseguren el correcte tractament d’acord amb la legislació vigent. La implantació del sistema integrat de gestió i recollida d’envasos

• Els envasos amb restes de medicaments • Els medicaments caducats amb els seus envasos.

EN CAP CAS HI DIPOSITAREM • Termòmetres, • Pròtesis, • Radiografies, • Ulleres, • Agulles, • Materials de cures, • Objectes tallants, • Bosses de plasma ni cap tipus de producte sanitari, flascons o bosses per a presa de mostres de sang, femtes o orina i altres recipients similars utilitzats per a finalitats analítiques. • Tampoc no hi dipositarem residus d’altres productes farmacèutics o de parafarmàcia.

(SIGRE) obeeix a una directiva europea del 1994 i a la corresponent normativa de l’Estat espanyol per la qual és obligatori el reciclatge d’envasos i l’eliminació de substàncies farmacèutiques.

Quins medicaments hem de portar a la farmàcia? Revisi periòdicament el contingut de la seva farmaciola, almenys dues vegades l’any, i porti a la farmàcia tots aquells medicaments que ja no pren, caducats, en mal estat o els que no tenen prospecte o envàs original.

La Veu de Sarrià – p. 23

278.indd 23

28/06/12 12:45


Text: Mercat de Sarrià

MERCAT INFORMA

Per a aquest proper mes de juliol el mercat us posa a l’abast les millors ofertes que pugueu trobar. Comencem ja els àpats més refrescants i ràpids de preparar: amanides, batuts, arrebossats, gaspatxos, etc. Sempre amb la millor qualitat. Durant els mes de juliol el nostre horari serà el de tot l’any. I ara, com sempre, us oferim una recepta per combatre la calor, bon profit!!!

Elaboració La barreja de pinya amb el pispo és un bon remei per a les persones que pateixen de picor el coll, ja que aquest suc ajudar a lubricar les membranes de la gola; a més, la pinya conté bromelaïna, una substància que va molt bé per calmar les rampes musculars i és beneficiosa per al tractament de l’artritis. (No recomanat per a diabètics). Tallar el plàtan en petites rodanxes. Pelar el pispo i picar la polpa. Posar-ho tot, com a mínim durant dues hores, en el congelador o deixar-ho tota la nit (si és possible). Una vegada refrigerat, passar el plàtan i el pispo congelat pel batedor, juntament amb el iogurt i el suc de pinya.

TASSETES DE PISPO (MANGO) I PINYA

Batre i repartir en tassetes o gots amples i decorar amb els trossets de pinya. Temps de preparació: 15 minuts després de la refrigeració.

Ingredients 4 persones: 1 plàtan gran 1 pispo “mango” gran i madur 150 g de iogurt natural 300 ml de suc de pinya Trossets de pinya per a la decoració

El nostre horari és: Dilluns, dimecres i dissabtes de 7.00 h a 15.00 h. Dimarts, dijous i divendres de 7.00 h a 20.00 h. Penseu a utilitzar el nostre servei d’aparcament, gratuït durant 90 minuts, (amb la suma dels tiquets de compra de tot el mercat per un total de 30 €). Si voleu saber quelcom més, no dubteu a entrar en la nostra pàgina web. www.mercatsarria.com

Ara amb la presentació de la revista tens

VAL DE 5 EUROS Val de 5€ per la compra igual o superior a 50€. Oferta no acumulable. No canviable per diners

Major de Sarrià, 108 · local 29 · 08017 Barcelona T. 931 771 929 · M. 696 801 156 · www.novoayudas.com

278.indd 24

28/06/12 12:45


LA RECEPTA DE NA TRINI

D’EL D EL COC DE SARRIÀ

Major de Sarrià, 55 T.: 932 030 683

LLUÇ A LA BASCA La recepta la pots trobar en el llibre: La cuina, d’Alacant a la Provença.

Fotografia: Ramon Ripoll

INGREDIENTS 4 persones: 4 supremes de lluç de 200 g 12 espàrrecs, 125 cl de vi blanc 20 cloïsses, 2 rovells d’ou 25 g de mantega, 2 escalunyes 10 g d’ametlles torrades 10 g d’avellanes, 10 g de pinyons 1 llimona i julivert

ELABORACIÓ En una cassola posarem una mica d’oli i les escalunyes picades per sofregir-les. Quan estiguin cuites, hi incorporarem les supremes de lluç, condimentades amb sal, pebre i suc de llimona, hi abocarem el vi i ho fornejarem tot durant 10 minuts. Traurem el peix de la cassola i hi posarem les cloïsses tapades fins que s’obrin.

de la cocció del peix. Abocarem aquesta picada a la cassola, la posarem al foc durant dos minuts i l’anirem remenat. En una cassola col·locarem les supremes de lluç, els espàrrecs i les cloïsses, i ho banyarem tot amb la salsa.

Tel.: 93 203 10 37

C. Cardenal Sentmenat, 35

A continuació, trinxarem les ametlles, els pinyons i les avellanes. Desfarem la mantega en una paella, hi afegirem la llimona i, quan Hi afegirem el rovell d’ou i ho barrejarem amb una mica de suc arrenqui el bull, l’abocarem sobre el lluç, que empolsarem amb julivert.

Horari de dilluns a divendres de 8.30 h a 20.30 h dissabtes de 9.00 h 14.00 h HOMEOPATIA - FLORES DE BACH S.P.D.

278.indd 25

28/06/12 12:45


AGENDA I SERVEIS

dels solars públics, el requeriment als propietaris de parcel·les privades que també les mantinguin en bones condicions i l’establiment d’un protocol de la Guàrdia Urbana d’especial vigilància a la zona forestal.

MESURES PER PREVENIR ELS INCENDIS FORESTALS A COLLSEROLA Collserola és un espai natural privilegiat que requereix una cura molt particular durant l’estiu per tal d’evitar el risc d’incendis i aconseguir-ne una conservació integral i permanent, dins del qual es troba l’àrea forestal de Sarrià-Sant Gervasi on hi ha nuclis urbans que necessiten una protecció especial. I és per això que, per tal de garantir la protecció de la zona, des del mes de maig i fins a mitjan d’octubre, es posa en funcionament un pla d’actuació d’emergències, coordinat per l’Ajuntament de Barcelona. Des del districte s’han compaginat mesures preventives, pedagògiques i d’autoprotecció. Entre les principals actuacions fetes hi ha el desbrossat dels camins forestals, el manteniment dels hidrants, la netejat

Amb l’objectiu de preparar la ciutadania amb els coneixements i recursos necessaris per autoprotegir-se en cas d’incendi forestal, s’estan treballant els pla d’autoprotecció (PAU) contra incendis dels diferents nuclis urbans de la zona i s’està abordant la seva revisió. La suma dels esforços de tothom, tant de les administracions i organismes col·laboradors, com dels veïns i veïnes del territori, són la base dels diferents dispositius preventius. Per a més informació, us podeu posar en contacte amb l’oficina de Collserola (93 205 78 76).

Text: Districte de Sarrià-Sant Gervasi , Ajuntament de Barcelona

La Veu de Sarrià – p. 26

278.indd 26

28/06/12 12:45


Programació del Centre i el Teatre de Sarrià (JULIOL)

SERVEIS MUNICIPALS DEL DISTRICTE

Concert de violí i piano Diumenge 1 de juliol, a les 19 h, al Teatre de Sarrià

Concert de final de curs de l’aula de cant Maria Dolors Cortés Dilluns 2 de juliol, a les 19 h, al Teatre de Sarrià

Impro’n’toons Dimecres 4 de juliol, a les 21 h, a la terrassa del Centre Improvisacions teatrals i sopar amb la Companyia TÒóns. Cal reserva prèvia.

Carnaval de rosegats. Concert de poesia musicada Dijous 5 de juliol, a les 21 h, al Teatre de Sarrià

Llicències Manteniment i Serveis Comunicació i Qualitat Serveis Personals C. Serveis Socials Sarrià Arxiu Històric Casal de Sarrià Biblioteca Clara Casal Can Fàbregas C. civic Vallvidrera Vázquez Montalbán Biblioteca Collserola-Josep Miracle Espai Municipal d’Infancia Petit Drac Direcció de Serveis de Territori

932 916 565 932 916 580 932 916 580 932 916 583 932 916 545 932 562 722 932 562 720 932 801 547 932 032 143 934 069 053 934 069 111 932 890 530 932 916 560

El grup Canvis Vells interpreta les composicions d’Antoni Martí sobre poemes de Vinyoli, Brossa, Frost, Vallejo .

Final de curs

INFORMACIONS D’UTILITAT

de l’escola de teatre Piccolo BCN Dissabte 7 de juliol, a les 19 h, al Teatre de Sarrià

Guàrdia Urbana Bombers Guàrdia Urbana districte Policia Nacional Mossos d’Esquadra Normalització lingüística Urgències mèdiques Ajuntament de Barcelona Regidoria Sarrià-Sant Gervasi

La cueva de Pepa Calzones Diumenge 8 de juliol, a les 17.30 h, al Teatre de Sarrià Espectacle de ball flamenc

Tokateos Divendres 13 de juliol, a les 22 h Per To-k-tà, companyia contemporània de castanyoles.

092 080 932 914 353 091 088 932 030 763 061 934 027 000 932 916 515

Concert de música neovintage amb Valkyries and the Greenbacks Dissabte 28 de juliol, a les 21 h, a la terrassa del Centre Blues, swing, soul, HYPERLINK “http://es.wikipedia.org/ wiki/Rhythm_and_blues” rhythm and blues, rock-and-roll amb arranjaments dels anys cinquanta i seixanta.

FARMÀCIES GEMMA HERNANDEZ

Aquesta programació pot patir canvis. Comproveu les actualitzacions a www.centredesarria.cat

Obert tot l’any de 9:00 a 22:00 h. Major de Sarrià, 70 / T.: 932 030 864

JORDI CABEZAS Obert tot l’any de 9:00 a 21:00 h excepte festius. Dissabtes de 9:00 a 14:00 h. Major de Sarrià, 94 / T.: 932 031 121

J. CASTELLVÍ Obert tot l’any de 9:00 a 14:00 h i de 16:30 a 20: 30 h, excepte festius. Cardenal Sentmenat, 35 / T.: 932 931 037

La Veu de Sarrià – p. 27

278.indd 27

28/06/12 12:45


GUIA DE COMERÇOS

ADMIN. LOTERIA LOTERIA SARRIÀ Major de Sarrià, 66 / T.: 932 031 523

ALIMENTACIÓ CARNISSERIA GARCIA PI. Artós, 11 / T.: 932 033 603 CAPRABO S.L. Reina Elisenda, 9-11 XARCUTERIA MARGARIT Cornet i Màs, 63 / T.: 932 033 323 PEIXET, PEPITA I NURI Major de Sarrià, 47 / T.: 932 030 785 CARNISSERIA MIR Major de Sarrià, 49 / T.: 932 030 695 FRUITES RIPOLL Major de Sarrià, 51 / T.: 93 203 06 92 SUPERMERCAT MESTRES Major de Sarrià, 85 / T.: 932 030 494 POLLERIA SUSANA Santa Amèlia, 51 / T.: 932 031 007 FRUITERIES MERCÉ Cornet i Mas, 59 / T.: 932 055 869 CARNS J J Sant Joan Bosco, 59 / T.: 932 031 015 CARME MIRANDA FRUITERIA Benet Mateu, 12-14 / T.: 932 063 542 Vergós, 6 / T.: 932 541 475 ROCIO DISCOUNT FRUITERIA Major de Sarrià, 136 / T.: 932 520 398 Hort de la Vila, 25 / T.: 932 059 198 CARNISSERIAS I MARI Mer. de Sarrià, parades 46-48 T.: 932 034 038 CARNICERIA NURIA Mer. de Sarrià, parades 10-11 T.: 932 030 451 CARNS MADROÑAL Mer. de Sarrià, parades 12-14 T.: 932 030 468 CASADEMUNT Mer. de Sarrià, parades 18-19 T.: 932 052 253 CARNICERIA BERZONCES Mer. de Sarrià, parades 35-36 T.: 932 030 460 FRUITERIA MERCÈ Mer. de Sarrià, parades 20-24 i 43-44 T.: 932 043 243 FRUITES AMOR Mer. de Sarria, parades 25-26 T.: 932 801 388 COMPRA SERVEI Mer. de Sarrià, parades 29-30 T.: 932 802 782 Mª DOLORS GUILERA Mer. de Sarrià, parades 58-60 T.: 932 030 375 AVIRAM-CARNISSERIA MEI - ARTUR Mer. de Sarrià, parades 1,2 T.: 932 034 672 ANTONIA BUSQUETS Mer. de Sarrià, parades 3,4 T.: 660 599 007

BACALLENERIA MASCLANS Mer. de Sarrià, parades 15-17 T.: 932 056 989

PIRULAS Manuel de Falla, 36 T.: 629 819 746

LA CARBONERA Cornet i Mas, 32 T.: 932 058 062

AVIRAM ROSA Mer. de Sarrià, parades 33,34 T.: 932 036 108

THE CANDY COMPANY Plaça Sarrià, 13 T.: 625 158 350

ARCLINEA ESPACIO COCINA EN VIVO C. Milanesado, 6 local 3-4 T.: 932 524 044

AVIRAM FINA Mer. de Sarrià, parades 31,32 T.: 932 053 358

PASTISSERIES FLEQUES

ART FLORAL

FOIX DE SARRIÀ Major de Sarrià, 57 / T.: 932 030 714 Plaça Sarrià 12/13 / T.: 932 030 473 Major de Sarrià, 55 / T.: 932 030 683 (COC)

SINGULAR, REGALS Manuel de Falla, 27 / T.: 932 032 099

AVIRAM Mª CARMEN Mer. de Sarrià, parades 41,42 T.: 932 047 316 CANSALADERIA PERE VILA Mer. de Sarrià, parades 37,38 T.: 93 804 019

PASTISSERIA CARVI Pg. St. Joan Bosco, 47 / T.: 932 033 234 FORN DE LA VILA Consell de la Vila, 9 (P. Ajun.) T.: 932 047 958

CANSALADERIA ANTONIA Mer. de Sarrià, parada 45 T.: 932 030 374

FORN DE PA SARRIÀ Major de Sarrià, 100 / T.: 932 031 140

PORT DE LLANÇA Mer. de Sarrià, parades 49-50 T.: 932 032 755

PASTISSERIA NEUGEM P. Senillosa, 8-10 T.: 932 057 209

EL RACÓ DEL MAR Mer. de Sarrià, parada 51 T.: 661 968 802

LA FORNERIA Pedró de la Creu, 1 T.: 932 030 605

MS PEIXATERS Mer. de Sarrià, parades 52,55 T.: 932 039 781

PUNTOSMILE Major de Sarrià, 110 T.: 935 535 207

PEIX FELIX Mer. de Sarrià, parades 56,57 T.: 932 030 453

FORN NUNI Mer. de Sarrià, parada 5 T.: 666 408 182

LA LLEGUM DE SARRIÀ Mer. de Sarrià, parades 6-9 T.: 932 520 468 ESCOFET OLIVER Major de Sarrià, 89 T.: 932 030 405 PUNT FRESC Major de Sarrià, 30 / T.: 932 800 626 SUPERESTALVI Mer. de Sarria, parades 65-66 T.: 932 052 913 LA SUISSA Major de Sarrià, 1 / T.: 932 054 360 XARCUTERIA MARGARIT Mer. de Sarrià, parada 61 T.: 932 036 968 TENTO SARRIÀ Major de Sarrià, 79 / T.: 932 056 169 DELIZIE Major de Sarria, 43 / T.: 932 522 464 PARLIAMO DI PASTA Major de Sarrià, 95 / T.: 932 802 898 SUSHI-Ö Bonanova, 111, T.: 932 059 353

ESCOLA DE DANSA YISBELL Via Augusta, 319 T.: 932 037 176 ESTUDI DUES EN DANSA C. Bonaplata, 41 / T.: 676 624 445 CUINA ICB - CUINA FACIL C. Ramon Miquel i Planes, 1 T.: 932 059 169 COOKITECA Major de Sarrià, 74 T.: 932 059 373 MÀSTERS I ESTUDIS SUPERIORS

HABITATGE C.M.T. S.L. Major de Sarrià, 53 / T.: 932 037 154

TALLERES JAVIER Hort de la Vila, 12 T.: 932 034 586 MOTOS COWARD Cardenal Vives i Tuto, 59 T.: 932 803 737 TALLERES NOVO Oriol Mestres, 9 / T.: 932 040 297

TALLERS JORDI’S Pg. Senillosa, 9 / T.: 932 050 219

PAPABUBBLE CARAMELS ARTESANS Major de Sarrià, 76 / T.: 932 055 659

DANSA

AUTOESCOLA CORSA Cornet i Más, 69 T.: 932 042 952

BOMBONS I XOCOLATA

LLAMINADURES

TRAÇ CENTRE D’EXPRESSIÓ PLÀSTICA Paletes, 3 / T.: 932 045 346

AUTOMÒBIL

TALLER DE PASTA P. Senillosa, 5 / T.: 931 051 628

PETIT SARRIÀ Manuel de Falla, 13 / T.: 932 520 588

ART

PASTISSERIA LABOLET INSA ESTUDIS SUPERIORS Major de Sarrià, 122 / T.: 932 031 974 Passeig Santa Eulalia, 4 T.: 932 806 696 L´OBRADOR DEL MOLI Manuel de Falla, 32 UNIVERSITAT T.: 934 109 606 UNI. INTERNACIONAL VINS I CAVES DE CATALUNYA Inmaculada, 22 / T.: 93 254 18 00 ÍSKIA VINS I CAVES Major de Sarrià, 132 RESIDÈNCIA UNIV. SARRIÀ T.: 93 2 050 070 C. Esports, 1-3 / T.: 932 065 540

PNEUMÀTICS I ACC. LARROTCHA, S.L. Bonaplata, 59 T.: 932 040 490

CHOCOLAT FACTORY SARRIA Major de Sarrià, 55 / T.: 936 761 691

ENSENYAMENT

AUTOESCOLA TRAVESSERA RACC C. dels Vergos, 54-56 / T.: 932 523 647

ART - DISSENY INTERIORISME ENDE - PINTURA ICONOS Ivorra, 3 / T.: 619 650 576/

ANTIGA CASA JOVÉ Major de Sarrià, 69 / T.: 902 180 310 SIESMO S.L. Pedró de la Creu, 35 / T.: 9320 36 916 TRABAJOS DE ALBAÑILERÍA BOSCH Pedró de la Creu, 4 b. / T.: 932 030 788 DECORACIÓ CADENA ELS TIGRES Major de Sarrià, 2 / T.: 932 030 033 IMMOBILIÀRIA ETRIM ADMINISTRACIÓ DE FINQUES Manuel de Falla, 35 T.: 932 805 444 LLAR - REGALS MOTA - DESCANS Major de Sarrià, 73/ T.: 932 031 587 CISTELLERIA I ESPARDENYERIACASTELL Major de Sarrià, 116 / T.: 932 031 976

La Veu de Sarrià – p. 28

278.indd 28

28/06/12 12:45


TINTA XINA Reina Elisenda, 8 local 2 T.: 932 047 516

ROSETTA Reina Elisenda, 8 local 3-4 T.: 932 051 319

CAPTIVA (regals i paper fantasia) Major de Sarrià, 55 T.: 932 053 269

MARIA TARRAGÜELL Pedro de la Creu, 32 T.: 932 054 915

COTTONREUS Major de Sarrià, 23 T.: 932 802 210

IMAGINE COLLECTION Major de Sarrià, 78 T.: 932 804 733

OTOMI P. Artós, 11 int. baixos T.: 932 057 959

NURIA ROIG C. Cornet i Mas, 69 / T.: 932 051 419

LOVELY Reina Elisenda, 8 local 8 / T.: 932 053 160

ANA GASPAR EL TALLER C. Tradició, 2 / T.: 934 068 261

ÒPTIQUES

BAR TOMÁS Major de Sarrià, 49 / T.: 932 031 077

ÒPTICA ESTIVlLL Major de Sarrià, 58 / T.: 932 046 108

CAFFÉ SAN MARCO Pedró de la Creu, 15 / T.: 932 802 973

SABATES - COMPLEMENTS

FRENCH QUARTER Major de Sarrià, 12 / T.: 628 262 232

SUIT BEIBI (infantil) C. Benet Mateu, 52 / T.: 932 057 260 SAHUN DECORACIO Cornet i mas, 17 / T.: 615 660 962 PIJADES. FUN STORE Major de Sarrià, 119 T.: 931 069 217

LLOGUER MATERIAL PER A FESTES CRIMONS C. Duquesa d’Orleans, 60 T.: 934 532 254

D’OGGI BOUTIQUE VIATGES El CORTE INGLÉS Major de Sarrià, 114 / T.: 932 050 817 Major de Sarrià, Major de Sarrià, 107 T.: 932 802 833 MARSANS I MALUQUER Major de Sarrià, 108 (Galeries) RACC T.: 932 050 960 Santa Amèlia, 45 / T.: 932 051 628 TRAÇA (joies d’autor) Hort de la Vila, 18 / T.: 935 190 720 LLENCERIA

G.M BARCELONA Major de Sarrià, 8 / T.: 932 805 924 CORAZONHADAS Manuel de Falla, 24 / T.: 932 805 042 LA MERCADER Pedro de la Creu, 20 / T.: 932 805 560 ENETÉ Alt de Gironella, 1/ T.: 932 800 592

VESTUARI

LA MARQUESA Major de Sarrià, 7 T.: 932 522 495

LA PIMPINEL·LA Av. Princep D´Asturies, 8 BIS T.: 935 111 673

AZULIK Cardenal Vives i Tuto, 64 T.: 931 854 818

ANIMALS

IVORY www.ivorycomplementos.com

STYLCAN Major de Sarrià, 26-28 / T.: 932 050 729

HOME

CLINICA VERTERINARIA ROCABERTÍ Rocabertí, 10 / T.: 932 049 831

MAGDA MATAS Sagrat Cor, 19 / T.: 932 052 067

MODA

151 JOE BLACK Reina Elisenda, 8 local 9 T.: 932 035 421

COMPLEMENTS QUERALTÓ Major de Sarrià, 86 T.: 932 031 161 PAT’S Negrevernis, 11 T.: 932 033 074 TREZE Boutique Reina Elisenda, 2 T.: 932 030 449 MOGAMBO Major de Sarrià, 108 / T.: 932 046 927 LYKI – LYKI Passeig Bonanova, 109-111 T.: 932 047 159 MARARI Reina Elisenda, 10 T.: 932 031 237 MARIONA Benet Mateu, 48 - 50 T.: 932 048 209 SALEM Major de Sarrià, 26 / T.: 932 056 168 SAZ Major de Sarrià, 80 T.: 932 803 325 ZOCO-SUR Reina Elisenda, 8 local 6 T.: 932 030 439

LABORS - BRODATS BRICALL Labors Major de Sarrià, 72

TREZE Sabates P. Bonanova, 116 / T.: 93 204 66 97 TRENTO Major de Sarrià, 89 / T.: 93 204 00 58

EMETE MUMMY Reina Elisenda, 8 local 1 T.: 932 052 367

LE PHARE DE LA BALEINE FRANCE Plaça de Sarrià, 13 / T.: 932 057 887 VIOLETA E FEDERICO Canet, 37-43 b. 2º / T.: 932 059 817 VALERIA COUTURE Bonaplata, 65 / T.: 932 803 191 JOIERS - RELLOTGERIA NEW BASS Major de Sarrià, 108 (Galeries) T.: 932 050 910

GEORGIA Negrevernis, 16 / T.: 932 803 654

RESTAURANTS

OCI

ANTIGA CASA RAFAEL Major de Sarrià, 77 / T.: 932 031 020

C. D’EXPRESSIÓ CREATIVA

RESTAURANT VIVANDA Major de Sarrià, 134 / T.: 932 031 918 ILLA DE L’AIRE Pedro de la Creu, 24 / T.: 932 803 423 RESTAURANT EL VELL SARRIÀ Major de Sarrià, 93 / T.: 932 045 710 CINE I TEATRE GRAN SARRIÀ MULTICINES Mitre (cantonada Dr. Fleming) T.: 932 159 570

EL NOU Major de Sarrià, 109 / T.: 932 803 339

ESPORTS

TRAM-TRAM Major de Sarrià, 121 / T.: 932 048 518

GIMNÀS SARRIÀ Caponata, 3 / T.: 932 050 869

CASA JOANA Major de Sarrià, 59 / T.: 932 031 036 EL CLANDESTINO Jaume Piquet, 1/ T.: 932 041 036 SIT & EAT Duquesa d’Orleans, 30 / Negrevernis, 30 T.: 932 804 198

5º PINO C. ESP. SANTA ISABEL Passeig Bonanova, 98 C. dels Vergos, 44-46 / T.: 932 051 751 T.: 932 522 281

MADDOCK SPORTS C. Rafael Batlle, 21 T.: 93 12 45 197 KUNDALINI Francesc Carbonell, 21 -23 T.: 932 033 137 HÍPICA ACCESSORIS BCN EQUUS Major de Sarrià, 109 botiga 2 T.: 93 203 66 10 VIATGES

JOIERIA GUMTUS PI. Consell de la Vila, 3/ T.: 932 040 995

BAR MONTERREY Major de Sarrià, 68 / T.: 932 047 157

ANDER´S SABATERIA INFANTIL Manuel de Falla, 26 / T.: 932 800 773

KINOBS SPORTS Major de Sarrià, 41 / T.: 932 038 427

GIOVANNA SOTTO Canet, 2 / T.: 932 802 721

BARS - CAFETERIES

ELISENDA Reina Elisenda, 8 local 7 SABATERIA PAlNOS T.: 932 030 451 Manuel de Falla, 33 / T.: 93 205 62 04 BAR DEL MERCAT KNA Mer. de Sarrià, parades 27-28 Major de Sarrià, 77 / T.: 93 203 08 06 T.: 619 814 578

C. E. MUNICIPAL CAN CARALLEU Carrer dels Esports, 2-8 BOIXETS CAMARIÑAS T.: 932 037 874 Passatge Senillosa, 5 / T.: 932 037 976 CLUB D’ESGRIMA SAM FIL A FIL BRODATS Duquessa d’Orleans, 29 Major de Sarrià, 5 / T.: 932 049 976 T.: 932 040 819 INFANTIL - PREMAMÀ - NADONS

RESTAURACIÓ

VIATGES NOU SARRIÀ Major de Sarrià, 84 T.: 932 805 800

EL CANALLA Major de Sarrià, 95 T.: 932 058 806 EL JARDI DE L ´ABADESSA Abadessa Olzst, 26 / T.: 932 803 754 DOS TORRES Via Augusta, 300 / T.: 932 066 480 THE ROOM SERVICE P. Bonanova, 104 T.: 932 058 972

SERVEIS CATALANA OCCIDENT Major de Sarrià, 32 T.: 932 804 899 L’ESTANC DE D’ALT Major de Sarrià, 118 b. T.: 932 048 005

La Veu de Sarrià – p. 29

278.indd 29

28/06/12 12:45


GUIA DE COMERÇOS

L’ESTANC 368 Major de Sarrià, 66 / T.: 932 031 061 ASSESORAMENT FISCAL I JURIDIC LEGAL BARCELONA Corsega, 299 / T.: 932 188 900 ASSISTÈNCIA DOMICILIÀRIA DEPENDENTIA Institut Químic de Sarrià, 43-47 T.: 934 342 830 ARRANJAMENTS ROBA FORMING Major de Sarrià, 30 T.: 932 039 921 RETOCS SARRIÀ Reina Elisenda, 14 T.: 932 046 728 DISSENY GRÀFIC FOCUS SOLUCIONES Monterols, 1 T.: 932 520 883 DROGUERIES DROGUERIA URIA Ramon Miquel i Planas, 1 - 3 T.: 932 034 910 ELECTRICITAT, AIGUA ELECTRICISTA YRURZUN PI. Consell de la Vila, 3 T.: 932 040 903 ENTITATS BANCÀRIES UNNIM Major de Sarrià, 35-37 T.: 932 803 000 BANKINTER Passeig Reina Elisenda, 2 T.: 934 955 204 FLORISTERIA JARDINERIA FLORISTERIA LA GINESTA Manuel de Falla, 40 T.: 932 031 736

RESET SOLUCIONES Monterols, 1 T.: 932 520 883

VITALIA D’Osi, 13-15 / T.: 932 059 916

LLIBRERIA - PAPERERIA IMPREMTA - COPISTERIA PAPERERIA SPOT Major de Sarrià, 24 T.: 932 049 002

MUDANCES MUDANCES SARRIÀ Avd. Via Augusta, 339 T.: 605 649 612

COSMÈTICA AVANÇADA

SARRIA YOGASANA Rocaberti, 11 / T.:650 432 005 TONANTZIN monicabatalla@gmail.com T.: 932 051 299 ESPAI PILATES BCN Ivorra, 16 / T.: 932 055 293

ESTÈTICA PERRUQUERIA

ORTOPEDIA

SARRIÀ COPY Major de Sarrià, 148 T.: 932 046 747

PERRUQ. NAVARRO Major de Sarrià, 7b / T.: 932 041 142

NOVOAYUDAS Major de Sarrià, 108 / T.:. 931 771 929

RAFFEL PAGÉS Jaume Piquet, 42 / T.: 932 052 419

PEDAGOGIA-PSICOLOGIA I MEDICINA NATURAL

LLIBRERIA DON BOSCO Passeig San Joan Bosco, 55 T.: 932 031 347

APLICA-T MANOLO GARCIA 13, baixos B-8 Major de Sarrià, 81 / T.: 93 280 18 19 Caponata, T.: 932 033 836

LLIBR. A PEU DE PÀGINA Major de Sarrià, 50 T.: 932 806 050

TOOL BARCELONA PERRUQUERIA Major de Sarrià, 91 / T.: 932 804 269

MERCERIES

BENESTAR SARRIÀ Negrevernis, 4 / T.: 932 803 117

EL TRÈBOL Major de Sarrià, 50 T.: 932 030 521

ANEXO Major de Sarrià 108 (galeries) T.: 932 050 260

PERFUMERIES PERFUMERIA REGIA Major de Sarrià, 93 T.:93 280 02 72

L’ESTÈTICA DE SARRIÀ Major de Sarrià, 67 / T.: 932 800 747

EL SABETE DEL MERCAT DE SARRIA Reina Elisenda, 8 local 5 T.: 654 366 120 RESTAURACIÓ DE MOBLES TABULA Antiguitats Calàndries, 14 T.: 932 800 810

PELOSTOP Psg. Sant Joan Bosco, 41 T.: 932 522 965

CABEZAS Major de Sarrià, 94 / T.: 932 031 121 VILLANUEVA Sagrat Cor, 8 T.: 932 033 412 TRINQUET Trinquet, 8-10 T.: 932 044 677

SOLUCIONES AL INSTANTE T.: 687 86 34 61 info@solucionesalinstante.es

TELEFONIA - TV

JOSEP CASTELLVÍ Cardenal Sentmenat, 35 T.: 932 031 037

ANTENAS BARCELONA Bonaplata, 19 T.: 932 030 137

MASSANA Passeig Sant Joan Bosco, 57 T.: 932 032 119

TALLERS DE DECORACIÓ

GEMMA HERNANDEZ Major de Sarria, 70 T.: 932 030 864

SALUD

INFORMÀTICA

CENTRE DE DIA 3A EDAD

2i INGENIERIA INFORMÁTICA Milanesat, 1 bis T.: 932 042 099

ICAIME Oriol Mestres, 3-5 b. T.: 932 060 915

PARAFARMACIA SARRIÀ Major de Sarrià, 45 T.: 936 190 361 RESIDÈNCIA GERIÀTRICA MAS D´ANGLI, Residencia i centre de dia Institut Quimic de Sarria, 43-47 T.: 934 342 299

MARIAN ALDA CONSLT MARY KAY Cardenal Vives i Tuto, 55 BGT. 2 T.: 639 339 206

FARMÀCIES

SERRALLERIA

ARVIKA Calandries,5 T.: 666 219 573

PARAFARMÀCIA

BUCLES Y I PETIT BUCLES Manuel de Falla, 28 / T.: 932 033 996

REPARACIÓ CALÇAT DUPLICAT CLAUS

ARSENIKON Pedro de la Creu, 29, / T.: 932 049 865

ASSESSORIA JIMÉNEZ ALONSO & ASSOCIATS Aragó, 239 2º 1ª T.: 932 152 793

IOGA I TERAPIES

NATURHOUSE Major de Sarrià, 130 / T.: 932 520 841

FERRETERIA J. VALLS Major de Sarrià, 83 T.: 932 031 157

GESTORIA

CENTRE MÈDIC SARRIÀ Bonaplata, 51-53 L./ T:. 932 046 013

PAPERERIA QUINTA AMÈLIA Santa Amèlia, 31 T.: 932 041 199

RESTAURACIÓ I CONSERVACIÓ DE PINTURA DE CAVALLET

SARRIÀ FOTÒGRAFS Salvador Mundi, 9 b. 2º T.: 661 607 260

MANANTIAL DE SALUD Osi, 52 - 54 / T.: 932 055 966

DIETÈTICA I NUTRICIÓ

FERRETERIA

FOTOGRAFIA

CERTIFICATS MÈDICS

JC APOTECARI Major de Sarrià,96 / T.: 932 058 734

IMPREMTA TORMIQ Major de Sarrià, 139 T.: 932 033 698

HERBORISTERIA

ISABEL PRENDES C. Oriol Mestres, 1 / T.: 932 030 243 MARCO Major de Sarrià, 188 / T.: 932 804 281 FISIOTERÀPIA

VOLS FORMAR PART DE

L’ACS, ESCRIU-NOS AL NOSTRE EMAIL

O TRUCAN’S I T’EXPLIQUEM... acs@eixsarria.com

932 044 026

TKARB FISIOTERÀPIA Riu de l’Or, 35-37 / T.: 932 800 429

La Veu de Sarrià – p. 30

278.indd 30

28/06/12 12:45


SOCIS DE LA A A LA Z ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS DE SARRIÀ

A PEU DE PÀGINA ANA GASPAR EL TALLER ANEXO ANDER’S ANTENES BARCELONA ANTIGA CASA JOVE ANTIGA CASA RAFAEL ANTONIA BUSQUETS APLICA-T ARCLINEA ARSENIKON ARVIKA ASESORÍA JIMÉNEZ ALONSO AUTOESCOLA CORSA AUTOESCOLA TRAVESSERA RACC AVIRAM-CARNISSERIA MEI-ARTUR AVIRAM FINA AVIRAM Mª CARMEN AVIRAM ROSA AZULIK BANKINTER BACALLÀ ANTÒNIA BUSQUETS BACALLANERIA MASCLANS BAR DEL MERCAT BAR ELISENDA BAR MONTERREY BAR TOMÀS BCN EQUUS BENESTER SARRIÀ BOIXETS CAMARIÑAS BOSCH BRICALL LABORS BUCLES I PETIT BUCLES CADENA ELS TIGRES CAFFÈ SAN MARCO CANSALADERIA ANTÒNIA CANSALADERIA PERE VILA CAPRABO S.L. CAPTIVA CARME MIRANDA - FRUITERIA CARME MIRANDA - FRUITERIA CARNISSERIA BERZONCES CARNISSERIA GARCÍA CARNISSERIA MIR CARNISSERIA NEUS I MARI CARNISSERIA NÚRIA CARNS JJ CARNS MADROÑAL CASA JOANA CASADEMUNT CATALANA OCCIDENT CENTRE ESPORTIU STA. ISABEL CENTRE MÈDIC SARRIÀ CHOCOLAT FACTORY SARRIA CISTELLERIA I ESPAR. CASTELL CLÍNICA VETERINÀRIA ROCABERTÍ CLUB D’ESGRIMA SAM CMT S.L. COMPLEX ESPORTIU CAN CARALLEU COMPRA SERVEI CORAZONHADAS COTTONREUS COOKITECA CRIMONS D’OGGI BOUTIQUE DELIZIE DEPENDENTIA DOS TORRES DROGUERIA URIA EL CANALLA EL CLANDESTINO EL JARDI DE L ´ABADESSA EL NOU EL RACÓ DEL MAR EL SABATER DEL MERCAT EL TRÉBOL ELECTRICISTA YRURZUN EMETE MUMMY (PREMAMÁ) ENDE PINTURAS ICONOS ENETÉ ESCOFET OLIVER ESCOLA DE DANSA YISBELL ESPAI PILATES BCN ESTANC 368

932 806 050 934 068 261 932 050 260 932 800 773 932 030 137 902 180 310 932 031 020 660 599 007 932 033 836 932 524 044 932 049 865 666 219 573 932 152 797 932 042 952 932 523 647 932 034 672 932 053 358 932 047 316 932 036 108 931 854 818 934 955 204 s/n 932 056 989 619 814 578 932 030 451 932 047 157 932 031 077 932 036 610 932 803 117 932 037 976 932 030 788 s/n 932 033 996 932 030 033 932 802 973 932 030 374 932 804 019 s/n 932 053 269 932 063 542 932 541 475 932 030 460 932 033 603 932 030 695 932 034 038 932 030 451 932 031 015 932 030 468 932 031 036 932 052 253 932 804 899 932 051 751 932 046 013 936 761 691 932 031 976 932 049 831 932 040 819 932 037 154 932 037 874 932 802 782 932 805 042 932 802 210 932 059 373 934 532 254 932 050 817 932 522 464 9343 42 830 932 066 480 932 0349 10 932 058 806 932 041 036 932 803 754 932 803 339 661 968 802 654 366 120 932 030 521 932 040 903 932 052 367 619 650 576 932 800 592 932 030 405 932 037 176 932 055 293 932 031 061

ESTANC DE D’ALT ESTUDI DUES EN DANSA ETRIM ADMINIST. FINQUES FARMÀCIA CABEZAS FARMÀCIA GEMMA HERNÁNDEZ FARMÀCIA ISABEL PRENDES FARMÀCIA JOSEP CASTELLVÍ FARMACIA MARCO FARMÀCIA MASSANA FARMÀCIA TRINQUET FARMÀCIA VILLANUEVA FERRETERIA VALLS FIL A FIL BRODATS FLORISTERIA LA GINESTA FLORIUM FOCUS SOLUCIONES FORN DE LA VILA FOIX DE SARRIÀ FOIX DE SARRIÀ FOIX DE SARRIÀ (COC) FORMING FORN DE PA SARRIÀ FORN NUNI FRENCH QUARTER FRUITERIA MERCÈ FRUITERIES MERCÈ FRUITES AMOR FRUITES I VERDURES Mª DOLORS FRUITES RIPOLL GEORGIA CAFETERIA GIMNÀS SARRIÀ GIOVANNA SOTTO G.M BARCELONA GRAN SARRIÀ MULTICINES ICAIME ICB - CUINA FACIL ILLA DE L’AIRE IMAGINE COLLECTION IMPREMTA TORMIQ INGENIERÍA INFORMÁTICA INSA ESTUDIS SUPERIORS INTERIORISME ISKIA VINS I CAVES JC APOTECARI JOE BLACK 151 JOIERIA GUMTUS JOIERIA MARSANS I MALUQUER KINOBS SPORTS KNA KUNDALINI L’ESTÈTICA DE SARRIÀ L´OBRADOR DEL MOLI LA CARBONERA LA FORNERIA LA LLEGUM DE SARRIÀ LA MARQUESA LA MERCADER LA SUISSA LEGAL BARCELONA LE PHARE DE LA BALEINE FRANCE LYKI-LYKI LOTERIA SARRIÀ LOVELY LLIBRERIA DON BOSCO MADDOCK SPORTS MAGDA MATAS MANANTIAL DE SALUD MANOLO GARCÍA MARARI MARIA TARRAGÜELL MARIAN ALDA CONSLT MARY KAY MARIONA MAS D’ANGLI MOGAMBO MOTA-DESCANS MOTOS COWARD MS. PEIXETERS MUDANCES SARRIÀ NATURHOUSE NEW BASS NOVOAYUDAS NURIA ROIG ÒPTICA ESTIVILL OTOMI PAPABUBBLE CARAMELS. ARTESA.

932 048 005 676 624 445 932 805 444 932 031 121 932 030 864 932 030 243 932 031 037 932 804 281 932 032 119 932 044 677 932 033 412 932 031 157 932 049 976 932 031 736 932 524 043 932 520 883 932 047 958 932 030 714 932 030 473 932 030 683 932 039 921 932 031 140 666 408 182 628 262 232 932 043 247 932 055 869 932 801 388 932 030 375 932 930 692 932 803 654 932 050 8 69 932 802 721 932 805 924 932 159 570 932 060 915 932 059 169 932 803 423 932 804 733 932 033 698 932 042 099 932 806 696 932 521 163 932 050 070 932 058 734 932 035 421 932 040 995 932 050 960 932 038 427 932 030 806 932 033 137 932 800 747 934 109 606 932 058 062 932 030 605 932 520 468 932 522 495 932 805 560 932 054 360 932 188 900 932 057 887 932 047 159 932 031 523 932 053 160 932 031 347 93 12 45 197 932 052 067 932 055 966 932 801 819 932 031 237 932 054 915 639 339 206 932 048 209 934 342 299 932 046 927 932 031 587 932 803 737 932 039 781 605 649 612 932 520 841 932 050 910 931 771 929 932 051 419 932 046 108 932 057 959 932 055 659

PAPERERIA QUINTA AMELIA PAPERERIA SPOT PARAFARMACIA SARRIÀ PARLIAMO DI PASTA PASTISSERIA LABOLET PASTISSERIA CARVI PASTISSERIA NEUGEM PAT’S PEIX FÈLIX PEIXET PEPITA I NURI PELOSTOP PERFUMERIA REGIA PERRUQUERIA NAVARRO PETIT SARRIÀ PIJADES. FUN STORE PIMPINEL·LA PIRULAS PNEUMÀTICS I ACC. LARROTCHA POLLERIA SUSANA PORT DE LLANÇA PUNT FRESC PUNTOSMILE QUERALTÓ QUERALTÓ I AGUSTÍ RACC RAFFEL PAGES RESET SOLUCIONES RESIDÈNCIA UNIVERSIT. SARRIÀ RESTAURANT EL VELL SARRIÀ RESTAURANT VIVANDA RETOCS SARRIÀ ROCÍO DISCOUNT-FRUITERIA ROCÍO DISCOUNT-FRUITERIA ROSETTA SABATERIA PAINOS SALEM SARRIÀ COPY SARRIA YOGASANA SARRIÀ FOTÒGRAFS SAZ SAHUN DECORACIO SIESMO S.L. SINGULAR SIT & EAT SOLUCIONES AL INSTANTE STYLCAN SUIT BEIBI SUSHI-Ö SUPERESTALVI SUPERMERCAT MESTRES TABULA ANTIGUITATS TALLER DE PASTA TALLERES JAVIER TALLERS JORDI’S TALLERES NOVO TENTO SARRIÀ THE CANDY COMPANY THE ROOM SERVICE TINTA XINA TKARB FISIOTERÀPIA TONANTZIN TOOL BARCELONA PERRUQUERIA TRAÇ C. D’EXPRESSIÓ PLÀSTICA TRAÇA TRAM-TRAM TRENTO TREZE BOUTIQUE TREZE SABATES TUPILAK UNI. INTERNAL DE CATALUNYA UNNIM VALERIA COUTURE VIATGES EL CORTE INGLÉS VIATGES NOU SARRIÀ VIOLETA E FEDERICO VITALIA XARCUTERIA MARGARIT XARCUTERIA MARGARIT ZOCO-SUR 5º PINO

932 041 199 932 049 002 936 190 361 932 802 898 932 031 974 932 033 234 932 057 209 932 033 074 932 030 453 932 030 785 932 522 965 932 800 272 932 041 142 932 520 588 931 069 217 935111 673 629 819 746 932 040 490 932 031 007 932 032 755 932 800 626 935 535 207 932 031 161 932 031 153 932 051 628 932 052 419 932 520 883 932 065 540 932 045 710 932 031 918 932 046 728 932 520 398 932 059 198 932 051 319 932 056 204 932 056 168 932 046 747 650 432 005 661 607 260 932 803 325 615 660 962 932 036 916 932 032 099 932 804 198 687 863 461 932 050 729 932 057 260 932 059 353 932 052 913 932 030 494 932 800 810 931 051 628 932 034 586 932 050 219 932 040 297 932 056 169 625 158 350 932 058 972 932 047 516 932 800 429 932 051 299 932 804 269 932 045 346 935 190 720 932 048 518 932 040 058 932 030 449 932 046 697 932 058 916 932 541 800 932 803 000 932 803 191 932 802 833 932 805 800 932 059 817 932 059 916 932 033 323 932 036 968 932 030 439 932 522 281

La Veu de Sarrià – p. 31

278.indd 31

28/06/12 12:45


278.indd 32

28/06/12 12:45

#278  

Revista la veu de sarria