Page 1

#268

SETEMBRE 2011 REVISTA GRATUÏTA ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS DE SARRIÀ

laveu268.indd 1

22/07/11 20:23


Staff

Editorial

Edició i direcció

Jordi del Barrio, Redactor executiu.

Associació de Comerciants de Sarrià. Canet, 20 08017 Barcelona T.: 932 044 026 / 628 945 343 acs@eixsarria.com twitter.com/eixsarria facebook.com/eix.sarria Redactor Jordi del Barrio.

Ja està! Les vacances per a la majoria han acabat, els nens i joves, estan ja a punt de tornar a escola, pel bé d’ells i dels pares... Tots tornem a la rutina, que d’alguna manera seria bo anar canviant la manera de fer les coses de cada dia, sense deixar de fer-les igual, però de diferent manera, i sobre tot, sent molt positius i de bon rotllo, i així farem més fàcil la nostra vida, i las dels que ens envolten i comparteixen el dia a dia amb nosaltres...

Publicitat Mònica Perez. Text Jordi Villena Direcció d’art Ibàn Romero. Disseny gràfic, Il·lustració i maquetació RRarmy.com Fotografia Ramón Ripoll i Salvador Vendrell.

A Sarrià, per fer coses diferents, i que no aneu de casa a la feina i de la feina a casa, des de l’Associació de Comerciants de Sarrià, hem preparat pel proper dia 28 de setembre a la plaça de Sarrià, la tercera desfilada de “Moda el carrer”, en la qual podreu veure una espectacular passarel·la, on diversos comerços de Sarrià, us presentaran les col·leccions de tardor i hivern per aquesta tardor. Si no heu vingut mai, us ho recomano, val molt la pena!!! I els que ja ho heu vist, no us ho perdeu tampoc, ja que aquest any encara serà millor!

Impressió GR Impresores 5.000 exemplars Han col. laborat en aquest número: Tool Barcelona, Chocolat Factory,

En aquest número de “La Veu de Sarrià”, tenim l’entrevista el nou regidor del nostre districte, senyor Joan Puigdollers, amb el que hem pogut parlar de diverses qüestions del present i futur del nostre barri. Aprofito per felicitar-lo pel seu nou càrrec, i li desitjo que pugui fer encara millor Sarrià, i pugui solucionar alguns punts que amoïnen als sarrianencs i que repassem en l’entrevista. Molta sort!

Delicatessen Argentina, Papabubble Caramels, Mogambo,Jordi del Barrio, Llibreria a peu de pàgina, Mercat de Sarrià

Us desitjo a tots una bona tornada a la feina i escoles, i que seguim tots amb la voluntat de, com vaig dir el mes de gener, la paraula clau és benestar, si tots mirem de tenir-lo, tots sortirem afavorits.

Carbonell, Frederic Bou, Eloi Martí, Clínica veterinària Rocaberti,

Bon setembre!

Sergi Solè, Gemma Barrufet, New Bass, Gemma Sala, Joan Puigdollers, Carlos Escudero, Viatges El Corte Ingles, D. L.: B12202-87

L’ACS no es fa responsable del contingut d’aquells articles i notes signades per particulars o col·lectius que col·laboren. Queda prohibida la reproducció total o parcial del contingut sense consentiment de la direcció.

2 / LAVEUDESARRIÀ

laveu268.indd 2

22/07/11 20:23


SUMARI

MANHATTAN

Viatges

PASAREL·LA DE MODA AL CARRER

Breu

07

21 EXERCICI FÍSIC

Salut

22 JA ESTEM AL NADAL!

No és normal!

05 Recomanats 15 Racó de l’Avi 23 Motor 26 Horòscop 28 Llistat ...

JOAN PUIGDOLLERS

09

16

CARBONELL

NEW BASS

Personatges

Anònims

Comerçç associat

LAVEUDESARRIÀ / 3

laveu268.indd 3

22/07/11 20:23


Dissabte

22

d’octubre

Sarrià-Sant Gervasi 4 / LAVEUDESARRIÀ

laveu268.indd 4

22/07/11 20:23


RECOMANATS

CHOCOLAT FACTORY Bombons a granel 65 €/kg.

TOOL BARCELONA. EDICIÓ LIMITADA. Pack Xampú. Abans 35 €, ara 19,90 €. Pack Mascareta. Abans 54 €, ara 35,90 €. Import aproximat.

DELICATESSEN ARGENTINA Entrecot argentí 26,50 €/kg.

MOGAMBO Bossa, 24 €. I Fulard, 12 € . I Vestit, 44 € . PAPABUBBLE CARAMELS Piruletes a partir de 2,90 € .

Literatura Text: Gemma Barrufet.

LLIBRERIA A PEU DE PÀGINA

Vive como puedas de JOAQUIM BERGES

¡Shhh! Silencio por favor de ANA M. MORENO / FLORÉNCIA DELBOY

Editorial: Tusquets

Editorial: Kitschic Ediciones

M’ha fet riure molt. La caòtica vida del Luís, el protagonista de la novel·la, amb fets vitals pràcticament surrealistes, però que en un moment donat ens poden arribar a passar a qualsevol de nosaltres. Us el recomano per aquest estiu. És un llibre fresquet que et deixa tan bon gust de boca com una bona orxata...

Un del principis de la llibreria és la de recolzar a petites editorials en la seva tasca de formigueta. El llibre ¡Shhh! Silencio por favor és una petita joia delicada que, tot i estar dirigida a nens, pot ser llegit pel públic en general. És un llibre poètic amb unes magnífiques il·lustracions.

LAVEUDESARRIÀ / 5

laveu268.indd 5

22/07/11 20:23


laveu268.indd 6

22/07/11 20:23


BREUS

LA PASSAREL·LA DE MODA AL CARRER DE SARRIÀ

Torna per tercer cop

Text: Jordi Villena I Fotografia: Jordi del Barrio

DESPRÉS DEL GRAN ÈXIT ACONSEGUIT EN EDICIONS ANTERIORS, L’ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS DE SARRIÀ (ACS) TORNA A ORGANITZAR LA PASSAREL·LA DE MODA AL CARRER, EL DIA 28 DE SETEMBRE.

L

a passarel·la torna al barri per tercer cop, i ho fa per mostrar a Sarrià i a tota la ciutat de Barcelona la força del comerç sarrianenc, amb una mostra de moda dels diferents comerços del barri. Aquest any serà la tercera edició d’aquesta iniciativa, que ha tingut una gran acceptació entre els veïns i veïnes de Sarrià.

La passarel·la tindrà lloc el dia 28 de setembre i se celebrarà, com en les darreres edicions, a la plaça de Sarrià. Allà es prepararà un escenari perquè els models i puguin desfilar amb la roba dels diferents comerços del nostre barri que hi participen. Amb aquesta iniciativa, l’ACS pretén potenciar el comerç de proximitat (un dels grans béns de Sarrià), afavorir les relacions entre veïns i comerciants i donar una gran oportunitat per als comerços de donar-se a conèixer. Les anteriors edicions de la passarel·la de moda al carrer van ser un èxit rotund pel que fa a participació, raó per la qual s’espera que aquest cop ho torni a ser. Com totes les iniciatives engegades per l’ACS, s’espera una gran acollida dels veïns i veïnes de Sarrià.

LAVEUDESARRIÀ / 7

laveu268.indd 7

22/07/11 20:23


POESIA

CARTES DEL LECTOR

DEIXA’T SEDUIR... PER UN LLIBRE!

MANOLITO GARCÍA, BOXEJADOR OLÍMPIC Per Sarrià passeja un home que camina lentament, però és bona persona tant com té el cos corpulent. Ell es diu Manel García, de Sant Just és natural, aquí va venir un bon dia i un veí tenim legal. De xicot feia presència al ring com a boxejador, i després amb l’experiència, fou d’Espanya el campió. I arran d’un combat de boxa, prompte se’n desenganyà: trenta mil era la bossa i cinc mil en va cobrar. Jocs Olímpics, els de Roma, cinquanta anys fa que han passat, i just ara rep diploma per haver-hi participat. Si ha perdut la fortalesa que tenia en aquells temps, és per causa de la guerra i la manca d’aliments. Malgrat tot, és ple de vida, la moral té per remei, és casat amb la Delfina i ella el cuida com a un rei. Que molts anys tingui de vida perquè amb tots pugui xerrar assegut en una cadira del carrer Gran de Sarrià! FREDERIC BOU

Dins d’un món on prima tant la comunicació amb els altres, on cada cop hi ha més eines per això, des les xarxes socials, mòbils superfunció o la proliferació de llocs wi-fi a més emplaçaments..., l’acte de llegir, que ja de per si és un acte solitari, ha de reivindicar el seu propi lloc. Llegir a la platja, a un parc, a la terrassa d’un bar, a casa vostra, al metro o al bus o, si teniu sort, sota, la immensa ombra d’un arbre, són petits moments de felicitat. Els que compartiu amb mi la passió dels llibres comprendreu perfectament del que us estic parlant. Potser, l’estiu convida a llegir amb una mica més de lleugeresa per la bonança del temps, per la laxitud de costums o perquè el dia és més llarg. L’altre dia, comentava amb un editor, que a vegades hi ha llibres d’hivern, que ens reclamen més atenció i profunditat, i llibres d’estiu, més lleugers, que ens acompanyen en un avió, en una platja o en el porxo d’una casa d’estiu. Però com mai es pot generalitzar, tant podeu agafar un llibre de Dickens a l’estiu, com optar en ple hivern per una bona novel·la que transcorre en un lloc paradisíac del Pacífic, de la mateixa manera, que també podeu escollir un llibre que us ajuda a desconnectar i que potser no té una qualitat literària espatarrant, però que us fa sentir bé. En qualsevol de les maneres i a qualsevol lloc, us convido a deixar-vos seduir pels llibres, recupereu estones per vosaltres mateixos i gaudiu de l’espai magnífic que es crea entre vosaltres i un llibre… GEMMA BARRUFET

NETEJAR ELS CARRERS SÍ! PERÒ EMBRUTAR EL QUE ÉS DELS ALTRES, NO! Hola lectors, sóc un comerciant del barri de Sarrià, m’he adonat que, quan passa la brigada de neteja nocturna de l’Ajuntament, que utilitza l’aigua a pressió, sembla que neteja els carrers de dins cap a les voreres i embruten molt els vidres dels aparadors dels comerços, cotxes, motos que hi ha a les voreres... No se si és per tots els carrers o només alguns, però en concret Manuel de Falla n’és un bon exemple, tal com mostra la fotografia. Li diria a l’Ajuntament, que netejar està molt bé, però s’ha d’anar amb compte de no embrutar el que és dels altres. Espero que ho millorin. Gràcies!! JORDI DEL BARRIO

8 / LAVEUDESARRIÀ

laveu268.indd 8

22/07/11 20:23


ENTREVISTA ANÒNIMS

Carbonell

Viu a Sarrià? No, no hi visc però hi vinc molt sovint Per què? Perquè vinc a unes conferències que es fan aquí al carrer Clos de Sant Francesc, i acostumo a venir molt pel barri, sí. Què és el que més li agrada del barri? La tranquil·litat que té, tant a Sarrià com a Sant Gervasi. Són llocs molt habilitats per passejar, amb molts parcs, i és molt agradable passejar per aquí. També hi ha un eix comercial important, que ajuda a tot això. A mi Sarrià m’agrada molt, tot en conjunt.

“Hi ha un eix comercial important, que ajuda a tot això” he notat és que hi ha moltes botigues petites però amb productes especialitzats, una cosa molt important en els temps que corren. Quin és l’últim llibre que has llegit? No sóc massa lector de llibres, m’agraden més les revistes. Quina és l’última pel·lícula que ha vist? En veig cada dia una, i recomanaria El Caso Bourne, la vaig veure l’altre dia i em va agradar molt.

I el que li agrada menys? Penso que caldria una mica més de vigilància, una mica més de control als llocs com els parcs, sobretot a la nit. Caldria, potser, una mica més de presència policial.

Creu que hi ha una bona oferta cultural a Sarrià? L’únic que conec d’aquí és el Centre Cívic que hi ha al carrer Muntaner, a la Bonanova. El que sí que sé és que a Sarrià hi ha un munt de tallers d’artistes, artesans que ofereixen les seves obres i que ho fan molt bé. Tot i això, les institucions municipals ho haurien de recolzar molt més, en la meva opinió.

Acostumes a comprar al barri? Quins comerços sols visitar? M’agrada molt, quan passejo, parar-me a fer un cafè o esmorzar pels bars del carrer Major. No en tinc cap de preferit. El que

Coneix La Veu de Sarrià? Quina opinió en té? Està molt bé, és informativa i serveix per saber què passa per aquí. M’agrada força, tot i que no l’acostumo a llegir sempre.

LAVEUDESARRIÀ / 9

laveu268.indd 9

22/07/11 20:23


ENTREVISTA PERSONATGES

JOAN PUIGDOLLERS REGIDOR DEL DISTRICTE DE SARRIÀ-SANT GERVASI

Text: Jordi Villena I Fotografia: Jaume Diana

El Joan Puigdollers és el nou Regidor del Districte, un cop celebrades les darreres eleccions municipals, que van donar a Convergència i Unió el mandat a la ciutat de Barcelona. Tal i com va esmentar a La Veu de Sarrià ara fa ja uns mesos, la seva màxima il·lusió era la d’aconseguir que el Xavier Trias fos alcalde de la ciutat. Un cop aconseguit, es presenta un nou repte per a ell: ser el màxim responsable del seu districte, una feina que espera realitzar amb il·lusió i ganes.

El darrer cop que vam parlar va comentar que la seva màxima il·lusió era aconseguir que Xavier Trias fos l’alcalde de Barcelona, després de vint-i-quatre anys a l’oposició. Com se sent un cop que ho ha aconseguit? Sento satisfacció, honrat per la responsabilitat i, evidentment, amb molt de respecte cap al càrrec i els barcelonins, que ens han fet confiança. Hem treballat molt, hem fet les coses bé, hem explicat el nostre model de ciutat i els ciutadans han cregut que era el moment d’un canvi. I ara toca treballar amb humilitat, escoltar-los molt i tornar-los a situar al centre de l’acció política.

del conjunt de veïns i veïnes de Sarrià i de tot el districte, amb la màxima dedicació i el compromís de treballar per l’interès general del barri.

Vostè estrena càrrec, serà el regidor del Districte de SarriàSant Gervasi. Està preparat per assumir el repte? Estreno el càrrec de regidor de Districte de Sarrià-Sant Gervasi, però els últims quatre n’he estat el president del Consell i des del 87 sóc regidor de l’Ajuntament de Barcelona. De fet, jo sóc d’aquest barri, he viscut sempre aquí, i vaig començar en política municipal al districte fent de conseller de joventut i esport. Per tant, puc dir que conec el barri, la seva gent i els seus problemes prou bé i que hem treballat molts anys en el projecte de ciutat i districte que volem.

Però parlem de fets concrets. El canvi en l’alcaldia de Barcelona ara ja és un fet, i ara és moment d’aplicar aquells canvis que es consideren necessaris. Quins són els principals projectes a curt termini per a Sarrià? En primer lloc, hem de constituir el consell del Districte el 25 de juliol; segon, constituir el consell de govern de Sarrià-Sant Gervasi, i tercer, elaborar el Programa d’Actuació de Districte (PAD) i el pressupost pel 2012. El PAD haurà de definir les prioritats pels pròxims anys i el pressupost les primeres actuacions a fer. Però parlant de fets més concrets, la primera decisió que hem pres ha estat la de baixar la pilona del carrer Major de Sarrià i engegarem el més aviat possible la reforma de la part alta del carrer Major. Una altra de les prioritats és donar una empenta a la reforma del Teatre de Sarrià i del centre parroquial. També ens marquem com a objectiu que el Consell de Districte de Sarrià tingui competència sobre el Monestir de Pedralbes, amb el consens del Districte de Les Corts.

Com han estat els primers dies des de la presa de possessió de l’alcalde? Han estat uns dies per gaudir d’una nova situació per la qual des de CDC hem lluitat els últims trenta-dos anys. Estem feliços i volem posar aquest entusiasme col·lectiu al servei

L’aparcament al barri és un dels principals problemes que assenyalen els veïns i les persones que vénen a treballar a Sarrià. Tenen pensat alguna mesura al respecte? Un dels objectius és ampliar l’àrea verda per als residents al barri, especial-

10 / LAVEUDESARRIÀ

laveu268.indd 10

22/07/11 20:23


A la part alta del carrer Major de Sarrià el que volem és millorar la mobilitat dels vianants, ampliant el seu espai i que puguin caminar d’una manera més segura.

ment a les zones de Can Caralleu i l’Institut Químic de Sarrià. Fins i tot estudiarem la possibilitat que sigui exclusiva per a veïnatge en algun punt. També volem fer un pla d’aparcament per a zones comercials i, a llarg termini, ens proposem estudiar la viabilitat de construir un aparcament soterrat sobre els accessos als túnels de Vallvidrera i a Can Caralleu. Les pilones ubicades al carrer Major han generat força controvèrsia entre els veïns del barri. Tenen pensat mantenirles? O optaran per retirar-les? Ja hem fet baixar la pilona retràctil de la part baixa del carrer Major de Sarrià i buscarem alternatives que pacificant també el trànsit del barri, no provoquin problemes, com ara el soroll, que s’espatllen sovint o les cues de cotxes que es formen quan s’esperen darrere qui vol entrar... I què passarà amb el carrer Major de Sarrià de Dalt? Hi trobarem pilones allà? Seria contradictori posar-ne allà... A la part alta del carrer Major de Sarrià el que volem és millorar la mobilitat dels vianants, ampliant el seu espai i que puguin caminar d’una manera més segura. El que tenim clar és que aquest procés el farem amb els veïns, buscant consens.

cés. El que si començarem a fer ja és revisar i optimitzar el pla de mobilitat del barri de Sarrià, inclosos els recorreguts i les freqüències dels autobusos. Una de les grans promeses electorals de CiU per a Sarrià era la de fer gratuït el transport públic per a menors fins als setze anys. Hi ha diners per fer-ho? Home, aquesta és una de les promeses electorals de Xavier Trias no només pel districte sinó per a tot Barcelona. S’haurà de parlar amb l’ATM i l’Àrea Metropolitana per veure com es pot articular. Ara, aquest no és tant un tema de diners sinó una voluntat política, de fer pedagogia per acostumar la gent jove a utilitzar el transport públic. Tenen previst allargar el recorregut del bus del barri? Com es durà a terme la unificació dels horaris amb els busos de la resta de la ciutat? Sí, tenim la voluntat de revistar el recorregut i la freqüència del bus de barri 130 i aquest traçat s’haurà de consensuar amb els veïns. Pel que fa a la unificació d’horaris està previst una revisió integral del sistema d’autobusos amb la incorporació d’una xarxa octogonal a la ciutat.

També es va comentar la remodelació de diversos espais del barri, un dels més característics l’antic mercat municipal. Com es portaran a terme aquesta i altres mesures, com el soterrament de les línies elèctriques? Pel que fa al mercat, d’acord amb els titulars de les parades i els veïns de l’entorn, treballarem per fer compatible l’activitat comercial amb la qualitat de vida dels veïns i les veïnes de l’entorn. I ho farem de comú acord. Respecte les línies elèctriques aprofitarem totes les obres d’urbanització que s’hagin de fer per soterrar-les.

Considera que el barri és prou segur? Com valora l’aportació de la policia de barri a peu? Faran una aposta ferma per aquest cos? Malgrat algunes percepcions negatives, les dades ens indiquen que aquest és un barri segur i en això la Guàrdia Urbana hi té un paper molt important. Amb tot, tenim la intenció d’incorporar nous agents al districte i volem, tot i que sabem que no és fàcil, implantar la Guàrdia Urbana de barri. El seu paper serà bàsicament de proximitat i de coneixement del territori, perquè es converteixi en un referent cívic i social que se centri sobretot en la prevenció i la col·laboració amb els veïns.

Parlem de transport públic. Com avança la construcció de la línia 9 de metro? Tenim una data concreta per a la seva finalització? Ara per ara la manca de pressupost fa que no puguem garantir una data, però som conscients de l’impacte que tenen unes obres d’aquesta magnitud i, per tant, treballarem perquè veïns i comerciants pateixin el menys possible si s’allarga el pro-

Atenent que Sarrià és un barri on el comerç de proximitat és tan important, tenen previst cap projecte relacionat amb el comerç al barri? L’acció que està fent l’Associació de Comerciants de Sarrià ens mereix tot el respecte. Considerem que ho està fent molt bé i, per tant, la promoció del comerç del barri la fareu vosaltres amb tot el suport del govern municipal.

LAVEUDESARRIÀ / 11

laveu268.indd 11

22/07/11 20:23


L’AUTOESCOLA DE SARRIÀ Cornet i Màs, 69 08017 Barcelona T.: 932 042 952 / 932 050 160 Bori i Fontesà, 16 08021 Barcelona T.: 932 003 324 Mandri, 41 08022 Barcelona T.: 932 531 370

SEGUEIX-NOS twitter.com/eixsarria facebook.com/eix.sarria

ALMACÉN - 1 Pedró de la Creu, 35 (Barcelona) Tel. 93 203 69 16 - Fax 93 206 61 62 ALMACÉN - 2 Avda. Mare de Déu de Montserrat, 12-14 (Sant Joan Despí) Tel. 93 373 06 10

Horari de dilluns a divendres de 8.30 h a 20.30 h dissabtes de 9.00 h 14.00 h HOMEOPATIA - FLORES DE BACH S.P.D.

PASTISSOS I BOMBONS APTES PER A DIABÈTICS

12 / LAVEUDESARRIÀ

laveu268.indd 12

22/07/11 20:23


ARTICLE L’APUNT FISCAL

COMPTE AMB LES NOTIFICACIONS ELECTRÒNIQUES! Text: Gemma Sala

Des de l’1 de gener del 2011 Hisenda està realitzant les notificacions per via electrònica a determinats contribuents.

electrònica de l’empresa, o 2n.- Si ningú les ha obert, s’entenen notificades passats deu dies des que les van penjar.

Aquest sistema consisteix en rebre per mitjans electrònics (Internet) les comunicacions i notificacions que realitza l’Agència Tributària. De moment, només és obligatori per a determinades persones o entitats, com per exemple, les societats anònimes o limitades.

Per tant, és molt important tenir en compte que cal accedir a la bústia, com a mínim, cada nou dies.

En aquests casos el procediment és el següent: l’Administració comunica a l’obligat, a través del correu normal, que ha habilitat una bústia virtual anomenada Adreça electrònica habilitada (DEH). Des d’aquest moment el registre en el servei de notificacions electròniques és automàtic . També poden sol·licitar la inclusió en aquest sistema de notificacions electròniques aquells que no hi estan obligats. Un cop donats d’alta, només cal accedir periòdicament a la bústia de notificacions i llegir les comunicacions rebudes. Per això, és imprescindible tenir firma electrònica. Però, amb aquest sistema quan s’entenen realitzes les notificacions? Hi ha dos possibilitats: 1r.- Si les hem llegides. En aquest supòsit el dia que les obrim des de la bústia

Per això, és convenient comunicar a Hisenda (a través del portal notificaciones.060. es) una adreça de correu electrònic, perquè ens enviïn un avís indicant que tenim una notificació a la bústia, pendent de recollir. Davant de la inseguretat jurídica que provoca la normativa que regula les notificacions electròniques obligatòries, Hisenda recentment ha corregit el seu sistema. La novetat introduïda és que, els qui estan obligats a rebre les notificacions electròniques podran escollir “trenta dies de cortesia” a l’any, en els quals Hisenda no podrà penjar notificacions a la seva bústia. Però, aneu en compte aquest estiu. Perquè aquesta modificació no s’aplicarà fins a l’1 de gener de 2012. Per tant, els qui no accedeixin a la bústia durant més de deu dies, els pot perjudicar. Suposem que l’empresa tanca durant tot el mes de setembre. El primer dia de vacances

Hisenda penja a la bústia una proposta de liquidació tributària. Si ningú accedeix a la bústia durant aquest mes, quan tornin de les vacances ja haurà passat el termini per a presentar les al·legacions.

La notificació s’entén realitzada passats deu dies des que es penja a la bústia electrònica, si ningú l’ha llegit. Per tant, és molt important accedir a la bústia, com a mínim, cada nou dies.

Per tant, recomano que durant les vacances, algú de l’empresa s’encarregui d’accedir periòdicament a la bústia electrònica o tingui accés al correu electrònic.

I ja sabeu, per a qualsevol consulta de temes fiscals aquí us deixo el meu correu: gs@legalbarcelona.com, i si la consulta és de temes jurídics us adreçaré a algun dels meus socis.

LAVEUDESARRIÀ / 13

laveu268.indd 13

22/07/11 20:23


BREUS

NOVA CONVOCATÒRIA Premi CCC a la millor iniciativa lingüística del sector comercial.

La Confederació de Comerç de Catalunya vol reconèixer, amb la 8a edició d’aquest premi, l’esforç de les entitats, empreses i associacions del sector del comerç, dels serveis i del turisme, per promoure l’ús del català.

E

l premi s’atorga en dues categories: entitats (tant territorials com sectorials) i establiments, i consisteix en un guardó dissenyat amb el suport del Col·legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya i d’un diploma acreditatiu. La CCC farà publicitat del nom dels guanyadors i difusió als mitjans de comunicació de Catalunya. Per presentar una candidatura, caldrà omplir l’imprès Proposta de candidatura, que trobareu pròximament a la pàgina web de la CCC: www.confecom.cat. Es podrà proposar la pròpia candidatura o bé la d’altres que reuneixin els mèrits suficients per optar al premi. Cal fer-hi constar les dades i el motiu pel qual es presenta al premi, juntament amb tota la documentació que s’hi vulgui aportar. El lliurament del premi es farà en un acte públic i conjunt de la Generalitat de Catalunya i de la Confederació de Comerç de Catalunya, al principi de novembre de 2011, en el marc de la Vl Convenció d’Associacions i Gremis de Comerciants de Catalunya. Si necessiteu més informació, poseu-vos en contacte amb el Servei Lingüístic de la CCC: 93 491 06 10 / sl@confecom.cat.

CURIOSITATS ANIMALS

Text: Clínica Veterinària Rocaberti

L’estómac d’un gatet té una capacitat d’uns sis mil·lilitres per cada cent grams de pes de l’animal.

Algunes serps pitó poden pondre fins a cent ous.

Un gos dominant espera que el mirin per començar a menjar.

Existeixen unes setze mil espècies d’estrelles de mar.

La raça equina més petita és la Falabella argentina, els seus exemplars no arriben als 76 cm d’altura i pesen entre 36-45 kg.

14 / LAVEUDESARRIÀ

laveu268.indd 14

22/07/11 20:23


OPINIÓ RACÓ DE L’AVI

INDIGNAT I NO D’ARA, NO Text: Eloi Martí, elracodelavi@gmail.com

Sí, indignat. Qui em coneix ja sap que estic indignat des de fa temps. Bé, sovint diuen que sempre estic “de mala gaita”, però el que estic és veritablement indignat. I, a vegades, per qüestions del tot supèrflues, com el preu d’un CD de música. El meu germà petit, que és un apassionat del cinema i les bandes sonores de les pel·lícules, sovint compra per Internet. Podeu creure que li surt més a compta que li portin a casa des de l’estranger els CD que anar a la botiga? A vegades els hi envien per avió... i li surt a compte. Aquest podria ser un cas menor d’indignació si no fos per tot això del cànon digital, la cúpula de l’SGAE i tot l’enrenou que hem viscut. Bé, ja tinc un motiu d’indignació.

U

n altre? Els trens? Ara ens diuen que només la Xina té més quilòmetres d’alta velocitat ferroviària que nosaltres. Però, és clar, ells han de portar milions de passatgers. Nosaltres, fins fa poc, teníem un AVE amb una mitjana de vuit o nou passatgers diaris. Els usuaris de Rodalies haurien d’indignar-se per aquestes coses, dic jo. A mi em posen “de mala gaita”. A l’hora de pagar impostos (o bitllets de bus, per exemple) ens parlen de l’Europa del nostre entorn per justificar-ho, però mai parlen del salaris o dels serveis públics d’aquest entorn amb els que ens comparen. Altra cosa: tenim, pot ser, el pitjor servei d’Internet europeu i, tan mateix, el més car. Com deia aquell: cap geperut es veu la seva gepa. Així anem... M’indignen totes aquestes comparacions amb Europa. I és que tornem de vacances i ens pugen l’aigua i no sé quantes coses més. I, aquesta vegada per culpa de la crisi, continuem amb un número indigne de barracons a les escoles. Parlant d’escoles, i els ordinadors? un per alumne? mig? o cap? El problema de l’ensenyament és dels que més m’indigna. Per no parlar dels enemics de la immersió lingüística, lloada arreu menys a Espanya. Ja cansa tot això. Altra cosa que m’indigna és la lleugeresa amb la que molts atribueixen als nouvinguts uns avantatges que, a l’hora de la veritat, no són reals. Escoltem: “Per què els comerços d’immigrants d’alimentació poden obrir a qualsevol hora?” Quan veri-

tablement, segons la normativa municipal, tots els comerços d’alimentació de menys de 150 m2 poden obrir tots els dies llevat els festius de tancament obligatori (el 25 de desembre, l’1 de gener, l’1 de maig i l’11 de setembre) i sense limitació d’horari. O moltes altres coses semblants. La pàgina web “www.bcnantirumors.cat”, de l’Ajuntament de Barcelona, aclareix molts d’aquests rumors. Massa sovint fem del rumor una veritat sense contrastar-ho abans. M’indigna veure que molts dels problemes que tenim els creem nosaltres mateixos. Aquestes vacances no han estat suficient per apaivagar-me, ja ho veieu. I podria continuar queixant-me. Per exemple dels candidats de les properes eleccions generals. No sabem qui guanyarà les eleccions, però el que sí sabem és que, qui guanyi, quan rebi algun col·lega estranger haurà de ferho amb intèrpret. Lamentable. Quan veig al senyor Barroso (a qui no votaria encara que jo fos portuguès) parlant ara anglès, ara francès, ara castellà, em vénen al cap les imatges del nostres polítics amb l’intèrpret de torn al costat. Aquests poliglotes... I la teleescombreria a l’horari protegit? I la recollida selectiva neumàtica promesa que encara no tenim al barri? I les incomprensibles tarifes dels mòbils? I la gent que es cola al tram? I l’índex borsari? I l’externalització desmesurada? I les subvencions estranyes? Però rés comparable a la trucada que havia de fer per demanar hora al metge de capçalera: ara és un 902. És per indignar-se o no?

Dimecres DIA DEL CLIENT Dimecres dia del client setembre Del 1 d’abril del 2011 al 30 de novembre del 2011, tots els dimecres si compres amb alguns d’aquests establiments associats, adherits aquesta campanya tindràs un munt d’avantatges, promocions, descomptes, etc... CATALANA OCCIDENT 20% dte. Amb assegurances.

JOIERIA GUMTUS 15% dte. FIL A FIL BRODATS 10% dte. ENETE 10% dte. LOVELY 10% dte. Amb Janira PARLIAMO DI PASTA 10% dte. CAPTIVA 10% dte. BENESTAR SARRIÀ

Obsequi d’un val Benestar de 5 €, per serveis a partir de 25 €.

PAPERERIA QUINTA AMÈLIA 20% dte. En motxilles escolars

REGIA 15% dte. PINPINEL.LA 10% dte. VITALIA Matí gratuït (confirmar dia) MOGAMBO 15% dte. FLORISTERIA LA GINESTA 20% dte. en plantes. MOTA - DESCANS 20% dte. en policultura. JOIERIA NEW BAS 15% dte. en joieria. OPTICA ESTIVILL 20% dte. POLLERIA SUSANA – dte. d’un producte PASTISSERIA CARVI Promoció d’un producte KNA 10% dte. en productes seleccionats, No acumulables amb altres ofertes o descomptes. FINQUES ETRIM Promoció especial ESCOFET OLIVER Promoció de varis productes FARMÀCIA GEMMA HERNÁNDEZ 15% dte. en productes d’higiene, hidratació i exfoliació.

CODI 9 Cada dimecres una promoció diferent KINOBS Tiquet10% dte. en la propera compra.

10% dte. en higiene bucal. LAVEUDESARRIÀ / 15 SARRIÀ dte. d’un producte.

FARMACIA TRINQUET TENTO

laveu268.indd 15

22/07/11 20:23


ARTICLE L’APARADOR

NEW BASS, més que una joieria

Compta amb un taller propi, un element diferencial i molt important, Text i fotografia: Jordi Villena

Al número 108 del carrer Major de Sarrià, al vell mig de les galeries, hi trobem una joieria que, pel seu nom, ningú diria pas que ho és. Es tracta de la New Bass, una joieria que porta vint-i-set anys funcionant al barri i que és una autèntica referència per als veïns i veïnes.

E

l seu fundador és el Carlos Basté, un home que durant molts anys va treballar per a una empresa d’alta joieria. Després de treballar molt, de viatjar per tot el món i d’aprendre tot el necessari sobre les joies, va decidir engegar un nou negoci a Sarrià ara fa vint-i-set anys.

boca-boca, tothom aquí ens coneix, i ens vénen a comprar moltes persones que no són necessàriament de Barcelona”.

Tot i que durant els seus inicis es van dedicar molt al negoci majorista i no tant a la venda al detall, en els darrers anys aquesta feina ha esdevingut pràcticament la principal. El contacte directe amb la gent i el servei personalitzar i flexible han acabat esdevenint, doncs, un element vital per a la joieria New Bass.

La joieria compta amb un taller propi, un element diferencial i molt important, ja que serveix per a fer tots els ajustos necessaris a les joies. A més, es compta amb l’experiència d’una persona com el senyor Basté, fet que sovint acaba esdevenint el motiu bàsic pel qual la gent es decideix a comprar els seus productes. “El Carlos té molta escola, t’ensenya molt més que no només el producte” comenta la Rosa, que treballa amb el Carlos des de fa vint-i-cinc anys.

I des d’aleshores fins ara la joieria New Bass s’ha convertit en tot un lloc de referència per als veïns i veïnes de Sarrià, una clientela molt fidel: “Funcionem molt pel

Quan preguntem pel nom del negoci, el Carlos ens comenta que en realitat és una abreviatura, de la Nova Basté. Va escollir aquest nom en anglès en par “per

no fer la competència a altres negocis” i perquè fruit dels seus múltiples viatges a Nova York, va estimar més posar-ho en anglès. “Sembla el nom d’una discoteca, però no, és una joieria”, diu el Carlos. Tot i que, com tots els comerços del barri, la crisi els ha passat factura en els darrers anys, encara són prou optimistes amb aquest tema. Consideren que la venda de grans joies sempre ha tingut preus elevats, però el seu principal aliat és precisament tenir una gran gamma de productes, amb preus diversos: “la gent se seguirà casant, i seguirà necessitant fer-se aliances. Sobre el futur de la joieria, el Carlos té clar que no vol ampliar el negoci, ja li està bé estar en un lloc com les galeries. En tot cas, considera que ell no seguirà, i si ho ha de fer algú, serà la Rosa.

16 / LAVEUDESARRIÀ

laveu268.indd 16

22/07/11 20:23


Tel.: 93 203 10 37

C. Cardenal Sentmenat, 35

POSTRES DE LA DIADA

LAVEUDESARRIÀ / 17

laveu268.indd 17

22/07/11 20:23


OPINIÓ CINEMA

DR. ÀCULA EN

PHENOMENA “BACK TO THE FUTURE + E.T.” La proposta del cineasta Nacho Cerdà és ben clara i directa: Veure una sessió doble de cinema com abans i gaudir de les pel·lícules que a tots ens han marcat de petits. El Phenomena, the Ultimate Cinematic Experience (així, és com en Nacho ha batejat a aquesta mena d’orgasme cinèfil) és una realitat, un somni fet realitat millor dit, i és que des de fa ja uns mesos cada dijous (la temporada següent serà els divendres al vespre), en Nacho ens convida a tornar a somiar, a tornar a ser nens, a emocionar-nos com abans... i us diré una cosa: ho ha aconseguit, i tant que ho ha aconseguit! De moment els amants del cinema han pogut gaudir de sessions dobles com: Indiana Jones i el temple maleït + La cosa, Jaws + Alien o Terminator + Scarface, entre d’altres. Què?! Fa patxoca, oi?! Doncs, la catarsis per a acomiadar-se de la temporada del Phenomena ja havia arribat, i gràcies a déu vaig poder anar-hi, bé, millor dit, gràcies a la meva santa xicota (des de llavors, ha estat beatificada per mi) que es va quedar amb el meu nen, en Martí. En un acte de bogeria hagués portat el petit Martí, perqué gaudís dels grans ja des de ben aviat, però siguem sincers: té un any i dos mesos, i hi havia tots els números que amb la primera seqüència d’en Marty McFly tocant la guitarra amb aquell superamplifocador a casa del doctor Brown, en Martí Escudero es posés a plorar, provocant les increpacions a un servidor de les quasi dues mil persones que hi havia al cinema.

J

o estava nerviós... molt nerviós. Back to the Future i E.T., dues de les meves pel·lícules preferides a l’abast de la mà en pantalla gran i a l’Urgell. Dit i fet. Vaig arribar vora les sis de la tarda, el meu cunyat Álex, també un fanàtic de Back to the Future, estava fent cua des de les quatre, però em va comentar que hi havia gent fent cua des de les tres de la tarda! I és que siguem realistes, hi ha cinema i cinema, i aquest cinema ens arriba al cor, ens fa perdre l’oremus, la raó, ens fa sentir i somiar i de pas, ens torna en aquella època on paraules com hipoteca, factures o altres maldecaps del món adult ens sonaven a xinès. S’apropava l’hora d’obrir portes i ja hi érem tots: em vaig trobar amics que feia temps que no veia, el Santi, amb el que tants moments cinèfils hem compartit; el Francesc, un jove director que el dia que rodi una pel·lícula la farà grossa i que és clar, anava acompanyat de la seva inseparable “Guia del Ocio”(i també, evidentment, el seu inseparable odi a Spielberg) I com no, el Merrick i l’Uri, grans amics meus i, que pagaríem tots tres tots els diners del món per haver estat amics trenta anys enrere, i així veure junts totes aquelles pel·lícules que tant ens havien marcat. També hi havien joves directors catalans, crítics de cinema, noves generacions de cinèfils, avis amb ganes de recordar, nens... Tots, absolutament tots, volíem veure el Marty McFly, el Delorean, l’E.T i l’Elliot. En apagar-se el llum, un esclat d’emoció es va apoderar de la sala, i ràpidament me’n vaig adonar que allò era únic, irrepetible i que anava a viure quelcom que no havia viscut mai abans. Tots estàvem units per quelcom màgic, enrere

Text: Carlos Escudero

quedaven els problemes, les males cares, estàvem disposats a tornar a somiar i, déu meu, si ho vam fer. Després d’un munt de trailers de l’època, des de Willow, passant per Abyss o El secret de la piràmide, va començar Back to the Future, que inaugurava la gran nit. Que us haig de dir de la pel·lícula que no sapigueu ja? Doncs, només us diré que va ser un visionat ple d’eufòria, aplaudiments a cada gag mític i deliri total al cantar el bo d’en Marty en Johnny B. Good. Amb el Delorean enlairant-se amb el doctor Brown dient possiblement uns de les frases més recordats de la història del cinema: “Carretera?! On anem, no necessitem... carretera”, el públic va esclatar en aplaudiments plens d’emoció i satisfacció... un retorn al passat exquisit. Vint minuts per sopar, uns quants trailers i a veure E.T. El que abans era èxtasi i aplaudiments a cada moment, ara s’havia convertit en tensió, emoció, nervis i records, molts records. I és que les quasi dues mil persones que érem a l’Urgell la nit del 30 de juny del 2011 vam tornar a ser nens i vam viatjar en el temps, i no pas en un Delorean, sinó en una butaca de cinema. A mesura que passava la pel·lícula les cares de tensió es transformaven en cares plenes de nervis, i és que just quan l’E.T. es posa malalt junt amb l’Elliot, el silenci es va apoderar de la sala. Tothom estava amb l’ai al cor, tothom patia com feia temps que no ho feia. Però de sobte, l’E.T., l’Elliot i els seus amics es van enlairar amb les seves bicicletes, donant pas als últims quinze minuts de la pel·lícula, possiblement els últims quinze minuts més emocionants que he viscut en un cinema. Al final de la pel·lícula tothom era en un núvol, bé, quasi tothom, el meu amic Francesc em va respondre un whats app dient-me: “E.T. em sembla un conyàs pornosensibler, però en fi, m’alegro que n’hagis gaudit”. Ja sabem com és en Francesc, renega de l’Spielberg, però és el primer en veure les seves pel·lícules. El meu cunyat Àlex em deixa com si estigués posseït i secundat pels aplaudiments del públic: “Això és el Phenomena! Això és el Phenomena!”, mentre per altra banda en Santi em recordava amb la seva saviesa de sempre: “això sí que és cinema, ahir vaig veure Transformers 3 i al final tant se me’n fotia si un robot matava l’altre o al reves....”. Llavors, vaig recordar que l’Spielberg era també el productor de Transformers 3, però a l’Spielberg se li perdona tot, fins i tot La terminal. L’Uri i el Merrick tenien la mirada d’un nen la nit de reis, els ulls brillants i un somriure radiant: el nostre somni de fa anys de veure aquelles pel·lícules junts, ja era una realitat. Però em quedo amb possiblement la millor reacció de la nit. La vaig escoltar a un guionista guanyador d’un premi Goya de fa uns anys, i com li deia a un jove director de cinema amb un somriure de complicitat: “Kike, no som ningú...”. Kike i Sergio... i tant que sou algú... sou joves talents que us dediqueu a fer cinema i estimeu tant i tant el que feu, que ho feu francament bé, i ho feu així de bé en part gràcies i entre d’altres a Marty McFly, Elliot o E.T. Això és el que aconsegueixen aquestes pel·lícules, fer-nos saber per què estimem el que fem, i fer-nos somiar per a seguir somiant trenta anys més tard. Sincerament, crec que mai, mai, li agrairem prou a l’Spielberg i al cinema dels vuitanta és tot el que ens ha donat i ens segueix donant. Així que només em queda per dir: Gràcies Steven, gràcies cinema dels vuitanta i, per suposat, moltes gràcies Nacho Cerdà!

18 / LAVEUDESARRIÀ

laveu268.indd 18

22/07/11 20:24


MANHATTAN PAISATGE URBÀ

Text i fotografia: Viatges El Corte Inglés Major de Sarrià, 97

ARTICLE VIATGES Quan es diu Nova York, amb freqüència es pensa en Manhattan; una illa de vint-i-un quilometres de llarg per quatre d’ample, situada al sud-est de l’estat de Nova York, on els rius Hudson i East River, que l’envolten, s’aboquen a l’oceà. Ens oblidem de la Gran Nova York que engloba a més els boroughs, els antics comtats de Brooklyn, del Bronx, de Queens i de Richmond. Manhattan és el cor palpitant d’aquesta gegantina aglomeració; el ritme del qual, perpètuament frenètic, deixa una marca indeleble en les ànimes dels qui el volen sentir bategar.

Q

uan se sobrevola Manhattan s’acusen els contrastos. Cada polzada de terra sembla estar disposada al mar, i les dàrsenes que s’endinsen al Hudson guarneixen la gran ciutat, que sembla una joia índia, homenatge inconscient a les tribus que ocupaven aquests territoris. Per aquell temps, l’illa estava, pel que sembla, coberta de flors. El que ha crescut des de llavors compon un dels espectacles més impressionants del món modern. Els gratacels s’eleven apinyats en certes zones i semblen tant més imponents quant estan envoltats d’immobles modests. En aquest paisatge de ciment i acer, el racó de verdor del Central Park és com un illot a l’illa. No obstant això, aquesta visió aèria ha de tranquil·litzar-nos, ja que el traçat de Man-

hattan és molt clar. Fora del barri de Wall Street i de Greenwich Village, les artèries dibuixen uns quadres que faciliten la situació. La Cinquena Avinguda divideix Manhattan en dues parts, Westside i Eastside, mentre que, de sud a nord, se succeeixen tres zones: Donwtown (Ciutat Baixa), Midtown (Centre de la Ciutat) i Uptown (Ciutat Alta). Downtown: Broadway desafia la geometria novaiorquesa tallant tot això en diagonal. Dos móns composen el territori. D’una banda, hi ha el barri de les finances (el bosc de gratacels de Nova York; l’Stock Echange, la borsa americana més gran d’Estats Units i amb els principals bancs; allà també s’enfrontaven les torres bessones del World Trade Center, les més altes Nova York: 411 metres, 110 pisos, ara la Zona Zero). D’altra banda, també hi ha el barri de Greenwich Village, la imatge d’una certa bohèmia, artística i intel·lectual, gran centre de l’artesanat i un dels racons més bells de Nova York; el Chinatown i el Little Italy, on els seus habitants romanen vinculats a les seves tradicions i s’ocupen en innumerables restaurants i botigues. Aquests móns estan junts però la vida transcorre en moments diferents: Wall Street és trepidant durant la setmana i queda desert durant el cap de setmana, quan l’altre, tot el contrari, s’anima. Midtown: La marca segueix sent l’Empire State Building, curull tot el dia; els barris de negocis, com el Rockefeller Center (enor-

me conjunt de 21 immobles), i al llarg de la luxosa Cinquena Avinguda, els joiers s’alternen amb els grans modistes. Per la nit, els frontons de tots els teatres de Broadway s’il·luminen i els neons de Times Square maquillen amb colors àcids el barri, que pretén ser el centre d’oci. També, s’eleva la seu de l’ONU, ampli palau de cristall que domina l’East River. Uptown: No posseeix contrastos. Central Park reuneix, en un vast rectangle (quatre quilometres per vuit-cents metres) magníficament ordenats espais verds, superfícies d’aigua, terrenys d’esport, zoo, restaurants..., que permeten a la multitud més eclèctica del món entregar-se a qualsevol temps i amb tota la llibertat a múltiples activitats. A l’oest del parc es barregen poblacions d’orígens diversos, llibreters i intel·lectuals, vells novaiorquesos i gent nova. A l’est, el fossat s’estreny fins al Park Avenue dels acabalats, que voreja el barri més bell de Nova York (on es troben els museus més famosos i el centre artístic per excel·lència, el Licoln Center), desembocant a partir del 110 Street en la part més sòrdida i perillosa de Nova York, Harlem; on també hi trobem les celebres orquestres de jazz, un punyent contrast amb la misèria que li serveix de marc en la nit de la Gran Ciutat. Centre portuari, industrial, financer i comercial, metròpoli intel·lectual i artística, capital del món, la Gran Illa (The Big Apple) s’ofereix a tots.

LAVEUDESARRIÀ / 19

laveu268.indd 19

22/07/11 20:24


ARTICLE SALUD I BENESTAR

EXERCICI FÍSIC Hi ha una activitat física per a cada edat i circumstància. Definim l’exercici físic com una activitat física planificada, estructurada i repetitiva que té com a objectiu millorar o mantenir els components de la forma física. Text: Col.legi de Farmacèutics Document cedit per Farmacia G. Hernanadez i Miquel. Major de Sarria, 70

Entenem per activitat física qualsevol moviment corporal produït pels músculs esquelètics. D’aquest moviment en resulta una despesa energètica que se suma a la de la despesa del metabolisme basal. Parlem d’esport quan l’activitat és reglada i competitiva. Una persona en bona forma física és la que es desenvolupa diàriament amb vigor i diligència, sense fatiga excessiva i amb energia per fer activitats.

SEDENTARISME El sedentarisme és una de les causes d’aparició i desenvolupament de les malalties cròniques més freqüents. El sedentarisme també facilita l’aparició d’una sèrie de patologies cròniques com: • Patologies cardiovasculars, especialment arteriosclerosi, malaltia coronària i hipertensió.

20 / LAVEUDESARRIÀ

laveu268.indd 20

22/07/11 20:24


• Patologies metabòliques, sobretot diabetis mellitus no insulinodependent. • Patologia musculoesquelètica, que en les persones d’edat avançada provoca artrosi i atròfia muscular. També pot afavorir l’osteoporosi i les fractures. • Càncer, sobretot de còlon. • Patologies psicològiques, sobretot depressió, ansietat i estrès. • Obesitat i sobrepès. • Una persona sedentària té un risc de mort molt més alt que una que tingui un estil de vida actiu.

EXERCICI FÍSIC “FÀCIL” I EXERCICI A CASA Una bona manera de fer exercici “sense voler” és incloure’l en les activitats de la vida quotidiana.

• Oblidar-se de l’ascensor per pujar i baixar escales. • Procurar tornar a la feina després de dinar donant una volta. • Organitzar un campionat d’algun esport al quals sigueu aficionats és una bona manera de fer exercici amb els companys de feina. • Pujar o baixar del metro o de l’autobús que us porti a la feina unes parades abans o després i caminar fins a arribar-hi. La constància és una bona aliada de l’exercici. Podeu anotar-vos en l’agenda el dia que us toca fer exercici.

OCI El temps lliure és un bon moment per mantenir-se actiu i divertir-se. A Catalunya, el 59% de la població entre 15 i 65 anys és sedentària durant el temps lliure, i treure profit de les hores de lleure per fer exercici és molt senzill.

A casa Fer les feines de la casa és un bon exercici físic. Exemple: passar l’escombra en comptes de l’aspiradora. Però hi ha moltes altres activitats que poden suposar fer exercici físic. • Després de dinar o de sopar és convenient fer una passejada. Primer pot ser de deu minuts, després es pot allargar progressivament fins a trenta. • La bicicleta estàtica o qualsevol aparell de gimnàstica poden ser estris adients per fer exercici a casa. • També podeu prescindir del comandament a distància i aixecar-vos cada vegada que vulgueu canviar de canal. I si teniu set, aixecar-vos a buscar un got d’aigua, més que no fer-vos-el portar. Oblidar-se de l’ascensor per pujar i baixar escales .

A la feina No és convenient mantenir més de vint minuts la mateixa postura a la feina, sigui davant d’un ordinador o darrere d’un mostrador. Si teniu una feina que demani moure’s o fer activitat física, l’enhorabona; però si teniu una feina sedentària, per exemple davant d’un ordinador, també hi ha maneres de no estar hores i hores assegut. • Evitar, quan sigui possible, els correus electrònics i les trucades telefòniques. Millor anar a donar un encàrrec o a fer una gestió personalment, a peu.

• Planejar vacances o caps de setmana que incloguin anar d’excursió, sol, amb la família o els amics. • Fer coses que no es fan la resta de l’any: nedar, anar en bicicleta, córrer, passejar... • Per a qui li agradi, ballar és una manera divertida i molt saludable de mantenir-se en forma. • A la platja es pot jugar a pales, o fer caminades i córrer, o anar en patí de pedals, o fer caminades pel trencant de les onades, més que no limitar-se a jeure.

De compres Sempre és millor desplaçar-se a peu que en cotxe. Si és inevitable agafar el cotxe, procureu aparcar una mica lluny del lloc on aneu, per caminar una estoneta.

CONCLUSIÓ Si el sedentarisme està molt relacionat amb la mort per causes cardiovasculars, es pot dir que l’exercici físic allarga la vida i en millora la qualitat.

CONSELL/RECORDI A l’hora de caminar és bo començar per un ritme suau i anar-lo intensificant, mantenint-lo una bona estona.

LAVEUDESARRIÀ / 21

laveu268.indd 21

22/07/11 20:24


OPINIÓ NO ÉS NORMAL

CAPÍTOL 15

Text i fotografia: Sergi Solè, noesnormal@hotmail.com

Ostres... d’aquí a tres mesos

JA ESTEM AL NADAL!

Us heu fixat que ja no queda gaire per acabar l’any? Si t’hi fixes i comptes per setmanes, veuràs que ja no queda gaire: només unes quinze! Comptar per setmanes sempre és una bona manera de veure que no et queda gaire per una fita o propòsit. També d’aquesta forma et sembla que fa ben poc que es va produir algun fet. Per exemple: només fa quinze setmanes que el Barça va guanyar la Copa d’Europa, o també fa quinze setmanes que el Madrid no va guanyar quasi res. SEGUIM COMPTANT PER SETMANES Seguint amb aquest sistema de càlcul positiu-motivador, ens adonem que ja han passat ben bé trenta setmanes des que, aprofitant el canvi d’any, vàrem tornar a fer les prometences habituals. Aquest cop ben convençuts que... aquest any sí! I bé, què hem fet? res, oi? Doncs, com tots els humans... anar vivint, menjant i... passant totalment de les cinc prometences de cada any: 1. lesclassesd’anglèsaquestanysí 2. aquestanyperdocincquiletssegur 3. aniremalgimnàsjaquepagocadames 4. nofarémésallòquesemprefaigtantestranyiquenosapningú 5. estalviaréunamicapersidecas El consell és que aprofitem les quinze setmanes que queden de l’any per començar tan sols una d’elles (una de cinc) i encara que a fi d’any no haguem aconseguit la fita, ja ens quedarà menys per acabar-la el proper semestre (perdó, volia dir les properes setmanes.) En fi, agafem la que agafem, l’haurem de combinar amb algunes gestions que ens han sortit a la tornada de l’estiu o bé d’antigues que s’havien quedat encallades: a) Llençarcdsidvdsinútils: Des de música dels Pecos a còpies de fitxers en disquets del segle passat. b) Eliminarpapersobresiextractesdelbanc: Heu provat d’avisar al banc que no els enviïn. Són deu minuts de molèstia bancària a canvi de no obrir més sobrets llargs amb finestreta. c) Haigdepassartoteslesfotosalpc: Aquesta vegada amb una certa cura (i no a la babalà). Hem de depurar-les: eliminant i ordenant. A més, aquest tema de les fotos dóna molt de què parlar: Primer de tot, NO ÉS NORMAL que ens venguin càmeres cada vegada amb més i més megapixels (amb aquest increment progressiu aviat farem les fotos amb un pes de cent megues cada una y necessitarem una hora per enviar-la a un amic. O el que és equivalent, per enviar tot l’àlbum estarem fins a les properes vacances.

En segon lloc, no és necessari, com a mínim per al 99% dels humans, que tinguem configurada la càmera amb una resolució superior a 3 Mb. Que potser imprimim les fotos en llençols d’un metre o les veiem amb pantalla panoràmica de l’IMAX de 5 x 5 metres? No, oi? Doncs, va, a canviar tots la resolució quan acabeu de llegir-me...

INSTRUCCIONS PER AL CANVI DEL PES DE LES FOTOS: PAS 1: Primer de tot el més complicat: saber on està la càmera; és a dir, preguntar-li a la senyora de casa on és (temps aproximat 2’). PAS 2: No trobar la càmera a pesar de les correctes instruccions rebudes (5’). PAS 3: Encabritar-se perquè la càmera està descarregada un cop l’has trobat (2’). PAS 4: Buscar el carregador con un boig i no trobar-lo i no voler preguntar un altre cop (15’). PAS 5: Preguntar de forma molt suau i amb una certa por “Amor, que saps on és el carregador?” (1’). Resposta “Ets un desastre, no trobes res...!” (1’) PAS 6: Trobar-lo (uns altres 5’) PAS 7: Carregar la bateria (5’) PAS 8,9 I 10:, 9 i 10: Configuració des de Menú/Propietats/Resolució càmera. Bé, acabada aquesta gestió amb èxit, ja ens podem començar a centrar durant les properes quinze setmanes, en l’època prenadalenca, en la promesa escollida (entre u i cinc) i en aprendre a circular a 80, 110 i/o 120 Km/h o 130 Km (segons via, tram, època, regió i país). No és normal!!!

22 / LAVEUDESARRIÀ

laveu268.indd 22

22/07/11 20:24


ARTICLE MOTOR

PAGANI HUAYRA GAVINA VOLADORA Text: Jordi del Barrio

Aquest mes us parlaré d’aquesta marca que, tot i que no és coneguda per tothom, sí ho és pels amants dels superesportius i ha aconseguit el respecte de tots els entesos en motor. El seu creador, com no, un apassionat pel disseny i els esportius va començar els inicis dels anys noranta, el model Zonda, i avui aquest ja té relleu. Després de vuit prototipus a escala i dos de tamany real, l’equip d’enginyers del fabricant italià, aconsegueix treure el model Pagani Huayra. Més de 700CV s’encarreguen de donar vida a aquesta fantàstica màquina, rendint homenatge el seu nom a Aymara Huayra Tata, el déu del vent pels nadius de la serralada dels Andes. Un nom molt apropiat, ja que un dels aspectes més importants és el treball aerodinàmic que s’hi ha aconseguit. La suspensió és adaptativa, això vol dir que ajusta l’alçada en moviment per obtenir els balanços òptims entre resistència i càrre-

ga aerodinàmica. El seu disseny no pot ser menys espectacular, amb les seves impressionants portes d’obertura ales de gavina. Pagani Automobili SA segueix confiant en la efectivitat dels motors de Mercedes-Benz i AMG. Per això s’ha optat per equipar el motor de 5.980 cm3 V12 biturbo que desenvolupa una potència màxima de 700 CV i un parell màxim de 1.000 Nm. Associat a aquests, trobarem un canvi seqüencial de set velocitats que disposa de diversos programes de funcionament, per adaptar-se tant en la conducció del dia a dia com en les exigències dels circuits. Disposa d’un dipòsit de carburant de 85 litres i, a falta de confirmació oficial, podem avançar que entre 0 a 100 km/h podria rondar els 3.2 segons i que la seva velocitat màxima, podria rondar els 370 km/h. I per lidiar aquestes prestacions monstruoses, els enginyers de Pagani han optat per equipar neumàtics Pirelli P Zero. El preu millor, ni saber-ho…

LAVEUDESARRIÀ / 23

laveu268.indd 23

22/07/11 20:24


MERCAT INFORMA Text: Mercat de Sarrià

Hola de nou, ja tornem a ser-hi després de les vacances d’estiu. Continuem celebrant el centenari del mercat sortejant vals de compra i oferint els preus “centenari” amb magnífiques ofertes cada dijous. Podreu fer un menú per menys de tres euros, comprant en diversos establiments del mercat. Recordeu que el proper mes d’octubre celebrarem la botifarrada el primer diumenge del mes. Com cada any, regalarem quilos de botifarra, pa, all i oli. Tot això acompanyat de música en directe. Us informem que el nostre horari és: Dilluns, dimecres i dissabtes, de 7.00 a 15.00 h. Dimarts, dijous i divendres, de 7.00 a 20.00 h Penseu en utilitzar el nostre servei d’aparcament, gratuït durant 90 minuts (amb la suma dels tiquets de compra de tot el mercat per un total de 30€). Si voleu saber quelcom més, no dubteu en entrar en la nostra pàgina web www.mercatsarria.com Col·labora:

Segueix-nos twitter.com/eixsarria facebook.com/eix.sarria

24 / LAVEUDESARRIÀ

laveu268.indd 24

22/07/11 20:24


LA RECEPTA DE NA TRINI

D’EL COC DE SARRIÀ

Major de Sarrià, 55 T.: 932 030 683

GUATLLES A LA VINAGRETA La recepta la pots trobar en el llibre: La cuina, d’Alacant a la Provença.

Fotografia: Ramon Ripoll

INGREDIENTS:

ELABORACIÓ:

6 guatlles 2 grans d’all 1 ceba 1 branca d’api 2 pastanagues ¼ de brou ½ tassa d’aigua ½ tassa de vinagre Oli, sal i pebre

En una cassola de fang, fregirem l’all fins que enrosseixi i aleshores el traurem del foc. En el mateix oli saltarem les guatlles prèviament salpebrades, deixarem que agafin un to daurat i les reservarem. A la cassola sofregirem la ceba i l’api picats, i la pastanaga en daus molt petits. A continuació hi incorporarem les guatlles i el brou i ho posarem a coure lentament uns trenta minuts. Tot seguit hi abocarem l’aigua i el vinagre, remenarem i ho courem una mica més. Aquest plat quedar millor si es far el dia abans de consumir-lo.

LAVEUDESARRIÀ / 25

laveu268.indd 25

22/07/11 20:24


HORÓSCOP

Text: Jordi Villena I Il·lustració: Edjinn

Àries AMOR: Vénen temps de calma en l’amor. No caldrà arriscar-se. DINERS: Mantenir la teva feina serà essencial. Potser, vénen moments complicats, estigues alerta. SALUT: Has d’anar al gimnàs tant aviat com puguis!

Taure AMOR: És un bon moment per embarcar-te en una relació. Els astres et somriuen. DINERS: Et pots permetre algun caprici, però vés en compte. SALUT: En aquesta època de l’any és important evitar els canvis forts de temperatura, o enganxaràs algun refredat.

Bessons AMOR: Si has finalitzat una relació fa poc, intenta viure el moment. Ja se’t presentaran més oportunitats més endavant. DINERS: Vigila on poses els diners en cada moment, tot i que no hauries de tenir excessius problemes. SALUT: Les malalties intestinals acostumen a ser complicades, vigila el que menges.

Cranc AMOR: És el moment per ser apassionat, ho has de donar tot pel teu amor. DINERS: Pots iniciar algun projecte, és el moment. Però vigila sempre com inverteixes els diners. SALUT: No hauries de tenir excessius problemes de salut, en qualsevol cas, segueix les recomanacions dels metges.

Lleó AMOR: La teva parella requereix de la teva atenció. Intenta estar més pendent. No és un problema encara, però si ho deixes estar, ho podria acabar sent. DINERS: És complicat mantenir el nivell econòmic dels anys anteriors. Cal retallar les despeses, tots ho hem de fer. SALUT: Has d’anar més al metge, encara que no et faci mal res. Cal tenir cura d’un mateix.

Verge AMOR: Tot i que puguis pensar que la teva relació està en crisi, serà aquest el moment d’enfortir-la i tirar endavant. DINERS: Potser, et tocarà treballar més per guanyar menys, és un preu que caldrà pagar. SALUT: El menjar equilibrat és el millor aliat contra el colesterol i les malalties cardiovasculars.

Balança AMOR: Passes massa temps amb la teva parella, intenta estar també pels teus familiars i amics, si els vols conservar. DINERS: Tot i que de vegades et trobis que no tens massa treball, el teu lloc de feina, en principi, no hauria de perillar. SALUT: Vés en compte amb les articulacions, és important prendre calci.

Escorpí AMOR: Es presenten grans canvis en la teva vida sentimental. Estigues preparat pel millor, però també pel pitjor. DINERS: Podria ser un bon moment per moure de lloc els teus diners. Invertir-los et podria sortir bé. SALUT: Menja fruites i verdures, són molt sanes.

Sagitari AMOR: Intenta no pensar sempre en les mateixes persones, no t’ajuda. Surt, coneix gent, segur que t’ajudarà. DINERS: Hauràs de treballar dur, però la recompensa vindrà. SALUT: Es presenta una època complicada amb els refredats, estigues alerta.

Capricorn AMOR: No trobaràs l’amor de la teva vida, però cap problema, intenta aprofitar al màxim i esperar un altre moment. DINERS: Si no tens feina, aquest podria ser un bon moment per trobar-ne. SALUT: És molt important anar periòdicament al metge.

Aquari AMOR: L’amor es pot presentar en el moment més inesperat. Encara que vagis a comprar el pa el diumenge al matí, estigues alerta! DINERS: No t’obsessionis amb l’estat de l’economia. Si segueixes treballant bé, ho aconseguiràs. SALUT: El colesterol és un gran problema, l’has de mantenir a ratlla.

Peixos AMOR: Has de demostrar tot el teu afecte a la teva parella, ho necessita. DINERS: Un bon moment per mirar de canviar de feina. Pots aspirar a feines millors. SALUT: Intenta caminar, en comptes d’anar per les escales mecàniques. Es tracta de petites coses que et poden fer sentir molt millor.

26 / LAVEUDESARRIÀ

laveu268.indd 26

22/07/11 20:24


AGENDA I SERVEIS

SERVEIS MUNICIPALS DEL DISTRICTE Llicències Manteniment i Serveis Comunicació i Qualitat Serveis Personals C. Serveis Socials Sarrià Arxiu Històric Casal de Sarrià Biblioteca Clara Casal Can Fàbregas C. civic Vallvidrera Vázquez Montalbán Biblioteca Collserola-Josep Miracle Espai Municipal d’Infancia Petit Drac

932 916 565 932 916 580 932 916 580 932 916 583 932 916 545 932 562 722 932 562 720 932 801 547 932 032 143 934 069 053 934 069 111 932 890 530

INFORMACIONS D’UTILITAT 28 de setembre PASSAREL·LA DE MODA AL CARRER

ESPECTACLE DE MÀGIA I GRAN XOCOLATADA

Plaça de Sarrià, 20.30 h.

Plaça de Sarrià, 17.30 h.

Guàrdia Urbana Bombers Guàrdia Urbana districte Policia Nacional Mossos d’Esquadra Normalització lingüística Urgències mèdiques Ajuntament de Barcelona Regidoria Sarrià-Sant Gervasi

4 d’octubre

22 d’octubre MOSTRA COMERÇ AL CARRER I GASTRONÒMICA

2 d’octubre PARTICIPACIÓ DE L’ACS EN EL CONCURS DE PAELLES Desert de Sarrià, de 9.00 a 19.00 h.

A SETEMBRE Queda bé, no te n’oblidis!

SUDOKU 7

1

2

3 4

4

5

6 8

1 4

6

6

3

7

1

4 9 7

8 3

2

7 5

1

5 2

9

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15

Gili Antoní Gregori Consolació Cinta Zacaries Judit Núria Pere Claver Lluís Eixarc Protus Lluc Joan Crescenci Dolors

16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Corneli Robert Cupertino Gener Andreu Mateu Maurici Tecla Mercè Dalmau Cosme Vicenç Venceslau Miquel Jeroni

092 080 932 914 353 091 088 932 030 763 061 934 027 000 932 916 515

FARMÀCIES GEMMA HERNANDEZ Obert tot l’any de 9:00 a 22:00 h. Major de Sarrià, 70 / T.: 932 030 864

JORDI CABEZAS Obert tot l’any de 9:00 a 21:00 h excepte festius. Dissabtes de 9:00 a 14:00 h. Major de Sarrià, 94 / T.: 932 031 121

J. CASTELLVÍ Obert tot l’any de 9:00 a 14:00 h i de 16:30 a 20: 30 h, excepte festius. Cardenal Sentmenat, 35 / T.: 932 931 037

LAVEUDESARRIÀ / 27

laveu268.indd 27

22/07/11 20:24


GUIA DE COMERÇOS

ADMIN. LOTERIA LOTERIA SARRIÀ Major de Sarrià, 66 / T.: 932 031 523

ALIMENTACIÓ CARNISSERIA GARCIA PI. Artós, 11 / T.: 932 033 603 CAPRABO S.L. Reina Elisenda, 9-11 XARCUTERIA MARGARIT Cornet i Màs, 63 / T.: 932 033 323 PEIXET, PEPITA I NURI Major de Sarrià, 47 / T.: 932 030 785 CARNISSERIA MIR Major de Sarrià, 49 / T.: 932 030 695 FRUITES RIPOLL Major de Sarrià, 51 / T.: 93 203 06 92 SUPERMERCAT MESTRES Major de Sarrià, 85 / T.: 932 030 494 POLLERIA SUSANA Santa Amèlia, 51 / T.: 932 031 007 FRUITERIES MERCÉ Cornet i Mas, 59 / T.: 932 055 869 CARNS J J Sant Joan Bosco, 59 / T.: 932 031 015 CARME MIRANDA FRUITERIA Benet Mateu, 12-14 / T.: 932 063 542 Vergós, 6 / T.: 932 541 475 ROCIO DISCOUNT FRUITERIA Major de Sarrià, 136 / T.: 932 520 398 Hort de la Vila, 25 / T.: 932 059 198 CARNISSERIANEUS I MARI Mer. de Sarrià, parades 46-48 T.: 932 034 038 CARNICERIA NURIA Mer. de Sarrià, parades 10-11 T.: 932 030 451 CARNS MADROÑAL Mer. de Sarrià, parades 12-14 T.: 932 030 468 CASADEMUNT Mer. de Sarrià, parades 18-19 T.: 932 052 253 CARNICERIA BERZONCES Mer. de Sarrià, parades 35-36 T.: 932 030 460 FRUITERIA MERCÈ Mer. de Sarrià, parades 20-24 i 43-44 T.: 932 043 243 FRUITES AMOR Mer. de Sarria, parades 25-26 T.: 932 801 388 COMPRA SERVEI Mer. de Sarrià, parades 29-30 T.: 932 802 782 Mª DOLORS GUILERA Mer. de Sarrià, parades 58-60 T.: 932 030 375 AVIRAM-CARNISSERIA MEI - ARTUR Mer. de Sarrià, parades 1,2 T.: 932 034 672 ANTONIA BUSQUETS Mer. de Sarrià, parades 3,4 T.: 660 599 007 BACALLENERIA MASCLANS Mer. de Sarrià, parades 15-17 T.: 932 056 989 AVIRAM ROSA Mer. de Sarrià, parades 33,34 T.: 932 036 108

AVIRAM FINA Mer. de Sarrià, parades 31,32 T.: 932 053 358 AVIRAM Mª CARMEN Mer. de Sarrià, parades 41,42 T.: 932 047 316 CANSALADERIA PERE VILA Mer. de Sarrià, parades 37,38 T.: 93 804 019 CANSALADERIA ANTONIA Mer. de Sarrià, parada 45 T.: 932 030 374 PORT DE LLANÇA Mer. de Sarrià, parades 49-50 T.: 932 032 755 EL RACÓ DEL MAR Mer. de Sarrià, parada 51 T.: 661 968 802 MS PEIXATERS Mer. de Sarrià, parades 52,55 T.: 932 039 781 PEIX FELIX Mer. de Sarrià, parades 56,57 T.: 932 030 453 LA LLEGUM DE SARRIÀ Mer. de Sarrià, parades 6-9 T.: 932 520 468 ESCOFET OLIVER Major de Sarrià, 89 / T.: 932 030 405 PUNT FRESC Major de Sarrià, 30 / T.: 932 800 626 SUPERESTALVI Mer. de Sarria, parades 65-66 T.: 932 052 913 CUINEM PER A TU Pedro de la Creu, 9 / T.: 932 054 871 LA SUISSA Major de Sarrià, 1 / T.: 932 054 360 XARCUTERIA MARGARIT Mer. de Sarrià, parada 61 T.: 932 036 968

PASTISSERIA NEUGEM P. Senillosa, 8-10 / T.: 932 057 209 LA FORNERIA Pedró de la Creu, 1 / T.: 932 030 605 PUNTOSMILE Major de Sarrià, 110 / T.: 935 535 207

ESTUDI DUES EN DANSA C. Bonaplata, 41 / T.: 676 624 445 CUINA

ICB - CUINA FACIL C. Ramon Miquel i Planes, 1 FORN NUNI Mer. de Sarrià, parada 5 T.: 666 408 182 T.: 932 059 169 COOKITECA PASTISSERIA LABOLET Major de Sarrià, 122 Major de Sarrià, 74 T.: 932 031 974 T.: 932 059 373 L´OBRADOR DEL MOLI MÀSTERS I ESTUDIS SUPERIORS Manuel de Falla, 32 T.: 934 109 606 INSA ESTUDIS SUPERIORS Passeig Santa Eulalia, 4 VINS I CAVES T.: 932 806 696 ÍSKIA VINS I CAVES Major de Sarrià, 132 / T.: 93 2 050 070 UNIVERSITAT PARXET UNI. INTERNACIONAL C. Cornet i Mas, 49 / T.: 932 05 55 30 DE CATALUNYA Inmaculada, 22 AUTOMÒBIL T.: 93 254 18 00 AUTOESCOLA CORSA Cornet i Más, 69 / T.: 932 042 952 RESIDÈNCIA UNIV. SARRIÀ C. Esports, 1-3 / T.: 932 065 540 TALLERES JAVIER Hort de la Vila, 12 / T.: 932 034 586 OLlETE II HABITATGE Osi, 35-37 / T.: 932 044 372 C.M.T. S.L. MOTOS COWARD Major de Sarrià, 53 / T.: 932 037 154 Cardenal Vives i Tuto, 59 T.: 932 803 737 ANTIGA CASA JOVÉ Major de Sarrià, 69 / T.: 902 180 310 TALLERES NOVO Oriol Mestres, 9 / T.: 932 040 297 SIESMO S.L. PNEUMÀTICS I ACC. LARROTCHA, S.L. Pedró de la Creu, 35 / T.: 9320 36 916 Bonaplata, 59 / T.: 932 040 490 TRABAJOS J DE ALBAÑILERÍA BOSCH TALLERS JORDI’S Pedró de la Creu, 4 b. / T.: 932 030 547 Pg. Senillosa, 9 / T.: 932 050 219 AUTOESCOLA TRAVESSERA RACC DECORACIÓ C. dels Vergos, 54-56 / T.: 932 523 647 CADENA ELS TIGRES TENTO SARRIÀ Major de Sarrià, 79 / T.: 932 056 169 Major de Sarrià, 2 / T.: 932 030 033 ART - DISSENY DELIZIE IMMOBILIÀRIA Major de Sarria, 43 / T.: 932 522 464 INTERIORISME ETRIM ADMINISTRACIÓ PARLIAMO DI PASTA SALA D’ART CEZANNE DE FINQUES Major de Sarrià, 95 / T.: 932 802 898 Santa Amèlia, 51 / T.: 932 049 856 Manuel de Falla, 35 / T.: 932 805 444 DELICATESSEN ARGENTINA ENDE PINTURA ICONOS Major de Sarrià, 76 / T.: 932 806 172 FINQUES SARRIÀ Ivorra, 3 / T.: 619 650 576 Major de Sarrià, 104 / T.: 932 033 010 SUSHI-Ö LA CARBONERA Bonanova, 111, T.: 932 059 353 TROBA LLAR TRES TORRES Cornet i Mas, 32 / T.: 932 058 062 BOMBONS I XOCOLATA C. Anglí, 41 / T.: 932 520 283 ARCLINEA ESPACIO COCINA EN VIVO CHOCOLAT FACTORY SARRIA C. Milanesado, 6 local 3-4 LLAR - REGALS Major de Sarrià, 55 / T.: 936 761 691 T.: 932 524 044 MOTA - DESCANS LLAMINADURES ART FLORAL Major de Sarrià, 73 / T.: 932 031 587 PAPABUBBLE CARAMELS ARTESANS Major de Sarrià, 76 / T.: 932 055 659 SINGULAR, REGALS CISTELLERIA I ESPARDENYERIACASTELL Manuel de Falla, 27 / T.: 932 032 099 Major de Sarrià, 116 PASTISSERIES FLEQUES T.: 932 031 976 FOIX DE SARRIÀ TINTA XINA Major j de Sarrià, 57 / T.: 932 030 714 ENSENYAMENT Reina Elisenda, 8 local 2 Plaça ç Sarrià 12/13 / T.: 932 030 473 T.: 932 047 516 Major j de Sarrià, 55 / T.: 932 030 683 ART (COC) CAPTIVA (regals i paper fantasia) PASTISSERIA CARVI Major de Sarrià, 55 / T.: 932 053 269 TRAÇ CENTRE Pg. St. Joan Bosco, 47 / T.: 932 033 234 D’EXPRESSIÓ PLÀSTICA COTTONREUS FORN DE LA VILA Paletes, 3 / T.: 932 045 346 Major de Sarrià, 23 / T.: 932 802 210 Consell de la Vila, 9 (P. Ajun.) DANSA T.: 932 047 958 OTOMI P. Artós, 11 int. baixos FORN DE PA SARRIÀ ESCOLA DE DANSA YISBELL T.: 932 057 959 Major de Sarrià, 100 / T.: 932 031 140 Via Augusta, 319 / T.: 932 037 176

28 / LAVEUDESARRIÀ

laveu268.indd 28

22/07/11 20:24


SUIT BEIBI (infantil) C. Benet Mateu, 52 T.: 932 057 260 3A COMPLEMENTS Manuel de Falla,17 T.: 932 520 339

IMAGINE COLLECTION Major de Sarrià, 78 / T.: 932 804 733

SAHUN DECORACIO Cornet i mas, 17 T.: 615 660 962

PRIMER PLANO C. Benet Mateu, 59 T.: 932 055 385 G.M BARCELONA Major de Sarrià, 8 T.: 932 805 924 CORAZONHADAS Manuel de Falla, 24 T.: 932 805 042 PANINARO (MODA URBANA) C. Major de Sarrià, 108 T.: 932 056 672

LLOGUER MATERIAL PER A FESTES CRIMONS C. Duquesa d’Orleans, 60 T.: 934 532 254 VESTUARI

NURIA ROIG C. Cornet i Mas, 69 / T.: 932 051 419 ANA GASPAR EL TALLER C. Tradició, 2 / T.: 934 068 261

30 PIMPINEL:LA 3C Rocaberti,1 T.: 935 111 673

LA MERCADER Pedro de la Creu, 20 / T.: 932 805 560 ENETÉ Alt de Gironella, 1 / T.: 932 800 592 ANIMALS MAGDA PLANELLAS C. Benet Mateu, 49-51 STYLCAN T.: 932 151 733 Major de Sarrià, 26-28 / T.: 932 050 729 CODI 9 CLINICA VERTERINARIA ROCABERTÍ Manuel de Fallas, 29 T.: 932 050 333 Rocabertí, 10 / T.: 932 049 831 LA MARQUESA Major de Sarrià, 7 MODA T.: 932 522 495 AZULIK COMPLEMENTS Cardenal Vives i Tuto, 64 T.: 931 854 818 QUERALTÓ Major de Sarrià, 86 / T.: 932 031 161 HOME PAT’S Negrevernis, 11 MAGDA MATAS T.: 932 033 074 Sagrat Cor, 19 / T.: 932 052 067 TREZE Boutique Reina Elisenda, 2 T.: 932 030 449

LABORS - BRODATS

JOIERIA GUMTUS PI. Consell de la Vila, 3 T.: 932 040 995 D’OGGI BOUTIQUE Major de Sarrià, 114 T.: 932 050 817 MARSANS I MALUQUER Major de Sarrià, 108 (Galeries) T.: 932 050 960 TRAÇA (joies d’autor) Hort de la Vila, 18 T.: 935 190 720 LLENCERIA LOVELY Reina Elisenda, 8 local 8 T.: 932 053 160 ÒPTIQUES

HÍPICA ACCESSORIS BCN EQUUS Major de Sarrià, 109 botiga 2 T.: 93 203 66 10 VIATGES VIATGES NOU SARRIÀ Major de Sarrià, 84 / T.: 932 805 800 VIATGES El CORTE INGLÉS Major de Sarrià, 97 / T.: 932 802 833 RACC Santa Amèlia, 45 / T.: 932 051 628

RESTAURACIÓ BARS - CAFETERIES BAR MONTERREY Major de Sarrià, 68 / T.: 932 047 157

BAR TOMÁS ÒPTICA ESTIVlLL Major de Sarrià, 58 / T.: 932 046 108 Major de Sarrià, 49 / T.: 932 031 077 SABATES - COMPLEMENTS

CAFFÉ SAN MARCO Pedró de la Creu, 15 / T.: 932 802 973

TREZE Sabates P. Bonanova, 116 / T.: 93 204 66 97

FRENCH QUARTER Major de Sarrià, 12 / T.: 628 262 232

TRENTO GEORGIA Major de Sarrià, 89 / T.: 93 204 00 58 Negrevernis, 16 / T.: 932 803 654 ELISENDA SABATERIA PAlNOS Manuel de Falla, 33 / T.: 93 205 62 04 Reina Elisenda, 8 local 7 T.: 932 030 451 KNA BAR DEL MERCAT Major de Sarrià, 77 Mer. de Sarrià, parades 27-28 T.: 93 203 08 06 T.: 619 814 578 ANDER´S SABATERIA INFANTIL DIM SANT GERVASI Manuel de Falla, 26 / T.: 932 800 773 Major de Sarrià, 72 / T.: 932 037 620

OCI C. D’EXPRESSIÓ CREATIVA

RESTAURANTS ANTIGA CASA RAFAEL Major de Sarrià, 77 / T.: 932 031 020

BRICALL Labors Major de Sarrià, 72 BOIXETS CAMARIÑAS Passatge Senillosa, 5 T.: 932 037 976 FIL A FIL BRODATS Major de Sarrià, 5 T.: 932 049 976

ILLA DE L’AIRE Pedro de la Creu, 24 / T.: 932 803 423 RESTAURANT VIVANDA Major de Sarrià, 134 / T.: 932 031 918 CINE I TEATRE RESTAURANT EL VELL SARRIÀ Major de Sarrià, 93 / T.: 932 045 710 GRAN SARRIÀ MULTICINES Mitre (cantonada Dr. Fleming) EL NOU T.: 932 159 570 Major de Sarrià, 109 / T.: 932 803 339

INFANTIL - PREMAMÀ - NADONS

ESPORTS

TRAM-TRAM Major de Sarrià, 121 / T.: 932 048 518

MARIONA Benet Mateu, 48 - 50 / T.: 932 048 209 EMETE MUMMY Reina Elisenda, 8 local 1 SALEM T.: 932 052 367 Major de Sarrià, 26 GIOVANNA SOTTO T.: 932 056 168 Canet, 2 / T.: 932 802 721 ORIGINELLE LE PHARE DE LA BALEINE FRANCE Manuel de Falla, 36 Plaça de Sarrià, 13 T.: 932 058 992 T.: 932 057 887

GIMNÀS SARRIÀ Caponata, 3 / T.: 932 050 869

CASA JOANA Major de Sarrià, 59 / T.: 932 031 036

C. E. MUNICIPAL CAN CARALLEU Carrer dels Esports, 2-8 T.: 932 037 874

EL CLANDESTINO Jaume Piquet, 1 / T.: 932 041 036

SAZ Major de Sarrià, 80 T.: 932 803 325

MODA 151 Reina Elisenda, 8 local 9 T.: 932 035 421

C. ESP. SANTA ISABEL C. dels Vergos, 44-46 T.: 932 051 751

VIOLETA E FEDERICO Canet, 37-43 b. 2º T.: 932 059 817

KINOBS SPORTS Major de Sarrià, 41 / T.: 932 038 427

MOGAMBO Major de Sarrià, 108 T.: 932 046 927 LYKI – LYKI Passeig Bonanova, 109-111 T.: 932 047 159 MARARI Reina Elisenda, 10 / T.: 932 031 237

ZOCO-SUR Reina Elisenda, 8 local 6 T.: 932 030 439

CLUB D’ESGRIMA SAM Duquessa d’Orleans, 29 T.: 932 040 819

ROSETTA Reina Elisenda, 8 local 3-4 T.: 932 051 319

JOIERS - RELLOTGERIA

MADDOCK SPORTS C. Rafael Batlle, 21 T.: 93 12 45 197

MARIA TARRAGÜELL Pedro de la Creu, 32 T.: 932 054 915

NEW BASS Major de Sarrià, 108 (Galeries) T.: 932 050 910

KUNDALINI Francesc Carbonell, 21 -23 T.: 932 033 137

SIT & EAT Duquesa d’Orleans, 30 / Negrevernis, 30 T.: 932 804 198 5º PINO Passeig Bonanova, 98 / T.: 932 522 281 EL CANALLA Major de Sarrià, 95 T.: 932 058 806

SERVEIS CATALANA OCCIDENT Major de Sarrià, 32 / T.: 932 804 899 L’ESTANC DE D’ALT Major de Sarrià, 118 b. / T.: 932 048 005

LAVEUDESARRIÀ / 29

laveu268.indd 29

22/07/11 20:24


GUIA DE COMERÇOS

ASSISTÈNCIA DOMICILIÀRIA

INFORMÀTICA

DEPENDENTIA Institut Químic de Sarrià, 43-47 T.: 934 342 830

2i INGENIERIA INFORMÁTICA Milanesat, 1 bis / T.: 932 042 099

VITALIA D’Osi, 13-15 / T.: 932 059 916 CERTIFICATS MÈDICS

SERVASSIS Angli, 43 / T.: 935 197 000

RESET SOLUCIONES Monterols, 1 / T.: 932 520 883

CENTRE MÈDIC SARRIÀ Bonaplata, p 51-53 L. T:. 932 046 013

TKARB FISIOTERÀPIA Riu de l’Or, 35-37 T.: 932 800 429 HERBORISTERIA

ARRANJAMENTS ROBA

LLIBRERIA - PAPERERIA IMPREMTA - COPISTERIA

COSMÈTICA AVANÇADA

MANANTIAL DE SALUD Osi, 52 - 54 T.: 932 055 966

FORMING Major de Sarrià, 30 / T.: 932 039 921 RETOCS SARRIÀ Reina Elisenda, 14 / T.: 932 046 728 CONSERVACIÓ - RESTAURACIÓ D’OBRES D’ART PROARTIS CONSERVACIÓ RESTAURACIÓ Clos de Sant Francesc, 12 b. 2ª T.: 932 042 289 CRISTALLERIA I TANCAMENTS METÀL·LICS CRISTALLERIA SARRIÀ Major de Sarrià, 45 / T.: 932 034 325

PAPERERIA SPOT Major de Sarrià, 24 / T.: 932 049 002

JC APOTECARI Major de Sarrià,96 / T.: 932 058 734

DIETÈTICA I NUTRICIÓ IMPREMTA TORMIQ Major de Sarrià, 139 / T.: 932 033 698 NATURHOUSE Major de Sarrià, 130 / T.: 932 520 841 PAPERERIA QUINTA AMÈLIA Santa Amèlia, 31 / T.: 932 041 199 ESTÈTICA PERRUQUERIA SARRIÀ COPY Major de Sarrià, 148 / T.: 932 046 747 PERRUQ. NAVARRO Major de Sarrià, 7b / T.: 932 041 142 LLIBRERIA DON BOSCO Passeig San Joan Bosco, 55 RAFFEL PAGÉS T.: 932 031 347 Jaume Piquet, 42 / T.: 932 052 419 LLIBR. A PEU DE PÀGINA Major de Sarrià, 50 / T.: 932 806 050 MERCERIES

MANOLO GARCIA Major de Sarrià, 81 / T.: 93 280 18 19 PERRUQUERIA SARRIÀ LOOK Negrevernis, 11 / T.: 932 802 685

FISIOTERÀPIA

INTERNET SARRIÀCUPONS.COM Manuel de Falla, 29 2º2ª T.: 677 777 625 IOGA I TERAPIES SARRIA YOGASANA Rocaberti, 11 OFTALMOLOGIA AREA OFTALMOLÓGICA AVANCADA DR. VERGES Dalmases, 42 / T.: 935 513 300 PEDAGOGIA-PSICOLOGIA I MEDICINA NATURAL

FOCUS SOLUCIONES Monterols, 1 / T.: 932 520 883

EL TRÈBOL Major de Sarrià, 50 T.: 932 030 521

DROGUERIES

PERFUMERIES

APLICA-T TOOL BARCELONA PERRUQUERIA Major de Sarrià, 91 / T.: 932 804 269 Caponata, 13, baixos B-8 T.: 932 033 836 BENESTAR SARRIÀ Negrevernis, 4 / T.: 932 803 117 PARAFARMÀCIA

DROGUERIA URIA Ramon Miquel i Planas, 1 - 3 T.: 932 034 910

PERFUMERIA REGIA Major j de Sarrià, 93 T.:93 280 02 72

ANEXO Major de Sarrià 108 (galeries) T.: 932 050 260

MONTE-FARM C. Benet Mateu, 46 T.: 93 205 15 63

ELECTRICITAT, AIGUA

REPARACIÓ CALÇAT DUPLICAT CLAUS

L’ESTÈTICA DE SARRIÀ Major de Sarrià, 67 / T.: 932 800 747

RESIDÈNCIA GERIÀTRICA

ELECTRICISTA YRURZUN PI. Consell de la Vila, 3 T.: 932 040 903

BUCLES Y I PETIT BUCLES MAS D´ANGLI EL SABETE DEL MERCAT DE SARRIA Manuel de Falla, 28 / T.: 932 033 996 Institut Quimic de Sarria, 43-47 Reina Elisenda, 8 local 5 T.: 654 366 120 MARIAN ALDA CONSLT MARY KAY T.: 934 342 299 Cardenal Vives i Tuto, 55 BGT. 2 RESTAURACIÓ DE MOBLES T.: 639 339 206

DISSENY GRÀFIC

ENTITATS BANCÀRIES CAIXA SABADELL Major de Sarrià, 92 / T.: 932 803 000

TABULA Antiguitats Calàndries, 14 / T.: 932 800 810

BANKINTER Passeig Reina Elisenda, 2 T.: 934 955 204

RESTAURACIÓ I CONSERVACIÓ DE PINTURA DE CAVALLET

PELOSTOP Psg. Sant Joan Bosco, 41 T.: 932 522 965 FARMÀCIES

ARSENIKON CABEZAS Pedro de la Creu, 29, / T.: 932 049 865 Major j de Sarrià, 94 T.: 932 031 121 FLORISTERIA LA GINESTA SERRALLERIA Manuel de Falla, 40 / T.: 932 031 736 VILLANUEVA SOLUCIONES AL INSTANTE Sagrat Cor, 8 / T.: 932 033 412 T.: 687 86 34 61 FERRETERIA TRINQUET info@solucionesalinstante.es Trinquet, 8-10 / T.: 932 044 677 FERRETERIA J. VALLS Major de Sarrià, 83 / T.: 932 031 157 TELEFONIA - TV JJOSEP CASTELLVÍ Cardenal Sentmenat, 35 FOTOGRAFIA ANTENAS BARCELONA T.: 932 031 037 Bonaplata, 19 / T.: 932 030 137 SARRIÀ FOTÒGRAFS MASSANA Salvador Mundi, 9 b. 2º Passeig Sant Joan Bosco, 57 TALLERS T.: 932 054 474 T.: 932 032 119 FLORISTERIA JARDINERIA

GESTORIA ASSESSORIA JIMÉNEZ ALONSO & ASSOCIATS Aragó, 239 2º 1ª T.: 932 152 793 MUDANCES

DE DECORACIÓ

ARVIKA Calandries,5 / T.: 666 219 573

SALUD CENTRE DE DIA 3A EDAD

MUDANCES SARRIÀ ICAIME Avd. Via Augusta, 339 / T.: 605 649 612 Oriol Mestres, 3-5 b. / T.: 932 060 915

GEMMA HERNANDEZ Major j de Sarria, 70 T.: 932 030 864 ISABEL PRENDES C. Oriol Mestres, 1 T.: 932 030 243 MARCO Major de Sarrià, 188 T.: 932 804 281

BENVINGUT!! SARRIÀCUPONS.COM

SI VOLS FORMAR PART DE L’ASSOCIACIÓ DE COMERÇOS DE SARRIÀ, ESCRIUNOS AL NOSTRE EMAIL O TRUCAN’S I T’EXPLIQUEM... acs@eixsarria.com 932 044 026

30 / LAVEUDESARRIÀ

laveu268.indd 30

22/07/11 20:24


SOCIS DE LA A A LA Z ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS DE SARRIÀ

A PEU DE PÀGINA ANA GASPAR EL TALLER ANEXO ANDER’S ANTENES BARCELONA ANTIGA CASA JOVE ANTIGA CASA RAFAEL ANTONIA BUSQUETS A. O.A. DR. VERGES APLICA-T ARCLINEA ARSENIKON ARVIKA ASESORÍA JIMÉNEZ ALONSO AUTOESCOLA CORSA AUTOESCOLA TRAVESSERA RACC AVIRAM-CARNISSERIA MEI-ARTUR AVIRAM FINA AVIRAM Mª CARMEN AVIRAM ROSA AZULIK BANKINTER BACALLÀ ANTÒNIA BUSQUETS BACALLANERIA MASCLANS BAR DEL MERCAT BAR ELISENDA BAR MONTERREY BAR TOMÀS BCN EQUUS BENESTER SARRIÀ BOIXETS CAMARIÑAS BOSCH BRICALL LABORS BUCLES I PETIT BUCLES CADENA ELS TIGRES CAFFÈ SAN MARCO CAIXA SABADELL CANSALADERIA ANTÒNIA CANSALADERIA PERE VILA CAPRABO S.L. CAPTIVA CARME MIRANDA - FRUITERIA CARME MIRANDA - FRUITERIA CARNISSERIA BERZONCES CARNISSERIA GARCÍA CARNISSERIA MIR CARNISSERIA NEUS I MARI CARNISSERIA NÚRIA CARNS JJ CARNS MADROÑAL CASA JOANA CASADEMUNT CATALANA OCCIDENT CENTRE ESPORTIU STA. ISABEL CENTRE MÈDIC SARRIÀ CHOCOLAT FACTORY SARRIA CISTELLERIA I ESPAR. CASTELL CLÍNICA VETERINÀRIA ROCABERTÍ CLUB D’ESGRIMA SAM CMT S.L. COMPLEX ESPORTIU CAN CARALLEU COMPRA SERVEI CODI 9 CORAZONHADAS COTTONREUS COOKITECA CRIMONS CRISTALLERIA SARRIÀ D’OGGI BOUTIQUE DELICATESSEN ARGENTINA DELIZIE DEPENDENTIA DIM SANT GERVASI DROGUERIA URIA EL CANALLA EL CLANDESTINO EL NOU EL RACÓ DEL MAR EL SABATER DEL MERCAT EL TRÉBOL ELECTRICISTA YRURZUN EMETE MUMMY (PREMAMÁ) ENDE PINTURAS ICONOS ENENTE ESCOFET OLIVER

932 806 050 934 068 261 932 050 260 932 800 773 932 030 137 902 180 310 932 031 020 660 599 007 935 513 300 932 033 836 932 524 044 932 049 865 666 219 573 932 152 293 932 042 952 932 523 647 932 034 672 932 053 358 932 047 316 932 036 108 931 854 818 934 955 204 s/n 932 056 989 619 814 578 932 030 451 932 047 157 932 031 077 932 036 610 932 803 117 932 037 976 932 030 547 s/n 932 033 996 932 030 033 932 802 973 932 803 000 932 030 374 932 804 019 s/n 932 053 269 932 063 542 932 541 475 932 030 460 932 033 603 932 030 695 932 034 038 932 030 451 932 031 015 932 030 468 932 031 036 932 052 253 932 804 899 932 051 751 932 046 013 936 761 691 932 031 976 932 049 831 932 040 819 932 037 154 932 037 874 932 802 782 932 050 333 932 805 042 932 802 210 932 059 373 934 532 254 932 034 325 932 050 817 932 806 172 932 522 464 9343 42 830 932 037 620 932 0349 10 932 058 806 932 041 036 932 803 339 661 968 802 654 366 120 932 030 521 932 040 903 932 052 367 619 650 576 932 800 592 932 030 405

ESCOLA DE DANSA YISBELL ESTANC DE D’ALT ESTUDI DUES EN DANSA ETRIM ADMINIST. FINQUES FARMÀCIA CABEZAS FARMÀCIA GEMMA HERNÁNDEZ FARMÀCIA ISABEL PRENDES FARMÀCIA JOSEP CASTELLVÍ FARMACIA MARCO FARMÀCIA MASSANA FARMÀCIA TRINQUET FARMÀCIA VILLANUEVA FERRETERIA VALLS FIL A FIL BRODATS FINQUES SARRIÀ FLORISTERIA LA GINESTA FLORIUM FOCUS SOLUCIONES FORN DE LA VILA FOIX DE SARRIÀ FOIX DE SARRIÀ FOIX DE SARRIÀ (COC) FORMING FORN DE PA SARRIÀ FORN NUNI FRENCH QUARTER FRUITERIA MERCÈ FRUITERIES MERCÈ FRUITES AMOR FRUITES I VERDURES Mª DOLORS FRUITES RIPOLL GEORGIA CAFETERIA GIMNÀS SARRIÀ GIOVANNA SOTTO G.M BARCELONA GRAN SARRIÀ MULTICINES ICAIME ICB - CUINA FACIL ILLA DE L’AIRE IMAGINE COLLECTION IMPREMTA TORMIQ INGENIERÍA INFORMÁTICA INSA ESTUDIS SUPERIORS INTERIORISME ISKIA VINS I CAVES JC APOTECARI JOIERIA GUMTUS JOIERIA MARSANS I MALUQUER KINOBS SPORTS KNA KUNDALINI L’ESTÈTICA DE SARRIÀ L´OBRADOR DEL MOLI LA CARBONERA LA CAVE LA FORNERIA LA LLEGUM DE SARRIÀ LA MARQUESA LA MERCADER LA SUISSA LE PHARE DE LA BALEINE FRANCE LYKI-LYKI LOTERIA SARRIÀ LOVELY LLIBRERIA DON BOSCO MADDOCK SPORTS MAGDA MATAS (Home) MAGDA PLANELLAS MANANTIAL DE SALUD MANOLO GARCÍA MARARI MARIA TARRAGÜELL MARIAN ALDA CONSLT MARY KAY MARIONA MAS D’ANGLI MODA 151 MOGAMBO MOTA-DESCANS MOTOS COWARD MS. PEIXETERS MUDANCES SARRIÀ NATURHOUSE NEW BASS NURIA ROIG OLIETE II ÒPTICA ESTIVILL

932 037 176 932 048 005 676 624 445 932 805 444 932 031 121 932 030 864 932 030 243 932 031 037 932 804 281 932 032 119 932 044 677 932 033 412 932 031 157 932 049 976 932 033 010 932 031 736 932 524 043 932 520 883 932 047 958 932 030 714 932 030 473 932 030 683 932 039 921 932 031 140 666 408 182 628 262 232 932 043 247 932 055 869 932 801 388 932 030 375 932 930 692 932 803 654 932 050 8 69 932 802 721 932 805 924 932 159 570 932 060 915 932 059 169 932 803 423 932 804 733 932 033 698 932 042 099 932 806 696 932 521 163 932 050 070 932 058 734 932 040 995 932 050 960 932 038 427 932 030 806 932 033 137 932 800 747 934 109 606 932 058 062 932 063 846 932 030 605 932 520 468 932 522 495 932 805 560 932 054 360 932 057 887 932 047 159 932 031 523 932 053 160 932 031 347 93 12 45 197 932 052 067 932 151 733 932 055 966 932 801 819 932 031 237 932 054 915 639 339 206 932 048 209 934 342 299 932 035 421 932 046 927 932 031 587 932 803 737 932 039 781 605 649 612 932 520 841 932 050 910 932 051 419 932 044 372 932 046 108

ORIGINELLE OTOMI PANINARO PAPABUBBLE CARAMELS. ARTESA. PAPERERIA MOBE PAPERERIA QUINTA AMELIA PAPERERIA SPOT PARAFARMACIA MONTE-FARM PARLIAMO DI PASTA PARXET PASTISSERIA LABOLET PASTISSERIA CARVI PASTISSERIA NEUGEM PAT’S PEIX FÈLIX PEIXET PEPITA I NURI PELOSTOP PERFUMERIA REGIA PERRUQUERIA NAVARRO PERRUQUERIA SARRIÀ LOOK PIMPINEL·LA PNEUMÀTICS I ACC. LARROTCHA POLLERIA SUSANA PORT DE LLANÇA PRIMER PLANO PROARTIS CONSERVACIÓ-RESTA. PUNT FRESC PUNTOSMILE QUERALTÓ QUERALTÓ I AGUSTÍ RACC RAFFEL PAGES RESET SOLUCIONES RESIDÈNCIA UNIVERSIT. SARRIÀ RESTAURANT EL VELL SARRIÀ RESTAURANT VIVANDA RETOCS SARRIÀ ROCÍO DISCOUNT-FRUITERIA ROCÍO DISCOUNT-FRUITERIA ROSETTA SABATERIA PAINOS SALA D’ART CÉZANNE SALEM SARRIÀCUPONS.COM SARRIÀ COPY SARRIA YOGASANA SARRIÀ FOTÒGRAFS SAZ SERVASSIS SAHUN DECORACIO SIESMO S.L. SINGULAR SIT & EAT SOLUCIONES AL INSTANTE STYLCAN SUIT BEIBI SUSHI-Ö SUPERESTALVI SUPERMERCAT MESTRES TABULA ANTIGUITATS TALLERES JAVIER TALLERS JORDI’S TALLERES NOVO TENTO SARRIÀ TINTA XINA TKARB FISIOTERÀPIA TOOL BARCELONA PERRUQUERIA TRAÇ C. D’EXPRESSIÓ PLÀSTICA TRAÇA TRAM-TRAM TRENTO TREZE BOUTIQUE TREZE SABATES TROBA LLAR TRES TORRES TUPILAK UNI. INTERNAL DE CATALUNYA VIATGES EL CORTE INGLÉS VIATGES NOU SARRIÀ VIOLETA E FEDERICO VITALIA XARCUTERIA MARGARIT XARCUTERIA MARGARIT ZOCO-SUR 3A COMPLEMENTS 5º PINO 17-71 CUINEM PER A TU

932 058 992 932 057 959 932 056 672 932 055 659 932 030 689 932 041 199 932 049 002 932 051 563 932 802 898 932 055 530 932 031 974 932 033 234 932 057 209 932 033 074 932 030 453 932 030 785 932 522 965 932 800 272 932 041 142 932 802 685 935111 673 932 040 490 932 031 007 932 032 755 932 055 385 932 042 289 932 800 626 935 535 207 932 031 161 932 031 153 932 051 628 932 052 419 932 520 883 932 065 540 932 045 710 932 031 918 932 046 728 932 520 398 932 059 198 932 051 319 932 056 204 932 049 856 932 056 168 677 777 625 932 046 747 s.n. 932 054 474 932 803 325 935 197 000 615 660 962 932 036 916 932 032 099 932 804 198 687 863 461 932 050 729 932 057 260 932 059 353 932 052 913 932 030 494 932 800 810 932 034 586 932 050 219 932 040 297 932 056 169 932 047 516 932 800 429 932 804 269 932 045 346 935 190 720 932 048 518 932 040 058 932 030 449 932 046 697 932 520 283 932 058 916 932 541 800 932 802 833 932 805 800 932 059 817 932 059 916 932 033 323 932 036 968 932 030 439 932 520 339 932 522 281 932 054 871

LAVEUDESARRIÀ / 31

laveu268.indd 31

22/07/11 20:24


CEM Can Caralleu | Esports 2-8 | 08017 Barcelona | 932 037 874 | cancaralleu@cancaralleu.cat | www.cemcancaralleu.cat

laveu268.indd 32

22/07/11 20:24

LaVeu #268  
LaVeu #268  

Revista #268 La Veu de Sarria

Advertisement