Page 1

#267

JULIOL - AGOST 2011 REVISTA GRATUÏTA ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS DE SARRIÀ

laveu267.indd 1

23/06/11 21:17


Staff Edició i direcció Associació de Comerciants de Sarrià. Canet, 20 08017 Barcelona T.: 932 044 026 / 628 945 343 acs@eixsarria.com twitter.com/eixsarria facebook.com/eix.sarria Redactor Jordi del Barrio. Publicitat Mònica Perez. Text Jordi Villena Direcció d’art Ibàn Romero. Disseny gràfic, Il·lustració i maquetació RRarmy.com Fotografia Ramón Ripoll i Salvador Vendrell. Impressió GR Impresores 5.000 exemplars Han col·laborat en aquest número: Carns JJ, Bricall llabors, L’Obrador del molí, Vitalia, Zoco Sur, Llibreria a peu de pàgina, Sara, Frederic Bou, Eloi Martí, Clínica veterinària Rocaberti, Jordi del Barrio, Sergi Solè, Artur Àngel Góngora, Descans Mota, Gemma Sala, Sara Jaurrieta, Carlos Escudero, Viatges El Corte Ingles, Centre d’acollida Assís i Mercat de Sarrià

Editorial

H

ola a tots! Ja tenim aquí l’estiu, nens, nenes i joves ja han finalitzat el curs, i espero que la majoria podeu passar unes vacances sense llibres; en el meu cas, les meves dues filles ho han aprovat tot..., buf quin descans! A Sarrià, els comerços inicien la campanya de rebaixes d’estiu, on podreu trobar tot allò que busqueu, i a un preu fantàstic, així que no deixeu de fer un passeig pels nostres carrers i, a part de gaudir del barri, us beneficiareu d’un estalvi, que ens anirà molt bé a tots!

La majoria ja teniu les vacances programades, el números fets de totes les maneres per poder gaudir de tot allò que, dins les possibilitats de cadascun, us podeu permetre i passar unes magnífiques vacances. De totes maneres, recordeu que el més important no és el lloc, sinó amb qui les fem i les ganes que hi posem per ser feliços i positius, perquè no per anar més lluny i gastar més diners, vol dir passar-ho més bé. Recordeu que, si m’envieu alguna foto de les vostres vacances, que sigui divertida o curiosa, us la publicarem a “La Veu de Sarrià.” (envieu-les per correu electrònic a laveudesarria@gamil.com) Aquest número de “La Veu de Sarrià”, és el de juliol i agost, ja que fins a setembre ja no sortirem amb el pròxim, com cada any. Dins, tenim l’entrevista al president del Mercat de Sarrià, al que han lliurat la medalla d’honor de Barcelona, i el que felicito i dono les gràcies per la seva amabilitat. Tenim també un interessant reportatge al centre d’acollida Assís, amb sèu a Sarrià, i que fan una gran tasca. Veureu també el reportatge de la “Sarrià West BBQ”, que des de l’Associació de Comerciants de Sarrià es va organitzar, amb un gran èxit de participació i organització, la vedella estava boníssima!!! A part de tot això, veureu les seccions habituals com en cada edició. Desitjo que us agradi. Res més, només desitjar-vos unes bones vacances, i que gaudiu molt i molt, i els que ja les heu fet o no les feu encara, ànims, i a Barcelona i a Sarrià, el mes d’agost, s’està genial, hi ha molts llocs per gaudir-ne. Bon estiu!!! I fins a setembre... Jordi del Barrio, Redactor executiu.

D. L.: B12202-87

L’ACS no es fa responsable del contingut d’aquells articles i notes signades per particulars o col·lectius que col·laboren. Queda prohibida la reproducció total o parcial del contingut sense consentiment de la direcció.

laveu267.indd 2

23/06/11 21:17


Sumari

07

16

04

SARA SA RA AA An nò òn nim ims ms

DE ANS DESCAN DE S MO OTA TA Co Come Come merrç rç ass s occia iatt

S RR SA RRIÀ À WES ST BB BQ A Arrttiicclle

14

22

19

CENTRE RE D’A ’ACO ACOLLIDA CO OLLID IDA A ASSÍS AS A SSÍ S S Arti Arrti Article A ticcllle

LLA A GEN NERAC ERA ER AC CIÓ ÓD DE. E .. N E. No o es no orrm maall

POLLIINÉSI PO POLI NÉSI NÉ SAV Viiat iaattggees

10 07

18

23

ARTU UR ÀN ÀNGE G L GÓ GE GÓNG ÓNG NGO ORA OR Persso Pe on nat atges gees

SCREAK 4 Dr D . Ac Acul ua ul

AU UDI R8 GT SPY PYDE DEER CO D C NV VER ERTI TIBL TI BLEE BL Moto Mo torr

05

20

Veterinari

Horòscop

13

24

28

Recomanats

Legal

Cuina

26

Llistat

LAVEUDESARRIÀ / 3

laveu267.indd 3

23/06/11 21:18


Opinió RACÓ DE L’AVI

Text: Eloi Martí, elracodelavi@gmail.com

TOTS ELS POLÍTICS SÓN...

ELS MATEIXOS! SOVINT SENTIM ALLÒ DE “TOTS EL POLÍTICS SÓN IGUALS”. JO NO HI ESTIC PAS D’ACORD. JO MÉS AVIAT PENSO QUE TOTS ELS POLÍTICS SÓN ELS MATEIXOS. CREC QUE EN ELS DARRERS VINT ANYS (POTSER MÉS, EN ALGUNS CASOS) ELS POLÍTICS HAN ESTAT ELS MATEIXOS, MÉS O MENYS. ÉS CERT QUE HEM VIST ALGUNA CARA NOVA PERÒ, EN EL FONS, LES IDEES NO HAN CANVIAT MASSA. O NO HAN CANVIAT GENS. M’EXPLICARÉ...

P

er fonamentar la meva idea que tots són gairebé els mateixos hauríem de dividir-los en diversos grups. Bé, com que ara ja som a l’estiu, passarem per alt que ara sí podríem dir que són tots de vacances, però això, no ho consideraré com a un grup (i podria). Torno a la divisió en grups.

Un grup que no m’ha agradat mai és el del polítics que, després del temps d’incompatibilitats, reben una oferta de l’empresa privada i, vés per on, l’accepten. Caixes, empreses de comunicació, energètiques, organismes internacionals... coses d’aquestes. Gairebé sempre relacionades amb el càrrec que havien tingut. Per què serà que no m’agrada això?

Tenim el grup d’aquells que no guanyen mai les eleccions però que sembla que ja els va bé així. De vegades pugen una miqueta els vots aconseguits, altres vegades baixen, però mira, “qui dia passa, any empeny”, i així van tirant, sense haver ni tan sols de renovar el seu discurs. Quan algú d’aquests deixa la política mai és “pel bé del partit” (al partit, sembla que ja li va bé), acostumen a ésser “motius personals” i coses d’aquestes.

Són també incombustibles aquells que tornen a aparèixer “pel bé del partit” quan, en realitat, hi han estat sempre. No n’han marxat mai. I es queden tan amples!

Un grup semblant, pel que fa a resultats, és el d’aquells que quan va bé es dediquen a torpedinar “la cúpula” del partit per ocupar millors posicions i que quan va malament canvien de partit o és dediquen a fundar altre. D’aquests, no en vull parlar massa perquè sovint m’enfado. Sóc així, mireu...

Segur que m’oblido d’algun, però crec que aquests són la gran majoria. Però no seria just oblidar alguns polítics que no són com la majoria. Penso en el polític que quan veu que el volen deixar de banda fins que li doni per fer catúfols prefereix marxar. Algun n’hi ha d’aquests, ho sé. I penso també en el militant que ha de deixar el partit de tota la seva vida perquè ja no defensa les idees que el varen portar a afiliar-s’hi. Tot i això, encara va al local a parlar amb els amics de sempre. També n’hi ha d’aquests.

Un gran grup de polítics “mateixos” són tots aquells que pertanyen a algun dels que anomenen partits majoritaris. Dintre d’aquest grup cal distingir diferents “mateixos” o, millor dit, diferents etapes a cobrir. Són polítics que, segons els resultats, van passant per diferents llistes: ara municipals, ara autonòmiques, ara generals i, finalment, europees. Són autèntics professionals de la política. Grans professionals, també ho són aquells polítics que legislatura darrere legislatura acaben sempre en una meritòria segona posició. No tenen cap pressa. Saben que això de la política desgasta molt a qui mana i que només cal esperar el moment. I el moment arriba, oi que sí?

Menció especial per als que fan veure que no manen i apareixen a tots els mítings durant les campanyes. La resta del temps llencen proclames des de la fundació tal o la universitat qual.

Després de les vacances tots tornaran. Uns faran un congrés, altres diuen que “primàries”, la majoria farà veure que canvia coses o persones per tal de poder continuar igual. Suposo que tornaré a comprovar com tot això dels grups continua complintse. Tant de bo m’equivoqui. Per ara, fins que tornin, dedicaré una estoneta a fer el que no he volgut fer en aquest racó: faré una llista amb noms de polítics i els aniré col·locant per grups. Potser en tindré de repetits, com els cromos.

4 / LAVEUDESARRIÀ

laveu267.indd 4

23/06/11 21:18


Re c o m a n a t s 1

3

5

4

2

1 CARNS JJ Hamburgueses de vedella amb foie fresc, 19,95 €. I Varietat de mini hamburgueses 18,95 € . 2 BRICALL LLABORS Matiner de llana elaborat a mà, 80 €. I Peücs de llana elaborats a mà, 16 €. 3 L’OBRADOR DEL MOLÍ PA DE SEGARRA, massa mare de farina de cultiu ecològic de la comarca de Segarra, 5,50 €/Kg 4 VITALIA CENTRE DE DIA setmana de prova, gratuïta. I 5 ZOCO SUR Vestit 55 €

Literatura Text: Gemma Barrufet.

LLIBRERIA A PEU DE PÀGINA

El corazón es un cazador solitario de CARSON MCCULLERS Editorial: SEIX BARRAL

Aquesta novel·la és el retrat de la vida d’un petit poble del sud dels Estats Units, amb uns personatges molt entranyables, no tant per la seva forma de ser, sinó per la sensacional descripció que en fa l’autora. Cinc personatges, cadascun amb un perfil ben definit: tenim a Singer, que és sordmud, tranquil i educat; Jake Blount, alcohòlic amb idees marxistes; Biff Brannon, amo del bar que manté innecesàriament obert tota la nit i que sent debilitat per la gent estranya; Mick Kelly, una nena preadolescent a qui la música ajuda a viure, i el doctor Copeland, un metge negre, molt malalt, però que no es permet descansar un minut i que es dedica de ple a la seva professió.

Dorm, petita de RICARDO ALCÀNTARA I MONTSE TOBELLA Editorial: EDICIONS BAULA

Un deliciós llibre de l’editorial Baula per acompanyar els nens a l’hora de dormir. Al mateix temps, en ser un llibre de lletra lligada, es pot fer servir com a primeres lectures per aprendre a llegir.

LAVEUDESARRIÀ / 5

laveu267.indd 5

23/06/11 21:18


Cartes del lector

Poesia

JOAN PONS L’ÚLTIM VIGILANT DE SARRIÀ

Quan al món quelcom canvia no sempre és per millorar, Sarrià abans de nit tenia pels carrers el seu guardià. Molta gent recorda encara d’aquest poble el vigilant, Joan Pons era qui guaitava sempre atent al seu voltant. El treball li ve del pare que també ho va fer prou bé, als infants confits donava per poder-los satisfer. L’eina indispensable, pel Joan va ser el clauer, amb ses claus era impensable que es quedés ningú al carrer. Vigilava amb valentia fins que al cel sortia el sol i sovint portes obria amb l’ajut del rossinyol. Ell tractava amb cortesia a tothom sense excepció, sembla ahir que jo sentia des del llit el seu bastó. Malgrat ésser hospitalari i servir de molt bon grat, sols tenia per salari les propines del veïnat. Per això durant el dia i pel seu propi interès, del Boix cotxes conduïa i autocars grans del Cortés. És un deure reconèixer que d’aquell bon vigilant, els veïns que el van conèixer, bons records sempre tindran!

BENVOLGUTS VEÏNS I BENVOLGUDES VEÏNES, Com ja sabreu, fruit dels resultats de les eleccions municipals s’ha produït un canvi polític a l’Ajuntament de Barcelona. Per aquest motiu deixo de desenvolupar la funció de regidora del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, passant a desenvolupar altres funcions com a regidora de la ciutat de Barcelona. Malgrat que la meva vida segueix vinculada a Sarrià-Sant Gervasi, ja que és el lloc on visc, he volgut acomiadar-me com a regidora del Districte i agrair-vos aquests quatre anys en els quals hem treballat perquè els nostres barris avancessin dia a dia. Ho hem fet de forma col·lectiva entre l’Ajuntament, les entitats i els veïns i les veïnes que heu treballat desinteressadament per millorar-lo. El treball portat a terme aquests anys, l’aprenentatge adquirit en cada ocasió, conèixer a tantes i tantes persones que m’han explicat i demostrat el seu orgull de ser barcelonins i de formar part dels barris de SarriàSant Gervasi fan que m’emporti un sentit record d’aquest temps, i una satisfacció molt gran d’haver tingut la sort de desenvolupar aquesta tasca al llarg d’aquests anys.

mi tindreu, com sempre, una ferma defensora dels interessos i voluntats del veïnat de Sarrià, El Putxet-Farró, Sant Gervasi-Bonanova, VallvidreraEl Tibidabo-Les Planes, Sant GervasiGalvany i Les Tres Torres.

Ara continuaré com a regidora a l’Ajuntament amb altres obligacions vers la ciutat, però us reitero que en

Una forta abraçada i fins aviat.

Us agraeixo el tracte rebut, l’atenció que m’heu donat i l’encomiable voluntat de treball que heu mostrat al llarg d’aquests quatre anys.

SARA JAURRIETA

INDIGNAT D’INDIGNATS Prou, prou i prou, això ja és fora de context, de lloc i de formes, han perdut la credibilitat, el seny i el respecte a tothom, i encara no sé que esperen a treure’ls de tot arreu, no hi ha dret que l’Ajuntament, Generalitat, Policia, etc. estiguin acollonits per aquesta gent que l’únic que vol es viure de forma regalada... i treballar entre molt poc i gens, i a sobre viure bé! Jo que sóc pare de família, porto els nens a escola, vaig a treballar, a comprar, i el dia es fa curt, i en arribar a final de mes cada dia costa més..., i després poses les notícies i veus aquests INDIGNATS... Espero que quan es publiqui aquesta carta, i que tot això hagi acabat, pel bé d’aquest país i de la nostra ciutat.

Frederic Bou RAMON RODES

6 / LAVEUDESARRIÀ

laveu267.indd 6

23/06/11 21:18


Entrevista ANÒNIMS

Sara

“Els tallers d’artistes són l’empremta de Sarrià” Vius a Sarrià? No, però hi vinc molt sovint. Per què? Perquè hi ha un espai familiar, El petit drac, on porto el meu fill, és fantàstic. Què és el que més t’agrada del barri? M’encanta, és una meravella. Si pogués em mudaria a viure aquí, vivim a Muntaner, que tampoc està massa lluny d’aquí, però Sarrià és perfecte. M’agrada que puguis anar caminant a tot arreu, per als nens és boníssim. I el que t’agrada menys? No hi ha gaire coses però potser el trànsit, amb els problemes d’aparcament que hi ha sovint. Però ja dic que em costa trobar-hi coses negatives, perquè m’agrada molt. Acostumes a comprar al barri? Quins comerços sols visitar? Sí, tot i que no sóc d’aquí faig algunes compres als comerços del barri. Per exemple el pa, el compro sempre aquí perquè és garantia de ser molt més artesanal. La fruita també la compro aquí sempre. Creus que hi ha una bona oferta cultural a Sarrià? Sempre dic que m’agradaria venir a viure aquí per això, perquè veig que hi ha molta activitat cultural. Crec que hi ha moltes coses, i també per als nens, com al Centre Cívic de Sarrià. A més hi ha molts tallers d’artistes al barri. Crec que són l’empremta de Sarrià. Quin és l’últim llibre que has llegit? La biografia d’Stefan Zweig, tot i que amb el nen no tinc gaire temps lliure per llegir. Quina és l’última pel·lícula que has vist? No és l’última, però em va agradar molt De déus i homes, de Xavier Beauvois. Coneixes La Veu de Sarrià? Sí, està bé però sovint se’m fa curta. És molt interessant i explica molt bé el que passa al barri.

PAS DE SELVA... En la passada edició del mes de Juny d’aquesta secció de “LA VEU DE SARRIÀ” vaig formula una queixa al Ajuntament, per la dificultat de passar pel pas de zebra a les confluències del carrer Manuel de Falla amb Benet Mateu, i tal com mostra la foto adjunta, el problema ja esta solucionat. Gracies ajuntament!! i gracies a “La Veu de Sarrià”, per publicar la meva queixa. XAVIER PUIG

LAVEUDESARRIÀ / 7

laveu267.indd 7

23/06/11 21:18


Article

Text: Jordi Villena I Fotografia: Jordi del Barrio

SARRIÀ ES VA CONVERTIR EN EL SALVATGE OEST L’Associació de Comerciants de Sarrià (ACS) va celebrar el passat dia 28 de maig una festa ambientada en el vell oest, que va fer les delícies dels assistents. La plaça de Sarrià es va convertir en un punt de trobada on la vedella va ser l’element principal. ELS VEÏNS, AMB ELS SEUS BARRETS VAQUERS, VAREN OMPLIR LA PLAÇA DE GOM A GOM.

L’

ACS va tornar a triomfar al barri amb la celebració d’una festa per als veïns i veïnes del barri. En aquest cas va ser la Sarrià West BBQ, o el que és el mateix, una gran barbacoa on la vedella va ser la gran protagonista. A partir de la una de la matinada es va començar a rostir, per garantir que tots els veïns poguessin tastar una vedella tendra i saborosa.

La plaça de Sarrià es va transformar per complert el passat dia 28 de maig, ja que es va convertir en l’escenari d’una autèntica festa cowboy. Els veïns, la majoria dels quals es varen presentar vestits amb els seus barrets vaquers, varen omplir la plaça de gom a gom. Les piles de palla i les que es varen habilitar per oferir els productes als assistents van completar la decoració. Durant tot el dia es varen repartir els pinxos de vedella amb preus populars a tothom qui s’hi va voler apropar per tastar la genuïna carn de vacu. Tot i això, per als veïns que es van voler animar i es van venir vestits de cowboy, la vedella els va sortir absolutament de franc. Tot i que el rostit de la vedella va començar de matinada, l’esdeveniment en si va donar el tret de sortida a les deu del matí i es va allargar durant tot el dia gràcies a les diverses activitats que s’hi varen portar a terme: activitats

8 / LAVEUDESARRIÀ

laveu267.indd 8

23/06/11 21:18


Article

L’ACTE NO VA DECEBRE NINGÚ, JA QUE DURANT TOTA LA JORNADA NO VA PARAR L’ACTIVITAT DE LA GENT. per a petits i també per a grans, com l’exhibició de ball country, que va fer les delícies dels més animats; el brau mecànic, on es van posar a prova les habilitats dels més intrèpids o les pròpies paradetes d’alimentació. En aquestes paradetes es va oferir menjar molt variat, i va servir perquè els assistents tastessin un altre tipus de menjar a banda de la carn de vedella. Es van poder tastar, doncs, embotits, productes tradicionals d’Astúries, productes mallorquins, formatges suïssos i francesos, pa artesanal i paté francès i una selecció d’olives. En definitiva, la festa del country va ser una excusa perquè, un cop més, els veïns del barri s’apleguessin a la plaça de Sarrià per menjar, ballar i passar-s’ho d’allò més bé. L’acte no va decebre ningú, ja que durant tota la jornada no va parar l’activitat de la gent. Des de l’organització comenten: “No vam donar abast”. I és que es van servir fins a un total de 800 pintxos de vedella, prova no només de l’èxit organitzatiu, sinó del que van gaudir els assistents a l’acte. En definitiva, amb la celebració d’aquesta nova festa, l’ACS torna a engrescar els veïns de Sarrià perquè surtin al carrer i gaudeixin de les possibilitats que el barri ofereix. Ara que arriba el bon temps, és temps de sortir al carrer, de ballar, de riure i d’estar en família.

LAVEUDESARRIÀ / 9

laveu267.indd 9

23/06/11 21:18


Entrevista PERSONATGES

Text: Jordi Villena I Fotografia: Jordi Villena i Jaume Diana

ARTUR ÀNGEL GÓNGORA

Rebre la Medalla d’Honor de Barcelona em va omplir molt

L’Artur rep a ‘La Veu de Sarrià’ a la seva parada al Mercat de Sarrià. Després de preparar unes caixes de comandes i de tallar quatre bistecs, ens duu a la seva oficina just al costat de la parada, on xerrem sobre Sarrià. Es mostra molt orgullós d’haver rebut la Medalla d’Honor de Barcelona, però destaca, molt humilment, que també se la mereixen els seus quaranta companys dels altres mercats municipals de Barcelona.

10 / LAVEUDESARRIÀ

laveu267.indd 10

23/06/11 21:18


Entrevista PERSONATGES Quants anys fa que et dediques al comerç de proximitat, al barri? Ara farà 27 anys que m’hi dedico, mitja vida com aquell que diu. Com vas començar? Tot va referit al fet que el negoci del mercat era dels meus sogres, i es van quedar sense una dependenta. M’ho van oferir a mi, que aleshores treballava en un escorxador de pollastres i tenia uns horaris absolutament exagerats (entrava a les tres del matí i sortia a les nou del vespre) i vaig anar començar a treballar aquí fins a dia d’avui. Com t’ho fas, doncs, per acabar com a president del Mercat de Sarrià? En un determinat moment ens van comentar a una sèrie de persones si volíem entrar a la junta del mercat, vam acceptar, i jo concretament vaig entrarhi com a vicepresident. El president va haver de deixar el càrrec per motius personals i aleshores jo vaig assumir la presidència, fins ara. D’això ja fa uns quinze anys. Quines són les teves funcions com a president del Mercat de Sarrià? Les funcions són essencialment les de fer d’intermediari entre les institucions municipals i la gent dels mercats. És més còmode tenir un representant que hi va de forma unitària que no pas que hi vagi la gent de forma separada per reclamar el mateix. Ets com una mena de portaveu. Exactament, tu ets un pont a l’hora d’expressar els possibles problemes que sorgeixin i mirar de solucionar-los de la forma més ràpida possible. És aquesta la maquinària que es posa en funcionament per fer que mercat i institucions ens entenguem. Com valores aquesta feina? Hi ha de tot. Cal tenir en compte que és una feina bastant ingrata, perquè has d’invertir molt de temps en reunions, i sobretot si acabes discutint amb els companys és una mica desagradable. D’altra banda, també és positiu, perquè ajudes al bon funcionament del mercat, coneixes gent important i aprens molt a relacionar-te amb la gent.

I si a sobre reps un reconeixement com és la Medalla d’Honor Barcelona... Llavors, ja és la nata (riu). Com et vas assabentar? La Medalla d’Honor de Barcelona me la van atorgar sobretot pel que he fet durant aquests 27 anys pel que fa a la participació activa en el barri. Vaig formar part de la Comissió de Festes durant sis anys, sóc membre de la Colla Castellera i també se m’ha reconegut la feina feta com a president del Mercat de Sarrià. Ho van valorar tot i ho van presentar en el plenari, que hi va estar d’acord. A nivell personal, sincerament, ho visc amb molta alegria perquè significa que un grup de persones valoren la feina de la gent que treballa pel barri, per la gent... Què vas sentir? Em va omplir molt, està clar. Jo sé la feina que faig jo i també la feina que fan els altres presidents dels altres mercats municipals de Barcelona, perquè són 40 mercats, són 40 presidents, són 40 juntes i sé i em consta que treballen moltíssim.

mogui, i la feina que estan fent és, en la meva opinió, fabulosa.

Aquest reconeixement és una mica per a tots ells, també.

Defineix Sarrià en una paraula. És un barri collonut (riu).

En quina situació es troba el comerç de Sarrià? En general és una situació complicada, estem tots tocats per la crisi, està clar. La gent no consumeix amb alegria, consumeix el mínim. Anem tirant amb el que tenim, i això el que fa és que al final hagis de treballar més per guanyar menys.

Què és el que més t’agrada d’aquest barri collonut? La gent que hi ha i la quantitat d’associacions que hi ha en aquest barri, que són moltes. La seva feina és importantíssima, perquè vetllen perquè el barri es mantingui actiu sempre.

Tot i això, teniu la sort de tenir una clientela fidel... Sí, tenim la gran sort que en lloc de perdre clientela, en guanyem, perquè molta gent ve a comprar al detall, cosa que a les grans superfícies no pot fer normalment. Jo et puc posar dos bistecs, a la gran superfície te n’has de dur la safata sencera. És un comerç familiar, i això genera confiança en la clientela. Com valores la feina de l’Associació de Comerciants de Sarrià (ACS) en aquest sentit? Magnífica. Fa actes, fa la Fira de Comerç, la Passarel·la de Moda al Carrer... és essencial per a un barri que la seva gent es

I el que menys t’agrada? L’aparcament és horrorós, però què hi farem. Fas vida de barri? Jo sóc de Les Corts, però entro a treballar a les sis del matí i molts dies surto a les vuit del vespre. És a dir, que faig més vida aquí de la que faig al barri on visc. Em moc per tot el barri i la gent em coneix i em va saludant quan em veuen pel carrer. Quina és la importància de La Veu de Sarrià per als veïns? El nou disseny és molt maco, m’agrada molt. La revista dóna un servei essencial a la gent del barri, explica què és el que passa. És on el comerç pot parlar, on es pot donar a conèixer i aquesta feina s’ha de valorar moltíssim.

LAVEUDESARRIÀ / 11

laveu267.indd 11

23/06/11 21:18


L’AUTOESCOLA DE SARRIÀ Cornet i Màs, 69 08017 Barcelona T.: 932 042 952 / 932 050 160 Bori i Fontesà, 16 08021 Barcelona T.: 932 003 324 Mandri, 41 08022 Barcelona T.: 932 531 370

SEGUEIX-NOS twitter.com/eixsarria facebook.com/eix.sarria

ALMACÉN - 1 Pedró de la Creu, 35 (Barcelona) Tel. 93 203 69 16 - Fax 93 206 61 62 ALMACÉN - 2 Avda. Mare de Déu de Montserrat, 12-14 (Sant Joan Despí) Tel. 93 373 06 10

Horari de dilluns a divendres de 8.30 h a 20.30 h dissabtes de 9.00 h 14.00 h HOMEOPATIA - FLORES DE BACH S.P.D.

PASTISSOS I BOMBONS APTES PER A DIABÈTICS

12 / LAVEUDESARRIÀ

laveu267.indd 12

23/06/11 21:18


Article L’apunt fiscal

Text: Gemma Sala

ACTUAR COM A AUTÒNOM O A TRAVÉS DE SOCIETAT MERCANTIL

S

uposem que volem obrir un negoci. La pregunta del milió és si fiscalment convé més fer-ho com a autònom (empresari individual), societat civil o a través d’una societat mercantil. La decisió de realitzar una activitat econòmica com a persona física o com a societat no només s’ha de basar en la fiscalitat. Abans cal analitzar altres aspectes que són més importants. Les dues primeres qüestions que hem de plantejar-nos són: Primer: Si l’activitat que hem de realitzar implica algun tipus de risc pel qual ens puguin exigir responsabilitats. Segon: Si hem de contractar personal empleat. Quan s’exigeix responsabilitat a un autònom que actua com a empresari individual, per exemple, perquè un treballador s’ha fet mal, aquest respon amb tot el seu patrimoni (afecte o no a l’activitat econòmica). També els socis d’una Societat Civil Particular (en endavant, SCP) responen amb el seu patrimoni particular. En canvi, quan el responsable és una societat mercantil, aquesta respon únicament amb els seus béns, però no amb els dels seus socis. Per tant, si la societat no té béns no respon amb res. En aquest últim supòsit el patrimoni dels socis queda totalment protegit enfront de

les possibles reclamacions que es facin contra la societat. És clar, que quan la societat és responsable, se li pot demanar o derivar la responsabilitat a l’administrador d’aquesta, sempre que es provi que ha actuat negligentment. Aquest és un procediment complex que seria un tema interessant a tractar en un altre article. Per tant, arribem a la conclusió que sempre que l’activitat que haguem de realitzar impliqui qualsevol risc o sigui necessari contractar treballadors és recomanable ferla a través de societat mercantil. Aquesta societat mercantil pot tenir un únic soci, sense deixar-ho de ser . Només en cas contrari, valorarem si fiscalment convé més constituir una societat o actuar com a empresari individual. En l’àmbit tributari, què convé més? És una pregunta complexa de contestar, però la conclusió final és que es paguen pràcticament els mateixos impostos tant actuant com a societat que com a persona física individual. L’autònom paga per renda (IRPF), integrant els beneficis de l’activitat a l’escala general de l’IRPF (recordem que actualment el tipus marginal màxim és del 49%). Si és una SCP, els beneficis es reparteixen en l’IRPF dels socis en proporció a la seva participació. Per tant, sempre tributaran a un tipus inferior que si ho fan com a empresari individual. Estem pensant en societats fa-

La decisió de realitzar una activitat econòmica com a persona física o com a societat no només s’ha de basar en la fiscalitat. Abans cal analitzar altres aspectes que són més importants.

miliars, on els ingressos de cada família són els mateixos però podem repartir-los entre els seus membres, fent-los socis. La societat mercantil paga un tipus fix del 25-30% en concepte de d’Impost sobre Societats. Però, per a retirar els beneficis els socis o bé han de tenir una nòmina, facturar a la societat o bé cobrar dividends. És a dir, aquests beneficis sempre s’acabaran pagant per renda (IRPF). Per tant, la diferència la trobem en el cost de la constitució, l’alta i el manteniment de les obligacions mercantils i tributàries, que és més econòmic quan es fa com a empresari individual o SCP que quan es realitza a través d’una societat mercantil. Es tracta d’una diferència de cost petit en actuar com a societat, però s’ha de valorar, tal com he assenyalat, pel tipus d’activitat que es porta a terme i de la dimensió de l’empresa. Si la dimensió és molt petita, potser, no cal complicar-se la vida.

I a partir d’ara ja sabeu, per a qualsevol consulta de temes fiscals aquí us deixo el meu correu: gs@legalbarcelona.com, i si la consulta és de temes jurídics us adreçaré a algun dels meus socis.

LAVEUDESARRIÀ / 13

laveu267.indd 13

23/06/11 21:18


Article

Text: Jordi Villena I Fotografia: Centre d’acollida Assís

El centre d’acollida Assís Persones que s’organitzen per ajudar altres persones

El centre d’acollida Assís és una entitat sense ànim de lucre que treballa al barri des de fa deu anys. A banda de prestar els serveis bàsics a les persones qui ho necessiten, el seu objectiu final és ajudar-les a obtenir les oportunitats necessàries perquè puguin tirar endavant amb les seves vides.

(els qui utilitzen els seus serveis) i a 350 de forma indirecta, ja que Assís canalitza i orienta les seves demandes cap a altres serveis de la xarxa de recursos socials de la ciutat. En definitiva, la feina que s’hi duu a terme, com proclama el seu lema és el de: “persones que s’organitzen per ajudar altres persones”.

El centre es va constituir fa deu anys per la necessitat d’un lloc on poder ajudar les persones més necessitades. Així doncs, fruit de la unió de diferents parròquies de l’arxiprestat de Sarrià-Les Corts, que es varen adonar que era necessària la creació d’un lloc on poder canalitzar totes aquestes persones, per poder organitzar els recursos.

Amb el pas del temps l’entitat ha anat creixent, així com els seus objectius. Si en un principi la prioritat era aconseguir que les persones en risc d’exclusió social poguessin menjar cada dia i disposar de roba neta, el seu objectiu actual va molt més enllà: volen aconseguir que aquestes persones tinguin un futur que els garanteixi una autonomia completa. És per això que una de les activitats principals del centre és la creació de diferents programes formatius, on es duen a terme activitats lúdiques i formatives; programes de salut; programes d’habitatge (tenen unes trenta places d’habitatge des de fa tres anys); programes d’inserció laboral (a través de la fundació Mambré); programa de treball social i programa de serveis bàsics.

Assís és un centre d’acollida on hi participen un total de 215 socis, vuit persones contractades (educadors socials, administratius, etc.) i la base de tot: 154 voluntaris que, amb l’única aportació del seu temps, aconsegueixen que es pugui tirar endavant dia rere dia. Ajuden un total de 650 persones de forma directa

14 / LAVEUDESARRIÀ

laveu267.indd 14

23/06/11 21:18


Article

Article

Dimecres DIA DEL CLIENT Dimecres dia del client juliol Del 1 d’abril del 2011 al 30 de novembre del 2011, tots els dimecres si compres amb alguns d’aquests establiments associats, adherits aquesta campanya tindràs un munt d’avantatges, promocions, descomptes, etc... CATALANA OCCIDENT 20% dte. Amb assegurances.

JOIERIA GUMTUS 15% dte. FIL A FIL BRODATS 10% dte. ENETE 10% dte. LOVELY 10% dte. Amb Janira Assís és una entitat molt vinculada al territori (un 80% dels voluntaris viuen al districte de Sarrià-Sant Gervasi) i això fa que la major part dels ingressos que reben per al seu finançament provingui precisament dels socis i persones que hi estan implicades. A banda d’això, també reben el suport d’altres entitats com les parròquies, empreses particulars o les obres socials d’algunes caixes d’estalvi. Finalment, també tenen un sistema de convenis amb l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Districte i la Diputació. Amb tot això el que aconsegueixen és no dependre en excés d’una institució determinada, el que els permet que, en temps de crisi, puguin mantenir el seu pressupost al marge de les temudes retallades socials.

PARLIAMO DI PASTA 10% dte. CAPTIVA 10% dte. BENESTAR SARRIÀ

Obsequi dunes pinces en comprar cosmètica Benestar.

PAPERERIA QUINTA AMÈLIA 20% dte. En motxilles escolars

REGIA 15% dte. PINPINEL.LA 10% dte. VITALIA Matí gratuït (confirmar dia)

És una entitat molt vinculada al territori i això fa que la major part dels ingressos que reben per al seu finançament provingui precisament dels socis i persones que hi estan implicades. La forma de portar les seves iniciatives a bon port és, en definitiva, el treball en xarxa, ja que l’entitat esdevé en molts cops un centre a partir del qual es puguin reconduir aquestes persones en funció de les seves necessitats. D’aquesta forma, si una d’aquestes persones pateix una addició, gràcies a Assís se’l podrà redirigir a un expert en la matèria que el tractarà d’ajudar. En definitiva, des de fa deu anys el barri compta amb l’ajuda desinteressada de més d’un centenar de persones que vetllen perquè la gent amb menys recursos i un alt risc d’exclusió social pugui viure d’una forma digne i pugui trobar el seu camí, un cop han arribat a aquest punt en les seves vides. Des d’Assís ens recorden que cap persona està exclosa d’arribar aquesta situació i que l’ajuda voluntària de tots sempre és l’arma més efectiva.

MOGAMBO 15% dte. FLORISTERIA LA GINESTA 20% dte. en plantes. MOTA - DESCANS 20% dte. en policultura. JOIERIA NEW BAS 15% dte. en joieria. OPTICA ESTIVILL 20% dte. POLLERIA SUSANA – dte. d’un producte PASTISSERIA CARVI Promoció d’un producte KNA 10% dte. en productes seleccionats, No acumulables amb altres ofertes o descomptes. FINQUES ETRIM Promoció especial ESCOFET OLIVER Promoció de varis productes FARMÀCIA GEMMA HERNÁNDEZ 15% dte. en solars.

CODI 9 Cada dimecres una promoció diferent KINOBS Tiquet10% dte. en la propera compra.

10% dte. en higiene corporal. LAVEUDESARRIÀ / 15 TENTO SARRIÀ dte. d’un producte.

FARMACIA TRINQUET

laveu267.indd 15

23/06/11 21:18


Article L’APARADOR

La quarta i la cinquena generació, el Daniel i l’Ernest Mota

MOTA DESCANS

Text i fotografia: Jordi Villena

El descans és el més important Al número 73 del carrer Major de Sarrià, hi trobem un dels establiments més antics (és dels anomenats Comerços centenaris) del barri i de la ciutat. Es tracta de Mota Descans, antigament anomenada Matalasseria Mota, que ja compta amb cinc generacions de matalassers. El nostre descans està en les seves mans.

E

l negoci va començar l’any 1896 segons les dades de l’Ajuntament, tot i que des de Mota Descans asseguren que l’establiment (antic taller) va començar la seva activitat molts anys abans, concretament l’any 1848. Es tracta, doncs, d’un establiment molt antic, que ha passat de generació en generació, i que actualment ja va per la cinquena. En tots aquests anys els canvis han estat molts, tant en la metodologia de treball com en el producte que ofereixen. Daniel Mota, besnét del fundador, explica: “Des que jo vaig començar amb setze anys fins ara, ja no té res a veure”. Cal tenir present que en els seus inicis es tractava d’una feina absolutament manual, i l’establiment familiar servia de taller per a fer els matalassos amb la llana cardada. Les primeres generacions anaven casa per casa buscant els clients, fet que amb el temps es va deixar de fer perquè la matalasseria es va convertir en una botiga més del barri. Així, doncs, tot i que el taller es va mantenir, la manera d’entendre el negoci va canviar.

En els darrers anys el canvi va ser absolutament radical, ja que les constants innovacions tecnològiques van anar permetent que el negoci anés canviant tant en la forma de treballar, com en els productes que oferien: “Sembla que hagi fet tres oficis diferents dins del mateix”, diu en Daniel. Així, doncs, actualment Mota Descans és un negoci que, tot i que té unes arrels tradicionals, s’ha adaptat completament als nous temps i ja no compta amb un taller, sinó amb diversos espais d’exposició on es poden provar els seus matalassos. Arran de les reformes fetes l’any 2003, Mota Descans va aprofitar les estances de l’antiga casa familiar per tal de crear un espai que no només serveix per mostrar els diferents tipus de matalassos, sinó per provar-los i tractar de trobar el més adient. El descans és molt important, i tenir un bon matalàs és essencial, no només per dormir, sinó per tenir un cos en plenes condicions físiques. A Mota Descans s’encarreguen d’oferir una gamma de matalassos molt variada, on el més important és que cada persona trobi el matalàs que

En els seus inicis es tractava d’una feina absolutament manual. millor encaixi, amb el que pugui descansar de la millor forma possible. A banda de la venda de matalassos, a Mota Descans trobem també una gran selecció d’articles de puericultura. Es tracta d’un complement més que ofereix el negoci, i es tracta de les millors eines per als més menuts de la casa, i per facilitar les coses als seus pares. De cara al futur, i tenint en compte les obres i exposicions realitzades en els darrers anys, la idea que tenen és la de no ampliar més el negoci de moment, atès, a més, que ens trobem en un període de crisi econòmica que afecta tots els sectors d’activitat econòmica de la societat. Tot i això, esperen mantenir-se molts més anys fent que la gent sigui capaç de gaudir d’un bon matalàs i, sobretot, de fer que descansem.

16 / LAVEUDESARRIÀ

laveu267.indd 16

23/06/11 21:18


Tel.: 93 203 10 37

C. Cardenal Sentmenat, 35

ORXATA I GELATS

LAVEUDESARRIÀ / 17

laveu267.indd 17

23/06/11 21:18


Opinió CINEMA Text: Carlos Escudero I Il·lustració: Ibie

DR . ÀCULA EN

4

Si hi ha quelcom més clàsic que “Casablanca”, ”, “Allò que el vent s’ s’endugué” o “Ben-hur”, es tenir un amic que xem-no s de minúcies, això ixò si que es un clàssic! clàss Tots em patit a algún amic nostre xerran parla al cinema. Deixem-no’s pels colzes mentre veiem “aquest es el dolent, no?”, “De que em eiem la pel.lícula del nostre director preferit de torn: “aqu o sortía a aquella peli del submari?” o “mira...mira..ara “mira...m ca sona aquesta noia...no caurà...veus, ha caigut, ja ho deia jo”. Son algunes de les frases rases mítiques d’aquests personatges mítics que q algún ccop em volgut aniquilar. Jo en tinc un d’aquests, es diu “Tocho”, bé, es diu Carles per ja fa anys que li dic així pe perqué es llarg com un dia sense pa. Doncs bé, el “tocho” té la mania emocionants de l’història del cinema. Si, és ia de repetir els diàlegs més macos i emocion realment desquiciant. estem ja amb la llagrimeta i la pell de t. Quan aquell personatge diu un diàleg d’aquells d’aque que est tocho” o” i el repeteix en veu alta mentre et mira en la fosc gallina...doncs ve el “tocho” foscor amb cara de: “quins guionistes, aque tic mala Deu meu, que bons quee son!”. ho ser...per matar-lo, però tot i aquest malaltís (sobretot malaltís per a qui el pateix en un cinema),),, en “tocho” es entranyable, un amic de dalt abaix i un fre freaky acabat, tan freaky que només ell es capaç de fotress com el “quico” en un xinés de la Rambla de Poble N Nou, abans d’anar veure una de les nostres series cinematogràfi atogràfiques preferides: “Scream 4”. Ens trobem al cinema Glòrias, òrias, jo amb el meu kit habitual: crispetes etes de colors + Pepsi, ell amb una cara molt afí amb la pel.lícula, com m si la propera vícitima d’en “Ghostface” Ghostface” fos el pobre “Tocho”. I es que sembla que el pollastre amb mb ametlles i el rollet de primavera, li han sentat malament. Entrem m a la sala, s’apagan els llums i comença nça la pel.lícula. A mesura quee va avançant el fi film lm em dono comtee de dues coses: La primera es que en Wes Craven segueix en forma, i si bé “Scream 4” pateix de tòpics, de falta d’originilitat i d’alguns moments previsibles, s’ha de reconexier que només ell pot fer que un 4ª part d’una pel.lícula tingui realment interés. I la veritat en té, i molt. Si, es el mateix de sempre, “mas de lo mismo” que dirían”, però la serie “Scream” funciona, els actors ho fan bé, les escenes dels assassinats de “Ghostface” a tota la panda de “teenagers” están ben rodades i et fan gaudir de valent, i el més important, el film es un pur entreteniment, una broma, un xou, doncs llavors passemnosho bé i punt. No li demanem res més al bo d’en Wes. I la segona cosa es l’estat d’en “tocho”: Als títols de crèdit té cara de mort, al primer quart d’hora s’estirat tocant-se la panxa, com si li anés a sortir un alien en cualsevol moment...a la mitja hora de peli en “tocho” s’adorm i llavors per on moment penso realment que en “Ghostface” ha sortit de la pantalla al mes pur estil “la Rosa purpura del Cairo” i s’ha carregat al meu estimat amic: “Això per parlar al cinema” li diu el dolent de “Scream 4” mentre tot seguit li fot un munt de ganivetadas sense pietat. Ups, ho ser, tinc massa imagi-

n’adono que el pobre simplement està dormit i nació! Així que q me n’ado penso...”pobre...bueno, almenys així no parlarà”. Gaudeixo de llavors pens penso...”pobre...bu del joc que ens proposen els guionistes a cada la pel.lícula, d’en Wes, de l’assassí”, de tot plegat. Potser “scream 4” mai entrega de “qui serà l’ass reina de Africa”, “Desayuno con diamantes” o serà un clàs clàsic com “la rei vivir”, pero que dimonis, es la hòstia de divertida, es “Que bello es vivir” un genial film de génere, es...es....un moment...un moment! De sobte, i just pasada l’hora de pel.lícula, en “tocho” es desperta i es queda mirant la pel.lícula, com si res....i llavors, quan s’acaba l’escena, diu acompanyant de gestos d’indignació: “que previsible, no?”. i es queda tan ample. Llavors sòc jo el que m’agradaría portar l’estúpida careta blanca i l’afilat ganivet....però com pot dir això?? Si porta tota la pel.lícula adormit!!!. Al sortir del cinema em dono comte que tampoc es tan dolent tenir una amic que parla al cinema, o ja posats, un amic que parlar al cinema i va al xinés a dinar abans de veure la pel.lícula amb tu. Suposo que es acostumar-s’hi, forma part del seu “encant”. Tu veus la pel.lícula i ells te l’explica, o s’adorm o ves a saber... suposo que és una opció. Llavors m’enracordo de l’Eli, una altre amiga que parla al cinema, i que un cop li va dir a la meva xicota en el moment més emocionant del film: “T’estàs emocionant?”. Nois, lo realment emocionant es veure una pel.lícula amb vosaltres.

18 / LAVEUDESARRIÀ

laveu267.indd 18

23/06/11 21:18


Article VIATGES

Text i fotografia: Viatges El Corte Inglés Major de Sarrià, 97

POLINÈSIA Difícil d’igualar

N

o existeix un arxipèlag que reuneixi tantes condicions per ser qualificat de nou edèn com les illes de la Polinèsia. Disseminades al Pacífic Sud, aquestes illes, l’etimologia de les quals indica pluralitat, formen els arxipèlags més nombrosos d’Oceania. La seva situació geogràfica, allunyada de les civilitzacions industrials, els han permès conservar gairebé intactes les qualitats que van entusiasmar a antics navegants. La Polinèsia Francesa, constituïda per illes, illots i atols, forma part d’un triangle dibuixat els vèrtexs del qual són les Illes Marqueses al nord-est, Futura a l’oest i Rapa al Sud. La seva història és el resultat de les rivalitats religioses i marítimes que van enfrontar a França i a l’imperi Britànic des de mitjans segle XVIII fins a finals del XIX. Durant el segle XV nombroses naus havien solcat aquesta part del Pacífic, però no va ser fins al segle XVIII quan l’anglès Wallis va descobrir oficialment les illes de la Societat prenent terra a la badia de Matavi (Tahití), el terme d’un viatge que tenia com a objectiu reconèixer un continent que es creia que existia a l’hemisferi sud. Quan es produeix la colonització europea tots els arxipèlags estaven ja habitats i la seva gent tenia una autèntica unitat cultural, lingüística i ètnica; així que es pot parlar d’una civilització polinèsica,

la identitat del qual és el resultat de les nombroses migracions que es van produir des del segle V fins al XIV. Dels primers navegants europeus, en procedeixen els elogis a aquestes illes. Tahití, Moorea, Bora Bora... poblacions sense obligacions materials i vida feliç. Tahití que ocupa la quarta part de la Polinèsia Francesa i reuneix la major part dels seus habitants. La seva posició central i protegida la va fer el lloc predilecte dels descobridors i encara avui no ha perdut el seu atractiu. L’illa està formada per dos blocs volcànics amb una superfície desigual erosionats i units per l’istme de Taravao. Papeete, capital de la Polinèsia Francesa, és una ciutat moderna que va canviar la seva antiga tranquil·litat, on es barrejaven les antigues cases colonials de fusta pintada amb balcons de columnes, per construccions de ciment. Davant es troba Moorea antigament anomenada Petit Tahití, on la modernitat encara no ha arribat i on les muntanyes despullades, riberes boscoses, el seu llac marí i la seva estreta platja de sorra blanca fan arribar els autèntics amants de les illes. I La Perla del Pacífic, Bora Bora, que deu el qualificatiu a la bellesa del seu mar interior que circumda un volcà apagat, envoltat d’àmplies badies, amb exuberant vegetació.

Maupiti, a 50 km de La Perla, és la millor conservada. Entorn d’un cim de basalt de 200 m d’alt, sobrevolat per gavines, s’estén un llac amb colors que van des del blau fins al maragda o turquesa. I Huahine, rival de Bora Bora, que alberga un antic parany de peixos format per pedres disposades formant un angle, que se segueix utilitzant avui per la seva eficàcia. Cocoters inclinats sobre els coralls, olor a vainilla, perfum de tiaré, un cel i un mar que es confonen i sobretot uns habitants que cap fe estrangera ha pogut fer desaparèixer.

LAVEUDESARRIÀ / 19

laveu267.indd 19

23/06/11 21:18


Article ANIMALS Text: Clínica Veterinària Rocaberti

ELS GOSSOS I LA CALOR Ja ha arribat l’estiu i les altes temperatures conviden a sortir de casa i fer activitats a l’exterior. Les famílies que gaudeixen de la companyia d’un o més gossos acostumen a augmentar el temps de passeig amb els seus companys de quatre potes. Però, cal estar atents als perills que podem trobar durant aquests mesos de calor. El problema més freqüent que ens solem trobar en aquestes èpoques són les espigues, fragments vegetals que s’enganxen fàcilment als pèls del gos i poden acabar entrant a les orelles, nas, vulva o, fins i tot, fent un forat entre els dits i avançant sota la pell. Poden arribar a donar molts maldecaps perquè, per la seva estructura, només poden desplaçar-se endavant, per la qual cosa és difícil que surtin per sí mateixes per l’orifici per on han entrat. Així, doncs, és recomanable dedicar uns minuts després de cada sortida amb el gos a repassar-los les orelles, els espais entre dits i coixinets, les aixelles, etc., per eliminar qualsevol resta vegetal. Si durant el passeig el gos comença a esternudar de forma sobtada o, fins i tot, a treure sang per un dels orificis nasals, o bé sacseja el cap o l’inclina cap a un costat, és molt possible que hagi entrat una espiga i haurem d’anar a un centre veterinari. Un altre dels problemes en què podem trobar-nos són les reaccions al·lèrgiques, o bé a picades d’insectes o bé per contacte amb plantes o pol·lens irritants. En alguns dels casos, fins i tot poden donar problemes respiratoris greus, caldrà acudir ràpidament a un centre veterinari. I per últim, el cas més greu que ens podem trobar, el cop de calor. Es tracta d’un procés que sovint pot provocar la mort de l’animal i es produeix per fer exercici físic en hores de molta calor. Els gossos braquicefàlids (o de morro curt) com el Boxer, Bulldog anglès o francès, etc, els animals amb problemes de cor, respiratoris o animals obesos tenen especial predisposició a patir aquest problema. Els símptomes són panteix i baveig excessiu, atordiment, vòmits, diarrea, problemes per caminar, pèrdua del coneixement o convulsions. El pronòstic és de reservat a dolent, ja que pot provocar lesions irreversibles al sistema cardiovascular i al cervell. Si ens trobem en aquesta situació, saber actuar amb rapidesa és clau per salvar l’animal, hem de trucar al centre veterinari més proper i seguir les seves indicacions mentre ens traslladem cap al centre. És convenient refrescar l’animal remullant entre els coixinets de les potes, les aixelles i els engonals, i la zona del coll. Està totalment contraindicat refredar l’animal de forma brusca (submergir-lo, posar-li gel, etc.), perquè potencia l’aparició de complicacions fatals. La prevenció és la millor de les solucions: Així, s’aconsella sortir a passejar a primera hora del matí o al vespre, no deixar els gossos tancats al cotxe a l’estiu (tampoc amb les finestres obertes) i portar sempre aigua per donar-los de beure i poder-los refrescar.

laveu267.indd 20

Article SALUD I BENESTAR Text: Col.legi de Farmacèutics Document cedit per Farmacia G. Hernanadez i Miquel. Major de Sarria, 70

Farmaciola fitoteràpica DIGESTIONS Aerofàgia (gasos): Infusió o càpsules de fonoll, anís, comí o coriandre, després dels àpats. En cas de gasos amb dolor abdominal: Es pot prendre una infusió amb una barreja de les quatre plantes citades, barrejades a parts iguals, després dels àpats o quan hi hagi dolor. En cas de digestions pesades: Infusió de camamil·la i fonoll, després dels àpats. En cas de males digestions per mal buidat de la vesícula biliar (digestions lentes amb amargor de boca i llengua bruta, acompanyades o no de restrenyiment): Infusió o càpsules de boldo, carxofa o card marià, després dels àpats. No utilitzar aquestes plantes en cas d’obstrucció de la vesícula biliar. En cas de diarrees: Agrimònia i/o ortiga blanca en infusió, tres o quatre tasses grans al dia, acompanyada de dieta blanca d’arròs, pastanagues, peix blanc bullit, pollastre sense pell bullit i poma ratllada amb llimona o poma al forn. No oblidar la rehidratació amb aigua de llimona. Regenerar la flora intestinal amb iogurts tipus Bio descremats o, preferiblement, productes tipus Actimel líquid. En cas de restrenyiment: Llavors de lli o de saragatona. Una cullerada acompanyada d’un bon got d’aigua, pel matí i el vespre. Regenerar la flora intestinal amb iogurts Bio o, preferiblement, productes tipus Actimel líquid. La infusió de farigola és també molt beneficiosa per als trastorns digestius, sempre que no es pateixi gastritis o úlcera gàstrica, perquè l’oli essencial de la farigola és irritant en aquests casos.

NERVIOSISME De manera general, pot ser convenient una barreja a parts iguals de valeriana, til·la i passionera, quan sigui necessari o per a estats de nerviosisme en general, tres tasses al dia. També pot utilitzar-se en cas d’insomni. En aquest cas, es recomana una tas-

sa al voltant de les vuit del vespre i una altra, de mitja a una hora abans d’anar a dormir.

REFREDAT Per prevenir-los: Al començament de la tardor, càpsules d’equinàcia, dues càpsules pel matí i vespre. És aconsellable no prendre-la de forma continuada, cal fer períodes de descans. Com a complement del tractament en cas de refredat, per prevenir les recaigudes i escurçar-ne la durada: equinàcia, dues càpsules tres cops al dia. Tos productiva (amb expectoració): Infusió d’eucaliptus, marrubí i candelera, a parts iguals, tres tasses al dia. O en càpsules, dues càpsules de eucaliptus i dues de marrubí, pel matí i la tarda. No s’ha de fer servir l’eucaliptus per via oral en cas d’atac agut d’asma. Tos seca: Infusió de pensament, rosella i farigola, a parts iguals, quatre o cinc tasses al dia. O en càpsules, dues pel matí, migdia i vespre. Congestió nasal: Bafs de fulles d’eucaliptus. No s’han de fer servir en cas d’atac agut d’asma o bronquitis espasmòdica.

ÚS TÒPIC En cas de cops, contusions, dolors articulars, musculars o reumàtics: És molt útil la pomada o gel d’àrnica, però no es pot fer servir en ferides obertes. En cas d’irritacions de la pell: Pomada de calèndula.

OFTALMOLOGIA Ulls irritats, cansats, o conjuntivitis al·lèrgiques: Rentar els ulls amb una infusió d’eufràsia, a la qual pot afegirse una mica de blauet. Deixar-la refredar a temperatura ambient abans de fer-la servir.

DE TOTES MANERES... Aquestes indicacions són generals, i poden alleujar-nos i solucionar-nos un cas puntual o urgent, però és convenient personalitzar els tractaments. Per això, els aconsellem que consultin el seu farmacèutic.

23/06/11 21:18


laveu267.indd 21

23/06/11 21:18


Opinió NO ÉS NORMAL

Text i fotografia: Sergi Solè, noesnormal@hotmail.com

CAPÍTOL 14

LA GENERACIÓ DE LA CINTA VHS, EL RODET DE FOTOS I DE LA LLET AMB GUST DE LLET Continuant amb el to d’ironia amb el qual vull caracteritzar aquest espai, aquest mes vull exposar un canvi social que ens afecta a tots i del qual totes les generacions d’abans n’hem pogut gaudir i que definitivament ara ja s’acaba. En concret, la gent d’abans del 90 hem estat uns afortunats perquè hem gaudit de les tradicions i plaers de l’era pretecnològica i també dels grans avantatges de l’actual.

Potser alguns ja no agafarem el fil d’Internet o ja no sabrem mai com van les odioses connexions AV1, AV2, HDMI, USB, Euroconnector o Eurotuneladora, però això no és un problema greu; sempre podem prescindir de tot això o bé esperar que vingui a dinar els nostre fill o gendre informàtic. Són altres les circumstàncies greus que estan passant i que no tenen pas remei.

Com ja anem comprovant, avui en dia, la llet ja no té gust de llet, la fruita de fruita i el pa de la benzinera es converteix a les 24 hores o menys i de forma “miraculosa” en xiclet. Tot això és més greu del que sembla, ja que en els propers anys, ja no produirem en 600 km a la rodona ni llet, ni carn ni la major part de productes naturals.

LA DESAPARACIÓ DE...

Tot vindrà de les macrogranges de Nova Zelanda, Sud-Amèrica o potser de la lluna?, i amb uns formats adaptats als interessos i estalvis logístics: llet en pols i de colors atractius, carn sense ossos i síndries o ous quadrats amb envasos superatractius. Això sí, tot sense gust i amb 23 conservants legalitzats per la CEE, ONU i revisats pel Tribunal Constitucional i la Sra. Merkel.

Les generacions d’aquest segle XXI ja ens miren amb cara de llàstima quan els expliquem que hi havia unes caixes negres de plàstic que es deien cintes VHS i contenien tan sols una sola pel·lícula per veure a la tele, o bé, unes caixetes rodonetes que es deien rodets de fotos, i que abans de fer una foto t’ho pensaves molt, atesa la limitació del número de fotos per rodet. A més per “revelar una foto” entenen explicar-li a algú què es veu a la foto. Però sobretot ens miraran ben entranyats quan els diguem que hi havia begudes i aliments naturals, amb gustos propis! Aquest serà el veritable problema d’un futur que ja és present, però que en molt pocs anys es radicalitzarà. Serà la inevitable i massiva pèrdua d’un dels plaers naturals: la desaparició del menjar considerat fins ara... normal, el més bàsic, el de sempre: la fruita, la llet, el pa, el vi, els ous, el porc o el xai... però amb el seu gust natural i genuí. Us vull explicar que aquest passat cap de setmana vaig tenir el plaer de visitar una casa de pagès com cal; amb animals, pudors, fems, sorolls, mosques, cultius i tot el que han de tenir. Avui en dia, aquest masia és de les poques amb certa activitat que queda a Taradell i comarca. El fet preocupant és que el pagès ens va explicar exactament el mateix que un altre ramader conegut d’una altra comarca, és a dir, que la PRÒXIMA GENERACIÓ JA NO SEGUIRÀ EL NEGOCI DE LA PAGESIA I RAMADERIA. La raó és que ja no els és gens rendible el negoci i, a més, les noves generacions no tenim cap gana de treballar de sol a sol i de dilluns a dilluns.

Hi ha una excepció a tot aquest problema. Uns petits afortunats, que econòmicament s’ho puguin permetre, podran assaborir a les botigues de delicatessen els gustos d’abans: menjar una pera amb gust de pera (jo ja no recordo quin gust tenen realment), la llet amb gust de llet (haurem de fer estudiar als nens a l’escola que la vaca encara fa llet líquida i no en pols), el xai amb el seu gustet de llet i, fins i tot, trobarem un pa anomenat pa de pagès que sorprenentment no es transforma en xiclet ni en quatre o cinc dies. Tornaran a ser productes de la nostra terra i produïts i distribuïts per petits pagesos. Aliments a uns preus de luxe, per poder fer front als impostos, inspeccions, permisos i denúncies del veí superesnob amb equip complet amb el seu polo La Martina n. 2 i vambetes Bikkembergs, el qual estiueja al camp però li molesta el gall quan canta i la pudor dels fems, tot i que també vindrà a comprar perquè preferirà la carn d’aquí que no la d’Argentina. Realment jo també estic molt indignat, com tots, i crec que haurem d’anar a demostrar-ho en alguna plaça o lloc públic perquè així aconseguirem... Ui, per cert... ara no recordo bé que és el que hem de fer quan arribem als punts de trobada dels indignats.

22 / LAVEUDESARRIÀ

laveu267.indd 22

23/06/11 21:18


Article MOTOR

Text: Jordi del Barrio

AUDI R8 GT SPYDER CONVERTIBLE

A CEL OBERT!

Hola a tots, aquest mes ja que som a l’estiu us proposo un passeig en aquesta nova versió d’Audi de l’ultra esportiu R8 convertible, que arriba al mercat com a edició molt limitada de només 333 unitats, a un preu, pel mercat alemany de 207.800 euros. Això sí que limita, oi?! Els R8 GT Spyder estan numerat del primer a l’últim. Té un motor V10 FSI amb 560 cavalls de potència, que assoleix una acceleració de zero a cent en 3,8 segons i una velocitat màxima de 317 km/h. La tecnologia ultra lleugera és la clau que permet a l’R8 GT Spyder situar el seu pes just en 1.640 quilos. La seva estructura Audi Space Frame (ASF) consisteix en nusos de repartiment, seccions i plafó d’alumini extrudit, el que suposa tan sols una aportació de 214 quilos al pes total del vehicle. La carrosseria està acoblada predominantment a mà al taller de producció de l’R8 a la factoria de Neckarsulm, en tant que l’acoblament final del cotxe s’efectua de la mateixa manera.

L’estructura del motor està elaborada amb magnesi ultra lleuger, i la llarga coberta sobre el compartiment del sostre plegable i els llargs plafons laterals en la part posterior del vehicle estan elaborats amb fibra de carboni reforçat amb materials polímers CFRP.

Seguint la clàssica moda Audi, l’R8 GT Spyder disposa d’un sostre de lona ultra lleuger que resulta silenciós tot i quan se circula a alta velocitat. L’accionament electrohidràulic permet el seu funcionament en 19 segons, fins i tot amb el vehicle circulant a velocitats de fins a 50 km/h.

L’R8 GT Spyder disposa d’un sostre de lona ultra lleuger que resulta silenciós tot i quan se circula a alta velocitat.

L’R8 GT Spyder ve de sèrie amb una transmissió automàtica R tronic de sis velocitats amb dos modes de funcionament completament automàtics. En el mode addicional manual, el conductor pot canviar de marxa utilitzant les lleves situades al volant, o bé a la palanca de canvi. El sistema de tracció permanent quattro dóna prioritat de potència a las rodes del darrere i si la situació ho requereix, el sistema envia un parell addicional a l’eix davanter. El sistema funciona en conjunt amb un diferencial de lliscament limitat a la part del darrere.

Algunes modificacions visuals accentuen l’estil de l’R8 GT Spyder, com són els elements addicionals de contrast en color gris titani, el difusor frontal de doble llavi, els laterals del para-xocs davanter, les insígnies vermelles amb la llegenda GT, els tubs d’escapament rodons, l’allargat difusor, i les fosques llums dels darrere tipus LED dissenyades amb vidre transparent.

Aquest cotxe és per a només 333 afortunats, i jo no en seré un d’ells!! Llàstima…

LAVEUDESARRIÀ / 23

laveu267.indd 23

23/06/11 21:18


Cuina MERCAT INFORMA

Text i fotografia: Mercat de Sarrià

A punt d’arribar la temporada de vacances us fem saber que els mesos de juliol i agost no farem cap sorteig. El proper mes de setembre continuarem preparant-vos sorpreses per seguir commemorant el centenari del mercat. Us informem que el nostre horari el mes de juliol és: Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i dissabte, de 7.00 a 15.00 h. Divendres, de 7.00 a 20.00 h. El nostre horari durant el mes d’agost serà: De dilluns a dissabte de 7.00 a 15.00 h, per les tardes romandrà tancat. Penseu en utilitzar el nostre servei d’aparcament, gratuït durant 90 minuts (amb la suma dels tiquets de compra de tot el mercat per un total de 30 €). Si voleu saber quelcom més, no dubteu en entrar en la nostra pàgina web: www.mercatsarria.com. Tot seguit us oferim la llista dels guanyadors del sorteig del mes de maig: Ramona Cabestany Tiell, i Pera Piqué Aranes.

I per refrescar-nos ara que ja tenim la calor aquí, res millor que aquesta recepta feta amb fruites.

(no recomanat per a diabètics)

DELÍCIES DE FRUITES AL GINGEBRE. Dos d’aquests ingredients són fruites refrescants, a banda del seu contingut en aigua: el meló i la síndria. Això els converteix en diürètics naturals, contenen vitamina C i són lleugerament laxants, gràcies al seu contingut en fibra.

INGREDIENTS (4 PERSONES) 1 meló gran, 2 talls de síndria, 2 préssecs, 4 cullerades de gingebre, 200 g. de maduixots i 1 pera. Talla la part superior del meló en una rodanxa de 5 o 6 cm., de la part inferior talla’n un altre tros, perquè es mantingui dret. Treu-n’hi totes les llavors i amb molt de compte retira’n la polpa. Talla-la en trossos petits i regulars. Talla la resta de fruita en trossos, com el meló, y barreja tots els ingredients afegint-hi el gingebre. Per acabar, decora amb fruites vermelles i/o del bosc, serveix-ho ben fred, et recomanem treure’l de la nevera quinze minuts abans de servir-lo.

24 / LAVEUDESARRIÀ

laveu267.indd 24

23/06/11 21:18


LA RECEPTA DE NA TRINI

D’EL COC DE SARRIÀ

Major de Sarrià, 53 T.: 932 030 683

ARRÒS NEGRE La recepta la pots trobar en el llibre: La cuina, d’alacant a la Provença.

Fotografia: Ramon Ripoll

INGREDIENTS: 4 persones

400 g d’arròs 400 g de sípia Tinta d’una sípia 2 tomàquets 1 ceba 1 pebrot verd Una picada d’all i julivert 250 g de cloïsses Aigua o fumet

Sofregirem en una paella la ceba i el pebrot verd ben picats. Quan s’hagin enrossit, hi afegirem la sípia trossejada i, a continuació, la picada d’all i julivert, les cloïsses i el tomàquet ratllat. Un cop ben sofregit hi incorporarem l’arròs, el saltarem una mica i hi abocarem el doble d’aigua o fumet, juntament amb la tinta, i ho fornejarem, tapat, durant vint minuts. Si es vol fer al foc, posarem tres parts d’aigua o fumet per una d’arròs durant quinze minuts a partir de quan arrenqui el bull.

Fantàstic pis en venda REFORMAT Benet Mateu. 87 m2 útils, completament exterior, 3h. dobles, (una suite), 2 banys, sala menjador 27m2, cuina office, dues terrasses, Impecable. possibilitat parking, 5è pis. amb ascensor.

608.000 €

LAVEUDESARRIÀ / 25

laveu267.indd 25

23/06/11 21:18


HORÓSCOP

Text: Jordi Villena I Il·lustració: Edjinn

ÀRIES AMOR: Has d’aprofitar el moment, ser lliure. Si tens parella, potser et convé una mica de distància, que tot flueixi. DINERS: No esperis fer-te ric de cop. Les teves inversions seran lentes, però profitoses. SALUT: No treballis massa, o et podria afectar negativament.

TAURE AMOR: Pots viure moments convulsos, però hauràs de sortir endavant. El més important és ser conscient de la causa dels problemes. DINERS: No cometis massa excessos, o ho podries acabar pagant. SALUT: Estaràs ple d’energia, ho has d’aprofitar, però vés en compte.

BESSONS AMOR: Has de ser romàntic, apassionat. És el moment per ferho, endavant. DINERS: No serà un mes fàcil pel que fa a l’economia, però te’n sortiràs si vas en compte i no gastis els teus recursos. SALUT: Cuida el teu cos i sobretot la teva ment. Et trobaràs millor amb tu i amb els que t’envolten.

CRANC AMOR: Si ets solter, aquest serà el teu mes. Les portes de l’amor se t’obriran, aprofita-ho. DINERS: Potser és un bon moment per plantejar-te un canvi de feina, ho hauràs de valorar. SALUT: Fes cas les indicacions del teu metge de capçalera. Si ho fas, tot serà molt més fàcil.

LLEÓ AMOR: No deixis que la teva vida amorosa ho aglutini tot. Has de saber repartir-te el temps. La família i els amics segur que se n’alegraran. DINERS: Et trobes en un d’aquells moments en els que cal treballar molt perquè tot vagi bé. Ho estàs fent bé, aviat aconseguiràs els teus objectius. SALUT: El menjar sa i l’exercici físic han de ser una constant en la teva vida, sinó pots patir problemes amb el temps.

VERGE AMOR: Es preveuen possibles canvis en la teva situació sentimental. Estigues preparat pel millor i pel pitjor. DINERS: Si et trobes sense feina, aquest serà el teu moment. Poden aparèixer noves oportunitats, només has de buscar-les. SALUT: Tot i que no es presenten problemes greus, sempre és bo tenir cura d’un mateix.

BALANÇA A AMOR: La teva relació pot viure moments complicats, però això no farà sinó enfortir la relació. Has de tenir paciència. DINERS: Mal moment si vols canviar de feina. Serà millor seguir treballant fins a trobar el millor moment per fer-ho. SALUT: Vigila amb el sol, sobretot a la platja. La protecció és essencial.

ESCORPÍ AMOR: No serà el teu mes, si el que vols és trobar l’amor. Tracta de gaudir el màxim i espera el teu moment. DINERS: Pots aconseguir grans coses, però pots perdre-ho tot. Vés en compte amb les decisions que prens. SALUT: Sempre és bo fer anàlisis rutinàries. Aquest és un bon moment per fer-ne.

SAGITARI AMOR: No trobaràs l’amor de la teva vida, però pots viure moments indescriptibles. Aprofita, ja que no se solen repetir aquests moments tan intensos. DINERS: Has de tenir paciència i seguir esforçant-te. Aviat trobaràs la recompensa que demanes. SALUT: Procura mantenir-te hidratat durant aquests mesos.

CAPRICORN AMOR: Un moment perfecte per decidir-te i fer el pas. El matrimoni amb els cranc, peixos i sagitari serà especial. DINERS: Un bon moment per invertir, però sempre amb cap. Pots arribar a guanyar molts diners. SALUT: Vigila amb les articulacions, et pot passar factura.

AQUARI AMOR: Els auspicis diuen que estàs davant d’una de les oportunitats amoroses de la teva vida. No pots fer-te’n enrere. DINERS: Tot i que no siguin les millors condicions, has d’aguantar en el teu lloc de feina. Ja vindrà el moment de canviar, ara no. SALUT: Vés molt en compte amb els canvis de temperatura. L’aire condicionat et pot jugar alguna mala passada.

PEIXOS AMOR: Potser hi poden X haver disputes amb la teva parella, però no serà en cap cas un tema greu. DINERS: Conserva el que tens, no saps quant et durarà. SALUT: Si tens alguna preocupació, vés al metge. No tinguis por que et doni alguna mala notícia.

26 / LAVEUDESARRIÀ

laveu267.indd 26

23/06/11 21:18


AGENDA I SERVEIS

SERVEIS MUNICIPALS DEL DISTRICTE Llicències Manteniment i Serveis Comunicació i Qualitat Serveis Personals C. Serveis Socials Sarrià Arxiu Històric Casal de Sarrià Biblioteca Clara Casal Can Fàbregas C. civic Vallvidrera Vázquez Montalbán Biblioteca Collserola-Josep Miracle Espai Municipal d’Infancia Petit Drac

932 916 565 932 916 580 932 916 580 932 916 583 932 916 545 932 562 722 932 562 720 932 801 547 932 032 143 934 069 053 934 069 111 932 890 530

INFORMACIONS D’UTILITAT Guàrdia Urbana Bombers Guàrdia Urbana districte Policia Nacional Mossos d’Esquadra Normalització lingüística Urgències mèdiques Ajuntament de Barcelona Regidoria Sarrià-Sant Gervasi

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15

A JULIOL

A AGOST

Queda bé, no te n’oblidis!

Queda bé, no te n’oblidis!

Domicià Martinià Tomàs Isabel Zaccaria Ròmul Fermí Adrià Zenó Cristòfor Benet Abundi Enri Camil Bonaventura

16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Carme Aleix Frederic Àurea Elies Llorenç Magdalena Brígida Víctor Jaume Joaquim Cugat Víctor Marta Pere

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15

Alfons Eusebi Gustau JJoan-Maria Àfrica Just Sixt Domènec Domicià Llorenç Clara Herculà Poncià Maximilià Assumpció

16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 31

Esteve Jacint Agapit Magí Bernat Pius Timoteu Felip Bartomeu Lluís Teresa Mònica Agustí Sabina Ramon

092 080 932 914 353 091 088 932 030 763 061 934 027 000 932 916 515

FARMÀCIES GEMMA HERNANDEZ

S

Obert tot l’any de 9:00 a 22:00 h. Major de Sarrià, 70 / T.: 932 030 864

JORDI CABEZAS Obert tot l’any de 9:00 a 21:00 h excepte festius. Dissabtes de 9:00 a 14:00 h. Major de Sarrià, 94 / T.: 932 031 121

J. CASTELLVÍ Obert tot l’any de 9:00 a 14:00 h i de 16:30 a 20: 30 h, excepte festius. Cardenal Sentmenat, 35 / T.: 932 931 037

LAVEUDESARRIÀ / 27

laveu267.indd 27

23/06/11 21:19


GUIA DE COMERÇOS ADMIN. LOTERIA LOTERIA SARRIÀ Major de Sarrià, 66 / T.: 932 031 523

ALIMENTACIÓ CARNISSERIA GARCIA PI. Artós, 11 / T.: 932 033 603 CAPRABO S.L. Reina Elisenda, 9-11 XARCUTERIA MARGARIT Cornet i Màs, 63 / T.: 932 033 323 PEIXET, PEPITA I NURI Major de Sarrià, 47 / T.: 932 030 785

AVIRAM FINA Mer. de Sarrià, parades 31,32 T.: 932 053 358 AVIRAM Mª CARMEN Mer. de Sarrià, parades 41,42 T.: 932 047 316 CANSALADERIA PERE VILA Mer. de Sarrià, parades 37,38 T.: 93 804 019 CANSALADERIA ANTONIA Mer. de Sarrià, parada 45 T.: 932 030 374

PORT DE LLANÇA Mer. de Sarrià, parades 49-50 T.: 932 032 755 CARNISSERIA MIR EL RACÓ DEL MAR Major de Sarrià, 49 / T.: 932 030 695 Mer. de Sarrià, parada 51 T.: 661 968 802 FRUITES RIPOLL Major de Sarrià, 51 / T.: 93 203 06 92 MS PEIXATERS Mer. de Sarrià, parades 52,55 SUPERMERCAT MESTRES Major de Sarrià, 85 / T.: 932 030 494 T.: 932 039 781 PEIX FELIX POLLERIA SUSANA Mer. de Sarrià, parades 56,57 Santa Amèlia, 51 / T.: 932 031 007 T.: 932 030 453 FRUITERIES MERCÉ LA LLEGUM DE SARRIÀ Cornet i Mas, 59 / T.: 932 055 869 Mer. de Sarrià, parades 6-9 T.: 932 520 468 CARNS J J Sant Joan Bosco, 59 / T.: 932 031 015 ESCOFET OLIVER Major de Sarrià, 89 / T.: 932 030 405 CARME MIRANDA FRUITERIA Benet Mateu, 12-14 / T.: 932 063 542 PUNT FRESC Vergós, 6 / T.: 932 541 475 Major de Sarrià, 30 / T.: 932 800 626 ROCIO DISCOUNT FRUITERIA SUPERESTALVI Major de Sarrià, 136 / T.: 932 520 398 Mer. de Sarria, parades 65-66 Hort de la Vila, 25 / T.: 932 059 198 T.: 932 052 913 CARNISSERIANEUS I MARI CUINEM PER A TU Mer. de Sarrià, parades 46-48 Pedro de la Creu, 9 / T.: 932 054 871 T.: 932 034 038 LA SUISSA CARNICERIA NURIA Major de Sarrià, 1 / T.: 932 054 360 Mer. de Sarrià, parades 10-11 XARCUTERIA MARGARIT T.: 932 030 451 Mer. de Sarrià, parada 61 CARNS MADROÑAL T.: 932 036 968 Mer. de Sarrià, parades 12-14 T.: 932 030 468 TENTO SARRIÀ Major de Sarrià, 79 / T.: 932 056 169 CASADEMUNT Mer. de Sarrià, parades 18-19 DELIZIE T.: 932 052 253 Major de Sarria, 43 / T.: 932 522 464 CARNICERIA BERZONCES PARLIAMO DI PASTA Mer. de Sarrià, parades 35-36 Major de Sarrià, 95 / T.: 932 802 898 T.: 932 030 460 DELICATESSEN ARGENTINA FRUITERIA MERCÈ Mer. de Sarrià, parades 20-24 i 43-44 Major de Sarrià, 76 / T.: 932 806 172 T.: 932 043 243 BOMBONS I XOCOLATA FRUITES AMOR CHOCOLAT FACTORY SARRIA Mer. de Sarria, parades 25-26 Major de Sarrià, 55 / T.: 936 761 691 T.: 932 801 388 LLAMINADURES COMPRA SERVEI Mer. de Sarrià, parades 29-30 PAPABUBBLE T.: 932 802 782 CARAMELS ARTESANS Mª DOLORS GUILERA Major de Sarrià, 76 / T.: 932 055 659 Mer. de Sarrià, parades 58-60 PASTISSERIES FLEQUES T.: 932 030 375 AVIRAM-CARNISSERIA MEI - ARTUR FOIX DE SARRIÀ Major j de Sarrià, 57 / T.: 932 030 714 Mer. de Sarrià, parades 1,2 Plaça ç Sarrià 12/13 / T.: 932 030 473 T.: 932 034 672 Major j de Sarrià, 53 / T.: 932 030 683 (COC) ANTONIA BUSQUETS Mer. de Sarrià, parades 3,4 PASTISSERIA CARVI T.: 660 599 007 Pg. St. Joan Bosco, 47 / T.: 932 033 234 BACALLENERIA MASCLANS FORN DE LA VILA Mer. de Sarrià, parades 15-17 Consell de la Vila, 9 (P. Ajun.) T.: 932 056 989 T.: 932 047 958 AVIRAM ROSA FORN DE PA SARRIÀ Mer. de Sarrià, parades 33,34 Major de Sarrià, 100 / T.: 932 031 140 T.: 932 036 108

PASTISSERIA NEUGEM P. Senillosa, 8-10 / T.: 932 057 209 LA FORNERIA Pedró de la Creu, 1 / T.: 932 030 605 PUNTOSMILE Major de Sarrià, 110 / T.: 935 535 207

ESCOLA DE DANSA YISBELL Via Augusta, 319 / T.: 932 037 176 ESTUDI DUES EN DANSA C. Bonaplata, 41 / T.: 676 624 445

CUINA FORN NUNI Mer. de Sarrià, parada 5 T.: 666 408 182 ICB - CUINA FACIL C. Ramon Miquel i Planes, 1 PASTISSERIA LABOLET Major de Sarrià, 122 / T.: 932 031 974 T.: 932 059 169 COOKITECA L´OBRADOR DEL MOLI Manuel de Falla, 32 / T.: 934 109 606 Major de Sarrià, 74 / T.: 932 059 373 SUSHI-Ö MÀSTERS I ESTUDIS SUPERIORS Bonanova, 111, T.: 932 054 393 INSA ESTUDIS SUPERIORS VINS I CAVES Passeig Santa Eulalia, 4 ÍSKIA VINS I CAVES Major de Sarrià, 132 / T.: 93 2 050 070 T.: 932 806 696 UNIVERSITAT PARXET C. Cornet i Mas, 49 / T.: 932 05 55 30 UNI. INTERNACIONAL DE CATALUNYA AUTOMÒBIL Inmaculada, 22 / T.: 93 254 18 00 AUTOESCOLA CORSA Cornet i Más, 69 / T.: 932 042 952 RESIDÈNCIA UNIV. SARRIÀ C. Esports, 1-3 / T.: 932 065 540 TALLERES JAVIER Hort de la Vila, 12 / T.: 932 034 586 OLlETE II HABITATGE Osi, 35-37 / T.: 932 044 372 C.M.T. S.L. MOTOS COWARD Major de Sarrià, 53 / T.: 932 037 154 Cardenal Vives i Tuto, 59 T.: 932 803 737 ANTIGA CASA JOVÉ Major de Sarrià, 69 / T.: 902 180 310 TALLERES NOVO Oriol Mestres, 9 / T.: 932 040 297 SIESMO S.L. PNEUMÀTICS I ACC. LARROTCHA, S.L. Pedró de la Creu, 35 / T.: 9320 36 916 Bonaplata, 59 / T.: 932 040 490 TRABAJOS J DE ALBAÑILERÍA BOSCH TALLERS JORDI’S Pedró de la Creu, 4 b. / T.: 932 030 547 Pg. Senillosa, 9 / T.: 932 050 219 AUTOESCOLA TRAVESSERA RACC DECORACIÓ C. dels Vergos, 54-56 / T.: 932 523 647 CADENA ELS TIGRES Major de Sarrià, 2 / T.: 932 030 033

ART - DISSENY INTERIORISME SALA D’ART CEZANNE Santa Amèlia, 51 / T.: 932 049 856 ENDE - PINTURA ICONOS Ivorra, 3 / T.: 619 650 576 LA CARBONERA Cornet i Mas, 32 / T.: 932 058 062 ARCLINEA ESPACIO COCINA EN VIVO C. Milanesado, 6 local 3-4 T.: 932 524 044 ART FLORAL

IMMOBILIÀRIA ETRIM ADMINISTRACIÓ DE FINQUES Manuel de Falla, 35 / T.: 932 805 444 FINQUES SARRIÀ Major de Sarrià, 104 / T.: 932 033 010 TROBA LLAR TRES TORRES C. Anglí, 41 / T.: 932 520 283 LLAR - REGALS MOTA - DESCANS Major de Sarrià, 73 / T.: 932 031 587

SINGULAR, REGALS CISTELLERIA I ESPARDENYERIACASTELL Manuel de Falla, 27 / T.: 932 032 099 Major de Sarrià, 116 T.: 932 031 976 TINTA XINA ENSENYAMENT Reina Elisenda, 8 local 2 T.: 932 047 516 ART CAPTIVA (regals i paper fantasia) Major de Sarrià, 55 / T.: 932 053 269 TRAÇ CENTRE D’EXPRESSIÓ PLÀSTICA COTTONREUS Paletes, 3 / T.: 932 045 346 Major de Sarrià, 23 / T.: 932 802 210 DANSA OTOMI L’ESPAI DE BALLET I IOGA P. Artós, 11 int. baixos Rocaberti, 11 / T.: 932 049 339 T.: 932 057 959

28 / LAVEUDESARRIÀ

laveu267.indd 28

23/06/11 21:19


GUIA DE COMERÇOS SUIT BEIBI (infantil) C. Benet Mateu, 52 T.: 932 057 260 3A COMPLEMENTS Manuel de Falla,17 / T.: 932 520 339 BLEECKER STUDIO Tradició, 4 / T.: 932 804 010 SAHUN DECORACIO Cornet i mas, 17 T.: 615 660 962

LLOGUER MATERIAL PER A FESTES CRIMONS C. Duquesa d’Orleans, 60 T.: 934 532 254 VESTUARI

IMAGINE COLLECTION Major de Sarrià, 78 / T.: 932 804 733 NURIA ROIG C. Cornet i Mas, 69 / T.: 932 051 419 ANA GASPAR EL TALLER C. Tradició, 2 / T.: 934 068 261 PRIMER PLANO C. Benet Mateu, 59 T.: 932 055 385 G.M BARCELONA Major de Sarrià, 8 T.: 932 805 924 CORAZONHADAS Manuel de Falla, 24 T.: 932 805 042 PANINARO (MODA URBANA) C. Major de Sarrià, 108 T.: 932 056 672

30 PIMPINEL:LA 3C Rocaberti,1 T.: 935 111 673

LA MERCADER Pedro de la Creu, 20 / T.: 932 805 560 ENETÉ Alt de Gironella, 1 / T.: 932 800 592 MAGDA PLANELLAS ANIMALS C. Benet Mateu, 49-51 STYLCAN T.: 932 151 733 Major de Sarrià, 26-28 / T.: 932 050 729 CODI 9 CLINICA VERTERINARIA ROCABERTÍ Manuel de Fallas, 29 / T.: 932 050 333 Rocabertí, 10 / T.: 932 049 831 LA MARQUESA Major de Sarrià, 7 / T.: 932 522 495 MODA NIMIROOM Tradicio, 4 local 2 / T.: 639 071 385 COMPLEMENTS AZULIK Cardenal Vives i Tuto, 64 QUERALTÓ T.: 931 854 818 Major de Sarrià, 86 / T.: 932 031 161 HOME PAT’S Negrevernis, 11 MAGDA MATAS T.: 932 033 074 Sagrat Cor, 19 / T.: 932 052 067 TREZE Boutique LABORS - BRODATS Reina Elisenda, 2 T.: 932 030 449 BRICALL Labors Major de Sarrià, 72 MOGAMBO Major de Sarrià, 108 BOIXETS CAMARIÑAS T.: 932 046 927 Passatge Senillosa, 5 T.: 932 037 976 LYKI – LYKI Passeig Bonanova, 109-111 FIL A FIL BRODATS T.: 932 047 159 Major de Sarrià, 5 T.: 932 049 976 MARARI Reina Elisenda, 10 / T.: 932 031 237 INFANTIL - PREMAMÀ - NADONS MARIONA Benet Mateu, 48 - 50 / T.: 932 048 209 EMETE MUMMY Reina Elisenda, 8 local 1 SALEM T.: 932 052 367 Major de Sarrià, 26 T.: 932 056 168 GIOVANNA SOTTO Canet, 2 / T.: 932 802 721 ORIGINELLE Manuel de Falla, 36 LE PHARE DE LA BALEINE FRANCE T.: 932 058 992 Plaça de Sarrià, 13 T.: 932 057 887 SAZ Major de Sarrià, 80 MODA 151 T.: 932 803 325 Reina Elisenda, 8 local 9 T.: 932 035 421 ZOCO-SUR Reina Elisenda, 8 local 6 VIOLETA E FEDERICO T.: 932 030 439 Canet, 37-43 b. 2º T.: 932 059 817 ROSETTA Reina Elisenda, 8 local 3-4 JOIERS - RELLOTGERIA T.: 932 051 319 MARIA TARRAGÜELL Pedro de la Creu, 32 T.: 932 054 915

NEW BASS Major de Sarrià, 108 (Galeries) T.: 932 050 910

JOIERIA GUMTUS PI. Consell de la Vila, 3 T.: 932 040 995 D’OGGI BOUTIQUE Major de Sarrià, 114 T.: 932 050 817 MARSANS I MALUQUER Major de Sarrià, 108 (Galeries) T.: 932 050 960 TRAÇA (joies d’autor) Hort de la Vila, 18 T.: 935 190 720 LLENCERIA LOVELY Reina Elisenda, 8 local 8 T.: 932 053 160 ÒPTIQUES

HÍPICA ACCESSORIS BCN EQUUS Major de Sarrià, 109 botiga 2 T.: 93 203 66 10 VIATGES VIATGES NOU SARRIÀ Major de Sarrià, 84 / T.: 932 805 800 VIATGES El CORTE INGLÉS Major de Sarrià, 97 / T.: 932 802 833 RACC Santa Amèlia, 45 / T.: 932 051 628

RESTAURACIÓ BARS - CAFETERIES BAR MONTERREY Major de Sarrià, 68 / T.: 932 047 157

BAR TOMÁS ÒPTICA ESTIVlLL Major de Sarrià, 58 / T.: 932 046 108 Major de Sarrià, 49 / T.: 932 031 077 SABATES - COMPLEMENTS

CAFFÉ SAN MARCO Pedró de la Creu, 15 / T.: 932 802 973

TREZE Sabates P. Bonanova, 116 / T.: 93 204 66 97

FRENCH QUARTER Major de Sarrià, 12 / T.: 628 262 232

TRENTO GEORGIA Major de Sarrià, 89 / T.: 93 204 00 58 Negrevernis, 16 / T.: 932 803 654 ELISENDA SABATERIA PAlNOS Manuel de Falla, 33 / T.: 93 205 62 04 Reina Elisenda, 8 local 7 T.: 932 030 451 KNA BAR DEL MERCAT Major de Sarrià, 77 Mer. de Sarrià, parades 27-28 T.: 93 203 08 06 T.: 619 814 578 ANDER´S SABATERIA INFANTIL DIM SANT GERVASI Manuel de Falla, 26 / T.: 932 800 773 Major de Sarrià, 72 / T.: 932 037 620

OCI C. D’EXPRESSIÓ CREATIVA

RESTAURANTS ANTIGA CASA RAFAEL Major de Sarrià, 77 / T.: 932 031 020

ILLA DE L’AIRE Pedro de la Creu, 24 / T.: 932 803 423 RESTAURANT VIVANDA Major de Sarrià, 134 / T.: 932 031 918 CINE I TEATRE RESTAURANT EL VELL SARRIÀ Major de Sarrià, 93 / T.: 932 045 710 GRAN SARRIÀ MULTICINES Mitre (cantonada Dr. Fleming) EL NOU T.: 932 159 570 Major de Sarrià, 109 / T.: 932 803 339 ESPORTS

TRAM-TRAM Major de Sarrià, 121 / T.: 932 048 518

GIMNÀS SARRIÀ Caponata, 3 / T.: 932 050 869

CASA JOANA Major de Sarrià, 59 / T.: 932 031 036

C. E. MUNICIPAL CAN CARALLEU Carrer dels Esports, 2-8 T.: 932 037 874

EL CLANDESTINO Jaume Piquet, 1 / T.: 932 041 036

CLUB D’ESGRIMA SAM Duquessa d’Orleans, 29 T.: 932 040 819 C. ESP. SANTA ISABEL C. dels Vergos, 44-46 T.: 932 051 751 KINOBS SPORTS Major de Sarrià, 41 / T.: 932 038 427 MADDOCK SPORTS C. Rafael Batlle, 21 T.: 93 12 45 197 KUNDALINI Francesc Carbonell, 21 -23 T.: 932 033 137

SIT & EAT Duquesa d’Orleans, 30 / Negrevernis, 30 T.: 932 804 198 5º PINO Passeig Bonanova, 98 / T.: 932 522 281 EL CANALLA Major de Sarrià, 95 T.: 932 058 806

SERVEIS CATALANA OCCIDENT Major de Sarrià, 32 / T.: 932 804 899 L’ESTANC DE D’ALT Major de Sarrià, 118 b. / T.: 932 048 005

LAVEUDESARRIÀ / 29

laveu267.indd 29

23/06/11 21:19


GUIA DE COMERÇOS ASSISTÈNCIA DOMICILIÀRIA

INFORMÀTICA

DEPENDENTIA Institut Químic de Sarrià, 43-47 T.: 934 342 830

2i INGENIERIA INFORMÁTICA Milanesat, 1 bis / T.: 932 042 099

VITALIA D’Osi, 13-15 / T.: 932 059 916 CERTIFICATS MÈDICS

SERVASSIS Angli, 43 / T.: 935 197 000

RESET SOLUCIONES Monterols, 1 / T.: 932 520 883

CENTRE MÈDIC SARRIÀ Bonaplata, 51-53 L. T:. 932 046 013

TKARB FISIOTERÀPIA Riu de l’Or, 35-37 T.: 932 800 429 HERBORISTERIA

ARRANJAMENTS ROBA

LLIBRERIA - PAPERERIA IMPREMTA - COPISTERIA

COSMÈTICA AVANÇADA

MANANTIAL DE SALUD Osi, 52 - 54 T.: 932 055 966

FORMING Major de Sarrià, 30 / T.: 932 039 921 RETOCS SARRIÀ Reina Elisenda, 14 / T.: 932 046 728 CONSERVACIÓ - RESTAURACIÓ D’OBRES D’ART PROARTIS CONSERVACIÓ RESTAURACIÓ Clos de Sant Francesc, 12 b. 2ª T.: 932 042 289 CRISTALLERIA I TANCAMENTS METÀL·LICS CRISTALLERIA SARRIÀ Major de Sarrià, 45 / T.: 932 034 325

PAPERERIA SPOT Major de Sarrià, 24 / T.: 932 049 002

DIETÈTICA I NUTRICIÓ IMPREMTA TORMIQ Major de Sarrià, 139 / T.: 932 033 698 NATURHOUSE Major de Sarrià, 130 / T.: 932 520 841 PAPERERIA QUINTA AMÈLIA Santa Amèlia, 31 / T.: 932 041 199 ESTÈTICA PERRUQUERIA SARRIÀ COPY Major de Sarrià, 148 / T.: 932 046 747 PERRUQ. NAVARRO Major de Sarrià, 7b / T.: 932 041 142 LLIBRERIA DON BOSCO Passeig San Joan Bosco, 55 RAFFEL PAGÉS T.: 932 031 347 Jaume Piquet, 42 / T.: 932 052 419 LLIBR. A PEU DE PÀGINA Major de Sarrià, 50 / T.: 932 806 050 MERCERIES

DISSENY GRÀFIC

JC APOTECARI Major de Sarrià,96 / T.: 932 058 734

DROGUERIES

PERFUMERIES

DROGUERIA URIA Ramon Miquel i Planas, 1 - 3 T.: 932 034 910

PERFUMERIA REGIA Major j de Sarrià, 93 T.:93 280 02 72

ELECTRICITAT, AIGUA

REPARACIÓ CALÇAT DUPLICAT CLAUS

ELECTRICISTA YRURZUN PI. Consell de la Vila, 3 T.: 932 040 903

BUCLES Y I PETIT BUCLES EL SABETE DEL MERCAT DE SARRIA Manuel de Falla, 28 / T.: 932 033 996 Reina Elisenda, 8 local 5 T.: 654 366 120 MARIAN ALDA CONSLT MARY KAY Cardenal Vives i Tuto, 55 BGT. 2 RESTAURACIÓ DE MOBLES T.: 639 339 206 TABULA Antiguitats Calàndries, 14 / T.: 932 800 810

BANKINTER Passeig Reina Elisenda, 2 T.: 934 955 204

RESTAURACIÓ I CONSERVACIÓ DE PINTURA DE CAVALLET

PELOSTOP Psg. Sant Joan Bosco, 41 T.: 932 522 965 FARMÀCIES

ARSENIKON CABEZAS Pedro de la Creu, 29, / T.: 932 049 865 Major j de Sarrià, 94 T.: 932 031 121 FLORISTERIA LA GINESTA SERRALLERIA Manuel de Falla, 40 / T.: 932 031 736 VILLANUEVA SOLUCIONES AL INSTANTE Sagrat Cor, 8 / T.: 932 033 412 T.: 687 86 34 61 FERRETERIA TRINQUET info@solucionesalinstante.es Trinquet, 8-10 / T.: 932 044 677 FERRETERIA J. VALLS Major de Sarrià, 83 / T.: 932 031 157 TELEFONIA - TV JJOSEP CASTELLVÍ Cardenal Sentmenat, 35 FOTOGRAFIA ANTENAS BARCELONA T.: 932 031 037 Bonaplata, 19 / T.: 932 030 137 SARRIÀ FOTÒGRAFS MASSANA Salvador Mundi, 9 b. 2º Passeig Sant Joan Bosco, 57 TALLERS T.: 932 054 474 T.: 932 032 119 FLORISTERIA JARDINERIA

GESTORIA ASSESSORIA JIMÉNEZ ALONSO & ASSOCIATS Aragó, 239 2º 1ª T.: 932 152 793 MUDANCES

DE DECORACIÓ

ARVIKA Calandries,5 / T.: 666 219 573

SALUD CENTRE DE DIA 3A EDAD

MUDANCES SARRIÀ ICAIME Avd. Via Augusta, 339 / T.: 605 649 612 Oriol Mestres, 3-5 b. / T.: 932 060 915

SARRIA YOGASANA Rocaberti, 11 OFTALMOLOGIA AREA OFTALMOLÓGICA AVANCADA DR. VERGES Dalmases, 42 / T.: 935 513 300 PEDAGOGIA-PSICOLOGIA I MEDICINA NATURAL

TOOL BARCELONA PERRUQUERIA MONTE-FARM Major de Sarrià, 91 / T.: 932 804 269 C. Benet Mateu, 46 T.: 93 205 15 63 BENESTAR SARRIÀ Negrevernis, 4 / T.: 932 803 117 RESIDÈNCIA GERIÀTRICA ANEXO MAS D´ANGLI Major de Sarrià 108 (galeries) Institut Quimic de Sarria, 43-47 T.: 932 050 260 T.: 934 342 299 L’ESTÈTICA DE SARRIÀ Major de Sarrià, 67 / T.: 932 800 747

FOCUS SOLUCIONES Monterols, 1 / T.: 932 520 883

CAIXA SABADELL Major de Sarrià, 92 / T.: 932 803 000

IOGA I TERAPIES

APLICA-T MANOLO GARCIA Caponata, 13, baixos B-8 Major de Sarrià, 81 / T.: 93 280 18 19 T.: 932 033 836 PERRUQUERIA SARRIÀ LOOK PARAFARMÀCIA Negrevernis, 11 / T.: 932 802 685

EL TRÈBOL Major de Sarrià, 50 T.: 932 030 521

ENTITATS BANCÀRIES

FISIOTERÀPIA

GEMMA HERNANDEZ Major j de Sarria, 70 T.: 932 030 864 ISABEL PRENDES C. Oriol Mestres, 1 T.: 932 030 243 MARCO Major de Sarrià, 188 T.: 932 804 281

BENVINGUTS!! SARRIA YOGASANA, SUSHI-Ö CENTRE MÈDIC SARRIÀ

SI VOLS FORMAR PART DE L’ASSOCIACIÓ DE COMERÇOS DE SARRIÀ, ESCRIU-NOS AL NOSTRE EMAIL O TRUCAN’S I T’EXPLIQUEM... acs@eixsarria.com 932 044 026

30 / LAVEUDESARRIÀ

laveu267.indd 30

23/06/11 21:19


SOCIS DE LA A A LA Z

ASSOCIACIÓ DE COMERCIANTS DE SARRIÀ

A PEU DE PÀGINA ANA GASPAR EL TALLER ANEXO ANDER’S ANTENES BARCELONA ANTIGA CASA JOVE ANTIGA CASA RAFAEL ANTONIA BUSQUETS A. O.A. DR. VERGES APLICA-T ARCLINEA ARSENIKON ARVIKA ASESORÍA JIMÉNEZ ALONSO AUTOESCOLA CORSA AUTOESCOLA TRAVESSERA RACC AVIRAM-CARNISSERIA MEI-ARTUR AVIRAM FINA AVIRAM Mª CARMEN AVIRAM ROSA AZULIK BANKINTER BACALLÀ ANTÒNIA BUSQUETS BACALLANERIA MASCLANS BAR DEL MERCAT BAR ELISENDA BAR MONTERREY BAR TOMÀS BCN EQUUS BENESTER SARRIÀ BLEECKER STUDIO BOIXETS CAMARIÑAS BOSCH BRICALL LABORS BUCLES I PETIT BUCLES CADENA ELS TIGRES CAFFÈ SAN MARCO CAIXA SABADELL CANSALADERIA ANTÒNIA CANSALADERIA PERE VILA CAPRABO S.L. CAPTIVA CARME MIRANDA - FRUITERIA CARME MIRANDA - FRUITERIA CARNISSERIA BERZONCES CARNISSERIA GARCÍA CARNISSERIA MIR CARNISSERIA NEUS I MARI CARNISSERIA NÚRIA CARNS JJ CARNS MADROÑAL CASA JOANA CASADEMUNT CATALANA OCCIDENT CENTRE ESPORTIU STA. ISABEL CENTRE MÈDIC SARRIÀ CHOCOLAT FACTORY SARRIA CISTELLERIA I ESPAR. CASTELL CLÍNICA VETERINÀRIA ROCABERTÍ CLUB D’ESGRIMA SAM CMT S.L. COMPLEX ESPORTIU CAN CARALLEU COMPRA SERVEI CODI 9 CORAZONHADAS COTTONREUS COOKITECA CRIMONS CRISTALLERIA SARRIÀ D’OGGI BOUTIQUE DELICATESSEN ARGENTINA DELIZIE DEPENDENTIA DIM SANT GERVASI DROGUERIA URIA EL CANALLA EL CLANDESTINO EL NOU EL RACÓ DEL MAR EL SABATER DEL MERCAT EL TRÉBOL ELECTRICISTA YRURZUN EMETE MUMMY (PREMAMÁ) ENDE PINTURAS ICONOS ENENTE ESCOFET OLIVER

932 806 050 934 068 261 932 050 260 932 800 773 932 030 137 902 180 310 932 031 020 660 599 007 935 513 300 932 033 836 932 524 044 932 049 865 666 219 573 932 152 293 932 042 952 932 523 647 932 034 672 932 053 358 932 047 316 932 036 108 931 854 818 934 955 204 s/n 932 056 989 619 814 578 932 030 451 932 047 157 932 031 077 932 036 610 932 803 117 932 804 010 932 037 976 932 030 547 s/n 932 033 996 932 030 033 932 802 973 932 803 000 932 030 374 932 804 019 s/n 932 053 269 932 063 542 932 541 475 932 030 460 932 033 603 932 030 695 932 034 038 932 030 451 932 031 015 932 030 468 932 031 036 932 052 253 932 804 899 932 051 751 932 046 013 936 761 691 932 031 976 932 049 831 932 040 819 932 037 154 932 037 874 932 802 782 932 050 333 932 805 042 932 802 210 932 059 373 934 532 254 932 034 325 932 050 817 932 806 172 932 522 464 9343 42 830 932 037 620 932 0349 10 932 058 806 932 041 036 932 803 339 661 968 802 654 366 120 932 030 521 932 040 903 932 052 367 619 650 576 932 800 592 932 030 405

ESCOLA DE DANSA YISBELL ESTANC DE D’ALT ESTUDI DUES EN DANSA ETRIM ADMINIST. FINQUES FARMÀCIA CABEZAS FARMÀCIA GEMMA HERNÁNDEZ FARMÀCIA ISABEL PRENDES FARMÀCIA JOSEP CASTELLVÍ FARMACIA MARCO FARMÀCIA MASSANA FARMÀCIA TRINQUET FARMÀCIA VILLANUEVA FERRETERIA VALLS FIL A FIL BRODATS FINQUES SARRIÀ FLORISTERIA LA GINESTA FLORIUM FOCUS SOLUCIONES FORN DE LA VILA FOIX DE SARRIÀ FOIX DE SARRIÀ FOIX DE SARRIÀ (COC) FORMING FORN DE PA SARRIÀ FORN NUNI FRENCH QUARTER FRUITERIA MERCÈ FRUITERIES MERCÈ FRUITES AMOR FRUITES I VERDURES Mª DOLORS FRUITES RIPOLL GEORGIA CAFETERIA GIMNÀS SARRIÀ GIOVANNA SOTTO G.M BARCELONA GRAN SARRIÀ MULTICINES ICAIME ICB - CUINA FACIL ILLA DE L’AIRE IMAGINE COLLECTION IMPREMTA TORMIQ INGENIERÍA INFORMÁTICA INSA ESTUDIS SUPERIORS INTERIORISME ISKIA VINS I CAVES JC APOTECARI JOIERIA AURUM JOIERIA GUMTUS JOIERIA MARSANS I MALUQUER KINOBS SPORTS KNA KUNDALINI L’ESPAI DE BALLET I IOGA L’ESTÈTICA DE SARRIÀ L´OBRADOR DEL MOLI LA CARBONERA LA CAVE LA FORNERIA LA LLEGUM DE SARRIÀ LA MARQUESA LA MERCADER LA SUISSA LE PHARE DE LA BALEINE FRANCE LYKI-LYKI LOTERIA SARRIÀ LOVELY LLIBRERIA DON BOSCO MADDOCK SPORTS MAGDA MATAS (Home) MAGDA PLANELLAS MANANTIAL DE SALUD MANOLO GARCÍA MARARI MARIA TARRAGÜELL MARIAN ALDA CONSLT MARY KAY MARIONA MAS D’ANGLI MODA 151 MOGAMBO MOTA-DESCANS MOTOS COWARD MS. PEIXETERS MUDANCES SARRIÀ NATURHOUSE NEW BASS NIMIROOM NURIA ROIG

932 037 176 932 048 005 676 624 445 932 805 444 932 031 121 932 030 864 932 030 243 932 031 037 932 804 281 932 032 119 932 044 677 932 033 412 932 031 157 932 049 976 932 033 010 932 031 736 932 524 043 932 520 883 932 047 958 932 030 714 932 030 473 932 030 683 932 039 921 932 031 140 666 408 182 628 262 232 932 043 247 932 055 869 932 801 388 932 030 375 932 930 692 932 803 654 932 050 8 69 932 802 721 932 805 924 932 159 570 932 060 915 932 059 169 932 803 423 932 804 733 932 033 698 932 042 099 932 806 696 932 521 163 932 050 070 932 058 734 932 803 915 932 040 995 932 050 960 932 038 427 932 030 806 932 033 137 932 049 339 932 800 747 934 109 606 932 058 062 932 063 846 932 030 605 932 520 468 932 522 495 932 805 560 932 054 360 932 057 887 932 047 159 932 031 523 932 053 160 932 031 347 93 12 45 197 932 052 067 932 151 733 932 055 966 932 801 819 932 031 237 932 054 915 639 339 206 932 048 209 934 342 299 932 035 421 932 046 927 932 031 587 932 803 737 932 039 781 605 649 612 932 520 841 932 050 910 639 071 385 932 051 419

OLIETE II ÒPTICA ESTIVILL ORIGINELLE OTOMI PANINARO PAPABUBBLE CARAMELS. ARTESA. PAPERERIA MOBE PAPERERIA QUINTA AMELIA PAPERERIA SPOT PARAFARMACIA MONTE-FARM PARLIAMO DI PASTA PARXET PASTISSERIA LABOLET PASTISSERIA CARVI PASTISSERIA NEUGEM PAT’S PEIX FÈLIX PEIXET PEPITA I NURI PELOSTOP PERFUMERIA REGIA PERRUQUERIA NAVARRO PERRUQUERIA SARRIÀ LOOK PIMPINEL·LA PNEUMÀTICS I ACC. LARROTCHA POLLERIA SUSANA PORT DE LLANÇA PRIMER PLANO PROARTIS CONSERVACIÓ-RESTA. PUNT FRESC PUNTOSMILE QUERALTÓ QUERALTÓ I AGUSTÍ RACC RAFFEL PAGES RESET SOLUCIONES RESIDÈNCIA UNIVERSIT. SARRIÀ RESTAURANT EL VELL SARRIÀ RESTAURANT VIVANDA RETOCS SARRIÀ ROCÍO DISCOUNT-FRUITERIA ROCÍO DISCOUNT-FRUITERIA ROSETTA SABATERIA PAINOS SALA D’ART CÉZANNE SALEM SARRIÀ COPY SARRIA YOGASANA SARRIÀ FOTÒGRAFS SAZ SERVASSIS SAHUN DECORACIO SIESMO S.L. SINGULAR SIT & EAT SOLUCIONES AL INSTANTE STYLCAN SUIT BEIBI SUSHI-Ö SUPERESTALVI SUPERMERCAT MESTRES TABULA ANTIGUITATS TALLERES JAVIER TALLERS JORDI’S TALLERES NOVO TENTO SARRIÀ TINTA XINA TKARB FISIOTERÀPIA TOOL BARCELONA PERRUQUERIA TRAÇ C. D’EXPRESSIÓ PLÀSTICA TRAÇA TRAM-TRAM TRENTO TREZE BOUTIQUE TREZE SABATES TROBA LLAR TRES TORRES TUPILAK UNI. INTERNAL DE CATALUNYA VIATGES EL CORTE INGLÉS VIATGES NOU SARRIÀ VIOLETA E FEDERICO VITALIA XARCUTERIA MARGARIT XARCUTERIA MARGARIT ZOCO-SUR 3A COMPLEMENTS 5º PINO 17-71 CUINEM PER A TU

932 044 372 932 046 108 932 058 992 932 057 959 932 056 672 932 055 659 932 030 689 932 041 199 932 049 002 932 051 563 932 802 898 932 055 530 932 031 974 932 033 234 932 057 209 932 033 074 932 030 453 932 030 785 932 522 965 932 800 272 932 041 142 932 802 685 935111 673 932 040 490 932 031 007 932 032 755 932 055 385 932 042 289 932 800 626 935 535 207 932 031 161 932 031 153 932 051 628 932 052 419 932 520 883 932 065 540 932 045 710 932 031 918 932 046 728 932 520 398 932 059 198 932 051 319 932 056 204 932 049 856 932 056 168 932 046 747 s.n. 932 054 474 932 803 325 935 197 000 615 660 962 932 036 916 932 032 099 932 804 198 687 863 461 932 050 729 932 057 260 932 054 393 932 052 913 932 030 494 932 800 810 932 034 586 932 050 219 932 040 297 932 056 169 932 047 516 932 800 429 932 804 269 932 045 346 935 190 720 932 048 518 932 040 058 932 030 449 932 046 697 932 520 283 932 058 916 932 541 800 932 802 833 932 805 800 932 059 817 932 059 916 932 033 323 932 036 968 932 030 439 932 520 339 932 522 281 932 054 871

LAVEUDESARRIÀ / 31

laveu267.indd 31

23/06/11 21:19


VOLS OLS

FORMAR PA PART

DE L’ASSOCIACIÓ

DE COMERÇOS Ç DE SARRIÀ? D

ESCRIU-NOS AL NOSTRE EMAIL O TRUCAN’S I T’EXPLIQUEM... ACS@EIXSARRIA.COM A IXSARRIA.COM M T.: 932 32 044 026 WWW.EIXSARRIA.COM laveu267.indd 32

23/06/11 21:19

LaVeu #267  
LaVeu #267  

Revista LaVeu de Sarrià