Page 1

AM Tร‰R

2. lapszรกm

i Vagyunk!

? z s le i M ? t l o v p i p M A

t lรณ p n e z c s jรก e a r a n z s a s a p a rs sz m รก a a T K m a K ese

M


Egy hóember élete VOLT EGYSZER EGY VÁROS, AHOL  FOLYAMATOSAN  HULLOTT  A HÓ, MERT NAGYON  KÖZEL VOLT AZ ÉSZAKI SARKHOZ.  EGYSZER  ÖSSZEGY LT  18 GYEREK,  ÉS ÉPÍTETTEK EGY HÓEMBERT. AMIKORRA KÉSZ VOLT, HAZAMENTEK.  ALIG  VÁRTÁK  A  MÁSNAPOT . REGGEL  KIMENTEK, DE A HÓEMBER SEHOL SE VOLT.  KERESTÉK DE NEM TALÁLTÁK. BÚSULVA MENTEK HAZA.  MIKOR VISSZAÉRTEK, MEGLÁTTÁK A HÓEMBERT AHOGY MINDENKINEK SEGÍT.  AMIKOR MEGLÁTTA KET ODAMENT ÉS KÖSZÖNETET MONDOTT. - VÁRJ! - SZÓLTAK A GYEREKEK. – MÉG MIKET SEGÍTETTÉL? - PÉLDÁUL  SEGÍTEK AZ  ÖREGEKNEK ÁTMENNI  AZ  ÚTON. EZ JÓ IDEIG ÍGY MARADT AMÍG EL NEM JÖTT A TAVASZ; AMIKOR A HÓEMBER ELOLVADT. AKKOR MÁR MINDEN OLYAN VOLT MINT RÉGEN.  

Írta: Kolozsi-Tari Krisztián (8 éves)


R E C E P T

1 PERCES SZÓSZOM írta: Jászberényi Zsolt 15 éves

HOZZÁVALÓK:

- Tejföl - Er s paprika - Fokhagyma - Sajt - Só

ELKÉSZÍTÉS:

Egy tálba öntünk egy kis tejfölt. Adunk hozzá 3 gerezd er spaprikát, egy gerezd összepréselt fokhagymát. Szórhatunk rá reszelt sajtot, majd átkeverjük. Én crackert vagy tortilla chipset mártok bele, és egy jó film mellett el is fogyasztom.


HALLOTTÁL MÁR A MUSICAL.LY APPLIKÁCIÓRÓL? ÉN IMÁDOM! Minden nap készítek klassz videókat, és sokat fel is töltök. A kedvenc zenéimre szoktam táncolni, vagy éppen poén videókat gyártani.

ÍGY KÉSZÍTEM ÉN: 1. Kiválasztok egy zenét

2. A videót 2X-es, másnéven (fast-en) veszem fel úgy, hogy

letámasztom a telefont és elindítom a felvételt. (Nyugi,

visszaszámol, így van id

d beállni!)

3. Miután elkészült a videó, megszerkesztem itt,

alkalmazáson belül.

Az iPhonokon le tudod lassítani, az Androidon viszont

külön szerkeszt

t kell letöltened hozzá. Használtam már a

Videoshop és a Funimate nev

alkalmazást is. Én az els

használtam többször, csak néha az a baj, hogy a zenét is

lelassítja.

A Musical.ly-n bejelölheted ismer

seidet és lájkolhatod

videóikat. Apropó video! Engem is bekövethetsz és

lájkolhatsz, így találsz meg: @nomikolozsitari.

t


MUSICAL.LY Az alkalmazáson még különböz

Challenges (kihívások) vannak pl.: a

#UpsideDownChallenge.

Én ezt már ki is próbáltam és

szerintem tök király lett. A

Challenge lényege, hogy a tükörben

videózol, majd leejted a telefont és

utána egy csoda folytán visszarepül

az úgy, hogy fejjel lefelé lesz a kép.

Ezek a kihívások amúgy naponta

változnak.

Ha nagyon kreatív, min

ségi

videókat készítesz folyamatosan,

akkor díjazhatnak egy koronával,

ami a profilképed fölé kerül, s

t a

Toplistára is felkerülhetsz.

A játszin is több videót készítettünk,

alig várjuk a jó id

t! Gyere te is,

duettezzünk!

."

Írta: Kolozsi-Tari Noémi 12 éves


Ka m as zpa na sz EMLÉKSZEL MÉG MILYEN ”OLTÁL 10 É”ESEN? ÉS 14 É”ESEN? EMLÉKSZEL ARRA IS, AMIKOR AZ IDEGEIDRE MENTEK A SZÜLEID ÉS A ”ILÁG ”OLT ELLENED?

kép:pixabay.com

Tíz éves kor körül kezded érezni, látni, hogy valami megváltozik gyermekednél. Nem úgy reagál, mint eddig, lazán vágja a fejedhez, hogy Hagyjál békén! Semmi bajom! Unatkozom Semmi nem jó! Nem értesz meg! Te ezt nem értheted! Tovább is van, mondjam még? Szóval, nyakig benne vagy.

Most hoztunk nektek 10 tippet, mit ne mondj egy kamasznak, ha jót akarsz magadnak:


1. De kis sovány vagy! vagy De husi lettél! Te sem szereted, ha a testalkatodra tesznek megjegyzést, miből gondolod, hogy ők értékelik? 2. Ez nem a te dolgod! Te még túl kicsi vagy! ??? Ha érzékel egy problémát, akkor ő is benne van. Igen is meg kell beszélni a gyerekekkel azokat az élethelyzeteket, amik érdeklik. Főleg egy kamasszal. A kölcsönös bizalom csak úgy tud kialakulni, ha megtiszteled ennyivel. 3. Na, van pasid?/csajod? Majd biztos neked fogja elmondani. Ha eddig nem tette, ne is nyaggasd. Amint esküvőre kerülne a sor, úgy is kapsz meghívót! 4. Hogy megy a tanulás? Ezt a részt hagyjuk is 5. Nem mehetsz így az utcára! Hogy nézel ki? Nyilván télen ne engedd miniszoknyában iskolába, de engedd, hogy megtalálja a számára megfelelő stílust, amiben igazán önmaga lehet. 6. Amíg az én kajámat eszed és az én házamban laksz Kérem szépen, egy család vagytok. Azaz, az ő otthona is, legyen szabad véleményt mondania, hiszen mind más és más egyéniségek vagyunk. 7. Mi volt a suliban? Semmi Akkor beszélgess vele, ha ő akarja. De akkor figyelj is rá! 8. Jaj, de lusta vagy, meg igénytelen! Hogy nézel ki? Ne piszkáld, cikizd állandóan. Gondol végig, egy nap mennyi "oltást" kap. Biztos szívesebben jár haza, ha biztonságban érzi magát. 9. Fel is út, le is út! Ne fenyegesd! Elég komolyan tudják venni a kamaszok ezeket a mondatokat, akár el is szökhetnek. Érzelmi biztonságuk megsz nik, teljesen eltávolodtok egymástól 10. Én a te korodban Figyelünk, mesélj Azért ne felejtsd el, hogy 2018-at írunk.


PRÓBÁLD KI VELÜNK !

Fedőnevek A januári szülőknek szóló Társasjáték Klubon egyik szülőpárosunk bemutatta nekünk a Fedőnevek társasjátékot Azonnal tudtuk hogy a térre is meg kell szerezni hiszen ez a játék egyszerre komoly gondolkodást igénylő társasjáték és könnyed partijáték amit bárki fél perc alatt megtanulhat Jelentjük már be is szereztük Elsöprő sikerű asszociációs kártyajáték a titkos ügynökök szupertitkos világában A vezérkar felkészült hogy megvédje az embereit de vajon sikerül nekik .

,

,

,

.

,

!

!

,

...?


TÁRSASJÁTÉK BEMUTATÓ A játékosok két csapatot alkotnak melyek 1 1 tagja a kémfőnökök birtokában vannak a megoldókártyának a többiek csak az előttük kiterített 25 szókártyát látják A kémfőnökök feladata hogy rávezessék társaikat mely lapok tartoznak hozzájuk méghozzá úgy hogy egy egy szóval megpróbálnak minél több kártyára utalni egyszerre anélkül hogy megneveznék őket Egyszerűnek tűnik és az is amíg ki nem próbálja az ember Már egyetlen apró hiba is az ellenfélnek jelenthet pontot ráadásul egy bérgyilkos is ólálkodik a közelben aki könnyen véget vethet a szervezkedésnek Játszani könnyű de jól játszani nehéz ,

-

,

,

.

,

,

,

,

-

,

.

,

!

,

,

…!

,

!

Gyere, próbáld ki velünk! Társasjáték klub szül knek: 2018. március 23. 18:00


ÓBUDAI TAVASZKÖSZÖNTŐ TELJESÍTMÉNYTÚRA Túrával köszöntjük a tavaszt 2018. március 24-én! Élvezd, csodáld meg a látványt, amit a Budai-hegyek nyújtanak, miközben egy vidám csapattal menetelsz a célig.

Idén 4. alkalommal csatlakoznak játszótereink a túrához, gyertek velünk Ti is! Rajt- és célállomás: Óbudai Szabadid

park (1037

Budapest, Laborc u. 2.)

Családi táv: 10 km

Jelentkezési határid : 2018. március 14.

Jelentkezni tereinken lehet: Lajos utca, Solymár utca, Kerék utca, Huszti út, Silvanus sétány, Zemplén Gy z utca, Gy r utca


Néhány pillanatunk

Mi lesz még?

Kutya-gyerek kommunikációs tréning

Film klub kamaszoknak: február 16. 16:30

Film klub kamaszoknak

Farsang: február 18.

Kézm ves foglalkozások

Kézm ves foglalkozás: február 21.

Újságírói fórum

Társasjáték klub szül knek: február 23. 18:00


A Gyűrű utcai Máltai Játszótér kamaszai és dolgozói által szerkesztett ingyenes lap Játszótereink elérhetőségei Gy r utca: 06/30/680-9987 Lajos utca: 06/30/680-9984

Huszti út: 06/30/680-9985

Solymár utca: 06/30/680-9989

Silvanus sétány: 06/30/680-9988

Kerék utca: 06/30/680-9983

Zemplén utca: 06/30/680-9986

Nyitvatartásunk: Október 1.-Május 31.-ig 10:00-18:00

A tér mi vagyunk! - 2. szám  
A tér mi vagyunk! - 2. szám  
Advertisement