Page 1

«η μάθηση στο σχολείο μας είναι ένα ταξίδι σε μερικές απο τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου.»

Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός Αγγλικά Γερμανικά Γαλλικά Ισπανικά Ιταλικά Βουλγάρικα Ρώσικα Τούρκικα


1

Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

Περιεχόμενα

σελ. 2 Φωτογραφίες των εκπαιδευτηρίων Rozis σελ.3 Σημαντικές χρονολογίες. Αποστολή μας

Φιλoσοφία rozis σελ.4 Κύκλοι σπουδών σελ.5 Active users, ξενες φιλολογίες και τμήματα ενηλίκων, συμμετοχή σε εξετάσεις γλωσσομάθειας, τεστ προόδου σελ.6 Τεστ προσωπικότητας (Learning Style Tests), πως αξιολογείται ο μαθητής σελ.7 Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, πότε αλλάζει επίπεδο ο μαθητής; σελ.8 Ποιό «πτυχίο» θα δώσω; διασφάλιση ποιότητας και προόδου μαθητών σελ.9 Portfolio μαθητή, έλεγχος προόδου, καρτέλα προόδου σελ.10 Eγγραφές μαθητών, έναρξη και διάρκεια μαθημάτων σελ.11 Εκτακτες περιπτώσεις, αναπλήρωση μαθημάτων, αντιμετώπιση εκτάκτων κινδύνων σελ.12,13 Εξυπηρέτηση γονέων, σε ποιούς απευθύνεστε για την εξυπηρέτηση σας, ενημέρωση γονέα με δική του πρωτοβουλία, ώρα γονέα σελ.14,15 Κανονισμός μαθητών, υποχρεώσεις και δικαιώματα μαθητών

Tree of life, Artist: Fawaz Alolaiwat

σελ.16-18 Εξοπλισμός εκπαιδευτηρίων, διαδραστικοί πίνακες, δανειστική βιβλιοθήκη σελ.19 Εκπαιδευτικές εκδρομες σελ.20 Θεατρική ομάδα rozis σελ.21 Διαγωνισμοί επιχειρηματολογίας και αντιλογίας στην Αγγλική.

Σεμινάρια μαθητών και γονέων. σελ.22 Είπαν για εμάς... εξώφυλλο: θεατρική ομάδα Rozis Ν.Σκοπού. (αμφιθέατρο ΤΕΙ Σερρών, 2009)


Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

εκπαιδευτήριο Κερασούντος 13

εκπαιδευτήριο Σεβαστείας 3

εκπαιδευτήριο Ν.Σκοπού

25 αίθουσες διδασκαλίας 3 αμφιθέατρα 3 βιβιοθήκες-αναγνωστήρια

2


3

Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

Σημαντικές χρονολογίες 1983 - Ιδρύεται το φροντιστήριο Αγγλικής γλώσσας ROZIS επι της οδού Θεσσαλονίκης και Μεραρχίας. 1994 - Εναρξη λειτουργίας 2ου ιδιόκτητου εκπαιδευτηρίου, στην διεύθυνση Κερασούντος 13. 2001 - Εναρξη λειτουργίας 3ου ιδιόκτητου εκπαιδευτήριου, στην διεύθυνση Σεβαστείας 3. 2005 - Μετονομασία σε Ξενόγλωσσο Εκπαιδευτικό Οργανισμό ROZIS - Βράβευση εκπαιδευτηρίων ROZIS ως ένα απο τα πέντε καλύτερα ξενόγλωσσα εκπαιδευτήρια σε Ελλάδα και Κύπρο.

2008 - Εναρξη λειτουργίας 4ου εκπαιδευτηρίου στο Ν.Σκοπό Σερρών.

Αποστολή μας Για εμάς η γλώσσα είναι η ανώτερη μορφή επικοινωνίας, η μεγαλύτερη κατάκτηση του ανθρώπινου πολιτισμού. Η γλώσσα αντιμετωπίζεται στο σχολείο μας όπως ορίζεται στην ανθρώπινη φύση, σαν βίωμα καθημερινό, όχι σαν ένα ακόμη μάθημα. Εφαρμόζουμε προγράμματα σπουδών πλήρως εναρμονισμένα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς στη Ξενόγλωσση Εκπαίδευση. Ακολουθούμε μεθοδολογία που εξυπηρετεί όλα τα χαρακτηριστικά νοημοσύνης και όλα τα στυλ μάθησης και ελέγχει τους μαθησιακούς στόχους. Χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες διδακτικές τεχνικές. Ενθαρρύνουμε τους μαθητές να είναι όχι μόνο διδασκόμενοι άλλα και διδάσκοντες. Διαθέτουμε ό’τι απαιτείται για να μετατρέπουμε την μάθηση σε διασκέδαση και την διασκέδαση σε μάθηση.

Τα σχολεία μας είναι χώροι στους οποίους όλοι χαίρονται να εργάζονται, να φοιτούν, να επισκέπτονται.

Τον Δεκέμβριο του 2005 το εκπαιδευτήριο μας βραβεύτηκε με το αριστείο ποιότητας στην ξενόγλωσση εκπαίδευση Η-CQLE (Hyphen - Certificate of Quality in Language Education).


Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

4

φιλοσοφία ROZIS Τα εκπαιδευτήρια μας παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε 8 γλώσσες: Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Ρώσικα, Βουλγάρικα, Τούρκικα. Δημιουργούμε : 3 κύκλους σπουδών για την Αγγλική γλώσσα A’ κύκλος μαθητές Νηπιαγωγείου (Νηπιαγωγείο Αγγλικής γλώσσας) μαθητές Α’ Δημοτικού (Προγραμμα Baby School) μαθητές B’ Δημοτικού (Α’ Junior) μαθητές Γ’ Δημοτικού (B’ Junior, Super Junior= Α+Β Junior) Β’ κύκλος (Τeens 1, Teens 2, Teens 3) Γ’ κύκλος (Challenge 1 - B1, Challenge 2 - B2, Challenge 3 - Γ1, Challenge 4 - Γ2) 2 κύκλους σπουδών για τη Γερμανική και Γαλλική γλώσσα A’ κύκλος (Α, Α1, Α2) Β’ κύκλος (Β1, Β2, Γ1, Γ2) 2 κύκλους σπουδών για τις άλλες γλώσσες Στόχος μας είναι οι μαθητές μας να γίνουν πραγματικοί χρήστες της γλώσσας όπως απαιτεί η εποχή μας και η σύγχρονη αγορά εργασίας. Εισάγουμε μια νέα αντίληψη των επιπέδων γλωσσομάθειας. Υπερβαίνουμε την ισοπεδωτική εκπαιδευτική πολιτική, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που κατατάσσει τους μαθητές σε στεγανοποιημένα έτη σπουδών, υποχρεώνοντας όλους να διδάσκονται την ίδια ύλη, στο ίδιο χρονικό διάστημα, με τις ίδιες μεθόδους. Για κάθε επίπεδο σπουδών έχουμε σαφείς καταγεγγραμένους μαθησιακούς στόχους τους οποίους διαμορφώνουμε σύμφωνα με την ηλικία, τον χαρακτήρα, τις μαθησιακές και ψυχολογικές ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή. Με στόχο την διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών μας τα εκπαιδευτήρια μας αξιολογούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα απο γονεις, μαθητές και εξωτερικούς αξιολογητές.

όμορφες στιγμές απο το Νηπιαγωγείο Αγγλικής Γλώσσας ROZIS στο Ν.Σκοπό Σερρών (Νοέμβριος 2010)


5

Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

φιλοσοφία ROZIS Active users, Ξένες φιλολογίες και τμήματα ενηλίκων. Πέρα από τους κύκλους σπουδών, για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες που προκύπτουν από τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δια βίου εκπαίδευση των πολιτών της, συγκροτούμε ειδικά τμήματα που στοχεύουν στη " διατήρηση της επικοινωνιακής λειτουργικότητας της ξένης γλώσσας ( Active Users) " . Τα τμήματα αυτά απευθύνονται αποκλειστικά σε όσους έχουν παρακολουθήσει μαθήματα των επιπέδων Β2, Γ1, Γ2 ( Lower, Αdvanced, Proficiency και τα αντίστοιχα στις άλλες γλώσσες), που πέτυχαν ή όχι σε εξετάσεις γλωσσομάθειας με στόχο τη συντήρηση και βελτίωση του επιπέδου γλωσσομάθειας. Συγκροτούνται επίσης ειδικά τμήματα προετοιμασίας υποψηφίων για τις Ξένες Φιλολογίες.

Συμμετοχή σε εξετάσεις γλωσσομάθειας. Οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων μας συμμετέχουν στις εξετάσεις του Cambridge, Michigan, Edexcel, Κρατική πιστοποίηση και άλλων επίσημα αναγνωρισμένων εξεταστικών φορέων για την Αγγλική Γλώσσα, και στις εξετάσεις των αντίστοιχων ινστιτούτων για τις άλλες διδασκόμενες γλώσσες (Γκαίτε, Γαλλικό Ινστιτούτο, Ιταλικό Ινστιτούτο, Θερβάντες, Πούσκιν κα). Οι μαθητές των μικρότερων επιπέδων μπορούν να συμμετέχουν σε εξετάσεις των ιδίων φορέων με σκοπό να αποκτήσουν μία εμπειρία εξετάσεων.

Τest προόδου Πολιτική των εκπαιδευτηρίων μας είναι να εντάσσει τα test προόδου στη γενικότερη εκπαιδευτική διαδικασία. Για εμάς τα test δεν είναι αυτοσκοπός άλλα ένα μέσο για την επίτευξη των μαθησιακών στόχων του κάθε επιπέδου.

H υπεύθυνη σπουδών κα. Jackie παραδίδει στους επιτυχόντες μαθητές τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας. (Απρίλιος 2010, ξενοδοχείο Phillipos Xenia)

Οργανόγραμμα Ξενόγλωσσου Εκπαιδευτικόυ Οργανισμού ROZIS Γενικός Διευθυντής κ. Ρόζης Αργύρης υπεύθυνος επικοινωνίας κ λειτουργίας

υπεύθυνοι σπουδών

συντονίστές σπουδών

Οι μαθητές καλούνται να συμμετέχουν σε επαναληπτικές ασκήσεις για κάθε 2 ενότητες μαθημάτων και σε “πρόχειρα” tests για καθε 4 ενότητες. διδακτικό προσωπικό

Τα επίσημα test διοργανώνονται 2 φορες στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς (Γενάρης-Μάης) και περιλαμβάνουν όλες τις δεξιότητες στην γλώσσα (γραπτό μέρος, ακουστικό, προφορικά). Στα γλωσσικά επίπεδα Β2, Γ1, Γ2, το test του Δεκεμβρίου και του Μαϊου γίνεται σε πραγματικές συνθήκες εξετάσεων (MOCK TEST).

γραμματειακή υποστήριξη


Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

φιλοσοφία ROZIS Learning style tests Στην αρχή του κάθε κύκλου σπουδών οι μαθητές συμπληρώνουν με την βοήθεια καθηγητών τους «τεστ για την αναγνώριση του μαθησιακού τύπου του μαθητή» ή «τεστ προσωπικότητας» ανάλογο με την ηλικία τους. Τα αποτελέσματα γνωστοποιούνται στους γονείς και αξιοποιούνται απο την διοίκηση για τον εμπλουτισμό της καταγεγγραμμένης μεθοδολογίας και στην συνέχεια στην προσαρμογή της σε κάθε τμημα και μαθητή ξεχωριστά.

Πως αξιολογείται ο μαθητής; Τα εκπαιδευτήριά μας εφαρμόζουν σύστημα ολιστικής αξιολόγησης που εμπλέκει μαθητές, γονείς, καθηγητές και διοίκηση. Ακολουθούμε το ευρωπαϊκό πρότυπο αξιολόγησης - αυτοαξιολόγησης (can do's) που καταδεικνύει τι ακριβώς και πόσο καλά μαθαίνει ο μαθητής αυτά που διδάσκεται, τι μπορεί να κάνει τελικά με αυτά, πόσο ικανός χρήστης της γλώσσας είναι μετά από κάθε επίπεδο μαθησιακών στόχων. Η αξιολόγηση για μας έχει ταυτόχρονα παιδευτικό χαρακτήρα για τους μαθητές, ενημερώνει συχνά, ειλικρινά και πολύπλευρα τους γονείς.

Οι καθηγητές αξιολογούν σε κάθε μαθητή Α. Την ακαδημαϊκή επίδοση (test τετραμήνων, πρόχειρα test, προφορική και γραπτή επίδοση) Β. Την αυτογνωσία του μαθητή για το επίπεδο των γνώσεων του και την πρόοδο του συγκρίνοντας τις αυτοαξιολογήσεις του (can do’s) με τα αποτελέσματα της ακαδημαϊκής επίδοσης. Γ. Την προσπάθεια του μαθητή, διάθεση και θέληση για μάθηση, συμμετοχή στις extra δραστηριότητες Δ. Ομαδικότητα μέσα στην τάξη Ε. Συμπεριφορά και γενικότερη στάση του μαθητή απέναντι στο εκπαιδευτήριο

Στιγμές ξενοιασιάς απο την ημερήσια εκδρομή εκπαιδευτηρίων ROZIS σε αγροτουριστική μονάδα (Μάρτιος 2010)

6


7

Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

φιλοσοφία ROZIS Μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας Τα ενισχυτικά μαθήματα οργανώνονται με στόχο την κάλυψη σχετικά ελάχιστης απόστασης και όχι σαν άλλοθι στους μαθητές για τη μη ένταξή τους σε τμήματα που προτείνουν τα εκπαιδευτήρια. Προσφέρονται δωρεάν, στην ώρα που κάθε καθηγητής διαθέτει για την εξυπηρέτηση - ενημέρωση γονέων και μαθητών (ωρα γονέα). Οι μαθητές που χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια μπορούν να συμμετέχουν σε μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας με οικονομική επιβάρυνση πέραν των καθορισμένων διδάκτρων. Τα μαθήματα αυτά οργανώνονται το Γενάρη και το Μάρτη. Η προετοιμασία των μαθητών για εξετάσεις πιστοποίησης επιπέδων Α1 - Α2 για όλες τις γλώσσες καθώς και η προετοιμασία για εξετάσεις επιπέδων Β1 - Β2 και Γ1 - Γ2 άλλου εξεταστικού φορέα πέραν αυτού για τον οποίο προετοιμάζεται ένα τμήμα, δεν καλύπτεται από τις διδακτικές ώρες που προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα εφ' όσον δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτική για όλους τους μαθητές. Οι μαθητές που επιλέγουν να συμμετέχουν σε αυτά τα επί πλέον μαθήματα επιβαρύνονται οικονομικά.

Πότε αλλάζει γλωσσικό επίπεδο ο μαθητής; Ο κάθε μαθητής είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα και έτσι αντιμετωπίζεται. Εμείς του δίνουμε την δυνατότητα να ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα με τον ρυθμό που αυτός θέλει και μπορεί. Περνάει απο το ένα επίπεδο στο άλλο όταν εκπληρώσεί τους δικούς του μαθησιακούς στόχους. Συμμετέχει στις εξετάσεις πιστοποίησης όταν ο ίδιος είναι έτοιμος, όχι νωρίτερα ή αργότερα ή ανάλογα με το τι θα κάνουν οι συμμαθητές του. Ο χρόνος φοίτησης σε κάθε επίπεδο δεν είναι ίδιος για όλους τους μαθητές. Στο ίδιο επίπεδο υπάρχουν διαφορετικά τμήματα και το κάθε τμήμα ακολουθεί τους δικους του ρυθμούς. Αν ένα τμήμα καλύπτει τους μαθησιακούς στόχους νωρίτερα απο το τέλος του σχολικού έτους προχωρά στην ύλη του επόμενου επιπέδου. Αν κάποιο τμήμα υπολείπεται αυτών των στόχων συνεχίζει την καλυψη τους την επόμενη χρονιά. Ολοι οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν την φοίτηση του σε δυο απο τους θερινούς μήνες είτε για να καλύψουν την ύλη του προηγούμενου έτους είτεγια να προχωρήσουν στο επόμενο επίπεδο. Η βάση για το επόμενο επίπεδο σπουδών είναι το 14 (70%).

Mαθητές των εκπαιδευτηρίων ποζάρουν πανευτυχείς μαζί με τις καθηγήτριες Αγγλικών κα. Μπίνα και κα.Αλίκη. (σχολική χρονιά 2009-2010)


Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

8

φιλοσοφία ROZIS Ποιο «πτυχίο» θα δώσω; Πως γινεται η καταταξη των μαθητων στα επιπεδα προετοιμασιας για τις εξετασεις πιστοποιησης Β2 (Lower), Γ1 (Advanced), Γ2 )Proficiency); Οι μαθητές του 1ου επιπέδου του Γ’ κύκλου σπουδών, γνωστό για την Αγγλική γλώσσα ως Pre-Lower (B1), συμμετέχουν σε εσωτερικό test κατάταξης για την επόμενη χρονιά. Όσοι συγκεντρώσουν το 60% προτείνονται για να φοιτήσουν στο επόμενο έτος σε τμήματα που προετοιμάζονται για το FC Cambridge (Lower), ενώ έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και στις εξετάσεις του ECCE (Michigan), Edexcel επιβαρυνόμενοι με επιπλέον ώρες διδασκαλίας στο τελευταίο δίμηνο, όταν κρίνεται απαραίτητο. Όσοι συγκεντρώνουν μικρότερο ποσοστό προτείνονται για να φοιτήσουν στο επόμενο έτος σε τμήματα που προετοιμάζονται για το Edexcel 2, ECCE (Michigan) ή άλλου αναγνωρισμένου εξεταστικού φορέα.

Ο κ.Ρόζης μαζί με αριστούχους μαθητές των εξετάσεων γλωσσομάθειας Cambridge. (Μάρτιος 2009, αμφιθέατρο ΤΕΙ Σερρών)

Η οριστική απόφαση για την κατεύθυνση κάθε μαθητή παίρνεται μέσα στον Γενάρη, πριν δηλωθούν οι συμμετοχές, και αφού οι μαθητές θα έχουν γράψει το mock test. Κριτήρια για το αν ένας μαθητής θα συμμετέχει τελικά στις εξετάσεις του οποιουδήποτε από τους παραπάνω εξεταστικούς φορείς, αποτελούν, τόσο αν θα καλύψει το 60% όσο και η προσπάθεια που καταβάλλει.

Διασφάλιση ποιότητας και προόδου μαθητών Η εκπλήρωση των μαθησιακών στόχων κάθε επιπέδου, τμήματος και κάθε μαθητή χωριστά επιβλέπεται από τη διοίκηση των εκπαιδευτηρίων (Διευθύντρια Σπουδών, Συντονιστές Σπουδών, Γενικός Διευθυντής) κατά τακτά διαστήματα. Η πρόοδος των μαθητών αξιολογείται από τα μέλη της διοίκησης:    

με παρακολουθήσεις μαθημάτων με μαθήματα από τα μέλη της διοίκησης που αντικαθιστούν τους καθηγητές με ατομικές ή ομαδικές συνεντεύξεις που αξιολογούν το τελικό παραγόμενο προϊόν, την ικανότητα χρήσης της γλώσσας σε κάθε μαθητή με την παρακολούθηση του portfolio του κάθε μαθητή

O μαθητής των εκπαιδευτηρίων Rozis, Αλέξανδρος Κιρκανίδης έγινε ο νεότερος μαθητής στην ιστορία των εκπαιδευτηρίων Rozis και ένας απο τους ελάχιστους πανελλαδικά, που πέτυχε στις εξετάσεις γλωσσομάθειας Cambridge Γ2 (Proficiency) - Mαϊου 2010, στην Α’ Γυμνασίου!( στη φώτο ο μεσαίος)


9

Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

φιλοσοφία ROZIS Portfolio μαθητή Ολες οι εργασίες των μαθητών, τα test, οι καρτέλες προόδου, οι αυτοαξιολογήσεις (can do’s) και ότι άλλο έχει σχέση με την πρόοδο και την γενική συμπεριφορά του μαθητή διατηρούνται στα portfolios. Κάθε μαθητής έχει το δικό του portfolio και στο τέλος της χρονιάς επιστρέφεται στον ίδιο.

Έλεγχος προόδου Οι έλεγχοι προόδου παραδίδονται μόνο στους γονείς/κηδεμόνες τους μήνες Γενάρη και Μάη με την τελική βαθμολογία. Για τα γλωσσικά επίπεδα Β2, Γ1, Γ2 (Lower-Advanced-Proficiency) και αντίστοιχα στις άλλες γλώσσες παραδίδονται στους γονείς ειδικές αναφορές όπου: καταγράφεται η πρόταση των εκπαιδευτηρίων για το αν ο μαθητής είναι έτοιμος να συμμετάσχει στις εξετάσεις και σε ποιόν εξεταστικό φορέα. περιγράφεται η κατάσταση προόδου του μαθητή ανά δεξιότητα σύμφωνα με τις εξετάσεις, τα δυνατάκαι τα αδύνατα σημεία του. εκτιμώνται οι πιθανότητες του μαθητή να πετύχει στις εξετάσεις προτείνονται συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης

Καρτέλα προόδου Το πρόγραμμα σπουδών για κάθε επίπεδο αποτελείται απο μαθησιακές ενότητες. Με το τέλος κάθε μαθησιακής ενότητας οι μαθητές παραλαμβάνουν την αξιολόγησή τους, περίπου μια καρτέλα προόδου για κάθε 3-5 εβδομάδες μαθημάτων. Οι γονείς έχουν την δυνατότητα να γράφουν τα δικά τους σχόλια στις καρτέλες προόδου και αφού βεβαιώνουν ενυπόγραφα για την ενημέρωση τους, φροντίζουν για την επιστροφή τους την επόμενη μέρα μέσω των μαθητών.

Oι μαθητές της θεατρικής ομάδας Rozis παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση Fairyland - Η χώρα του παραμυθιού στην Αγγλική γλώσσα. (2009, αμφιθέατρο ΤΕΙ Σερρών)


Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

10

φιλοσοφία ROZIS Eγγραφές μαθητών 1-15 Ιουνίου (1η περίοδος) Οι μαθητές για κάθε σχολικό έτος πρέπει να ανανεώσουν τη εγγραφή τους. Για τον καλύτερο προγραμματισμό και οργάνωση των τμημάτων, καθώς και την ποιοτική εξυπηρέτηση των γονέων και μαθητών, τα εκπαιδευτήρια μας διενεργούν τις εγγραφές των μαθητών τους για κάθε νέο ακαδημαϊκό έτος απο 1-15 Ιουνίου

Εγγραφές μαθητών 1-15 Σεπτεμβρίου (2η περίοδος) Οι μαθητές που ανήκουν στα εκπαιδευτήρια μας και έχουν ήδη κάνει την εγγραφή τους 1-15 Ιουνίου, εντάσσονται απευθείας σε τμήματα του επιπέδου τους με ωρολόγιο πρόγραμμα που καλύπτει τις προτεραιότητες τους. Αιτήματα για αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα που δεν διατυπώθηκαν γραπτά κατά την περίοδο των εγγραφών 1-15 Ιουνίου, δεν είναι δυνατόν να ικανοποιούνται.

. Εγγραφές νέων μαθητών γίνονται με κατατακτήρια test διάρκειας 15 λεπτών, στο ίδιο χρονικό διάστημα. Εγγραφές μαθητών γίνονται καθ’ όλη την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων Rozis τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην Αγγλική για το Δέντρο της Αγάπης. (Δεκέμβριος 2010)

Έναρξη και διάρκεια μαθημάτων Τα μαθήματα της χειμερινής περιόδου ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου και λήγουν στις 31 Μαϊου. Τα θερινά μαθήματα γίνονται απο τις 15 Ιουνίου και συνεχίζονται έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Ο μήνας διακοπών για τα εκπαιδευτήρια είναι απο 15 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου. Τα εκπαιδευτήρια παραμένουν κλειστά στις μέρες των εθνικών και τοπικών εορτών όπως ορίζει ο νόμος καθώς και στα 15νθήμερα Χριστουγέννων και Πάσχα. Μαθήματα στις εργάσιμες μέρες των δεκαπενθήμερων εορτών γίνονται μόνο όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο απο την διοίκηση των εκπαιδευτηρίων, για κάποια τμήματα προετοιμασίας στις εξετάσεις. Για τα μαθήματα αυτά δεν υπάρχει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση μόνο όταν αυτά είναι μέρος του ωρολογίου προγράμματος.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην Αγγλική απο τους μαθητές Rozis στην Πλατεία Ελευθερίας. (Δεκέμβριος 2005)


11

Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

έκτακτες περιπτώσεις Αναπλήρωση μαθημάτων Σε περίπτωση απουσίας από το μάθημα ο μαθητής ή οι γονείς του έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο καθηγητή ή με τη γραμματεία για να ζητήσουν την ύλη για το επόμενο μάθημα. Η υλή μπορεί να αποσταλλεί και μέσω email στον μαθητή. Αν ο μαθητής λείψει λόγω ασθενείας για διάστημα έως μία εβδομάδα, μπορεί να ζητήσει την αναπλήρωση αυτών των μαθημάτων από τον καθηγητή του μόνο μέσα στην ώρα που ο καθηγητής διαθέτει κάθε εβδομάδα για την εξυπηρέτηση γονέωνμαθητών. Για τις αναπληρώσεις αυτές οι γονείς δεν επιβαρύνονται οικονομικά με την προϋπόθεση ότι οι ίδιοι βεβαιώνουν την ασθένεια του μαθητή. Αν το διάστημα της απουσίας του είναι μεγαλύτερο, οι γονείς πρέπει να επικοινωνήσουν με έναν από τους διευθυντές για να προγραμματιστεί η αναπλήρωση της διδακτέας ύλης από τον ίδιο ή άλλον καθηγητή. Στις περιπτώσεις αυτές οι γονείς επιβαρύνονται οικονομικά με τη διαφορά που προκύπτει από το κόστος ενός ιδιαίτερου μαθήματος και το ωριαίο κόστος του τμήματος για κάθε μαθητή.

Αντιμετώπιση εκτάκτων κινδύνων Με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους γονείς, τους μαθητές και τους συνεργάτες μας οφείλουμε να προβλέπουμε και να οργανώνουμε λύσεις για κάθε ενδεχόμενο έτσι ώστε να διασφαλίζουμε κατά το δυνατό την ασφάλεια και την ακεραιότητα των ανθρώπων που εξυπηρετούμε. Για κάθε κτίριο του εκπαιδευτικού οργανισμού έχει ορισθεί υπεύθυνος πυρασφάλειας και υπεύθυνος πρώτων βοηθειών, εκπαιδευμένοι αντίστοιχα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον Ερυθρό Σταυρό. Όλοι οι συνεργάτες μας παρακολουθούν σεμινάρια ενημέρωσης από τους πιο πάνω φορείς με στόχο να είμαστε έμπρακτα αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση αναλόγων περιπτώσεων. Σε τακτά διαστήματα διεξάγονται ασκήσεις ετοιμότητας για την εκκένωση των κτιρίων στα δεκάλεπτα διαλείμματα για να είναι ενημερωμένοι όλοι οι μαθητές μας για την εκτέλεση του σχεδίου διαφυγής το οποίο είναι αναρτημένο σε κάθε όροφο. Έχουν ορισθεί για κάθε κτίριο σημεία συγκέντρωσης μετά τη διαφυγή για να παραλάβουν οι γονείς τα παιδιά τους.

Οι μαθητές αποχαιρετούν την σχολική χρονιά παρουσιάζοντας σε γονείς και φίλους σκετς με θέματα της επικαιρότητας. (αμφιθέατρο Σεβαστείας, Ιούνιος 2010)


Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

12

εξυπηρέτηση γονέων Ο Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS με σεβασμό στην σωστή και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των γονέων δημιούργησε κανόνες επικοινωνίας μεταξύ γονέων και Εκπαιδευτηρίων. Το δικαίωμα και η υποχρέωση του κάθε γονέα για ολοκληρωμένη και ουσιαστική ενημέρωση από τους καθηγητές και την διοίκηση αποτελεί την βάση μιας επoικοδομητικής και αρμονικής συνεργασίας με πολλαπλά οφέλη.

Σε ποιούς απευθύνεστε για την εξυπηρέτηση σας Α. Στον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος. Η επικοινωνία με τον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος πραγματοποιείται: α) για να ζητήσετε ενημέρωση ή να συζητήσετε για την πρόοδο του παιδιού σας, β) να ενημερώσετε τον καθηγητή για προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μαθητής π.χ. μαθησιακές δυσκολίες, γ) να συζητήσετε μαζί του για κάποιο πρόβλημα που υπάρχει μέσα την τάξη δ) να ζητήσετε την διδαχθείσα ύλη σε περίπτωση απουσίας του μαθητή

Φώτο απο το πρώτο ξεκίνημα του Νηπιαγωγείου Αγγλικής γλώσσας Rozis το 2001.

Β. Στην Υπεύθυνη Σπουδών και στους συντονιστές σπουδών H επικοινωνία με τον συντονιστή σπουδών πραγματοποιείται α) για την εγγραφή του μαθητή στα εκπαιδευτήρια, β) εφόσον επιθυμείτε αλλαγή τμήματος του μαθητή για οποιοδήποτε λόγο γ) εάν εξακολουθούν να υπάρχουν κενά στην ενημέρωση ή εξυπηρέτησή σας από τον καθηγητή δ) για τον προγραμματισμό αναπλήρωσης μαθημάτων ε) για πιθανή ένταξη του μαθητή σε τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας στ) αν υπάρχει ανάγκη για άμεση ενημέρωση σας για γενικότερα θέματα ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Γ. Στην γραμματεία Η επικοινωνία με την γραμματεία πραγματοποιείται α) για διεκπεραίωση οικονομικών συναλλαγών, β) για να ενημερωθείτε για τον αριθμό των απουσιών του μαθητή ή για να ενημερώσετε ότι ο μαθητής θα απουσιάσει από το μάθημα, γ) για να ζητήσετε την διδαχθείσα ύλη δ) για να προγραμματίσετε μια συνάντηση με καθηγητή, συντονιστή ή μέλος της διοίκησης ε) για να δηλώσετε συμμετοχή στις εξετάσεις στ) για να πάρετε πληροφόρηση ή να δηλώσετε συμμετοχή σε εκδηλώσεις

Η καθηγήτρια Αγγλικων κα. Πέγκη περικυκλωμένη απο χαρούμενα πρόσωπα.


13

Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

εξυπηρέτηση γονέων Δ. Στον Υπεύθυνο Επικοινωνίας και Λειτουργίας Η επικοινωνία με τον υπεύθυνο επικοινωνίας και λειτουργίας πραγματοποιείται α) για την εγγραφή του μαθητή στα εκπαιδευτήρια β) εφόσον αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ή έχετε κάποιο αίτημα και δεν μπόρεσε να δοθεί λύση από τον υπεύθυνο καθηγητή ή τον συντονιστή σπουδών γ) εάν επιθυμείτε να συζητήσετε κάποιο θέμα μη εκπαιδευτικής φύσεως π.χ. οικονομική εκκρεμότητα προς τα εκπαιδευτήρια δ) σε περίπτωση που έχετε παράπονα για την γραμματειακή υποστήριξη και εξυπηρέτησή σας ε) για να ζητήσετε πληροφορίες για θέματα οργάνωσης και διοίκησης των εκπαιδευτηρίων, εκδρομές.

Ενημέρωση γονέα-κηδεμόνα για την πρόοδο του μαθητή με δική του πρωτοβουλία. Η πολιτική των εκπαιδευτηρίων δεν προβλέπει την ενημέρωση του γονέα για την πρόοδο του μαθητή μέσω τηλεφώνου. Θεωρούμε υποχρέωση μας η ολοκληρωμένη ενημέρωση σας να πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης με τον αρμόδιο καθηγητή στην ώρα γονέων.

Ομιλία της γνωστής ψυχολόγου κας Γρηγοριάδου Ειρήνης σε μαθητές των εκπαιδευτηρίων με θέμα την εφηβεία. (αμφιθέατρο Σεβαστείας, Ιανουάριος 2008)

Ωρα γονέα Ο καθηγητής ανακοινώνει στις συγκεντρώσεις γονέων τον Οκτώβριο, την ώρα γονέα η οποία είναι αφιερωμενη στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των μαθητών (εφόσον κρίνεται απαραίτητο απο τον καθηγητή) καθώς και στην υπεύθυνη ενημέρωση των γονέων . Ο καθηγητής έχει μια ώρα γονέα άνα 15 μέρες.

συνεργαζόμαστε με καθηγητές που έχουν ζήσει στο εξωτερικό και χρησιμοποιούν την ξένη γλώσσα ως μητρική. Eκπαίδευση καθηγητών Rozis


Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

κανονισμός μαθητών Αγαπητέ μαθητή, Για τους γονείς σου είσαι ότι πολυτιμότερο έχουν. Για το σχολείο μας είσαι μια ξεχωριστή προσωπικότητα. Έχεις τα δικά σου χαρακτηριστικά νοημοσύνης, το δικό σου στυλ μάθησης, τους δικούς σου τρόπους επικοινωνίας και συμπεριφοράς. Στα χρόνια που θα είσαι κοντά μας θα μαθαίνεις ξένες γλώσσες για να τις χρησιμοποιείς για τον ίδιο λόγο που χρησιμοποιείς και την μητρική σου γλώσσα, για να επικοινωνείς. Θα αποκτήσεις ξενόγλωσση εκπαίδευση και έτσι θα συμμετέχεις στις εξετάσεις πιστοποίησης για να πετυχαίνεις στα σίγουρα και όχι απλά για να συμμετέχεις. Για να τα πετύχουμε όλα αυτά δημιουργήσαμε ένα σχολείο ξεχωριστό, διαφορετικό από όλα τ' άλλα, ένα σχολείο όμορφο, χαρούμενο, με ενθουσιώδεις συνεργάτες και μέλη, εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία. Θέλουμε να σε κάνουμε να νιώθεις περήφανος που ανήκεις στον Ξενόγλωσσο Εκπαιδευτικό Οργανισμό ROZIS. Έτσι θα νιώθουμε και εμείς περήφανοι που δικαιώνουμε τη φήμη μας σαν ένα από τα καλύτερα Κέντρα Ξένων Γλωσσών στην Ελλάδα. Αυτή την φήμη την κατακτήσαμε επειδή κάνουμε όνειρα για την εκπαίδευση, και δεν ξεχνάμε ποτέ ότι για να έχουμε δικαίωμα στο όνειρο πρέπει να εργαζόμαστε καθημερινά για της υποχρεώσεις μας. 'Όλα τα μέλη μας έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, όλοι ελέγχουν και ελέγχονται. Εσύ είσαι μέλος του σχολείου μας!

Οι δικές σου υποχρεώσεις και τα δικαιώματα σου. 1) Από την πρώτη μέρα πρέπει να έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα βιβλία και βοηθητικά υλικά. 2) Γράφεις τις εργασίες οργανωμένα και με τάξη: ότι πρέπει εκεί που πρέπει. Διατηρείς τακτοποιημένο το φάκελο των εργασιών σου. 3) Ο καθηγητής σου θα σου δίνει πάντα οδηγίες για τη μελέτη σου στο σπίτι. Αυτές τις οδηγίες πρέπει να τις ακολουθείς, έτσι θα μάθεις πώς να μαθαίνεις περισσότερα πράγματα, καλύτερα και σε λιγότερο χρόνο. Μην ξεχνάς ότι συνήθως αφιερώνουμε πολύ χρόνο για να κάνουμε κάτι, επειδή δεν το έχουμε οργανώσει καλά.

Την χρονιά 2010-2011 τα εκπαιδευτήρια Rozis ήταν υπερήφανος χορηγός της ακαδημίας basket των Ικάρων ενώ οι ακαδημίες μετονομάστηκαν σε ROZIS-IΚΑΡΟΙ.

14


15

Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

κανονισμός μαθητών 4) Κάποιες φορές θα έχεις απορίες, ίσως δυσκολεύεσαι. Μη διστάζεις να ρωτάς τον καθηγητή σου στην ώρα του μαθήματος και στο διάλλειμα. Να θυμάσαι πως σε όλη σου τη ζωή θα έχεις δύο υπηρέτες το "πώς" και το "γιατί". Βάλε τους να δουλεύουν για σένα! 5) Ο κάθε καθηγητής έχει μία ώρα κάθε 15 μέρες (ώρα γονέα) που βρίσκεται στο γραφείο του μόνο για σένα. Θα σε καλεί ιδιαίτερα, όποτε χρειάζεται, για να σε ενημερώσει για την πρόοδό σου και να σου λύνει τις απορίες σου. Εκμεταλλεύσου αυτή την ώρα για να ρωτήσεις για οποιαδήποτε απορία σου! 6) Οι καθηγητές σου θα αξιολογούν την πρόοδό σου με χαρακτηριστικές λέξεις στις μικρές τάξεις και βαθμούς στις μεγαλύτερες και θα ενημερώνουν πολύ συχνά τους γονείς σου. Οι σχέσεις μας όμως θα είναι ισότιμες. Θα έχεις και εσύ το δικαίωμα να αξιολογείς τον εαυτό σου, τους συμμαθητές σου και τους καθηγητές σου. Θα δεις ότι πάντα είναι πιο δύσκολο να έχουμε δικαιώματα και ευκολότερο να έχουμε υποχρεώσεις αλλά πρέπει να μαθαίνουμε από μικροί να ασκούμε και τα δύο! 7) Στο σχολείο μας πιστεύουμε σε αυτά που διδάσκουν τα πιο φωτισμένα μυαλά της εκπαιδευτικής ψυχολογίας: Ο ατομικός ανταγωνισμός είναι το οξυγόνο στην φύση του ανθρώπου για να προοδεύει, αλλά ταυτόχρονα το μεγαλύτερο πάθος για τη νίκη βγαίνει από τον ανταγωνισμό των ομάδων. Θα συμμετέχεις και σαν άτομο και σαν μέλος του τμήματός σου σε διαγωνισμούς που διοργανώνονται είτε για τα test τριμήνων είτε για τη συμμετοχή σου στη δανειστική βιβλιοθήκη, τις προβολές και διάφορες εργασίες, θα αξιολογείσαι και θα αμείβεσαι και γι' αυτά!

μαθητές Γερμανικής γλώσσας μετά το τέλος του μαθήματος βιωματικής εκμάθησης σε super market της πόλης μας (Μαϊος 2010)

8) Έχεις λόγο για όλες τις παράλληλες δραστηριότητες του σχολείου. Θα προτείνεις, μαζί με τους καθηγητές σου, τα υλικά με τα οποία εμπλουτίζεται η δανειστική βιβλιοθήκη και τις αγαπημένες σου ταινίες που θα προβάλλουμε. Η συμμετοχή σου σε κάποιες προβολές αλλά και στην ελάχιστη αξιοποίηση της δανειστικής βιβλιοθήκης είναι υποχρεωτική. 9) Υποχρεωτική είναι και η συμμετοχή σου στα μαθήματα βιωματικής εκμάθησης μέσα στο σχολείο αλλά και έξω από αυτό. Τα μαθήματα αυτά περιλαμβάνουν περιπάτους, επισκέψεις στην αγορά και σε καταστήματα, σε χώρους άθλησης και αναψυχής, σε βιομηχανίες και σε δημόσιες υπηρεσίες. Θα δεις πως η ξένη γλώσσα δεν είναι απλά μάθημα! Θα δεις πως η ξένη γλώσσα είναι επικοινωνία! 10) Η συμμετοχή σου στην αίθουσα υπολογιστών είναι υποχρεωτική. Στην αίθουσα υπολογιστών θα έχεις το δικό σου υπολογιστή, και τη δική σου κάρτα υπολογιστή. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείς άλλα προσωπικά σου υλικά.

Απονομή ROZIS OSCARS στους καλύτερους μαθητές της σχολικής χρονιάς 2008-2009


Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

16

Εξοπλισμός εκπαιδευτηρίων Τα εκπαιδευτήρια μας διαθέτουν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία της εκπαίδευσης. Η φιλοσοφία μας είναι πάντα αντίθετη με τη λογική των πλαστών διλημμάτων που βάζουν τους γονείς να επιλέγουν αν προτιμούν καλούς καθηγητές για τα παιδιά τους ή σχολεία με τεχνολογικό εξοπλισμό. Η εκπαίδευση καλείται σήμερα να διαθέτει και τα δυο.

Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι εξοπλισμένες με ολοκληρωμένα οπτικοαουστικά μέσα (TV, DVD player, CD player, ηχεία, ασύρματο Internet) και δορυφορική σύνδεση. Αυτά εξυπηρετούν το οπτικό-ακουστικό μέρος των μαθημάτων όπως και την χρήση των υλικών για συνομιλία (DVD και δορυφορικά προγράμματα). Σε όλες τις αίθουσες μας και στα 3 εκπαιδευτήρια μας έχουν τοποθετηθεί διαδραστικοί πίνακες (interactive boards) οι οποίοι αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον χώρο της εκπαίδευσης. Η αίθουσα προβολών και εκδηλώσεων είναι εξοπλισμένη με ηχητικό σύστημα τεχνολογίας Dolby digital surround ενώ επιπλέον διαθέτει: video-projector, μεγάλη οθόνη προβολών, video presentation stand και φορητό υπολογιστή (laptop). Προβάλλονται κινηματογραφικές επιτυχίες, ντοκιμαντέρ, video clips μουσικών συγκροτημάτων, προγράμματα δορυφορικής από επιλεγμένα διεθνή τηλεοπτικά κανάλια (ΒΒC, CNN, DEUTCHE WELLE, CANAL +) και οι μαθητές αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν εργασίες στην τάξη τους. Στόχος μας είναι παρουσιάζοντας τον παγκόσμιο πολιτισμό να ερεθίσουμε το ενδιαφέρον των μαθητών, και να ενισχύσουμε τις δεξιότητες ακουστικής και συνομιλίας. Kαθημερινά η αίθουσα προβολών αξιοποιείται για να γίνονται ειδικά μαθήματα ακουστικής, συνομιλίας και έκθεσης. Με την χρήση του video presentation stand και του video projector παρουσιάζονται επί της οθόνης τα υλικά για προφορική εξάσκηση, και οι εκθέσεις των μαθητών για να γίνεται η διόρθωση παραγωγικά, υπόθεση ολόκληρου του τμήματος. Ο ίδιος χώρος φιλοξενεί τα σεμινάρια για γονείς, μαθητές, καθηγητές και άλλες εκδηλώσεις.

φώτο απο τις αίθουσες προβολών και εκδηλώσεων στα εκπαιδευτήρια Κερασούντος και Σεβαστείας.


17

Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

Εξοπλισμός εκπαιδευτηρίων Στην αίθουσα υπολογιστών γίνονται μαθήματα, βασισμένα σε συγκεκριμένο πρόγραμμα multimedia (ήχος και εικόνα), για την εξάσκηση όλων των δεξιοτήτων. Το σχολείο μας είναι συνδεδεμένο στο Internet. Οι μαθητές μας έχουν πρόσβαση στις πιο συναρπαστικές εκπαιδευτικές σελίδες του κόσμου, βρίσκουν ενδιαφέροντα θέματα (εγκυκλοπαίδειες, λεξικό, εφημερίδες), κάνουν projects και ετοιμάζουν υλικό μαθημάτων για την τάξη. Στην αίθουσα υπολογιστών διδάσκει υπεύθυνος καθηγητής και ο κάθε μαθητής έχει το δικό του υπολογιστή.

διαδραστικοί πίνακες - interactive boards Ο διαδραστικός πίνακας (interactive board) είναι μια μεγάλη οθόνη αφής (touch screen), που δουλεύει σε συνεργασία με έναν υπολογιστή και έναν βιντεοπροβολέα (projector). Μοιάζει πολύ με τον παραδοσιακό πίνακα και χρησιμοποιείται ανάλογα. Η εικόνα του υπολογιστή μεταφέρεται μέσω βιντεοπροβολέα στην επιφάνεια του πίνακα. Οι διαδραστικοί πίνακες αποτελούν ένα εργαλείο που βασίζεται στο χρώμα και οι έρευνες δείχνουν ότι οι μαθητές ανταποκρίνονται περισσότερο σε ερεθίσματα πλούσια σε χρώμα. Όλες οι ηλικίες μαθητών ανταποκρίνονται θετικά στη χρήση του. Πως χρησιμοποιείται; Με χιλιάδες τρόπους. Σκεφτείτε μόνο ότι ο διαδραστικός πίνακας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:     

έρευνα στο Internet εφόσον είναι συνδεδεμένος με υπολογιστή. Μια τεράστια βιβλιοθήκη στην υπηρεσία των μαθητών. παρουσίαση εργασιών των μαθητών προβολή ταινίας και οπτικοακουστικού υλικού εντός τάξης. συνομιλία μαθητών με ήχο και εικόνα μέσω internet με σχολεία από όλον τον κόσμο (videoconferencing). xρήση εκπαιδευτικού λογισμικού (software) από μαθητές και καθηγητές.

Φώτο απο τους χώρους του εκπαιδευτηρίου Κερασούντος


Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

Εξοπλισμός εκπαιδευτηρίων διαδραστικοί πίνακες - interactive boards Οι μαθητές θα χρησιμοποιούν τα βιβλία στην ώρα του μαθήματος; Φυσικά. Ο διαδραστικός πίνακα δεν αντικαθιστά το βιβλίο. Αποτελεί ένα πρόσθετο εργαλείο μάθησης με στόχο να παρακινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών μέσω εικόνας, ήχου και βίντεο. Το βιβλίο που χρησιμοποιεί ο μαθητής υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή (software). Έτσι ο καθηγητής και ο μαθητής θα έχει την ευχέρεια να χρησιμοποιεί παράλληλα το βιβλίο και τον διαδραστικό πίνακα. Πως ωφελείται ο μαθητής από τη νέα τεχνολογία; Σύμφωνα με έρευνες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Μεγάλη Βρετανία τα οφέλη της χρήσης του διαδραστικού πίνακα είναι πολλαπλά:      

Αύξηση ενθουσιασμού και ενδιαφέροντος των μαθητών Περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή και συνεργασία στην τάξη. Ανάπτυξη κοινωνικών και προσωπικών δεξιοτήτων Λιγότερες σημειώσεις μέσα στην τάξη Αυξημένη ανταπόκριση και δυνατότητα αφομοίωσης σύνθετων εννοιών. Καλύτερη εκμάθηση για παιδιά με διαφορετικά στυλ μάθησης (Ακουστικό, Οπτικό, Κιναισθητικό).

Το 2008, το εκπαιδευτήριο μας ήταν το πρώτο στο Ν.Σερρών και απο τα πρώτα πανελλαδικά που εξόπλισε τις αίθουσες με διαδραστικούς πίνακες. Σήμερα όλες οι αίθουσες μας διαθέτουν διαδραστικούς πίνακες.

δανειστική βιβλιοθήκη Τα εκπαιδευτήρια μας κάθε χρόνο εμπλουτίζουν την δανειστική βιβλιοθήκη με βιβλία και ξενόγλωσσες ταινίες για όλες τις γλώσσες και όλα τα γλωσσικά επίπεδα. Οι καθηγητές προτείνουν στο τέλος κάθε εβδομάδας έναν αριθμό βιβλίων απο τα οποία οι μαθητές μπορούν να διαβάσουν, να γράψουν την περίληψη ή να διηγηθούν μέσα στην τάξη την ιστορία που διάβασαν. Όλοι οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να δανειστούν τουλάχιστον 2 βιβλία σ' όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ο διαδραστικός πίνακας ενθουσιάζει τους μαθητές.

18


19

Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

εκπαιδευτικές εκδρομές Είναι μεγάλη χαρά όταν ξεπροβοδεις και όταν καλοσωρίζεις τους μαθητές που ταξιδεύουν στο Λονδίνο. Αναμνήσεις, χαμόγελα και ιστορίες γέλιου, συνθέτουν τη μοναδική εμπειρία της εκδρομής, μια εμπειρία ζωής! Η χρήση της Αγγλικής γλώσσα στο Λονδίνο είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για όλους τους μαθητές μας που είχαν την τύχη να το επισκεφτούν.

Λονδίνο 2008

στο σταθμό του W es

tminster

1997 Λονδίνο ham Palace

στη πύλη

ing

του Buck

Λονδίνο 2010

στο Βρετανικό Μ ου

σείο

2011 ΛοσντοδLίoνndοon Eye

Στις εκδρομές συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου γλωσσικών επιπέδων Β2 (Lower), Γ1 (Advanced), Γ2 (Proficiency). Το 2010 και το 2011 τα εκπαιδευτήρια ROZIS προσέφεραν εντελώς δωρεάν τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή και στους 70 μαθητές που ταξίδεψαν στο Λονδίνο!

για περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα Rozis στο


Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

θεατρική ομάδα rozis Η πρώτη θεατρική ομάδα ROZIS δημιουργήθηκε το 1995 με το μεράκι των καθηγητών και την αγάπη των μαθητών για τα θεατρικά. Στο τέλος κάθε σχολικής χρόνια η θεατρική ομάδα ROZIS παρουσίαζε στο θεατράκι της πόλης μας παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Το 2008 και 2009 οι μαθητές μας παρουσίασαν στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Σερρών δυο εκπληκτικές παραστάσεις υπο την καθοδήγηση θεατρολόγου. Το 2010 οι μαθητές παρουσίασαν στους δρόμους της πόλης μας μια νέα μορφή θεάτρου το λεγόμενο street theatre (θεατρο δρόμου). Στόχος των θεατρικών ομάδων είναι η χρήση της ξένης γλώσσας μέσα απο θεατροπαιχνίδια και θεατρικούς διαλόγους. Η συμμετοχή και ο ενθουσιασμός των παιδιών είναι δεδομένη.

1996

, θεα

τράκ

ι Σερ

ρών

ρών

2008,

αμφιθ

τρο

έατρο

ιθέα , αμφ

2009

ΤΕΙ Σε

ρρών

ερ ΤΕΙ Σ

2010

, στο

κέντ

ρο τ

ης π

όλη

ς

20


21

Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

διαγωνισμοί επιχειρηματολογίας και αντιλογίας στην Αγγλική γλώσσα. Το 2009 και το 2010 το εκπαιδευτήριο μας διοργάνωσε δυο διαγωνισμούς επιχειρηματολογίας και αντιλογίας στα πλαίσια της ευρύτερης εκπαιδευτικής φιλοσοφίας ROZIS για την χρήση της ξένης γλώσσας ως εργαλείο επικοινωνίας, δίνοντας την ευκαιρία σε γονείς και φίλους να διαπιστώσουν τις επικοινωνιακές ικανότητες των μαθητών. Συνολικά εξηντα πέντε μαθητές από τα γλωσσικά επίπεδα Β1.”Pre-Lower”, B2.”Lower”, Γ1. .”Advanced”, Γ2.“Proficiency” «μονομάχησαν» με όπλο τα επιχειρήματα τους σε θέματα της επικαιρότητάς. Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες του Rozis Debate Academy.

σεμινάρια μαθητών και γονέων Στα πλαίσια της ευρύτερης και πολυδιάστατης ενημέρωσης γονέων και μαθητών διοργανώνουμε σεμινάρια-ενημερώσεις για τις εξελίξεις στην ξενόγλωσση εκπαίδευση καθώς και σε θέματα όπως η εφηβεία, διατροφή, κακοποίηση παιδιών κ.α. Προσκαλούμε αναγνωρισμένου κύρους εισηγητές ωστε να υπάρξει η καλυτερη δυνατή ενημέρωση γονέων και μαθητών.


Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS

22

είπαν για εμάς... “Πρωτοπορείτε και παραδειγματίζετε. Δύσκολα αντιγράφεστε αλλά πρέπει. Εύχομαι να έχετε πάντα δύναμη για να συνεχίσετε πάντα να προσφέρετε έτσι όπως μέχρι τώρα κάνετε.” Λασκαρίδου Θεοδώρα (γόνεας) “Οταν πρωτοπήγα για σπουδές στην Αμερική, οι περισσότεροι συμφοιτητές μου νόμιζαν πως είχα αποφοιτήσει απο αγγλόφωνο κολλέγιο. Τα εκπαιδευτήρια ROZIS μου έδωσαν τα εφόδια ώστε να μπορέσω να ανταποκριθώ στις σπουδές μου στο εξωτερικό και να γίνω χρήστης της γλώσσας.” Κώστας Ματάκος (απόφοιτος Πανεπιστημίου Harvard) “Το σχολείο σας έχει αναγνωριστεί ως πρότυπο για την αποτελεσματικότητα του στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας και νοιώθουμε ότι ανήκει σε μια ειδική κατηγορία σχολείων που εγγυώνται ένα λαμπρο μέλλον στην ποιότητα διδασκαλίας στην ευρύτερη περιοχή.” Cambridge ESOL - Φορέας πιστοποίησης “Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ROZIS εξυπηρετούν την ποιότητα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στη χώρα μας. Πάντα συνιστούσα συναδέλφους απο όλη την Ελλάδα να επισκεφθούν τα σχολεία του κ.Ρόζη και να εμπνευστούν απο την διορατικότητα του.” Γιάννης Μαλκογιάννης, Binary Logic Αυτό που τελικά αποκόμισα απο τη φοίτηση μου στα εκπαιδευτήρια ROZIS ήταν η επιμονή και υπομονή να μην παρατάω ποτέ κάτι που δεν μπορώ να κατανοήσω, άλλα να αναζητώ την απάντηση διαρκώς χωρίς να το αφήνω στην τύχη, σε κάθε μάθημα ή πεδίο γνώσης που ανοιγόταν μπροστά μου. Δεσποινα Σαρηγιαννάκη, απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας, Α.Π.Θ. “...Η συνεισφορά σας στην Ξενόγλωσση Εκπαίδευση είναι τεράστιας σημασίας. Η υψηλή ποιότητα σπουδών σε συνδυασμό με τις άριστες κτιριακές εγκαταστάσεις και τα καινοτόμα προγράμματα σπουδών έχουν καθιερώσει τον Οργανισμό Rozis ως έναν απο τους καλύτερους πανελλαδικά...” Νατάσα Τζιάτζιου-Γρίβα, Ινστιτούτο Ξένων Γλωσσών ΚΟΣΜΟΣ, Κοζάνη

φώτο απο την βιβλιοθήκη και το Νηπιαγωγείο Αγγλικής γλώσσας στο εκπαιδευτήριο Σεβαστείας.


επιμέλεια-σχεδίαση: Βαγγέλης Αργυριάδης

Ξενόγλωσσος Εκπαιδευτικός Οργανισμός ROZIS, Σέρρες 1.Κερασούντος 13, τηλ. 23210 52915 2.Σεβαστείας 3, τηλ. 23210 97980 3.Ν.Σκοπός, τηλ. 23210 31122 email: rozis@otenet.gr web: www.rozis.edu.gr

Rozis Language Centre  

Διαβάστε σε ηλεκτρονική μορφή το prospectus των εκπαιδευτηρίων μας

Advertisement