__MAIN_TEXT__

Page 1

1

NO 3 | 2018 VI ER BLEVET NOSTALGISKE NYT TIL NATTELIVET ØL TIL EFTERÅRET TILBAGE PÅ TRØJEN

MAGAZINE


2

LOKAL FORANKRING MED DANSK SJÆL LEDER AF KASPER RYTTERSGAARD, COMMERCIAL DIRECTOR HOS ROYAL UNIBREW

For kort tid siden blev det offentliggjort, at Royal Unibrew har indgået aftale om køb af Bev.Con ApS, der ejer varemærkerne Cult Energy, Shaker og Mokai. Dette køb understøtter vores strategi om at være en fokuseret og stærk lokal- og regional leverandør af kvalitetsdrikkevarer. Royal Unibrews lokale forankring startede allerede tilbage i år 1856, hvor købmand og brændevindsforhandler M.C. Lottrup grundlagde Ceres ”uden for Aarhus Vesterport”. Et par år senere kom Albani til Odense, og i 1901 grundlagde Conrad og Nikoline Nielsen Faxe Bryggeri på Sjælland. Vi kender vores ophav, og producerer derfor mere end 400 forskellige produkter på to moderne bryggerier i henholdsvis Faxe og Odense. Lokalt og regionalt fokuserer vi på vækst gennem langvarige og tætte partnerskaber med vores kunder. Din succes er vores succes, og sammen sætter vi forbrugeren i fokus med gode og mindeværdige oplevelser på tværs af alle kanaler – både på restauranten, i butikken, til koncerten eller på de sociale medier. I denne udgave af Royal Magazine kan du læse om en stribe gratis gadefester under konceptet Gadefest On Tour. I tæt samarbejde med lokale kræfter får alle ni byer en spændende aktivitet, som vores partnere nyder godt af, og måske kan bygge videre på over tid. Odense, Albani og fodboldklubben OB hører efter vores opfattelse sammen, og mens bolden ruller, nydes en iskold Odense Pilsner OB Limited Edition på lægterne eller andre fine steder. Se mere på side XX. Sommermånederne er højsæson for salg af øl, vand og læskedrikke. Det gode vejr sender forbrugerne udenfor, hvilket øger antallet af forbrugssituationer, hvor drikkevarer indgår. Der er en kæmpe Faxe Kondi kampagne på vej, og Royal Beer introducerer en spændende ny sæsonvariant: Royal Brown Ale med karamelmaltens sødme. Alle os fra Royal Unibrew ønsker dig en rigtig god sommer.

Kasper Ryttersgaard Jacobsen Commercial Director


3

04

FAXE KONDI KAMPAGNE

05

PEPSI AXL

06

ADDSOME HALLOWEEN

07

LITTLE MIRACLES

08

LAY’S

09

LAY’S GOURMET

10

BOOSTER BLACK

11

TEMPT SHOTS

12

ROYAL BROWN ALE

13

AFFLIGEM

14

HEINEKEN 0,0%

15

OB/ALBANI

16

GADEFEST

17

ROYAL 2,3%

SIDE. 05 Den nye Pepsi Axl flaske øger salget.

SIDE. 06 AddSome fyrer op for en Halloween kampagne.

SIDE. 13 Byd velkommen til verdens bedste pale ale.

Lokalt og regionalt fokuserer vi på vækst gennem langvarige og tætte partnerskaber med vores kunder. Din succes er vores succes, og sammen sætter vi forbrugeren i fokus med gode og mindeværdige oplevelser på tværs af alle kanaler. Kasper Ryttersgaard

SIDE. 15 OB-sponsoratet er populært hos kunderne.


4

NY FAXE KONDI KAMPAGNE NU OGSÅ HOS DIG!

Faxe kondi er nu aktuel med en ny reklamefilm, hvor vi tapper ind i nostalgien og Faxe Kondis DNA ”Når der går sport i den’. Med den nye TV- og biografreklame, ønsker vi at ramme hele familien Danmark, som alle har et nostalgisk Faxe Kondi øjeblik.

Vi er massivt på TV, i biografen, på outdoor og sociale medier hen over sommeren. Derudover bakkes kampagnen op med stort in-store fokus for at sikre genkendelighed hele vejen ned i butikkerne.

HUSKER DU DIN FØRSTE FAXE KONDI?

DEL DIT FAXE KOND I

MINDE

DEL DIT FAXE KONDI

MINDE

EN IND KEL! V G O HN CY O J G LON

OG VIND EN ! CYKEL LONG JOHN

Deltag på Faxe

Deltag på Faxe Kondis

FACEBOOK SIDE

Kondis

FACEBOOK SI DE


5

TAG GODT IMOD VORES NYE PEPSI-FLASKE • Nu skal alle køleskabe fyldes op med Pepsi Max, Pepsi Max Lime og Pepsi Reg. • Hvorfor: Det øger salget! • I Sverige og Norge er AXL formatet allerede lanceret, og effekterne er overraskende positive med vækstrater på op til 24% i faldende markeder. • Lanceringen bakkes op med massive outdoor og digitale kampagner hele sommeren.

MAJ - NOV 2014 MAJ - NOV 2015

Pepsi Max +17%

Pepsi Reg +24%

(Reg cola segment: +6%)

(Reg cola segment: -7%)

1.985 1.688

653

813

*Nielsen Grocery, Nov.

PEPSI MAX 50 CL

PEPSI REG 50 CL


6

INGEN TILSÆTNINGSSTOFFER FAIRTRADE ØKOLOGISK VEGANSK GLUTENFRI

INGEN TILSÆTNINGSSTOFFER FAIRTRADE ØKOLOGISK VEGANSK

PREMIUM ISTE TASTE NATURE’S LITTLE MIRACLES Little Miracles er en iste med en perfekt blanding af økologisk teekstrakt og økologisk frugtjuice. Vi har tilsat juice fra acaibærret, panax ginseng og sødet Little Miracles iste med agave, for at give dig det bedste mix af gode økologiske råvarer. Little Miracles er helt fri for kunstige farve-, smags- og sødestoffer - og med et lavt indhold af kalorier. • Økologisk iste • Lavt kalorieindhold • Naturlige råvarer


7

Halloween er en tradition danskerne har taget til sig. Oktober er blevet Halloween måned. AddSome True Passion er det perfekte match til Halloween. Fuldend dit Halloween butikstorv med en opsigtsvækkende sodavand, der passer perfekt ind i temaet. Etiketkampagne på den velkendte Add Some variant – True Passion:

- Der skal optages forhåndsordre på denne kvartpalle (uændret varenr.) - Der er deadline for ordrer den 31. august 2018 - Klar til levering fra uge 38 - Tastes til levering mandag, 01.10.18 til fredag, 05.10.18

Kampagnen bakkes op med en lille POS pakke: A3 skilt Halloween pynt Kampagnen bakkes op med en lille POS pakke: A3 skilt Halloween pynt


8

SPRØD START PÅ ÅRET!

BÅDE LAYS, DORITOS OG BUGLES VÆKSTER. Sommeren er højsæson for salg af chips, så fyld hylder og gulvpladser op med populære og velsælgende produkter fra Lay’s, Bugles og Doritos.

SALG I VÆRDI

ÅTD 2017 ÅTD 2018

30.527 24.936

+21,4%

+19,5%

+26,8%

11.995 9.879 7.564

LAYS TOTAL

BUGLES

Ref.nr.00528833, Dato:08-06-2018 Kilde: Nielsen ScanTrack, Dagligvarehandelen/Convenience inkl. Hard Discount, Chips, Værdisalg, År til dato, W12 2018 (Copyright © Nielsen).

9.035

DORITOS

9.497 7.493

LAYS


9

L AY ’S GO U R M E T Den ekstraordinære smag og form på Lay’s Gourmet er resultatet af nøje udvælgelse, tykkere skårne chips og en langsom tilberedningsproces. Nyd dem!

SEA SALT

Premium kartoffelchips med delikate krystaller af den verdensberømte Anglesey Sea Salt PDO, håndhøstet på den Walisiske kyst.

CHORIZO & ROASTED ONION

MATURE CHEDDAR

Premium kartoffelchips med en fyldig smag af den traditionelle spanske chorizo, tilsat søde stegte løg.

Premium kartoffelchips med en rig, afrundet smag af modnet Cornish cheddar.


10

...MED KLASSISK ENERGISMAG

1

PREMIUM DESIGN

MÅLRETTET TIL NATTELIVET

2

NY VÆSKE

SMAGER AF OG LIGNER DEN KLASSISKE ENERGIDRIK GOD TIL DRINKS

3

MAX ENERGI

MED TAURIN OG HØJT KOFFEININDHOLD

*VITAMIN B6/B12 BIDRAGER TIL AT MINDSKE TRÆTHED OG UDMATTELSE


11

– VI LØFTER NIVEAUET I 2018 udvider vi fra 8 til 9 events, så vi dækker hele landet. Seks byer i Jylland, en på Fyn og to på Sjælland. I år vil eventområderne være aflukkede, så vi sikrer et kontrolleret flow i antallet af gæster. Dog vil der fortsat være gratis adgang. Konceptet bæres igen af den lokale forankring, hvor vi går ind og samarbejder med lokale ildsjæle, som inkluderes i indholdet og ud­trykket. Det være sig mad, musik og kultur. Eventet foregår fra kl. 14-22, hvor man i den første halvdel af dagen afvikler mere hyggelige tiltag, såsom loppemarkeder, bingospil, langbordsfrokost, minikoncerter og lignende.   Fra sen eftermiddag bliver scenen omdrejningspunkt med forskellige optrædener af forskellige artister, lokale som nationalt anerkendte.

RANDERS UGEN

FRE 17. AUG

KOLDING KULTURNAT

FRE 24. AUG

AALBORG METROPOL FESTIVAL

LØR 25. AUG

HOLBÆK

LØR 01. SEPT

ODENSE GENERATOR FESTIVAL TORS 06. SEPT VIBORG KØBENHAVN

FRE 07. SEPT LØR 08. SEPT

AARHUS

FRE 14. SEPT

ESBJERG

LØR 15. SEPT


Levering: Uge 36 Forpakning: 33 cl. dåse

12

ROYAL BROWN ALE Byd velkommen til efterårets nyhed fra Royal beer - Royal Brown Ale. Royal Brown Ale er en forfriskende, letdrikkelig og sødmefuld, fyldig øl, der samti­dig er et godt alternativ til de traditionelle ølvarianter med 4,6%.

ALE VOLUMENUDVIKLING 10.130

7%

10.860

Ale er det største segment i specialøl og et segment, der fortsat er i vækst. Forbrugerne efterspørger i stigende grad mørke ales.

8%

11.732

11.995

Royal Brown Ale er et friskt pust til efterårets mainstream ølsegment og skal med sin lette sødme skabe et mersalg og drive kundestrømmen hen til ølhylden.

2016 Lanceringen bakkes op med en digital kampagne og lækkert in-store materiale.

2017

2018

REF.NR.00561864, DATO:29-06-2018 Kilde: Nielsen ScanTrack, Dagligvarehandelen/Convenience inkl. Hard Discount, Specialøl, Volumesalg, 3 seneste rullende år, W20 2018 (Copyright © Nielsen).


13

GØR SOMMEREN ØKOLOGISK • Økologi er i vækst over hele landet •

Nyheden Royal Økologisk 2,3% er en undergæret, all malt pilsner brygget i Danmark med større fokus på den gode smag af humle end alkoholprocenten.

Stigende tendens i retning mod en moderation i forbrugernes alkoholindtag. Dette betyder mange occassions, hvor Royal Økologisk 2,3% kan nydes.

• Tungt medietryk på TV og digitalt hele sommeren


14

AFFLIGEM 75 cl – BYD VELKOMMEN TIL VERDENS BEDSTE PALE ALE Affligem Blonde er en 6,7 % belgisk kloster ale, med en uændret opskrift siden år 1074. Det er en lys, gylden og fyldig øl med noter af citrus og tropiske frugter, efterfulgt af en maltet, nøddeagtig blødhed, der gør Affligem Blonde til en letdrikkelig, frisk øl med en let bitter finish. Godt værdiprodukt i et voksende belgisk ale segment, som vi også bygger i on-trade Tilgængelig i 75 cl. flaske med korkprop Klar til levering fra uge 36


15

HEINEKEN 0,0% ER MED FORREST I FELTET • Heineken 0,0% vækster kategorien og øger værdien. • Heineken 0,0% er det hurtigst voksende ølmærke indenfor alkoholfri øl.* • Heineken 0.0% har opnået 7% værdiandel i alkoholfri.*

*Ref.nr.00565694, Dato:03-07-2018 Kilde: Nielsen ScanTrack, Dagligvarehandelen/Convenience inkl. Hard Discount, Alkoholfri Øl, Værdisalg & værdiandel, Seneste 12 uger, W20 2018 (Copyright © Nielsen).


16

NYDES PÅ LÆGTERNE OG ANDRE FINE STEDER INTERESSEN FOR ODENSE PILSNER OB LIMITED EDITION ER STOR!

OB fans og ikke OB fans er mere interesserede i at købe Albani: - 62% af alle forbrugere (OB fans eller ej) er mere interesserede i at købe Albani med OB på forpakningen. - Meget få er negative (7%). Kilde: Opeepl, marts, 2018, 450 respondenter


17

NYE SHOTS FRA TEMPT SHOTS MED SMAG AF REN LAKRIDS, SUR MELON OG DEN VELKENDTE GRANATÆBLE 2 CL RØR. ALK. 16,4%

NY MAJ ’18

mium Det nye pre shot Ren Lakrids ns - lækker inte g af a sm d n og ru ds. salmiaklakri

NY JULI ’18

Tempt Sur M elon er på én gan g frisk og sur. Med en frisk sma g af meloner og sour, er det et læ kkert balanceret sh ot.


18

CALL CENTER

ÅBNINGSTID: kl. 8-16 på hverdage

tlf. 56 77 16 00

Royalunibrew.dk

ONTRADE CALLCENTER@ROYALUNIBREW.COM

MIA DUURLANG Call center manager

LOUISE HANSEN

MARTIN HOFFMANN

Intern salgskonsulent

Intern salgskonsulent

LOTTE SANDBERG

NICOLAJ ANDERSEN

RIKKE NIELSEN

Intern salgskonsulent

Intern salgskonsulent

Intern salgskonsulent

MIA DUURLANG Call center manager

MALENE GRAU BACH Intern salgskonsulent

MICHAEL SCHRØDER JENSEN Intern salgskonsulent

KARINA S. ANDERSEN Intern salgskonsulent

SUSANNE LISETTE PETERSEN Intern salgskonsulent

ANN-SOFI G. ANDERSEN Intern salgskonsulent

SØREN LORENTZEN Intern salgskonsulent

OFFTRADE RETAIL@ROYALUNIBREW.COM

Profile for Royal Unibrew

Royal Magazine, No3 2018, Digitalt  

Royal Magazine, No3 2018, Digitalt