__MAIN_TEXT__

Page 31

SMAAK & STIJL

IN DE STAD SLA

_ETEN & DRINKEN

_UITGAAN

UITGAAN > 25 Uitgaanstips voor de 25-plusser. Van clubavond tot cocktailbar. tekst Jeroen Veenstra

NOSTALGISCHE TRIP NAAR HOLLYWOOD Fred Diaz opende in 1996 de vermaarde Hollywood Music Hall. Bijna twintig jaar lang leerden hele generaties er stappen. In de zomer van 2014 sloot de discotheek zijn deuren en tegenwoordig is poppodium Annabel in het pand gevestigd. Wie terug wil in de tijd kan naar de officiële reünie. De vaste dj Patrick heeft bekende namen uit het verleden uitgenodigd. In ieder geval is het duo Bruno & Diaz aanwezig. Sebastiaan Osnabrug is de MC en Juri Diaz, inderdaad de zoon van oprichter Fred, is de dj! Onder meer Afrojack en Hardwell begonnen in de Holly met draaien. Misschien komen ze wel langs! OFFICIËLE HMH-REÜNIE MAASSILO, ZA 13 OKTOBER

OUD PAKHUIS WORDT FOODHAL

In het pakhuis waar in de negentiende eeuw nog exotische ingrediënten uit verre landen werden opgeslagen, is nu een foodhall gerealiseerd. De industriële sfeer van het pand is behouden en lokale ondernemers zorgen voor een variatie aan keukens. Zo is er Aziatisch, pizza (de derde vestiging van La Pizza), maar ook vis (Bar Pulpo) en sterrenstreetfood van de chefs van Parkheuvel. FOODHALLEN WILHELMINAKADE 52-58 (KOP VAN ZUID)

We kennen SLA al uit Utrecht en Amsterdam en nu heeft Rotterdam ook een filiaal. Op de Oude Binnenweg eet je gezonde salades, veggiebowls, soep en brood met humus. SLA OUDE BINNENWEG 150A (CENTRUM)

foto Wij zijn Kees

GEZOND LUNCHEN

Chefkok Sil houdt niet van verspilling en gebruikt ingrediënten van kop tot staart. Hij maakt gerechten van minder alledaagse, Nederlandse producten, zoals bijvangst, ganzen en haantjes. Zijn pop-uprestaurant met slechts negen tafels is gevestigd in Suite Hotel Pincoffs. POP-UPRESTAURANT SIL IN SUITE HOTEL PINCOFFS STIELTJESSTRAAT 34 (KOP VAN ZUID-ENTREPOT)

foto Ruben de Ruijter

PERSOONLIJK EN ONGEDWONGEN

NIET ALLEEN VOOR STUDENTEN

De naam kan wat verwarring opleveren, maar The Student Hotel is zeker niet alleen voor studenten. Het enorme pand aan de Willem Ruyslaan in Kralingen biedt niet alleen onderdak aan internationale scholieren, maar ook aan toeristen en Rotterdammers uit de buurt. Het pas heropende restaurant The Commons heeft een strakke bar, een fijn terras en een menu dat is samengesteld door een protegé van Jamie Oliver. Het restaurant is bovendien vaak het decor voor optredens, spelletjes, borrels en feestjes, zoals een Halloweenparty op 26 oktober! THE STUDENT HOTEL WILLEM RUYSLAAN 225 (KRALINGEN)

31

Profile for Rotterdam Festivals

Uitagenda magazine oktober 2018  

Uitagenda magazine oktober 2018  

Advertisement