Page 29

muziek eten & drinken

tips eten aan het water Zeezout

8.8 Tinto

Feestje voor de smaakpapillen

kabeljauw. Het nagerecht volgt snel en levert bij de tafel naast ons gegiechel op: het yoghurtdessert met noten is versierd met slierten suikerspin die nogal lastig te eten zijn. Maar wij slaan ons er goed doorheen en verlaten voldaan de zaak. Ook lunchen kan prima bij Restaurant Zenne, hierbij is bestellen van de kaart wel mogelijk. Op het menu staan onder meer Turkse pizza, köfte (Turkse gekruide gehaktballetjes), maar ook kroketten of een broodje gezond. Daarnaast is er geregeld livemuziek. ■

Lichtschip omgetoverd tot restaurant

Bij Zeezout draait alles om de rijkdommen van de zee. Hier aan de Nieuwe Maas worden tonijn, schol en zeebaars dagelijks vers geleverd en dat proef je! Zonder twijfel een van de beste restaurants van de stad. In dit paradijs voor visliefhebbers serveren ze gerechten en wijnen die de smaakpapillen doen jubelen van vreugde. Fantastische smaken, perfect uitgebalanceerd en schitterend gepresenteerd. En, niet geheel onbelangrijk: de prijzen vallen gezien het niveau erg mee. WESTERKADE 11, 010-4365049 In de buurt van: Wereldmuseum Rotterdam (550 meter)

7.6 À La Plancha

Alleen de locatie maakt restaurant Tinto al de moeite waard. Je vindt dit knalrode lichtschip op een steenworp afstand van Maritiem Museum Rotterdam. Hoe toepasselijk is het om een bezoek aan dit museum af te sluiten met een diner in een schip? In het kombuis bereiden ze behalve Spaanse ook veel Portugese gerechten en dat maakt het allemaal nét even anders dan je gewend bent. Probeer vooral de witlofsalade met amandel en rode peper. Of een Portugese klassieker als kip piri piri en bacalhau. Krijg je geen spijt van! WIJNHAVEN 101, 010-8404730 In de buurt van: Maritiem Museum Rotterdam (180 meter) Cinerama Filmtheater (500 meter)

Spaanse sfeer aan het water

Net als vorig jaar grilt pop-uprestaurant À La Plancha deze zomer vis aan de oever van de Maas. Het visrestaurant is open bij mooi weer (zie Facebook en Twitter voor actuele openingstijden) en zorgt voor een mediterrane sfeer. Nieuw dit jaar zijn de inktvis en octopus die geserveerd worden. Maaskade, Noordereiland In de buurt van: Villa Zebra (500 meter)

Deze pagina is gemaakt in samenwerking met de redactie van iens.nl. Op www.iens.nl vind je alle restaurants in Nederland met recensies van hun gasten. De weergegeven cijfers zijn de beoordelingen op iens.nl op moment van schrijven.

advertentie

Stiekem de leukste filmwebsite van Nederland

29

Uitagenda zomer 2013  

Uitagenda Rotterdam is hét gratis culturele uitgaansmagazine van, voor en over Rotterdam. Dit zomernummer is de eerste editie van het gerest...