Page 5

aangenaam OKTOBER 3+ ZA 1 OKT _MUZIEKTHEATER 13.30 u

2+ ZO 16 OKT

OLAF EN DE PRETRAKET

11.00 u

4+ ZO 9 OKT 13.00-16.30 u (inloop)

6+ ZO 9 OKT

incl. it kidsnuda age _FILM

Westendorp illustratie Fiep

8+ ZO 11 SEP _TALKSHOW

14.00 u

CASPER EN EMMA OP SAFARI (NL)

foto Anne Reitsma

_FESTIVAL Diverse tijden

ROTTERDAM UITDAGEN

KIDSUITAGENDA

SEPTEMBER / OKTOBER

_MUZIEK

10.00 & 11.30

5+ ZO 18 EN WO 21 SEP

2016

foto Gert Schutte

DJEMAA EL FNA

Museumpark

Net als de Marokkaanse markt in Marrakech is dit een halen. Die verhalen plein vol verkun je zien in theater, horen in muziek en poëzie en natuurlijk proeven in het eten.

2+ WO 5 OKT _MUZIEK u

8+ VANAF ZA 8 OKT

_FILM

UILENBAL LantarenVenste r In een spannende zoektocht naar Piepiep de muis, die is gegrepen door een uil, komt de 8-jarige Meral erachter hoe belangrijk vriendschap is.

OP DE BOERDERIJ Theater Zuidplein Een vrolijk muzikaal peuteruurtje met een knipoog naar het prentenboek We hebben er een geitje bij. Vlinder Madelief en Kabouter Teuntje zijn ook weer van de partij.

MA VIE DE COURGETTE (NL)

LantarenVenste r De tienjarige Courgette speelt de hoofdrol in de Frans-Zwitserse Wo, za, zo / in va- animatiefilm. Na het overlijden kantie dagelijks zijn moeder van komt hij in een weeshuis terecht.

5+ ZO 16 OKT _CIRCUS

8+ DO 13 T/M ZO 30 OKT _THEATER

_FILM

Diverse tijden

0+ VR 14 OKT

HERFSTVAKANTIETIPS IN JE MAILBOX? ZIE KIDSUITMAIL.NL

_MUZIEK

10.00 & 11.30

EN KIDS

3+ MA 17 & DI 18 OKT _MUZIEKTHEATER

BABYCONCERT

14.00 & 16.00

CIRCUS ROTJEKNOR KLINKT ALS Rotterdamse Schouwburg ‘Komt dat zien, komt dat zien!’ Stadsgezelscha p Circus Rotjeknor is vrolijk en levendig met koorddansers, als altijd jongleurs en muziek.

15.00 u

TROEP LP2 in Las Palmas Ze zijn met z’n achten. Een allegaartje van aangewaaide kinderen die samen een chaotisch maar prima bestaan leiden op een woonboot, terwijl hun moeder de wereld afstruint.

u

Studio de Bakkerij Zie vr 16 september

BUURMAN & BUURMAN

oude Luxor Theater Het populaire klusduo komt opnieuw naar het theater. Buurman en Buurman hebben een nieuwe tv. En nu willen ze niets liever dan zelf op tv komen. Maar dan moet je wel eerst beroemd zijn.

u

Mulderink

0+ VR 16 SEP

Schouwburgple in e.a. Elk jaar opent Rotterdam het cultu- _THEATER rele seizoen met een weekend vol theater, dans, muziek en tentoon14.30 u / zo stellingen. Dit jaar concentreert ook 11.00 u het programma zich op Schouwburgplein.

u

EN KIDS

Kooij foto Anna van

8+ ZA 24 SEP

_FILM

_FESTIVAL

_FESTIVAL

6+ VANAF WO 12 OKT Wo, za, zo / in vakanties dagelijks

N

TUSSEN KUNST F.C. Walhalla Zie zo 11 september

HOEVEEL ZOU DE WERELD WEGEN

Studio de Bakkerij Rosie krijgt bezoek van een mannetje met een pakketje. Een doos met daarin een antwoord. Maar waarop? Samen zoeken ze uit welke vraag bij het antwoord hoort. Van Theatergroep Fien.

14.30 u

15.00 u

Studio de Bakkerij

IN DE MANESCHIJ

Rotterdamse Schouwburg Helena is dromenmaakste r; samen met haar hondje Pepe stelt ze de dromen samen die door een magische buis naar de mensen glijden. Zelf slaapt Helena nooit. Al is ze wel erg moe…

MET GAMELAN NAAR EEN ANDERE WERELD

4+ FANTASTISCHE MA 17 OKT MENEER VOS

_MUZIEKWORKSHOP de Doelen

6+ WO 14 SEP

Diverse tijden

10.30 & 15.00

AL VR 23 T/M ZO 25 SEP Diverse tijden

10.00-12.00

15.00 u

WERELDHAVENDAGEN

De makers van De Gruffalo en Fantastische Meneer met een bewerking Vos komen van het populaire kinderboek Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.

_THEATER

De Wereld Draait Door voor iedereen van 8 jaar of ouder. Joris Lutz en zijn sidekick Aleyna praten over leuke hobby’s, lievelingsboeke n en uitgaanstips. Er is muziek van De Red Band en er wordt wat lekkers gekookt.

(NL)

_MUZIEK/FILM

Diverse locaties In het eerste weekend van september staat Rotterdam in het teken van de haven. Kom de reusachtige schepen bekijken of ontdek oude ambachten in de Leuvehaven en Oude Haven.

2+ POEP! WO 21 SEP Bibliotheektheater

_THEATER

ZIENINNOORD

illustratie Barbera

MEESTER KIKKER

LantarenVenste r Een spannend en komisch avontuur van een meester (Jeroen Spitzenberger) die een supergeheim heeft: soms is hij een kikker. Niemand mag het weten behalve zijn klas. Is het echt waar?

13.00 u

AL VR 9 T/M ZO 11 SEP

TUSSEN KUNST F.C. Walhalla

_THEATER 15.00 u

10.00 & 14.30

de Doelen Het beroemde muzikale sprookje Peter en de wolf komt tot leven met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Bram van veel enthousiasme Oers, die met het verhaal vertelt, terwijl de onverschrokken Valery Gergiev dirigeert.

LantarenVenste r Casper en Emma gaan naar Afrika. Op safari vinden ze een gevangen babyleeuwtje. Al snel merken ze dat hij zijn moeder mist en gaan naar haar opzoek. ze Zullen ze haar vinden?

4+ ZO 11 SEP

AL VR 2 T/M ZO 4 SEP

PETER EN DE WOLF MET VERTELLER

_MUZIEK

foto Intermusica

6+ T/M VR 30 SEP Wo, za, zo

4+ ZO 11 SEP 13.00 u

FINDING DORY (NL)

LantarenVenste r In Disney’s Pixar Finding Dory worden de favoriete figuren uit de populaire film Finding Nemo met elkaar herenigd. Dory gaat opzoek naar haar vergeten verleden.

4+ ZO 2 OKT

u

u

De klanken van de gamelan nemen je mee naar de kleurrijke warme wereld van Indonesië. Speel mee op de Javaanse instrumenten, die ter beschikking zijn gesteld door Wereldmuseum Rotterdam.

_THEATER

15.00 u

PETER EN DE WOLF MET ANIMATIEFI LM

4+ ZO 9 OKT

de Doelen Kijk naar Peter en de Wolf, de spannende, Oscar-winnende , animatiefilm van Suzie Templeton. Met muziek van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

_THEATER 11.00 u / ontbijt 10.00

Vloet

_FILM

11.00-17.30 u (inloop)

FIEPBUS Plein achter Kantine Walhalla Fiep Westendorp maakte de beroemde tekeningen Janneke, Floddertje, voor Jip en Pluk en De Stampertjes. Kom naar de Fiepbus op het plein achter Kantine Walhalla en speel, knutsel, zing en lach mee.

foto Lilianne

_FILM

Wo, za, zo

4+ T/M VR 30 SEP Wo, za, zo

_MUZIEK

_DANS

11.00 u

_TALKSHOW

14.00 u

6+ ZO 16 OKT

Studio de Bakkerij Zie wo 14 september

_FILM

Daan heeft zijn zwembroek al aan. Maar Daan durft niet. Wat als hij zinkt? En dan verdrinkt? Moed is een voorstelling met livemuziek over dapper zijn en samenwerken.

_THEATER 14.30 u

AL ZO 11 SEP

6+ WO 12 OKT

10X DAAN = MOED

KOKERS Maaspodium Na het succes van Kleur (2+) en Ondersteboven (2+) creëert Gaia Gonnelli opnieuw een beeldende dansvoorstelling voor peuters. Over plezier maken, troosten en er voor elkaar zijn.

8+ ZO 16 OKT

Theater Zuidplein

Poppentheaterv oorstelling over dappere jongen de Kodo. wordt hij aangevallen Op een dag door ninja’s. Wat moet Kodo doen? Vluchten vechten? of

ZIENINNOORD

2+ ZO 25 SEP

Studio de Bakkerij Iedere filmmiddag is er een jeugdfilm en vertelt een bijzondere gast, bijvoorbeeld een cameraman, een regisseur of een animatiefi lmmaker, over het maken van fi lms.

_MUZIEK

IK WOON IN HET AFLABED Studio de Bakkerij Noesja kan de letters van het alfabet maar niet onthouden. Dan wordt ze uitgenodigd door de D en de G om bij hen te komen wonen… Voorstelling over leren lezen en de moeite die dit vaak kost.

6+ WO 28 SEP _FILM

ZIENINNOORD

Studio de Bakkerij Zie wo 14 september

15.00 u

2+ WO 28 SEP _THEATER

10.00 u

4+ ZO 9 OKT

DAAR KOMEN DE DIEREN Theater Zuidplein Meezingen met Ageeth de Haan over giraffen, olifanten en andere wilde dieren. Door levensgrote natuurbeelden op de achtergrond lijkt het net alsof je in de wildernis bent.

14.15 u

BABYCONCERT

Studio de Bakkerij Laat je baby kennismaken met klassieke muziek. Professionele musici spelen onder meer barok, tango en wereldmuziek voor de allerkleinsten en hun begeleider(s).

PANAMA Studio de Bakkerij Twee vuilnismannen, in de rol van kleine tijger en kleine beer, gaan opzoek naar het land dromen. Geïnspireerdvan hun kroonde kinderboek op het beO wat mooi is Panama van Janosch en gespeeld door Danielle Wagendaar.

_MUZIEK 11.00 u

2+ ZO 9 OKT

_EVENEMENT 12.00-17.00 u (inloop)

DE DRAKENTEMMER

Theater Walhalla Op het eiland Krijt kennen de mensen alleen zwart en wit. Ooit is alle kleur uit hun leven verdwenen. Dat was het werk van de vuurdraak. Een klein, dapper en nieuwsgierig jongetje gaat op onderzoek uit.

DROEVIG GELUIDJE

Studio de Bakkerij Je maakt kennis met een droevig geluidje. Het zou zo graag eens wat vrolijker klinken. Samen met het geluidje ga je opzoek naar vrolijkheid. Maak kennis met de strijkinstrumen ten van Rotterdams Philharmonisch Orkest.

4+ VR 14 T/M ZO 16 OKT _DANS

Vr 17.30 u, za 16.00 u & zo 15.00 u

2+ KRENTENBOLLENDI 18 & FESTIVAL WO 19 OKT Studio de Bakkerij _THEATER

10.00 & 13.00

de Doelen Kinderen genieten van dend rock-’n-rollconc een beelert vol trommels, ballen, drumvellen en water. Ze maken een ontdekkingstoch t door een merkwaardig decor. Van Theater De Spiegel.

KINDERBOEKENWEEK FEEST Centrale Bibliotheek Rotterdam Een feest met activiteiten als filmpjes maken, dj spelen en knutselen rond het thema: ‘Voor altijd jong!’ Over oma’s en opa’s. Natuurlijk komen vele bekende er kinderboekensch rijvers en illustratoren langs.

2+ DI 18 OKT

3+ ZA 15 & ZO 16 OKT _MUSICAL

PINOKKIO

nieuwe Luxor Theater Efteling-sprook jesmusical voor de hele familie over timmerman Geppetto, die een grote houten pop maakt. Als een fee Pinokkio tot leven tovert, kan Geppetto zijn geluk niet op. Nou ja, voor heel u even dan…

4+ DI 18 OKT _MUSICAL 13.30 & 16.00

u

u

Twee dagen lang is het theater een ontdektuin met afvalmaterialen. Er zijn knutsel- en muziekworkshops, theatervoorstell ingen, er wordt voorgelezen zijn er krentenbollen. en natuurlijk

DUIMELOT Maaspodium

_MUZIEKTHEATER 11.00 u

Za 15.00 & 19.00 u / zo 11.00 & 15.00

Maaspodium Na het succes van Poep en De Gruffalo komt Meneer met een bewerking Monster van het boek Fantastische Meneer Vos van Roald Dahl. Meneer Vos is niet zomaar een vos.

FOUTJE Maaspodium De succesvolle dansvoorstelling Foutje van Maas is terug. In een speelse mix van dans, muziek en slapstick word je meegenomen een droom. in En je weet: in dromen kan alles.

NIET DRUMMEN

_MUZIEK 11.00-11.45 u, 14.00-14.45 u& 16.00-16.45 u

4+ ZO 9 OKT

foto Noa Verhofstad

6+ T/M VR 30 SEP

4+ ZO 2 OKT

LantarenVenste r Tijdens dit fi lmfestival is er ook voor de kleinste fans van alles te doen. Bekijk een van de fi lms, doe mee aan de Japanse gameshow of maak je eigen masker.

KODO, HET GEHEIM VAN DE SAMURAI

_THEATER 14.15 u

.NL/KIDS

SEPTEMBER

3+ ZO 16 OKT

CAMERA JAPAN DE KIDS’DAY

_FILM

UITAGENDAROTTERDAM

BROEMMMM!

Rotterdamse Schouwburg Broem wil zelf doen. Broem wil zelf rijden. Dat kan ze, echt waar. Kijk daar gaat ze al. Ze vliegt door de bocht als een speer. Broemmm Broemmm, zie haar racen, heen en weer.

_THEATER

Theater Zuidplein Het nieuwsgierige gansje Olaf en zijn vrienden gaan de ruimte in. Ze komen terecht in een muzikaal avontuur met vliegende kop en schotels, zwarte gaten en vreemde figuren uit het universum.

Duimelot geeft een slaapfeestje! houdt heel erg Ze van slapen, het liefst de hele dag. Maar als ze bezoek heeft, wordt ze even sfeervolle theatersolowakker. Een door actrice, zangeres en maker Maud Dolsma.

ROODKAPJE Theater Zuidplein Familiemusical over waarin een meisje het sprookje koekjes gaat brengen naar haar zieke oma. Het verhaal van Roodkapje met prachtige kostuums en aanstekelijke meezingliedjes.

UITAGENDAROTTERDAM

.NL/KIDS

STREETART Een hele eer vonden wij het dat kunstenaar Eelco van den Berg onze coverillustratie wilde maken. Hij maakte een prachtig beeld geïnspireerd op de jubileumvoorstelling van het Scapino Ballet. Normaal gesproken werkt Eelco echter op veel grotere oppervlaktes en maakt hij muurschilderingen die hele gebouwen bedekken. Hij doet dit in New York, maar ook weleens in Rotterdam, zoals deze illustratie (foto) op het Watergeusplein in Delfshaven.

wie maakte de cover? p6

op de Cover

8 uitgelicht: uitdagende start van nieuw cultuurseizoen 14 uitgezocht: peter lindbergh, topmodellen zonder opsmuk 20 uitgelicht: scapino ballet, jubileum in clownspak

aANGENAAM

6 tips van de redactie 6 wie maakte de cover?

UITGEZOCHT

12 wunderbaum onderzoekt de toekomst van seks 13 bejubeld: de oasebar 16 van singer-songwriters tot spoken word 17 uitrdam: ernest van der kwast 19 uitgetest voor kids: natuurspreekuur in het natuurhistorisch SMAAK & STIJL 30 la pizza noord 32 uitrdam: &design 33 uitgaan: trash

EN VERDER

24 medemogelijkmaker 26 focus: hoe gay is nultien? 35 column 28 kids uitagenda 39 agenda 50 expoagenda 53 colofon 54 binnenkijken

Ik zal het missen, de komende maanden, om het magazine te maken en te werken met Rotterdamse illustrators. Ik ga er namelijk even tussenuit, omdat ik een nieuwe Rotterdammer op de wereld ga zetten. De hoofdredactie van Uitagenda magazine wordt dit najaar overgenomen door Liza Karsemeijer. Tot volgend jaar! Renee Schouwenburg Hoofdredacteur

5

Profile for Rotterdam Festivals

Uitagenda magazine september 2016  

Uitagenda magazine september 2016  

Advertisement