Uitagenda magazine oktober 2016

Page 19

uitgezocht

uittips

_jeugd

illustraties Willem Lagerwaard | foto’s Hester Blankestijn

meer kids tips? meld je aan voor onze nieuwsbrief kidsuitmail.nl

Testteam: Hester (38) en haar zoontje Raoul (6)

ook leuk: Kindervoorstelling Troep in het Hofpleintheater

Vr 14 t/m zo 30 oktober Troep (8+) gaat over acht kinderen die samen een chaotisch maar prima bestaan leiden op een woonboot, terwijl hun moeder de wereld afstruint. Totdat Mevrouw Wijfjes van het Zorgbureau roet in het eten gooit.

Kinderboekenweekfeest in de ­Centrale Bibliotheek

Zo 9 oktober, 14.15 u Tijdens het Kinderboekenweekfeest is de bieb even een feestterrein vol kinderactiviteiten rond het thema ‘Voor altijd jong! Over oma’s en opa’s’. Met onder andere workshops, spelletjes en bekende kinderboekenschrijvers en illustratoren.

advertentie

Elke maand testen Rotterdammertjes een Kosten? volwassenen €15, kinderen en jongeren t/m 18 jaar gratis. Leeftijd? De tentoonstelling Alles Kids is geschikt voor 4 t/m 12 jaar. Hester: ‘Hoewel sommige activiteiten nog te moeilijk waren voor Raoul is er voor elke leeftijd genoeg te leren en te doen.’ Eten en drinken? Het museum beschikt over een museumrestaurant en espressobar waar je een vruchtensapje en wat lekkers kunt kopen voor de kids. Kindvriendelijk? Bij de informatiebalie kun je een gratis buggy lenen en alle toiletten zijn ingericht op babyverzorging. Bereikbaarheid ov: Tramhalte­ Museumpark (210 meter, tramlijn 7, 8, 20, 23, 25), metrostation Eendrachtsplein (290 meter, metrolijn A, B, C).

cultureel uitje. Deze keer is dat het Alles Kids in museum Boijmans van Beuningen.

uitgetest

KLEIEN EN KLIEDEREN IN BOIJMANS Hoe beviel de tentoonstelling Alles Kids? Hester: ‘We zijn drie uur in het museum geweest, dat zegt al genoeg: meestal is één uur het maximale met Raoul. Overal zijn hoekjes gecreëerd met spelletjes en knuffels. Er waren te veel kunstwerken om in een keer te bekijken, dus je kunt de tentoonstelling makkelijk meerdere keren bezoeken!’ Wat vonden jullie het leukst? Raoul: ‘Het filmpje van de loop der dingen! Dat heb ik twee keer bekeken.’ Hester: ‘Ook de doe-activiteiten vond hij leuk: de grote tafel met rode klei en het tekenen van een zelfportret met dikke stiften aan lange stokken.’ Hoe vonden jullie de rest van het museum? Hester: ‘Er valt veel te ontdekken voor kinderen in Boijmans. Dat begint al bij de garderobe, dat is een kunstwerk op zich: ze kunnen zelf hun jas de lucht in takelen. En natuurlijk was de voetbalkooi op het binnenterrein van het museum een hit!’ ALLES KIDS MUSEUM BOIJMANS VAN BEUNINGEN, T/M 22 JANUARI 2017

SHOPPEN BIJ BONBON ON THE BLOCK Op zo’n tien minuten wandelen vanaf Museum Boijmans Van Beuningen bevindt zich kinderkledingparadijs BonBon on the Block: van baby- tot tienerkleding en cadeaus en accessoires, je vindt het hier allemaal. Onder andere merken als Munster Kids, Stella McCartney Kids, Nice Things mini, VANS, Springcourt, Little Indians en Mingo komen voorbij. Als je na je museumbezoek dus nog energie hebt om te shoppen zit je hier zeker goed! Westblaak 26 19