__MAIN_TEXT__

Page 21

uitgezocht

uittips

illustraties Willem Lagerwaard

meer kids tips? meld je aan voor onze nieuwsbrief kidsuitmail.nl

_jeugd

DEZE MAAND VOOR KIDS: Sinterklaasintocht 2016

Za 12 november De lieve goede Sint zet ook dit jaar weer voet aan wal op het Willemsplein! De pakjesboot meert daar aan en de Sint vervolgt daarna zijn route door de stad met zijn gevolg van pieten en kinderen. De stoet eindigt op het Grotekerkplein.

Circusdriedaagse van Maaspodium

Vr 4, za 5 en zo 6 november Tijdens de Circusdriedaagse kun je genieten van optredens van onder andere Circunstruction en Rotterdammer Camiel Corneille (Gambit). Het programma varieert van circus en acrobaten tot dans en bewegingstheater en is geschikt voor alle leeftijden!

Pssst! Ga snel naar nd je pagina 29, want daar vi ! de nieuwe Kids Uitagenda

Testteam: Wendy (34), Jim (33), Kai (10) en Yuna (8)

Wil jij met je vader of moeder naar kindermuseum Villa Zebra? Kleur, beplak, bestempel of verf de kleurplaat hiernaast zo mooi mogelijk, maak er een foto van en mail deze naar magazine@uitagendarotterdam.nl o.v.v. ‘kleurplaat’. De 5 mooiste tekeningen winnen twee toegangskaarten!

uitje. Deze keer is dat de permanente kinderdoeexpo Professor Plons in het Maritiem Museum, die afgelopen maand zijn 25-jarig jubileum vierde.

Kosten? Toegang museum: volwassenen €10, kinderen tot 4 jaar gratis, kinderen van 4 t/m 15 jaar €6. Leeftijd? Professor Plons is geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar.

uitgetest

LADEN EN LOSSEN MET PROFESSOR PLONS

Eten en drinken? Voor of na je museumbezoek bestel je een drankje, high tea of lunch in museumcafé Lloyd’s.

Hoe beviel de tentoonstelling? ‘Professor Plons is voor ieder kind leuk: op een speelse manier kunnen ze van alles ontdekken. Bij binnenkomst kregen de kinderen een paspoort; ze mochten zelfs op de foto als matroos of kapitein. Ze leren er hoe een zeilschip werkt, kunnen zelf ervaren hoe het is om op een schip te werken en nog veel meer.’

Bijzonderheden? Professor Plons is goedgekeurd door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

Wat vonden jullie het leukst? ‘Het laden en lossen van spullen op de schepen. Kai en Yuna hebben als echte havenarbeiders met zweet op het voorhoofd heel serieus staan werken.’

Bereikbaarheid ov: Metrohalte Beurs (230 meter, metrolijn A, B, C, D en E); tramhalte Keizerstraat (270 meter, tramlijnen 21 en 24).

KLEUR & WIN!

Elke maand testen Rotterdammertjes een cultureel

Hoe vonden jullie de rest van het museum? ‘We hebben zo’n twee uur in de rest van het museum gespendeerd; er is voor iedereen genoeg te doen. Naast de vele doedingen, zoals touwen knopen en op een ouderwetse weegschaal staan, zijn er ook veel kijk- en luisteropdrachten. Buiten kun je een schip beklimmen en er is zelfs een vuurtoren waar je met een verrekijker over de haven uit kunt kijken.’  PROFESSOR PLONS MARITIEM MUSEUM, PERMANENT TE ZIEN

EETTIP BIJ HET MARITIEM MUSEUM: WAGAMAMA Op zo’n acht minuten lopen van het Maritiem Museum kun je na je museumbezoek even bijkomen met een goedgevuld bord Aziatisch eten. Bij dit noedelrestaurant bestel je onder andere een dampende kom soep, donburi of een heerlijke curry. Er is een speciale menukaart voor kinderen, er worden kleurplaten uitgedeeld en er zijn kinderstoelen aanwezig. Leuk weetje: Wagamama is Japans voor ‘ondeugend kind’. WITTE DE WITHSTRAAT 83 21

Profile for Rotterdam Festivals

Uitagenda magazine november 2016  

Uitagenda magazine november 2016  

Advertisement