Uitagenda magazine mei 2017

Page 27

_jeugd

Testteam: Thijs (11), Sien (6), Nout (5) en Luit (2) met vader Marco (38) en moeder Sanne (31) Kosten? €12, kinderen t/m 5 jaar gratis en vanaf 6 jaar €2 Tijden? Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, zondag van 11.00 tot 17.00 uur Leeftijd? Leuk voor alle leeftijden; speurtochten vanaf 6 jaar Eten en drinken? In het Kunsthalcafé bestel je een kop koffie met een lekker stukje taart of een complete lunch.

Yes! De Kids Uitagenda is er weer. Haal ‘m eruit om op te hangen!

Elke maand testen Rotterdammertjes een cultureel uitje. Deze keer is dat de tentoonstelling Hyperrealisme in de Kunsthal.

uitgetest

HYPERREALISTISCHE SCHILDERKUNST IN DE KUNSTHAL Wat vonden jullie van de middag in de Kunsthal? Sanne: ‘Het was een leuke en creatieve middag. De tentoonstelling Hyperrealisme, over schilderkunst die zo echt is dat het net een foto lijkt, is erg geschikt voor kinderen. Nout van 5 ging soms echt voor een kunstwerk zitten kijken en nam het volledig in zich op: is het nou een schilderij of een foto? De kinderen deden in de expo ook veel inspiratie op die ze goed konden gebruiken om later in het laboratorium zelf iets te maken. Wat voor activiteiten waren er? Sanne: ‘Er waren twee speurtochten, een voor 6+ en een voor 12+. Ook kon je in het lab terecht om zelf als hyperrealist via een projector een waarheidsgetrouwe tekening te maken.’ Wat vonden de kinderen ervan? Sanne: ‘Ze waren echt aan het genieten. De oudste twee vonden de speurtocht erg leuk. Ook het KunsthalLAB, waar ze zelf een plaat op een projector konden leggen, die ze dan overtrokken op een schildersezel, viel in de smaak. Het liefst zouden ze thuis ook zelf met een beamer aan de slag gaan!’ Wat vonden jullie er als ouders van? Sanne: ‘De Kunsthal is overzichtelijk en leuk. De hal is precies groot genoeg om de kinderen tot het einde te blijven boeien.’ HYPERREALISME - 50 JAAR SCHILDERKUNST KUNSTHAL, T/M MA 5 JUNI 27