Page 1

Jaargang 5 - juni 2011 www.rotske.be

uitgebracht door de ouderraad De Kei – Het Kiezeltje info@rotske.be

Octopuspaal Oudstrijdersstraat: ga voor groen! Misschien hebben jullie het al gemerkt, maar sinds enkele weken is het dan toch zover: de octopuspaal voor onze school in de Oudstrijdersstraat is dan toch geplaatst! Wij blij! Bij het binnenrijden van de straat richting Kerk en onze school, worden alle wagens erop gewezen om hun snelheid te matigen. En moet het nog uitgelegd: groen is goed (“Dank u”), rood is uit den boze (“Vertragen!”).

Deze paal is voorlopig de laatste van een hele reeks octopuspalen die in onze gemeente werden geplaatst om de verkeersveiligheid voor de zwakke weggebruikers in de buurt van scholen te bevorderen. Hiervoor hebben alle scholen samen, en de Kei-Kiezeltje niet in het minst, de koppen bij elkaar gestoken om de knelpunten in kaart te brengen, en in samenspraak met een team van verkeersdeskundigen werden het octopusplan opgesteld. Het doet deugd om te zien dat onze school, leerkrachten en ouderraad samen, dan toch voor hun inspanningen zijn beloond. Onze kinderen op weg van en naar school kunnen er maar wel bij varen!

Brievenbussen Ouderraad worden elektronisch Geef toe, een briefje schrijven, versturen en in een brievenbus steken : het heeft iets. Maar het is niet zo snel, makkelijk en hip als de elektronische communicatiemiddelen van vandaag. Onze brievenbussen aan De Kei en Het Kiezeltje waren zelfs een beetje in de vergetelheid geraakt. In Het Kiezeltje werden enkel nog wat … kiezeltjes gedeponeerd! In De Kei had de postbode eindelijk een brievenbus gevonden waar hij al die publiciteit in kon droppen. En ja, ook een opknapbeurt drong zich op. Dus hebben we van ons hart een Kei (?) gemaakt. Sinds begin dit jaar vervingen we de brievenbussen door een „brievenbus’ op onze website. Heb je een voorstel, een vraag, commentaar of kritiek omtrent de Ouderraad, de School en alles wat er omheen draait, dan kan je nu terecht op onze website www.rotske.be.


Uit het vriendschapsboekje van de Ouderraad‌ Hallo! Ik ben: Juf Christel Van den Bergh Mijn taak in de school: Lesgeven aan de kinderen van het eerste afdelingsverantwoordelijke Sterrebeeld: Tweeling Dit eet ik het allerliefst: Frietjes met een lekker biefstukje Lievelingsboek: De Da Vince Code van Dan Brown en alle Pieter Aspe boeken Favoriete TV-programma: Midsomer Murders Favoriete muzikant/groep/‌: U2

leerjaar

Leukste vak op school was: Wetenschappen Mijn hobby is: Lezen en eens zalig niks doen Wat wou je later worden: Misschien een leuke oma ?? Wie is jouw idool: Mijn man en mijn 3 kinderen Ik word vrolijk van: Een stralende zon Ik word een beetje droevig van: Al het geweld in de wereld Mijn grootste wens is: Eens winnen met de lotto ! Ik vind onze school KEI-tof omdat: er een heleboel leuke mensen zijn om mee samen te werken

en


ONZE SCHOOLBIOGRAFIE In de peuterklas was het altijd feest. Wat hadden we gedaan als juf Carine er niet was geweest?! Dan zat ik bij juf Greet, En zei ik nog: “ik heb ge et.” Monkey, ja, die was heel tof En juf Ann, die was vol lof! Het fietsen bij juf Diane, Vanaf toen konden we er wat van… Toen we bij juf Christel zaten Was het gedaan met zoveel te praten! In het tweede leerjaar trouwde juf Inge met Bart. We wensten hen met ballonnen een goede start. Bij juf Ellen in het derde leerjaar knutselden we vaak op donderdag. Ze heeft een mooie lach! In het vierde bij juf Marijke en juf Myriam was het superleuk. Bijna altijd lachten we ons een breuk… Bij juf Inge in het vijfde leerjaar leerden we Frans En in godsdienst over de Paaskrans. Nu zitten we in het zesde leerjaar bij juf Ellen en zijn we bijna weg. Dat is voor onze juf pech!

Door de leerlingen van het 6de leerjaar.

Je vindt ons ook op het web Het mag geweten zijn. Noeste en vooral vrijwillige arbeid ligt aan de grondslag van onze nieuwe website. We zijn dan ook heel fier de nieuwe stek te mogen aankondigen, en willen je uitnodigen eens een kijkje te komen nemen op www.rotske.be. Voor het grote publiek serveren we er een zicht op onze structuur, nieuwsbrieven en activiteiten. Zo kan je, zonder je te registreren, uitzoeken wie meewerkt met de ouderraad, wat onze volgende activiteit is, of hoe de kalender van het hele jaar eruit ziet. Deze nieuwsbrief vind je er ook, samen met de voorbije edities. Wil je een vraag stellen, dan kan je via de digitale brievenbus je ei (of steentje) kwijt. Foto’s en berichten die voor ouders bestemd zijn, tonen we enkel achter gesloten deuren! Je kan je als ouder echter makkelijk registreren, zodat je alles mee kan volgen. Wat tenslotte het plaatsen van foto’s op de site aangaat... We kunnen niet voor elke foto op voorhand toestemming vragen, maar als er een foto is die je om privacy redenen niet wil zien op de site, verwijderen we die zonder discussie.


PRETTIGE VAKANTIEGROETEN

van de Ouderraad

  ZOEK DE 10 VERSCHILLEN




Sneeuwklassen “ De klas van 2011” Een bladzijde uit het dagboek van Dave van Hoeck, papa van Matts en begeleider van de klas van 2011. Na 25 jaar geleden zelf deel te hebben genomen aan de sneeuwklassen als kind kreeg ik de mogelijkheid om als begeleider mee te gaan op sneeuwklassen en heb deze unieke kans niet aan mij laten voorbij gaan. Om eerlijk te zijn ben ik toch wel met een klein hartje op de bus gestapt, want je hoort er wel eens wat over vertellen, maar wat je echt te wachten staat weet je niet. Mijn ervaring als “cafébaas” heeft me hierbij toch wel enigszins geholpen nl. opvoeden en heropvoeden, althans dat proberen we toch. Het was een superleuke ervaring, van skipiste tot de wandeling naar Gibler Alm, van het dorpsspel tot het zakkenglijden in Warth, van de quiz tot het bezoek aan de kaasmakerij in Steeg, van het vrij skiën tot het bezoek aan de Beierse kastelen, met als afsluiter de laatste avond en natuurlijk de skiwedstrijd. Met een overvolle agenda en 16 dolenthousiaste kinderen heb je een ideale cocktail voor een geslaagde schoolreis… Het resultaat mocht er zijn. Als ik enkel voor mezelf spreek was het een reuzeweek met stuk voor stuk prachtkinderen , een goed hotel en niet te vergeten een goed gezelschap waaronder meester Francois , Myriam, Jeannine, Magda en last but not least twee toffe juffen, zijnde juf Christel Van Den Bergh en juf Ellen De Decker. Tot slot wil ik nog meegeven dat het een echte aanrader is !! Bedankt aan iedereen dat ik dit mocht meemaken…. Nonkel Dave.

GEVONDEN - - - GEVONDEN - - - GEVONDEN - - - GEVONDEN - - - GEVONDEN Er werden onlangs enkele waardevolle voorwerpen op school gevonden, namelijk een zilveren ring en een gouden kinderkettinkje. Mits een juiste beschrijving van deze juwelen kan u di

terugkrijgen op het secretariaat in Het Kiezeltje.


Kei-Kiezeltje houdt opendeur en richt haar blik op de wereld Op 29 mei 2011 deed onze gemeentelijke basisschool de deuren open voor alle ouders, grootouders, familie en vrienden, sympathisanten en alle geïnteresseerden in onze schoolwerking. De terreinen van het Kiezeltje waren de place-to-be voor jong en oud. Op het programma stond een culinaire wereldreis langs diverse exotische landen en continenten. We kregen daarvoor gelukkig de bereidwillige hulp van een aantal ouders van onze kleuters en leerlingen, die met veel plezier culinaire specialiteiten wilden bereiden uit hun landen van herkomst. Na een informatievergadering werd duidelijk dat we op veel respons mochten rekenen! En dat heeft ons heel gelukkig gemaakt! De dag van onze Opendeur begon aarzelend zonnig, maar al gauw moesten de wolken plaats ruimen voor volle zon. Een beetje gelijklopend daarmee begonnen de bezoekers binnen te druppelen en plaats te nemen op het grote terras in het midden van de speelplaats. Even wat bonnetjes en – o wat is dat – een eetkaart aanschaffen en de pret kon beginnen. Aanvankelijk werd de bar vooral aangedaan. Iedereen stond nog wat onwennig te kijken naar de eetstandjes. Maar ja, bij al die drank zou een bordje met lekkere tapas toch wel niet misstaan, en dus gingen de moedigsten al eens langs bij de eetstandjes. En dan, door mond aan mond reclame, was het hek snel van de dam. Het grootste probleem werd dan: kiezen wat we eerst gaan eten… want de keuze was niet min (in willekeurige volgorde):        

Uit Uit Uit Uit Uit Uit

Peru: causa rellena de atun Libanon: sambusa – kibbeh Turkije: baklava Andalousie: wijn en ensalada rusa Venezuela: empanadas Marokko: corne de gazelle - briwat – ghoriba chaussons viande hachée Uit Ierland: scones en tea – boxty Uit België: frietjes - frisco - (chips)

De kinderen konden zich ondertussen rot amuseren op de springkastelen. Of als ze dat niet aan het doen waren, waren ze zeker en vast aan het proberen om de hoofdprijs weg te kapen van onze schooltombola. Tussendoor nog snel een ijsje of wat chips, om zeker niet stil te vallen, maar er waren ook heel wat kinderen die van alle exotische gerechten wilden proeven! En ook bij hen heeft dat lekker gesmaakt! Het was zelfs allemaal zo lekker dat alle eetstandjes in de late namiddag volledig uitverkocht waren. We kunnen dus wel stellen dat het een gesmaakte Opendeur was! Er waren nauwelijks kruimels over voor de vogels. We willen hierbij dan ook heel graag alle ouders van harte bedanken die ons zo gastvrij meenamen op een culinaire reis naar hun geboortelanden! Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest:

PROFICIAT voor al jullie kookkunsten en heel veel dank!!!

2010-2011 jg5-nr2-jun  
2010-2011 jg5-nr2-jun  

Het Rotske, Jaargang 2010-2011, Editie 2

Advertisement