Page 1

Jaargang 4 - juni 2010 www.rotske.be

uitgebracht door de ouderraad De Kei – Het Kiezeltje info@rotske.be

Leuke dingen om te doen in de vakantie. Binnenkort is het weer zo ver. De zomervakantie staat voor de deur. Voor de meeste kinderen een welkome afwisseling na het drukke schooljaar. Maar twee maanden vrijaf is voor sommige kinderen en ouders wel een lange periode om te overbruggen. Daarom willen we jullie enkele tips geven voor uitstapjes en leuke activiteiten met grote en kleinere kinderen. www.kinderuitstappen.start.be Op deze website vind je per provincie gerangschikte bezienswaardigheden met link naar hun eigen website. www.uitmetkinderen.be/belgiĂŤ Is ook een site met allerhande uitstappen om met kinderen te doen. Als je op zoek bent naar zwembaden, speeltuinen, dierentuinen, attractieparken, musea ... dan is dat de website. www.kidsland .be Ook hier vind je allerhande activiteiten die je met kinderen kan doen. Er worden dingen aangeprezen, maar je kan ook zelf op zoek gaan in de verschillende provincies. Op www.kinderfeestje.spelletjes-voor-kinderen.nl/ vind je allerhande ideetjes voor spelletjes, speurtochten, activiteiten en zelfs draaiboeken voor kinderfeestjes. Iets anders, maar ook heel leuk en zeker om met grotere kinderen te doen, zijn de uitgestippelde foto(zoek)tochten in verschillende Belgische steden. Op www.7cq.be kan je zo'n stadswandeling downloaden. Het omvat een wegbeschrijving oa aan de hand van foto's en vragen om onderweg op te lossen. De wandeling bestaat meestall uit 3 lussen in en om de stad, maar je kan zelf kiezen hoeveel delen je ervan aflegt. Eens een andere en aantrekkelijke manier om een stad te leren kennen.

Startvergadering ouderraad

Zondag 3 oktober

DONDERDAG 2 SEPTEMBER OM 20u EETZAAL KIEZELTJE

In de turnzaal van De Kei Gezellig komen brunchen met de ganse familie Meer informatie begin volgend schooljaar

Iedereen is welkom!!


P

13

U

4

Z

2

3

8 5

Z

7

E L

10 9

1

11 12

6

P L E Z I E R

1. Schijnt als het mooi weer is. 2. Daar zal je binnenkort voor 2 maanden niet naar toe moeten. 3. Doen jongens aan om te gaan zwemmen. 4. Als het mooi weer is spelen we veel ... 5. Je kan er op vakantie gaan als je van dieren houd. 6. Met je ... speel je op het strand als er veel wind is. 7. Op kamp slaap je in een ... 8. Ik bouw een ... op het strand met mijn schep en emmer. 9. Als je met de tent op reis gaat, ga je ... 10. Aan zee zijn er zon, ... en schelpjes 11. Neem je mee op vakantie om nadien een mooie herinnering te hebben aan de vakantie. 12. Een vervoersmiddel op twee wielen. 13. Vliegt rond aan zee en komt de kruimels van je brood opeten.

Prettige vakantie aan alle kinderen en hun ouders vanwege de ouderraad. Wij wensen de jongens en meisjes van het zesde heel veel succes toe in hun verdere schoolcarriere


Kei-Kiezeltje voortaan een 12 sterrenschool!

Ja, u leest dat goed, niet minder dan 12 sterren zijn er verdiend op het vorige schoolfeest. Wie erbij was, heeft gezien dat het goed was, en dat niet alleen de leerlingen maar ook de leerkrachten en ouderraad hun beste dansbeentje hebben voorgezet. De editie 2010 zal de geschiedenisboeken ingaan als Dansa Morgana, waarbij we zelfs een heuse B.V. Ellen Dufour hadden opgetrommeld om de hele school uitdagingen op dansgebied aan te bieden. Voor de dag van het schoolfeest echter was aangebroken, was er al heel wat werk verzet. Deze keer hadden we ervoor gekozen om een volksraadpleging te houden, waarbij bereidwillige ouders en leerkrachten werden opgedeeld in groepjes om rond een bepaalde thematiek te werken. Zo werd er een decorgroepje en een naaigroepje opgericht. We willen bij deze nogmaals uitdrukkelijk alle betrokkenen bedanken! Zonder jullie medewerking was het zeker minder luisterrijk geworden! En op zondag 6 juni was het dan zover. Het prachtige decor was opgesteld, de kleedjes en kostuumpjes hingen in de kleedkamer te wachten, make-up-mama’s en –leerkrachten stonden paraat, haartjes werden gekamd, of net met piekjes gezet, … het was prachtig om te zien. De kinderen druppelden al snel na de middag de kleedkamers binnen, en sommigen voelden kriebels in hun buik om op zo’n groot podium voor zoveel mensen op te treden. Maar ze hebben dat goed gedaan! Proficiat aan alle leerlingen voor hun puike prestaties. De twee laatste nummers werden voorbehouden voor de ouderraad en voor de leerkrachten. Het werd al meteen duidelijk dat de lat hoog werd gelegd. De ouderraad verscheen in volle glorie met alles erop en eraan: een volksmenner, ;-), pluimen, glitter, luipaardvelletjes, cowboyhoeden, er werden kosten noch moeite gespaard om het een ware lust voor het oog te maken. Of het gelukt is… laten we in het midden. En tot slot dan de leerkrachten. Ook zij hadden de boodschap goed begrepen, Alors on danse, dat was inderdaad de bedoeling. Met hun kleurgecoördineerde outfitjes en gouden glitter waren ze om te stelen, en ook hun dansmoves mochten er zeker zijn. Het gejoel in de zaal maakte al snel duidelijk dat ze met hun optreden een echt schot in de roos waren, en dat ze door al hun leerlingen en de ouders op handen worden gedragen. Proficiat aan de juffen. Na afloop van de voorstelling en tijdens de pauze kon er nog een lekker broodje worden gegeten of een ijsje gesnoept, en konden er natuurlijk veel pintjes worden gedronken. Als we terugblikken, mogen we heel tevreden zijn met deze editie! Dank aan alle medewerkers voor en achter de schermen om er een echt feest van te maken!


Vijfde Lentesneukeltocht ’t Is intussen al eventjes geleden, maar wij willen bij deze de moedige en regenbestendige stappers van onze vijfde Lentesneukeltocht feliciteren. Er daagden op 28 maart een kleine 100 ouders, kinderen en/of familieleden en kennissen op om een leuke wandeling te maken van ongeveer 6 km in een ander gebied dan we tot nu toe al gesneukeld hebben. Met een busje werd iedereen naar de startplaats gebracht. Nadien kwam men dit jaar op onze Lentesneukeltocht sprookjesfiguren tegen met telkens een lekkernij om te smullen of te drinken. ‘Sneukelen’ dus! En vooral voor ieder wat wils, een appeltje, een lekker biertje gebrouwen in ons eigen Kapelle-op-den-Bos, chocomousse en rijstpap,… Bij aankomst in Het Kiezeltje kwam de geur van heerlijke vers gebakken pannenkoeken onze flinke wandelaars al tegemoet. Die pannenkoek hadden ze dubbel en dik verdiend! Volgend jaar zijn wij er zeker weer bij! Met nieuwe ideeën en nieuwe sneukels… En jullie?

Om een lange, hete zomer te overbruggen, enkele coctails…. Limo julep (fris en origineel als aperifief op je BBQ) – per glas: -10cl schuimwijn brut -3 cl limoncello -½ koffiel. kristal- of rietsuiker -4 blaadjes verse munt -1 schijfje citroen 1. 2. 3. 4.

Plet de blaadjes munt met de suiker, zodat de aroma's goed vrijkomen en doe in een champagneglas. Giet er de limoncello bij. Voeg de gekoelde schuimwijn toe. Versier met een schijfje citroen.

Hartige pannenkoek met zuiderse vulling (een heerlijk afsmakend hapje voor erbij)    

Zoute (geen zoete) pannenkoek mozarella kaas zongedroogde tomaatjes Italiaanse gedroogde ham

Snijdt de zongedroogde tomaatjes en de ham in kleine stukjes. Vermeng dit met de mozarella kaas. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Smeer de pasta uit over de pannenkoek en rol het geheel op. Wikkel het in een aluminiumfolie of plastiek folie en laat het gedurende 1u opstijven in de koelkast. Net voor het opdienen, de folie verwijderen en de rol in schijfjes snijden.

Junglesap (kindercoctail, voor 8 personen) 850ml ongezoet ananassap 750ml appelsap 450ml ongezoete ananas uit blik, geprakt 750ml koude limonade gekonfijte kersen, als versiering  

Meng het ananassap, appelsap en de ananas in een grote kom. Dek het mengsel af en zet het tenminste 1 uur in de koelkast. Schenk het mengsel in 8 glazen en voeg de limonade toe. Versier met kersen.

2009-2010 jg4-nr3-jun  

Startvergadering ouderraad www.kidsland .be Ook hier vind je allerhande activiteiten die je met kinderen kan doen. Er worden dingen aangepre...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you