Page 1

Revista generatiei tale! www.revistaadolescentei.ro

No 1

Adolescenta!


Argument

Aceste versuri au aparut pe foaie odata cu gandul meu la graniţa dintre fericire-tristete. Aceasta graniţa care poate separa de multe ori doua persoane. E grEu sa tE gandEsti la faptul că unEori momEntElE fEricitE dispar in mai puţin de 1 minut.Şi asta pentru că nu acordăm destulă atenţie lucrurilor care ni se întâmplă.Viaţa E asEmEnEa unEi păsări călătoarE, încrEzătoarE în zborul Ei cătrE marginit dar totuşi naivă deoarece nimic nu e la nesfârsit. nE gândim mErEu la Viitorul nostru dar niciodată nu nE gândim la prezent şi nu nE bucurăm dE el . Atât cât îl avem .. E cel mai preţios!


Adolescenta

Ai fost vreodata indragostit? Sentimentul acela de “fluturi” in stomac… Te da peste cap E-un sentiment ciudat ce te doboara.

Simti cum sangele circula in pasi repezi Si parca doar odata ai vrea sa-l mai vezi Sa-I vorbesti, sa-l tii aproape Ca doar o clipa va desparte!

E cursul vietii ce te poarta Prin a ei soarta!


Despre copilărie…

Copilăria este un tărâm magic. Copilăria este o lume fermecată în care orice se poate întâmpla . Orice! Este vârsta la care suntem cel mai aproape de Dumnezeu. Copilăria este singurul moment al vieţii in care trăim totul la maximă intensitate. In care plângem şi râdem în aceeaşi zi , în care ne supărăm şi iertăm după câteva momente , în care suntem singuri şi totodata cu toată lumea. Când âncepe şi când se termină copilăria? Nu ştim. Ştim doar că, la un moment dat , ne e ruşine să ne mai comportăm ca nişte copii . Pierdem jocul , libertatea şi nemărginirea. Devenim sclavii propriilor noastre prejudecaţi. Ar trebui ca măcar în suflete să rămânem veşnic nişte copii!


Ramai copil!

Sa fii copil , I-un lucru minunat E o etapa a vietii De necomparat. E o etapa scurta Dar poate fi traita Si poate-n viitor Sa fie povestita.

Avem instinctul de maturizare Vrem totul… De la o singura suflare


Citate !

"Nu cred in nimic, dar iau in considerare totul." Vintea Alexandru "Nu ne oprim din joacă atunci când îmbătrânim ci îmbătrânim când încetăm să ne mai jucăm." George Bernard Shaw

„Invinge durerea, razi cat se poate, caci tot la zi ajunge si cea mai lunga noapte...” William Shakespeare “Rareori ne gândim la ceea ce avem, dar mereu la ceea ce ne lipseşte.” Schopenhauer "Cel ce este mulțumit nu poate fi distrus niciodată." Lao Tse

“Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar atunci când eşti trist, pentru că nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.” Gabriel José García Márque ”Trebuie să reţii că tot ceea ce se întâmplă înăuntrul tău este mult mai important decât ceea ce se întâmplă în exterior.” John C. Maxwell


Lumea circului

Cele mai vechi documente despre scene din lumea circului, au fost realizate cu 3500 de ani înaintea erei noastre. Acum 3000 de ani, egiptenii organizau defilări cu animale sălbatice din toată Africa: lei, cămile, elefanți.

Totuși primele spectacole în aer liber au apărut în Grecia, dar au luat denumirea de „circ” atunci când se aflau sub stăpânirea romanilor. În acele vremuri, spectatorii puteau paria din gradene pe unul dintre combatanții din arenă, fie că erau oameni (gladiatori) sau animale sălbatice.

În secolele XIV-XV, curioșii se înghesuiau să vadă jongleurii, clovnii sau animalele sălbatice. Toți marii regi din Europa dețineau o colecție de animale precum lei, urși, lincși sau pantere


Frumoasele Egiptului obisnuiau sa isi prelungeasca machiajul ochilor

Frumoasele Egiptului obisnuiau sa isi prelungeasca machiajul ochilor spre tample, pentru a le da forma migdalei. Atat nobilii cat si sclavii isi pudrau fata si decolteul in culori solare, stralucitoare, cu diferite irizatii.

Vechii egipteni foloseau adesea cateva grame de plumb in compozitia fardurilor pentru machiajul din zona ochilor, virtutile medicinale ale acestui element chimic fiind laudate de medicii greci si romani.

Regina Cleopatra, simbolul frumusetii egiptene avea retete precise dupa care isi prepara fardurile si alifiile, iar coafura si machiajul erau executate de machiori care faceau machiajul si coafura dupa forma chipului.


Adolescenta Argument ...................................................................................................................................................... 1 Adolescenta............................................................................................................................................... 2 Despre copilarie .................................................................................................................................... 3 Ramai copil ................................................................................................................................................... 4 Citate ......................................................................................................................................................... 5 Lumea circului ....................................................................................................................................... 6 Frumoasele Egiptului……………………………………………………………………………………………………………………………….7


"Ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată." Octavian Paler "Cele mai importante două zile din viața ta sunt ziua în care te-ai născut și cea în care afli de ce." Mark Twain "Am făcut un pact de coexistență pacifică cu timpul: nici el nu mă urmărește, nici eu nu fug de el. Într-o zi ne vom întâlni." Maria Lago

Dacă ar trebui să-mi rezum în puţine cuvinte experienţa mea, aş spune că jocul m-a dus mereu tot mai departe, tot mai adânc în real. Şi filozofia mea s-ar reduce la o singură dogmă: Joacăte! – Mircea Eliade (“Isabel şi apele diavolului”)

Citeste intregul articol la www.Despreviata.ro

Revista generatiei tale  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you