Page 21

H

Het land achter Messonghí ’s Avonds is het genieten van de levendigheid van Messonghí. Overdag biedt de omgeving diverse

mogelijkheden om het gebied te verkennen. Het

heuvelachtige achterland is geschikt voor het maken van wandelingen, het meer van Korrisión is een

natuurreservaat met vele vogels en de dorpen in het achterland kennen een oude traditie. Elders op deze pagina geven wij u een suggestie voor een wandeling.

Het hoger gelegen traditionele dorp Chlómos is tegen de achterliggende heuvels van Messonghí geplakt. Het is een mooie uitdaging om dit dorp te voet te bereiken. In het dorp wonen voornamelijk oudere Grieken en men voelt al gauw de sfeer van hoe men hier vroeger leefde. Vanaf de kerk heeft men een prachtig uitzicht op de kleine en pittoreske haven van Douarie en het in de verte gelegen vasteland van Griekenland. Een aangename plek om even stil te staan en puur te genieten van de rust.

en sfeervolle dorp Ágios Dimítrios. Hier kunt u genieten van het prachtig uitzicht. Als u het dorp Ágios Dimítrios uitloopt komt u op de hoofdweg uit. U blijft de weg omhoog volgen. Na 900 meter treft u een bord met de naam Chlómos aan. Hier slaat u links af en blijft u de borden met de naam café ‘Balis’ volgen. In Chlómos is het de moeite waard om naar het hoger gelegen kerkje te lopen en te genieten van de rust en een panoramisch uitzicht. Een echte beloning na deze enerverende klim. U kunt hierna de hoofdweg voor 300 meter naar beneden volgen of u kiest ervoor om rustig via de smalle straatjes in het dorp Chlómos richting café ‘Balis’ te lopen en eventueel te genieten van een lunch. Vanaf café ‘Balis’ blijft u de hoofdweg naar beneden volgen en kan de afdaling beginnen. U blijft links aanhouden en na 2,2 kilometer komt u op de doorgaande weg uit. U slaat hier linksaf. U volgt de kustlijn en na ongeveer 600 meter vindt u links de afslag terug naar Huize Nikifóros.

Er is slechts één weg die naar Chlómos leidt. Voor de ondernemende bezoeker is het mogelijk via de ‘achterkant’ via een zandweg het dorp te verlaten. Deze weg voert naar de rustige kant van het meer van Korrisión. Dit meer is gelegen aan de zuidwestkust van het eiland. Het meer is aangelegd door de Venetianen. In het beschermd natuurgebied komen meer dan 120 vogelsoorten voor en in het voor- en najaar telt het gebied vele trekvogels. Ook bloeien er orchideeën in dit gebied. De zoetwaterlagune is ongeveer vijf kilometer lang en één kilometer breed en wordt afgescheiden door duinen van de zee.

Wandeling Vanaf Huize Nikifóros kan men een prachtige wandeling maken. Onderstaande routesuggestie is ongeveer 6.5 km lang. De wandeling kent hoogteverschil en daarom is een goede conditie en stevig schoeisel aan te raden. U volgt vanaf de achtertuin het pad en passeert diverse olijfgaarden. Na ongeveer 500 meter komt de weg samen met de hoofdweg. U slaat hier linksaf en volgt de geasfalteerde hoofdweg. Dit is een geleidelijk stijgende weg. Na ruim een kilometer, gezien vanaf het punt waar u links af bent geslagen, ziet u aan uw rechterhand iets hoger gelegen twee witte kruisen. Iets na deze kruisen slaat u rechtsaf en loopt u omhoog. Aan uw rechterhand treft u twee kruisen en een kleine begraafplaats. U blijft de weg omhoog volgen door het kleine

21

Corfu  
Corfu  

Brochure Corfu (Korfoe) Griekenland 2011

Advertisement