Page 18

18

Corfú

K

Káto Korakiána Káto Korakiána is een klein dorp, waar nog de rust van vroeger heerst. Toch ligt het maar een kilometer van het levendige centrum van de badplaats Dassiá en het strand. Op de platéia in het centrum van het dorp is een kafeníon en ontbreken enige tavernes niet. Voor kleine boodschappen kan men tevens in het dorp terecht. Aan het dorpsplein staat het kafeníon, het dorpscafé, waar de mannen van het dorp bijeenkomen om de politiek te bespreken. Gezellig praten bij een glas wijn is hier een aangenaam tijdverdrijf. Het Griekse woord káto betekent beneden. Káto Korakiána is dan ook een nederzetting van vroegere bewoners van het prachtige, veel hoger gelegen, bergdorp Páno (= boven) Korakiána. Ze vonden het daar blijkbaar wat te stil. Gelukkig hebben ze de rustige bergsfeer meegebracht naar hun nieuwe, lager gelegen vestiging. Een wandeling van de kust naar Káto Korakiána, of omgekeerd, is een prachtige tocht. Het hele gebied rondom Káto Korakiána is een schitterend gebied voor wandelaars en natuurliefhebbers. In het achterland van Káto Korakiána zijn veel wandelmogelijkheden.

Het achterland Voor hen die liever per auto op verkenning gaan, hebben we de volgende suggestie. Volg de genoemde wandelroute totdat u in Káto Korakiána bent. Na twee kilometer gaat u rechtsaf en u ziet dan Áno Korakiána tegen de berg liggen. Vlak voor het dorp kunt u er voor kiezen rechtsaf te gaan en door het dorp naar boven te zigzaggen of de iets makkelijkere weg linksaf te nemen. Later komen de twee

wegen weer bij elkaar. U volgt de weg door het bovenste deel van het dorp tot Sokráki. Hoe hoger u komt, hoe mooier het uitzicht wordt. Aan het begin van Sokráki houdt u bij de Y-splitsing rechts aan. Aan het eind van het dorp gaat u weer met een scherpe bocht naar rechts. Als u bij de miniatuurkapel links aanhoudt, komt u aan de andere kant van de berg en heeft u een uitzicht over de noordkant van het eiland. In Zýgos gaat u rechtsaf richting Sgourádes. Daar, bij de T-splitsing, weer rechts. U daalt nu weer af naar zeeniveau. Voorbij Spartílas kijkt u nog even neer op het strand van Ípsos, voordat u uiteindelijk weer op de kustweg komt.

Corfu  
Corfu  

Brochure Corfu (Korfoe) Griekenland 2011

Advertisement