Page 14

D 14

Corfú

Dassiá

Dassiá is ingesloten door een mooie natuur. De achterliggende hellingen zijn fraai begroeid met olijfbomen en struiken. Het strand van Dassia vormt een trekpleister. Er zijn veel faciliteiten maar heeft tegelijkertijd zijn charme bewaard. De bomen staan nog net als lang geleden tot aan het water en vormen zo een natuurlijke schaduw.

Bomen tot op het strand

Dassiá ligt minder dan twaalf kilometer noordelijk van Corfú-stad. Het is een van de eerste plaatsen op Corfú waar het toerisme zich ontwikkeld heeft. Maar die ontwikkeling is hier zorgvuldig begeleid. Er is wel gebouwd, maar het is niet ten koste gegaan van de natuur. Zo’n mooie plek voor vakantiegangers kan nu eenmaal niet zonder tavernes, hotels en winkels. Het dorp is gebouwd langs de kustweg die van Corfú-stad naar het noorden van het eiland loopt. Gezellige terrassen en tavernes omzomen deze weg. Zodra men een weg naar het binnenland inslaat, komt men in het rustige achterland met een prachtige natuur. De dorpen zijn met elkaar verbonden middels paden en kleine wegen en de

olijfbomen staan te pronken langs de weg met hun knoestige stammen. Zowel natuurliefhebbers als zonaanbidders komen in Dassiá aan hun trekken. Het mooie achterland biedt goede mogelijkheden om te wandelen of te fietsen.

Corfu  
Corfu  

Brochure Corfu (Korfoe) Griekenland 2011

Advertisement