__MAIN_TEXT__

Page 1

HUSAVISEN SCT. JØRGENSBJERG PLEJECENTER

September 2019

Se flere billeder fra Aktivitetsdagen på side 14-15 Læs om Sankt Jørgen og Dragen på side 18-19 Tillykke til Alice og Holger med Atombrylluppet - side 20 Underholdning med Stine og Martin d. 10. september! Besøg os på hjemmesiden sct-joergensbjerg.roskilde.dk, Instagram og Facebook


September 2019

Indhold Måltider

s. 3

Kontaktinformation

s. 4

Praktisk information

s. 5

Leder: Charlotte har ordet

s. 6-7

Fødselsdag på Sct. Jørgensbjerg

s. 8

Månedens fødselarer

s. 9

Til Minde Om

s. 10

Månedens sang

s. 11

August måned på Sct. Jørgensbjerg

s. 12-17

Historien om Sankt Jørgen og Dragen

s. 18-19

Atombryllup - Alice og Holger

s. 20-21

Invitation til afdelingsmøde i boligforeningen

s. 22

Stine og Martin underholder

s. 23

Vil du donere stauder til os?

s. 24

Musikalske Matador-minder

s. 25

Præstens beretning

s. 26-27

Jeannet Ulrikkeholm

s. 28

Kommende arrangementer

s. 29

Bruger-pårørende-rådet

s. 30

Fra Køkkenet - Mikkelsdag

s. 31

Aktivitetsplan April

s. 32-33

Aften Madplan April

s. 34-35

Bagsiden

s. 36

2


September 2019

Måltider Vi elsker gode måltider, og derfor kan vi hver dag nyde hjemmelavet mad fra vores eget køkken, som nu er 60-90% økologisk. Ønskekrukken Har du et ønske til et måltid eller en ret, så skriv det på en seddel og læg den i ønskekrukken i spisestuen. Så vil køkkenet gøre deres bedste for at opfylde ønskerne. Gæster Hvis du får gæster, kan du bestille mad til dem hos køkkenet senest kl. 12 to dage før. Så I kan spise måltidet sammen, hvor du plejer at spise eller i egen bolig. Betalingen trækkes fra klientkontoen. Priser for gæster Morgenmad: Frokost (kold mad): Aftensmad (varm mad, 2 retter): Smørrebrød (1 stk.): Lagkage (10 personer): Kringle (5 personer): Æblekage (8 personer): Øl / vand (flaske):

45 kr. 61 kr. 84 kr. 13 kr. 145,5 kr. 25 kr. 80 kr. 8 kr.

Måltiderne serveres Morgenmad: Frokost: Eftermiddagskaffe: Aftensmad: Aftenkaffe:

kl. kl. ca. kl. kl. ca. kl.

3

8-10 12.15-12.45 15-16 17.45-18.30 20-21


September 2019

Kontaktinformation Redaktør på husavisen: Sidsel Villadsen Telefon: 46 31 60 60 Mail: sctjoergensbjerg@roskilde.dk

Instagram: sctjorgensbjergplejecenter Facebook: Sct. Jørgensbjerg Plejecenter

Ledelse Mette Otkjær, Centerleder Charlotte Ilskov Pedersen, Afdelingsleder

46 31 57 91 24 90 72 22

mettesot@roskilde.dk charlotteip@roskilde.dk

21 18 21 81 24 90 72 16 22 28 93 06

sidselv@roskilde.dk susannering@roskilde.dk

30 84 14 97

tekniksctjorgen@roskilde.dk

46 31 60 87 46 31 60 60 46 31 60 87 46 31 60 60

Michelley@roskilde.dk linervp@roskilde.dk helenbr@roskilde.dk mariagb@roskilde.dk

Aktivitet Sidsel Villadsen, Musikterapeut Susanne Ringström, Aktivitetsmedarbejder Winnie Lykke Jørgensen, Aktivitetsmedarb.

Teknisk Service Jørgen Sander

Sygeplejersker Michelle Young - 1. sal Line Rikke Valentin - stuen Helen Breiner - aften Maria Grønlund Bojesen

Social- og sundhedsassistenter Thea Frederiksen Anne Prip Ayse Yildrim Louise Pedersen Jannet Jia

Sylvia Ayoko Annette Lykke Karstensen Kamilla Jensen Tina Paulsen Malak Hamade

Social– og sundhedshjælpere Khalid Lahsnaoui Nez Lund Hanne Andersen (måltidsvært) Kawa Salimi Khoshi Sdiq Marie Louise Larsen (barsel) Connie Nielsen Srisuda Jensen Tove Petersen (måltidsvært)

Karina Nielsen Kha Lam Catherine Wrinkler Conny Schønemann Delshad Rashid Maya Balterzen Liv Pedersen Bettina Jensen

Husassistenser Lise Hansen Birthe Kempf

Heidi Jørgensen

Ergoterapeut og fysioterapeut Kistine Bonde, Ergoterapeut Rino Caira, Fysioterapeut

Køkkenet Madservice Sct. Jørgensbjerg

46 31 60 60 46 31 60 60

4 46 31 60 51

kistinebo@roskilde.dk rinoc@roskilde.dk madservicesctj@roskilde.dk


September 2019

Praktisk information Kontakt til sygeplejerskerne Der er sygeplejersker i huset på alle hverdage kl. 7.30-15. Det er dog lettest at træffe sygeplejerskerne på telefon efter kl. 9. Lav evt. en aftale med sygeplejersken på mail om et bestemt tidspunkt, hvor I har brug for at mødes.

Personaleinfo Malak starter som ny social og sundhedsassistent d. 20. september. Velkommen til!

5


September 2019

Charlotte har ordet Så blev det min tur til at få et indlæg i husavisen. Jeg har været i huset i snart 8 år som social og sundhedsassistent.

Jeg var nyuddannet da jeg kom, og syntes, at der lå en ny, spændende verden for min fødder og jeg syntes Sct. Jørgensbjerg plejecenter lød som et rart sted. Jeg har haft min gang i stueetagen. Jeg kender jer alle sammen, nogen bedre end andre. Jeg har været med i sommerhuset i Korsør en del gange, samt Samsø og Bornholm. Der har jeg været heldig at lære nogle af jer bedre at kende. Det har været nogle helt fantastiske ture, vi har haft. Vi er kommet tættere på hinanden. Det er de mest fantastiske historier fra jeres liv, I har delt med os personaler.

6


September 2019

Det var derfor jeg i sin tid valgte at arbejde med ældre mennesker, jeg elsker at lytte til livshistorier. Jeg har været så heldig, at have en farmor som blev 100 år. Hun havde oplevet en del i sit liv. Bl.a. krigen, opfindelsen af vaskemaskinen og hendes far var den første i Holbæk der fik en automobil, det synes vi er lidt sjovt. Min oldefar kørte kreatur i Holbæk og det var jo en helt ny revolution for ham, da bilen kom. Jeg har lavet en del slægtsforskning, og det er virkelig spændende, at se tilbage i tiden. Det er sjovt, at se hvad ens forfædre har bedrevet. Jeg er nu blevet konstitueret afdelingsleder og I vil kunne finde mig på stueetagens kontor. Der er heldigvis nogen af jer, der kikker forbi og det er I mere ind velkomne til. Kærlige hilsner fra Charlotte

7


September 2019

Fødselsdag på Sct. Jørgensbjerg Når du har fødselsdag vil vi fejre dig med fødselsdagssang og flag og ønske dig en dejlig dag.

Den sidste fredag i måneden fejrer vi alle månedens fødselarer til fredagscaféen. Her serverer vi lagkage og synger fødselsdagssange for fødselarerne. Dine pårørende er meget velkomne.

Her fortæller vi også lidt om fødselarernes livshistorie. Hvis du har særlige ønsker til sange, som skal synges eller historier som skal fortælles om dig, så fortæl det til Sidsel.

Vil du invitere gæster til din fødselsdag, har du mulighed for at booke et lokale i kælderen samt bestille mad, kage og kaffe i køkkenet senest kl. 12 to dage før. Kontakt Mette Otkjær for at booke lokale.

8


September 2019

Månedens fødselarer Vi siger tillykke til 

Helga Lindemann Svensson d. 4. september

Bernt Goldbach

d. 7. september

Poul Erik Errebo Hansen

d. 8. september

Inger Marie Darling Jensen d. 26. september

Gundborg Szuwalski

d. 30 september

9


September 2019

Til minde om

Conny Lenna Ella Maria Jensen 8/3 1936 - 2/8 2019

Hvil i fred

10


September 2019

Månedens sang Septembers Himmel Septembers himmel er så blå dens skyer lyser hvide og lydt vi hører lærken slå som før ved forårstide. Den unge rug af mulden gror med grønne lyse klinger men storken længst af lande fór med sol på sine vinger.

De røde æbler løsner let fra træets trætte kviste. Snart lysner kronens bladenet og hvert et løv må briste. Når aftensolen på sin flugt bag sorte grene svinder om årets sidste røde frugt den tungt og mildt os minder.

Der er en søndagsstille ro imellem træer og tage en munter glæde ved at gro som var det sommerdage. Og koen rusker i sit græs med saften om sin mule, mens bonden kører hjem med læs, der lyser solskinsgule.

At flyve som et forårsfrø for sommerblomst at blive er kun at visne for at dø kan ingen frugt du give. Hvis modenhedens milde magt af livet selv du lærte da slår bag falmet rosendragt dit røde hybenhjerte.

Hver stubbet mark, vi stirrer på står brun og gul og gylden, og røn står rød og slåen blå og purpursort står hylden. Og georginer spraglet gror blandt asters i vor have, så rig er årets sidste flor: oktobers offergave.

"Septembers himmel" blev udgivet første gang i en helt speciel anledning. Inden for Danmarks Skoleradio lavede man nogle udsendelser med sange, som de enkelte skoler kunne lukke op for i skoletiden. Det var så meningen, at eleverne i de enkelte klasser havde mulighed for at synge med på 5-6 sange, som de hørte i radioen. Repertoiret var danske årstidsog historiske sange. Den 2. og 3. september 1949 kl. 9.15 og 11.15 kunne man så høre bl.a. "Det lysner over agres felt" og "Påskeklokken kimed' mildt" samt til slut "en ny sang, som er komponeret og digtet til udsendelsen": ”Septembers himmel” med melodi af Otto Mortensen og tekst af Alex Garff.

11


September 2019

August på Sct. Jørgensbjerg Sct. Jørgensbjergs Venner har været på skovtur i Bøgeskoven på Stevns og nyde den flotte udsigt med medbragte madpakker.

Og så har vi haft gang i petanque-kuglerne et par gange med stor succes.

12


September 2019

August på Sct. Jørgensbjerg En dag fik Kamilla den gode idé at tage sin søn Mads med på arbejde, og det var til stor glæde for mange af beboerne.

13


September 2019

August på Sct. Jørgensbjerg Den årlige Aktivitetsdag blev afholdt i bedste stil med forskellige boder: Det muntre Køkken, Ballonskyderi, Motionscykler samt køkkenets isbod. Der blev hygget, gættet på Tip en 13’er og spist gode pølser til frokost, og vi klarede det lige, selvom vi fik en regnskylle undervejs.

14


September 2019

August på Sct. Jørgensbjerg Der blev afholdt både rollatorræs og kørestolsræs med mange hurtige deltagere, og fart over feltet! Til eftermiddagskaffen fik vi fantastisk underholdning af tryllekunstneren Daniel Thomsen, som med sine imponerende tricks forundrede, overraskede og fik alle til at grine.

15


September 2019

August pü Sct. Jørgensbjerg En onsdagstur gik til Skoemagerkroen, som er en meget hyggelig og gammeldags kro.

16


September 2019

August på Sct. Jørgensbjerg Vi har været så heldige at få en rundvisning i Trekroner Kirke, som er en helt ny og meget moderne kirke. Kirkerummet er smukt bygget op af organiske former og

dejligt ovenlys, og så var vi heldige at børnekoret skulle øve sig, mens vi var på besøg, så vi fik en lille koncert.

17


September 2019

Historien om Sankt Jørgen og Dragen Historien fortæller, at der i den romerske hær var en meget dygtig soldat ved navn Georg. Han blev soldat, så snart han var gammel nok. I løbet af kort tid blev han kendt som en dygtig kriger, og der begyndte at gå sagn om hans gode gerninger. På vej hjem kom han en dag til den lille by Silene. I lang tid havde der boet en drage i en sø uden for byen. Dragen var en plage for indbyggerne, og for at holde sig gode venner med den, gav de den hver dag et får at æde. Da der ikke var flere får tilbage, måtte indbyggerne begynde at ofre deres egne børn. Det foregik efter lodtrækning. En dag faldt loddet på kongens datter. Kongen blev ude af sig selv af sorg. Og han tilbød indbyggerne alt sit sølv og guld plus det halve kongerige, hvis bare hans datter måtte slippe. Men indbyggerne ønskede ikke at tage imod tilbuddet. Prinsessen blev derfor iført brudekjole sendt ud til dragen. I det samme kom Georg forbi. Prinsessen så ham og råbte, at han skulle skynde sig i sikkerhed, men Georg red nærmere og spurgte, hvorfor hun stod der. Før hun havde nået at svare, rejste dragen sit vældige hoved fra søen. Georg løftede sin lanse og red direkte mod den ildsprudlende drage. Uhyret vendte sig mod ham og blottede sine spidse tænder, men Georg red uforfærdet videre, og han borede lansen dybt ind i dragens hals. Uhyret styrtede til jorden og var stendød.

18


September 2019

Indbyggerne i Silene hyldede nu Georg som en helt, og kongen sagde, at han måtte få lige, hvad han pegede på. Men Georg svarede, at det er en ridders pligt at hjælpe, hvor der er brug for det, uden at forvente belønning til gengæld. På Georgs tid var det forbudt og dødsensfarligt at være kristen. Så selvom Georg var en helt, blev han senere forfulgt på grund af sin kristne tro. I år 303 led Georg martyrdøden og blev henrettet. Efter sin død blev han helgenkåret af Paven i Rom. På Sankt Georgs dødsdag den 23. april mindes katolikker ham for hans tapperhed, gode gerninger og vilje til at hjælpe andre. Sct. Georg er siden blevet kendt på dansk under navnet Sankt Jørgen.

19


September 2019

Atombryllup 24. august 2019 Alice Solveig Hansen og Holger Birkelund Hansen kunne den 24. august 2019 fejre deres atombryllup i en alder af 93 år og 96 år. Der er ikke mange mennesker, som når at afholde 75 års bryllupsdag. Dagen blev fejret med den nærmeste familie; børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn på Sct. Jørgensbjerg Plejecenter. Alice er opvokset i Marbjerg. I 1943 tog hun og en veninde til et rutinebal på Hotel Roar i Roskilde. De dansede i 2 ringe, og da musikken stoppede, kom Alice og Holger tilfældigvis til at stå overfor hinanden, så der var straks amoriner i luften. På den tid var det kun læger, som fik tildelt brændstof, så de kunne køre på motorcykel. Da Holger også havde en motorcykel, fandt han et alternativt brændstof for at komme til stævnemøde med Alice i Marbjerg. Disse møder resulterede i 4 børn født fra 1944 til 1957, hvor de blevet beriget med tre døtre og en søn. De har altid været på farten og rejst meget i udlandet. I 1968 var de første gang i USA og Canada for at besøge en del af familien. Holger er søn af rutebilejer A.P. Hansen, som i sin tid startede Roskilde Turisttrafik med ”de røde busser” helt tilbage til 21. oktober 1921 med busruten fra Roskilde til Hove Mølle. I 1939 blev der arrangeret en turistrejse til Rhinen i Tyskland. Så var der åbnet for busrejser til Europa. Efter krigen var det Holger, der var chauffør på mange af udlandsrejserne i Europa. En del turister kan stadigvæk huske og mindes de skønne oplevelser på rejserne.

20


September 2019

Alice var altid det faste holdepunkt i hjemmet. Hun sørgede for at holde hus, have og børnene i fin stand. Endvidere vaskede Alice altid nakkestøtterne til busserne, så de kunne være klar til næste udlandsrejse. Kontoret i Algade 60 holdt Alice også rent og i orden, så kontorpersonalet kunne være godt tilpas i lokalerne. I starten af 1970´erne, da alle børnene næsten var fløjet fra reden, fik Alice et job som smags-dommer på Slagteriskolens Forskningsinstitut. Dette job havde hun glæde af i mange år. Alices motto er: ”Den største ting her i livet er at glæde andre mennesker”. Holger har mange gange sagt, at hun er solen på vejen, så hun lever op til sit navn Solveig. Omkring 1960 holdt Holger op med at køre turistbusser til udlandet og kom på kontoret, hvor han planlagde alle udlandsrejserne. Han kørte på tilrettelæggelsesrejser i Europa for at finde nye rejse-mål og lavede kontrakter med hotellerne. Han blev tildelt et diplom for at have arrangeret den bedste rejse i Europa: Rejsen til Nordkap.

Selvom Holger arbejdede på kontoret, rundede han ofte dagen af med, at komme i garagen på Ledagervej, da det lå i blodet, at han var ”chaufførernes mand”. Fritiden blev ofte tilbragt i deres sommerhus i Klint, hvor hele familien og venner altid var velkomne til at hygge sig og få dejlig mad ved det store runde grillbord. Vi ønsker mor og far hjertelig tillykke med dagen. - Familien

21


September 2019

Invitation til afdelingsmøde Under henvisning til Boligselskabet Sjællands vedtægter § 15 inviterer vi hermed til afdelingsmøde. For beboerne på: Sct. Jørgensbjerg Plejecenter Dato: Mandag den 23. september 2019 kl. 13.30 Sted: Møllehusvej 118, 4000 Roskilde i mødelokalet i kælderen Dagsorden 1.

Valg af dirigent, referent og stemmetællere

2.

Aflæggelse af beretning v/driftsleder

3.

Behandling af evt. indkomne forslag med budgetkonsekvens (se frist i pkt. 5)

4.

Godkendelse af afdelingens budget for 2020 herunder fremlæggelse af sidste års regnskab v/distriktschef

5.

Indkomne forslag. Indkomne forslag skal være hos Boligselskabet Sjælland senest den 5. september 2019. Forslag kan sendes til Boligselskabet Sjælland, Sjællandsvænget 1, 4000 Roskilde eller på mail beboerdemokrati@bosj.dk. Kun forslag med fornavn og adresse kan behandles på mødet.

6.

Eventuelt

Budget og eventuelle andre bilag udsendes en uge før mødet. Med venlig hilsen Boligselskabet Sjælland Selskabsbestyrelsen

22


September 2019

Stine og Martin underholder Tirsdag d. 10. september kl. 14.30 i spisestuen Kom og oplev Stine og Martin i et fantastisk underholdningsshow med sang, dans, revy, vilde kostumer og masser motion til lattermusklerne! Sct. Jørgensbjergs Venner stür for arrangementet, og alle med tilknytning til Sct. Jørgensbjerg Plejecenter er velkomne!

23


September 2019

Vil du donere stauder til os? Vores gårdhave ser lidt tom ud, og der er næsten ikke flere stauder tilbage. Derfor vil vi meget gerne modtage stauder, hvis du har nogen i din have, du vil dele. Vi vil gerne tage imod dem i første uge i september, helst mandag og tirsdag. Aftal nærmere med Susanne eller Sidsel

24


September 2019

Musikalske Matador-Minder D. 24. september kl. 15 i spisestuen Nicolaj Cornelius Sanger, skuespiller og Danmarksmester i Matador

Christoffer Christensen Pianist Oplev det musikalske underholdningsforedrag, om en af Danmarks mest berømte Tv-serier; Matador. Hør de morsomme anekdoter omkring filmoptagelserne, de små pudsigheder fra den endelige serie og syng med på de herlige sange som:

Molak molak mak mak mak Visen om de tre musikanter Hvorfor er lykken så lunefuld? Jeg har elsket dig så længe jeg kan mindes

Alle er velkomne

25


September 2019

Præstens beretning Livets kilder af sognepræst Martin Ishøy ”Hvor kommer du fra”? Det er et almindeligt spørgsmål, når man lærer nye mennesker at kende. Nogen kommer fra Ølstykke, andre fra Skanderborg og andre fra Roskilde syd for banen. Det er fordi, oprindelse er vigtigt. Selv om også jeg er født et sted, og er opvokset et (andet) sted, bliver det, efterhånden som jeg bliver ældre og ældre, mere og mere klart for mig, at jeg kommer fra skoven. Jeg kommer fra skoven og fra åen. Nogle vil mene at skoven og åen bare var det, der lå neden for parcelhuskvarteret, men for mig var og er det ikke det kønsløse parcelhuskvarter, der er svaret på, hvor jeg kommer fra. Det er skoven og åen. Nu er det længe siden, som Jeppe Aakjær skrev for endnu længere tid siden (faktisk 1906), men med de kriser for natur, klima og miljø, som ingen i dag kan ignorere, bliver det vigtigere og vigtigere at vi gør os klart, at i bund og grund er naturen vores ophav. Ja vi er alle født af vores mor et eller andet sted i en eller anden situation, men i sidste ende er det naturen, som er vores ophav – og du skal ære din far og din mor. Derfor skal du ære naturen – ikke fordi det kan betale sig, men fordi kun sådan kommer vores liv til at vende rigtigt – og kun sådan kan vi, vores børn og børnebørn komme til at leve bæredygtigt på denne jord. Det her kom jeg til at tænke på, fordi jeg forleden dag var så heldig at besøge det sted, hvor Gudenåen og Skjernåen har deres udspring med kun et par hundrede meters mellemrum på den jyske højderyg. På en måde ligner det bare nogle mudrede vådområder, men for den der har lidt omløb i hovedet er det stærke eksempler på naturens egen symbolkraft. Disse kilder er mere end blot billeder på selve livets opståen, de er væsensforbundne med livets opståen – og dermed med vores opståen. Som sådan taler kilderne til enhver, der har ører at høre med, om livets mirakel og skønhedens ophav.

26


September 2019

I skabelsesberetningen i Første Mosebogs andet kapitel er livet ikke først til, men bliver til, da en kilde bryder frem og vandede jorden, så mennesket og alt andet kan dannes og få liv. Det er det frembrud, der kan smages, når man drikker af vandet i Gudenåens udspring – og så kan man ikke andet end at takke Gud for livet. Livets opståen mærkes om muligt endnu mere intenst i Skjernåens udspring nogle hundrede meter derfra. Der er terrænet blevet til en lille mose. Her er det guddommeliges overjordiske nærvær i jorden næsten så tykt, så man kan skære i det. Her summer den oprindelige frugtbarhed om kap med mangfoldigheden af flyvende insekter. ”Ak, ak, ak! Vort hjerte svulmed af tro og tak” – for nu at sige det med Thøger Larsens ord fra sommerhymnen ”Du danske sommer, jeg elsker dig”. ”Hvor kommer du fra”? Nogen vil svare: ”fra skoven og åen”. Andre vil svare ”fra havet”, hvis de er vokset op nær Vesterhavet eller Kattegat. Nogle vil sige fra markerne eller fra haven eller parken. Naturen er ophav, og uden vand intet liv, ingen ”livets opståen”. Også her i Roskilde kan vi mærke vandet i naturen, det vand der giver liv – som nu forleden, da ikke kun fjorden, men også himlen var fuld af livets vand. Med sin symbolkraft er naturen en kilde til oplevet nærvær med skaberen. Derfor synger vi salmen; ”Alle mine kilder skal være hos dig”!

27


September 2019

Jeannet Ulrikkeholm Underholder i Hyggekrogen d. 1. oktober kl. 14.30 Jeannet underholder med danske og internationale sange i et bredt repertoire med sin guitar og andre strengeinstrumenter som akkompagnement. Der vil vÌre mange kendte sange og mulighed for at synge med. Senior Vest er medarrangører, og alle er velkomne.

28


September 2019

Kommende arrangementer Sæt kryds i kalenderen! Underholdning med Stine og Martin d. 10. september kl. 14.30 Matador teaterforestilling d. 24. september kl. 15 i spisestuen Underholdning med Jeanette Ulrikkeholm d. 1. oktober kl. 14.30 i hyggekrogen Teaterforestillingen ”Viceværten - jul” d. 17. december kl. 15 Birthe Kjær koncert d. 18. februar 2020 kl. 15

29


September 2019

Bruger- og pårørenderådet Plejecenter Sct. Jørgensbjerg Bruger – Pårørende Formand: Helle Petersen

40 98 65 50

helleogsteen@privat.dk

Birthe Aagaard

20 80 86 53

bigaard@hotmail.com

Kirsten Jacobsson

50 56 91 70

kirsten.jacobsson@webspeed.dk

Finn Erik Christensen

agnesfinnerik@mail.com

Charlotte Aaholst

22 84 12 87

c.aaholst@mail.dk

Kasserer Inge-Lise Soelberg

26 25 69 85

ingesoel@hotmail.com

Suppleant Bente Johnsen Beboere Margit Jacobsen

Lejlighed 25

Inger Holm

Lejlighed 35

Ingelise Kanstrup

Lejlighed 37 Øvrige

Repræsentant fra ældrerådet: Dorthe Friis

22 64 30 96

dsf30a@gmail.com

Centerleder: Mette Signe Otkjær

20 51 45 50

mettesot@roskilde.dk

Sekretær: Anette G Jensen

anettegj@roskilde.dk

30


September 2019

Fra Køkkenet - Mikkelsdag Den 21. september er Mikkelsdag Mikkelsdag er en traditionel dansk festdag til ære for ærkeenglen Mikael.

Man holdt høstfest, piger og karle skiftede plads på gårdene og kirkerne pyntedes til gudstjeneste med høstens korn og frugter. Menuen var Mikkelsdagssuppe I Madservice serverer vi

Oksekødssuppe med urter, boller og dertil ristoppe

~ Kogt oksekød med peberrodssovs og grønt Velbekomme

31


September 2019

Aktivitetsplan September 2019 Der tages forbehold for ændringer/fejl i programmet

Søndag

1.

Mandag

2.

Siddende gymnastik i hyggekrogen kl. 10.30 Spil og lege i hyggekrogen kl. 14.30

Tirsdag

3.

Rend og hop kl. 10 Cykling med Susanne og Gudrun kl. 10.30 og 14.30 Gudstjeneste kl. 15

Onsdag

4.

Kor i spisestuen kl. 10.30 Ud i det blå med Sidsel kl. 13.30 Yoga i hyggekrogen kl. 16.45

Torsdag

5.

Morgensang kl. 10 i hyggekrogen Rend og hop kl. 14

Fredag

6.

Brunch kl. 10.15 Fredagscafe kl. 14.30

Lørdag

7.

Søndag

8.

Mandag

9.

Siddende gymnastik i hyggekrogen kl. 10.30 Banko i spisestuen kl. 13.45

Tirsdag

10. Rend og hop kl. 10 Cykling med Susanne og Gudrun kl. 10.30 Underholdning med Stine og Martin i spisestuen kl. 14.30

Onsdag

11. Kor i spisestuen kl. 10.30 Ud i det blå med Sidsel kl. 13.30 Yoga i hyggekrogen kl. 16.45

Torsdag

12. Morgensang kl. 10 i hyggekrogen Rend og hop kl. 14

Fredag

13. Brunch kl. 10.15 Fredagscafe kl. 14.30

Lørdag

14.

Søndag

15.

32


September 2019

Mandag .

16. Siddende gymnastik i hyggekrogen kl. 10.30 Maleværksted kl. 14.30 i den lille hyggestue

Tirsdag

17. Rend og hop kl. 10 Spil og leg i hyggekrogen kl. 14.30

Onsdag

18. Kor i spisestuen kl. 10.30 Ud i det blå med Sidsel kl. 13.30

.

Torsdag

Yoga i hyggekrogen kl. 16.45 19. Morgensang kl. 10 i hyggekrogen Rend og hop kl. 14

Fredag

20. Brunch kl. 10.15 Fredagscafe kl. 14.30

Lørdag

21. Mikkelsdag

Søndag

22.

Mandag

23. Siddende gymnastik i hyggekrogen kl. 10.30 Banko i spisestuen kl. 13.45 Afdelingsmøde med boligforeningen i kælderen kl. 13.30

Tirsdag

24. Rend og hop kl. 10 Cykling med Susanne og Gudrun kl. 10.30 Matador teaterforestilling kl. 15 i spisestuen

Onsdag

25. Kor i spisestuen kl. 10.30 Ud i det blå med Sidsel kl. 13.30 Yoga i hyggekrogen kl. 16.45

Torsdag

26. Morgensang kl. 10 i hyggekrogen Rend og hop kl. 14

Fredag

27. Brunch kl. 10.15 Fredagscafe kl. 14.30

Lørdag

28.

Søndag

29.

Mandag

30. Siddende gymnastik i hyggekrogen kl. 10.30 Maleværksted kl. 14.30 i den lille hyggestue

33


September 2019

Aften MADPLAN September 2019 Der tages forbehold for fejl og ændringer i madplanen

Søndag 1. Mandag 2. Tirsdag 3.

Onsdag 4. Torsdag 5.

Fredag

Rullesteg/persille Med skysovs og rødbedesalat med peberrod Vanilleis Med chokoladesovs og vafler Hakkebøf Med skysovs, bløde løg og agurkesalat Mannagrød Med kanelsukker Fiskefrikadeller Med hollandaise, citron og råkost Koldskål Med kammerjunkere Medister Med stuvet bønner og rødbeder Kirsebærgrød Med fløde Laksemousse Med rejer, salat og dressing Braiseret kalvekød Kartoffelmos, æble/løgkompot og bredbladet persille

6.

Blomkålssuppe Med persilleolie Baconrulle Med skysovs, rysteribs og agurkesalat Lørdag 7. Stegt kylling Champignonsovs, grøn salat med flødedressing Yoghurtdessert Med pærekompot og chokolade Søndag 8 Revelsesben Med skysovs, blommechutney og asier Appelsinfromage Med flødeskum og chokolade Mandag 9. Kalvehjerter I flødesovs med ribsgelé og agurkesalat Abrikosgrød Med fløde Tirsdag 10. Hyldebærsuppe Med æbletern og tvebakker Frikadeller Med stuvet hvidkål og rødbeder Onsdag 11. Stegt rødspætte Med persillesovs, citron og rysteribs Vanilleis Med valnød og chokolade Torsdag 12. Tarteletter Med skinke, ærter og gulerødder Kalkungryde Med løse ris og æble/rosinchutney Fredag 13. Champignonsuppe Med persilledrys og flutes Forloren hare Med skysovs, tyttebærskum og drueagurker Lørdag 14. Mørbradgryde Med cocktailpølser, bacon, kartoffelmos og surt Blommetrifli Med flødeskum Søndag 15. Kalvesteg Med skysovs, waldorffsalat og ribsgele Sherryfromage Med chokolade og nødder

34


September 2019

Mandag 16. Tomatsuppe Med cremefraiche og frisk timian Paneret flæsk Med hvid løgsovs og agurkesalat Tirsdag 17. Millionbøf Med kartoffelmos og rødbeder Æblegrød Med fløde Onsdag 18. Tunmousse Med sauce verte og flutes Sprængt nakke Med dijonsovs og franske ærter Torsdag 19. Biksemad Med rugbrød og rødbeder Pærevælling Fredag 20. Bærsuppe Med tvebakker Bagt fisk Med æbler, hvidvinssovs,ærter og citron Lørdag 21. Bøf stroganoff Med kartoffelmos,asier og grønt drys Pære i portvin Hjemmesyltet pære med råcreme Søndag 22. Mandag 23. Tirsdag

24.

Onsdag 25. Torsdag 26.

Fredag

27.

Lørdag

28.

Flæskesteg Med skysovs, brunede og hvide kartofler, rødkål Vanillebudding Med brombærsovs Pølser Med varm kartoffelsalat, sennep og ketchup Pandekage Med æble/blommemarmelade Jordskokkesuppe Bagt fisk og jordskokke/æble salat Stegt kylling Med skysovs og hvidløgsbagte gulerødder Karrykål Med svinekød, hvidkål, gulerødder og ris Vanilleis Med kirsebærsovs Hjemmerøget fisk Med hollandaise, citron og hvidkålssalat med æble Skovbærgrød Med fløde Krebinet Med skysovs, hvidløgsbagte gulerødder og asier Chokoladebudding Med flødeskum Hamburgerryg Med stuvet spinat, brune kartofler og gulerødder Fløderand Med syltede brombær

Søndag 29.

Mikkelsdagssuppe Oksekødssuppe med urter /ristoppe Kogt oksekød Med med flødepeberrodssovs og grønne bønner

Mandag 30.

Kalvegryde Champignon, gulerødder og surt Fersken Med makronflødeskum

35


September 2019

Bagsiden

Månedens citat Da Gud ikke kunne være overalt, skabte han bedstemødre

Bidrag til husavisen Har du et godt indslag, en historie, en god nyhed, en vits, nogle billeder eller andet, så send det til Sidsel på sidselv@roskilde.dk eller giv hende en lap papir senest d. 25. i måneden.

36

Profile for Roskilde Kommune

Husavisen Sct. Jørgensbjerg Plejecenter september 2019  

Husavisen Sct. Jørgensbjerg Plejecenter september 2019  

Advertisement