__MAIN_TEXT__

Page 1

HUSAVISEN SCT. JØRGENSBJERG PLEJECENTER

Januar 2020

Se flere billeder fra december måned på side 14-19 Læs om Nytårskuren side 24-25 Tilmeld dig husavisen på mail på vores hjemmeside Besøg os på hjemmesiden sct-joergensbjerg.roskilde.dk, Instagram og Facebook


Januar 2020

Indhold Måltider

s. 3

Kontaktinformation

s. 4

Praktisk information og Personaleinfo

s. 5

Leder: Mette har ordet

s. 6

Information om genoplivning

s. 7

Fødselsdag på Sct. Jørgensbjerg

s. 8

Månedens fødselar

s. 9

Til Minde Om

s. 10

Månedens sang

s. 11

December måned på Sct. Jørgensbjerg

s. 12-19

Tak for en dejlig nytårsaften

s. 20

Birthe Kjær og årsfest d. 18. februar

s. 21

Bruger-pårørende-rådet

s. 22

Nytårskur d. 17. januar

s. 23

Aktivitetsplan

s. 24-25

Aften Madplan

s. 26-27

Bagsiden

s. 28

2


Januar 2020

Måltider Vi elsker gode måltider, og derfor kan vi hver dag nyde hjemmelavet mad fra vores eget køkken, som nu er 60-90% økologisk. Ønskekrukken Har du et ønske til et måltid eller en ret, så skriv det på en seddel og læg den i ønskekrukken i spisestuen. Så vil køkkenet gøre deres bedste for at opfylde ønskerne. Gæster Hvis du får gæster, kan du bestille mad til dem. Find en seddel ved tøjkurvene på begge etager, udfyld og giv personalet den senest kl. 12 to dage før. Så kan I spise måltidet sammen, hvor du plejer at spise eller i egen bolig. Betalingen trækkes fra klientkontoen. Priser for gæster Morgenmad: Frokost (kold mad): Aftensmad (varm mad, 2 retter): Smørrebrød (1 stk.): Lagkage (10 personer): Kringle (5 personer): Æblekage (8 personer): Øl / vand (flaske):

45 kr. 61 kr. 84 kr. 13 kr. 145,5 kr. 25 kr. 80 kr. 8 kr.

Måltiderne serveres Morgenmad: Frokost: Eftermiddagskaffe: Aftensmad: Aftenkaffe:

kl. kl. ca. kl. kl. ca. kl.

3

8-10 12.15-12.45 15-16 17.45-18.30 19-20


Januar 2020

Kontaktinformation Redaktør på husavisen: Sidsel Villadsen Husets telefon: 46 31 60 60 Instagram: sctjorgensbjergplejecenter Mail: sctjoergensbjerg@roskilde.dk Facebook: Sct. Jørgensbjerg Plejecenter

Ledelse Mette Otkjær, Centerleder Lone Grønlund Piening , Afdelingsleder

46 31 57 91

mettesot@roskilde.dk

21 18 21 81 24 90 72 16 22 28 93 06

sidselv@roskilde.dk susannering@roskilde.dk

Aktivitet Sidsel Villadsen, Musikterapeut Susanne Ringström, Aktivitetsmedarbejder Winnie Lykke Jørgensen, Aktivitetsmedarb. Morten Nygaard Pedersen

mortennp@roskilde.dk

Teknisk Service Jørgen Sander

30 84 14 97

tekniksctjorgen@roskilde.dk

46 31 60 99 46 31 60 87 46 31 60 87 46 31 60 60

nanahh@roskilde.dk helenbr@roskilde.dk mariagb@roskilde.dk

Sygeplejersker Nikita Camilla Nielsen Nana Hedemann Hansen Helen Breiner - aften Maria Grønlund Bojesen Betina Schor Sørensen

Social- og sundhedsassistenter Anne Prip Ayse Yildrim Louise Pedersen Jannet Jia Malak Hamade Christine Bødker Dorthe Lorckmann

Sylvia Ayoko Annette Lykke Karstensen Carsten Andersen Tina Paulsen Maja Reingaard Dyreholt Michelle Pedersen Gitte Mogensen

Social– og sundhedshjælpere Khalid Lahsnaoui Nez Lund Hanne Andersen (måltidsvært) Kawa Salimi Khoshi Sdiq Marie Louise Larsen (barsel) Connie Nielsen Srisuda Jensen Tove Petersen (måltidsvært)

Karina Nielsen Kha Lam Catherine Wrinkler Conny Schønemann Delshad Rashid Maya Balterzen Liv Pedersen Bettina Jensen

Husassistenser Lise Hansen Birthe Kempf

Heidi Jørgensen

Ergoterapeut og fysioterapeut Kistine Bonde, Ergoterapeut Rino Caira, Fysioterapeut

46 31 60 60 46 31 60 60

kistinebo@roskilde.dk rinoc@roskilde.dk

46 31 60 51

madservicesctj@roskilde.dk

Køkkenet Madservice Sct. Jørgensbjerg

4


Januar 2020

Praktisk information Kontakt til sygeplejerskerne Der er sygeplejersker i huset på alle hverdage kl. 7.30-15. Det er dog lettest at træffe sygeplejerskerne på telefon efter kl. 9. Lav evt. en aftale med sygeplejersken på mail om et bestemt tidspunkt, hvor I har brug for at mødes. Fremover vil der hænge kontaktoplysninger på den ansvarlige sygeplejerske i skabet over køleskabet i hver lejlighed.

Personaleinfo Lone Grønlund Piening starter som ny afdelingsleder. Betina Schor Sørensen starter som ny sygeplejerske på 1. sal Dorthe Lorckmann starter som ny social- og sundhedsassistent på 1. sal Gitte Mogensen starter som ny social- og sundhedsassistent i stuen. Sidsel Villadsen går på barsel fra 31. januar og Morten Nygaard Pedersen overtager som barselsvikar. Velkommen til! Vi glæder os til at lære jer at kende!

5


Januar 2020

Mette har ordet Kære Alle Endnu et smukt år er gået her på Sct. Jørgensbjerg. Vi har hygget, sunget og spist god mad gennem hele den sidste måned. Nu står årsskiftet for døren, med hvad det må bringe af spændende oplevelser.

En af de nye oplevelser er, at vi har ansat en ny afdelingsleder, Lone Grønlund Piening, som jeg skrev i sidste avis. Lone kommer fra en stilling som oversygeplejerske på Rigshospitalet og har valgt at sadle om og blive afdelingsleder på et plejecenter. Vi glæder os alle til at Lone kommer, og jeg håber selvfølgelig, at I alle vil tage godt imod hende. Vi har haft mange besøg på plejecenteret. I august havde vi besøg fra Styrelsen for Patientsikkerhed, i november havde vi besøg af det Kommunale tilsyn og her i december har vi haft besøg af Arbejdstilsynet. Her havde de meget fokus på forflytninger og om medarbejderne havde de rette arbejdsforhold i lejlighederne. Når man flytter på plejecenter, bliver ens hjem en arbejdsplads, hvor andre skal have de korrekte forhold til at kunne udføre deres arbejde. Jeg vil derfor i den kommende tid skulle rundt i alle lejligheder og især på badeværelserne for at gennemgå, om der er den plads der kræves, for at medarbejderne kan udføre deres opgaver. En anden ting, vi også i det nye år vil være optagede af, er den nye lov omkring livsforlængende behandling og genoplivning. Som beboer har I lov til at få indskrevet, hvad jeres ønsker er i forhold til både livsforlængende behandling og genoplivning. Jeres ønsker skal altid drøftes med egen læge, hvorefter det skrives ind i dokumentationssystemet. Sygeplejerskerne i afsnittene vil henvende sig til jer ang. denne problematik. Kvalitets- og udviklingssygeplejerske Maria har skrevet et afsnit om dette på næste side.

De bedste hilsner fra Mette

6


Januar 2020

Information om genoplivning Den 1. november 2019 lancerede Styrelsen for Patientsikkerhed en ny informationsindsats om genoplivning og fravalg af genoplivningsforsøg. For at forhindre uhensigtsmæssige genoplivningsforsøg er det vigtigt, at få talt med lægen om den sidste tid, mens borger er habil og stadig har evnen til at træffe beslutninger for sit liv. For at skabe tryghed for jer som beboere og pårørende omkring, at vide, at man selv har været med til tage en beslutning, vil man her på Sct. Jørgensbjerg Plejecenter over den næste periode sammen

med jeres læge tage en snak med alle beboere og/eller pårørende omkring ønsker angående genoplivning og livsforlængende behandling. Venlig hilsen Maria Grønlund Bojesen Kvalitets – og udviklingssygeplejerske

7


Januar 2020

Fødselsdag på Sct. Jørgensbjerg Når du har fødselsdag vil vi fejre dig med fødselsdagssang og flag og ønske dig en dejlig dag.

Den sidste fredag i måneden fejrer vi alle månedens fødselarer til fredagscaféen. Her serverer vi lagkage og synger fødselsdagssange for fødselarerne. Dine pårørende er meget velkomne.

Her fortæller vi også lidt om fødselarernes livshistorie. Hvis du har særlige ønsker til sange, som skal synges eller historier som skal fortælles om dig, så fortæl det til Sidsel. Vil du invitere gæster til din fødselsdag, har du mulighed for at booke et lokale i kælderen samt bestille mad, kage og kaffe fra køkkenet. Udfyld en seddel og giv personalet senest kl. 12 to dage før. Kontakt Mette Otkjær for at booke lokale.

8


Januar 2020

Månedens fødselar Vi siger tillykke til 

Inger Edith Holm

d. 1. januar

Ernst Hans Christian Larsen

d. 2. januar

Hella Marie Mogensen

d. 3. januar

Oda Hyldekrog Varsted

d. 11. januar

Annette Kristensen

d. 14. januar

Leif Andersen

d. 17. januar

Karen Ulla Pedersen

d. 23. januar

Jytte Steen

d. 23. januar

9


Januar 2020

Til minde om

Joan Annette Truelsen 1/7 1945 - 22/12 2019 Hvil i fred

10


Januar 2020

Månedens sang Det er hvidt herude Tekst: St. St. Blicher, 1838 Melodi: Thomas Laub, 1914 Det er hvidt herude, kyndelmisse slår sin knude overmåde hvas og hård, hvidt forneden, hvidt foroven, pudret tykt står træ i skoven som udi min abildgård. Det er tyst herude, kun med sagte pik på rude melder sig den små musvit. Der er ingen fugl, der synger, finken kun på kvisten gynger, ser sig om og hvipper lidt. Det er koldt herude, ravne skrige, ugler tude, søge føde, søge læ. Kragen spanker om med skaden højt på rygningen af laden, skeler til det tamme kræ.

Hanen sig opsvinger på en snemand, sine vinger klaskende han sammenslår. Krummer halsen stolt og galer hvad monstro han vil, den praler? Hvis endda om tø han spår! Inderlig jeg længes efter vår, men vintren strænges, atter vinden om til nord! Kom, sydvest, som frosten tvinger, kom med dine tågevinger, kom og løs den bundne jord!

Da Blicher skrev digtet, var han 55 år gammel og meget syg. Et anfald af reumatisme holdt ham i sengen længe. Datidens medicin hjalp ikke, men forgiftede ham bare mere. I to måneder drak han kun sukkervand. Han overlevede dog krisen og levede 10 år mere. Danmark havde i øvrigt netop i 1838 én af de koldeste vintre, der nogensinde er målt.

11


Januar 2020

December på Sct. Jørgensbjerg Vi lagde ud med et skønt Juleafdansningsbal d. 2. december, hvor vi fik besøg af de dejlige dansere Karsten og Lisa, som havde klædt sig flot i julekostumer! Vi startede med en indmarch, hvorefter Karsten og Lisa dansede nogle flotte standarddanse for os, og så var det vores egen tur til at komme på dansegulvet! Til sidst kunne vi slappe af med en god kop kaffe og et stykke kage.

12


Januar 2020

December på Sct. Jørgensbjerg Fredagscaféen har også budt på nogle gode dansestunder, og vi har været heldige at få besøg af de søde nissekoner fra logen, som også delte blomster ud til beboerne.

13


Januar 2020

December på Sct. Jørgensbjerg Rita har sat gang i julestemningen med hyggelig jule-klip og klister i weekenderne. ”Skal vi klippe vore julehjerter sammen?”

14


Januar 2020

December på Sct. Jørgensbjerg Den sidste køretur inden jul gik til de to broer over Roskilde Fjord ved Frederikssund. Vi fik både set og kørt over den nye Kronprinsesse Marys bro og den gamle Kronprins Frederiks bro - der var sørme stor forskel!

Og så fik vi en kop kaffe og nogle (desværre ikke helt bagte) æbleskiver i Frederikssund. Dejlig tur!

15


Januar 2020

December på Sct. Jørgensbjerg De søde børn fra Tjørnegårdsskolen besøgte os med et flot luciaoptog og skøn sang, som rørte mange af vores beboere.

16


Januar 2020

December på Sct. Jørgensbjerg En fin julegudstjeneste fik vi at opleve i Sct. Jørgensbjerg Kirke, hvor der blev fortalt den gode historie om de tre døtre, som skulle bevise hvem der var klog nok til at overtage kongens rige. Herefter tog vi hjem og hyggede os med æbleskiver og glögg.

17


Januar 2020

December på Sct. Jørgensbjerg En juleteaterforestilling er det også blevet til. Nonny fra teatret Hugin Munin kom og leverede en humoristisk forestilling om Grethe og Alice, som bor på

plejehjem og prøver at vinde viceværtens hjerte.

18


Januar 2020

December på Sct. Jørgensbjerg Og så blev det også jul på Sct. Jørgensbjerg. Vi fik fejret juleaften i stor stil - først med en lækker brunch med mange pårørende tilstede og hygge og musik. Senere med julemiddag og dans og sang omkring juletræet!

19


Januar 2020

Tak for en dejlig nytårsaften Vi startede i spisestuen omkring kl. halv seks, hvor der blev serveret en velkomstdrink og herefter kom forretten. Kl. 18 så vi dronningens nytårstale på storskærmen. Så fik vi hovedretten, og herefter en lille skåle- og hyggepause med musik af Morten. Herefter var der lækker dessert - en islagkage med marcipan. Der var både rødvin, hvidvin, portvin og sherry og sodavand - så der var frit valg på alle hylder. Så var der hyggemusik og sang, mens der blev ryddet af bordet Til slut blev der dækket op til kaffe med lækker kransekage, chokolade osv - der manglede ikke noget! Igen lidt musik - vi har fået vores eget Kjeld og Hilda par (Morten og Hanne) som underholdt med dejlig sang og masser af hygge hele aftenen En helt igennem god aften - en stor tak skal lyde til alt personalet, som sørgede for den gode stemning og alt, hvad der hører sig til nytårsaften! Jytte, nr. 10

20


Januar 2020

Birthe Kjær og årsfest d. 18. februar Sæt kryds i kalenderen! Birthe underholder kl. 15 Herefter vil vi byde på lækker aftensmad og hygge og fest, som vi plejer til en god årsfest! Mere information følger!

21


Januar 2020

Bruger- og pårørenderådet Plejecenter Sct. Jørgensbjerg Bruger – Pårørende Formand: Helle Petersen

40 98 65 50

helleogsteen@privat.dk

Næstformand: Birthe Aagaard

22 80 86 53

bigaard@hotmail.com

Kirsten Jacobsson

50 56 91 70

kirsten.jacobsson@webspeed.dk

Finn Erik Christensen 30 24 46 96

agnesfinnerik@gmail.com

Charlotte Aaholst

22 84 12 87

c.aaholst@mail.dk

Kasserer Inge-Lise Soelberg

26 25 69 85

ingesoel@hotmail.com

Margit Jacobsen

Lejlighed 25 Suppleanter

Bente Johnsen

bente.johnsen@yahoo.dk

Inger Holm

Lejlighed 35

Ingelise Kanstrup

Lejlighed 37 Øvrige

Repræsentant fra ældrerådet: Dorthe Friis

22 64 30 96

dsf30a@gmail.com

Centerleder: Mette Signe Otkjær

20 51 45 50

mettesot@roskilde.dk

Sekretær: Sanne Kammersgaard Hancke

sannekam@roskilde.dk

22


Januar 2020

Nytårskur Kære alle frivillige Nu nærmer det nye år sig med hastige skridt. Så er det tid til at vi vil takke for din indsats som frivillig i vores hus og ønske hinanden godt nytår. Det vil derfor glæde os at se dig fredag den 17. januar 2020 til nytårskur fra kl. 14.30 til kl. 16.

Her vil vi skåle på det gode samarbejde og på håbet om mange fremtidige gode stunder og dejlige oplevelser sammen på Plejecenter Sct. Jørgensbjerg. På glædeligt gensyn Centerleder Mette Otkjær

23


Januar 2020

Aktivitetsplan Januar 2020 Der tages forbehold for ændringer/fejl i programmet

Onsdag

1.

Yoga i hyggekrogen kl. 14

Torsdag

2.

Morgensang kl. 10.15 i hyggekrogen Rend og hop kl. 14

Fredag

3.

Brunch kl. 10.15 Fredagscafé kl. 14.30

Lørdag

4.

Søndag

5.

Mandag

6.

Siddende gymnastik i hyggekrogen kl. 10.30 Maleværksted i hyggekrogen kl. 14

Tirsdag

7.

Rend og hop kl. 10.30 Gudstjeneste i spisestuen kl. 15

Onsdag

8.

Kor i spisestuen kl. 10.30 Ud i det blå med Sidsel og Morten kl. 13.30 Yoga i hyggekrogen kl. 16.45

Torsdag

9.

Morgensang kl. 10.15 i hyggekrogen Rend og hop kl. 13.15

Fredag

10. Brunch kl. 10.15 Fredagscafé kl. 14.30

Lørdag

11. Ringspil med Rita kl. 14 i hyggekrogen Sang og bevægelse kl. 15.30 i hyggekrogen

Søndag

12. ”Hvad skete i 2019?” kl. 14 i hyggekrogen Sang og musik kl. 14 i hyggekrogen

Mandag

13. Siddende gymnastik i hyggekrogen kl. 10.30 Sang og hygge kl. 14 i hyggekrogen

Tirsdag

14. Rend og hop kl. 10.30 Banko i spisestuen kl. 14

Onsdag

15. Kor i spisestuen kl. 10.30 Ud i det blå med Sidsel og Morten kl. 13.30

Yoga i hyggekrogen kl. 16.45

24


Januar 2020

Torsdag

16. Morgensang kl. 10.15 i hyggekrogen Danseriet kl. 14.30 i spisestuen

Fredag

17. Brunch kl. 10.15 Nytårskur for alle frivillige kl. 14.30-16

Lørdag

18.

Søndag

19.

Mandag

20. Siddende gymnastik i hyggekrogen kl. 10.30 Maleværksted i hyggekrogen kl. 14

Tirsdag

21. Rend og hop kl. 10.30 Kultur-tur med Susanne kl. 13.30

Onsdag

22. Kor i spisestuen kl. 10.30 Historieoplæsning kl. 14 i hyggekrogen Yoga i hyggekrogen kl. 16.45

Torsdag

23. Morgensang kl. 10.15 i hyggekrogen Rend og hop kl. 14

Fredag

24. Brunch kl. 10.15 Fredagscafé kl. 14.30

Lørdag

25. Små film fra gamle dage kl. 14 i hyggekrogen Dans til gode gamle dansktophits 15.30 i hyggekrogen

Søndag

26. Sange fra januar kl. 14 i hyggekrogen Ludo og andre klassiske spil kl. 15.30 i hyggekrogen

Mandag

27. Siddende gymnastik i hyggekrogen kl. 10.30 Banko i spisestuen kl. 14

Tirsdag

28. Abrahamsen Tøj og sko salg kl. 10-12 Kultur-tur med Susanne kl. 13.30

Onsdag

29. Kor i spisestuen kl. 10.30 Historieoplæsning kl. 14 i hyggekrogen Yoga i hyggekrogen kl. 16.45

Torsdag

30. Morgensang kl. 10.15 i hyggekrogen Rend og hop kl. 14

Fredag

31. Brunch kl. 10.15 Fredagscafé kl. 14.30 og fælles fødselsdag

25


Januar 2020

Aften MADPLAN Januar 2020 Der tages forbehold for fejl og ændringer i madplanen

Onsdag 1.

Forloren skildpadde Med æg og flutes Æblekage Med flødeskum

Torsdag 2. 3.

Wienerpølser Varm kartoffelsalat, sennep og ketchup Vafler Med boysenbær og flødeskum Porresuppe Med flutes

4.

Stegt kalvelever Med bløde løg, skysovs og asier Rullesteg/svesker Med skysovs,rødkål og asier

Fredag

Lørdag

Alliancegrød Med fløde Søndag 5.

Wienerschnitzel Med brasede kartofler, skysovs og fine ærter Fløderand Med syltede brombær

Mandag 6.

Millionbøf Med kartoffelmos, bønner og asie Pandekage Med is

Tirsdag 7.

Tartelet Med skinke, ærter og gulerødder

Onsdag 8

Kogt torsk Med sennepssovs, æg, rødbeder og bacon i tern Frikadeller Med stuvet hvidkål og rødbeder Blommegrød Med fløde

Torsdag 9.

Mannagrød Med kanelsukker Lasagne Med sprød vintersalat

Fredag

10. Rodfrugtsuppe Med æbler og græsk yoghurt Brændende kærlighed Med rødbeder

Lørdag

11. Abrikosris med bacon og tyttebær Kalvesteg Med skysovs, bagte bønner

Søndag 12. Gullasch Med kartoffelmos og drueagurker Sherryfromage Med flødeskum, chokoladedrys Mandag 13. Bærsuppe Med tvebakker Paneret flæsk Med hvid løgsovs og rødbeder Tirsdag 14. Grønkålssuppe Med flæsk, pølse og sennep Æbleskiver Med solbærsyltetøj Onsdag 15. Hjemmerøget laks Hollandaise, citron, hvidkålssalat m. spidskommen Æbletrifli Med karamelliserede mandler

26

Spørgsmål omkring allergen


Januar 2020

Torsdag 16. Tunmousse Med dilddressing og pynt Fredag

17.

Lørdag

18.

Sprængt nakke Med grønlangkål og dampede gulerødder Gullaschsuppe Krebinet Med skysovs og citronbagte rodfrugter Bøf stroganoff Med kartoffelmos og drueagurker

Søndag 19.

Fersken Med makronflødeskum Flæskesteg Med skysovs, rødkål og brunede kartofler

Mandag 20.

Appelsinfromage Flødeskum og hakket chokolade Boller i karry Med løse ris og dampet ærter

Tirsdag

Sveskegrød Med fløde Kalvegryde med bacon Champignon, gulerødder og surt

21.

Onsdag 22. Torsdag 23. Fredag

24.

Lørdag

25.

Vanilleis Med chokoladesovs og vafler Chili con carne Med cremefraiche og groft brød Panna cotta Med skovbærsovs Risengrød Med kanelsukker og smør Fiskefrikadeller Med hvidvinssovs, citron og grønkålssalat Baconrulle Med enebærsovs bagte rodfrugter og surt Æblesuppe Med ingefær og kold flødeskum Stegt kylling Med sherrysovs og smørdampet gulerødder Blommetrifli Med flødeskum

Søndag 26.

Mørbradgryde Med grov rodfrugtemos og asie Vanillebudding Med bærsovs

Mandag 27.

Tomatsuppe Med kødboller Stegt fisk Med persillesovs, citron og gulerodssalat med sennep Forloren hare Med skysovs, tyttebærskum og drueagurker Pærevælling

Tirsdag

28.

Onsdag 29.

Oksekødsuppe Med urter og boller Kogt oksekød Med flødepeberrodssovs og bønner

Torsdag 30.

Hjemmerøget laks Med savoykål, dressing og flutes

Fredag

Medister Med skysovs og hjemmekogt rødkål Vintergryde Med oksekød, løg, selleri, kartoffelmos og surt Kirsebærgrød Med fløde

31.

ner - kontakt køkkenet

27


Januar 2020

Bagsiden ”Tak for alt i det gamle år - tak for alt - tak for dig!”

Månedens citat

Husk Birthe Kjær koncert og årsfest d. 18. februar!

Livet forstås baglæns - men må leves

Bidrag til husavisen

forlæns

Har du et godt indslag, en historie, en god nyhed, en vits, nogle billeder eller andet, så send det til Sidsel på sidselv@roskilde.dk eller giv hende en lap papir senest d. 25. i måneden.

- Søren Kierkegaard

28

Profile for Roskilde Kommune

Husavis Januar Sct. Jørgensbjerg Plejecenter  

Husavis Januar Sct. Jørgensbjerg Plejecenter  

Advertisement