__MAIN_TEXT__

Page 1

HUSAVISEN SCT. JØRGENSBJERG PLEJECENTER

December 2019

Se flere billeder fra november måned på side 14-19 Læs om juleaftensbrunch og nytårskur side 24-25 Tilmeld dig husavisen på mail på vores hjemmeside Besøg os på hjemmesiden sct-joergensbjerg.roskilde.dk, Instagram og Facebook


December 2019

Indhold Måltider

s. 3

Kontaktinformation

s. 4

Praktisk information

s. 5

Leder: Mette har ordet

s. 6-7

Fødselsdag på Sct. Jørgensbjerg

s. 8

Månedens fødselar

s. 9

Til Minde Om

s. 10

Månedens sang

s. 11

Præstens beretning

s. 12-13

November måned på Sct. Jørgensbjerg

s. 14-19

Fra køkkenet

s. 20-21

Juleafdansningsbal d. 2. december

s. 22

Julebanko d. 8. december

s. 23

Juleaftensbrunch

s. 24

Nytårskur d. 17. januar

s. 25

Referat af bruger-pårørenderådsmøde

s. 26-28

Referat af dialogmøde

s. 29

Bruger-pårørende-rådet

s. 30

Orientering til beboere

s. 31

Aktivitetsplan

s. 32-33

Aften Madplan

s. 34-35

Bagsiden

s. 36

2


December 2019

Måltider Vi elsker gode måltider, og derfor kan vi hver dag nyde hjemmelavet mad fra vores eget køkken, som nu er 60-90% økologisk. Ønskekrukken Har du et ønske til et måltid eller en ret, så skriv det på en seddel og læg den i ønskekrukken i spisestuen. Så vil køkkenet gøre deres bedste for at opfylde ønskerne. Gæster Hvis du får gæster, kan du bestille mad til dem. Find en seddel ved tøjkurvene på begge etager, udfyld og giv personalet den senest kl. 12 to dage før. Så kan I spise måltidet sammen, hvor du plejer at spise eller i egen bolig. Betalingen trækkes fra klientkontoen. Priser for gæster Morgenmad: Frokost (kold mad): Aftensmad (varm mad, 2 retter): Smørrebrød (1 stk.): Lagkage (10 personer): Kringle (5 personer): Æblekage (8 personer): Øl / vand (flaske):

45 kr. 61 kr. 84 kr. 13 kr. 145,5 kr. 25 kr. 80 kr. 8 kr.

Måltiderne serveres Morgenmad: Frokost: Eftermiddagskaffe: Aftensmad: Aftenkaffe:

kl. kl. ca. kl. kl. ca. kl.

3

8-10 12.15-12.45 15-16 17.45-18.30 19-20


December 2019

Kontaktinformation Redaktør på husavisen: Sidsel Villadsen Telefon: 46 31 60 60 Mail: sctjoergensbjerg@roskilde.dk

Instagram: sctjorgensbjergplejecenter Facebook: Sct. Jørgensbjerg Plejecenter

Ledelse Mette Otkjær, Centerleder Charlotte Ilskov Pedersen, Afdelingsleder

46 31 57 91 24 90 72 22

mettesot@roskilde.dk charlotteip@roskilde.dk

21 18 21 81 24 90 72 16 22 28 93 06

sidselv@roskilde.dk susannering@roskilde.dk

30 84 14 97

tekniksctjorgen@roskilde.dk

46 31 60 99 46 31 60 87 46 31 60 87 46 31 60 60

nanahh@roskilde.dk helenbr@roskilde.dk mariagb@roskilde.dk

Aktivitet Sidsel Villadsen, Musikterapeut Susanne Ringström, Aktivitetsmedarbejder Winnie Lykke Jørgensen, Aktivitetsmedarb.

Teknisk Service Jørgen Sander

Sygeplejersker Nikita Camilla Nielsen Nana Hedemann Hansen Helen Breiner - aften Maria Grønlund Bojesen

Social- og sundhedsassistenter Anne Prip Ayse Yildrim Louise Pedersen Jannet Jia Malak Hamade Christine Bødker

Sylvia Ayoko Annette Lykke Karstensen Carsten Andersen Tina Paulsen Maja Reingaard Dyreholt Michelle Pedersen

Social– og sundhedshjælpere Khalid Lahsnaoui Nez Lund Hanne Andersen (måltidsvært) Kawa Salimi Khoshi Sdiq Marie Louise Larsen (barsel) Connie Nielsen Srisuda Jensen Tove Petersen (måltidsvært)

Karina Nielsen Kha Lam Catherine Wrinkler Conny Schønemann Delshad Rashid Maya Balterzen Liv Pedersen Bettina Jensen

Husassistenser Lise Hansen Birthe Kempf

Heidi Jørgensen

Ergoterapeut og fysioterapeut Kistine Bonde, Ergoterapeut Rino Caira, Fysioterapeut

46 31 60 60 46 31 60 60

kistinebo@roskilde.dk rinoc@roskilde.dk

46 31 60 51

madservicesctj@roskilde.dk

Køkkenet Madservice Sct. Jørgensbjerg

4


December 2019

Praktisk information Kontakt til sygeplejerskerne Der er sygeplejersker i huset på alle hverdage kl. 7.30-15. Det er dog lettest at træffe sygeplejerskerne på telefon efter kl. 9. Lav evt. en aftale med sygeplejersken på mail om et bestemt tidspunkt, hvor I har brug for at mødes. Fremover vil der hænge kontaktoplysninger på den ansvarlige sygeplejerske i skabet over køleskabet i hver lejlighed.

Personaleinfo Kamilla stopper fra d. 1. december og starter på Kristiansminde. Held og lykke! Vi vil savne dig!

5


December 2019

Mette har ordet Kære Alle Nu er den dejlige juletid ved at indfinde sig. Jeg kan ikke huske noget bedre, end julemåneden på Sct. Jørgensbjerg med pynt og julemusik i alle kroge. Sidsel er ved at få styr på alle arrangementerne og får lavet de sidste aftaler med bl.a. Roskilde Garden, som selvfølgelig igen i år kommer og spiller. Frivilliggruppen kommer og julepynter og Bruger- og pårørenderådet holder det årlige julebanko. Der er nok af julearrangementer at glæde sig til. Begivenhederne har heller ikke ligget på den lade side i sidste måned. Vi startede med et lille udbrud af Fnat. Heldigvis blev det meget hurtigt indkapslet, og der blev sat ind med effektiv behandling. Der var ryster fremme om, hvorvidt vi havde informeret nok, men jeg tænker, at vi handlede korrekt og var ganske obs. de steder, hvor vi havde evt. udbrud under observation. Den næste større begivenhed var besøg fra det kommunale tilsyn. Roskilde kommune har pligt til at få etableret tilsyn af egne institutioner. Til dette har de hyret firmaet BDO, som kom på besøg den 11. november. Besøget gik rigtig fint, og som altid en meget behagelig oplevelse. Vi fik fortalt og vist frem, det som vi alle er allermest optaget af – at skabe et godt ældre liv for dem, som bor på Plejecenter Sct. Jørgensbjerg. I kan læse rapporten i dens fulde længde på vores hjemmeside.

6


December 2019

Til slut vil jeg komme til en lidt mere kedelig sag, som også har fyldt i denne måned. Konstituerede afdelingsleder Charlotte Ilskov Pedersen har valgt at stoppe på Sct. Jørgensbjerg. Charlotte har været 9 år på Sct. Jørgensbjerg. Jeg har selv været med til at ansætte Charlotte for mange år siden. Charlotte har i en periode afprøvet opgaven som afdelingsleder, men har besluttet, at den opgave vil hun ikke fortsætte med. Charlotte vil tilbage til beboerne og være med til at give dem en god pleje og omsorg i stedet for at sidde låst bag et skrivebord. Da Charlotte nu har været 9 år på Sct. Jørgensbjerg, og stadig har lyst til at prøve noget nyt, men ikke ledelse, har hun besluttet at prøve at være med til at starte det ny plejecenter Hyrdehøj op, når det åbner. Charlotte slutter den 31. december. Vi vil alle komme til at savne Charlotte hendes dejlige ro, store faglighed og dybe kendskab til Sct. Jørgensenbjerg. Har du lyst til at være med til at sige farvel til Charlotte og ønske hende held og lykke med fremtiden, holder vi afsked med Charlotte fredag den 20. december kl. 10.30 til vores Brunch. Efter Charlottes beslutning om at ville tilbage sine vanlige opgaver, har vi søgt en ny afdelingsleder. Vi har været så heldige at få ansat Lone Pening. Lone komme fra hospitalsverdenen, men har besluttet at prøve kræfter med primærsektoren. Vi glæder os til at byde Lone velkommen den 2. januar til huset Sct. Jørgensbjerg. Jeg håber I alle vil tage godt imod hende. De bedste hilsner Mette

7


December 2019

Fødselsdag på Sct. Jørgensbjerg Når du har fødselsdag vil vi fejre dig med fødselsdagssang og flag og ønske dig en dejlig dag.

Den sidste fredag i måneden fejrer vi alle månedens fødselarer til fredagscaféen. Her serverer vi lagkage og synger fødselsdagssange for fødselarerne. Dine pårørende er meget velkomne.

Her fortæller vi også lidt om fødselarernes livshistorie. Hvis du har særlige ønsker til sange, som skal synges eller historier som skal fortælles om dig, så fortæl det til Sidsel. Vil du invitere gæster til din fødselsdag, har du mulighed for at booke et lokale i kælderen samt bestille mad, kage og kaffe fra køkkenet. Udfyld en seddel og giv personalet senest kl. 12 to dage før. Kontakt Mette Otkjær for at booke lokale.

8


December 2019

Månedens fødselar Vi siger tillykke til 

Ellen Margrethe Olsen

d. 2. december

Jytte Ørgaard Larssen

d. 3. december

Elise Magda Hansen

d. 27. december

9


December 2019

Til minde om

Ann Kjeld Aaholst 06/05 1934 - 27/11 2019

Hvil i fred

10


December 2019

Månedens sang Melodi: Grete Walter - Tekst: Claus Walter

Kom lad os mindes året, der svandt, nu da vi midnat runder. Glem der var bitre timer iblandt, husk kun de glade stunder. Var jeg urimelig, ved jeg, min ven, at du vil tilgi' igen. Tak for alt i det gamle år, og for hele din færd. Tak fordi du forstod mig, når jeg var modløs og tvær. Nu når rådhusets klokker slår, er en ny dag på vej. Tak for alt i det gamle år, tak for alt - tak for dig. Alle de mange løfter jeg svor, svigtede jeg, du kære. Men jeg vil ikke bryde mit ord, ikke i år - på ære! Løfter er blevet en slidt melodi, så jeg vil nøj's med at si': Tak for alt i det gamle år, og for hele din færd. Tak fordi du forstod mig, når jeg var modløs og tvær. Nu når rådhusets klokker slår, er en ny dag på vej. Tak for alt i det gamle år, tak for alt - tak for dig.

Sangen er oprindeligt skrevet af Grete og Claus Walter i 1953 og er efterfølgende indspillet af Kim Larsen og Kjukken i 2004.

11


December 2019

Præstens beretning - af sognepræst Martin Ishøy Det er advent og jul, men verden er mørk og ikke altid rar. Lys og mørke slås om herredømmet – ude i verden og inde i hvert menneske. Adventstiden er jo en tid til at vente og forberede sig. Det er en tid til at foregribe julen; ikke på en lalleglad måde, men på en måde som tager det hele, det realistiske med. Kun fordi vi tager mørket alvorligt, kan vi blive lidt lalleglade til jul og have det godt med det! Forleden stødte jeg på en ret ny adventssalme. Den er fra 2004 og af Lars Busk Sørensen. Med sin henvisning til barnet rammer salmens omkvæd advents dobbelthed så fint. Advent lader os skimte barnets rene glæde, men vi aner det gennem et slør, der er sølet til med verdens snavs. De begynder sådan: ”Så hør dem da endnu en gang,/ de løfterige ord,/ som himlens høje engle sang/ om julefred på jord./ Vær stille bange sind,/ og læg dig kolde vind,/ mens Gud med barnehånd/ bevæger verden”. Ja, Gud bevæger så sandelig verden og os med den med sin barnehånd. Når vi lytter til ordene, holder vi op med at være bange. ”Og hærges jordens lille sted/ af had og hykleri,/ og lyder fromme ord om fred/ som blodig ironi,/ her lever dog et håb,/ her går et længselsråb,/ at Gud med barnehånd/ bevæger verden”. Ja, når vi følger med i nyhederne, er der frygtelig tit statsledere, som taler om fred, samtidig med at de undertrykker og fører krige på mange måder mod deres egne befolkninger og alle andre. Had og hykleri gør sig store, og ikke kun hos statsledere. Der er ikke mange af os, der kan sige sig fri. Og alligevel kan vi mærke, at der er et håb i Guds ord – og det håb bevæger verden. ”Og går du her som en af dem,/ der ingen stjerner ser,/ og synes julens Betlehem/ dig fjern fra det der sker,/ måske det da er dig,/ som ser en anden vej,/ mens Gud med barnehånd/ bevæger verden”.

12


December 2019

Det er en rigtig replik til alle os, som er modløse, kede af det, trætte og som alt for let bliver sure og vrisne. Alt for ofte synes verden os håbløs og uretfærdig og helt forkert. Men er det ikke tit noget med at blive fanget på det forkerte ben? Urimeligheden har vi øje for, men glemmer helt alt det positive. Vi ”ser en anden vej” og vender ryggen til livet. Men livets gave ligger i livets opgave. Opgaven er at gribe livet, når Gud bevæger verden med sin barnehånd. Det er bedre at grine af verden end at skælde ud! ”Ja, syng igen, Guds englekor,/ måske, måske engang/begynder denne mørke jord/ at nynne jeres sang./ Vær stille bange sind,/ og læg dig kolde vind,/ mens Gud med barnehånd/ bevæger verden”. Lad os bruge december til at lytte efter englenes sang, hver gang verden går os imod. Det lille barn, der kom til verden, var ”Guds rene kærlighed af Guds rene kærlighed”. Den er det eneste, der kan overvinde verdens mørke og kulde. Lytter vi godt efter, kan det ske, at vi begynder at nynne med, og så breder freden sig. Vi kan så spørge, hvor det er, englesangen lyder? Den lyder året rundt, diskret på mange måder. Men når Betlehemsbarnet kan få os til at høre englene synge, er det fordi, vi har mødt andre børn i verden. Måske har vi selv født et eller flere af dem. Barnet er suverænt i sit nærvær. Dets glæde er suveræn og uimodsigelig. Lige som dets skrøbelighed? Derfor er barnet måske Guds stærkeste tilstedeværelse i vores liv. Næste gang vi ikke rigtig kan finde en grimasse, der kan passe, fordi verden var ond, skal vi tænke på et barn vi kender – eller et barnebarn eller en oldebarn. Så er det vi kommer i tanke om, at det er os, der er den voksne, og at barnet i virkeligheden summer af englesang. Som salmisten skriver: ”Af børns og spædes mund har du grundlagt dig et værn mod dine modstandere”. Værnet er barnets englesang, som lyder stærkere og stærkere op gennem adventstiden – især fra dem med cykelhjelm!

13


December 2019

November på Sct. Jørgensbjerg Helle fra Porcelænscafeen Bisque kom endnu en gang forbi og hjalp os med at lave en masse skønne sager i flotte farver.

14


December 2019

November på Sct. Jørgensbjerg Vi har været aktive i Danseriet flere gange de sidste par måneder, og det er altid sjovt at gøre lidt ekstra ud af det med de flotte hatte!

15


December 2019

November på Sct. Jørgensbjerg Det er altid hyggeligt at tage en tur på cafeen Ragnarock på Musicon.

16


December 2019

November på Sct. Jørgensbjerg Sct. Jørgensbjerg Koret har som traditionen byder besøgt os med en dejlig adventskoncert og efterfølgende fællessang. Det blev en meget hyggelig aften med gode julesange og godt selskab.

17


December 2019

November på Sct. Jørgensbjerg Flere gange i efteråret har Susanne og Winnie holdt maleværksted, hvor beboerne har haft mulighed for at udfolde deres kreative side. Dette er blevet til et smukt

fællesmaleri, som flere beboere har bidraget til, og det er nu blevet hængt op i hyggekrogen til glæde for os alle.

18


December 2019

November på Sct. Jørgensbjerg Der har selvfølgelig også været gang i både fredagscafeen, bankospil, motionscyklerne og hygge i hyggekrogen!

19


December 2019

Fra køkkenet Frokost i julen 2019 Tirsdag d. 24/12 Risengrød med kanelsukker og smørklat - dertil serveres hvidtøl Ostemad med pynt Onsdag d. 25/12 Stegt julesild med pynt Gravad laks med sennepsdressing

Lun mørbradbøf med løg, champignon og asier Tarteletter med høns i asparges Ost / frugtsalat Hjemmebagte julesmåkager Torsdag d. 26/12 Marineret sild med karrysalat, ½ æg Lun ribbenssteg med rødkål, appelsin og svesker Fiskefilet med hjemmerørt grov remoulade og citron Hjemmebagte julesmåkager

20


December 2019

Nytårsaften 31/12 2019 Frokost Tarteletter med skinke - ærter og gulerødder og persilledrys Ost med frugt Eftermiddag: Småkager Aften Hjemmerøget laks med rejer På bund af sprødt vintergrønt Dertil sauce verte, dild og citron Mørbradbøf med champignon a la créme Kartoffelgratin og rødbedesalat med mild peberrod Islagkage med Baileys pyntet med hakkede nødder og chokolade Kransekage og petitfour

21


December 2019

Juleafdansningsbal Mandag d. 2. december kl. 14.30 holder vi afdansningsbal sammen med de dygtige dansere Lisa og Karsten, som både vil danse for os og sammen med os! Det bliver en skøn eftermiddag med masser af god dans og julestemning. Frivillige og pårørende er mere end velkomne! Jo flere dansepartnere, jo bedre! Vi slutter af med kaffe og kage sammen.

22


December 2019

Julebanko d. 8. dec. Bruger-pårørende-rådet inviterer til julebanko Søndag d. 8. december kl. 15 I spisestuen Dette er for alle beboere og pårørende Vi glæder os til at se jer alle!

23


December 2019

Juleaftensbrunch Traditionen tro vil vi gerne invitere alle beboere og deres pårørende til en hyggelig julebrunch juleaftensdag d. 24. december kl. 10.30-12 i spisestuen Det er en særlig tradition hos os, hvor man kan nyde formiddagen sammen med familien, også selvom man fejrer aftenen hver for sig. Formiddagen vil bestå af dejlig brunch fra vores køkken, hyggelig julemusik, fællessang og god stemning, og så vil vi til slut ønske hinanden en glædelig jul! Hver beboer kan tilmelde 4 pårørende, og der er tilmelding til Susanne og Sidsel senest d. 16. december. Prisen er 120 kr. for pårørende, og gratis for beboere. Beløbet bliver trukket via klientbetaling.

24


December 2019

Nytårskur Kære alle frivillige Nu nærmer det nye år sig med hastige skridt. Så er det tid til at vi vil takke for din indsats som frivillig i vores hus og ønske hinanden godt nytår. Det vil derfor glæde os at se dig fredag den 17. januar 2020 til nytårskur fra kl. 14.30 til kl. 16.

Her vil vi skåle på det gode samarbejde og på håbet om mange fremtidige gode stunder og dejlige oplevelser sammen på Plejecenter Sct. Jørgensbjerg. På glædeligt gensyn Centerleder Mette Otkjær

25


December 2019

Referat af BPR-møde d. 23/10 Mødedeltagere Formand Helle Petersen Kasserer Inge-Lise Soelberg Pårørende Charlotte Aaholst Pårørende Birthe Aagaard (valgt som næstformand) Pårørende Kirsten Jacobsen Pårørende Finn Christensen

Mødt Ja Ja Ja Ja

Mødedeltager Centerleder Mette Otkjær Brugere Margit Jacobsen Bruger Ingerlise Kanstrup Bruger Inger Holm

Mødt Ja Ja Nej Nej

Ja Nej

Ældrerådet Dorthe Friis Suppleant Bente Johnsen

Ja Ja

Godkendelse af dagsorden

Godkendt

Valg af referent Godkendelse af referat fra den 12. august 2019 Nyt fra kasseren

Helle Petersen er valgt Godkendt

Papirer til Nordea Ansøgning aktivitetsmidler

Nordea bliver ved med at komme med nye ting, der skal udfyldes. Inge-Lise og Mette får styr på dette, så vi snart kan råde over det beløb vi er blevet tildelt fra Roskilde Kommune

CVR styrelsen Suppleringsvalg i Mette Otkjær informerer om proceduren. november Der skal i rådet være 4 brugere/pårørende og 3 interessenter. I rådet skal der være flertal af bruger/pårørende. Der blev på dette møde valgt en ny næstformand da Birgit Bidstrup er udtrådt af rådet. Birgit Aagaard blev valgt som næstformand.

26


December 2019

Nyt fra Fornuftig økonomi. centerleder Personale: Der er mange nye med øgede kompetencer  økonomi Mette informerer om at sygeplejerskerne Line og Michelle Og andet

stopper. Mette har ansat en udviklingssygeplejerske, Maria, og derudover skal der ansættes sygeplejerske til både stuen og 1. sal. Mettes ønske er, at der skal ansættes flere sygeplejersker, som også kommer i weekenden. Sygeplejerske i weekenden vil give pårørende mulighed for en samtale med sygeplejersken, hvis det har været svært at mødes i hverdagene. Målet for Mette er, at der er en sygeplejerske for hver afsnit A,B,C og D (2 afsnit på hver etage). Derudover ca. 5-6 social- og sundhedsassistenter på hver etage. Der bliver ikke ansat så mange social- og sundhedshjælpere og der skæres ned på ufaglærte. Mette informerer også om at ca. 1. november vil der være nye kontaktpersoner til beboerne, som bruger/pårørende bliver informeret om, hvem er. Mette har haft møde med Ejendomsservice og kan fortælle, at der kommer nye havemøbler og planter. Ligeledes trænger spisestuen til at få ordnet gulvet. Der blev spurgt ind til, hvem der har ansvaret for vedligeholdelsen i lejlighederne. Det er Boligselskabet. Bl.a. er der mange gulve der knirker og Mette informerer om, at der er penge til udskiftning af gulve i 4 lejligheder, men at det jo er en udfordring, da det kræver, at lejligheden bliver tømt og at der findes et andet sted til den beboere imens.

Roskilde Kommunes værdighedspolitik

Det nye bud på en Ældre- og Værdighedspolitik for Roskilde Kommune er i høring frem til og med 10. november. På mødet blev oplægget drøftet. Der var bred enighed om, af den vedhæftede fil, ikke berørte plejehjemsbeboer, men mere var henvendt til hjemmeboende. Fortsættes på næste side

27


December 2019

Referat af BPR møde fortsat

Indkomne forslag

Postkasser: Mette har haft møde med boligselskab og det ser nu ud til at alle postkasser bliver skiftet, så det er til for alle, at tjekke post. Centerlæge: Dorthe Friis vil gerne høre vores oplevelse af centerlæge. Fra plejehjemmets side har de et godt samarbejde, og der har ikke været nogen genindlæggelser, men Helle gjorde opmærksom på, at det er meget svært at komme i kontakt med lægen. Rengøring: Birthe har haft henvendelse fra 3 pårørende, hvor der bliver påpeget manglende rengøring og personlig pleje. Mette vil tage sig af dette. Vicevært/tekniker: Margit vil gerne vide, hvad de er ansat til. Da de er ansat af Roskilde Kommune, vil Margit gå videre med dette. Margit påpeger at personalet bruger private mobiltelefoner i arbejdstiden, samt at der ind imellem bliver talt hårdt til beboerne. Margit påpeger også at beboerne ikke får tilbudt nok væske, samt at der ikke altid er kage til alle beboere. Det ville også være ønskeligt at flaghejsning/ nedtagning følger de gængse regler. Margit påpeger også at måtte ved hovedindgang, krøller, med fare for fald og at toilet lige overfor hovedindgang, er placeret meget uheldigt. Der blev også talt om vinduespudsning, som manglede nogle gange i år. Vedr. nødkald opleves det at de ikke bliver besvaret eller bliver slået fra via telefon. Margit påpeger også, at når der er tur ud af huset, er det ofte med 2 ufaglærte og ingen uddannede personale.

Aktiviteter Julen

Birthe og Charlotte arrangerer og køber ind til bankospil 8/12. Kirsten undersøger med musiker til d. 15/12.

Evt.

Næste møde: 22/1 2020 kl. 16.30

28


December 2019

Referat af dialogmøde med beboerne d. 18. november 2019 Livsforlængende Mette informerede om de nye regler for behandling livsforlængende behandling, og at alle vil blive spurgt om deres ønsker i forhold til livsforlængende behandling. Fnat

Vi har haft et mindre udbrud af Fnat i den forgangne måned. Dette blev håndteret korrekt efter sundhedsstyrelsens retningslinjer, og vi fik hurtigt identificeret og behandlet de få tilfælde, der var i huset.

Måltiderne

Flere oplevede, at der var meget høj musik i spisetuen til nogle af måltiderne. Det var især om morgen, aften og weekenderne. Mette vil tale med personalet om det. En anden lyd som skærer ind i alle hørapp. er når bestikket hældes ned i de store spande. Alle beboerne oplevede det som en skærebrænderlyd i deres høreapp. - Mette vil se på hvorledes vi kan få denne procedure flyttet til opvaskerummet Der er forsat problemer med at få organiseret måltidet til frokost i weekenden. – Mette vil tale med weekendpersonalet.

Postkasse

Der er nu bestilt nye låger til alle postkasserne.

Post

Vi fik en snak om, at det altid er en god ide at få ens post elektronisk i stedet for almindelige breve. Da beboerne som hovedregel ikke har computere kan det være en god ide at alliere sig med familien. Personalet kan desværre ikke være behjælpelige i forhold til rudekuverter og andet post fra banker og kommunen.

Branddøre

Vi skal fortsat være opmærksomme på at alle branddøre er frit tilgængelige, og at alle døre er lukkede om natten.

29


December 2019

Bruger- og pårørenderådet Plejecenter Sct. Jørgensbjerg Bruger – Pårørende Formand: Helle Petersen

40 98 65 50

helleogsteen@privat.dk

Næstformand: Birthe Aagaard

22 80 86 53

bigaard@hotmail.com

Kirsten Jacobsson

50 56 91 70

kirsten.jacobsson@webspeed.dk

Finn Erik Christensen 30 24 46 96

agnesfinnerik@gmail.com

Charlotte Aaholst

22 84 12 87

c.aaholst@mail.dk

Kasserer Inge-Lise Soelberg

26 25 69 85

ingesoel@hotmail.com

Margit Jacobsen

Lejlighed 25 Suppleanter

Bente Johnsen

bente.johnsen@yahoo.dk

Inger Holm

Lejlighed 35

Ingelise Kanstrup

Lejlighed 37 Øvrige

Repræsentant fra ældrerådet: Dorthe Friis

22 64 30 96

dsf30a@gmail.com

Centerleder: Mette Signe Otkjær

20 51 45 50

mettesot@roskilde.dk

Sekretær: Sanne Kammersgaard Hancke

sannekam@roskilde.dk

30


December 2019

Orientering til beboere på plejecentre om takster i 2020 for mad, tøjvask mv. Byrådet har vedtaget budgettet for 2020. Det betyder, at priserne for mad, vask, toilet- og rengøringsartikler i 2020 er fastlagt. Priserne i 2020:

2020-takst

Ydelse

Kr. pr. måned Mad - fuld forplejning

3.759,00

Vask af eget linned

181,00

Vask af privat beklædning

181,00

Vask af egne håndklæder

80,00

Toiletartikler

113,5

Rengøringsartikler samt vinduespolering

109,00

Hvis der er spørgsmål til de nye priser, er I meget velkomne til at kontakte den lokale centerleder. Venlig hilsen Jessie Kjærsgaard Sundheds- og Omsorgschef

31


December 2019

Aktivitetsplan December 2019 Der tages forbehold for ændringer/fejl i programmet

Søndag

1.

1. søndag i advent

Mandag

2.

Siddende gymnastik i hyggekrogen kl. 10.30 Juleafdansningsbal kl. 14.30 i spisestuen

Tirsdag

3.

Rend og hop kl. 10.30 Juledekorationer med Sct. Jørgensbjergs Venner i hyggekrogen kl. 14.30

Onsdag

4.

Kor i spisestuen kl. 10.30 Ud i det blå med Sidsel kl. 13.30 Yoga i hyggekrogen kl. 16.45

Torsdag

5.

Morgensang kl. 10 i hyggekrogen Rend og hop kl. 14

Fredag

6.

Brunch kl. 10.15 Fredagscafé kl. 14.30

Lørdag

7.

Klip og klistre med Rita i hyggekrogen kl. 14 Sang og boldleg med Rita i hyggekrogen kl. 15.30

Søndag

8.

2. søndag i advent Sang med Rita i hyggekrogen kl. 14 Julebanko med bruger-pårørende-rådet i spisestuen kl. 15

Mandag

9.

Siddende gymnastik i hyggekrogen kl. 10.30 Maleværksted i hyggekrogen kl. 14

Tirsdag

10. Rend og hop kl. 10.30 Luciaoptog kl. 13.30 med Tjørnegårdsskolen

Onsdag

11. Kor i spisestuen kl. 10.30 Kreativitet med trylledej kl. 14 i hyggekrogen Yoga i hyggekrogen kl. 16.45

Torsdag

12. Morgensang kl. 10 i hyggekrogen Dialogmøde kl. 15 i hyggekrogen

Fredag

13. Brunch kl. 10.15 Ludiaoptog med børnehavebørn kl. 10.30 Fredagscafé kl. 14.30

Lørdag

14. Roskilde Garden spiller julen ind kl. 16.15-16.30

Søndag

15. 3. søndag i advent

32


December 2019

Mandag .

16. Siddende gymnastik i hyggekrogen kl. 10.30 Juletipskupon (gæt julesange) i hyggekrogen kl. 14.30

Tirsdag

17. Rend og hop kl. 10.30 Erindringsteater: ”Viceværten - Jul” kl. 15 i spisestuen

Onsdag

18. Hygge og sang kl. 10.30 i hyggekrogen Julefrokost for beboere og personale kl. 12-14 Yoga i hyggekrogen kl. 16.45

Torsdag

19. Morgensang kl. 10 i hyggekrogen Julegudstjeneste kl. 14.30 i Sct. Jørgensbjerg kirke

Fredag

20. Brunch kl. 10.15 (og afsked med Charlotte) Fredagscafé og fælles fødselsdag kl. 14.30

Lørdag

21. Klip og klistre med Rita i hyggekrogen kl. 14 Sang og julefortællinger med Rita i hyggekrogen kl. 15.30

Søndag

22. 4. søndag i advent Sang og julefortællinger med Rita i hyggekrogen kl. 14 Skattejagt på plejecenteret med Rita kl. 15.30

Mandag

23. Lille Juleaften Siddende gymnastik i hyggekrogen kl. 10.30 Elias spiller klaverkoncert i hyggekrogen kl. 15

Tirsdag

24. Juleaften

.

Juleaftensbrunch kl. 10.30-12 i spisestuen for beboere og pårørende Julemiddag kl. 17.45 i hyggekrogen Onsdag

25. Juledag Julehygge i hyggekrogen kl. 14

Torsdag

26. 2. Juledag Julemorgensang i hyggekrogen kl. 10.30 Yoga i hyggekrogen kl. 16.45

Fredag

27. Kreativt værksted i hyggekrogen kl. 14

Lørdag

28.

Søndag

29. Yoga kl. 16.45 i hyggekrogen

Mandag

30.

Tirsdag

31. Nytårsaften

33


December 2019

Aften MADPLAN December 2019 Der tages forbehold for fejl og ændringer i madplanen

Søndag 1.

Glaseret juleskinke, brunede kartofler, grønlangkål, gulerødder Ris a la mande Med kirsebærsovs

Mandag 2.

Millionbøf Med kartoffelmos,bønner og asie Æbleskiver Med julesyltetøj

Tirsdag 3.

Frikadeller Med stuvet hvidkål og rødbeder Skovbærgrød Med fløde

Onsdag 4.

Gullaschsuppe Ovnbagt mørksej, tomat / løgragout, citron, hvidvinssovs, ærter

Torsdag 5.

Risengrød Med kanelsukker og smør Æbleflæsk Med rugbrød og sennep

Fredag

6.

Vintergryde (okse) Med krydderier, kartoffelmos, drueagurker Rombudding Med kirsebærsovs

Lørdag

7.

Julemedister Med skysovs og hjemmekogt rødkål Ymerfromage Med brombærsovs

Søndag 8

Farseret kalkun, svesker og æbler, dertil julesalat med grønkål Chokolademousse Med flødeskum

Mandag 9.

Kartoffelsuppe Med porre Forloren and Med skysovs, drueagurker og tyttebærskum

Tirsdag 10. Stegt julesild Med løgsovs og smørdampet gulerødder Sveskegrød Med is og brombærsyltetøj Onsdag 11. Kalvehjerter I flødesovs med kartoffelmos,asier og tyttebær Pandekager Med is og brombærsyltetøj Torsdag 12. Øllebrød Med flødeskum Hjemmelavet sylte Med stuvet kartofler, sennep og rødbeder Fredag 13. Boller i selleri Med grønkålssalat med granatæble Kirsebærtrifli Med flødeskum Lørdag 14. Stegt kylling Med champignonsovs og bagte bønner med bacon Cocktailfromage Med flødetop Søndag 15. Braiseret svinekæbe Med kartoffelmos,rødløgskompot og asier Juleis Med kanel og syltede brombær

34


December 2019

Mandag 16. Bærsuppe Med tvebakker Stegt flæsk Med persillesovs og rødbeder Tirsdag

17.

Onsdag 18. Torsdag 19. Fredag

20.

Lørdag

21.

Skipperlabsskovs Med persillesmør,rugbrød og rødbeder Rødgrød Med fløde Risengrød Med kanelsukker og smør Citronbagt laks Med hollandaisesovs og vinterråkost Irsk stuvning Med rugbrød og rødbeder Nougatfromage Med bærsovs Kalvegryde med bacon Champignon,gulerødder og surt Bondepige Med slør (æbledessert) Krebinet Med stuvet ærter og gulerødder og asier Vanilleis Med kirsebærsovs

Søndag 22.

Bøf stroganoff Med kartoffelmos og drueagurker Fersken Med makronflødeskum

Mandag 23.

Biksemad Med rødbeder og rugbrød Æbleskiver Med julesyltetøj Julemenu Med and,flæskesteg og tilbehør Ris a la mande Bøf bourguignon Med kartoffelmos og drueagurker Juleis Med Chokolade og marcipan

Tirsdag

24.

Onsdag 25. Torsdag 26.

Kalvesteg Med skysovs,bagte bønner med bacon og tyttebær Frageliteroulade Med hindbærpure

Fredag

27.

Tomatsuppe Med kødboller Hakkebøf Med skysovs, bløde løg og asie

Lørdag

28.

Stegt kylling Med sherrysovs,blommechutny og surt Muldvarpeskud (Sveskedessert)

Søndag 29.

Gullasch Med kartoffelmos og drueagurker Citronfromage Flødeskum, chokoladepynt

Mandag 30.

Hamburgerryg, stuvet grønlangkål, brunede kartofler, gulerødder Abrikosgrød Med fløde Nytårsmenu Kalveculotte, vinbondens sovs, kartoffelgratin og grønt Islagkage Med browniebund, marcipan og bær

Tirsdag

31.

Spørgsmål omkring allergener - kontakt køkkenet

35


December 2019

Bagsiden Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår!

Månedens citat

Bidrag til husavisen Har du et godt indslag, en historie, en god nyhed, en vits, nogle billeder eller andet, så send det til Sidsel på sidselv@roskilde.dk eller giv hende en lap papir senest d. 25. i måneden.

36

Profile for Roskilde Kommune

Husavisen december 2019 Sct. Jørgensbjerg Plejecenter  

Husavisen december 2019 Sct. Jørgensbjerg Plejecenter  

Advertisement