Page 1

TOAST! Nu med mere skinke! BABE

!

En uge uden...

An

me

ld

el

se

r

Den ultimative fest

s

Hørt på RHS - Nu med mere PIS

k o o L

e k i l a


Toast!

Den nye redaktion

Indholdsfortegnelse Den gamle og nye redaktion Om os Netudgaven Look alikes Anmeldelser: - Øl - Spartacus - Comedy Zoo on Tour - Die Shöne Mannheims - LOST - The Kids Are All Right Brevkasse Hygge og uhygge på Carlsberg Elevrådet Nyt Navn Livet efter HHX En uge uden… SEX Den ultimative fest Les Arcs - Trip of the year! You Go - En verden af muligheder En uge uden… BH HOTTIE BABE Hørt på RHS Eventkalender 2

3 4 5 6 7 8 9-10 10 11 12 13 14 15-16 17-18 19 20 21-22 23-24 25-26 27-28 29 30 31-32 33-34


Den nye redaktion

Toast!

Arbejdsprocessen

3


Toast!

Den nye redaktion

Den gamle redaktion Der er nu gået et godt stykke tid siden sidste skoleblad, og det er der god grund til. Skolebladet er blevet overgivet til 3 førsteårsklasser, og det bliver en del af deres studieretning. De er godt i gang, og der er sket en masse nyt, I skal glæde jer! VI følte at det var på tide at vi overgav det til nogle nye rødder, som kunne pimpe med nyt krudt og løjer- men vi er meget glade for at have været med. Nu er der dømt mere TOAST med ekstra skinke, og den nye redaktion glæder sig sikkert til at få jeres input Benjamin, Patrick, Cathrine og Rikke

Den nye redaktion

4

Sidse 1.k

Emilie 1.c

Martin 1.k

Laura 1.d

Sarah 1.d

Zenia 1.c


Den nye redaktion

Toast!

Om os Hvad var dine forventninger til skolebladet? Mine forventninger var at møde nye mennesker og få lov til at være medbestemmende omkring indholdet af skolebladet samt få en masse positive oplevelser ud af projektet med skolebladet. Hvorfor har du valgt at stille op som redaktør? Jeg synes, at det lød spændende, at få lov til at være medbestemmende i indholdet af skolebladet, og så elsker jeg generelt at læse magasiner og især skolebladet.

Hvad var dine forventninger til skolebladet:?J eg forventede at være med til at bygge det nye blad op og få nogle nye udfordringer og selvfølgelig også møde nogle nye mennesker.

Hvorfor har du valgt at stille op som redaktør? Jeg tænkte, det Hvordan har arbejdsprocessen væ- ville være sjovt at ret op til udgivelsen? være medbestemDen har været super god, jeg synes, at alle mende. Og så pynmine grupper, som har skrevet artikler, ter det jo på CV’et (; har været super søde og gode til at få skrevet deres artikler. Så alt i alt har det Hvordan har arbejdsprocessen væværet en positiv oplevelse, selvom der har ret op til udgivelsen: været lidt stress på ind i mellem. Den har været enormt stressende. Både jeg selv og de andre, både redaktører, skribenter, reklamefolk mm vil jo gerne Hvad forpræstere vores bedste. Vi blev kastet diventer du af rekte ud i det, men selvom det har været bladet fremstressende, har det også været enormt over? sjovt og lærerigt. Jeg forventer, at vi får lavet nogle super Hvad forventer du af bladet fremgode udgivelover? ser af skoleJeg håber, bladet vil leve videre i bedste blade, som velgående med mange flere sjove indslag, folk gider læse og at vi sammen kan gøre bladet endnu og finder intebedre. ressante.

Mail: laur4583@rhs.dk

Mail: sids0425@rhs.dk

5


Toast!

Den nye redaktion

Det nye skoleblad .. Hent som pdf fil

N Å P

Lø ge ben de r af de r ev op en da tk ter al en in-

Hvem er Handelsgymnasiets nye Platon? Fredag d. 25 gik turen mod filosofiolympiaden i Odense. Rasmus og jeg, de to vindere fra vores filosofi-valghold, tog spændte af sted. Vi var på dette tidspunkt

6

! ! T E T ET

endnu uvidende om, hvad vi helt præcist skulle opleve. Vi vidste blot, at vi skulle konkurrere med 18 andre elever om at vinde en tur til Wien, hvor der bliver afholdt VM i filosofi. Læs resten i web-udgaven af skolebladet.


Den nye redaktion

Toast! Af Mads Broström, Andreas Jensen, Thomas Ellebæk, Nicolai Sønderbæk, Magnus Riddersholm, Emil Brandt

Osamh Al-Zayadi

Thierry Henry

VS. Rene Lam Sølvberg

Samir Nasri

VS. Jeppe Glenn Petersen

Lucas fra X-factor

VS. 7


Toast!

Den nye redaktion

Så er det tid til øl! Af Stefan Larsen1.D Nu er solen begyndt så småt at titte frem, og hvilken bedre måde kan det fejres på end med øl i Folkeparken eller Byparken. Her på redaktionen har vi sat os for, at se nærmere på det danske udvalg af sommer øl.

Tuborg Guld Tuborg guld er en undergæret luksuspilsner, som er brygget på malt. Den klare farve og den bløde humlesmag, gør den til en af de lidt sødere øl i udvalget. Hvilket gør den til en af de mindre smagfulde øl, men den er god hvis man ikke er den største fan af øl. 3 ud af 5.

Tuborg Lite Tuborg Lite er Tuborg pilsners slankende Carlsberg pilsner lillebror med hele 30% færre kalorier. En øl der vækker minder hos mændene. Dens smag minder meget om Tuborg Det er nok Danmarks nr. 1 øl når man Pilsner, dog med en alkohol-procent på skal se fodbold. Det er en udmærket øl, ”kun” 4,1%. Tilbage kan man sidde og men den får ikke klokkerne til at ringe, og blære sig med, at have sparet 37 kalorier, stjerner bliver der heller ikke mange af. 3 hvilket svarer til ca. 10g slik. Men når alt ud af 5. kommer til alt, er den for kedelig og lige på ølmarkedet er det ligegyldigt om den Carls Special feder eller ej. 2 ud af 5. En flot ravfarvet lagerøl med en dejlig smag og et præg af karamel. Eftersmagen er dejlig æble- og solbærsmag. Et sikkert Tuborg pilsner Den gode gamle danske øl, som er blevet hit hvis man skal på skovtur, eller skal spise en middag i solens stråler. 4 ud af 5 synonym med Roskilde festival. Nu vil vi her på redaktionen ikke rage uklar med nogle fanatiske festivalmennesker, men Tuborg Classic det er en meget tynd øl, som kunne byttes ”En rigtig moderne klassiker” – Tuud med en flaske urin uden nogen ville borg.dk. Tuborg Classic er redaktionens opdage det. Det skal dog siges at det jo er klare favorit. Den er flot i farven med rigelig af brus, og en dejlig læskende smag en pilsner, som er lavet til dem, som lige skal vænne sig til rigtige øl. 3 ud af 5. som fjerner enhver tørst. Tja. Kan man sige mere end: 5 ud af 5. Tuborg lime Tuborg lime har en underlig syntetisk lugt Carlsberg Sort guld af lime. Men den er ok hvis man ønsker et Carlsberg minder meget om den klassiske glas saftevand med alkohol i. Man er Carlsberg pilsner, hvor både sødme og tvunget til, at skulle bælle det katastrofale bitterheden spiller rigtig godt sammen flop, som mest af alt minder om en dagmed en smag af korn og æble. Det er ikke gammel øl med en skive lime i, til at skjuden mest friske øl, men den har derimod le den tamme smag. 1 ud af 5. en mellem bitterhed, som falder i panelets smag. 4 ud af 5.

8


Den nye redaktion

Toast!

Spartacus, Blood and Sand Af Philip Pagter, Andreas Olesen og Martin Renslev 1.C Castingen i denne serie er ikke overvældende med kendte ansigter. Det eneste kendte ansigt, man i hvert fald kender, er Peter Mensah, som er med i film som 300, Avatar og Tears of the sun (kun lagt stemme til i Avatar.) Hvad du kan forvente af serien, er masser af blod, lækre damer fra romerriget i meget erotiske scener og action i form af ekstreme kampscener i bl.a. gladiatorringen. Selve kampscenerne er det, som hvert for mange gange. De erotiske scener overafsnit lægger op til. rasker, idet man forventer at hele scenariet er censureret – men tværtimod! Serien handler om Spartacus, en tidligere Vores vurdering er simpel. Er du til over drevne kampscener, blod, lækre damer lejesoldat for romerne, som før var en fra romerriget og fede action features, er ”Thracian” (indo øst europæisk folkeserien helt sikkert noget for dig! slag.) Der opstår splid imellem romerne og thrakerne, og dette resulterer i, at han Vi vælger at give serien 5 ud af 6 stjerner bliver fanget og bliver solgt som en gladi- og opfordrer til at gå ned i den lokale serie pusher med kortet fremme. ator (en slave) til sin dominus (ens ’herre’) Lentulus Batiatus. I serien taler de med britisk accent, som hæver serien over de sædvanlige amerikanske genindspilninger. Måden serien er blevet filmet på er meget inspireret af 300, hvis ikke helt lig med. Altså redigerede baggrunde, slow-motion features, over dimensionerede blodsprøjt og urealistisk . overdrevet på den fede måde! er. Efter info fra andre seere, fyrede vi op for serien med høje forventninger - og vores forventninger blev i den grad også indfriet! Serien indeholder små ’svipsere’ fx at ordet ’cock’ bliver nævnt (og visuelt vist)

,

d Blo

ld vo

am d g

o

9


Toast!

Den nye redaktion

Comedy Zoo On Tour Af Mikkel Bruun og Martin Frich 1.K Anmeldelse af showet på Gimle ”Comedy on Tour med Jesper Juhl, Thomas Warberg & Ruben Sølvtoft Feat. Mikkel Malmberg as host”.

Ruben Søltoft En sjov personlighed der med sit lidt dovne udseende, gang på gang overraskede publikum med knivskarpe jokes, overraskende punchlines og underholdende freestyle. Hans solide præstationer satte ham i førerfeltet fra det øjeblik han trådte på scenen ved DM i stand-up 2010. Ruben Søltoft er så absolut én af de komikere, der både skal ses og høres! Han gjorde det godt, underholdte - men manglede alligevel lige det sidste for at komme helt op på et niveau hvor englene synger.

Tre af Danmarks største stand-up talenter gæstede d. 9/3 Gimle til månedens udgave af Comedy Zoo On Tour. På et ikke helt udsolgt Gimle brillerede de tre komikere med hjælp fra Mikkel Malmberg, og viste hvem der skal bære fremtidens comedy fane her i Danmark. De tre stjerneskud har de seneste 2 år vundet hver deres titel, Jesper med ’årets talent 09, Jesper Juhl Thomas med ’årets talent 10’ Nok den komiker vi havde de største forventninger og Ruben med en sikker sejr til, men samtidig den der præsterede dårligst på ved ’DM i Stand-up 2010’ og dagen. Han bragte simpelthen bare ikke sit A-game dette levede op til vores formed på scenen, nok også mest fordi hans stil faldt ventninger da der blev snaklidt igennem, i forhold til de to andre der var eksket om alt fra politiske rokeplosive og flyvende fra start. Han fangede nok i ringer til spørgsmål om hvor største grad den ældre del af publikum med sine vidt en fra publikum ”dickpolitiske taler og forholdsvis normale stand-up stil slapper” sin kæreste. De uden retarderede bevægelser som Ruben præsterekommer vidt omkring, men de at lave. Stille og rolig kom han igennem 40 mihar samtidig deres egen stil, nutters tid på scenen uden rigtigt at levere de helt hvilket gør at det ikke bliver store Blockbuster jokes – til gengæld kedede man monotont at sidde og høre på sig heller ikke fuldstændigt ihjel da man tit fniste det samme gøgl i to timer. over hans små gæve hverdagsoplevelser. Mikkel Malmberg stod for en god gang opvarmning + en masse sjove og spændende musik indslag, som han selv stod for at Freestyle live på scenen med sin mixer og beat-box/random lyde. Det var en god start på showet som skabte en rigtig fed stemning blandt publikum. Specielt joken om at pakke indkøbsposer i Føtex til lyden af tetris melodien, var genial! Nu er han godt nok ikke på plakaten, men vi vil nu stadig give ham credit for det han leverede.

10


Den nye redaktion Thomas Warberg Uden tvivl aftenens MVC (Most Valuable Comedian). Han var virkelig i sit es. Gang på gang efterlod han publikum flade af grin. Om det så var hans version af Harry Potter på sønderjysk, eller hans parodi af en stakkels dreng fra publikum, fungerede det fremragende. Det var en perfekt afslutning der efterlod et indtryk af en vellykket aften hos anmelderne. Det har været en chillern aften og vi siger thumbs up herfra! Anmelderteamets vurdering for dette show.

Toast!

Comedy Zoo kan næste gang opleves på Gimle den 5. april (Simon Talbot, Dan Andersen & Morten Wichmann) og den 19. maj.

Die Söhne Mannheims Af Line Sørensen, Katrine Søndergaard & Cecilie Hegelund 1.K ”Die Söhne Mannheims” spillede koncert i Amager Bio d. 6. marts 2011, kl. 21.00. Selvom navnet ”Die Söhne Mannheims” ikke er et navn, man hører så tit, var der alligevel mødt 200 festglade mennesker op i den lille koncertsal. Publikum var glade, stemningen var hyggelig og, var i den lille koncertsal, helt fænomenal. Det var som bandet selv sagde: ”It feels like a private concert for our closest friends!”. Alle 14 bandmedlemmer var energiske og nåede helt ud til publikum med deres charme og poesi i form af sangtekster. Ligeledes nåede det danske publikum ind til bandet ved, at der var fællessang med Kim Larsens ”Køb bananer”. Hvis man har en bred musiksmag, er ”Die Söhne Mannheims” klart til at anbefale, da de kan byde på lidt af det hele. Die Söhne Mannheims er et band som skal opleves! 6 ud af 6! (Thomas Wivel, Sebastian Dorset & Morten Sørensen) Se mere på www.gimle.dk

11


Toast!

Den nye redaktion

Anmeldelse af LOST Af Andreas 1.C Når du umiddelbart for første gang tænder fjerneren for at se Lost, skal du ikke blive imponeret af castingen af skuespillerne. Alle skuespillere i Lost er ’ukendte’ (med mindre du har et seriøst forbrug af film!) udover Ana Lucia (Michelle Rodriguez, kendt i film som: Avatar og The Fast and Furious), som spiller hendes typiske form for rolle; tough serier, fordi der er meget symbolik, mychick. stik og ’multitasking’ i serien. ’Multitasking’ Lost handler om passagererne på flyet Oceanic Flight 815, som styrter ned på betyder, at selvom man ser ét den ukendte ø. I Lost følger afsnit, som måske har en man ikke blot én hovedoverordnet titel som ”Lost er det eneste ord, person, som man gør i skal give et glimt af du behøver bide fast i, en serie som ”How I afsnittets handling, Met Your Mother.” når du sætter dig til at se er der flere handlinMan følger alle nøgserien. Faktisk er ordet ger som træder i lepersonerne, og hele essensen i serien, kraft i selv samme følger dem i en ret som danner baggrund for afsnit på samme tid, dyb karakterudvikling en fantastisk serie” dvs.: ”a plot within a igennem hele serien. plot” Dog er der én nøgleperson, som fungerer som Serien er meget åben, som kan være et ”hovedrollen” i hvert afsnit, dvs. at man irritationsmoment for nogle (mig!) som følger den førnævnte persons flashbacks har konsekvensen, at du selv efter aller og udelader dermed de andres. Man får sidste afsnit, sidder tilbage som ét stort bl.a. fortalt deres historie før styrtet på øen i form af flashbacks, som skal give dig spørgsmålstegn. Du starter med at være et stort ? og ender baggrunden for den enkelte person. For at for at kunne forstå personernes valg og med at være et forholdsvis lille ?. beslutninger, skal man have baggrundsSlut ord: Er du til en serie med action, viden, ellers sidder man tilbage i sofaen mystik, symbolik og lækre ø babes (og og ligner et stort spørgsmålstegn. pumpede fyre til damerne, minus Hurley) Serien er fantastisk, fordi den skiller sig så er serien den bedste på markedet. ud fra mange andre standardiserede

12


Den nye redaktion

Toast!

The Kids Are All right Af Andreas Olesen 1.C I en gruppe kun med drenge, fandt vi hurtigt ud af, at vi også måtte have noget med som pigerne ville kunne lide, så det hele ikke blev vold og nøgne damer. Eftersom vi ikke gad anmelde noget lort, så søgte vi på de oscar nominerede film og fandt denne, som jeg så allerede havde set og derfor var det oplagt at jeg anmeldte den.

The Kids are all right handler om en langt fra almindelig familie. Den består nemlig af to lesbiske mødre, som har en teenage grænser ved at røre ved et emne som hosøn på 15 og datter på 18. De lever et for- moseksualitet og deres ret til børn. Den holdsvis almindeligt liv på trods af alt, kunne godt minde lidt om filmen ”Juno” indtil den dag deres datter Joni hvis man skal sammenligne den med fylder 18 og dermed får mulignoget andet. Selvom jeg er en hed for at kunne opsøge sin dude, må jeg sige, at jeg var biologiske far. Joni og godt underholdt af den og ”den tør gå ud hendes bror Laser opsøkan klart anbefale den. ger og finder deres far over det sædvan- Den rammer virkelig en Paul, som har svært ved bred målgruppe. lige og rykke lidt at komme sig over at på folks grænser” han har to børn og faktisk knap nok kan huske at han donerede sæd i førThe Kids Are All right forste omgang. tjener 4 ud af 5 grise. Paul begynder at blive en mere og mere fast del af familiens liv og dette skaber en masse problemer, men også sjove og pinlige øjeblikke. Der er også gode præstationer over hele linjen, blandt skuespillerne. Filmen er god fordi at den tør gå ud over det sædvanlige og rykke lidt på folk

13


Toast!

Den nye redaktion

Brevkassen Af Stina Jørgensen, Lonnie Kristensen 1.D og Maria 1.K

Hej Brevkasse

Hej den fortvivlede

Jeg er en pige på 17 år, der er meget for- Vi kan godt forstå, at du er fortvivlet. Det tvivlet. lyder som om din ”kæreste” ikke er helt sikker på, hvad han har lyst til. Det er Jeg er meget sammen med en dreng pri- underligt, at han opfører sig sådan som vat, vi kysser, krammer og har sex. Vi har du skriver. haft noget sammen i 3 måneder og jeg føler, at det er ved at blive lidt mere seri- Vores råd er, at droppe ham den første, øst. og satse på den søde fyr i stedet. Han virker sød, fordi han skriver og snakker til Problemet er bare, at så snart vi er i skole, dig. ignorerer han mig og han vil slet ikke kigge på mig. Han vil kun snakke til mig, Hvis du bliver sammen med ham den når der ikke er andre i nærheden. Han søde fyr, skal du nok være forberedt på, at skriver ikke til mig på Facebook, og han blive såret mere end hvad det lyder til, du vil heller ikke sætte sin status som ”i et allerede er nu. Så måske skal du spørge forhold”. dig selv om han er det værd, da du er på Jeg er derfor begyndt at skrive med en vej til at være din ”kæreste” utro. Du har i anden fyr, som er rigtig sød mod mig. Vi hvert fald en flirt med en anden dreng, og skriver tit sammen på Facebook, og han så er det jo om man ser det som utroskab. ringer ind i mellem til mig, også selvom Men de fleste ville jo nok blive såret, hvis han er sammen med sine venner. Jeg deres kæreste skrev med en anden, men i synes, at han er rigtig sød, men jeg er dit tilfælde er det forståeligt nok, da din bange for, at jeg gør noget forkert. Jeg ”kæreste” ikke viser den interesse han føler, at jeg er den første nævnte dreng burde. utro, fordi jeg snakker med ham den anden. Her i brevkassen synes vi, at du skal droppe den dumme dreng, og i stedet Jeg ved jo ikke om vi overhovedet er sam- satse på den søde fyr. men, da han ikke vil gøre det officielt. Vi håber du kan bruge vores svar! Hvad skal jeg gøre? Hilsen Brevkassen. Hilsen den fortvivlede

14


Den nye redaktion

Toast!

Hygge og uhygge på Carlsberg Af Line Sørensen, Katrine Søndergaard & Cecilie Hegelund Klassen mødte på Roskilde station. Trætte og spændte drog vi sammen af sted mod Valby til en dag fyldt med eventyr. Da vi ankom til Carlsberg, fik vi et formidabelt foredrag af en ældre overklasse herre. Vi kan stærkt anbefale, at man prøver dette foredrag, fordi det var en fed oplevelse.

men madpakkerne måtte desværre ikke nydes i den lille hyggelige kantine med 80’er musik. Vi kan dog stærkt anbefale maden i deres kantine. Prisen er meget høj, men maden smager virkelig godt!

Efter foredraget blev vi jaget ud i kulden og sendt rundt på en virkelig spændende og hyggelig rundvisning på museet. Under rundvisningen kom vi forbi nogle gange med øl fra hele verden! Det var virkelig interessant at se hvor mange forskellige øl, der egentlig findes. På rundturen mødte vi også Carlsbergs meget store heste. Det var nogle flotte prægtige dyr! Udover alt dette så vi også Carlsbergs produktionsmaskiners udvikling op igennem tiden og frem til i dag. Turen var dog ikke kun hyggelig men også direkte skræmmende! Kombinationen af dunkel belysning, voksdukker og underlige lyde, gjorde turen en smule uhyggelig, og det var en tæt klump af tøser, der gik rundt på Carlsbergs museum. Efter rundvisningen søgte vi sultne mod kantinen. Her fik alle en gratis sodavand,

Efter besøget i kantinen gik resten, som ikke havde brugt deres surt tjente penge på kantinemad, med sultne maver ud i den bidende kulde igen og spiste deres madpakker. Efter en lang men sjov dag på Carlsberg, fik vi lov til drage hjemad mod Roskilde igen.

15


Toast!

Den nye redaktion

Elevrådet Af Marta og Frederik 1.K Hvilken indflydelse har elevrådet? Elevrådet har direkte kontakt til ledelsen. Elevrådet kan komme med forslag til ledelsen og Festudvalg disse forslag bringes videFest udvalget står for skolens fester, de er re til bestyrelsen. Under altid tema fester og det er primært lukkede elevrådet er der følgende fester for skolens elever. punkter:

Studiemiljøudvalg Studiemiljøudvalget planlægger en del af skolens sociale arrangementer og aktiviteter, for eksempel sportsdag, gallafest, dimittendfest, fællesarrangementer og fester. Det er vigtigt, at der er gode sociale rammer om undervisningen og skolegangen, og derfor holder studiemiljøudvalget fast i alle disse traditioner og aktiviteter.

Hvor finder du os? Elevrådets side på rhsnet er blevet åbnet for alle, som er interesseret i at følge med i, hvad elevrådet laver. Der ligger dagsordener, referater af møder, og hvornår der holdes møder.

16


Den nye redaktion

Toast!

LH (landssammenslutning af handelsskoleelever) Dette har du mulighed for, hvis du er medlem af elevrådet Det er en elevforening for alle elever på hg og alle elever på hhx. LH arbejder inden for områderne: Demokratisk dannelse: aktiv deltagelse i Danmarks demokrati via kurser. Styrkelse af elevdemokratiet: At skabe demokratiske fællesskaber mellem handelsskoler, og gøre tanker til handlinger. Politisk arbejde: LH repræsenterer handelsskoleelever i råd og udvalg omkring SU, studiemiljø og undervisningsmateriale. Alt dette kan DU få indflydelse på via elevrådet. LH holder også andre kurser, fx lederkurser.

Fredagscafé Elevrådet er i gang med at overtage fredagscafeen, sådan at elevrådet står for alt, der har med fredagscafeen at gøre.

Citat fra elevrådet ”At have en indflydelse på ting, vi ønsker ændret, er godt, for hvis ingen tager initiativ til disse ting, bliver det ikke gjort. Vi har en mulighed for at ændre på vores forhold – og omsætte tanker til handlinger.”

17


Toast!

18

Den nye redaktion


Den nye redaktion

Toast!

19


Toast!

Den nye redaktion

Livet efter HHX Af Nicklas Askling Mit navn er Nicklas Askling og jeg er student fra HHX Roskilde Handelsskole. Jeg blev student sommeren 2010. Siden jeg er blevet student har jeg brugt tiden på at arbejde og få lektier og hele skolelivet lidt på afstand. Jeg har fået et job i Skibby som lærervikar på Marbækskolen, hvilket er et lækkert job da man får arbejdet med mennesker i alle aldre og man får en god hyre. Derudover arbejder jeg som deltid i Kvickly Hyrdehøj i Roskilde, med kun få vagter om ugen. Jeg har for blot en uge siden også startet en selvstændig virksomhed op med min far som selv har haft egen virksomhed gennem 4 år. Dette nye projekt glæder jeg mig rigtig meget til at komme i gang med, og til det kører og forhåbentlig med masser af kunder. Grunden til at jeg har kastet mig ud i denne nye idé, selvfølgelig med hjælp, er at jeg vil prøve noget andet og også prøve at mærke hvordan arbejdsmarkedet er uden et ”sikkerhedsnet” da man jo som selvstændig ikke har en fast månedsløn, og man virkelig selv skal gøre noget for at lønnen kommer i hus.

Jeg tager derfor 1 år mere, men ikke som sabbat/slappe af år, men med fuld knald på den nye virksomhed, og så må man jo se hvordan status er efter 1 år er gået som selvstændig. Er det gået godt som selvstændig vil jeg formentlig gå videre og eventuel udvikle nye ideer inde for den selvstændige branche, er det derimod ikke gået som forventet, vil jeg formentlig tage (HA) kommunikation på CBS og dermed være færdig som 25 årig med en bachelor i kommunikation.

Ud over at jeg ikke synes jeg har lyst til at komme tilbage på skolebænken lige nu, og ydermere ikke rigtig ved hvad jeg vil ”være”, så er det også for at prøve nogle af de ting jeg har lært på HHX (afsætning, VØ og markedskommunikation) af.

Er det en dum idé at arbejde i stedet for at gå direkte videre med udd. efter HHX? Måske, men alle valg har konsekvenser, og så må man se hvilke konsekvenser, om det er gode eller dårlige, MIT valg bringer.

20


Den nye redaktion

Toast!

En uge uden .. Vi er to piger, som har valgt at deltage i eksperimentet, en uge uden. Det går ud på, at vi i hver især, i en hel uge skal undvære noget.

ikke har sex i længere tid end en uge. Det må være svært. Så Vi har fået til opgave, at den ene af os, med det i baghovedet tænker jeg: Hvorfor skal leve uden BH en uge, og den anden skulle jeg så ikke også kunne klare det? skal leve uden sex en uge. Det bliver spændende at se hvordan det påvirker os Det handler i bund og grund om, at vænhver især. ne sig til noget. Og vi piger, tænker stort set lige så meget på sex, som drenge gør Eksperimentet begynder mandag den 7 – så at undvære sex, kan være svært at marts, og slutter igen mandag den 14. Jeg vænne sig til. Selv for piger. er rigtig spændt på forløbet, da jeg har Sex er noget af det mest naturlige. Vi været i fast forhold i 3 år. Det bliver svært snakker om det hele tiden, og man er ikke at undvære, da sex jo er noget af det mest i tvivl, når en person er ude efter det. Det naturlige, og en kæmpe del af et forhold. er blevet sådan, at nogle mennesker meDa jeg fortalte min kæreste om det, tog ner at det er mærkeligt hvis man er jomhan det egentlig ret pænt. Nok mest fordi, fru, efter man er fyldt 15. han mente, at han nok skulle kunne overtale mig alligevel. Efter at have undværet sex en uge, kan jeg konkludere, at det påvirker forholdet I starten var eksperimentet let nok, da vi til en vis grad. Men efter tre år, mener jeg alligevel ikke ses hver dag, men da vi så, selv, at der er så meget mere end sex, i så hinanden, blev det sværere. Og det gør vores forhold – heldigvis da. Så det har det selvfølgelig ikke lettere, når min kæ- helt sikkert været hårdest for min kærereste bevidst prøver at overtale mig. ste. Det kan skyldes hans lyst, eller bare Men når man tænker på, hvor mange der at han ikke fik mig overtalt, som han havde troet han kunne. Men man er vel en kvinde, med ben i næsen… Det jeg mener, er bare, at det påvirker ens forhold ikke at kunne have sex, fordi det er noget der hører med til at være i forhold – for de fleste da. Men da jeg kom i gang med eksperimentet, viste det sig, ikke at være så slemt. Man kan jo godt hygge sig, uden at have sex. Af Simone

21


Toast!

Den nye redaktion

Den ultimative FEST! Privat fest Masser af bekendte/venner. Kan være i en lejlighed eller i et stort lokale. Privatfester omhandler oftest private emner som f.eks. fødselsdage, eksamensfester, polterabend osv. Derfor kan privatfester ofte handle om én person. Offentlige/Gymnasiefester Random mennesker. Er oftest i store lokaler, da der plejer at være mange mennesker til offentlige eller gymnasie fester. For det meste koster det en vis pris for at komme ind, for at kunne skaffe en god DJ eller sørger for at der kommer CULT tøser. Et eksempel kan være en HHX fest: Her betaler du for en billet så du har sikret dig en plads til festen. Du er også sikker på at der kommer en awesome DJ og noget lækker sprut på bordet! Så skål! I byen Både unge og gamle. Man kan vælge sted efter hvor vildt det skal foregå. F.eks. elsker mange at tage på Inter Pool, hvor man knapper nogen stifter op. Andre steder i Roskilde kan være Crazy Daisy, der åbnede for ikke så lang tid siden, hvor man skubber til taget men man samtidig vil have flere sjusser! Mange ældre kan godt lide at tage på bar og være helt casual. Så er der dem der tager til KBH for at gå på Kras som er et diskotek, eller på vandpibecafé hvor man får en god ryger! Når du går i byen møder du nye mennesker som regel. De kan være med til at gøre aften federe. Måske ender du også med at have en lille flirt med en person på den anden side af dansegulvet. Vær ikke genert, bare hyg dig! Men husk kondom :)

22


Den nye redaktion

Toast! Navn: Kenni 1.c Roskilde Handelsskole Alder: 17 år. Bor: Havdrup Status: Single Plejer at feste Privat!

Hvad synes du er den ultimative fest? ”Jeg kan godt lide private fester, dog også hhx festerne. For det meste kommer det an på hvem der kommer. Der må godt være gjort noget ud af festen, såsom et sjovt tema og en fed dj, som pigerne gider ryste røv til. Fri bar er også fair nok!” Hvad må der ikke mangle til en fest? ”LÆKRE TØSER” Navn: Jonathan Adler Jensen. 1.d Roskilde Handelsskole Alder: 18 år. Bor: Stor Merløse Status: Man ser vel altid en eller anden J Plejer at feste: I byen! Hvad synes du er den ultimative fest? ”Den perfekte fest for mig er en der starter hos en go ven eller veninde og fortsætter i byen og der må gerne være nogle dejlige damer, noget godt sprut og de bedste af vennerne! Så kører det!” Hvad må der ikke mangle til en fest? ”CULT TØSERNE!” Navn: Ida Luna Hermansen 1.c Roskilde Handelsskole. Alder: 17 år. Bor: Viby Plejer at feste: Lidt over det hele (; Hvad er den ultimative fest for dig? ”En privat fest eller i byen for det meste fester med fede temaer og masser af sprut. Glade folk og en dj der får drengene op og danse! Sommerfester med mange mennesker er lige mig! Generelt en fest der ikke er gået kold før jeg er gået!” Hvad må der ikke mangle til en fest? ”LÆKRE MENNESKER!”

23


Toast!

Den nye redaktion

Les Arcs—Trip of the year! Af: Kenni Offersen, Marie Søndergaard, Morten Højen og Jannick Milton

Ved købet af årets skitur, købte de glade skiløbere sig til både; bus, hotel og skileje for små 5000 kr. og trods enkelte høje forventninger må vi meddele, at vi ikke blev skuffede! Der var på Handelsskolens busser høj service med en sælsom blanding af goodiebags; inkluderende diverse M! blade, chokolade og kaktus piller til forebyggelse af reaktionen på den lidt halv gamle Zulu øl vi alle fik uddelt. Der blev vist film på den kun 22 timer lange bustur gennem vores smukke Europa og med et eksotisk twist af vores svensktalende chauffør, kom alle rejsende godt frem til Frankrig. Efter den 22 timers lange bustur, var de fleste af de glade skiløbere klar til en tur i byen! Og heldigvis byder Les Arcs på masser af steder hvor man kan drikke sin hjerne ud, hvis det skulle lyste! Den lille by har et utal af barer, her i blandt; Red Hot Saloon hvor danskere mødes over en øl til afterskiing, den lokale sportsbar Benjii´s hvor skærmene aldrig slukker og det lokale diskotek Apokalypse. Ecart bød på et sprudlende program for de mange tilmeldte og første event på dagsordenen var Rave Night. Her spillede Morten Breum og Rune RK festen op på Apokalypse med høj musik, lækre drinks og hundredvis af glowsticks! Pub Crawl var næst på listen. Hver deltager fik uddelt 5 drinksbilletter til 5 forskellige barer og turen rundt mellem de mange udskænkninger, blev skudt i gang. Alle ste-

24

der stod lækre franske bartendere og sørgede for drinks til alle de opstadsede deltagere. Hver aften var forskellig underholdning at finde; alt lige fra dansen på baren til en mindre heldig, FCK VS Chelsea, fodboldkamp vist på storskærme. Trods nederlaget bakkede franskmændene op om de danske drenge og den lille skiby spillede dansk musik for fulde øre til langt ud på de små timer!

Også Ecart guiderne skal have ros for deres engagement, for deltagende det var de! Lige fra Dagens Mand til sodavandsuddeling i skadestuens venteværelse. Og trods Louise Reimanns store skuffelse over at blive fravalgt af Guide Mikkel (gårsdagens hook-up) på toppen af løjpen til Pelle Hvenegaards show; Dagens Mand, levede guiderne op til flertallets forventninger. Den konstante synlighed skabte tryghed blandt både det franske politi og danske gymnasieelever. De franske pister spænder bredt og ligegyldigt om man er nybegynder, lettere øvet eller avanceret skiløber, så byder resortet på passende udfordringer. Blandt alle de lækre pister, kunne også en Snow-


Den nye redaktion park findes, her kunne man udfordre sine kompetencer på både ski og snowboard. Trods de gode pister, anbefaler vi dog at man lejer ski udstyr, da der kunne forekomme småsten på pisten, som lavede revner i skiene. Det svingende vejr var både, skuffende og imponerende i ugens løb. Selvom de entusiastiske gymnasieelever mødtes af et heftigt snevejr bød nogle af dagene også til, at smide tøjet og sole sig på de mange spisesteder, mellem pisterne. Les Arcs har et stort udbud af spisesteder, men vi må konkludere at kun få kan byde på noget ekstraordinært. Byen er udstyret med et supermarked hvor de fornødne rationer kan indkøbes og turen kan derfor, med den rette indstilling, gøres billig! Supermarkeds priser er nogenlunde som i Danmark. Som handelsskolens skipanel må vi, trods tømmermænd og skiskader, konkludere at gymnasiernes skitur overgik alle forventninger og vi kan kun anbefale at, I tager med til næste år!

Toast!

10 ”Must Haves” til skituren! Alkohol, til overlevelse af busturen! Masser tøj, til by, pisten og dagen-derpå! Penge, til at forføre din partner! Stærk tobak, til de kogeren øjeblikke! Anlæg, til at overdøve naboens klager! Kondomer, hvis man er til det! Headset, til at overdøve dine roomies romancer! Solbriller, for at holde stilen! Kamera – hvad der sker i Les Arcs… kommer på facebook! Sygesikringsbevis, så du ikke behøver at smide SU’en ved hospitalsskranken.

25


Toast!

Den nye redaktion

You Go! –En verden af muligheder Af Marie Søndergård, Mohammed Ali & Oscar Wanstrup You Go! –En verden af muligheder Fonden for Entreprenørskab dannede i 2005 Young Enterprise, med et simpelt formål! – at fremme unges kompetencer inden for selvstændighed, innovation og iværksætteri. Young Enterprise er en konkurrence hvor unge fra hele landet, dyster om at udvikle, producere og markedsføre det bedste produkt! Og vi er stolte af at kunne præsentere Handelsskolens egne repræsentanter; Helena Birkholm & co. med produktet You-Go, der i årets konkurrence vandt en syvende plads.

26

Åbenbaringen kom til de kreative piger efter adskillige veninder i inderkredsen havde brokket sig over at skulle tage toget hjem for at hente nødvendighederne til en overnatning hos aftenens scoring - og venindekvoten tro tog pigerne opgave i egen hånd!


Den nye redaktion ’You-Go’ er en lille toilet taske, der indeholder en foundation-prøve, en parfume-prøve, en deodorant, 2 kondomer, en tampon, tyggegummi, tandpasta og en tandbørste’ forklarer skaberne bag dette splinter nye produkt. Tasken indeholder alt hvad en ung pige vil kunne få brug en aften væk fra det ellers bugnende makeup skab og kan købes på diskoteker eller ved garderobeskabe til den simple sum af 40,Men langt fra alle studerende er lige så innovative. Vores undersøgelser, foretaget på Roskilde Handelsskole, viser at kun hver tiende bærer rundt på drømmen om en dag at blive selvstændig.

Toast! Dette skyldes et meget snævert begreb om deres fremtidige karrierer muligheder – livet som lønmodtagere, mener Christian Vinter administrerende direktør for Young Enterprise. 'Det er vores fornemmeste opgave, at være med til at understøtte elever og studeredes viden om muligheden for at blive selvstændige' Men hvilke odds stilles vi op imod som iværksættere på det globale marked? har danskuddannede elever nogle særlige fordele eller er iværksætterkarrieren et spørgsmål om knald eller fald? 'I Kina lærer de mange af de samme ting som man som ungt menneske i Danmark også lærer i den formelle undervisning. Vores eneste chance er at vinde på udviklingen af de innovative ideer' Gruppen bag 'You-Go' har taget det første skridt på den lange vej og har med deres deltagelse i Young Enterprise fået blod på tanden til en realisering af deres drøm - livet som iværksætter.

Vinderne 2010

Administrende direktør, Christian Vintergaard

27


Toast!

Den nye redaktion

En uge uden .. BH Eksperimentet starter i morgen. Mandag er det altså af med Bh’en, og ud af døren i morgen tidlig. Vil folk kunne se det? Hvilket tøj skal jeg tage på? Vil jeg komme til at elske det naturlige, og droppe bh’en for altid? Vil jeg føle mig sårbar og nøgen? Alle de spørgsmål vil jeg besvare i løbet af ugen.

Har følt mig blottet, og troede alle kunne se det. Det kunne de dog ikke, da jeg hav de valgt at tage kæmpe halstørklæde på, som jeg overvejer at bære hele ugen. Ellers er første dag gået fin, altså det har hoppet lidt, så jeg har undgået trapper, og situationer hvor man skal løbe og hoppe. Gudskelov er der ikke noget idræt på skemaet i denne uge.

Eksperiment ingen bh går i gang.. Tirsdag: Hvad har jeg dog sagt ja til? Jeg gider ikke mere. Kan ikke klare at tænke på, at det er en hel uge, jeg skal gå uden. Forstår ikke de kvinder, som ikke går med bh. Jeg forstår dem simpelthen ikke. Det er selvfølgelig noget man helt selv skal afgøre, men det er helt sikkert, jeg dropper ikke bh’en for altid, det kan jeg allerede sige nu. Lang vej endnu… Onsdag:

Mandag: Vågnede op med tanken: HVORFOR? Syntes ikke der var noget tøj der passede, så det ikke kunne ses. Hvorfor har jeg ingen løse bluser, når jeg skal bruge dem? Fandt til sidst noget der kunne gå, og så var det tid til første dag i skolen – uden bh.

28

Jeg er ved at vende mig til det naturlige, og kan indimellem godt glemme, at jeg ikke har bh på. Kan ikke lige finde ud af om det er et godt eller dårligt tegn, at jeg glemmer det. Det eneste der generer mig er, at jeg skal passe på, de ikke stritter ud ved siden af halstørklædet, jakken eller den store bluse, og så er det heller ikke denne uge, vi skal have åbne vinduer i klassen. Jeg tror jeg klarer ugen.


Den nye redaktion Torsdag: Er stadig uden bh, og har Googlet. Træning uden bh kan give hængebryster. What?! Godt jeg ikke har trænet i denne uge… ved godt jeg lyder enormt doven. Holder for mig selv hvad mit søgeord på Google var…

Toast! turen var ikke første udfordring. Skulle til fest om aftenen, og hvad tager man lige på til fest, når man ikke må have bh på? Stram top, og løs bluse over. Jeg holdt mig i ro – altså ingen dans til mig! Fik alligevel en god aften med mine venner og veninderne. Nu er de så tæt på mandag! Søndag: Klokken 11.00 på vej hjem til mormor og morfar uden bh, men med milde tømmermænd. Er bedsteforældre ikke ligeglade med om man har bh på eller ej? Endelig. I morgen er det på med bh’en igen.

Fredag:

I denne uge har jeg lært at det naturlige look ikke lige er mig, men I kan jo prøve det piger, og se, om det er noget for jer. Jeg glæder mig til i morgen, hvor jeg efter en topløs uge må få bh’en på igen. Det er altså igen frem med de stramme bluser, og tid til at åbne de lukkede vinduer igen, for jeg har bh’en på, og der bliver den for altid.

Har også i dag rendt rundt på skolen uden bh, og på mit arbejde. Det er så først nu, at jeg er glad for, at jeg på mit arbejde skal have en kæmpe bluse på. Efter arbejde er det bare hjem, og slappe af og så gør det jo ikke noget, at bh’en ikke er på. Ugen er jo snart overstået. Lørdag: Har i dag været ude og shoppe med mor, og det foregik også uden bh. Det har jeg ikke prøvet før. Måtte stå inde i prøverummet, og forestille sig blusen også med bh på. Det var meget underligt. Shoppe-

At Mie

29


Toast!

Den nye redaktion

Bladets

Hottie

Navn: K Fødsels ristian Nørgaa dag: 23 rd Status: . Maj 1992 Single By: Ros kil Klasse: de 2.J

Vi møder Kristian onsdag formiddag nede foran hans klasse, for at interviewe ham. Kristian smiler lidt genert, hvorefter han spørger om han må tage sin ven Christian med. Vi finder et stille sted nede i skibet og får os en hyggelig samtale med Kristian. Hej Kristian, hvad synes du om at være blevet valgt til månedens hottie? Jamen jeg er da meget smigret, altså det er da meget sjovt at blive valgt til det. Det var sådan lidt, det vidste jeg ikke. Hvad synes du om dig selv? Altså jeg synes selv jeg er en meget udadvendt person, altså jeg snakker med de fleste. Jeg har ikke de store fordomme overfor folk. Og ja, nu er det jo ikke for at male noget glansbillede, men jeg synes da selv jeg er en meget flink person. Det lyder rigtig godt, men med hensyn til piger, hvad går du så efter? Har du nogle krav? Jamen hun skal selvfølgelig være til at snakke med. Hun skal ikke være nogen pudderdukke på den måde, hun skal være naturlig. Hun skal være sød selvfølgelig. Jeg er ikke sådan en, der siger blondiner eller brunetter. Selvfølgelig skal hun også være noget jeg synes, der er attraktivt. (smiler genert og rødmer en lille smule)

30

Hvor kan man finde dig henne i byen? Lige nu er det Daisy, lige nu bliver det en Daisy, ellers er det IP, altså nu er vi mest i Roskilde. Så piger hvis i har et godt øje til Kristian, så er det Daisy i skal tilbringe weekenden på. Herefter kommer hans ven på banen og fortæller en af Kristians pinlige historier. Han er glad for at smide tøjet i byen, kan man vist roligt godt sige. På Daisy, hva’ fanden var det? Du har ligget nøgen i baren bare for at få en studenterhue på eller sådan noget. Kristian skynder sig at bryde ind og forsvare sine handlinger. Det var fordi jeg var fuld og havde lavet en aftale med en af mine venner om, at hvis det var, at jeg måtte få hans studenterhue på hele aftenen, fordi så kunne jeg sige jeg var 3. Års. Så skulle jeg bare gå op på baren og strippe, det gjorde jeg så, og det endte så med at alle råbte. Det var pinligt dagen efter, det var ikke helt så godt. Kristians planer efter HHX er at tage et sabbatår, hvor han vil ud at rejse enten på backpackerferie eller på interrail. Han har tidligere været på backpackerferie i Thailand og syntes det var rigtig spændende. Hvis alt går som det skal, skal han efterfølgende på CBS.


Den nye redaktion

Toast!

Bladets BABE! Efter lang søgen, betænkningstid og overvejelse faldt valget på Josefine fra 1. B, som vi i den grad mener lever op til det, at være månedens babe. Tidligt mandag morgen var vi nede for at finde Josefine og overbringe nyheden om at hun var månedens babe. I tror det måske ikke men selv så tidligt om morgeen så hun knald godt ud. I starten virkede hun lidt genert over at være den udkårne, og da vi spurgte hende hvad hun syntes om det var hun lidt i tvivl om hvad hun svare, men hun synes det var smigrende. Hun lagde ud med at svare med en genert latter i stemmen: ”Det er fint nok”. Det næste vi spurgte hende om var hvad hun syntes var det pæneste ved hende selv. Vi tror ikke helt på hende men hun kunne ikke selv vurdere det. Vi spurgte derefter hvad hun fik flest komplimenter for og igen havde hun intet svar.

Der må være noget galt hvis en pige som hende ikke får nogle komplimenter fra fyrer på dagsbasis, så vi vil gerne opfordre alle skolens drenge til at give den gas. Men det er ikke hvem som helst der har mulighed for at score baben. Hun udtaler selv at der skal rigtig god humor og virkelig flotte øjne til at imponere hende. Hendes store drøm er at blive frisør med egen salon. Men lige nu er hun ikke sikker på hvad hun vil lave i sin fremtid. Hun bor i Viby, hvor hun også arbejder i Superbest. Hun dyrker også sport i form af håndbold, som måske kan være en hjælpe faktor til den gode krop. I weekenden kan du finde hende i byen eller nærmere bestemt Crazy Daisy i Roskilde, ellers er der god chance for at møde hende til skolens HHX-fester.

: CTaSsmussen A F BE yer R 94

BAsefine Sc2h.lefebruarle19

ag: Sing n: Jo Nav ødselsd status: by l i F Civi opæl: V B

31


Toast!

Den nye redaktion

HØRT PÅ RHS - Top 10 Person på HH-gangen står og skriver på tavlen; Hvordan laver man egentlig et stort ø? Natascha E. Christiansen "Når man er impotent er man så ikke invalid?"

En dag i 1.C Mie Kubel Jensen: Hvad er det nu en toastmaster er? Emilie Vangslev: Er det ikke bare en som er god til at lave toast??

Random person "Hvis jeg bare får to tolvtaller næste år ligger mit gennemsnit jo allerede på 24 altså, så kan jeg jo slappe af resten af året!"...

(1C) - Camilla: I dag har jeg været i cølibat i 12 dage. Lea Næstved Nielsen: Jeg har slet ikke været der. Zenia: hvad mener du Lea? Lea: ja, er det ikke et land? ALLE: GRINER. HAHA! Så fortæller vi Ida Luna Hermansen det, og hun siger derefter - jeg kan ikke grine, for jeg ved heller ikke hvad det er. Cecilie Andersen vælger så at forklare hvad det er, og mener det er en form for trosretning som en buddhist?

32


Den nye redaktion

Toast!

IØ i 1A: Vi sidder og snakker om min veninde, der skal skrive en biologiaflevering om ornesæd.. Simone Pedersen siger så: Er en orne ikke en fisk, Jannike?

Kevin: "Hvis jeg skal op i fransk så hænger jeg mig, og skyder mig selv samtidig... I BENET!"

Mathias Damm 1C: Chili con carne og ”con” betyder med, så ergo; chili med carne.

Hørt p å samme gangen: Jon n a bollet i med en ven s Yndal Bje og sige rgstrø næsen r og har m kom snot ud "Jeg har det som om mer gående over de t hele!" je HAHA g er blevet :D

Kristian Nørgaard "hvorfor hedder vores galakse Mælkevejen?? Hvorfor ikke Doomsday Galaxy eller sådan noget? Jeg ville ikke angribe noget der hed Doomsday Galaxy!"

Af Elise Stapelfeldt(1C), Belinda Mortensen(1D), Natascha Christiansen(1D) & Maria Gartenmann(1C)

33


Toast!

Den nye redaktion

Eventkalender! Stand-up comedy – 9, 12, 14, 15, 16, 19, 21, 22, 23, 26 / 4 – 2011 – Comedy Zoo København K - kan købes på billetnet.dk Comedy klub af international standard. Shows hver uge med forskellige kunstnere: Stand-up, impro comedy, varieté, m.m. Wicked – 13-17, 19, 21, 27-30 / 4 – 2011 – Det Ny Teater København V Kan købes på billetnet.dk Wicked er en Tony Award-vindende Broadway- og West End musical, den er skrevet og komponeret af Stephen Schwartz og af Winnie Holzman. Historien er baseret på den storsælgende roman Wicked: Den Onde Heks Fra Vest af Gregory Maguire, en fortsættelse til klassikeren Troldmanden fra Oz. Denne er dog på dansk hvor skuespillere som Silas Holst og Julie Steincke optræder. Burhan G – 14 / 4 – 2011 – Vega Storkøbenhavn – Kan købes på billetlugen.dk Burhan Genç Koc (født 20. juni 1983), bedre kendt som Burhan G, er en dansk R&B og popsanger, sangskriver og producer af kurdisk herkomst. Ørkenens sønner – 14-16, 26- 30 / 4 – 2011 + 3,6-7, 10-14, 17-21 / 5 – 2011 – Glassalen i tivoli – kan købes på billetnet.dk Ørkenens Sønner er en komikerkvartet bestående af Niels Olsen, Henrik Koefoed, Søren Pilmark og Asger Reher. Ørkenens Sønner er kendt for iført smoking og fez at levere humor under bæltestedet og sange derefter under det sigende motto "FisseFisseFezFez!". Mads Langer - 12 / 5 – 2011 – Store Vega København – Kan købes på billetlugen.dk Mads Langer er i skrivende stund ved at lægge sidste hånd på sin kommende plade der udgives i hele Europa i foråret 2011. Men allerede nu kan det danske publikum sikre sig billetter til 4 unikke live koncerter i maj måned. Med sig medbringer Mads helt nyt materiale og selvfølgelig sit faste band.

34


Den nye redaktion

Toast!

Tina Dickow – 4,5,6,7,9 / 6 – 2011 – Koncerthuset København – Kan købes på billetlugen.dk Tina Dickow (født 14. oktober 1977) er en dansk sanger og sangskriver efter den amerikanske singer/songwriter-tradition. Inspireret af bl.a.Bob Dylan, Tracy Chapman og Leonard Cohen. Internationalt optræder hun under navnet Tina Dickow. Roskilde festival – 26. juni – 3. juli – Dyreskuepladsen Roskilde – Kan købes på billetlugen.dk Roskilde Festival er Nordeuropas største kultur- og musikfestival og har eksisteret siden 1971. De er en non-profit organisation, der består af ca. 25 fastansatte og tusindvis af frivillige. Foreningen Roskilde Festival, der står bag Roskilde Festival, sørger hvert år for, at overskuddet fra festivalen går ubeskåret til humanitære og kulturelle formål. Langelandsfestival – 23-30. juli – Langeland festivalsplads – Kan købes på Billetlugen.dk Langelandsfestivalen er en familiefestival fuld af musik og hygge. De mange børn og familier giver en hel speciel stemning, men stiller også specielle krav til festivalen. For vi vil gerne rumme hele familien. Derfor har vi noget til både far og mor, teenageren, bedstefar, kusinen, de mindre og større børn samt babyen. Det gælder både toilet - og badeforhold, musikgenrer, underholdning og udvalget af madboder. Grøn Koncert – 24. juli – København / Valby – Kan købes på Billetnet.dk Har du lyst til at få sjove, anderledes og helt sikkert uforglemmeligt gode oplevelser i selskab med 650 andre festlige, skøre og i særdeleshed livsglade mennesker? Så er det at være frivillig på Grøn Koncert måske noget for dig.

35


Bagsiden Af Mads Broström, Andreas Jensen, Thomas Ellebæk, Nicolai Sønderbæk, Magnus Riddersholm, Emil Brandt

Påske jagt - Find 5 fejl!

Q. Why did the Easter Bunny hide his eggs? A. He doesn't want the other bunnies to know that he was fooling around with the chickens.

Q: What is the end of Easter? A: The letter R.

PÅSKE JOKES!

Q: What do you call the Easter Bunny after a hard day's work? A: Tired.

Q. What do Easter Bunny helpers get for making a basket? A. Two points, just like anyone else.

Toast - 5  

Skoleblad skrevet af elever på Handelsgymnasiet på Roskilde Handelsskole

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you