Page 1

Program Forår

u­ d u g bø st rse em rn illin r o en og ge g ter , vo r fo ks r ne

20 Ar 1 r 9 it- a k n


Vi planter og høster på b ­ ibliotekerne Der er masser af næring at hente på ­bibliotekerne i de mange arrangementer og fællesskaber i ­forårsprogrammet. De seks biblioteker byder på børneteater, fællesskaber om bøger, familieliv, strik, tænkepauser om store emner og foredrag om det lokale liv, musikalske oplevelser med BEAT:LITT, jazz i Gazztrup og lytteklubber og meget mere. En særlig ting i foråret er, at vi får besøg af hele fire udenlandske forfattere. Blandt andet vinderen af Nordisk råds Litteraturpris Auður Ava Ólafsdóttir og engelskcanadiske Tom Rachman. Der kommer også mange danske forfattere til byerne. I Viby er det den kendte forfatter Merete Pryds Helle, og i Ågerup øser den populære havebogsforfatter Claus Dalby af sin viden om selskabsplanter. Vi planter nye frø på bibliotekerne

Biblioteker tættere forbundet med bymidten

Vi vil gerne plante frø i folks liv. Helt konkret gør vi det på det nye frøbibliotek i Ågerup, hvor havefolk deler deres frø med andre, til fælles fornøjelse. I bibliotekets gæstebog skriver en familie, at de har valgt at slå sig ned i Ågerup, netop fordi der er et bibliotek. Fordi det betyder noget med lokale biblioteker for det gode liv for både børn og voksne.

Forår og sommer bliver præget af ­ombygningen af Roskilde Bibliotek. Det ender med ny ­hoved­indgang og café med terrasse ud mod ­Kulturstrøget og tættere på livet i bymidten. Bygge­arbejdet giver gener. Det kan vi ikke undgå. Bibliotekets personale vil gøre deres bedste for at minimere ulemperne, så det altid er en god oplevelse for dig at komme på Roskilde ­Bibliotekerne og i Borgerservice.

Formand for Kultur- og Idrætsudvalget Claus Larsen


1

ROSKILDE – Voksen

Indhold

3 Roskilde 27 Viby 35 Jyllinge 45 Gadstrup 49 Ågerup 55 Gundsømagle 65 Oversigt


Roskilde Viby Jyllinge Gadstrup Ågerup Gundsømagle Oversigt


4

Skamløse eventyr ROSKILDE

Voksen

Vores lokale fortæller, ­Annemarie Krarup, har i bogen Skamløse eventyr, genfortalt nogle af de ­historier, som folkemindesamler Evald Tang Kristensen har indsamlet. Det er folkelige historier, der bliver fortalt med humor, respektløshed og fantasifuldt formuleret erotisk indhold. Annemarie fortæller om arbejdet med bogen og deler nogle af historierne med os. Torsdag d. 7. februar kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 25 kr.

Lad os håbe på det bedste En morgen finder Carolina Setterwall sin mand død i sengen. Hun bliver med ét slag enke og enlig mor til en søn på otte ­måneder. Lad os håbe på det bedste er hendes personlige beretning og debut som forfatter. Mød hende i en samtale med bibliotekar Ann Luther Torp om parforhold, kærlighed og sorg. Samtalen foregår på engelsk. Arrangeres i samarbejde med forlaget Hr. Ferdinand. Torsdag d. 31. januar kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 25 kr.

Barn af besættelsestiden Jytte Abildstrøm var seks år, da Danmark blev besat. Det var en alvorlig tid med angst, usikkerhed og luftalarmer, men også en tid, hvor familien rykkede tættere sammen. ­Michael Müller, der er forfatter til bogen Barn af besættelsestiden, taler med Jytte Abildstrøm om den periode i hendes liv. Tirsdag d. 12. februar kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 25 kr.


5

ROSKILDE – Voksen

Gode bøger og lækre vine – bogcafé Få inspiration til nye læseoplevelser, når bibliotekarerne Maria Do Carmo Lohse og Jytte ­Seersholm Jensen, fortæller om udvalgte bøger fra sæsonen. Undervejs serverer Hanne og Søren fra vinfirmaet Vikalivino smagsprøver på udvalgte italienske vine. Læs mere på vikalivino.dk. Arrangeres i samarbejde mellem Roskilde Biblio­ tekerne og Roskilde Universitetsbibliotek. Onsdag d. 13. februar kl. 17-19 Sted: Roskilde Universitetsbibliotek i Trekroner. Pris: 25 kr.

Når tilværelsen slår ­revner

Kaffe, kage og klassikere

Romanen Brændt er historien om, hvordan vi handler, når livet mod forventning viser sig at være skrøbeligt. Hoved­ personen er Kristian, hvis tilværelse slår revner, da han bliver far til et udviklings­ hæmmet barn. Med udgangs­ punkt i romanen fokuserer Peter Aagaard på det svære møde mellem socialrådgiver og forældre til handicappede børn. Peter Aagaard er forsker i offentlig ledelse på RUC og selv far til et handicappet barn.

Drik din eftermiddags- eller aftenkaffe på biblioteket og hør om store klassiske romaner. Bibliotekar Ann Luther Torp giver en introduktion til bogen og forfatteren, mens vi nyder en kop kaffe og dagens hjemmebagte kage. Kageopskriften er fra samme land som forfatteren.

Torsdag d. 14. februar kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 25 kr.

Charlotte Brontë: Jane Eyre

Günter Grass: Bliktrommen Vi følger dværgen Oskars fortumlede liv i Tyskland under Hitlers regime. Kage: Donauwellen-kuchen Mandag d. 18. februar kl. 15.30-16.45 Tirsdag d. 19. februar kl. 19-20.15

Gotisk dannelsesroman om en guvernante på et gods med mørke hemmeligheder. Kage: Lemon meringue pie Mandag d. 18. marts kl. 15.30-16.45 Tirsdag d. 19. marts kl. 19-20.15 Sted: Roskilde Bibliotek. Vi mødes ved bibliotekarbordet. Pris: 25 kr.


ROSKILDE – Voksen

6

Andrej Kurkov – Grå bier Den ukrainske forfatter Andrej Kurkov ­kommer til Danmark i forbindelse med ud­ givelsen af sin nye bog Grå bier. Forlægger Ota Tiefenböck taler med ham om romanen. Handlingen foregår i det østlige Ukraine, i en landsby, som ligger midt mellem et område kontrolleret af det ukrainske militær og de prorussiske separatister. Hovedpersonen Sergej vil helst passe sine bier, men krigen bringer udfordringer med sig. Samtalen foregår på engelsk. Torsdag d. 21. februar kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 25 kr.

Tina Månsson – Hestehullerne Den lokale forfatter Tina Månsson fortæller i samtale med bibliotekar Karen-Margrethe Revsbæk om sin aktuelle debutroman ­Hestehullerne. Romanens handling udspiller sig på et næs, hvor en gruppe gamle mænd der snart skal dø, fortæller historier om folkene på næsset. Hestehullernes kor af gamle mænd lægger en skæbnetung, nogle gange ilde­ varslende, uhygge over det hele. Hvad er det, de gerne vil sige? Tirsdag d. 26. februar kl. 17-18 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.


7

ROSKILDE – Voksen

Mød vinderen af Nordisk Råds ­Litteraturpris 2018

Tom Rachman – Den italienske mester Tom Rachman, forfatteren til De ­ufuldkomne, kommer til Danmark i anledning af ud­ givelsen af sin nye bog Den italienske mester. Romanen foregår i Rom i 1955. Den handler om Pinch, der lever i skyggen af sin far, indtil han kommer på en dristig plan, der vil forandre kunsthistorien for altid. Faderen er den storskrydende og verdensberømte maler Bear Bavinsky. Samtalen foregår på engelsk med b ­ ibliotekar Ann Luther Torp. Torsdag d. 28. februar kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 25 kr.

”Islandske Auður Ava Ólafsdóttirs vinder­ roman er en perle” skriver Jes Stein ­Pedersen i Politiken. Vi er nu så heldige at få besøg af forfatteren, som fik Nordisk Råds Litteraturpris for sin roman Ar. Hun fortæller om bogen i en samtale med litteraturhistoriker Erik Skyum Nielsen. Den handler om Jonas Ebeneser, der efter en traumatiserende skilsmisse beslutter at begå selvmord. Romanen er udgivet på det lokale forlag Batzer & Co. Tirsdag d. 14. maj kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 25 kr.


8

ROSKILDE – Voksen

Tænkepauser Debatcaféer hvor forskere fra Aarhus ­Universitet præsenterer forskning på ­tilgængelig vis. Du får en bog om dagens emne med hjem.

Jens Kjeldgaard-Christiansen:

Mikkel Thelle:

Skurke

Byen

Opskriften på en vaskeægte skurk er simpel. Du blander ét styk ond hensigt med ­morderisk kompetence, lader den umoralske slyngel skabe kaos omkring sig eller endnu bedre: nådesløst slå uskyldige ihjel. Fiktionens skurke er designet til at vække afsky, og alligevel drager de os mod den mørke side. Udspekuleret antihelt ved Aarhus Universitet Jens Kjeldgaard-­ Christiansens yndlingsskurk er selvfølgelig Darth Vader.

Enhver by er et netværk af indbyggere og bygninger, gader og stræder, kabler og kloakker, som forbinder sig med hinanden. Hver by indgår i nye og større mønstre med andre byer og vokser ud over alle grænser. Det i en sådan grad, at det ifølge ­Mikkel Thelle, indfødt københavner og urban ­historiker ved Aarhus Universitet, ikke længere giver mening at tale om land eller natur. Arrangeres i samarbejde mellem Roskilde Bibliotekerne og Roskilde Universitets­ bibliotek.

Mandag d. 28. januar kl. 19.15-20.45 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 50 kr.

Tirsdag d. 12. marts kl. 17-19 Sted: Roskilde Universitetsbibliotek i Trekroner. Pris: 50 kr.

Køb billetter på roskildebib.dk/Detsker eller på biblioteket


9

Håndarbejdscafé ved ­Vibeke Nyrop Medbring dit eget hånd­ arbejde, bliv inspireret og lær nye metoder i strik og hækling. Alle er velkomne, både begyndere og øvede. Det vil også være muligt at købe strikkekits og et mindre udvalg af garn. Søndag d. 20. januar Søndag d. 17. februar Søndag d. 24 marts

ROSKILDE – Voksen

Fortællingens dag Roskilde Fortællerlaug fejrer den fortalte historie. I fortiden var fortællinger en væsentlig del af underholdningen. I disse år popper flere fortæller­grupper op over hele landet. Dagen handler om den fortalte historie fra mytologi og eventyr til nutiden. K ­ om og lyt til dejlige historier, og lad f­antasien løbe af med dig for en stund. Lørdag d. 19. januar kl. 12.30-14 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

Alle dage kl. 13-15.45 Sted: Caféen på Roskilde Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

It-cafè med Computerstuen Kom til åben it-café i Netværkstedet, arrangeret i samarbejde med undervisere fra Roskilde Computerstue. Tag gerne din egen pc, tablet eller smartphone med. Husk at medbringe relevante logins, passwords, nøglekort til NemId m.m. Fredag d. 25. januar Fredag d. 22. februar Fredag d. 29. marts Fredag d. 26. april

Ghost Walk Tag med på en spændende historisk byvandring i Roskildes gader. Hør sagn og autentiske beretninger, der strækker sig fra meget gamle dage og helt ind i vores tid. Tonny Larsen fra biblioteket fortæller blandt andet om heksejagten i Roskilde, om bødlens arbejde i gamle dage, de dødes gudstjeneste og den ulykkelige pige på klosteret, der tog sig af dage og nu går igen. Anbefalet alder fra 14 år. Torsdag d. 24. januar Torsdag d. 28. februar Torsdag d. 28. marts Alle dage kl. 19-21 Mødested: Forhallen på Roskilde Bibliotek. Pris: 25 kr.

Alle dage kl. 10-12 Sted: Netværkstedet på Roskilde Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.


ROSKILDE – Voksen

Naturforelsket kunstaften I anledning af Museet for Samtidskunsts udstilling, Bjerget synger inviterer ­biblioteket på en natur­ forelsket aften med digteren og fotografen C.Y. Frostholm og kunstinspektør Magnus Kaslov. C.Y. Frostholm præsenterer en usædvanlig hybridtekst, Træmuseet, der handler om at opleve natur og litteratur og skrive om det. Hør også om lyd­kunstneren Knud Viktor, der i sine værker forstærkede naturens mindste lyde.

10

Viden om skizofreni Hvad er skizofreni, hvordan kommer sygdommen til udtryk, hvordan bliver den behandlet og kan du blive helbredt? Bliv klogere på skizofreni gennem en personlig fortælling og et fagligt oplæg af læge Katrine Johnsen om muligheder for behandling samt hjælpemuligheder. Arrangeret i samarbejde med Psykinfo. Tirsdag d. 12. marts kl. 19.15-21.30 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Gratis billetter på www.regionsjaelland.dk/psykinfoarrangementer.

Onsdag d. 6. februar kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 25 kr.

Sundhed og livet med Parkinson Gå ikke glip af en underholdende ping pong mellem forfatteren Niels Honoré, der er aktuel med bogen Altæderens guide til en sundere hverdag, og forfatteren Anni Idorn Frølich, der har udgivet bogen Når en dør lukkes, åbner sig en port. Niels er træner og medejer af Fysiocenter Roskilde og Anni er parkinsonramt og bruger af centeret. Det er muligt at købe signerede bøger til arrangementet. Torsdag d. 4. april kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Gratis billetter.


11

ROSKILDE – Voksen

Forskningens Døgn Mød biblioteket på Forskningens Døgn, hvor vi hylder forskningens grundlæggende element af nysgerrighed. Vi sætter fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer. ­Arrangementet henvender sig både til børn og voksne. Lørdag d. 27. april kl. 10-14 Sted: Klosterparken, Algade 31. Gratis. Ingen tilmelding.

Du gamle Måne

Bogreception

21. juli er det 50 år siden, mennesket første gang satte fod på Månen, og der er stadig meget, vi ikke ved om vores nærmeste nabo i rummet. Astrofysiker Michael LindenVørnle fra DTU Space fortæller om Månens mysterier og myter. Vi ­kigger ud i fremtiden, der formentlig byder på nye ­bemandede månerejser og en base på Månen.

Forfatterskolen for Unge udkommer med deres nye bog i maj. I den anledning afholder vi bogreception, hvor de unge forfatter­skole­ skribenter fra Roskilde læser op. Bagefter byder vi på en snack og lidt at drikke. Du kan købe bogen for 100 kr.

Tirsdag d. 7. maj kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 25 kr.

Tirsdag d. 21. maj kl. 17-18.30 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

Køb billetter på roskildebib.dk/ Detsker eller på ­biblioteket


ROSKILDE – Voksen

12

BEAT:LITT #12:

UHØRT – Lone Hørslev & Jesper Mechlenburg Kom til stemningsfuld koncert og artist talk med UHØRT, mens januar­ mørket dvæler udenfor. UHØRT er et musikalsk samarbejde mellem forfatter Lone Hørslev og komponist Jesper Mechlenburg. Sammen skaber de sange, der både er pop og poesi. Lige nu er de aktuelle med Dagene er data, som tager udgangspunkt i Hørslevs digtsamling af samme navn. Onsdag d. 30. januar kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 50 kr.

Kim Larsen – De unge år Med udgangspunkt i sin nye bog, Kim Larsen – Mine unge år, fortæller forfatter og foredragsholder Jens ­Andersen om den folkekære ­musikers liv. Han trækker linjer fra Kims barndoms­gade i Nordvest, højskole­ opholdet i Askov, årene omkring 1968 på Christians­havn, dannelsen af Gasolin’ og Larsens første solo­udspil Værsgo’ til resten af Larsens liv og sange. Som Larsen ville have sagt, er der både til gården og til gaden. Jens Andersen er kendt for sine biografier om bl.a. Astrid Lindgren og Kronprins ­Frederik. Mandag d. 18. marts kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 50 kr.


13

ROSKILDE – Voksen

Lytteklubber Coltrane

COPENHELL

Roskilde Festival

Kom helt tæt på en af jazzens største saxofonister, John Coltrane. Sammen ­udforsker vi manden, der med intense og søgende toner blæste nyt liv i jazzen i løbet af sin korte ­karriere (1960-67). Vi lytter til eksempler på den tidlige og traditionelle ”Trane”, og den sene mere eksperimente­ rende og spirituelle ”Trane”.

Få inspiration til hvad du skal høre på C ­ OPENHELL. Lytteklubben bliver lavet i samarbejde med det lokale frivilligt drevne metal­ spillested obSCENE, der holder til i Paramount.

Vi går på fælles opdagelse i årets festivalprogram, så vi kan være sikre på at få den allerbedste RF19. Mød også Thomas Sønderby Jepsen, en af festivalens musikbookere, og få hans tips til musik, du ikke må gå glip af.

Torsdag d. 23. maj

Onsdag d. 20. februar

Tirsdag d. 4. juni

Alle dage kl. 19-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 25 kr.

GuitarLab Trænger din guitar eller bas til at blive repa­ reret, justeret, få skiftet strenge eller bare efterset af en ekspert? Så ta’ dit instrument med til GuitarLab, hvor guitarbygger Tonny Larsen fra Roskilde Bibliotek vil lære dig at tage dig kærligt af din guitar eller bas. Vi sørger for værktøj, strenge, kaffe og hygge.

Lørdag d. 19. januar Lørdag d. 16. marts Begge dage kl. 12-17 Arrangør: Roskilde Bibliotekerne. Sted: Ragnarock – Museet for pop, rock og ­ungdomskultur. Gratis. Ingen tilmelding.


ROSKILDE – Voksen

14

Vinylbingo

Roskilde Unplugged

Bingo og quiz mødes og sprød musik opstår. Vinylbingo indtager igen Museumscaféen på Ragnarock. Tag vennerne under armen til en hyggelig aften med masser af musik­ spørgsmål og med chancen for at vinde vintage-vinylplader, koncertbilletter og andre gode sager.

10. – 11. maj

Onsdag d. 15. maj kl. 20-22 Arrangør: Roskilde Bibliotekerne og Ragnarock. Sted: Museumscaféen på Ragnarock, Museet for pop, rock og ungdomskultur. Pris: 30 kr. for første plade. Herefter 10 kr. pr. styk. Se mere på museumragnarock.dk

I maj erobrer festivalen Roskilde Unplugged igen Roskildes tage, porthvælvinger, gårde, butikker, gader og stræder. Roskilde Bibliotekerne er med, og ­kuraterer en scene med fokus på ­litteraturen i musikken og musikken i l­itteraturen. Oplev talks og lyrik­ oplæsninger med musikken som om­ drejningspunkt og med liveoptrædener fra upcoming bands og solister. Roskilde Unplugged arrangeres af INSP! Sound og Roskilde Handel. Hold øje med vores musikside facebook.com/LydsporRoskilde når festivalen nærmer sig.

Bliv klogere på Carmen Årets forestilling i Opera Hedeland er Georges Bizets berømte opera Carmen. Operaekspert Henrik ­Engelbrecht giver en vidende og underholdende indføring i historien om den liden­ skabelige og ­uafhængige sigøjnerpige Carmen fra tobaksfabrikken i Sevilla. Et foredrag for alle, der har lyst til at blive klogere på opera. Tirsdag d. 30. juli kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 25 kr.


15

ROSKILDE – Voksen

Events Spring 2019 Expat dinner Chinese New Year Come and join the New Year celebration at Roskilde Library, when we begin the year of the pig. This is the time when families gather to the so-called reunion dinner, so we will do the same. Bring your own food for the joint buffet and your own beverage and the library will provide tea and coffee. Everybody is welcome, Danes and Internationals alike – and especially the Chinese! Monday 4th of February at 18.30-22 Place: The Café at Roskilde Library. Free, sign up to Susan Jessen Spiele – susanjs@roskilde.dk.

Science fiction booktalk in English You might love or hate the genre but do you really know just how diverse it is? Whether it’s space opera, dystopian, feminist or something else. Get a taste of what the genre might do for you, when librarian Susan Jessen Spiele talks about her favorites – and perhaps add your own. Tuesday 2th of April at 19-21 Place: In the music section at Roskilde Library. Free, no sign up.

Tom Rachman, author of The Imperfectionists Tom Rachman will talk about his new novel The Italian Teacher, set in Rome in 1955. The talk with librarian Ann Luther Torp will be in English. Thursday 28th of February 19.15-21 Place: The stage at Roskilde Library. Tickets: 25 kr.

International TableTop Day There will be board games aplenty and ­gaming volunteers to teach you. You can bring your own beverage or buy coffee, beer and soda – and enjoy free cake. Come and go as you please during the long event. Bring your family, colleagues and friends – or find new ones. Saturday 27th of April at 11-20 Place: The Café at Roskilde Library. Free, no sign up.

”Pub” quiz at the library An international quiz in English at the library. We will do it the traditional way, so bring family, friends, fellow students or colleagues and set your own team – with a brilliant name, of course. If you come alone we will help you find a team. You can bring your own beverage or buy wine, beer and soda. The crisps/chips are on the house. Thursday 9th of May at 19-22 Place: The Café at Roskilde Library. Free, sign up to Susan Jessen Spiele – susanjs@roskilde.dk.

Everybody is welcome, Danes and ­Internationals alike! Note! We also have two other ­conversations in English with two writers, see page 4 and 6.


ROSKILDE – Voksen

Feministisk forår

Feministisk porno Bliv klogere på feministisk pornografi. Forfatter og kulturjournalist Maja Nyvang Christensen sætter emnet i en historisk og kulturel kontekst. Caroline Due og Anne Sofie Steen Sverdrup fra Bedside Productions fortæller om at producere feministisk porno. Onsdag den 6. marts kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 25 kr.

16

I år er det 50-året for billed­ pornoens frigivelse. Vi sætter derfor spot på køn og identitet i marts måned, hvor Kvindernes Internationale Kampdag fejres. Du kan bl.a. høre et historisk foredrag om billedpornoen, en debat om nutidig feministisk porno og et musikforedrag om kvindegruppen Shit & Chalou.

Frontkvinder – et foredrag om Shit & Chalou Rockbandet Shit & Chalou forandrede det danske kulturlandskab. Mod sig havde de fordomme og rabiate rødstrømper. Med sig havde de venskab, viljestyrke og sange fra unge kvinders synspunkt. Foredraget skildrer et band, der blev stilikoner, skrev klassikere som Smuk og dejlig, og hvis betydning stadig vokser. Bag foredraget står forfatter og kulturjourna­ list Danni Travn. Onsdag d. 13. marts kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 25 kr.


17

Fri porno og Ugens rapport Mød to forfattere, der begge har skrevet om pornografi. Søren Hein Rasmussen fortæller om sin bog Fri porno, og Søren Anker Madsen præsenterer Historien om Ugens rapport. Hør de to hver for sig og ­sammen, når de går i dialog med hinanden og publikum. Onsdag d. 20. marts kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 25 kr.

ROSKILDE – Voksen

Booktalk: Om den kvindelige hovedrolle i krimien Mød Susan Jessen Spiele og Lise Kok fra Roskilde Bibliotekerne, som denne efter­middag anbefaler ældre og nyere krimiudgivelser med kvinder i hovedrollen. De fortæller også om genrens karakteristika og ser nærmere på, hvordan kvinder bliver portrætteret. Onsdag d. 27. marts kl. 17-18 Sted: Roskilde Bibliotek. Gratis billetter.

GIN&GENDER: Om erotik Nyd en aften i litteraturens tegn med en gin & tonic i hånden, når vi får besøg af Selskab for Ligestilling og Dansk Kvindesamfund. Det bliver en aften med stemningsfuld højt­læsning af (latter)provokerende, tanke­ vækkende og rystende tekster med fokus på erotik. Torsdag d. 28. marts kl.19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Gratis billetter.

Køb billetter på roskildebib.dk/Detsker eller på biblioteket


ROSKILDE – Voksen

18

Hvorfor science ­fiction? Science fiction er et spejl til at reflektere over sam­ fundets udvikling, videnskabens rolle, teknologiens indflydelse og ikke mindst menneskets placering i universet. Genren kan være både utopisk og dystopisk i bøger, film, tegneserier eller kunstværker. Science fiction er et uendeligt univers med få regler og mange verdener at udforske. Star Wars, Linda og Valentin og Star Trek lever og er popkulturelle klenodier kendt af mennesker i det meste af verden. Der bliver produceret flere science fiction film og tv-serier, filmatiseringer og adaptions. Science fiction er in. I april stiller vi skarpt på genrens udvikling, under­ søger de historiske rødder, og hvad science fiction egentlig er.

Booktalk på ­engelsk: Science fiction Måske elsker eller hader du genren, men ved du i virkeligheden, hvor alsidig den er – hvad enten det drejer sig om rumopera, dystopi, feminisme eller noget helt andet? Få en forsmag på, hvad genren kan gøre for dig, når bibliotekar Susan Jessen Spiele snakker om sine favoritter. Tirsdag d. 2. april kl. 19-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.


19

Hvad er science fiction? Vi stiller skarpt på, hvad science fiction kan være, og hvorfor vi oplever en genkomst i interessen for og arbejdet med genren. Det sker i selskab med ­forsker Laura Horn fra RUC, Niels Dalgaard, ph.d. i nordisk litteratur med fokus på science fiction og Esben Toft ­Jacobsen, som er instruktør af bl.a. tv-serien Rain. Aftenen bliver modereret af filmanmelder Kristian Lindberg. Torsdag d. 11. april kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 25 kr.

Science fiction, fremtid, genre og koncert Olga Ravns De Ansatte fra 2018 er en innovativ og udfordrende fortælling om besætningen på rumskibet Det Sekstusinde Skib. Den handler om besætningens daglige virke og drømmene væk fra det processtyrede liv. Bogen er skrevet som science fiction, men den rækker videre litterært og derfor er De ansatte en sci-fi milepæl herhjemme. Vi diskuterer De ansatte og genren med Olga Ravn. Efterfølgende starter en sonisk rumrejse med den elektroniske og futuristiske musiker Al Benedict, der i bedste sci-fi stil spiller på en blinkende tromme­ maskine. Torsdag d. 25. april kl. 19.15-21 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Pris: 25 kr.

Laura Horn

ROSKILDE – Voksen

Booktalk: Klima i science fiction, science fiction i klima Vi snakker mere og mere om klimaet, naturens over­ levelse, grøn omstilling og bære­dygtighed. I science fiction har klimaet altid haft en ­central rolle. Her kan forfatterne eksperimentere med uhyrlige katastrofer, mærkværdig natur og frem­ mede planeters økosystemer. Der er måske ikke langt fra fiktionen til virkelige klima­ katastrofer, eller er der? Bibliotekar Gustav Lindberg Maindal causerer over emnet med udgangspunkt i en række velkendte science fiction værker. Mandag d. 29. april 16-17.30 Sted: Scenen på Roskilde Bibliotek. Gratis billetter.

Niels Dalgaard

Esben Toft ­Jacobsen

Køb billetter på roskildebib.dk/Detsker eller på biblioteket


20

ROSKILDE

Børn

Kom med til ­månen I 2019 er det 50 år siden, at astronauten Neil Armstrong landede på månen. Det zoomer vi ind på, og du kan blandt andet: —— Tage astronaut-testen og se om du kan blive astronaut. —— Klæde dig på til en ­rumrejse og gå en tur i måne­landskabet. —— Lave dit eget solsystem. For alle børn og deres voksne. 1. – 31. maj Sted: Roskilde Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

Fold og flyv med en rumraket Design din egen rumraket af papir og byg en sej af­ fyringsrampe af genbrugsbøger. Iben Bentzen hjælper dig med at gennemføre verdens eneste forhindrings­ bane til rumraketter, og du får et flot diplom med hjem. Rumraketkaptajnen Iben og frivillige piloter guider deltagerne sikkert gennem den kreative proces med foldemanualer, inspiration og skulderklap. For børn fra 5 år og deres voksne Lørdag d. 4. maj kl. 10-13 Sted: Roskilde Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.


21

Tormod Tegners science fiction tegneskole Science fiction handler om det, vi kan forestille os, men som ikke findes. Fremmede væsner er i sig selv fascine­ rende, men at skulle opfinde sine egne, appellerer i den grad til fantasi og fortælle­ lyst. Alle kan være med og lære noget. Har du en yndlings science fictionbog eller -figur, som du gerne vil lære at tegne, kan du tage den med.

ROSKILDE – Børn

Send en hilsen til ­Valentines dag Overrask og glæd en du holder af med en personlig hilsen. Alle kan lide at få et rigtigt brev, hvor nogen har brugt tid og gjort sig umage med at forme hvert ord – specielt til dig! Vi sørger for brevpapir, kuverter og skriveredskaber samt lækre sager at pynte brevene med. For alle børn, unge og deres voksne. Lørdag d. 9. februar kl. 10-13 Sted: Roskilde Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

For børn fra 5 år. Lørdag d. 6. april kl. 10.30-13 Sted: Roskilde Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

Påskekonkurrence Gå på opdagelse rundt i biblioteket og se, om du kan finde alle påskeæggene. Jo flere gange du er med i konkurrencen, des større er din chance for at vinde et fyldt påskeæg. 9. – 23. april Sted: Roskilde Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

Hvad skal du og din baby læse i jeres barsel? Bibliotekarerne Ann Luther Torp og Charlotte Holm Juul giver bud på gode bøger til barslen. Fra babyen er helt lille kan du læse bøger, der sprogligt stimulerer. Få ideer til bøger, du kan læse for din baby og anbefalinger til korte, gode r­ omaner, du kan læse for egen fornøjelses skyld. Få en goodiebag med hjem med ideer til læsning i barslen. Tirsdag d. 12. februar kl. 10.15-11.15 Sted: Roskilde Bibliotek. Gratis. Tilmelding til boern@roskilde.dk


ROSKILDE – Børn

22

Sommerbogen Læs tre bøger i løbet af sommerferien og ­anmeld dem på Biblo.dk. Du bestemmer selv, om du vil skrive din anmeldelse eller optage den på video. Når du har anmeldt tre bøger, kan du komme forbi dit lokale bibliotek og få en bog. På Biblo.dk bliver der trukket en vinder HVER dag. Til slut bliver der valgt nogle få vindere af hoved­ konkurrencen, blandt dem der har lavet særligt gode anmeldelser. For børn fra 8-14 år. 14. juni – 24. august Sted: Alle Roskilde Bibliotekerne.

Kreativt Hus for Børn – Algade 31

FOR BØRN

HUS

KREATIVT

Følg med i forårets program på: roskildebib.dk/Algade31 samt på  og .


23

ROSKILDE – Børn


ROSKILDE

24

Vi bygger om, så Roskilde Bibliotek bliver endnu bedre Lige nu er en større ombygning i gang på biblioteket, hvor vi blandt andet vil åbne huset ud mod Kultur­ strøget og Algade med en ny hoved­ indgang. I den anledning inviterer vi dig til at gå på opdagelse i ­bibliotekets historie – vi har nemlig fundet en masse spændende og sjove fotos, historier og arkitekt­tegninger frem fra arkiverne.


25

ROSKILDE

——

I vores foyer kan du opleve en illustre­ ret tidslinje, der formidler bibliotekets mange tidligere lokationer og ombyg­ ninger.

——

I januar og februar kan du se en fotoudstilling, der viser bibliotekets udvikling gennem tiden. De mange gode billeder er fundet frem med hjælp fra Roskilde Lokalhistorisk Arkiv.

——

Har du spørgsmål til ombygningen? Så kom forbi til et kaffemøde, hvor bibliotekar Allan Thomsen Volhøj og leder af Rum og Kommunikation, Stine Staunsager Larsen, der til dagligt har ansvaret for byggeriet, svarer på spørgsmål om ombygningen. Vi byder på en kop kaffe og en croissant. Kaffemøderne finder sted i løbet af foråret – hold dig orienteret på roskildebib.dk for dato og tid.

Når du besøger os, vil du måske opleve, at nogle materialer har fået en midlertidig placering og at vi af og til larmer lidt. På roskildebib.dk kan du følge med i seneste nyt om ombygningen, og du er altid ­velkommen til at spørge os, hvis du vil vide mere. Vi glæder os til at byde dig velkommen til et nyt og endnu bedre bibliotek i efteråret 2019.


26


Roskilde Viby Jyllinge Gadstrup Ågerup Gundsømagle Oversigt


28

VIBY

Voksen

Viby Bibliotek Personale mandag til onsdag og fredag til lørdag Selvbetjent åbent hver dag 7-22 Book mødelokalet til arrangementer eller møder. Hør mere på biblioteket Bibliotekscafé hver mandag kl. 16-18 Kaffeautomat WiFi På Viby bibliotek kan du benytte PRINCH til at printe, scanne og kopiere i hele åbningstiden (7-22)

Mød Ramsøegnens ­Lokal­historiske arkiv Tre fredage i foråret kan du møde Merete Andersen fra Ramsøegnens Lokalhistoriske Arkiv på Viby Bibliotek. Merete medbringer billeder og andre arkivalier fra arkivets ­samling. Ved samme lejlighed kan du lave ­aftaler om indlevering af dokumenter og fotos og om besøg på arkivet. Fredag d. 11. januar Fredag d. 8. februar Fredag d. 8. marts Alle dage 11-13 Sted: Viby Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

Betal for print og kopier, med ­betalingskort eller MobilePay

Hemmelig film Vi viser film i alle genrer, både de populære og de smalle, så der er noget for enhver ­filmsmag. Se hvilken film vi viser, to uger før på biblioteket. Alle er velkomne. Mandag d. 14. januar Mandag d. 11. februar Mandag d. 11. marts Mandag d. 8. april Mandag d. 6. maj Mandag d. 27. maj Alle dage kl. 13.30 Sted: Viby Bibliotek. Gratis billetter.


29

VIBY — Voksen

Merete Pryds Helle – Vi kunne alt Merete Pryds Helle taler om sin nye roman Vi kunne alt og sit forfatterskab. Vi kunne alt er opfølgeren på den prisvindende roman Folkets skønhed. Denne gang følger vi pigen Merle og hendes opvækst i 70’ernes Værløse. Merle vokser op i en dysfunktionel familie med en syg mor og en far der drikker. En gribende fortælling, der kommer ind under huden på læseren. Mandag d. 4. februar kl. 19-21 Sted: Viby Bibliotek. Pris: 25 kr.

Bog-bingo og ­fællesspisning Kom til bingo-spil, hvor vi hjælper hinanden med at få pladerne fulde, og samtidig bliver lidt klogere på gode bøger. Du kan vinde fine bogpræmier. Efter spillet spiser vi aftens­ mad sammen og fortsætter den hyggelige snak. Mandag d. 4. marts kl. 16-19 Sted: Viby Bibliotek. Pris: 25 kr.

Viby 160 år – Byvandring Viby Sjælland opstod i 1859 som en holdeplads på Korsør­ banen. I disse år har byen fået vokseværk, og omkring bymidten vil gamle bygninger snart forsvinde. Kom med lokalhistoriker Leif Bo Poulsen rundt til nogle af byens ­historiske ejendomme og ”listige” steder. Vi slutter af med kaffe og kage på biblioteket. Onsdag d. 8. maj kl. 15.30-17.30 Sted: Viby Bibliotek. Pris: 25 kr.


30

VIBY

Folkefest i Viby Koncerter, fællesspisning, workshops, udstil­ linger m.m. Viby Folkefest er et samarbejde mellem Viby Bibliotek, KulturCosmos, Villa Virkelyst, Roskilde kommune, Klub Roskilde Syd, RUC, Urban Europe og GivRum. ­Arrangementet er støttet af EU-projektet Capa City. Lørdag d. 25. maj Sted: Viby bymidte. Gratis. Ingen tilmelding.

Udstillinger Caroline Piper Hem: Keramik 5. – 28. januar

Gitte Nielsen: Fiberbeton 1. – 28. februar

VIBY

It-introduktioner Book en gennemgang af it-sikkerheden Har du brug for, at få lidt mere styr på din sikkerhed på nettet? Book op til 50 minutter med bibliotekar Line Schmidt Sørensen. Vi tager udgangspunkt i dine behov. Det kan være at få styr på dine privat­ indstillinger på sociale medier, styr på passwords eller vejledning i at gennemskue snyd og bedrag. Du bestemmer. Tirsdag d. 5. februar kl. 12-16 Sted: Viby Bibliotek. Gratis. Hent gratis billet på biblioteket eller roskildebib.dk/Detsker.

Alex Dalum: Akryl 3. – 31. marts

Helle Flindt-Rasmussen: Portrættegning 4. – 28. april

Camilla L. Bengtsson: Blæktegning 1. maj – 2. juni

Mikkel Baagøe: Fotos 5. – 30. juni

Iben Klitgaard Eriksen: Læder 3. juli – 4. august

Camilla L. Bengtsson: H.C. Andersen.

Netværkstedet ­rykker ud Du kan møde Netværkstedets kompetente vejleder Herbert, når han kommer til Viby. Kom forbi med dine store og små it-spørgsmål. Der er hjælp at hente til det meste. Torsdag d. 21. februar Torsdag d. 4. april Begge dage kl. 10-13.30 Sted: Viby Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding


31

VIBY

Børn Teater Baglandet viser JUHU, det er regnvejr Er det sjovt at børste tænder? Hvem ­bestemmer om du er sur? Kilder fantasien under dine tæer? ... og er solen egentlig altid bag ved skyen? JUHU, det er regnvejr er en nonverbal forestilling for alle, der vil overraskes over dagligdagens uventede magi. For børn fra 3-6 år og deres voksne. Lørdag d. 23. februar kl. 11-11.30 Sted: Viby Bibliotek. Pris: 25 kr. Børn. Voksne 25 kr.

Batida viser Aben ­Osvald Osvald og Den Store Abe bor i en frodig æbleskov. Det hele kunne være så dejligt, men Den Store Abe bestemmer det hele og siger ØV, hvis han ikke får sin vilje. En skønne dag bliver det Osvald for meget … Egon Mathiesens børnebogs­ klassiker som musikalsk forestilling. For børn fra 3-8 år og deres voksne. Lørdag d. 27. april kl. 11-11.40 Sted: Viby Bibliotek. Pris: 25 kr. Børn. Voksne 25 kr.

Køb billetter på roskildebib.dk/Detsker eller på biblioteket


VIBY — Børn

Barsels­ arrangementer Arrangementer for jer, som er på barsel og gerne vil mødes med andre nybagte forældre.

Bliv klogere på babyer og ­deres søvn Bliv klogere på din babys søvn, når sund­ hedsplejerske Anette Theil besøger denne omgang barselshygge. Hør bl.a. om babyens normale udvikling i forhold til søvn og hvad vi kan forvente. Få gode rutiner og vaner og lær hvad du skal stille op, hvis babyen kun vil sove 30-40 minutter ad gangen. Tirsdag d. 5. februar kl. 10.15-ca. 11.45

Tumlastik med babyer Ergoterapeut Mette Vainer Wegloop, forfatter til bogen Leg med din baby, giver fif til, hvordan du stimulerer og leger med dit barn. Vi afprøver legene i fællesskab. Vær forberedt på at få sved på panden. Velegnet for babyer fra 2 måneder. Tirsdag d. 5. marts kl. 10.15-ca. 11.15

32

Bibliotekscafé for alle Kom til bibliotekscafé for børn og voksne. I kan lege, spille spil, være kreative og få lektiehjælp. Bibliotekscaféen er arrangeret i samarbejde med Dansk Flygtningehjælp, og fungerer som socialt mødested for flygtninge, indvandrere og frivillige. Alle er velkomne. Hver gang kl. 16-18 Steder: Mandag: Viby Bibliotek. Tirsdag og torsdag: Idrætsbiblioteket Æblehaven.

Gratis. Ingen tilmelding. Tjek roskildebib.dk for eventuelle ændringer og ferielukket.

Lær at give din baby ­massage Babymassage kan øge barnets krops­ bevidsthed og have en positiv effekt på spændinger i kroppen. Giv barnet en skøn oplevelse, og lær at bruge babymassage derhjemme. Afspændingspædagog Trine Andersen hjælper dig igennem et massage­ forløb. Husk ekstra stofbleer og gerne et tæppe til babyen. Fredag d. 29. marts kl. 10.15-11.15

Sted: Viby Bibliotek.

Gratis. Tilmelding til boern@roskilde.dk Begrænset antal pladser og tilmelding senest 2 dage før ­arrangementet.


33

VIBY — VIBY Børn

Kino Bambino Vi viser film i forskellige genrer for børn fra 3 år. Der er både skægge tegnefilm, korte fiktionsfilm og seje film.

Kino Bambino 1 Tirsdag d. 29. januar kl. 10- ca. 10.40

Kino Bambino 2 Tirsdag d. 26. februar kl. 10-10.40

Se beskrivelserne af de enkelte film på side 52. Sted: Viby Bibliotek. For børn fra 3 år, deres voksne og børnehaver. Gratis. HUSK tilmelding på Viby Bibliotek.

Kino Bambino 3 Tirsdag d. 19. marts kl. 10-10.30

Lav din egen badge

Påskekonkurrence

Filt påsken i møde

Vi tager vores badgema­ skiner frem, og hjælper dig med at lave din helt egen badge. Du kan tegne din yndlingsfigur, klippe figurer ud af blade eller bøger, eller finde på noget helt andet. For børn fra 5 år og deres voksne.

Gå på opdagelse rundt i biblioteket og se om du kan finde alle påskeæggene. Jo flere gange du er med i konkurrencen, des større er din chance for at vinde et fyldt påskeæg.

Filtkunstner Kirsten Lang ­hjælper dig med at filte påske­æg, æbler, får og ægge­ varmere. Kom og lad os lege med den bløde uld og det lune sæbevand. For børn fra 4 år og deres voksne.

Lørdag d. 23. marts kl. 10-12 Sted: Viby Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

9. – 23. april Sted: Viby Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

Lørdag d. 13. april kl. 10-13 Sted: Viby Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.


JYLLINGE

34


Roskilde Viby Jyllinge Gadstrup Ågerup Gundsømagle Oversigt


36

Jyllinge Bibliotek Personale mandag til lørdag Selvbetjent åbent hver dag 7-22 Book mødelokalet til arrangementer eller møder. Hør mere på biblioteket Gratis advokathjælp ved advokat ­Birgitte Wismer Pedersen hver ­mandag kl. 17-18.30. Numre udleveres på biblioteket i ugen op til Kreabord for børn Kaffeautomat WIFI På Jyllinge bibliotek kan du b ­ enytte PRINCH til at printe, scanne og ­kopiere i hele åbningstiden (7-22) Betal med betalingskort eller ­MobilePay

JYLLINGE

Voksen Fra dårlig hukommelse til klæbehjerne Hvad er hemmeligheden bag at kunne huske navne og hvorfor glemmer vi?  Det får du svar på i Ole Larsens underholdende og lærerige foredrag Fra dårlig hukommelse til klæbehjerne. Han giver også tips til enkle husketeknikker, som du kan anvende med det samme f.eks. til at huske navne, ansigter, vigtige pointer m.m.  Onsdag d. 13. februar kl. 19-21 Sted: Jyllinge Bibliotek. Pris: 25 kr.

Jyllinge i litteraturen Inger Nonboe Hansen fortæller anekdoter og læser op af tekster af forfattere, der har skrevet om eller omtalt Jyllinge i deres bøger. Det er f.eks. Henrik Pontoppidan: Arv og gæld, Ebbe Kløvedal Reich: Den fremmede ­fortryller og Jens Andersens bog Tom ­Kristensen: Dansende stjerne. Torsdag d. 7. marts kl. 16-18 Sted: Jyllinge Bibliotek. Gratis billetter.

Bog-bingo og ­fælles­spisning Bingo om litteratur, hvor vi hjælper hinanden med at få pladerne fulde og samtidig bliver lidt klogere på gode bøger. Du kan vinde fine bogpræmier. Bagefter spiser vi aftensmad sammen og fortsætter den hyggelige snak. Onsdag d. 27. februar kl. 16-19 Sted: Jyllinge Bibliotek. Pris: 25 kr.


37

JYLLINGE — Voksen

Øer og holme i Roskilde Fjord

Doxbio: Fædre og sønner Michael og hans far Søren Haslund-Christensen rejser sammen i farfarens fodspor for at finde sandheden om Michaels farfar Henning. Han var efter sigende opdagelsesrejsende, britisk agent og våbensmugler. Michael vil både dykke ned i historien og tilbringe tid med sin far, hvis helbred skranter. Vi viser filmen og bagefter fortæller Michael sin historie og åbner for dialog.

Hans Aare fortæller om øernes og holmenes historie samt om fiskeriet på fjorden. Hans Aare er barnefødt i Jyllinge og hans slægt kan føres mere end 500 år tilbage. Siden 1976 har han været formand for Jagtforeningen Jyllinge Holme, hvis formål er at værne om øerne og holmene i fjorden. Torsdag d. 4. april kl. 15-17 Sted: Jyllinge Bibliotek. Gratis billetter.

Onsdag d. 13. marts kl. 19-21.30 Sted: Jyllinge Bibliotek. Pris: 25 kr.

Led Zeppelin ­fylder 50 Den 7. september 1968 debuterede Led Zeppelin live i Gladsaxe af alle steder. Bandets to første album runder det halve århundrede i 2019. Journalist Henrik Tuxen stiller i dette foredrag skarpt på Led Zeppelins unikke kraft, med vægt på personlige møder og indtryk fra interviews med produceren, sangskriveren og guitaristen Jimmy Page. Onsdag d. 3. april kl. 19-21 Sted: Jyllinge Bibliotek. Pris: 25 kr.


JYLLINGE — Voksen

38

Hemmelig film Vi viser film i alle genrer, både de populære og de smalle, så der er noget for enhver filmsmag. Se hvilken film vi viser to uger før på biblioteket. Alle er velkomne. Mandag d. 21. januar Mandag d. 18. februar Mandag d. 18. marts Mandag d. 15. april Mandag d. 13. maj Mandag d. 3. juni Alle dage kl. 13.30 og 16 Sted: Jyllinge Bibliotek. Gratis billetter.

Berettercafé – kollektivet på ­Toftegården

Patchworkcaféer

Strikke- og hæklecaféer

Berettercaféen er en salon, hvor vi finder de lokale historier, myter og rygter frem og deler dem med hinanden. Her kan alle deltage og fortælle deres eller deres bekendtes historie.

Kom ned på biblio­ teket til hyggeligt samvær med andre og lav patchwork. Biblioteket serverer en kop kaffe/te. Caféen arrangeres i samarbejde med Jyllinge Patchwork Forening.

Medbring dit strikketøj/hækletøj og få hjælp og inspiration fra de andre deltagere i et par timer med hyggeligt samvær. Biblioteket serverer en kop kaffe/te.

Til den første Berettercafé kommer nuværende og tidligere beboere på Toftegården, der startede som kollektiv i starten af 1970érne, og fortæller om deres oplevelser og erfaringer. Kom og snak med om ­kollektiver og bofællesskaber og vær en del af den lokale historie. Torsdag d. 2. maj kl.16.30-18.30 Arrangør: Gundsøegnens L ­ okalhistoriske Arkiv. Sted: Jyllinge Bibliotek. Gratis billetter.

Torsdag d. 17. januar Torsdag d. 14. februar Torsdag d. 14. marts Torsdag d. 11. april Torsdag d. 9. maj Torsdag d. 6. juni Alle dage kl. 18-20 Sted: Jyllinge Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

Torsdag d. 31. januar Torsdag d. 28. februar Torsdag d. 28. marts Torsdag d. 25. april Torsdag d. 23. maj Torsdag d. 27. juni Alle dage kl. 18-20 Sted: Jyllinge Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.


39

JYLLINGE JYLLINGE — Børn — It

Udstillinger Kirsten Vestager: Keramik 4. januar – 3. februar

Tine Sparre: Glas 1. – 31. marts

Mikkel Baagø: Fotos 30. april – 30. maj

Iben Klitgaard Eriksen: Læder 1. juni – 30. juni

Ulla Preuss: Quilt 3. juli – 4. august

JYLLINGE

It-introduktioner Book en gennemgang af ­it-sikkerheden Har du brug for at få lidt mere styr på din sikkerhed på nettet? Book op til 50 minutter med bibliotekar Line Schmidt Sørensen. Vi tager udgangspunkt i dine behov. Det kan være at tjekke dine privatindstillinger på sociale medier, få styr på passwords eller vejledning i at gennemskue snyd og bedrag. Du bestemmer. Tirsdag d. 26. februar kl. 12-16 Sted: Jyllinge Bibliotek. Gratis. Hent gratis billet på biblioteket eller roskildebib.dk/Detsker.

Tine Sparre: Fuglehuset.

Netværkstedet rykker ud Du kan møde Netværkstedets ­kompetente vejleder Herbert, når han kommer til ­Jyllinge. Kom forbi med dine store og små ­it-spørgsmål. Der er hjælp at hente til det meste. Torsdag d. 24. januar Torsdag d.14. marts Torsdag d. 2. maj Alle dage kl. 10-13.30 Sted: Jyllinge Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding


40

Kino ­Bambino

JYLLINGE

Børn

Vi viser film i forskellige genrer for børn fra 3 år. Der er både skægge tegnefilm, korte fiktionsfilm og seje film.

Det lille Verdens Teater viser Mellem himmel og jord Oplev den finurlige Olivias univers. En forunderlig verden, der vender tingene på hovedet. Genkendelige ting genopstår som en del af en leg, og nysgerrighed er en del af livet. En morsom, lærerig og sanselig fore­stilling om tålmodighed og ­utålmodighed, om at ville og ikke kunne og om fantasi. For børn fra 1½ – 4 år og deres voksne. Lørdag d. 16. marts kl. 11-11.30 Sted: Jyllinge Bibliotek. Pris: 25 kr. Børn. Voksne 25 kr.

Kino ­Bambino 1 Tirsdag d. 29. januar kl. 10-10.40

Kino ­Bambino 2 Teater Du ­Milde Himmel ­viser ­Sikke et vejr Kom med på en rejse gennem de fire årstider. Med enkle rekvisitter trylles genkendelige og rørende situationer frem fra alle årstiderne. Forskellige dyrevenner dukker op undervejs, men de opfører sig ikke altid, som man regner med. For børn fra 1½-6 år og deres voksne. Lørdag d. 4. maj kl. 10.30-11.10 Sted: Jyllinge Bibliotek. Pris: 25 kr. Børn. Voksne 25 kr.

Tirsdag d. 26. februar kl. 10-10.40

Kino ­Bambino 3 Tirsdag d. 19. marts kl. 10-10.30

Se beskrivelserne af de enkelte film på side 52. Sted: Jyllinge Bibliotek. For børn fra 3 år, deres voksne og børnehaver. Gratis. HUSK tilmelding på Jyllinge Bibliotek.


41

Fed Familieaften Kom forbi til en ­hyggelig ­aften. Vi sørger for aftensmad og noget sjovt for børnene. F.eks. skal vi lave fitness med sprog, ord og figurer sammen med Jyllinge­hallerne. For børn fra 4-8 år og deres voksne. Onsdag d. 6. februar – Brætspilshygge Onsdag d. 20. marts – Det kribler krabler Onsdag d. 10. april – Sprogfitness Arrangementet begynder med spisning kl. 17.30 og slutter kl. 18.50. Sted: Jyllinge Bibliotek. Pris: Børn 25 kr. Voksne 25 kr. Prisen er dækkende for hele arrangementet. Se mere om det enkelte arrangement på roskildebib.dk/Detsker

JYLLINGE — Børn

Hemmelig Kino for børn

Tryk på t-shirts og muleposer

Vi sætter en god film på. Tag en du godt kan lide under armen og få nogle hyggelige timer sammen. 14 dage før arrangementet løfter vi sløret for titlen på filmen. For børn fra 3 år.

Sammen med billedkunst­ lærer Bettina Camilla Vestergaard fra ­Roskilde Kulturskole laver vi ­forskellige former for tryk på t-shirts og muleposer. For børn fra 5 år og deres voksne.

Lørdag d. 9. marts kl. 10.15-11.30 Sted: Jyllinge Bibliotek. Hent en gratis billet på roskildebib.dk/Detsker

Lørdag d. 30. marts kl. 10-13 Sted: Jyllinge Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

Påske­konkurrence Gå på opdagelse rundt i biblioteket og se om du kan finde alle påskeæggene. Jo flere gange du er med i konkurrencen, jo større er din chance for at vinde et fyldt påskeæg. 9. – 23. april Sted: Jyllinge Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

Forårsmusikken – en time med glæde og musik Musikalske oplevelser skærper børnenes sanser fra første færd. I rolige og hyggelige o ­ mgivelser leger vi med sang og bevægelse samt rim og remser i samarbejde med Roskilde Kulturskole. Vi skal også fortælle historier og spille på små instrumenter. For børn fra 1 år og deres voksne. Tirsdag d. 30. april Tirsdag d. 7. maj Tirsdag d. 14. maj Tirsdag d. 21. maj Alle dage kl. 10-10.45 Sted: Jyllinge Bibliotek. Gratis. Tilmelding til boern@roskilde.dk


42

Biblioteket tilbyder

Biblioteket tilbyder Roskilde Bibliotekerne har mange forskellige tilbud. Læs mere på roskildebib.dk/sektion/vi-tilbyder

Bogen kommer

Biblioteksvagten.dk

Book en it-vejleder

Hvis du ikke selv kan komme på biblioteket pga. handicap, sygdom eller alder, kan biblioteket komme til dig.

Biblioteksvagten er de danske bibliotekers landsdækkende spørgetjeneste.

Book en tid på roskildebib. dk/Detsker og få hjælp til hverdags-it.

Borgerservice

Cafe

Internet og WIFI

Der er Borgerservice på Roskilde, Jyllinge og Viby Bibliotek på udvalgte dage. Du skal bestille tid på roskilde.dk/borgerservice eller tlf. 4631 3000.

Caféen på Roskilde Bibliotek har åbent mandag til fredag.

Der er gratis WiFi på alle bibliotekerne i Roskilde.


43

Biblioteket tilbyder

Læseklubber

Retshjælp

Scenen er jeres

Biblioteket har forskellige tilbud til læseklubber – og til dig, der gerne vil med i én.

Det er retshjælp/advokat­ hjælp på b ­ ibliotekerne i Roskilde, Jyllinge og ­Gundsømagle.

Roskilde Bibliotek har en scene, som alle kan benytte. Skriv til mellemreolerne@roskilde.dk

Selvbetjente ­biblioteker

Sms-service

Sociale medier

Få en påmindelse på mail eller SMS, når det er tid til, at aflevere dine lån eller når der er et arrangement på biblioteket.

Roskilde Bibliotekerne er på Facebook, Twitter og Instagram.

Du kan gå på biblioteket i Gadstrup, Gundsømagle, Jyllinge, Viby og Ågerup alle dage kl. 7-22 med dit sundhedskort og pinkode.


GADSTRUP

44


Roskilde Viby Jyllinge Gadstrup Ågerup Gundsømagle Oversigt


Gadstrup Bibliotek Personale tirsdag og torsdag Selvbetjent åbent hver dag 7-22 Book mødelokalet til arrangementer eller møder. Hør mere på biblioteket. Gratis kaffe tirsdag og torsdag WiFi Kreabord for børn På Gadstrup bibliotek kan du benytte PRINCH til at printe, scanne og kopiere i hele den betjente åbningstid I den selvbetjente tid er det kun muligt at printe. Betal for print og kopier, med betalingskort eller MobilePay

Højtlæsningsklub Novellen er i højsædet i denne læseklub, hvor bibliotekar Karen-Margrethe Revsbæk læser en novelle højt. Vi taler om novellen undervejs og til slut med fokus på den umiddel­bare læseoplevelse, så der er ingen forberedelse. Biblio­ teket serverer kaffe og kage. Tirsdag d. 12. februar Tirsdag d. 12. marts Tirsdag d. 9. april Alle dage kl. 14.30-16 Sted: Gadstrup Bibliotek. Pris: 25 kr.

Malene Mortensen og Paul Hinz i en spændende ­jazzkoncert Malene Mortensen er en efterspurgt aktør på den danske og internationale jazzscene, hvor hun fortolker klassikere og spiller egne kompositioner. Sammen med bassist Paul Hinz præsenterer hun et nyt repertoire med bl.a. livsglade popviser og salmer med et twist af nordisk poesi. Lørdag d. 9. marts kl. 16-17 Sted: Gadstrup Bibliotek. Pris: 25 kr.

Køb billetter på biblioteket eller roskildebib.dk/Detsker


47

GADSTRUP

Udstillinger

Påskekonkurrence

Mikkel Baagøe: Fotos

Gå på opdagelse rundt i biblioteket og se, om du kan finde alle påskeæggene. Jo flere gange du er med i konkurrencen, des større er din chance for at vinde et fyldt påskeæg.

1. – 27. februar

Gitte Nielsen: Fiberbeton 6. marts – 1. april

Helle Flindt-Rasmussen: Portrættegning 1. – 27. maj

9. – 23. april Sted: Gadstrup Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

Ebbe Dam Nielsen: Raku 5. juni –26. juni

Børn Brætspilshygge Vi hiver Matador, Afrikas stjerne, Kalaha og andre brætspil frem. Så du kan udfordre dine venner eller måske nogen du endnu ikke kender, mens vi hygger og spiser popcorn. For børn fra 6 år. Tirsdag d. 26. februar kl. 15.30-18 Sted: Gadstrup Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

Den Flyvende Prinsesse viser ­Græshoppesalsa Den lille græshoppe Grethe elsker at hoppe, men en dag ­farer hun vild i den store verden, som er både sjov og skræmmende. Heldigvis vil hendes gode venner, de langsomme snegle, gerne hjælpe. En musikhistorie om fællesskab og ensomhed – og om at finde hjem til sig selv. For børn fra 3-8 år og deres voksne. Torsdag d. 21. marts kl. 10.30-11 Sted: Gadstrup Bibliotek. Pris: 25 kr. Børn. Voksne 25 kr.


Ã…GERUP

48


Roskilde Viby Jyllinge Gadstrup Ågerup Gundsømagle Oversigt


50

Ågerup Bibliotek Personale tirsdag og torsdag Selvbetjent åbent hver dag 7-22 Book et af vores tre mødelokaler til arrangementer eller møder. Hør mere på biblioteket Kreabord for børn Gratis kaffe tirsdag og torsdag Biblioteksterrasse WiFi På Ågerup bibliotek kan du b ­ enytte PRINCH til at printe, scanne og kopiere i hele den betjente åbningstid. I den selvbetjente tid er det kun muligt at printe. Betal for print og kopier, med betalingskort eller MobilePay

Gode bøger og lækre vine – bogcafé med sæsonens nye bøger Få inspiration til nye læseoplevelser, når biblio­tekarerne Maria Do Carmo Lohse og Jytte Seersholm Jensen fortæller om udvalgte bøger fra sæsonen. Undervejs serverer Hanne og Søren fra vinfirmaet Vikalivino i Ågerup smagsprøver på udvalgte italienske vine. Læs mere på vikalivino.dk. Torsdag d. 7. februar kl. 16-18 Sted: Ågerup Bibliotek. Pris: 25 kr.

Claus Dalby fortæller om ­Selskabsplanter Claus Dalbys bog Selskabsplanter er fortællingen om hans frodige have i Risskov. Haven er opdelt i farveafstemte rum og bugner af blomstrende vækster. Claus Dalby fortæller i foredraget om selskabsplanter og giver gode råd til dig, der ønsker en levende have året rundt. Bogen kan købes signeret. Tirsdag d. 9. april kl. 19-21 Sted: Ågerup Bibliotek. Pris: 25 kr.

Køb billetter på roskildebib.dk/ Detsker eller på biblioteket


51

ÅGERUP

Ågerup Frøbibliotek – et samarbejde mellem Ågerup og Omegns Landsbyråd og Ågerup Bibliotek

Lilli Bune udstiller ­decoupage/collage

Støt mangfoldigheden i vores haver. Nu har du chancen for at få fingre i nogle af de fantastiske vækster, der vokser i din nabos have. I bibliotekets forhal finder du et skuffemøbel, der indeholder frø ”udlånt” af lokale borgere. Her kan du aflevere frø, du har høstet eller ”låne” frø, du gerne vil så i din have.

I januar 2018 var Lilli Bune Månedens ­Kunster på Roskilde Bibliotekerne og ­udstillede værker i decoupage. Det er en kunst hvor billedillustrationer limes på en større eller mindre brugsgenstand. Lilli har nu lavet nye kreationer – billeder i decoupage/collage. De smukke billeder udstilles sammen med decoupage på glas og porcelæn. 4. – 30. januar Sted: Ågerup Bibliotek.

Udstillinger Hemmelig film Vi viser film i alle genrer, både de populære og de smalle, så der er noget for enhver filmsmag. Se hvilken film vi viser to uger før på biblioteket. Alle er velkomne. Torsdag d. 24. januar Torsdag d. 21. februar Torsdag d. 21. marts Torsdag d. 25. april Torsdag d. 16. maj Torsdag d. 6. juni Alle dage kl. 13.30 Sted: Ågerup Bibliotek. Gratis billetter.

Lilli Bune: Decoupage/collage 4. – 30. januar

Alex Dalum: Akryl 6. – 27. februar

Helle Flindt-Rasmussen: Portrættegning 6. marts – 1. april

Tine Sparre: Glas 5. – 24. april

Ebbe Dam Nielsen: Raku 1. maj – 27. maj

Camilla L. Bengtsson: Blæktegning 5. juni – 26. juni


ÅGERUP

52

Børn Kino Bambino Vi viser film i forskellige genrer for børn fra 3 år. Der er både skægge tegnefilm, korte fiktionsfilm og seje film.

Kino Bambino 1 Vi skal se en film om en muldvarp og alle hans venner. Sammen tager de ud på eventyr og oplever ­spændende ting. Filmen er uden tale. Torsdag d. 7. februar kl. 9.45- ca. 10.25 Sted: Ågerup Bibliotek.

Kino Bambino 2 Vi skal se tegnefilm om en lille gris, der drømmer om at kunne flyve; om en dreng, der har fået sin første rokketand og en lille film om Oliver og hans lillesøster Louise, som skal passes af fru Brusse. Oliver finder på en nødløgn og lige pludselig er de alene hjemme og han har smækket sig ude. Torsdag d. 7. marts kl. 9.45-10.25 Sted: Ågerup Bibliotek.

Kino Bambino 3 En historie om en dreng der finder en pingvin foran sin dør. Pingvinen ser trist ud og drengen tænker, at den nok er faret vild. Han beslutter sig for at hjælpe den med at finde hjem, også selvom det betyder, at han skal ro hele vejen til Sydpolen. Torsdag d. 4. april kl. 09.45-10.15 Sted: Ågerup Bibliotek. For børn fra 3 år, deres voksne og ­børnehaver. Gratis. HUSK tilmelding på Ågerup ­Bibliotek.

Knudsen og Nørby viser Peddersen og Findus – Rævejagten Niclas og Morten, som er bevæbnet med guitarer og legetøj, hjælper Peddersen og Findus med at holde ræven fra deres skræmte høns. Sammen lægger de en snedig plan, som indbefatter en kunstig høne og masser af fyrværkeri og spøgeri. Legesyg forestilling frit efter Sven Nordqvist. For børn fra 3-9 år og deres voksne. Lørdag d. 16. februar kl. 11-11.45 Sted: Ågerup Bibliotek. Pris: Børn 25 kr. Voksne 25 kr.

Påskekonkurrence Gå på opdagelse rundt i biblioteket og se om du kan finde alle påskeæggene. Jo flere gange du er med i konkurrencen, des større er din chance for at vinde et fyldt påskeæg. 9. – 23. april Sted: Ågerup Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.


53

Ã…GERUP


GUNDSØMAGLE

54


Roskilde Viby Jyllinge Gadstrup Ågerup Gundsømagle Oversigt


Gundsømagle Bibliotek Personale tirsdag og torsdag Selvbetjent åbent hver dag 7-22 Kreabord for børn Gratis advokathjælp ved advokat Birgitte Wismer Pedersen torsdag i lige uger kl. 17-18

Strikke- og hæklecaféer Vi afholder i samarbejde med Else Manley fra Gundsø AOF strikke- og hæklecafé, hvor du i hyggeligt samvær med andre kan få inspiration til dit strikke- eller hæklearbejde. Biblioteket byder på kaffe/te samt småkager. Torsdag d. 31. januar Torsdag d. 28. februar Torsdag d. 21. marts Torsdag d. 25. april Torsdag d. 23. maj Torsdag d. 13. juni Alle dage kl. 16-18 Sted: Gundsømagle Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

WiFi På Gundsømagle bibliotek kan du benytte PRINCH til at printe, scanne og kopiere i hele den betjente tid Benyt muligheden for at betale for print og kopier, med betalingskort eller MobilePay

Historier om Gundsømagle Lokalhistoriker Ib Nielsen fortæller historier om og viser billeder fra stemmeværket ved Gundsømagle Sø. Ib fortæller også om Gerebroens historie, renoveringen af broen og hovedvejens løb gennem det tidligere Gundsø fra slutningen af 1600-tallet og frem. Støttet af Gundsømagle Landsbyråd. Torsdag d. 17. januar kl. 19-20.30 Sted: Gundsømagle Bibliotek. Pris: 25 kr.

Gode bøger og lækre vine – bogcafé med sæsonens nye bøger Få inspiration til nye læseoplevelser, når bibliotekarerne Maria Do Carmo Lohse og Jytte Seersholm Jensen fortæller om udvalgte bøger fra sæsonen. Undervejs serverer Hanne og Søren fra vinfirmaet Vikalivino i Ågerup smagsprøver på udvalgte italienske vine. Læs mere på vikalivino.dk. Tirsdag d. 5. februar kl. 16-18 Sted: Gundsømagle Bibliotek. Pris: 25 kr.


57

GUNDSØMAGLE

Glæden ved at sejle på Roskilde Fjord

Udstillinger

Den erfarne fjordsejler Peter Engberg, mangeårigt medlem af Roskilde Sejlklub, deler sin glæde ved at sejle på bl.a. Roskilde Fjord i en mindre sejlbåd. Foredraget er krydret med fotos og filmklip. Han fortæller om at have børn og børnebørn med på vandet, og det praktiske arbejde med en båd. Støttet af Gundsømagle Landsbyråd

Alex Dalum: Akryl 4. – 30. januar

Inge Fredsted: Stofbilleder 1. – 27. februar

Torsdag d. 21. marts kl. 19-20.30 Sted: Gundsømagle Bibliotek. Pris: 25 kr.

Mikkel Baagøe: Fotos 6. – 27. marts

Ebbe Dam Nielsen: Raku 3. – 29. april

Gitte Nielsen: Fiberbeton 3. – 27. maj

Helle Flindt-Rasmussen: Portrættegning 5. – 24. juni

Forårs- og ­sommer­koncert Koncert med Gundsømagle Kirkes Spire- og Ungdomskor. Under ledelse af organist og korleder Lene Martinsen vil de to kor synge forårs- og sommersange. Torsdag d. 23. maj kl. 16.30-17.30 Sted: Centertorvet ved Gundsømagle Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

Camilla L. Bengtsson: Blæktegning 28. juni – 31. juli

Inge Fredsted: Nattergalen.

Tirsdagslæseklubben på ­Gundsømagle Bibliotek Første tirsdag i hver måned mødes læseklubben kl. 11-12.30 og snakker om månedens bog, og vælger bogen til næste gang. Biblioteket skaffer bøgerne. Læseklubben er åben og du er velkommen til at komme forbi og se, om det er noget for dig. Får du lyst til at læse den bog, der bliver gennemgået, kan du henvende dig til bibliotekaren – så skaffer vi den. Biblioteket byder på kaffe/te samt småkager.


GUNDSØMAGLE

58

Børn Brætspilshygge Vi tager Matador, Afrikas stjerne, Kalaha og andre brætspil frem, så du kan udfordre dine venner eller måske nogen, du endnu ikke kender, mens vi hygger og spiser popcorn. Arrangeret i samarbejde med Gundsømagle Landsbyråd. For børn fra 6 år. Torsdag d. 21. februar kl. 15.30-18 Sted: Gundsømagle Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.

Teatret ­Aspendos viser En ­eventyrlig klang – En fortælle­teaterkoncert Engang var Benjamin på en rejse, hvor han hørte en fjern og mystisk klang. Et brændende ønske tændes i ham, han vil selv lære at spille. Men kan det virkelig passe, at alle hans instrumenter, på magisk vis, er fyldt med tanker, drømme og fantasi? For børn fra 2-5 år og deres voksne. Tirsdag d. 12. marts kl. 10.30-ca. 11.15 Sted: Gundsømagle Bibliotek. Pris: 25 kr. Børn. Voksne 25 kr.

Påskekonkurrence Gå på opdagelse rundt i biblioteket, og se om du kan finde alle påskeæggene. Jo flere gange du er med i konkurrencen, des større er din chance for at vinde et fyldt påskeæg. 9. april – 23. april Sted: Gundsømagle Bibliotek. Gratis. Ingen tilmelding.


59


Månedens Kunstnere

60

Månedens Kunstnere på Roskilde ­Bibliotekerne Januar: Akryl Hver måned udvælger vi en lokal kunstner som ”Månedens Kunstner”. Kunstneren har tilknytning til Roskilde, og værkerne relaterer sig til årstiderne. Vi tilstræber at præsentere forskellige kunstarter. Første halvår af 2019 byder på fiberbeton, raku, portræt- og blæktegning, quilt, læder og akrylmalerier. Kig forbi dit lokalbibliotek og nyd kunsten. Bibliotekerne er selvbetjent åbne alle dage 7-22.

Alex Dalum har arbejdet som fuldtidskunstner siden han i 2015 forlod reklamebranchen. Han har tegnet hele sit liv og malet akvarel, akryl og oliemaleri i rigtig mange år. Månedens Kunstværk er ét af en serie på syv akrylmalerier, der er malet i kun otte grå nuancer – malet i protest mod nutidens strøm af farverige billeder. 4. – 30. januar Sted: Gundsømagle Bibliotek. 6. – 27. februar Sted: Ågerup Bibliotek. 3. – 31. marts Sted: Viby Bibliotek.


61

Månedens Kunstnere

Februar: Fiberbeton

Marts: Portrættegning

April: Raku

Gitte Nielsen arbejder med skulpturer/figurer i fiberbeton. Det er et fantastisk materiale at arbejde med, hvor kun fantasien sætter grænser. Gitte er til det lidt skæve – det skal ikke være for perfekt.

Helle Flindt-Rasmussen bor i Viby og er selvstændig grafiker og billedkunstner.

Ebbe Dam Nielsen er selvlært keramiker. Han har i de senere år udelukkende beskæftiget sig med Raku, fordi han er fascineret af den uforudsigelighed, der er ved raku, og de mange muligheder det giver for at eksperimentere. Raku har sin oprindelse i Japan og er en primitiv måde at brænde keramik på.

Blishønen er valgt som månedens værk, da blishøns vender tilbage til yngle­ pladserne i februar/marts måned efter vinteropholdet sydpå. 1. – 28. februar Sted: Viby Bibliotek. 6. marts – 1. april Sted: Gadstrup Bibliotek. 3. – 27. maj Sted: Gundsømagle Bibliotek.

Om Månedens Kunstværk Indefra siger Helle: ”Billedet leger med temaet forår på flere planer. Både helt bogstaveligt; Nye grønne skud, en følelse der kommer både udefra og indefra. Nye tiltag, nye begyndelser. Men samtidig er der grund til eftertanke og bekymring, for i den tid, vi lever i, er vores økosystem i grundlæggende vanskeligheder”.

Ebbe er medlem af Gulddysse Kulturgård og har sit eget atelier på Kunstnerværkstedet i Roskilde.

6. marts – 1. april Sted: Ågerup Bibliotek.

3. – 29. april Sted: Gundsømagle Bibliotek.

4. – 28. april Sted: Viby Bibliotek.

1. – 27. maj Sted: Ågerup Bibliotek.

1. – 27. maj Sted: Gadstrup Bibliotek.

5. – 26. juni Sted: Gadstrup Bibliotek.

5. – 24. juni Sted: Gundsømagle Bibliotek.


62

GUNDSØMAGLE

Maj: Blæktegning

Juni: Læder

Juli: Quilt

Camilla L. Bengtsson bor i Gundsømagle og er autodidakt kunstner. Hun har atelier på Musicon, hvor hun maler med akryl og tegner med blæk.

Iben Klitgaard Eriksen arbejder med kernelæder, især det vegetabilsk garvede læder, som giver mulighed for at ”vådforme”, så det er muligt at forme skulpturelle genstande.

Ulla Preuss designer og syr patchworktæpper. Hendes hobby har ført hende rundt i verden, og hun har deltaget i kurser med instruktører fra Europa, USA, Japan og Sydafrika.

Månedens kunstværk er en taske håndsyet i kernelæder. En nyfortolkning af den ellers noget større udgave, man ofte så i Ibens barndom – dengang i naturfarvet kernelæder.

Månedens værk er En buket til Roberta, der blev designet efter et kursus med den amerikanske kunstner Roberta Horton i 1996. Efter kurset blev det lagt til side og blev først færdiggjort over tyve år senere i 2017.

Camillas blæktegninger er udført med gammeldags blækpen og er fyldt med overraskende og frydefulde figurer, fyldt med detaljer og eventyr. Camilla ønsker at være glædens budbringer med sin kunst. 1. maj – 2. juni Sted: Viby Bibliotek. 5. – 26. juni Sted: Ågerup Bibliotek. 28. juni – 31. juli Sted: Gundsømagle Bibliotek.

1. – 30. juni Sted: Jyllinge Bibliotek. 3. juli – 4. august Sted: Viby Bibliotek.

3. juli – 4. august Sted: Jyllinge Bibliotek.


63

GUNDSØMAGLE


Oversigt

64


Roskilde Viby Jyllinge Gadstrup Ågerup Gundsømagle Oversigt


66

Oversigt

Voksenarrangementer Januar

Februar

11/1 11.00-13.00 Mød Ramsøegnens ­Lokalhistoriske arkiv Vi Viby Bibliotek

4/2 18.30-22.00 Expat dinner Chinese New Year! Roskilde Bibliotek

14/1 13.30 Hemmelig film Vi Viby Bibliotek

4/2 19.00-21.00 Merete Pryds Helle Vi Viby Bibliotek

17/1 18.00-20.00 Patchworkcafé Jy Jyllinge Bibliotek

5/2 16.00-18.00 Gode bøger & lækre vine Gu Gundsømagle Bibliotek

17/1 19.00-20.30 Historier om Gundsømagle Foredrag ved Ib Nielsen Gu Gundsømagle Bibliotek

6/2 19.15-21.00 Naturforelsket kunstaften ved C.Y. Frostholm og Magnus Kaslov Roskilde Bibliotek

● ● ●

19/1 12.00-17.00 Guitarlab Ragnarock 19/1 12.30-14.00 Fortællingens dag Roskilde Bibliotek 20/1 13.00-15.45 Håndarbejdscafé Roskilde Bibliotek 21/1

13.30 og 16.00 Hemmelig film Jy Jyllinge Bibliotek

24/1 13.30 Hemmelig film Åg Ågerup Bibliotek

24/1 19.00-21.00 Ghost Walk Roskilde Bibliotek 28/1 19.15-20.45 Tænkepause: Skurke Roskilde Bibliotek 30/1 19.15-21.00 UHØRT – Lone Hørslev & Jesper Mechlenburg Roskilde Bibliotek

● ●

7/2

16.00 – 18:00 Gode bøger og lækre vine Åg Ågerup Bibliotek

7/2 19.15-21.00 Skamløse eventyr ved ­Annemarie Krarup Roskilde Bibliotek 8/2 11.00-13.00 Mød Ramsøegnens ­Lokalhistoriske arkiv Vi Viby Bibliotek

11/2 13.30 Hemmelig film Vi Viby Bibliotek

12/2 14.30-16.00 Højtlæsningsklub Ga Gadstrup Bibliotek

12/2 19.15-21.00 Barn af besættelsestiden Samtale mellem ­Jytte Abildstrøm og Michael ­Müller Roskilde Bibliotek

31/1 18.00-20.00 Strikkecafé Jy Jyllinge Bibliotek

13/2 17.00-19:00 Gode bøger og lækre vine – bogcafé Roskilde Universitets Bibliotek

31/1 16.00-18.00 Strikke- og hæklecafé med Else Manley Gu Gundsømagle Bibliotek

13/2 19.00-21.00 Fra dårlig hukommelse til klæbehjerne Jy Jyllinge Bibliotek

31/1 19.15-21.00 Lad os håbe på det bedste Samtale mellem Carolina Setterwall og Ann Luther Torp Roskilde Bibliotek

14/2 18.00-20.00 Patchworkcafé Jy Jyllinge Bibliotek

● ●

14/2 19.15-21.00 Når tilværelsen slå revner Foredrag ved Peter Aagaard Roskilde Bibliotek 17/2 13.00-15.45 Håndarbejdscafé Roskilde Bibliotek 18/2

13.30 og 16.00 Hemmelig film Jy Jyllinge Bibliotek

18/2 15.30-16.45 Kaffe, kage og klassikere: Bliktrommen Roskilde Bibliotek 19/2 19.00-20.15 Kaffe, kage og klassikere: Bliktrommen Roskilde Bibliotek 20/2 19.00-21.00 Lytteklub: John Coltrane Roskilde Bibliotek 21/2 13.30 Hemmelig film Åg Ågerup Bibliotek

21/2 19.15-21.00 Andrej Kurkov – Grå bier Roskilde Bibliotek 26/2 17.00-18.00 Tina Månsson – ­Hestehullerne Roskilde Bibliotek 27/2 16.00-19.00 Bog-bingo og fællesspisning Jy Jyllinge Bibliotek

28/2 18.00-20.00 Strikkecafé Jy Jyllinge Bibliotek

28/2 16.00-18.00 Strikke- og hæklecafé med Else Manley Gu Gundsømagle Bibliotek

28/2 19.00-21.00 Ghost Walk Roskilde Bibliotek 28/2 19.15-21.00 Tom Rachman – Den italienske mester Roskilde Bibliotek


67 Marts 4/3 16.00-19.00 Bog-bingo og fællesspisning Vi Viby Bibliotek

19/3 19.00-20.15 Kaffe, kage og klassikere: Jane Eyre Roskilde Bibliotek

6/3 19.15-21.00 Feministisk porno Roskilde Bibliotek

20/3 19.15-21.00 Fri porno og Ugens rapport Roskilde Bibliotek

7/3 16.00-18.00 Jyllinge i Litteraturen ved Inger Nonboe Jy Jyllinge Bibliotek

21/3 13.30 Hemmelig film Åg Ågerup Bibliotek

8/3 11.00-13.00 Mød Ramsøegnens ­Lokalhistoriske arkiv Vi Viby Bibliotek

9/3 16.00-17.00 Jazzkoncert med Malene Mortensen og Paul Hinz Ga Gadstrup Bibliotek

11/3 13.30 Hemmelig film Vi Viby Bibliotek

12/3 14.30-16.00 Højtlæsningsklub Ga Gadstrup Bibliotek

12/3 17.00-19.00 Tænkepause: Byen Roskilde Universitets Bibliotek 12/3 19.15-21.30 Viden om skizofreni Roskilde Bibliotek 13/3 19.15-21.00 Frontkvinder – et foredrag om Shit & Chalou Roskilde Bibliotek 13/3

19.00 – 21.30 Doxbio – fædre og sønner Jy Jyllinge Bibliotek

14/3 18.00-20.00 Patchworkcafé Jy Jyllinge Bibliotek

16/3 12.00-17.00 Guitarlab Ragnarock 18/3

13.30 og 16.00 Hemmelig film Jy Jyllinge Bibliotek

18/3 15.30-16.45 Kaffe, kage og klassikere: Jane Eyre Roskilde Bibliotek 18/3 19.15-21.00 Kim Larsen – De unge år ved Jens Andersen Roskilde Bibliotek

21/3 16.00-18.00 Strikke- og hæklecafé med Else Manley Gu Gundsømagle Bibliotek

21/3 19.00-20.30 Sejlads på Roskilde Fjord Foredrag af Peter Engberg Gu Gundsømagle Bibliotek

24/3 13.00-15.45 Håndarbejdscafé Roskilde Bibliotek 27/3 17:00-18:00 Booktalk: Om den kvindelige hovedrolle i krimien Roskilde Bibliotek 28/3 18.00-20.00 Strikkecafé Jy Jyllinge Bibliotek

28/3 19.00-21.00 Ghost Walk Roskilde Bibliotek 28/3 19.15-21:00 Gin&Gender: Om erotik Roskilde Bibliotek April 2/4 19.00-21.00 Booktalk på engelsk: Science fiction Roskilde Bibliotek 3/4 19.00-21.00 Led Zeppelin fylder 50 Jy Jyllinge Bibliotek

4/4 15.00-17.00 Øer og Holme i Roskilde Fjord ved Hans Aare Jy Jyllinge Bibliotek

4/4

19.15- 21.00 Sundhed og livet med Parkinson Roskilde Bibliotek

8/4 13.30 Hemmelig film Vi Viby Bibliotek

9/4 14.30-16.00 Højtlæsningsklub Ga Gadstrup Bibliotek

Oversigt 9/4 19.00-21.00 Claus Dalby Åg Ågerup Bibliotek

11/4 18.00-20.00 Patchworkcafé Jy Jyllinge Bibliotek

11/4 19.15-21.00 Hvad er science fiction? Roskilde Bibliotek 15/4

13.30 og 16.00 Hemmelig film Jy Jyllinge Bibliotek

25/4 13.30 Hemmelig film Åg Ågerup Bibliotek

25/4 18.00-20.00 Strikkecafé Jy Jyllinge Bibliotek

25/4 16.00-18.00 Strikke- og hæklecafé med Else Manley Gu Gundsømagle Bibliotek

25/4 19.15-21.00 Science fiction, fremtid, genre og koncert Roskilde Bibliotek 27/4 10.00-14.00 Forskningens døgn Klosterparken, Algade 31 27/4 11.00-20.00 International TableTop Day! Roskilde Bibliotek 29/4 16.00-17.30 Book talk: Klima i science fiction, science fiction i klima Roskilde Bibliotek 30/4 16.00-19.00 Plantebyttedag Åg Ågerup Bibliotek

Maj 2/5 16.30-18.30 Berettercafé Jy Jyllinge Bibliotek

6/5 13.30 Hemmelig film Vi Viby Bibliotek

7/5 19.15-21.00 Du gamle Måne – foredrag ved astrofysiker Michael Linden-Vørnle Roskilde Bibliotek 8/5 15.30-17.30 Viby Bibliotek Sj. 160 år – byvandring Vi Viby Bibliotek


68

Oversigt 9/5 18.00-20.00 Patchworkcafé Jy Jyllinge Bibliotek

6/6 13.30 Hemmelig film Åg Ågerup Bibliotek

9/5 19.00-22.00 ”Pub” quiz at the library Roskilde Bibliotek

6/6 18.00-20.00 Patchworkcafé Jy Jyllinge Bibliotek

10/5 – 11/5 Unplugged Festival Roskilde Bibliotek

13/6 16.00-18.00 Strikke- og hæklecafé med Else Manley Gu Gundsømagle Bibliotek

13/5

13.30 og 21.00 Hemmelig film Jy Jyllinge Bibliotek

14/5 19.15-21.00 Mød vinderen af Nordisk Råds Litteraturpris 2018 Samtale mellem Audur Ava Ólafsdóttir og Erik Skyum Nielsen Roskilde Bibliotek 15/5 20.00-22-00 Vinylbingo Ragnarock 16/5 13.30 Hemmelig film Åg Ågerup Bibliotek

21/5 17.00-18.30 Bogreception ved Forfatter­ skolen for unge Roskilde Bibliotek 23/5 19.00-21.00 Lytteklub: COPENHELL Roskilde Bibliotek 23/5 18.00-20.00 Strikkecafé Jy Jyllinge Bibliotek

It-­ introduktioner

27/6 18.00-20.00 Strikkecafé Jy Jyllinge Bibliotek

Juli 30/7 19.15-21.00 Opera ­Hedeland-optakt – Carmen ved Henrik ­Engelbrecht Roskilde Bibliotek

Januar 24/1 10.00-13.30 Netværkstedet rykker ud Jy Jyllinge Bibliotek

25/1

Februar 5/2

12.00-16.00 Book en gennemgang af it-sikkerheden Vi Viby Bibliotek

● 21/2

10.00-13.30 Netværkstedet rykker ud Vi Viby Bibliotek

● 22/2

12.00-16.00 Book en gennemgang af it-sikkerheden Jy Jyllinge Bibliotek

● Marts 14/3

10.00-13.30 Netværkstedet rykker ud Jy Jyllinge Bibliotek

29/3

23/5 16.30-17.30 Forårs- og sommerkoncert med Gundsømagle Kirkes Spire- og Ungdomskor Gu Gundsømagle Bibliotek

April 4/4

25/5

26/4

Folkefest Vi Viby Bibliotek

27/5 13.30 Hemmelig film Vi Viby Bibliotek

3/6

13.30 og 16.00 Hemmelig film Jy Jyllinge Bibliotek

4/6 19.00-21.00 Lytteklub: Roskilde Festival med besøg af festivalbooker Roskilde Bibliotek

10.00-12.00 It-cafè med Computerstuen Roskilde Bibliotek

10.00-13.30 Netværkstedet rykker ud Vi Viby Bibliotek

10.00-12.00 It-cafè med Computerstuen Roskilde Bibliotek

Maj 2/5

Juni

10.00-12.00 It-cafè med Computerstuen Roskilde Bibliotek

26/2

23/5 16.00-18.00 Strikke- og hæklecafé med Else Manley Gu Gundsømagle Bibliotek

10.00-12.00 It-cafè med Computerstuen Roskilde Bibliotek

10.00-13.30 Netværkstedet rykker ud Jy Jyllinge Bibliotek


69

Oversigt

Børne­arrangementer

Januar 29/1 10.00-10.40 Kino Bambino 1 Jy Jyllinge Bibliotek

29/1 10.00-10.40 Kino Bambino 1 Vi Viby Bibliotek

Marts 5/3 10.15-11.15 Barselsarrangement: Tumlastik Vi Viby Bibliotek

7/3 09.45-10.25 Kino Bambino 2 Åg Ågerup Bibliotek

6/4 10.30-13.00 Tormod Tegners science fiction tegneskole Roskilde Bibliotek 9/4 – 23/4 Påskekonkurrence Alle Bibliotekerne

9/3 10.15-11.30 Hemmelig kino for børn Jy Jyllinge Bibliotek

10/4 17.30-18.50 Fed familieaften: ­Sprogfitness Jy Jyllinge Bibliotek

12/3 10.30-11.15 Teater: En eventyrlig klang Gu Gundsømagle Bibliotek

13/4 10.00-13.00 Filt påsken i møde Vi Viby Bibliotek

6/2 17.30-18.50 Fed familieaften: ­Brætspilshygge Jy Jyllinge Bibliotek

16/3 11.00-11.30 Teater: Mellem himmel og jord Jy Jyllinge Bibliotek

27/4 11.00-11.40 Teater: Aben Osvald Vi Viby Bibliotek

7/2 09.45-10.25 Kino Bambino 1 Åg Ågerup Bibliotek

19/3 10.00-10.30 Kino Bambino 3 Jy Jyllinge Bibliotek

9/2 10.00-13-00 Kreaworkshop: ­Valentineskort Boxen på Roskilde Bibliotek

19/3 10.00-10.30 Kino Bambino 3 Vi Viby Bibliotek

Februar

5/2

10.15 -11.45 Barselsarrangement: Bliv klogere på babyer og deres søvn Vi Viby Bibliotek

● ●

12/2 10.15-11.15 Barselsarrangement: Hvad skal du og din baby læse i jeres barsel? Roskilde Bibliotek 16/2 11.00-11.45 Teater: Rævejagten Åg Ågerup Bibliotek

21/2 15.30-18.00 Brætspilshygge Gu Gundsømagle Bibliotek

23/2 11.00-11.30 Teater: JUHU, det er regnvejr Vi Viby Bibliotek

26/2 15.30-18.00 Brætspilshygge Ga Gadstrup Bibliotek

26/2 10.00-10.40 Kino Bambino 2 Jy Jyllinge Bibliotek

26/2 10.00-10.40 Kino Bambino 2 Vi Viby Bibliotek

● ●

● ● ●

20/3 17.30-18.50 Fed familieaften: Det kribler og krabler Jy Jyllinge Bibliotek

21/3 10.30-11.00 Teater: Græshoppesalsa Ga Gadstrup Bibliotek

23/3 10.00-12-00 Kreaworkshop: Lav din egen badge Vi Viby Bibliotek

29/3 10.15-11.15 Barselsarrangement: Babymassage Vi Viby Bibliotek

30/3 10.00-13.00 Kreaworkshop: Tryk på t-shirts og muleposer Jy Jyllinge Bibliotek

April 4/4 09.45-10.15 Kino Bambino 3 Åg Ågerup Bibliotek

● ● ●

30/4 10.00-10.45 Rytmik med Roskilde Kulturskole Jy Jyllinge Bibliotek

Maj 1/5 – 31/5 Månelanding for børn Roskilde Bibliotek 4/5 10.30-11.10 Teater: Sikke et vejr Jy Jyllinge Bibliotek

4/5 10.00-13.00 Kreaworkshop: Fold og flyv Roskilde Bibliotek 7/5 10.00-10.45 Rytmik med Roskilde Kulturskole Jy Jyllinge Bibliotek

14/5 10.00-10.45 Rytmik med Roskilde Kulturskole Jy Jyllinge Bibliotek

21/5 10.00-10.45 Rytmik med Roskilde Kulturskole Jy Jyllinge Bibliotek

Juni 14/6-24/8 Sommerbogen Alle bibliotekerne


70

Oversigt

Udstillinger

Januar 4/1 – 30/1 Månedens Kunstner Alex ­Dalum: Akryl Gu Gundsømagle Bibliotek

26/3-13/4 Fotoudstilling Vi Viby Bibliotek

April

4/1 – 30/1 Lilli Bune: Decoupage/ Collage Åg Ågerup Bibliotek

3/4 – 29/4 Månedens Kunstner Ebbe Dam Nielsen: Raku Gu Gundsømagle Bibliotek

4/1 – 3/2 Kirsten Vestager: Keramik Jy Jyllinge Bibliotek

4/4 – 28/4 Helle Flindt-Rasmussen: Portrættegning Vi Viby Bibliotek

● ●

5/1 – 28/1 Caroline Piper Hem: Keramik Vi Viby Bibliotek

Februar 1/2 – 27/2 Mikkel Baagøe: Fotos Ga Gadstrup Bibliotek

1/2 – 27/2 Inge Fredsted: Stofbilleder Gu Gundsømagle Bibliotek

1/2 – 28/2 Månedens Kunstner Gitte Nielsen: Fiberbeton Vi Viby Bibliotek

6/2 - 27/2 Alex Dalum: Akryl Åg Ågerup Bibliotek

Marts 1/3 – 31/3 Tine Sparre: Glas Jy Jyllinge Bibliotek

3/3 – 31/3 Alex Dalum: Akryl Vi Viby Bibliotek

6/3 – 27/3 Mikkel Baagøe: Fotos Gu Gundsømagle Bibliotek

6/3 – 1/4 Månedens Kunstner Helle Flindt-Rasmussen: Portrættegning Åg Ågerup Bibliotek

6/3 – 1/4 Gitte Nielsen: Fiberbeton Ga Gadstrup Bibliotek

5/4 – 24/4 Tine Sparre: Glas Åg Ågerup Bibliotek

30/4 – 30/5 Mikkel Baagøe: Fotos Jy Jyllinge Bibliotek

Maj 1/5 - 27/5 Helle Flindt-Rasmussen: Portrættegning Ga Gadstrup Bibliotek

1/5 – 27/5 Ebbe Dam Nielsen: Raku Åg Ågerup Bibliotek

1/5 – 2/6 Månedens Kunstner Camilla L. Bengtsson: Blæktegning Vi Viby Bibliotek

3/5 – 27/5 Gitte Nielsen: Fiberbeton Gu Gundsømagle Bibliotek

Juni 1/6 – 30/6 Månedens Kunstner Iben Klitgaard Eriksen: Læder Jy Jyllinge Bibliotek

5/6 – 24/6 Helle Flindt-Rasmussen: Portrættegning Gu Gundsømagle Bibliotek

5/6 – 26/6 Camilla L. Bengtsson: Blæktegning Åg Ågerup Bibliotek

5/6 – 26/6 Ebbe Dam Nielsen: Raku Ga Gadstrup Bibliotek

5/6 – 30/6 Mikkel Baagøe: Fotos Vi Viby Bibliotek

28/6 – 31/7 Camilla L. Bengtsson: Blæktegning Gu Gundsømagle Bibliotek

Juli 3/7 – 4/8 Månedens Kunstner Ulla Preuss: Quilt Jy Jyllinge Bibliotek

3/7 – 4/8 Iben Klitgaard Eriksen: Læder Vi Viby Bibliotek


71

Oversigt

Tilmelding og billetter Arrangementer Du kan købe din billet på biblioteket eller printe den via www.roskildebib.dk/Detsker. Bemærk, du skal også hente eller printe billet til gratis arrangementer. Aldersgrænser ved børneteater Det er ­vigtigt, at aldersgrænserne over­holdes. Børneforestillingernes aldersgrænser er fastsat af teatrene og skal sikre, at publikum får den bedst mulige oplevelse. Babyer kan ikke komme med ind ved forestillingerne. Slik under arrangementerne frabedes. Kontakt Denne folder er udgivet af Roskilde B ­ ibliotekerne og udleveres fra bibliotekerne og Roskilde Turistbureau. Har du kommentarer eller spørgsmål, skriv til adm@roskildebib.dk eller ring på tlf. 46 31 50 11. Få nyheder på mail Hver måned kan du få nyheder om Roskilde ­Bibliotekernes arrangementer og services på mail. Klik ind på roskildebib.dk – tilmeld nyhedsbrev. Følg @roskildebib Du kan ”synes godt om” Roskilde ­Bibliotekerne på Facebook og få nyheder og inspiration direkte på din væg. Du kan også følge livets gang på biblioteket både på I­nstagram og Twitter, hvor vi hedder roskildebib.

Roskilde Bibliotekernes forårsprogram 2019. Oplag: 4000 stk.


Oversigt

72

Adresser

Bogbussen Holdepladser og åbnings­tider oplyses på tlf. 46 31 50 00 og på roskildebib.dk eller hent bogbussens køreplan på biblioteket. Bogbussen kører ikke i juli måned. Gadstrup Bibliotek Nyvej 40 4621 Gadstrup Telefon: 46 31 85 34 Åbningstider med personale Tirsdag kl. 13-19 Torsdag kl. 10-16 Gundsømagle Bibliotek Rosentorvet 8 4000 Roskilde Telefon: 46 31 81 10 Åbningstider med personale Tirsdag kl. 10-16 Torsdag kl. 13-19 Jyllinge Bibliotek Bygaden 19 4040 Jyllinge Telefon: 46 31 82 30 Åbningstider med personale Mandag kl. 14-19 Tirsdag kl. 10-16 Onsdag kl. 14-19 Torsdag kl. 14-19 Fredag kl. 10-16 Lørdag kl. 10-14

Roskilde ­Arkiverne Roskilde Bibliotek Dronning Margrethes Vej 14 4000 Roskilde Telefon: 46 31 50 00 Mandag-fredag kl. 10-19 Lørdag kl. 10-14 Søndag (15/9 - 14/4) kl. 12-16 Selvbetjent åbent kl. 8-10 i caféområdet på hverdage. Lukket på Helligdage. Viby Bibliotek Tofthøjvej 11 4130 Viby Sjælland Telefon: 46 31 73 72 Åbningstider med personale Mandag kl. 14-19 Tirsdag kl. 10-16 Onsdag kl. 14-19 Fredag kl. 10-16 Lørdag kl. 10-14 Ågerup Bibliotek Gundsølillevej 2 4000 Roskilde Telefon: 46 31 81 07

Gundsøegnens ­Lokalhistoriske Arkiv Bygaden 19 4040 Jyllinge Telefon: 46 31 80 25 Åbningstider Torsdag

kl. 10-12 kl. 13-16

Ramsøegnens ­Lokalhistoriske Arkiv Byvejen 16, Dåstrup 4130 Viby Sjælland Telefon: 46 19 37 10 / 23 26 36 79 Åbningstider Torsdag

kl. 14-18

Roskilde Lokalhistorisk Arkiv Dronning Margrethes Vej 14 4000 Roskilde Telefon: 46 31 50 93 Åbningstider Tirsdag Torsdag

Åbningstider med personale Tirsdag kl. 13-19 Torsdag kl. 10-16

Alle biblioteker ­undtagen ­Roskilde Bibliotek har ­selvbetjent åbent 7-22 alle dage.

kl. 10-15 kl. 10-15


ALLETIDERSBIBLIOTEK

roskildebib.dk

Profile for Roskilde Bibliotekerne

Roskilde Bibliotekernes forårsprogram 2019  

De seks biblioteker byder på børneteater, fællesskaber om bøger, familieliv, strik, tænkepauser om store emner og foredrag om det lokale liv...

Roskilde Bibliotekernes forårsprogram 2019  

De seks biblioteker byder på børneteater, fællesskaber om bøger, familieliv, strik, tænkepauser om store emner og foredrag om det lokale liv...

Advertisement