Page 1

Rejsepartneren hedder Rune:

Årg

a ng

7

6 · Nr.

rd | Lø

. ju ag 5

Cecilies efterlysning i Orange Press gav pote!

side

9

14 l i 20

Vi er jo bare dyr! Kan dit tis tiltrække en potentiel partner?

side 10

En mega-trend kommer igen, om vi vil det eller ej Modeekspert: Roskilde ligner noget fra 90’erne

side 8

Camp Aid Dit skrald varmer numser i Ukraine side 11

Foto: Asbjørn Sand

SEE YOU AT THE BAR PLEASE DRINK RESPONSIBLY

PARTNER OF ROSKILDE FESTIVAL

ENJOY ICE COLD


2

NON-PROF2IT SINCE 197

Lørdag 5. juli 2014

”Jeg føler mig som Mick Jagger”

FOTO: EVI LEMBERGER

5. JULI 2014

Årets nøgenløb blev i år afh oldt i Dream City fredag med masser af bølgende baller og dinglende dillere. Vinderen blev nr. 27, Rasmus, der kom hurtigt fra start og lagde den ene nøgenløber eft er den anden bag sig i stegende solskin. »Jeg løb så hurtigt som muligt. Og så drak jeg rigtig meget fi nsprit i går – jeg tror, det gjorde udslaget. Jeg føler mig ligeså sej som Mick Jagger nu,« siger Rasmus, der står sammen med sin nye, nøgne ven Krit, der også deltog.

Da The Rolling Stones blev annonceret til Roskilde Festival, skulle man være hurtig på tasterne, hvis man ville nå at sikre sig en endagsbillet. Det var de åbenbart i Kongehuset, for torsdag aft en gæstede kronprinsparret festivalen. Ifølge Ekstra Bladet var det især The Rolling Stones, der fi k parret på festival.

NANNA BALSLEV

HUMANS OF ROSKILDE HENNING: We wanted to get up north. So we followed the sun. We were just asking: »Where are you going?« Mostly we were just looking out the window and if it was a beautiful place we stopped.

Orange Press has hooked up with the 31-year-old German photographer Evi Lemberger. Every day she captures portraits and tells short stories from the humans of Roskilde. So keep an eye out for Evi and maybe she will tell your story.

Dag

Aften

Morgen

23° 20° 18°

VEJRET I DAG Varmen fortsætter – med nogen eller en del sol.

DAGENS UNDREN

Udgiver Roskilde Festival, Havsteensvej 11, 4000 Roskilde Chefredaktører Sofi e Hviid & Martin Finnedal Redaktører Steffen Boesen, Rasmus HørmandPallesen & Nanna Balslev Fotoredaktører Frederik Korfix Schultz & Mads Holm Ansvarshavende Christina Bilde Layout Michael Blomsterberg & Carsten FichOlsen Gruppeleder, frivillige Rune Jacobsen Annoncesalg Lars Schau-Nielsen, DG Media E-mail orangepress@roskilde-festival.dk Send sms rf avis + din besked til 1204 Facebook Facebook.com/festivalavisen Instagram @festivalavisen

Hammerslag Roskildeedition Hvad koster et iglotelt til fi re personer af mærket Vaude? Hvis du tror, du ved det, så mød op i N36 i dag klokken 11.00, hvor DR3 optager en særudgave af Hammerslag. Og det er et stærkt hold, der stiller op – f.eks. byder hold East på Signe på 20, som har set Hammerslag siden Frode Munksgaards tid.

Anders Stjernholm er journalist, stand up-komiker, tv-vært og i øvrigt festivalveteran. Han øser gavmildt ud af sine pseudovidenskabelige betragtninger. Hver dag i Orange Press.

Provinsen, forstæderne og slummen Man kan finde næsten enhver slags fest på Roskilde.

ORANGE PRESS produceres af cirka 60 frivillige og dygtige journalister, fotografer og runnere. Avisen distribueres i samarbejde med KFUM og cirka 40 frivillige bude.

Frederik og Mary på festival

En tur rundt på campen giver mulighed for at se Cognac-stang-tennis, køre nøgen-trehjulerspeedway og spille Bezzerwizzer med rødvinsshots. Som i enhver anden storby finder folk sammen om deres interesser i forskellige kvarterer. Jeg bor selv i M – get a place-området. Indbyggerne her er lidt gamle og har købt en fin plads med ekstra areal og lidt afstand til teenagerne. En slags Hellerup-whiskeybæltekvarter i Roskilde-sammenhæng. Lidt på samme måde fungerer B i det nordlige West. Jeg boede der i flere år. Selv hell night søndag var rolig – det var bare to idioter, der gik amok på en flamingokasse med en Fiskars-spade. Min ven Nicklas og jeg. Som boligkvarter er B faldet i værdi på grund af Odeons lukning. Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. I C finder man de mest tjekkede mennesker. Hipstere i starttyverne, der flasher al deres gode stil - medmindre solen giver mulighed for at flashe den sixpack, de har arbejdet på hele foråret.

L virker til at være det yngste kvarter. Jeg hørte i hvert fald Justin Bieber spillet et par gange – uden nogen fik tæsk for at sætte det på. I den nordlige ende af Sorø Kommune ligger P, som må stå for provins. For her ligger de uheldige, der fejlede deres indløb og må nøjes med en plads længere væk. Og ligesom i provinsen lægger de meget energi i at holde dem samme fest som i G, C og L. Den er bare ikke helt så vild. Provinsforbandelsen hænger tungt. I K hærsker der en ø-stemning. Alt går lidt langsommere – på den gode måde. Selvom anlæggene spiller noget andet, virker det til, at alle for deres indre øre hører reggae. Jeg mistænker, at cannabisforbruget peaker der. Og i MC-området selvfølgelig. Dream City minder mig mest om et industrikvarter. Men ikke

som et trist gråt område med en mørtelfabrik og et dækcenter. Det summer af initiativ og idéer som en moderne forskerpark. Bare med fuldere ingeniører. Og som et hvert boligområde nær en industrizone bliver G uundgåeligt til et slumkvarter. Disse hardcore roskildegæster bor lige LIDT tættere, fester LIDT længere og drikker sig LIDT fuldere. Og det kan ses, høres og lugtes langt væk. Nu er ovenstående liste jo bare mine postulater. Ikke at jeg ikke har ret, det har jeg selvfølgelig. Men det er jo nemt at få syn for sagen. Tag en tur rundt i Roskildes kvarterer, og få dig en grundig griner på over de små forskelle. Og de store ligheder. Ølbowling, kæmpeanlæg og svedige kønsdele findes jo alle steder. God festival!


Styr på skruerne! Roskilde Festival brugte sidste år 600.000 søm og skruer. For bedre at kunne genbruge skruerne, har de bedt DTUstuderende om at udvikle en skruesorteringsmaskine.

Du kan møde holdet bag maskinen - ligesom du kan møde en række andre DTU-studerende, som samarbejder med Roskilde Festival om innovative løsninger.

Det hele sker i TechLab ved Arena, som har åbent i dag fra 12 – 18.


4

NON-PROF2IT SINCE 197

Lørdag 5. juli 2014

Foto: David Buchmann

DE VÆRSTE MILJØSYNDERE: Kødindtaget De fleste af os elsker en god bøf, men faktisk er produktionen af kød en af de største globale miljøsyndere. 45 % af danskernes samlede miljøaft ryk kommer fra vores forbrug af mad og drikke. Også når vi er på festival. Det kan du gøre: Prøv nogle af festivallens vegetarsteder eller en burger med røsti fremfor hakkebøf. Og er du ikke klar til at springe ud i det grønne, så er kylling mindre miljøskadende end andet kød.

Efterladt camping udstyr Det billige iglotelt fra det lokale byggemarked, som vi gerne efterlader på Dyrskuepladsen, når sidste tone er lydt søndag aften, er en af de helt store miljøsyndere på Roskilde. Også liggeunderlag, havestole, pavilloner og andet efterladt campingudstyr sætter miljøet under pres. Det kan du gøre: Doner dit telt til Camp Aid i morgen og mandag. 100 frivillige stiller op i West og East, klar til at hjælpe dig med at slå teltet ned og sende det til folk i nød i udlandet og i Danmark.

Transport Mange ange kører frem og tilbage fra festivalen, og det er med til at hæve luft forureningen i og omkring Roskilde. Det kan du gøre: Organiser kørslen og vær flere om at dele en bil. Eller hop på toget eller bussen. Der er organiseret specielle afgange under festivalen, som gør det nemt og bekvemt at komme frem og tilbage fra Dyrskuepladsen.

Bæredygtig festival:

Vi forurener mindre på Roskilde D

et kan være svært at tro på, når man kigger udover de udtrådte, lossepladslignende campingområder i East og West, men vi passer faktisk bedre på miljøet, når vi er på festival. Vi forurener mindre, når vi er på festival. Faktisk halvt så meget, som vi ville gøre, hvis vi blev hjemme i privaten. Det viser officielle tal fra Roskilde Festivals miljøgruppe, et internt organ af frivillige miljøforskere og kemikere, der siden 2001 har monitoreret vores adfærd og grønne aftryk på Roskilde. Her tegnes et klart billede af en mere miljøvenlig festivalgænger end i tidligere tider. Mathias Krog Steffensen, som er ansvarsperson for Miljøgruppen, siger, »Vi er blevet bedre til at svine mindre, når vi er på festival. Både fordi der er skabt et større fokus på bæredygtighed, og så tror jeg generelt, folk bryder sig bedre om at ligge et sted, der ikke er totalt hærget. Det er

en klar forbedring fra tidligere år.« Det er især affaldet, vi skærer ned på, når vi er på festival. En gennemsnitlig deltager producerer 73 % mindre skrald end gennemsnitsdanskeren. Energien sparer vi også på, når vi vælger telt og ølhul for en uge, fremfor den opvarmede lejlighed og det stopfyldte køleskab. Og så forbruger vi færre dyrebare dråber: Henholdsvis 20 % mindre brændstof og 15 % mindre vand per deltager.

DE STØRSTE SYNDERE Men selv om vi forurener mindre, er der stadig god plads til forbedring, understreger Mathias Krog Steffensen. Særligt indenfor tre områder har festivalgæsterne noget at tænke over fremadrettet. Det drejer sig om efterladt camping udstyr, publikumstransport og kødindtag, som er de tre største syndere, når vi er på festival. »Der er brug for en større indsats fra alle, for at vi kan blive endnu grønnere i fremtiden. Affald vil vi altid ge

Tænk mindre over, hvad der er nemt og bekvemt og, hvad der kunne give mening rent miljømæssigt nerere, men det handler om, hvordan vi genbruger det og hjælper hinanden med at passe på omgivelserne,« konstaterer Mathias Krog Steffensen. For det handler om at løfte i flok, og tage ansvar for miljøet, selv når vi tager på festival og slipper hæmningerne løs, understreger han, og tilføjer, »Tænk mindre over, hvad der er nemt og bekvemt, og lidt mere over, hvad der kunne give mening rent miljømæssigt. Lidt omtanke fra 130.000 mennesker kan faktisk gøre en rigtig stor forskel« MATHILDE IVE

1

1: KLIMAHELTEN Du kender forskellen imellem vejr og klima, og anser Al Gore for lidt af en guru. Du er typen, der samler den tømte lasagne-bakke op igen, hvis du ikke rammer skraldespanden i første forsøg, og har affaldssækkene lige så højt oppe på pakkelisten, som gummistøvlerne. Det er dig, der samler skraldet i lejren, og så donerer du selvfølgelig altid dit telt til Camp Aid, når festivalen er slut. Du kan godt lide tanken om miljørigtig madproduktion, men du er ikke veganer … Endnu. Tips til bedre karma: 1. Drop kødet 2. I stedet for at købe et nyt telt, så genbrug dine forældres gamle bomulds-palads 3. Lad mobiltelefonen blive hjemme 4. Opgiv engangsbestikket og spis med fingrene 5. Tag cyklen – eller toget


– GIV AVISEN VIDERE

Lørdag 5. juli 2014

5

»Jeg får panikanfald, når der ikke er rent« På campingområdet finder man alt fra renlige svenskere til svinende ungersvende, der insisterer på en pause fra miljøbevidsthed En skraldespand er løbet over sine kanter og har bredt sig ind i lejren til Rasmus og hans kammerater. Det generer ikke de 19-årige fra Grenå at bo på en plet i West, som i den virkelige verden for længst ville være blevet meldt til myndighederne. »At lade skraldet være er en del af det at være Roskilde. Jeg tager hertil for at få en uge, hvor jeg ikke har nogen bekymringer,« siger Rasmus. Han og de andre drenge synes enige om, at friheden til at smide sit madpapir, hvor man vil, er indgroet i festivalkulturen.

SAMVITTIGHEDEN NAGER Men der er alternativer til drengenes selvvalgte svinesti. Mange sorterer metal fra brændbart materiale i de sække, alle lejre får tilbudt af festivalen. Ikke mindst et slæng af teenagere fra Stockholm, der ligger i udkanten af BYcenter West. Græsset omkring dem er så pletfrit, at man kunne servere middag på det.

»Vi har rengøringstid hver morgen. Omtanke for miljøet er en vane, fordi vores lærere og forældre har været på nakken af os med det, så længe jeg kan huske,« siger Isabel på 18 år. »Jeg får panikanfald, når det ikke er rent,« udbryder veninden Ellen. »Det er fordi, du kan høre dine forældres stemmer bagerst i hovedet. Guilt triiip,« griner Isabel.

MILJØBEVIDSTE SVENSKERE Noget kunne tyde på, at svenskerne har taget deres nationalkultur med på festival. Socialpsykolog Lars Dencik fra RUC har beskæftiget sig med skandinaviske forhold og betegner respekt for omgivelserne som en særlig svensk ting. »Miljøspørgsmålet er alles anliggende i deres offentlige debat, og det er blevet skamfuldt ikke at sortere skrald.« Men danskerne kan nu også være med. Tofte på 27, en af svenskernes nærmeste naboer, har bygget et metaltårn af vragdele fra campingområdet i stedet for at lade dem flyde. »Det ville jeg aldrig have gjort før i tiden. Men jeg er blevet mere ansvarsfuld med alderen.« JOHAN VARDRUP

TOFTE, 27, KØBENHAVN: SIGGE, 27, STOCKHOLM:

»Hvis alle tog sig af deres eget skidt, kunne Roskilde spare så mange penge på affaldssortering, at der ville være råd til at gendanne Led Zeppelin og sætte dem på Orange.«

»Vi sorterer dåser fra resten af skraldet i min lejr. Derhjemme sorterer jeg også glas, papir og plastic for sig.«

Foto: Martin Fält

ISABEL, MICK OG ELLEN, 19, STOCKHOLM »Vi er nødt til at holde planeten ren. Vi kan ikke bare tage ressourcer hele tiden. Vi er også nødt til at give noget tilbage.«

130.000 mennesker samlet på et begrænset areal sætter miljøet under pres. Tænker du over, hvor meget du sviner på festival, eller har du brug for et godt råd til, hvordan du får bedre klima-karma? Find din type

Er du den bæredygtige type? TEKST: MATHILDE IVE

2: SVINEBASSEN Du lugter og opfører dig som et svin, når du er på festival. Du kigger hånligt på skraldespanden, som du kun gør et halvhjertet forsøg på at ramme fra din havestol. Du har købt to telte – et til dit korpus og et til dine øl. Det er med stolthed i stemmen, 2 du fortæller dine venner, hvor mange øl, du har hentet fra Tyskland, som de grådige pantsamlere ikke kan nyde godt af, imens du kaster den netop tømte dåse fra dig. Du får din mor til at køre dig frem og tilbage fra København. Det der offentlig transport er for hippier. Tips til bedre karma: 1. Ram skraldespanden 2. Scor en klimahelt, og få hende til at rydde op 3. Slå wifi fra på telefonen 4. Tag toget hjem – skån din mors bil for urinlugten 5. Saml jeres affald i lejren, inden I vender hjem (det ville klæde jer!)

ILLUSTRATION: NYNNE MORS

3: DEN DOBBELTMORALSKE Du kender alt til miljøudfordringerne, men lader alligevel hanen løbe, imens du børster tænder. Du har købt genbrugshør-indkøbsnettet fra Irma – mest fordi det ser godt ud – og køber gerne økologisk, hvis du får gæster på besøg. Når du er på festival, tænker du altid på at donere dit telt (det er ikke sket endnu), men du rydder altid op efter dig selv og smider dine ting i skraldespanden. Du gider ikke genbruge dit ølglas, eller smide cigaretskodderne i skraldespanden, og du går kun i den økologiske madbod, hvis den er tæt på. Tips til bedre karma: 1. Tag nu, og doner dit telt til Camp Aid (et like på Facebook gør det ikke alene) 2. Smid cigaretskodderne i skraldespanden 3. Brug en ældre telefon, der kan holde batteri længere 4. Giv dine glas til indsamlerne, eller indløs dem selv 5. Organiser en delebil – vi ved godt, du ikke tager det offentlige

3


6

NON-PROF2IT SINCE 197

Lørdag 5. juli 2014

Sans og stimulans Deltagernes smags- og synssanser blev forkælet, da kokken Jakob Mielcke og designeren Margrethe Odgaard holdt det visuelt kulinariske chokoladeevent Palate – palette. De blev præsenteret for fire chokoladeretter, der hver repræsenterede fire af de fem grundsmage: sur, salt, bitter og sød. Chokoladen var dekoreret med alt fra krydrede popcorn til røget karamel og farverige blomster

Foto: Martin Fält

Østrigske Holger Fleischmann er imponeret over festivalens indsats mod madspild. Foto: Casper Cosmus

En Mick Jaggerlaksesandwich Roskilde Festival er på mange måder en fest for maven, og det gør indtryk – også på tilrejsende journalister – hvor meget der bliver gjort for at komme eksempelvis madspild til livs. Op mod 25 ton mad bliver smidt ud på festivalen hvert år, og det tal skal nedbringes

R

oskilde Festival har i mange år profileret sig på at være mere end blot en musikfestival, og der bliver gjort noget ved sagerne. Roskilde er en kunstfestival, det er en iværksætterfestival, det er en madfestival, der er snart sagt ikke det, Roskilde ikke er festival for. Og især det med maden er vigtigt. Derfor arrangerer festivalen, at udenlandske journalister kan komme på besøg og få en guidet tour de mad rundt på pladsen. For eksempel kan de besøge madhallerne i mediebyen og smage den middag, som besøgende kunstnere får. En Mick Jagger-laksesandwich, værsgo. »Jeg tror, det virker for Roskilde Festival, når den lægger så meget fokus på den gode mad. I Østrig, hvor jeg kommer fra, serverer de fleste festivaler bare hotdogs og sådan noget, og det er først for nylig, at der er blevet lagt vægt på sund mad dernede,« siger en af disse journalister, Holger Fleischmann fra Die Presse. »Det er også godt for imaget. Det er klart.« Et af de initiativer, Roskilde Festival har i år, er Stop Spild Af Mad, som er sat i værk i samarbejde med den frivillige forbrugerbevægelse af samme navn og gavn. Hvert år bliver der smidt mellem 20 og 25 ton mad ud på festivalen, og det er dette tal, der skal ned, hvis det står til Stop Spild Af Mad. For det er paradoksalt, at nogle men-

nesker mangler mad, mens andre smider det ud. Bevægelsens 70 frivillige arbejder helt konkret sådan, at de tager ud til madboderne og henter den mad, som ikke er blevet solgt, for derefter at transportere det til Slagteriskolen i Roskilde, som heldigvis ligger lige på den anden side af motorvejen. Det er her, det helt smarte foregår. Kokkene i skolens meget polerede industrikøkkener ser på den mad, der er kommet ind, og skal så kreere nye retter ud fra det. Det er en manøvre, som fordrer en vis opfindsomhed – bagværk kan blive til romkugler, tørt brød til mel, som kan blive til brød igen, og risen fra en thairet kan blive til dumplings. Efter kokkene har kokkereret, bliver maden kørt ud til herberger, asylcentre og væresteder over hele Sjælland, og på den måde bliver mad, hvis skæbne syntes at være skraldespandens evige tilstand af ulækker, til hele måltider igen. Østrigske Holger Fleischmann, som i øvrigt er svært begejstret for Grøds stand i Food Court, ser en lige linje i den bæredygtighed, som Stop Spild Af Mad repræsenter, til Roskildes ideer om det samme. »Og så hjælper det, at Roskilde er så gammel og har haft så mange år til at bygge det op. Det kræver en maskine af en vis størrelse, for at sådan noget kan lade sig gøre, og den er der jo her,« siger han.

På Slagteriskolen i Roskilde bliver tørt brød til mel, der bliver til friskt brød igen. Foto: Casper Cosmus

ANDREAS THORSEN


Find din skole: sopu.dk

sosusj.dk

sosunyk.dk

sosuc.dk

Scan og læs om dine muligheder

Glade hænder Kloge hænder Varme hænder

Dine hænder ?

Hvor skal du hen efter Roskilde?

Social- og sundhedsuddannelsen er vejen til mere end 10 videregående uddannelser


8

NON-PROF2IT SINCE 197

Lørdag 5. juli 2014

90’er streetstyle

Foto: Mathias Bojesen

JAKOB STORM, 24 ÅR, FOTOGRAF »Han er nutidens svar på Dylan fra Beverly Hills. Det stilrene sorte look, de klassiske Vans og håret skrabet tilbage i en knold er meget 90’er-agtigt. Skateboardet er prikken over i’et og samler hele 90’er-looket.«

I selskab med modekoordinator på Cover, Melissa Bech, har vi været rundt og spotte festivalgæsternes 90’er-outfits. Hun var især på udkig efter bøllehatten, sportsinspirerede tracksuits og slidte denimshorts. Her ser du tre udvalgte 90’er-festivallooks, Melissa Bech har udvalgt. MAJA GRØNHOLDT JENSEN, 24 ÅR, STUDERENDE »Bøllehatten er en Roskilde Festival musthave, og er en af de store modehits hentet fra 90’erne. Adidas track-jakken og hendes retro-sneakers er klart også en start 90’er-ting fra hiphopverdenen. Spejlreflekssolbrillerne er ligeledes inspireret fra 90’erne.«

90’er-stilen hitter på festivalen Festivalens modetendenser inviterer os i år en tur ned af 90’ernes memory lane

B

uffalo-sko, bøllehatte og blottende mavebluser er trukket op fra gemmerne på dette års festival. De slidte denimshorts og sportsinspirerede sæt går igen hos både pigerne og fyrenes festival-outfits. »90’er-moden er ung, unisex og sporty. Det er tydeligt, at man gennem moden hylder teenagere med mavebluser og sneakers,« fortæller modeblogger på Couture Kulten, Laura Tønder.

meo d

FORTRÆNGTE TRENDS KOMMER IGEN På festivalen ser vi modetrends, som vi for længst har forsøgt at glemme. Heriblandt slidte denimjakker, badesandaler, bøllehatte og stribede Adidas træningssæt. Modekoordinator på Cover, Melissa Bech, fortæller, at det er helt normalt, at moden går i ring. »Man siger, at en mega-trend kommer igen, om vi vil det eller ej. Vi ser tit, at der hvert syvende år kommer gengangere i moden.« Derudover handler det også om at skille sig ud og gøre det umoderne moderne, forklarer Laura Tønder. »Mode og trends er en udtryksform, og oftest er stilikoner på sin vis provokerende. Og hvad er mere provokerende end at gøre et fashion no-go til et fashion statement?«

PÅ FESTIVALEN TØR VI MERE Det er især på festivaler, at folk bliver mere modige og tør afprøve nye outfits: »Festivalgæster har en fantastisk modig, men samtidig afslappet stil. På en festival er der ingen grænser for hverken udseende eller udstråling. Derfor nyder mange godt af at teste trends, de ellers ikke turde. Det er det, som gør streetstyle på en festival så inspirerende,« siger Laura Tønder. Melissa Bech forklarer ligeledes, at festivalgæsterne med årene er begyndt at gøre mere ud af deres outfits. »Folk klæder sig mere på, når de er på Roskilde Festival. Det er efterhånden blevet en sammenkomst af flotte menne sker med lækre solbriller og fede outfits samlet på ét sted.« CHRISTINE TØRNQUIST

MELISSA BECH, MODEKOORDINATOR, COVER

THERESE DITLEVSEN, 23 ÅR, STUDERENDE »Denimjakken og -shortsene er det, vi ser meget af på festivalen i år. Folk er begyndt at blande lys og mørk denim, og det fungerer rigtig godt. Især den lyse forvaskede denimjakke og de klassiske solbriller fra Ray Ban er meget 90’er-agtige. Derudover er det super cool, at hun har taget en D&G bæltetaske på. Det er en super kitch ting fra Beverly Hills-tiden.«


– GIV AVISEN VIDERE

Lørdag 5. juli 2014

9

Det bliver en blaffertur til Sydspanien

Cecilie efterlyste i mandags en rejsemakker. Nu har hun fundet Rune. Måske. Foto: David Buchmann

Rune Skov keder sig på sygeplejeskolen, hvor han har gået siden februar. Så nu vil han ud at rejse. Måske til Sydspanien. Og måske sammen med Cecilie Jacobsen, der i mandags efterlyste en rejsemakker i avisen I mandagens udgave af Orange Press fik 26-årige Cecilie Jacobsen spalteplads til en kontaktannonce. Hun søgte en makker til en tur ud i verden i august. Og det er væltet ind med mails. Nogle ville til Grækenland, andre til Indien, og 22-årige Rune Skov ville bare ’flakke rundt’ med hende. Han var lidt fuld, da han skrev ind til Orange Press for at komme ud og rejse med Cecilie. Han havde glemt det igen, indtil hun kontaktede ham. Men nu sidder han her. I det efterhånden hærgede festivalområde, Game City, mødes de to rejselystne mennesker torsdag eftermiddag. Han er fuld igen og lidt nervøs, indrømmer han. Det er Cecilie også. Hun finder en tisgul Vodka Cult frem og stiller mellem dem. »Drik endelig,« opmuntrer hun ham. Og så går talestrømmen om rejselyst i gang.

»Hvad med tre dage i Amsterdam, tre dage i Paris og tre dage i Sydspanien,« foreslår Rune. »Vi kan også bare blaffe direkte mod Sydspanien,« siger Cecilie. Rune har altid gerne villet til Sydspanien. Derfra vil han hoppe på en båd til Mellemamerika. Cecilie har kun råd til en uge i udlandet, men hun vil gerne følge ham til Sydspanien og sætte ham på båden. »Det er godt, for ellers er jeg bange for, jeg ikke kommer af sted,« siger Rune. Mellem vodkaslurkene snakker de to ustandseligt, mens de endnu halvnervøse undgår øjenkontakt. I løbet af en halv time ligger det hele klart. De blaffer til Sydspanien denne sommer. Måske. De skal nok lige vende det én gang til, når Roskilde-rusen har lagt sig. THOMAS AAGAARD

Find det, du er god til “Min far plejede at sige, at jeg skulle være mejerist. Det er han så stoppet med nu!” Josefine Klougart, forfatter

PROGRAMUDSLIP OUTSTANDING NYCIRKUS OG DANS OPNÅ PRISER FRA 40,- PÅ 10 NYCIRKUS-, DANSE- OG PERFORMANCEFORESTILLINGER I SÆSON 2014/2015 PÅ TEATERBILLETTER.DK BL.A. Tirsdag 26/8 20:00

MIETTES AF RÉMI LUCHEZ (F) 2 pæle + 1 wire = magi!

40 - 125,-

Tor. 28/8 20 - Fre. 29/8 20 - Lør. 30/8 20

A SIMPLE SPACE

AF GRAVITY AND OTHER MYTHS (AUS) Australsk verdensklasse akrobatshow med livemusik. Råt, hef tigt og delikat. 40 - 165,Torsdag 4/9 20:00

CLOCKWORK

AF SISTERS (SE) Humoristik nycirkus med elektronisk soundscape.

Logo - postkort, små annoncer mm

40 - 125,-

Torsdag 11/9 20:00

VIVA, VIVE!

AF BLACK BOX DANCE COMPANY Moderne dans med soundtrack af Egberto Gismonti m.fl.

40 - 125,-

Onsdag 26/11 20:00

THE CONSPIRACY OF SPRING AF MUTE COMP. Martial arts tricking-performance. Livemusik af og med Henriette Groth.

40 - 125,-

Lørdag 21/3 20:00

CARMINA BURANA www.hojskolerne.dk

hojskolerne.dk/interesse

AF DANSK DANSETEATER Carl Orff som moderne dans.

40 - 195,-

Ons. 22/4 20 - Tor. 23/4 20 - Fre. 24/4 20

BROKEN AF MOTIONHOUSE (UK) Et visuelt brag af et danse-drama med originalmusik. 40 - 210,-

BILLETTER TLF 4477 3060 (10-15) TEATERBILLETTER.DK BALTOPPEN.DK BALLERUP 5 min fra S-toget / Gratis parkering

Lille logo - bruges til fx fælles annoncer hvor der er flere afsendere, brevpapir mm


10

NON-PROF2IT SINCE 197

Lørdag 5. juli 2014

Nuancer af gult Urin er et grundstof på Roskilde Festival, men pissets verden har mange nuancer og duften af urin er ikke udelukkende af det onde, mener adfærdsekspert Allerede efter de første campingdage lægger der sig en umiskendelig lugt over pladsen. Den skarpe aroma bliver mere intens, som dagene går, og helt tæt på festivalhegnene er det rigtig slemt. Urin. Tis. Pis. Kært barn har mange navne. Og når urinen har lagt sin klamme hånd om vores sanseapparat, bliver man ikke sådan fri for den igen. ”Man tager det med, at der er urin over det hele fordi det er festival. Men jeg foretrækker da selv de steder, hvor der er et pissoir. Det er bare lidt lækre” siger Michael fra Holland om urinfænomenet.

Det er muligvis en del, ud-over Michael, som gerne ville være fri for den allestedsnærværende urin. Og det er også en forholdsvis normal reaktion, hvis man spørger adfærdsekspert Katrine Elmgren der afholder og foredrag om dyreadfærd som en del af firmaet Hengreen. ”Normalt er mennesker nogenlunde renlige dyr, der – ligesom grise – skider og tisser et andet sted, end de sover og spiser. Så den type klam adfærd, der opstår på Roskilde Festival, giver ikke umiddelbart mening” forklarer eksperten.

TIS SOM PARRINGSSTRATEGI Urin er dog ikke lige ulækker for

alle arter. Flere dyrearter bruger urinen som et led i deres parringsadfærd, forklarer adfærdsekspert Katrine Elmgren. ”I dyrenes verden finder der eksempler på adfærd, som minder om festivaldeltagernes. Der findes en gedeart, hvor hannen tisser på sig selv, når han skal gøre sig lidt lækker. Og hulepindsvinehannen tiltrækker hunnen ved at tisse over det hele. Når han så finder en mage pisser han på hende. Men jeg er ikke sikker på, at det virker på festival…” siger Katrine Elmgren. Det vækker da også blandede reaktioner på campingpladsen.

”Jeg kan godt tolerere en fyr der lugter af tis, hvis han er sød” siger Astrid, mens andre af pigerne er mere kritisk indstillede. ”Mænd der lugter af tis, det er sgu ikke lige det, der tiltrækker mig mest” siger Helene. Hun har ikke været sammen med folk der lugter af tis, og foretrækker mænd, der dufter godt. Resten af lejren er heller ikke meget for lugten af tis på fyre. Laura, Isabella og Laura er enige om, at hvis en fyr skal med hjem, skal han først i bad. Camilla er dog realistisk indstillet og har vådservietter med. LARS WILLIAMS

INNOVATION OG URIN • Friske ingeniørstuderende fra DTU har i år lavet et særlig hygiejnisk toilet, hvor vandet først kommer ud af hanen 8 sek. efter man har drejet hanen. Pointen er, at det skal få festivaldeltagerne til at skrubbe deres hænder i længere tid. Opfindelsen findes ved Arena.

ER URINSTØV FARLIGT? • Hvis urinstøvet består af raske menneskers urin, er det ikke farligt skriver Videnskab.dk. Sitet råder dog samtidig til at holde et vist hygiejneniveau ved toilet besøg. Lort er nemlig markant mere usundt.

URIN OG MEDICIN • A mmoniakken i urin kan bruges som steriliserende middel. I middelalderen brugte man f.eks. urin til at holde sit tøj rent for lopper. Det er dog ikke det mest effektive, da bakterier godt kan leve i urin. • U rin fra gravide kvinder kan bruges i medicinske sammenhæng til at fremme optag af væksthormoner.

ER DET FARLIGT AT DRIKKE URIN? • Eksperter fraråder at drikke urin regelmæssigt, da det indeholder en række salte, som kan være skadelige for kroppen.

URINSEX • Sexolog og parterapeut Tanja Glückstadt anbefaler, at man børster tænder efter at have pisset sin partner i munden, da den syrlige urin kan skade emaljen på tænderne. Astrid på 21, Luna på 24 og Mia på 21 tisser helst i hegnet. ”Det er mere lækkert og frit,” siger Mia. Foto: Philip Overbuary

Lange toiletkøer, frisk luft til numsen og lavere risiko for at få andres tis på låret. Ifølge pigerne er der mange gode grunde til at vælge hegnet frem for toiletbåsen. Luna på 24 guider dig gennem tre tissestillinger

Hellere et dryp i trussen end andres pis på låret ANNA HJORTDAL

KALVEKNÆENE Man sætter sig på hug med knæene samlet, fødderne ud til siden og går så langt ned på hug som muligt. Så langt, at man næsten rører jorden med numsen. Man har god balance i denne stilling, men man risikerer at strejfe jorden med numsen, og fordi man sidder med knæene presset sammen, er udsigten god for forbipasserende.

LADY-STILLINGEN Det er den mest elegante stilling og den med mindst risiko for at blive set. Man sætter sig på almindeligt hug med det ene ben og med det andet i en vinkel, så knæet peger indad, mens foden peger udad. Man er godt skjult, for man dækker det allerhelligste med det højre knæ og sidder så lavt, at numsen også er dækket. Da hele vægten er på den ene fod, er balancen ikke altid imponerende, men når man ikke er fuld er det klart den bedste stilling.

SKOVSKIDER-STILLINGEN Man stiller sig med stor afstand mellem fødderne, benene i en 45 graders vinkel og røven så langt bagud, som den kan komme. Stillingen er den bedste, når man er fuld, for det er den stilling, det er lettest at holde balancen i. Det er også en farlig stilling, for på grund af den store afstand mellem numse og jord kommer man nemt til at sprøjte tis op af benene på sig selv. Desuden risikerer man at blive set, for man står mere oprejst end i de andre stillinger.


– GIV AVISEN VIDERE

Lørdag 5. juli 2014

Camp Aid vinder miljøpris

H

vad gør du med dit telt og din sovepose, når du forlader festivalen? Camp Aid råder dig til at genbruge dit udstyr og tage det med hjem, eller donere det til nogen, der vil sætte stor pris på det. Den opfordring har netop vundet Roskilde Festivals Miljøpris. Roskilde Festivals miljøgruppe har kåret Camp Aid som vindere af Miljøprisen. Camp Aid er en affaldskampagne, der hjælper med at sende dit efterladte men brugbare campingudstyr fra Roskilde Festival til brandpunkter over hele verdenen. »Hvis man ikke kan overskue at tage sine ting med hjem, har vi 60 frivillige, der kan hjælpe med at slå teltet sammen og sørge for, at det bliver doneret til gode formål,« siger medkoordinator

for Camp Aid Camilla NielsenEnglyst og fortsætter: »Meget af det, der bliver smidt ud, er i virkeligheden rigtig gode ting. Det handler bare om at optimere en genbrugskultur og bekæmpe ’smid-væk-kulturen’.« Hvis du vælger at donere dit festivalgear, kan du blandt andet støtte Syrien, Uganda, Østeuropa, hjemløse i Danmark og spejdergrupper for udsatte børn og unge. Hos Camp Aid betyder miljøprisen, at fokus på bæredygtighedstiltag bliver endnu

På Roskilde Festival sidste år indsamlede Camp Aid: • 1359 soveposer • 1658 liggeunderlag • 624 telte • 1766 tæpper • 1008 stole • 94 presenninger

større, og det er netop, hvad der er brug for. »Det vigtige ved at vinde prisen er promoveringen, så kampagnen kan blive anerkendt som et seriøst og strategisk tiltag fra Roskilde Festivals side. Vi vil ikke bare være en symbolsk handling, vi vil gå all-in,« fortæller Camilla Nielsen-Englyst. CHRISTINE TØRNQUIST

Se de ubrændbare ROCKWOOL Shelters der beskytter mod varme og støj I område M finder du 54 hytter, der beskytter mod varme, støj, kulde og regn. De ottekantede ROCKWOOL Shelters er lavet af stenuld, der ikke kan brænde. Optimal beskyttelse fra naturens luner og festivalstøj giver muligheden for en god nats søvn. Men hytterne kan mere end at sørge for veludhvilede festivalgæster. ROCKWOOL Shelters kan også bane vejen for bedre leveforhold i verdens flygtningelejre.

Nytænkning og innovation har været med til at skabe hytterne, der har et højere formål uden for festivalens rammer. Beskyttelse mod brand, varme, kulde og regn kan hjælpe mennesker i den 3. verden, der grundet krig eller hungersnød er tvunget væk fra deres hjem. ROCKWOOL koncernen har stort fokus på miljø og bæredygtighed, og derfor kan hytterne slås op og tages ned minimum 6-10 gange. Herefter kan materialet fra hytterne fragtes til genanvendelse og bruges til produktion af ny ROCKWOOL stenuld.

11


12

Lørdag 5. juli 2014

NON-PROF2IT SINCE 197

D U R B


– GIV AVISEN VIDERE

Lørdag 5. juli 2014

to Fo

er s nd A : s

eS Ry

ld kjo

jen

n se

13


14

NON-PROF2IT SINCE 197

Lørdag 5. juli 2014

RO S K I L D E

L I VE

Kina kigger med på årets Roskilde Festival Det er ikke kun årets festivalgæster, der får en på opleveren under årets festival. Også musikfans fra hele verden følger med, når Roskilde Festival streamer udvalgte koncerter fra Orange Scene og Arena. Sidste år så mere end 800.000 kinesere med, da festivalen streamede koncerter live fra de to scener. Det var første gang nogensinde, at Kina tillod webstream fra et vestligt land. Torsdag aft en så mere end 3.000 mennesker med verden over, da Bastilles koncert på Arena blev streamet. Det oplyser Arkena, fi rmaet, der står bag Roskilde Festivals streaming-platform. Koncerterne fra de to scener kan streames på Facebook.com/orangefeeling

Natklubben åbner lige meget hvad Dj’en Copyflex har fulgt klubmusikkens vej fra campingområdet til det officielle musikprogram, hvor han synes, den hører hjemme. Han kalder årets program for ’tight’

Trentemøllers koncert på Orange Scene har nær mytologisk status på Roskilde Festival. Foto: Alastair Philip Wiper

I

dag fylder store elektroniske mastodonter som Diplo, Trentemøller, Moderat og Kavinsky godt op på nogle af festivalens største scener. Sådan har det været siden midten af 00’erne, hvor navne som Basement Jaxx og Fatboy Slim

rykkede op på Orange Scene på lige fod med store rocknavne som The White Stripes, Metallica, Morrissey og David Bowie. Men de sidste par år er elektroniske genrer som dubstep, trap, sadcore og booty bass rykket fra campingområdets lydsystemer og ind i det officielle program. De sidste to år har den elektroniske musik haft sit hovedkvarter på Apollo-scenen, hvor klubnavne som Cashmere Cat, Cyril Hahn, Classixx, James Holden og Tokimonsta spiller i år. En af årets resident dj’s på Apollo, Åsmund ’Copyflex’ Kverneland, har fulgt den elektroniske musiks indtog på Roskilde Festival. »Roskilde Festivals musikbookere forstod for en del år siden, at de også måtte have fat i klubmusikken, og jeg må sige, at de har løftet opgaven godt i år. Det er sgu et tight program«, siger han og nævner i samme åndedrag, at de musikimpresarioer og pengemænd, der før i tiden alene stod bag evigt klassiske rockbands som eksempelvis The Rolling Stones, i de seneste år også er begyndt at se lyset i kommercielle succes-dj’s om Skrillex, Deadmau5 og netop Diplo. »Pludselig har de fået et helt andet maskineri i ryggen. Om det er godt eller dårligt, at alt populærmusik på den måde bliver forsøgt gjort kæmpe stort ud fra et ønske om at tjene penge, ved jeg ikke, men det er den udvikling, der er. Natklublivet er blevet meget kapitaliseret, der er interessenter bag det, som er mere mainstream, og derfor er det også en naturlig udvikling,

Der er en særlig stemning på Roskilde Festival, som river én med. Også selv om man står lidt fra publikum at klubmusikken er rykket ind i det officielle program«.

EN SÆRLIG STEMNING Åsmund Kverneland er en grand old man i det københavnske natteliv, og han har selv spillet på Roskilde Festival »en fire-fem gange«, blandt andet som del af producer-kollektivet Yo Foks kavalkadeshow i Street City sidste år. Fra sin plads bag pulten har han set, hvordan klubmusikken er fusioneret med de andre genrer, som har været på plakaten i mange år, men han har også set, hvilken styrke klubmusikken har på festivalen. »Man går lidt på line i forhold til at spille klubmusik på Roskilde Festival. Folk er jo ikke på festival for at få en natkluboplevelse, så det er ikke samme publikum, man spiller for,« siger han og understreger, at han elsker at spille på festivalen. »Der er en særlig stemning på Roskilde Festival, som river én med. Også selv om man står lidt fra publikum, og der er et hegn mellem scenen og dem. Nogle gange kan man jo ikke se ansigtsudtrykkene hos dem, man spiller for, men så må man bare nyde musikken. Måske tager jeg kikkert med.« ANDREAS THORSEN

COPYFLEX ER RESIDENT-DJ PÅ APOLLO I DAG OG SPILLER FRA KL. 03.00


– GIV AVISEN VIDERE

Elektroniske highlights på Roskilde Festival Niels Træden var musikbooker med fokus på elektronisk på Roskilde Festival fra 1990-2008. I dag arbejder han for verdens største koncertarrangør Live Nation DAFT PUNK OG DYR PRODUKTION I 94 fik den elektroniske musik sin egen scene ved navn Deeday, som i løbet af fire år nåede at præsentere acts som Daft Punk, Aphex Twin og The Orb. »Det år, Daft Punk spillede (i 1997, red.), var et ekstremt mudderår. Daft Punk blev simpelthen i bussen, indtil de skulle på scenen, og så hoppede de tilbage i den bagefter.«

FATBOY SLIM PÅ ORANGE SCENE I takt med at de elektroniske navne blev lige så populære som rockbands, blev flere af dem rykket op på festivalens største scener. Det symbolske højdepunkt var i 2004, hvor både Basement Jaxx og Fatboy Slim indtog Orange Scene. »Fatboy Slim kunne ikke bare stå på scenen, så vi byggede en platform ude blandt publikum foran Orange, og scenen brugte vi nærmest kun som backdrop-screen.«

TRENTEMØLLERS TRIUMF Det danske verdensnavn spillede et to timer langt show på Orange Scene i 2009, der både bød på koncert og et dj-set på en fremskudt scene midt i menneskehavet. »Hvis man vil have en fest, er det oplagt at tænke i elektroniske baner. Og når man har en dansk artist, der virkelig brager igennem, så er det en cadeau – en støtte til artisten, – at give ham chancen.«

Lørdag 5. juli 2014

James Holden.

DAGENS MUSIKANBEFALING

Niels Brandt, The Minds of 99 PSYCHED UP JANIS

15

The Minds of 99.

»De reddede vores vores røv for sygt ved at stå klar med en guitarforstærker til Spot Festival, da vores egen kortsluttede i starten af vores koncert, og så er de legendariske.«

Arctic Monkeys.

ORANGE, KL. 17.30 JAMES HOLDEN »…and the sky was pink.«

APOLLO, KL. 20.00 ARCTIC MONKEYS »De kører god, credible stil, og de har gjort det siden day one.«

ORANGE, KL. 22.30

Psyched Up Janis. Foto: Søren Solkær

agora culture understanding international commitment european experience asian flirting organise credit card environment languages organisations camp economics the orange feeling adapt newspaper sell logistics communication charger stakeholder b2b meet gamification music roi foldable advertising luv usp L swot organisation east supply arena demand west porter beer career

Find your way - flirt with your future #CBScph

cbs.dk


16

NON-PROF2IT SINCE 197

Lørdag 5. juli 2014

RO S K I L D E

L I VE

Den svenske gruppe Les Big Byrd opvarmede med en kop termokaff e på Avalon en time før deres koncert. På Twitter delte de orange feeling med deres fans. Les Big Byrd er blandt andet kendt for deres psychedeliske rocklyd og for at have stor indfl ydelse på den alternative musikscene lige nu.

”Smell ya later USA. Roskilde tonight” skriver Vattnet Viskar på Twitter, imens de siger farvel til USA og goddag til Roskilde Festival. Den amerikanske trio CHRISTINE TØRNQUIST spillede ved midnat på Pavilion.

Damon Albarn fyldte godt op på Arena, som passede perfekt til ham og hans hold. Foto: Christian Hjorth

Gadedrengesmilet glimtede som guld Damon Albarn Arena Fredag kl. 20.30

Når man får den engelske rapper Kano på banen som fuldgod erstatning for Del Tha Funky Homosapien på ’Clint Eastwood’ og selveste De La Soul fløjet ind fra USA til en storsvingende ’Feel Good Inc.’, kan man godt tillade sig at levere et hovedset uden sine mest kendte sange (på nær lige ’Tomorrow Comes Today’) og alligevel have publikum i sin hule hånd.

Det havde Damon Albarn i den grad i et propfyldt Arena, der overraskede positivt ved at respondere særdeles aktivt på et set, der trak på sangene fra Albarns barndomsnostalgiske og samtidsbekymrede soloalbum ’Everyday Robots’ fra i år (ikke mindst en afpillet ’Hostiles’ og en atmosfæreladet ’Hollow Ponds’), men også gled ud i grøfterne af hans repertoire. Der var bidrag fra både The Good, The Bad & The Queentiden (en stampende ’Kingdom of Doom’ og en vredladen ’Three Changes’) og Rocket Juice & the Moon-projektet med Tony Allen og Flea (en mindre prangende ’Poison’) samt Blur-b-siden ’All Your Life’.

Poppens svar på det totale renæssancemenneske er han, Albarn. Det ene øjeblik farer han rundt og antænder en fest nede blandt publikum og svinger en guitar om halsen. Det næste indtager han sin klaverstol eller pipper i en melodika. Sammen med sit ulasteligt velklædte band, The Heavy Seas, leverede det evigt ungdommelige ikon med det karakteristiske, smørrede gadedrengesmil en fremragende koncert, der havde modet til at bugte og slynge sig ad snoede stier såvel som ad brede boulevarder. Albarn orkestrerede det hele med tæft og var aftenen igennem livsaligt velsyngende i front for et

Albarn orkestrerede det hele med tæft og var aftenen igennem livsaligt velsyngende band, der både kunne levere en nærmest Queen-agtig bombast, når det passede ankermanden, og en listigt vuggende ska- og dub-

præget rock, der vækkede minder om The Specials, 2 Tone-bandet bag Albarns erklærede yndlingssang ’Ghost Town’. Men alt det var i lyset af det, der kom, blot et præludium for en mindeværdigt medrivende finale, hvor esserne blev smidt på bordet fra gorillaens ærme og fik teltdugen til at lette og begejstringsbrølene til at gjalde. Den gode stemning blev kørt i land af charmerende gospel light-udgaver af ’Heavy Seas of Love’, ’Mr. Tembo’ samt Gorillaz’ ’Don’t Get Lost In Heaven’. En stor koncert fra en uforlignelig ener. MARIE ULRICH ØSTERGAARD/ SOUNDVENUE


– GIV AVISEN VIDERE

Lørdag 5. juli 2014

Warpaint Avalon Fredag kl. 17.00

Pavilion Fredag kl. 12.00

Fra nær og fjern havde folk slæbt sig ud af deres glohede iglotelte bevæbnet med vand og kaffe for at søge ly for solen og lade Cancers ambiente afro-eksperimenter massere deres hårdtprøvede øregange. Og der

var da også noget decideret behageligt over den måde, Nikolaj Vonsilds velkendte falset og Kristian Finne Kristensens lige så karakteristiske vokal smeltede sammen til en varm, drømmende tone. Det vokale samarbejde kompenserede for det til tider lidt svage sangkatalog, som var den største hæmsko for det nye projekts optræden. MIKKEL RØDDIK/ SOUNDVENUE

Som hun stod der iført tanktop og cowboyshorts, lignede Warpaints forsanger og guitarist, Emily Kokal, en typisk festivalpige. Men den amerikanske kvartets koncert var desværre for lidt i øjenhøjde med publikum. Der var en inkonsekvens i live-udtrykket, som om bandet ikke kunne beslutte sig for, om de ville være et fuldblodsrockband eller sætte det elektroniske i førersædet. Bedst som vi fik eksempler på førstnævnte i form af glimrende versioner af ’Undertow’ og ’Disco/Very’, sadlede de om i stenede sager som ’No Way Out’ og ’Love is to Die’, der ikke formåede at få publikums pludren til at forstumme.

Ærgerligt. For som musikere viste de californiske kvinder yderst habilt samspil. Bassist Jenny Lee Lindberg og Stella Mozgawa bag trommerne lagde et groove, man vuggede frem og tilbage til, og både Kokal og Theresa Wayman, der

afløste hinanden på keyboards, delte fine vokaler samt finurlige krumspring på guitarerne. Mod slutningen tog rocken permanent bolig i Warpaints set med smittende spilleglæde til følge. Blandt andet stod Mozgawa

oprejst, mens hun holdt beatet på stortrommen, hvilket blev honoreret med jubel og klapsalver. Desværre for sent i en ujævn koncert, der ofte grænsede til det uvedkommende. MARTIN GRONEMANN/ SOUNDVENUE

Foto: Christian Hjorth

Foto: Steffen Jørgensen

Vil I rocke eller stene?

Behagelig vokal-massage Cancer

17

GRINGOBAR GØR KONCERTERNE LIDT BEDRE

MUCHO MACHO . MODER GRINGOBAR . STRANDBAR . GRINGO NACHOS . TERRAZA . MOJITOBUS . SAMBAR . GRINGOBAR ARENA . BOM BOM BAR FØLG OS PÅ FACEBOOK


NON-PROF2IT SINCE 197

Lørdag 5. juli 2014

Indiepoppens nye antihelt Future Islands Avalon Fredag kl. 01.00

I Samuel T. Herring har indiepoppen fået sig en ny antihelt. Med t-shirten stoppet ned i bukserne og det æblekindede ansigt i konstant følelsesvekslen lignede han mest en forvokset baby i kontorklæder, men Herring viste endnu en gang, at han er en exceptionelt fængslende frontfigur. Med tilsyneladende bundløs energi fik Herring

Arena Fredag kl. 01.30

Foto: Per Lange

Atomic Bomb Band var en af dette års bedst bevarede hemmeligheder og forblev desværre en sådan for mange af festivalens deltagere. Det var en skam, for kollektivet – der genopfører den

SIMON HAUGAARD CORYDON/ SOUNDVENUE

Manisk enmandshær bag gryderne Black Pus Gloria Fredag kl. 19.00

Hvor meget kaos kan en enkelt mand skabe? Rigtig meget, hvis han hedder Brian Chippendale. Alene på scenen udgjorde newyorker-trommeslageren en manisk enmandshær bag gryderne. Iført mexicansk wrestlermaske lagde han et vildt energiniveau for dagen og tævede løs på sit arme trommesæt. Disse tordenbuldrende excesser krydrede han med mareridtsagtige, forvrængede vokaler, støjende effekter og udknaldede loops, der gjorde de tre kvarter i hans bizarre musikalske selskab til et helvedesridt af den kompromisløse slags. MADS HENDRICH/SOUNDVENUE

’Seasons (Waiting On You)’ dog publikums absolutte favorit og fremkaldte fællessang over det hujende omkvæd og demonstrerede samtidig, hvor central den rumlende bas er for mange af trioens tracks. Blot et par numre, ’A Dream of You and Me’ og ‘Long Flight’ trådte vande, og ‘Tin Man’ med de ekkobelagte olietønde-synths ville måske have været en bedre slutning, men tekstmæssigt symboliserede ’Long Flight’ trioens lange færd mod deres velfortjente gennembrud. PERNILLE SMITH LARSEN/ SOUNDVENUE

Hele housen rundt Cyril Hahn Apollo Fredag kl. 22.00

noget fortænkt set, der frem for at tage chancer forfaldt til det leflende og med fordel kunne have været placeret senere

Den elektroniske ekvilibrist Cyril Hahn tog et veloplagt publikum på rundtur i housens historik i et dj-set, der til at begynde med var mere klubend festivalegnet. Først efter 25 minutter løftede det fiktive tag sig med signatur-remixet af ’Say My Name’, og siden tog Hahn stikket stilsikkert hjem. Af samme grund efterlod han også indtrykket af et

Rumkaptajner løfter Avalon Darkside Avalon Fredag kl. 23.00

Der var et skær af arrogance over de to silhuetter, som stod frem i et ellers mørklagt Avalontelt. Som to mystiske rumkaptajner transformerede duoen scenen til et aflukket rumskib og sendte publikum ud på en stemningsfuld rejse

på natten, når folk alligevel skulle danse selvsamme væk. SIMON HAUGAARD CORYDON/ SOUNDVENUE

Foto: Peter Troest

Atomic Bomb! Who is William Onyeabor?

nigerianske synthesizerguru William Onyeabors sange – leverede et brag af en afrobeat-fest med gæsteartister som Damon Albarn, Alexis Taylor og to harmonikaspillende præster(!). Den største hæder bør dog gå til de to ceremonimestre Money Mark og Sinkane samt det 12 mand store orkester uden hvem, denne kraftudladning aldrig havde ladet sig gøre.

Foto: Steffen Jørgensen

Kraftudladning

danset, growlet som et Hollywood-monster, slået sig mør på brystet og lavet sveddrivende body rolls, der kunne gøre Beyoncé misundelig.   Men Herrings indsats bar ikke showet alene, for Baltimore-trioens synthpopsange indeholder mange catchy melodier og indbyggede crescendoer, der gjorde sit til at skabe en fest. Særligt ’Sun in the Morning’, med dens svævende omkvæd og triumferende synth-trompeter, skabte en sorgløs feriestemning – et perfekt punktum for dagens hede. Ikke overraskende var

med genrebøjende, elektronisk blues. Fra ‘cockpittet’ bag sin Macbook fremanede Nico-

las Jaar stemninger af selv de mest obskure samples, før en pumpende stortromme meldte sin ankomst. Dave Harringtons elguitar fremstod som en laserpistol, der koncerten igennem besjælede lydfundamentet med futuristisk blues. I joined the Darkside. RASMUS PALLUDAN/SOUNDVENUE

Foto: Per Lange

Foto: Steffen Jørgensen

18


Lørdag 5. juli 2014

Ekvilibrisme og eminente omkvæd Haim

Nok har de fremført de fængende sange fra deres debutalbum ad nauseam på deres maratonturné det seneste halvandet år, men på Arena fandt de glæden gennem fri leg

Foto: Christian Hjorth

Arena Fredag kl. 18.30

Man skal være en glædesløs kyniker, hvis ikke man lader sig begejstre af de tre californiske søstre i Haim og deres smittende spilleglade og afvæbnende attitude.

og bytten rundt på instrumenterne. Åbneren ’Falling’ bar præg af en mudret lyd, men en jamsession, der endte i en heftig omgang sydstatsrock, fik sparket løjerne i gang, og derfra blev koncerten kun bedre. Søstrenes afslappede attitude og kække pingpong havde været for meget i hænderne på dårligere bands, men fungerede perfekt i kombination med deres instrumentale ekvilibrisme og eminente øre for omkvæd der smager, lugter og føles af Fleetwood Mac og californisk frihedsfølelse. Både ’Don’t Save Me’ og ’Forever’ gik rent ind og høstede taktfaste klapsalver, inden ’The Wire’ for alvor tog stikket hjem. Arena-publikummet blev også trakteret med et Beyoncé-cover og en episk tredobbelt trommesolo, inden Haim sagde tak for i aften. Koncerten var en medrivende, melodiøs og virtuos affære – en fejring af søstrenes frejdige omgang med rockhistorien.

Uforglemmeligt Deftones Orange Fredag kl. 19.30

Værsgo. Meget få ord om en meget stor koncert: 5. gang på Roskilde. 4. gang på Orange. Roskilde elsker Deftones! Deftones elsker Roskilde! Med knusende og krystalklar lyd samt en veritabel

magtdemonstration rent repertoire-mæssigt dominerede Deftones fuldstændig begivenhedernes gang i fantastiske firs minutter. Forsanger Chino har igennem årene udviklet sig til en unik frontmand med en vokal i en liga helt for sig selv. Denne aften havde han og resten af bandet publikum i sin hule hånd. Deftones samler på Roskilde-triumfer. THOMAS GRØNKJÆR

MIKKEL RØDDIK/SOUNDVENUE

TUREN TIL PARIS VAR FULD AF OVERRASKELSER

Fra 1. august dækker dit gule sundhedskort ikke længere som rejsesygesikring uden for Danmark, Færøerne og Grønland. Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz, skal du i stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. Det blå kort giver dig ret til samme behandling, som borgerne i det land, du rejser i.

Se hvad de nye regler betyder for dig på huskdetblå.dk

19

Foto: Peter Troest

– GIV AVISEN VIDERE

HUSK DET BLÅ KORT I EU

HVIS UHELDET ER UDE PÅ FERIEN Fra 1. august dækker dit gule sundhedskort ikke uden for Danmark


NON-PROF2IT SINCE 197

Lørdag 5. juli 2014

Dilated Peoples Arena Fredag kl. 15.30

Dilated Peoples har ikke et bagkatalog som Outkast. TIl gengæld havde Los Angeles-trekløveret modsat torsdagens uheldige Orangeåbningsact, om ikke prangende, så i hvert fald bedre lydforhold på Arena. Det udnyttede de effektivt til at starte en tidlig fredagsfest med massiv publikumshenvendelse med opfordringer til at løfte hænderne og lave larm. Og det virkede.

Old school er et dækkende ord for koncertoplevelsen, hvor man var vidne til tre hiphophåndværkere, der havde fuldstændig styr på redskaberne i værktøjskassen. Mikrofonkontrollørerne Evidence og Rakaa agerede indpiskere, mens DJ Babu stoisk holdt gryderne i kog. Ud over et halsbrækkende scratch-show midtvejs havde han endda tid til flere gange at tage publikumsbilleder fra sin plads bag pulten. Musikalsk kom vi godt rundt i bagkataloget, både gruppens samt Evidences og Rakaas soloprojekter,

Foto: Peter Troest

Frikvarter i den gamle skole samt en smagsprøve fra comeback-albummet ’Directors of Photography’, der til august bryder otte års albumpause. Det var dog de gamle bangere, ikke mindst den afsluttende trio ’Back Again’, ’This Way’ og ’Worst Comes to Worst’, der for alvor fik det medlevende publikums hænder i vejret. Dilated Peoples er ikke verdens mest originale hiphopgruppe, men denne sommerdag var deres sympatiske conscious rap glimrende til at holde festen kørende. RASMUS JUNGE/ SOUNDVENUE

For mange gæster forpurrer festen

Pusha T’s paradokser Avalon Fredag kl. 19.00

Pusha T betroede et pakket Avalon-telt, hvordan hans solokarriere startede med et besøg hos Kanye West. Og netop Kanye kastede store skygger over koncerten, for rapperen fremførte næsten alle sine gæstevers fra mentorens eget

Slowolf Apollo Fredag kl. 15.30

Foto: Christian Hjorth

Pusha T

’My Beautiful Dark Twisted Fantasy’ og ’Cruel Summer’, som han kuraterede. Det gav heftige publikumsreaktioner. Det samme gjorde de trap- og r’n’b-lænende numre som han ellers favoriserede. Tanken var nok, at de tunge beats skulle sparke gang i en fest, men realiteten var ofte, at den hæse, nærmest stakåndede Pusha T råbte om kap med produktionerne. Han lød gammel. KRISTIAN KARL/SOUNDVENUE

Tomgang Rob Zombie

Foto: Per Lange

Orange Fredag kl. 22.30

Amerikanske Rob Zombie måtte med kort varsel aflyse sit Roskildegig i 2011, så dette besøg var længe ventet. Ikke mindst fordi det også var første gang Rob Zombie overhovedet gæstede Roskilde - heller ikke hans tidligere konstellation White Zombie har

gæstet dyrskuepladsen tidligere. Rob Zombies freakshow er det tætteste, festivalen i år kommer på et metalnavn, der har det showmæssige format til at spille Orange op. Men kendte Danmark Rob Zombie godt nok til den status? Hjemlige hits som ”Living Dead Girl” og ”Dragula” har jo ikke just ligget på hot-lister her til lands. Det stod da også ret hurtigt klart, at netop det manglende kendskab satte

sine begrænsninger. Meget symptomatisk var det fortolkninger af klassiske ”Am I Evil?”, ”School’s Out” og ”We’re An American Band”, der fremkaldte størst begejstring hos publikum. I bund og grund er jeg vild med Rob Zombies måde at ophæve dårlig smag til kunst på, men til trods for alle krumspringene, alt festfyrværkeriet og mandens utallige kostumeskift ramte musikken aldrig for alvor denne aften. THOMAS GRØNKJÆR

Den danske producer Slowolf spillede Apollo op til fest med et hiphop-set, hvor et internationalt blandet hold gæsterappere stod klar til at agere stødpude for bagmandens bumlede beats, der væltede som kolbøtter ud fra scenekanten. Andreas Asingh startede sit set solo og diverterede med muterede versioner af numre fra Rick Ross, Future, Mø og Rihanna. Ligesom man var fanget ind af et fermt udført remix-set, skiftede showet karakter, og vi fik serveret blandt andre Wil Cousin og en højenergisk Dream McLean. McLean fik lov at levere to numre alene, men ellers forduftede fokus i forhippelsen på at ryste posen mandskabsmæssigt. MADS KJÆR LARSEN/SOUNDVENUE

Foto: Steffen Jørgensen

20


– GIV AVISEN VIDERE

Lørdag 5. juli 2014

Sin egen værste fjende

Connan Mockasin

Trentemøller Orange Fredag kl. 01.00

Foto: Per Lange

Som han stod der iklædt nepaleserhue og et outfit, der lignede noget, han havde lånt af Aladdin, var det vanskeligt at se det. Men den newzealanske original, Connan Mockasin, er sex! Eller rettere, hans musik er proppet med sex. Weirdo-kiwiens kringlede, sukrede og frem for alt vanedannende hybrid af kosmisk psychpop og lummer soul, er nemlig noget, der sætter underlivet på vuggende overarbejde og maner de frække fantasier frem, hvilket det tætpakkede telt på Pavilion rigtigt fik at føle i middagsheden. Psykedelisk bollemusik. Selv om han og backingbandet kom direkte fra

lufthavnen, var der ingen slinger i valsen, da de lagde ud med ’Why Are You Crying?’, som den kvindelige keyboardspiller kælent stønnede i gang. Den hvidlokkede særling ledte forbilledligt an i legen med obskure vokaleffekter og snørklede ekskursioner på den seksstrengede. Særligt funklede hittet ’I Am The Man, That Will Find You’ og den afsluttende ’I Wanna Roll With You’, mens kun enkelte passager undervejs blev lige vel trippede og lidt lange i spyttet. Det lykkedes sågar at lokke flere af bandmedlemmerne og en god del af publikum til at smide klunset undervejs. Sådan ruller forføreren Connan nemlig.

Anders Trentemøller var på to måder sin egen største fjende i forhold til en succesfuld koncert på Orange Scene fredag nat. For det første fordi han i 2009 på samme scene gav en legendarisk og overrumplende koncert, som det ville være nærmest umuligt at overgå, og for det andet fordi Trentemøller anno 2014 lader til at have søgt så langt over mod de læderklædte rocksubkulturer, at han har mistet et basalt element på sin palet: Ravet. Første del af koncerten var som at høre Depeche Mode på et tysk stadion, bare uden vokal. Masser af dundrende trommer og bombastiske møder mellem

MADS HENDRICH/SOUNDVENUE

2014

MADE

AUGUST

25.-31.

guitar og synth, men ingen fælles forløsning. Den organiske bandopsætning gjorde fremførelsen af Trentemøllers nyere materiale til noget, man lyttede til, og ikke en fest, man var inviteret til at deltage i. En scenografi med hvide balloner, der blev sluppet løs, skabte sammen med

danserne på scenen et skær af det ekstraordinære, men sammenlignet med overflødighedshornet for fem år siden, var det en sober og afdæmpet affære. Men da Trentemøller og bandet sneg ’Moan’ i gang til tonerne af The Cures ’Lullaby’, var det svært at benægte, at det nummer

kan noget helt særligt. Og mod slutningen viste den mørkklædte excentriker fra Vordingborg en smule tænder med en omgang overstyret psychobilly. Der fik vi endelig noget af den kant, som hans rockfascination kan give til det elektroniske univers. MIKKEL RØDDIK/SOUNDVENUE

Foto: Christain Hjorth

Psykedelisk bollemusik Pavilion Fredag kl. 14.00

21

corabelle.dk

AT MUSICON

ROSKILDE

THE NEW DIY FESTIVAL FOR ARTS, TECHNOLOGY AND CRAFTS

VIND BILLETTER

Festen fortsætter til august! Sms ”Made” til 1204, og deltag i konkurrencen om 5x2 billetter til Made.

chase & status dj set & rage alo wala nina kraviz moodymann tropkillaz + many more

Made er Roskilde Festivals nye søster-festival med kunst, teknologi, håndværk og gør-det-selv projekter.

Grafiker Sara

Thiemke

Kom og vær med!

august 23, 2014

BY ORANGE INNOVATION WWW.MADE2014.DK

GET YOUR TICKETS NOW AT WWW.BILLETNET.DK/MADE

Konkurrencen slutter søndag d. 6 . juli, vinderne udtrækkes torsdag d. 10 juli og får direkte besked. Billetterne kan bruges i weekenden d. 29.-31. august. Én SMS pr. deltager. SMS-bekræftelse på deltagelse fremsendes.

CORABELLE

Roskilde Festival’s electronic little sister - just 30 minutes from Copenhagen


22

NON-PROF2IT SINCE 197

Lørdag 5. juli 2014

1000 festivalgæster har modtaget

Guds metal-ord Gud er for alle - også for metalfans på Roskilde Festival. Det har cirka 1000 festivalgæster oplevet, efter de er blevet tilbudt kaffe, en metalbibel og et par opmuntrende ord fra Jesus. Linda Rosenberg og Christer Andersen arbejder for en af verdens største internationale tværkirkelige missionsbevægelser, Ungdom Med Opgave (UMO). I denne uge har de trukket en trækvogn med metal- og streetbibler til Roskilde Festival. »Gud er meget personlig, og Gud er alle vegne. Man behøver ikke at være på én bestemt måde for at tage imod Jesus. Det er vores budskab, og det er derfor, vi står her,« fortæller Linda Rosenberg.

viser også, hvad Gud kan gøre for metalfans på Roskilde Festival 2014,« siger Christer Andersen, og Linda Rosenberg fortsætter: »Gud er meget personlig og ved, hvad vi hver især har brug for at høre i vores liv. Så når vi står på festivalen og er i metalmiljøet, så er det en måde at relatere til folk på. Gud vil også gerne nå ud til folk her.«

Gud er meget personlig og ved, hvad vi hver især har brug for at høre i vores liv

METALMUSIKERE MØDER OGSÅ GUD

Henning uddeler metalbibler til festivalfolket. Foto: Philip Overbuary

Metalbiblen skiller sig ud fra den almindelige bibel, som vi kender den. Christer Andersen fortæller, at der i metalbiblen er historier om, hvordan metalmusikerne Brian ”Head” Welch fra Korn og Nicko McBrain fra Iron Maiden har mødt Gud personligt. »Metalbiblen appellerer til metalfans. Den fortæller, hvad Gud har gjort for metalmusikere, og den

FESTIVALEN RUMMER ÅBENHED OG MANGFOLDIGHED

Siden i mandags er der blevet delt bibler ud ved indgang Øst og på Darupvej, og indtil videre har Christer Andersen og Linda Rosenberg fået positiv feedback fra festivalgæsterne. »Generelt er folk meget positive. Folk er åbne og glade for, at vi er her. Der er selvfølgelig nogen, der siger nej tak, og det er helt okay,« fortæller Linda Rosenberg. Hvis du endnu ikke har modtaget Guds metalord, kan du stadig nå det. Christer Andersen og Linda Rosenberg bliver stående med deres bibelfyldte trækvogn frem til lørdag kl. 16. CHRISTINE TØRNQUIST

NI UD AF TI BØRN I U-LANDE STARTER NU I SKOLE I dag starter 90 procent af børn i udviklingslande i 1. klasse. Verdens lande lovede i 2000 hinanden, at alle børn skal have mulighed for at gå i skole. Siden er antallet af børn, der ikke kommer i skole, næsten halveret, og lige mange piger og drenge sætter sig nu på skolebænken. Det er vigtige fremskridt, fordi uddannelse baner vejen ud af fattigdom. Men de sidste 10 procent skal også med, så kampen fortsætter.

Vi kan afskaffe fattigdom Læs mere på www.verdensbedstenyheder.dk


– GIV AVISEN VIDERE

U ND S K YL D Har du dårlig samvittighed over noget, du kom til at gøre I fuldskab i går – så lad Orange Press hjælpe dig med at sige undskyld. Send en sms til 1204 med RF AVIS + din undskyldning – så bringer vi den i avisen.

Lørdag 5. juli 2014

Kære camp, undskyld for min overdrevne indtagelse af tequila, der medførte opkastninger rundt om i campen. Undskyld Mille fordi jeg ikke ville lytte til, hvordan man åbnede toiletdøren. Undskyld teltmate for mine opkastninger overalt inde i teltet - det er måske ikke den bedste måde at fortælle dig, jeg havde spist nachos. Og til sidst undskyld kæreste for ikke at ville kendes ved dig, da du vækkede mig med en orkidé! I må få en kvajebajer ... eller resten af min tequila. Den får jeg vist ikke brug for. KH The Tequila-queen Undskyld hp for at jeg har stjålet din sovepose og din pude og fordi jeg fyl-

der det hele og undskyld søren fordi jeg har skjult alt dit alkohol Kære Norske muskelmand, undskyld at jeg prøvede at score din fulde kæreste under Stones, mens du var fraværende... Men en masse respekt til dig da du fik mig til at stikke halen mellem benene kun ved hjælp af øjenkontakt. Hils Frida.

23

#orangepress Hver dag bringer vi billeder, der er tagget #RF14 og #orangepress. Vi gør din digitale verden analog.

Kjære Anders Nordmann som jeg møtte på campfest i C og kysset litt med. Selv om du var jævla dårlig til å gi high five så vil jeg si unnskyld for at jeg ikke ble med over trappene til J med deg. Kh Thea PS: din neonrosa jakke er det flotteste jeg har sett!

Orange Press anbefaler i dag:

SPORT OG CLUBBET HIP HOP CAMP OF THE YEAR ÅRETS BEDSTE ROSKILDELEJR 15 lejre har lagt blod, sved og tårer i at lave den bedste camp på Roskilde Festival 2014. Se, hvem der får æren af at blive den absolut bedste i Dream City klokken 12, når kåringen af Camp of the Year finder sted.

Bycenter Vest afholder en basketturnering fra klokken 14, hvor du kan tryne nabolejren

MUSIK BOTTLED IN ENGLAND

Hvis du har sovet på jorden de sidste par nætter, fordi du har mistet knappen til din luftmadras, vil DTU TechLab være et besøg værd. Her kan du i tidsrummene 12-13 og 17-18 få 3D-printet diverse småting og få en snak med de studerende fra DTU. TechLabben ligger lige ved siden af Arena.

Den danske duo, der består af Daniel Vognstrup og August Dyrborg, deler gavmildt ud af drum’n’bass rytmer, når det er bedst. Bottled in England har imponeret alle med deres basbomber og trommerytmer, og det bliver med garanti en fest uden lige, når de indtager Apollo kl. 15.30. Hiv din lejr med, og start lørdagsfesten tidligt - Og mon ikke Bottled in England giver smagsprøver på deres længe ventede debutalbum, der udkommer til august.

MUSIKERNE BEKENDER

OMAR SOULEYMAN

Hvis du holder af lange, personlige historier, gør du klogt i at lægge vejen forbi Art Zone klokken 12. På scenen sidder journalisterne fra Zetland - nogle af landets bedste historiefortællere - og interviewer musikere fra årets musikprogram. Så vil du kunne imponere hende den søde fra nabolejren med bonusviden om kunstnerne, er Art Zone stedet, du skal være.

Den syriske musiker begyndte sin karriere som bryllupssanger i sit hjemland. Det var kun indtil et par vestlige DJs fi k fi ngre i nogle kassettebånd, Souleyman havde indspillet, hvorefter han med lynets hast blev et ikon på den internationale klubscene. Han er tilbage i Danmark efter en succesfuld optræden til Distortion sidste år, og hvis worldmusikeren har medbragt samme karisma og udstråling som da, er der lagt i kakkelovnen til en oplevelse af de helt store. Bliv ved Apollo, når Bottled in England slutter, og vent på, koncerten begynder kl. 17.30.

3D-PRINTERE VED ARENA

FÅ PULSEN OP ÅBEN TRÆNINGSSESSION Hvis de mange burgere og lunkne guldøl har resulteret i lidt ekstra på sidebenene, behøver du ikke vente til efter Roskilde Festival med at få arbejdet det af. Få pulsen op og sved på panden til åben træningssession i Relax City fra 15-17.

BASKETTURNERING I GAME CITY Er du derimod typen, der synes, at træning for træningens skyld er kedeligt, og at motion helst skal involvere en bold, er der stadig råd at hente. Game City ved

Today you can meet two of the seriously cool women behind the Russian Movement Pussy Riot at Gloria. Be there at 17.30 to hear their talk #pussyriot #gloria #rf14 #gloria #stencil #streetartcph #rfstreetheart

#roskildefestival #rf14 #music #hvorerdu #mikkelsview #festival #fun

VIC MENSA Chicago har gennem tiden spyttet flere store rappere ud – vi nævner i flæng prominente herrer som Common, Kanye West og Lupe Fiasco. Et af de nyeste skud på stammen hedder Vic Mensa. På trods af hans unge alder og en solo-karriere, der kun er lidt over et år gammel, har han med et smooth flow og clubbede beats gjort sig bemærket. Hvis du er bitter over, at Chance the Rapper aflyste, bør du gøre dig selv den tjeneste at MATHIAS DAVIDSEN indfinde dig på Pavilion kl. 15.

#rf14 #rollingstones #latergram

85% MENER AT FESTIVALEN SKAL VÆRE BÆREDYGTIG

45% TÆNKER IKKE OVER DERES EGEN MILJØPÅVIRKNING Kilde: Roskilde Analyse

#rf14 #denmark #snapseed #vscocam #roskilde #vsco

#rf14


Orange Press 05.07.2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you