Page 1


Villads fra Valby køber slik © Anne Sofie Hammer (forfatter) og Dina Gellert (illustrator) og Høst & Søn/ ROS I NANTE & CO , København 2016 1. udgave, 1. oplag, 2016 Grafisk tilrettelægning: Jette Aagaard Enghusen Sat med Gill San og trykt hos Livonia Print, Riga ISBN 978-87-638-4323-2 Printed in Latvia 2016

Enhver kopiering fra denne bog må kun ske efter reglerne i lov om ophavsret af 14. juni 1995 med senere ændringer.

annesofiehammer.dk

Høst & Søn er et forlag i ROS I NANTE & CO Købmagergade 62, 3 | Postboks 2252 | 1019 København K rosinante-co.dk

Villads_Indkøb.indd 4

15/04/16 11.31


Anne Sofie Hammer

r a f V s a d a l b l l i V køber slik y Illustreret af

Dina Gellert

Høst & Søn

Villads_Indkøb.indd 5

15/04/16 11.31


Engang, hvor det var fredag, og der var Disney Sjov i fjernsynet, havde Villads besøg af sin moster og onkel og sin fætter, Noa. De voksne lavede mad og snakkede.Villads og Noa legede med Lego og ventede på Disney Sjov. Noa syntes, at når der var Disney Sjov, så skulle man også spise slik. Men hjemme hos Villads var det ikke altid, man fik lov. – Mooar? sagde Villads. Han prøvede at sige det så sødt, han overhovedet kunne. – Må vi gerne få slik til Disney Sjov? Men det syntes hans mor ikke var nødvendigt. Der var dessert efter maden, sagde hun, det måtte være nok. Det var jo ikke helt det samme, syntes Villads og Noa.Villads ville ønske, at det var ham, der havde været på besøg hjemme hos Noa den dag. Så havde der helt sikkert været slik.

Villads_Indkøb.indd 6

15/04/16 11.31


Villads_Indkøb.indd 7

15/04/16 11.31


Heldigvis for Villads og Noa fandt de voksne pludselig ud af, at de helt havde glemt at købe løg til aftensmaden. Først var Villads ligeglad. Han kunne alligevel ikke lide løg. Men lidt efter gik det op for ham, at det i virkeligheden var super heldigt for ham med de løg. Noas mor kom nemlig med et meget specielt forslag: – Hvis I nu går op og køber løg, så får I også penge med til slik, sagde hun. – HÅRH! sagde Villads. – Må vil så købe vores helt eget slik? Noas mor nikkede. DET, syntes Villads, var en god idé. Men han havde aldrig før prøvet selv at købe ind. Han vidste slet ikke, om han kunne finde ud af det.

8

Villads_Indkøb.indd 8

15/04/16 11.31


– Amalie går med, sagde Villads’ mor hurtigt. Amalie var jo meget større end Villads og Noa, og hun var vant til at gå alene hjem fra fritidshjem. Hun havde også engang været ovre og købe mælk helt selv, så hun vidste præcis, hvordan man gjorde. – Må vi gerne cykle derover? spurgte Villads, for han havde lige fået ny cykel, og han ville rigtig gerne vise Noa, hvor sej den var. Men det måtte de ikke, sagde hans mor. Desuden havde Noa jo ikke cykel med. – Han kan bare låne mit løbehjul, foreslog Villads, men det gik ikke, sagde hans mor. Hvis de skulle købe ind selv, skulle de gå hele vejen, for det var det sikreste. Og de skulle love at holde hinanden i hånden over vejen, og når de kom hen til den næste vej, skulle de blive inde på fortovet. Det lovede både Villads og Noa og Amalie, og så gik de af sted.

9

Villads_Indkøb.indd 9

15/04/16 11.31


– Skal vi løbe om kap? spurgte Noa, da de var kommet over på den anden side af deres egen vej, og Amalie havde givet dem lov til at slippe hinandens hænder igen. Men Noa var jo meget større end Villads og havde længere ben, så han ville helt sikkert vinde, hvis de løb om kap. – Min mor sagde, at vi skulle gå stille og roligt, sagde Villads. – Ja, Noa, sagde Amalie. – Ellers er du ikke stor nok til at gå ud og købe ind uden en voksen. Det var jo lidt ærgerligt, syntes Noa. Men han ville også gerne vise de voksne, at de godt kunne finde ud af selv at gå over til slikbutikken, så efter det gik de alle tre meget stille og roligt. Nærmest langsomt, syntes Villads. Han glædede sig sådan til at købe slik.

10

Villads_Indkøb.indd 10

15/04/16 11.31


– Vi køber frugtkarameller! sagde Noa. – Ja, og skumslik! sagde Villads. – Med chokolade på! – Og lakrids! Så gik de lidt og tænkte på, hvad for noget slik de allerhelst ville have. Jo mere de tænkte på det, jo mere lækkersultne blev de.

11

Villads_Indkøb.indd 11

15/04/16 11.31

Hammer VILLADS FRA VALBY KØBER SLIK (Læseprøve)  
Hammer VILLADS FRA VALBY KØBER SLIK (Læseprøve)