Page 1

S


Hatalmas Vásárlási Hullám indult meg mióta új áruk érkeztek a Maulba. A Rengeteg friss ruha mellett új boltok is nyíltak, többek közt a Deadly Weapons, aminek létrejötte, sok harcos szörnynek dobogtatta meg a szívét. A PlayCosplayben pedig rengeteg új jelmez jelent meg, amik közt érdemes válogatni. A Scream Photoban is új lehetőségek várnak minket. Aminek mindenki nagyon örült, az az új rémek érkezése volt a Hell Petsbe, többek közt sárkányok, nagyvadak, lovak, rovarok, és madarak. De még korán sincs vége az újdonságok áradatának: A Monster Worldben ,két új –még ugyan nem elkészült- bolt várja majd az érdeklődőket.


Mint mindenki észrevette –gondolom – hogy megszűntek a privát postaládák, és kiépült egy nagyon jó kis postahálózat, amin keresztül üzengethetünk egymásnak. Útközben már több bulimeghívó is megjelent ott, szóval érdemes körülnézni

Itt van az Ősz, itt van Újra,és hozza magával az esőt, a ködöt, a megfázást és a torokgyulladást. Persze a két utóbbi elkerülhető, ha figyelünk arra, hogy rétegesen öltözködjünk, és mindig legyen nálunk esernyő.


Ezeket a ruhákat a Season shopban találhatjátok több remek őszies összeállítás mellett.

Az esernyőkről még máskor is fog szó esni , szóval ezt nem kommentálom. Az Őszi túlélés egyik záloga: A Tea. Ha elkap az eső ,legjobb ha azonnal hazamész ,főzöl egy teát,és veszel egy rémesen forró fürdőt. Itt leközölnék a rendszerint hibásan ismert angol tea előállítási módját: Angol tea készítése Hozzávalók – 4 csészére  5 teás kanál fekete teafű  4 és fél csésze víz  Langyos tej Elkészítés 1. A vizet felforraljuk a vízforralóban. 2. Fél csésze forró vízzel kiöblítjük a teáskannát, majd a teafüvet egyből a kannába töltjük – ez azért fontos, hogy a forró víz ne hűljön majd le hirtelen, továbbá a teafű pólusai a melegben kitágulnak, és kiengedik az aromájukat.


3.

A vízforralót ismételten felforraljuk. Forrásponton lévő, azaz bugyborékoló vizet öntünk a teáskannába a teafűre. A fedőt rátesszük, letakarjuk a teasapkával vagy bebugyoláljuk konyharuhákkal. 4. 3-5 percig áztatjuk. Közben tejet öntünk egy kis kancsóba.

Tálalás 1. Előkészítjük a teasüteményeket. 2. Az asztalra helyezzük a teáskannát, tejet, csészéket – esetleg cukrot – és kistányérokat. 3. Kevés tejet töltünk a csészékbe, majd teaszűrőn keresztül a forró teával leöntjük. 4. A teáskannát forró vízzel ismételten feltöltjük, melegen tartjuk. Tippek  A teát ne áztassuk 5 percnél tovább, mert keserű lesz (felszabadul a tannin), és ne is kevergessük.  FONTOS: mindig a tejre öntjük a teát – nem a teába a tejet (a tej nem válik szét és kellemesebb íze lesz a teának)!  Ha több vagy kevesebb személyre készítünk teát, akkor is tartsuk be ezt az alapszabályt: „személyenként 1 tk teafű plusz egy a kannának” (az angol mondás szerint).  Egy adag teafűből akár 2-3 kanna teát készíthetünk – ez persze a teafű erősségétől függ.  Teafű kombinációk: alkalmazhatunk teakeveréket (pl. English Breakfast, English Afternoon, Yorkshire tea), de érdekesebb és ízletesebb, ha magunk 2 különböző teafüvet elkeverünk. Az egyik legyen erős, a másik különleges, zamatos ( pl. Assam – Earl grey 3:1 arányban


Íme, visszatértem egy az előzőhöz hasonlóan elmebeteg tesztel: A Nagy Esernyős Teszttel. Érdekes ,nem? Vágj bele!

1) Esik az eső: Mit teszel? 1. Sétálok egyet kint 2. Brrr.. Ki sem nézek az ablakon! 3. Zenéthallgatok a szobában, és nézem a vihart 4. Eső?Ugyan. Észre sem veszem. 5. Engem nem zavar. Egyszer eláll, aztán meg úgyis jó tesz a növényeknek. 6. Nem igazán szeretek esőben lenni. Inkább hazamegyek.


2) Kedvenc játékod? 1.Bridge, Römi, Bolondpóker …mindenféle kártyajáték 2.Uno, vagy valami könnyű ,gyors játék. 3.Inkább a röpit, kosarat szeretem mint az ücsörgős társasjátékokat 4. Sakk. Malom. Dáma. Pasziánsz. 5. Szójáték, vagy valami hasonló gondolkodtató 6.Nos nem is tudom.. mindenfélét szeretek játszani 3) Milyen sálat veszel fel ,ha hideg van? 1.Hmm… Fekete- lila hálós, vagy selymes anyagú lenne 2.Valami aranyos rózsaszín, vagy égkék. Talán bolyhos. 3.A szín szinte mindegy. Valószínűleg háromszögkendő lenne. És valami bonyolult mintás. 4. fekete-fehér kockás, vagy csíkos. 5.Hűű , mindenképp egy kék-zöld skótkockás darab lenne. 6.Ezerszínű foltvarrott. 4)Hol töltenél el egy hosszú esős napot? 1.A Gothic parkban járnék egyet. A friss levegő, és a vizes növények illata mesés. 2. Shoppin a Maulban. Egyértelmű. 3. A Coffin Beanben kávéznék. 4.Vagy a házam pincéjében-tetején, vagy a temetőben, esetleg a Deadly Weaponsban válogatnék. 5.Vagy a múzeumba mennék vagy a könyvtárba. Nem tudok dönteni 6.Hehe. Aqua parkban vagy a vidámparkban mászkálnék egyedül. 5)Sütiiik ^^Mit ennél most szívesen? 1. Csokis-lekváros habosat… Cseresznével a tetejé 2. Puncsos Mignont 3. Epres tortaszelet


4.Étcsokis –mákos ribizlis torta 5.Pisztáciás fagyii 6. Színes rácsos torta. A lelkemet is eladnám érte. 6)Megint nem idevágó kérdés fog következni:Kedvenc zenei stílusod: 1.Hát, inkább a Rock felé hajlok, de nem utálok különösebben semmit 2. Popot, romantikus számokat, tánczenét szeretek 3.Mindenevő vagyok 4. Heavy Metal. Egyértelmű. 5. Klasszikus zene ^-^ 6.Hmmm..enm is tudom. Mindenféle ami nem épp normális 7)Utolsó kérdés(Lusta vagyok többet írni ugyanis, és épp teát kell főznöm veszettül fájó torkom orvolására)

Megoldás: A) válasz a legtöbb: Igazi Szörny vagy a javából! Remek ízléssel vegyíted a szörny létedet a saját stílusoddal. Megvannak a saját fura szokásaid ,de minthogy te másokban tolerálod ezeket, elvárod mindenkitől ugyanezt. B) válasz a legtöbb: Kedves és Nőies szörny vagy, bár az én izlésemenke egy kcisit túl rózsaszín. Szereted ha az élet szép, és a dolgok vége Happy End. C) válasz a legtöbb: Stílusos, és magabiztos rém vagy, rendszerint tudod mit akarsz és ezt véghez is viszed. Attól függetlenül remekül ki lehet veled jönni,már ha épp nem rossz lábbal keltél föl.


D) válasz a legtöbb: Pesszimista, konzervatív ,veszekedős, teljesen kiszámíthatatlan vagy, de vannak bizonyos monomániáid amihez ragaszkodsz legalább annyira mint az elveidhez. Ezzel rendszerint mások agyára mész. -Igen, Igen Rosette , ez diszkrét célzás volt. E) válasz a legtöbb: Okos, kedves , optimista szörny vagy, bár kissé visszahúzódó, néha jobban szeretsz egyedül olvasgatni. A legjobb ,hogy mindig látod a fényt az alagút végén ,és tudod értékelni az élet szépségét. F) Válasz a Legtöbb: Színes egyéniség vagy az biztos, de legalább annyira szeszélyes is. Mániád,hogy senkire sem akarsz hasonlítani, mindig minden teljesen fordítva csinálsz mint mások.

Avagy országomat egy Motorért! Itt az Ősz ami sokaknak azt jelenti, hogy le kell mondaniuk kedvenc kinti szabadidős tevékenységeikről. Ám ez nem áll a sebesség szerelmeseire. Mi örülünk neki, hogy végre vége a tikkasztó nyárnak, amikor az ember belesül a bukósisakjába, ls


nyeregbe pattanhatunk száguldozni egyet. Azoknak akik még nem próbálták, de tetszik a dolog íme pár alapvető dolog (megjegyzés:tapasztalataim szerint a terminus technikusokkal nem megyek sokra, szóval angyon egyszerűen fogok fogalmazni) Összességében 12 fő típust szoktunk megkülönböztetni: 1) Supersport: elsősorban versenyeken alkalmazott motorok. Nagy böhöm darabok, sokat fogyasztanak, de gyorsak mint a villám. 2)Sporttúra: Nos ezeket láthatod a Monster Trucksban. Kisebbek mint egy SS de ezek is főleg a sebességre épültek nem a kényelemre 3)Túra: Egy fokkal kisebb mint a Sporttúra. Ez már egész tűrhetően kényelmes nagyobb utak megtételére is alkalmas. 4)Chopper: Szerintem ilyet már mindenki látott. Krómozott oldalt futó kipufogó, nagy teljesítmény ,isteni hang. Kár ,hogy rettenetesen drága 5)Endúró: Leginkább a Cross-terep- motorokra hasnlít.Kicsi ,könnyű, és nem nehéz vele borulni. 6)Cross: Főleg versenyekre használják. Könnyű, gyors és veszélyes. Nem túl nagy a teljesítménye, hangja meg diszkréten szólva szánalmas, de a céljára megfelel. 7)Robogó: Kell magyaráznom?Mindenki tudja mi az, mindenki látott már ilyet.Itt szépen magad előtt meg tudod támasztani a lábad, nincs semmi izgalom bennük, 8)ATV :Szigorúan véve nem motor , annyira lévén négy kereke van. A Quad rokona,ha így könnyebb elképzelni.


9)Funbike:Egyhengeres kis motorok. Főleg úti versenyekre tervezve. Betonozott úton simán megy 10)Supermoto: Olyan körbe-körbe pályákon versenyzik. Kissé unalmas motor szerintem 11)Nakedbike:Remek kis motorok, hosszú túrákra tökéletes. 12)Trial:Kizárólag versenyen lehet használni, rém kényelmetlen. Nos ha motorozni akarsz először válaszd ki az igényeidnek legjobban megfelelő típust ,majd a motort. Szükséged lesz még sisakra ,és Protektorra –tudjátok, a motorosruhára. Jah, meg persze egy megfelelő jogsira, és aztán irány a horizont. segítségedre lehet a motorhasonlito.hu a választásban

Nos, Ha valaki szeret hóban szélben motorozni, azt is meg lehet érteni, de őszre talán egy kellemesebb elfoglaltságot is tudnék ajánlani: A Társas táncot. Egy hobbi, ami nem csak szórakoztató, hanem jól meg is mozgat, javítja a ritmusérzéked, a tartásodat, kikapcsol egy hosszú nap után. Megtanulhatod a Standard mindenki állat ismert táncokat( Keringő, Tangó, Fowtrott, Quickstep) , a gyors és energikus latinokat is (Samba, Salsa, Cha-


Cha- Cha , Jive) A Társastánc régi neve nem véletlenül a szalontánc volt. Az egész nem csak a táncról szól, hanem az ismerkedésről, barátkozásról, a közös jó programról. Mindenkinek csak ajánlani tudom ,pláne mivel csodás ruhákat lehet ,hozzá találni, ha kitartóan keresünk. Milyen ruha kell? A szoknya rész legyen ,bő, pörgős,és lehetőleg félhosszú… végülis a lényeg csak annyi ,hogy ne akadályozzon a mozgásban:

Cipőből két féle létezik:A Standard és a Latin: A Standeret érdemesebb keresni (ez szorosan a lába simul) mert Latinban nehéz alaptáncokat táncolni (ennek hegyes az orra)

És persze remek kiegészítőket is lehet találni:

Remélem kedvet kaptatok


Ami ezen vitát követte, miután Ealine idegbetegen belépett a szobába a coltjával, durva ,és erőszakos jeleneteket tartalmaz. Az olvasó fantáziájára bízzuk tehát.

Szóval szóval, szerintem már kezdünk rutinosak lenni , úgyhgy bele is vágunk a díjfelsorolásba .


Szörnyismereti:

made by Elaine (cuki lett, nem?)

Keresztrejtvény:

made by Rosette (Személyes kedvencem <3)

Szókígyó:

- made by Niee (megjegyzés:Ez egy Temzei sellő )

Szörnyismereti teszt: 1)A legrégebbi regékben hány fejjel rendelkezett Kerberosz? A, 25 B, 4 C, 50 D, 5 2)Milyen napon gyűlnek össze a boszorkányok? A, Hétfő B, Szombat C, Kedd D, Vasárnap 3)Milyen lényről írt verest a híres költő Heinrich Heine? A,Loreley B,Hárpia C, Szirén D, manó 4)Milyen alakot nem ölthet egy vámpír? A, Köd B, Kutya C, denevér D, cincér 5)Mi volt Bram Stoker nagy Vámpírűzőjének Van hellsingnek keresztneve? A, Gabriel B, Abraham C, Daniel D, Blaise


Keresztrejtvény

1)Szellemeket megidéző Törzsi Varázsló 2) Ezen lábon hordott zoknit lopják a trollok  3)Ezt nem bírják a vámpírok 4)Madártestű nők a görög mitológáiban 5)Mozgó fák /fapásztorok 6)Római Alvilágisten 7)Lótestű ember megoldás most kivételesen egy személy. A nevét kérném, és azt ,hogy ki ő, a crowssecret@ gmail.com-ra vagy a ToT oldalán található megoldásküldőn keresztül. Szókígyó: Nos ennél triviálisabb híres mondatot nehezen tudtam volna választani, annyi biztos. Úgyhogy sok sikert a fejtegetéshez. (Újoncoknak: Indulj ki a jelölt betűből és olvasd ki a mondatot) Megoldásokat a szokásos helyre


Kosztümvadászat: Nézzük csak először is a nyereményt:

North Star- Azaz Sarkcsillag kosztüm 1.Kérdés:Kiről Írt Mary Shelley?

nyeremény: Sarkcsillag lámpás ____________________________________________ 2. Kérdés: Mik Azok a Stolemek?

nyeremény: Sarkcsillag csizma ____________________________________________


3.Kérdées: Hogy lehet létrehozni a Gólemet?

nyeremény: Sarkcsillag palást /Sarkcsillag nadrág ____________________________________________ 4.Kérdés: Mi a jelentősége a keresztutaknak?

nyeremény: Sarkcsillag Ruha /Sarkcsillag Ing ____________________________________________^

Internyúzó alanyom Masa Fox, az egyik Cool Ghoul nyertesének rokona. K: - Szia, Masa!-lép be Kamilla, a riporter. M: - Oh, szia, Kamilla!-köszönt vissza Masa,Kamilla riporternek. K: - Azért akarlak meg internyúzni, mert ha jól tudom a húga vagy Lisa Foxnak és magad is versenyeztél. Igaz? M: - Igaz. K: - Látom, nem vagy valami bőbeszédű. Nos, Lisával nem veszekedtetek a verseny ideje alatt, amiatt, hogy melyikőtök lesz a jobb? M: - Hát nem nagyon. K:- Ezek szerint jóban vagytok. Melyik forduló volt a kedvenced?


M:- Hát eléggé jóban vagyunk. Azt hiszem a jelmezes tetszett a legjobban. K:- Milyen jelmezt vettél fel? M: - Batman azaz, Batgirl jelmezt K:- És féltékeny voltál, mikor megtudtad, hogy Lisa harmadik lett? M:- Hát egy kicsit féltékeny voltam, de büszke vagyok rá. Legalább valamivel én is népszerűbb vagyok. K:- Mire költenéd azt a vérdíjat, amit nyertél volna, ha Lisa helyében vagy? M:- Sok mindenre. Például: ruhákra, fotókra, néhány barátomra. K:- Ha lesz még ilyen verseny, megpróbálkozol az indulással? M: - Még jó! K:- Azt hiszem ennyi elég is egy rövid kis internyúzóhoz. Szia, Masa és sok sikert a jövőre nézve! M:- Szia Kamilla és köszi!

Ha már itt az október, és itt ez a rengeteg dolog a maulba lássuk csak mit kell felvenni Október hideg hónapjában: Felső 10 VD

Nadrág:10 VD Divatos és kényelemes:


összeállítás: 20 VD ezüst-Fekete

felső: 10 VD

alsó: 10 VD

őszies összeállítás: 20 VD

A radiológus magához hívatja a beteget: - Van egy jó és egy rossz hírem, melyiket mondjam először? - A rosszat, doktor úr! - Rendben. A röntgenfelvételén egy nagy kiterjedésű, rosszindulatú tumor látszik! - Hát ez szörnyű, és mi a jó hír? - Photoshoppal el tudom tüntetni. A gyerekeket arról kérdi a tanárnő, mivel foglalkozik a papájuk.


- Az én apám ügyvéd! - mondja az első kisgyerek. - Az én apám orvos, embereket gyógyít! - mondja a második. - Az én apám meghalt - mondja Pistike. - Ezt sajnálattal hallom - mondja a tanárnő. - És mit csinált, mielőtt meghalt volna? - Először elvörösödött, aztán elkékült, majd összesett a szőnyegen... Embert elüti a vonat. Kiabál: - A lábam, A LÁBAM!!! Mozdonyvezető odasétál: - Mit kiabál, nincs is lába! Két színész beszélget: - Te, milyen volt a temetés? - Ááá, óriási siker volt! Háromszor húztuk vissza a koporsót! - Pistike, ne hintázz a nagypapán! - Pistike, hányszor mondjam, hogy ne hintázz a nagypapán! - Pistike, ha még egyszer a nagypapán hintázol, mellé akasztalak téged is

A növények, mint ékszerek Annak a kedvéért,aki nem tudná,elmondom,hogy a növények nem csak arra valóak, hogy a sarokba tegyük őket,


hanem arra is, hogy a hajunkba tegyünk.A Star Jewels Headless Heads részlegében találunk ehhez díszeket. Estélyivel is jól mutat,és kicsit a hajat is szebbé teszi.Szóval aki még nem próbálta, azt arra buzdítanám, hogy vegyen ilyen díszvirágokat, és merje a hajába rakni! A legjobb benne, hogy szinte minden színben kapható, és a virágpor-allergiások sem tüsszögnek tőle.Tehát bátran merjetek rá költeni!

-- Jack-O-Loft

Szóval, szóval, itt a Vége az ELSŐ októberi újságnak! Azt kérdezitek, mi az ,hogy első? Nos úgy ,hogy lesz egy Halloweeni különkiadás! Érdekes, nem? Nos várjátok ki. Még valami: A következő számban vége a kosztümvadászatnak, és megtudjuk kik nyerik a különleges, egyenlőre még titkos darabokat. ja és még valami: Siegfried nyaral, így bemutatatom nektek Trystant a Varjat ,az új fejléctámaszt. Mellesleg reméljük elynerte az újság új dekorációja a tetszéseteket!

The Oc Times, 1 Évad 4. Szám 2012. 10  

Tudd meg mi folyika vársunkban

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you