Page 1

Eines 2.0 Anem ara a començar un repàs per algunes eines 2.0 que us poden ser d’utilitat. El treball a fer és el següent:

a) Aprendre a utilitzar el servei i les possibilitats que ens ofereix. b) Practicar el seu ús. c)

Inserir el treball realitzat en un document web creat amb Microsoft Frontpage utilitzant el codi embed que normalment et proporcionen. Recordeu que l’heu d’enganxar al document en la plantilla de codi html i que, per a visualitzar el vostre document a Frontpage per veure’l tal com es veurà a Internet, cal prémer F12.

Com que utilitzarem diferents serveis 2.0 i els anirem inserint a un document web, crec que seria interessant que tot el que féssiu tingués un lligam comú, és a dir, que decidiu un tema general o concret de la vostra feina, de manera que si consultem el vostre document web tot el que veiem tingui relació.

És possible que per a fer ús de diversos dels serveis que us proposo descobrir calgui abans que us registreu. Us aconsello que sempre utilitzeu el mateix nom d’usuari,

contrasenya i correu electrònic, per evitar que oblideu les dades en el

futur; però no utilitzeu la mateixa contrasenya que feu servir per al vostre correu

Anem, doncs, a fer un recorregut per diferents eines 2.0.


1. FlashVortex http://www.flashvortex.com/index.php

El permet crear menús desplegables i banners. Nosaltres l’utilitzarem per fer un banner, que és un títol animat en flash. Mireu el ventall de banners creats: hi ha 3 pàgines de dissenys, que després permeten força la personalització.

Exercici proposat: Escull 2 dissenys, personalitza’ls i insereix-los al teu document web.

2. Mixpod http://www.mixpod.com/ És un servei per a crear llistes de reproducció de música que després podem agregar al nostre bloc o web.

Dels molts que hi ha disponibles, Mixpod és un

servei

fàcil

d’utilitzar

i

generar,

visualment atractiu, força personalitzable i compatible

amb

moltíssimes

xarxes

i

formats…

Exercici proposat: Crea una llista de reproducció amb un mínim de 3 cançons que tinguin relació, però que siguin de músics diferents. Escull un reproductor, personalitza’l i insereix-lo al teu document web.


3. Voki http://www.voki.com/ A molts blocs ja es poden veure avatars -és a dir, representacions virtuals de nosaltres-. Un dels serveis 2.0 que ens facilita la possibilitat de crear-ne és Voki.

La bloc d’experimentals de l’escola en té un de fa anys.

El recordeu? Si no, feu una

ullada en aquesta adreça i mireu en la columna de la dreta: http://esoculturapractica.blogspot.com/

Com podreu descobrir es pot personalitzar casi qualsevol cosa de l’avatar. Fins i tot, podríem posar-li la nostra pròpia veu o escollir entre diverses veus pre-enregistrades amb diferents accents. Tot l’entorn és força intuïtiu i us proposa crear avatars a mesura que aneu personalitzant seqüencialment l’aspecte físic, la roba, el que diu, el fons de la imatge… si proveu, però, i teniu dubtes, no dubteu en preguntar!

També podeu provar amb aquest bon tutorial: http://issuu.com/ordinador0/docs/creaci__d_un_voki

També hi ha d’altres serveis molt coneguts de l’estil, com el que ofereix Photoface. http://www.photoface.com

Exercici proposat: Creeu un avatar al portal Voki amb tota la personalització possible, que ens saludi i ens comuniqui alguna cosa quan visitem el teu document web.


4. Slide http://www.slide.com/

Slide és una bona eina 2.0 per a crear presentacions amb fotografies i compartirles.

Veieu uns exemples: una presentació amb treballs fets per companys vostres l’any passat utilitzant Photoshop o alguns de vosaltres treballant a VIP. http://www.culturapractica.cat/eso/ESODepartaments1.html http://www.culturapractica.cat/eso/ESODepartaments2.html Es poden personalitzar els fons, els marcs, les transicions entre fotografies, escollir una música que soni i, fins i tot, afegir uns elements en moviment que passin pel damunt de la presentació (jo he escollit fa poc unes papallones que voltegen per la presentació). Després, l’aplicació us permet personalitzar o eliminar els noms de les imatges i us facilita un codi embed per afegir la vostra presentació on més us convingui. Exercici proposat: Crea una presentació amb slide.com i afegeix-la al teu document web. Per a crear-la primer hauràs d’escollir les fotografies i pujar-les al servidor. La presentació ha de tenir un mínim de 5 fotografies i hauràs de personalitzar-la tant com puguis. No escollis cap música de fons.


5. Issuu. http://www.issuu.com És un portal que permet incorporar als nostres espais webs arxius pdf d’una manera vistosa. Recordeu que els documents pdf són útils perquè tenen un format que manté l’estructura del document el miris on el miris i que, inicialment, no són modificables. Sovint s’utilitzen per mostrar documents on vols assegurar-te que tothom els vegi de la mateixa manera i no te’ls modifiquin. Són documents que es poden veure amb l’aplicació Acrobat Reader, que es pot descarregar gratuïtament de la xarxa. Issuu mostra aquests documents d’una manera personalitzada, visual i atractiva que permet una certa interacció amb el contingut. Podeu veure una mostra en aquest enllaç. Si feu un doble clic accedireu a la versió a pantalla completa. Vegeu un exemple a la web de l’escola en aquesta adreça: http://www.culturapractica.cat/Webs/Escola/Normativa.html Exercici proposat: Carregueu el document en versió pdf que trobareu a la meva carpeta. Es diu Biodiversitat agrícola. Quan estigueu preparant el document amb Issuu, l’apartat per a personalitzar la manera de mostrar el pdf es troba al menú Customize. A aquest menú podeu accedir quan estigueu veient en gran un document pdf ja carregat en Issuu: apareix a la part de sota, a la zona reservada per a crear un vincle al document o per a publicar-lo en qualsevol lloc, en un botó petitó de color blau.


6. Voicethread. http://www.voicethread.com Un portal per a crear unes presentacions de diapositives molt especials. Podeu incorporar comentaris a les diferents diapositives, i aquests es poden realitzar de diferents maneres: en format text, en format de so, amb la webcam, el micròfon o el telèfon... Vegeu un exemple del que es pot fer en aquest enllaç: http://www.youtube.com/watch?v=w5SqNF_cVHM http://voicethread.com/share/450748/ Exercici proposat: Fes una presentació amb almenys 5 diapositives, on posis els comentaris en format text i amb el micròfon.

Eines web 2.0v2  

plantilla de codi html i que, per a visualitzar el vostre document a Frontpage per veure’l tal com de la vostra feina, de manera que si cons...

Advertisement