Page 1

Handbok OM Farrain och Midnightmadness


Innehållsförteckning Kapitel 1 – Utrustning Kapitel 2 – Farrain Kapitel 3 – Midnightmadness Kapitel 4 – Övrigt

Välkommen till Handboken för Farrain och Midnightmadness. Här får du följa steg för steg om hur man som bäst tävlar och tar hand om Farrain och Midnightmadness.


Kapitel 1 – Utrustning

Som alla vet så krävs det bra utrustning för att kunna placera sig bra i en tävling.

Här har du den korrekta utrustningen. Människa: Huvud – Svart toppluva. Jacka – Silvergladejacka Byxor – Svarta jeans Handskar – Oceanblå Handskar Stövlar – Jorviks populära ridstövel Häst: Träns – Matt och mörkt westernträns Sadel – Tålig natursadel Schabrak – Stor nattfilt Benlindor – Blåa Skor – Egenhändigt gjorda hästskor Sadelväska – Svart Husdjur – Svart labradorvalp (Charlie) Detta är den utrustning som bör andvändas under tävlingar.


Kapitel 2 – Farrain

Farrain är en ganska knepig varelse… Han är duktig och så men behöver en säker hand när han ska ridas i tävlingar. Han är av rasen jorvikiskt varmblod och en gammal gubbe på 15 somrar, men det betyder inte att han inte kan sina saker. Han kallas för Farre och lyssnar bäst till det namnet. Han är väldigt stadig på foten och följer ryttaren varstans, men kan dock fega lite vid hinder och stanna efter ett hopp. Han har hoppat 180 cm hopp, men är mest specialiserad på 120 cm hopp. Maskiner och G.E.D. arbetare är hans värsta fiender så undvik dem under tävlingarnas gång. Han har inget emot vargar och umgås gladeligen med dem, eller med andra hunddjur. Charlie är hans bästa vän, och därför är det just Charlie som följer med under tävlingarna. Under tävlingen är han väldigt het och gillar att ligga i framkant, och detta kan då orsaka en serie med olyckor. Han kan bli för het och fokusera för mycket på medtävlande och missa att hoppa, trampa snett i en håla och flyga förbi en kontroll eller rent utav stanna för att hjärtat går för snabbt. Så för att på bästa möjliga sett få kontroll över honom vid dessa tillfällen är det bäst att öka så mycket man kan (då han har en tendens till att försöka sakta ner var 7-8 sekund) och rida upp i ledning så han inte har några störningsmoment framför sig. Vid bulldozern brukar han sköta sig fint, men rid inte för nära då han har väldigt lätt att rygga eller stegra sig.


De rullande stockarna är hans favoritdel utav loppet, och han flyger lätt över dem. Men tänk på att ligga i ytterkant och inte flänga runt i mitten. Höballshindret precis innan målgång är hans svaghet. Direkt när han försöker hoppa över, blir leran för mycket och han glider och går omkull, så vänligen undvik detta hinder så han inte skadas och måste stå stilla under en längre period. Han är väldigt snäll, men som sagt så slutar han lyssna ibland men annars går han fint. Och tänk på att inte ta ut svängarna, utan ligga så nära kontrollflaggan som det är möjligt. Han bryr sig inte om ni skulle råka springa in i den, bara ni passerar kontrollen. Dock så får ni inte ligga för nära staketet innan Minka, då han ofta stannar om ni kommer för nära det eller tunnorna. Rid väl och sitt säkert i sadeln så kommer Farrain föra er säkert hem till mål.


Kapitel 3 – Midnightmadness

Midnightmadness är en liten oslipad diamant. Hon är av rasen engelskt fullblod, och ett bångstyrigt sådant. Hon gillar att ta bettet och busa under tävlingar, snubblar ganska lätt och lyssnar dåligt innan hoppen. Men hon kan vara hur gullig och samarbetsvänlig som helst, under vissa tävlingar, fast ofta tar hon över och rusar fram. Det positiva med henne är att hon hoppar ganska högt, men hon är länge i luften och inte så snabb, då hon är i lvl 10. Hon lyssnar bäst till smeknamnet Maddie. Maddie är 6 vårar gammal, alltså inte så ridvan men det går framåt. Hon har inte tävlat så mycket i FGC, men de gånger hon gjort det har hon sprungit fint och tagit sig i mål på bra tider och placeringar. Hon har lite problem med bettet, och får lätt skavsår i mungiporna, så hon rids ofta med bettlöst eller utan träns. Hon är väldigt flexibel och tar sig fram över lätt, kan utan problem hoppa nerför ett stup om ryttaren säger det. Men som sagt så gillar hon att ta bettet och köra sitt eget race. Hon har potential inom fälttävlan och kommer tävlas mer i framtiden. Det gäller att hänga med henne när hon tar bettet och inte dra för mycket. I alla fall inte under tävlingar. Det går att lita på henne när hon tar bettet, för då ger hon verkligen sitt bästa, så länge du ser till så at hon inte saktar ner eller skadar sig.


Ha ett stadigt grepp om hennes man och följ hennes rörelser så kommer ni två placera er bra i kommande tävling.


Kapitel 4 – Övrigt När det är 10 min kvar innan löpet, ring hem och ta hand om hästen. (D.v.s.. mat, vatten, rykt och kratsa hovarna.) Se till så du har kollat stiglädren så de sitter rätt, och att tyglarna sitter fast vid bettringen. Rid en snabbrunda i byn när det är 15 min kvar. (I valfri galopp) 15 min – Låt hästen springa av sig genom att köra 5 varv på Firgrove Loppet. 10 min – Rid igenom bergspasset för bättre ljus (endast vid senare startider) 10 min – Rid igenom banan och försök hitta nya genvägar och träna galopp och hoppningen. 20 min – Smörj utrustningen och fixa stallet. 5 min – Se till så du har rätt utrustning och att allt är så som det ska 5 min – starta tävlingslåten (Maddie har Midnight Queen av Nickelback. Farrain har Pyromandåd i Ponnyslakteriet av LOK, Hjärteblod av Raubtier och This Afternoon av Nickelback) Ha på Caps Lock under loppet Ha chatten och övriga flikar stängda för bättre sikt Ta ut vissa kurvor och i vissa ligg så nära kanten som möjligt Låt inte hästen sakta av Ha kontroll över hästen och passera alla kontroller.

Nu önskar jag dig lycka till i loppet och ta väl hand om mina ögonstenar så tar jag hand om din!

Lycka till!

Handbok om Farrain och Midnightmadness  

Endast ett test

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you